.
Отговор в тема
Страница 43 от 204 ПървиПърви ... 333940414243444546475393143 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 051 до 1 075 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    шегувам се, просто ми изкефи как си събират добри дела в чувала самодоволно и всеки ден се мерят на колко са се издигнали.
    Последно редактирано от defender : 06-28-2015 на 22:07

Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Кучето и да е вънка, пак е проблем, но ми хареса и твоето обяснение, навярно е правилно.
    .
    а ако внезапно кучето влезе и се изсере на килима без да го видиш докато трае процедурата? горкото куче

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Meth, аз искам да те питам нещо. Защо според исляма не е добре да имаш куче вкъщи?
    Защото едни видове ангели не влизат в тая къща. Същото се отнася и за непокрити рисунки на хора и животни. А, ако кучето е с цел да пази и да защитава дома, тогава може.
    как си го представяш това?!, Ангелите на истинския Господ Бог са горе на "небето", а животните са долу на "земята", като при това са по-нищожни същества и от човеците, как същество без разум(животно) може да изплаши или да попречи на такъв Ангел, след като всеки от тях е системен служител т.е. от системно ниво?!, и ако на човека е било дадено да владее над животните, в такъв случай, колко повече Божите Ангели имат власт над животните?!

Всъщност не е задължително да се молиш (да изпълняваш намаз), за да влязат, а е задължиелно да си чист, а за да си чист според Исляма, трябва да имаш ''гусул'', който е вид абдест и се разваля само когато еякулираш или се замърсиш и вече трябва да се изкъпеш.
    а какво ще стане ако въпреки системните ритуални умивания(гусул, абдест, уду) поклонниците не започнат да се придържат към правдата на истинския Господ Бог, и така не започнат да проявяват съвършената любов към ближните(съжителите) си, и не работят за всеобщото спасение в Него?!, где остава надеждата за вечен живот, понеже в Библията ненапразно се говори за т.нар. вечен съд?!, мюсюлманите вярват ли в това учение?!, според него всяка душа на вселената преминава последователно през всички персоналности/роли/позиции на вечността, т.е. вечност след вечност, тъй като и вечността е период с начало и край, макар и в същото време да е безкрайна, понеже винаги след края на всяка вечност започва следваща(та) поред, а персоналностите/ролите/позициите на душите се сменят с една стъпка напред за всяка поредна вечност, според това учение на Бог и Христос не би имало надежда за вечен живот ако не се осигури достатъчно добро спасение за всяка една душа още сега и до края на вечността...
    Последно редактирано от npp : 06-29-2015 на 12:34

Голям фен Аватара на ReguL
    за мен ислямът е най-безинтересната телигия която съм срещал

наминах да изразя малко лично мнение

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Чисто трябва да е и мястото, на което го изпълняваш, а с куче у дома не можеш да бъдеш сигурен дали и доколко е чисто.

Това очаквах да напишеш, ти започна с ангелите.
    Ако съм измел и избърсал прахта, но не съм измил прозорците, а в една чанта на терасата съм си сложил боклука, също на терасата съм си прострял и боксерките, ще дойдат ли ангелите?

Също по приницип, като се прибирам чорапите ми малко миришат (по някога бая) и при влизането ми вкъщи ангелите могат да избягат като помиришат, ама надявам се това не е проблем.

По някога и пърдя, да не вземат пък тогава да избягат ангелите.

Много съм притеснен.

Ох, абе сложна работа с тез ангели.

Няма ли нещо по-лесно, например някакъв ароматизатор дето влизам вкъщи пръскам с фреш и ангелите идат.
    Последно редактирано от defender : 06-29-2015 на 19:36

ако анхелите ти прогорят да знаеш че не са такива, Алах е забранил между измерната комуникация

Мега фен
    Всъщност не е задължително да се молиш (да изпълняваш намаз), за да влязат, а е задължиелно да си чист, а за да си чист според Исляма, трябва да имаш ''гусул'', който е вид абдест и се разваля само когато еякулираш или се замърсиш и вече трябва да се изкъпеш.
    Как чист, да съм изкъпан ли.
    Ами ако ВиК спрат водата, щото я спират понякога за ремонти. Е на една позната и спряха водата за 3 седмици за смяна на тръбите, около блока им всичко е разкопано и съотвено мръсно.
    А обществени бани няма май или поне не съм се интересувал.

