- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Геополитика и конфликти!
Да, САЩ и Англия са ни виновни за образованието. Какъв конкурент сме били? Щом Русия ни е спряла безплатния петрол, тъй като и те са си имали своите проблеми със САЩ, "Студената война" и тн, за 0 време сме сдали багажа. Никой не те кара да ядеш чужди домати, има и български.
n00bs
Абе момче. Само в някои заводи половин градове са работили ве. Аве момче, не ме интереусва дали по идеологически или икономически причини СССР се разпада, империята РУХВА. Въпросът е, че след тоя колапс - сме завладяни от АМЕРИКАНСКОТО ГОСПОДСТВО, което определя цялата световна пазарна икономика. Да започвал ли да изборявам войните на САЩ, за пазарни територии? СИРИЯ, ЛИБИЯ, АВГАНИСТАН, ВИЕТНАМ СУДАН.. а ние сами се предадохме. Сега за това ползвате скъп ток, за това нямате армия, за това и с циганит не можете да се оправите. За това спазвате всяко нареждане от Брюксел послушно, кметове карат коли за 100 000 и пенсионерите умират от глад, цели 26 години и така искате .
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 06-28-2015 на 18:36
Ти изобщо знаеш ли за какво е войната във Виетнам? Съмнява ме, какви пазари имат САЩ там? Пазара на тръстика и змии в бутилки? И не ми викай на какво ниво е образованието ни, след като пишеш Авганистан, не си нещо повече от другите. За какво ти е армия? Кой ще нападаш? Количеството отдавна няма значение, ти ме нападни с 10000 човека, на мен ми стигат 3 самолета, за да ви залича от генофонда. За какво ти е виновен Брюксел, ако не ни бяха приели в ЕС, все още щяхме да сме на ниво 95-та и някой с анцуг да ти бие "чумбери", докато му носиш бирата. И не ми викай "абе момче", че когато ти обяснявам нещо се чувствам, като даскал, на занималня, в Могилино. Винаги ще има страна или група от страни, които ще определят световната икономика, за това е и "световна", ето преди 5 месеца Китай имаха кофти месец, петролът падна, защо не ги обвиняваш, че не постигат добри финансови резултати, че твоята любима страна-майка губи?
n00bs
За какво може да е войната? За власт и подчинение. Както удариха Югославия. На никой не му е пукало за албанците, ако това си мислиш. То на пръв поглед и ние нямаме какво да им дадем, ама не е така. Когато спираме производствто си - печелят те. Точно така. НАТО кого ще напада? Къде е врагът? Русия ли? Нали и Русия е с нас? Защо се бъркат на границите й с Украйна? Защо преисценират всичко с този руски остров Крим? Големите демократи. Кажи кой ще връща Западния външен дълг? От къде тези трилиони? Армия не ни трябвало. Винаги, ама ВИНАГИ в една военна ситуация където и да е решаваща роля играят СУХОПЪТНИТЕ войски, пехотата. Питай защо Турция поддържна 600 000 редовна армия. Питай ги защо не могат да се справят с кюрдите и с ислямска държава само с 5 модернизирани изтребителя. Пусни нашите 80 модернизирани танка срещу 3000 съветски Т 50. Знаеш ли колко ракетни обстановки със способност за изтрелване на ядрени бойни глави сме имали? Знаеш ли колко ракетно зенитни обстановки сме имали? Но за да влезем в НАТО ние ги даваме на старо желязо и идват едни многознайковци, които да ми обясняват как сме нямали никаква модернизирана армия хахахаха. Бъдещето на България в тази система е циганизация и всичко е ясно.
