шегувам се, просто ми изкефи как си събират добри дела в чувала самодоволно и всеки ден се мерят на колко са се издигнали.
Последно редактирано от defender : 06-28-2015 на 22:07
как си го представяш това?!, Ангелите на истинския Господ Бог са горе на "небето", а животните са долу на "земята", като при това са по-нищожни същества и от човеците, как същество без разум(животно) може да изплаши или да попречи на такъв Ангел, след като всеки от тях е системен служител т.е. от системно ниво?!, и ако на човека е било дадено да владее над животните, в такъв случай, колко повече Божите Ангели имат власт над животните?!
а какво ще стане ако въпреки системните ритуални умивания(гусул, абдест, уду) поклонниците не започнат да се придържат към правдата на истинския Господ Бог, и така не започнат да проявяват съвършената любов към ближните(съжителите) си, и не работят за всеобщото спасение в Него?!, где остава надеждата за вечен живот, понеже в Библията ненапразно се говори за т.нар. вечен съд?!, мюсюлманите вярват ли в това учение?!, според него всяка душа на вселената преминава последователно през всички персоналности/роли/позиции на вечността, т.е. вечност след вечност, тъй като и вечността е период с начало и край, макар и в същото време да е безкрайна, понеже винаги след края на всяка вечност започва следваща(та) поред, а персоналностите/ролите/позициите на душите се сменят с една стъпка напред за всяка поредна вечност, според това учение на Бог и Христос не би имало надежда за вечен живот ако не се осигури достатъчно добро спасение за всяка една душа още сега и до края на вечността...
Последно редактирано от npp : 06-29-2015 на 12:34
за мен ислямът е най-безинтересната телигия която съм срещал
наминах да изразя малко лично мнение
Ако съм измел и избърсал прахта, но не съм измил прозорците, а в една чанта на терасата съм си сложил боклука, също на терасата съм си прострял и боксерките, ще дойдат ли ангелите?
Също по приницип, като се прибирам чорапите ми малко миришат (по някога бая) и при влизането ми вкъщи ангелите могат да избягат като помиришат, ама надявам се това не е проблем.
По някога и пърдя, да не вземат пък тогава да избягат ангелите.
Много съм притеснен.
Ох, абе сложна работа с тез ангели.
Няма ли нещо по-лесно, например някакъв ароматизатор дето влизам вкъщи пръскам с фреш и ангелите идат.
Последно редактирано от defender : 06-29-2015 на 19:36
ако анхелите ти прогорят да знаеш че не са такива, Алах е забранил между измерната комуникация
Стъжнихте ми живота с тия ангели. Даже почвам да се чудя дали си заслужават.
премести се край някоя река в пуста месност че да не те приберат за екскибиционизъм като се къпеш
добра идея, ама покрай реките има много комари през нощта. А и трябва да живея в някаква колиба в примитивни условия, а то там по принцип си е мръсно, а и килим няма да слагам.
Ангелите, постоянно се качват и слизат на земята...или да се намесят в някои дела с позволение на Аллах, или идват да опазят онзи който е прочел съответната молитва. Въщност и над джиновете стоят ангели, за да попречат да наранят хората...Хората не са по-нищожни от ангелите...а ангелът няма как да бъде изплашен от куче, а може да го е гнус...Гнус ги е и от тебе...
А второто, дет го написа беше извън темата...струва ми се, че нищо не разбираш...
Последно редактирано от Meth : 06-30-2015 на 11:15
именно, когато са открили, че като се измиеш не се разболяваш, са решили, че миенето приветсва боговете, а мръсотията гони ,,англите''.............. пътя на логиката.
аз не съм атеист, но не съм и религиозен, има разлика. Второ, писах по конкретния случай, а не за всичко. Защото има някои логични причинно следствени връзки, които трябва да се правят.
А именно, че самосъзнанието, светогледа и разбирането, науката при хората през различните епохи се променят.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 06-30-2015 на 11:29
Meth, гледам, че си тук та да те питам.
Позволено ли е на мюсюлманите да влизат в църкви?