Руски остров?Като бяхме малки казвахме - подарена къща, назад не се връща. Точно НАТО не се е намесило в Украйна, САЩ им помогна преди две седмици с оръжие и това беше, за разлика от Русия, която още отначало има пращаше, ако НАТО реши, бунтовниците за седмица за избити от безпилотни самолети. Когато зад дълга ти стой голяма икономика, не ти е нужно да го връщаш, просто политика. Китай имат за резервна валута долари и не искат изведнъж да се окаже, че са тапети. Турция от изток е обградена от проблемни държави, а и са много, МНОГО по-голяма държава от нас. Прочети за конфликта на Израел и Египет, да видиш евреите какво са направили танковете на Египет, които са били повече (между другото - "съветски"). За какво са ни ракетни обстановки, за изстрелване на ядрени бойни глави, след като България ядрено оръжие не е имала. Наскоро един при учения в България 1 умря, няколко бяха ранени, именно от 30 годишна граната. Та да държим още 30-50 годишни оръжия - не мисля. За какво са ти ракети? Кой ще нападаш? От кого ще се защитаваш? Някой последните 70 години нападал ли ни е? Няма да ни нападне още толкова. От север кой ще ни нападне? Румънските туристи не се броят, а от юг? Гръцки домати и турски дюнери? За да ни нападне някой от там, трябва да мине през Турция, която пък е съюзник на НАТО. При това през цялата Турция. Македония и Сърбия ли ще ни нападнат? Македония с Албания не може да се оправи, както и с вътрешните си проблеми, Сърбия не може да си позволи война, защото ще трябва да капитулира след 2 седмици, поради липса на пари, на тях и сега са им кът, даже МВФ им пратиха 1млрд. в началото на годината, че да не ги вадят от дъното.
n00bs
На теб още ли ти е трудно, да съставиш смислено изречение? Мен баш никой не ме е бил, така като гледам няма и да се случи. Не виждам защо се оплакваш от педалите, след като ти се хвалиш, че ти е лапал мъж. Ходи си на парада със знамето и това е, не мисля, да ти отговарям повече, докато не напишеш нещо смислено.
n00bs
Welcome to the Jungle...
осра се от немотия
направо без коментар, простотията ти прилива
турски васал, нека тогава да бъде България и турция да ни пази от всички възможни конфликти за напред стотици години
Да САЩ и НАТО ще използват страни като Украйна за война с Русия,,, с агресора... не се научихте цяла история и пак ще си получите заслуженото.
Това е гениалната логика значи, ако не си руски васал трябва да си турски. Най-страшното нещо от турците в момента е ДПС, което е проект на ДС -т.е съветски. Ама кой да помисли.
от нета:
„Хората не се питат как така Люксембург с население около половин милион има 1.8 трилиона дълг, Гърция с население 11 милиона има 350 милирада и в крайна сметка Гърция е опасност за еврозоната.“
от нета:
„хубаво е, че в България има хора, които да ни разяснят, как цял един народ се е объркал.“
Ципрас:
"Ако имате затруднения при изплащането на дълга си, а банката ви предложи да го разсрочи, но при условие, че продадете децата си, защото по тях има много разходи, вие как ще постъпите?!"
ПП: какви неща има в тоя нет значи, защо говорят така за "светата" тройка бирници.
Последно редактирано от defender : 06-29-2015 на 11:38
раждаемост Гърция
1980
2.3 раждания на жена
2012
1.3 раждания на жена
нещо като ес кръвен данък.
Ципрас:
"Предложенията на институциите включват мерки, които целят поредно дерегулиране на пазара на труда, орязване на пенсиите, още по-сериозно намаление на заплатите в публичния сектор, както и увеличаване на ДДС върху храните, ресторантьорството и туризма, премахване на данъчните облекчения за гръцките острови.
Тези предложения, които пряко нарушават европейските социални достижения, базовото право на труд, равенство и достойнство, доказват, че някои партньори и членове на институциите нямат интерес да бъде постигнато жизнено и ползотворно споразумение за всички."
ПП: Като либерал на любовта и толеранса, не мога да не подкрепя Ципрас, нали така Дарк, европеецо, братко, хихи.
Последно редактирано от defender : 06-29-2015 на 12:07