Мега фен
    Стъжнихте ми живота с тия ангели. Даже почвам да се чудя дали си заслужават.

премести се край някоя река в пуста месност че да не те приберат за екскибиционизъм като се къпеш

Мега фен
    добра идея, ама покрай реките има много комари през нощта. А и трябва да живея в някаква колиба в примитивни условия, а то там по принцип си е мръсно, а и килим няма да слагам.

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Как чист, да съм изкъпан ли.
    Ами ако ВиК спрат водата, щото я спират понякога за ремонти. Е на една позната и спряха водата за 3 седмици за смяна на тръбите, около блока им всичко е разкопано и съотвено мръсно.
    А обществени бани няма май или поне не съм се интересувал.
    И за това са помислили. Ако няма вода, се прави ''тейемум'' ...което е вид избърсване с прах...а то трае, докате не се намери вода за гусул.

Ангелите, постоянно се качват и слизат на земята...или да се намесят в някои дела с позволение на Аллах, или идват да опазят онзи който е прочел съответната молитва. Въщност и над джиновете стоят ангели, за да попречат да наранят хората...Хората не са по-нищожни от ангелите...а ангелът няма как да бъде изплашен от куче, а може да го е гнус ...Гнус ги е и от тебе...
    А второто, дет го написа беше извън темата...струва ми се, че нищо не разбираш...
    Последно редактирано от Meth : 06-30-2015 на 11:15

Цитирай Първоначално написано от ReguL Виж мнението
    за мен ислямът е най-безинтересната телигия която съм срещал

наминах да изразя малко лично мнение
    Може да е безинтересна, защото няма кой да се интересува...да си питал някога нещо за Исляма ?

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ако съм измел и избърсал прахта, но не съм измил прозорците, а в една чанта на терасата съм си сложил боклука, също на терасата съм си прострял и боксерките, ще дойдат ли ангелите?

Също по приницип, като се прибирам чорапите ми малко миришат (по някога бая) и при влизането ми вкъщи ангелите могат да избягат като помиришат, ама надявам се това не е проблем.

По някога и пърдя, да не вземат пък тогава да избягат ангелите.

Много съм притеснен.

Ох, абе сложна работа с тез ангели.

Няма ли нещо по-лесно, например някакъв ароматизатор дето влизам вкъщи пръскам с фреш и ангелите идат.
    Ангелите, не ги интересува, дали чорапите ти миришат или гащите ти са пълни с лайна....тях ги интересува душевното...и ценностната чистота.

Цитирай Първоначално написано от ReguL Виж мнението
    ако анхелите ти прогорят да знаеш че не са такива, Алах е забранил между измерната комуникация
    Радвам се, че го знаеш.
    Не точно е забранено...но както и да е....

Ангелите, не ги интересува, дали чорапите ти миришат или гащите ти са пълни с лайна....тях ги интересува душевното...и ценностната чистота.
    цялата ваша дандария с чистенето е защото навремето са свързвали появата на болестите с боговете... да не ви садна ..

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    цялата ваша дандария с чистенето е защото навремето са свързвали появата на болестите с боговете... да не ви садна ..
    Мисли си. А по-добре ли ще е да живееш в кочина ?

именно, когато са открили, че като се измиеш не се разболяваш, са решили, че миенето приветсва боговете, а мръсотията гони ,,англите''.............. пътя на логиката.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    именно, когато са открили, че като се измиеш не се разболяваш, са решили, че миенето приветсва боговете, а мръсотията гони ,,англите''.............. пътя на логиката.
    А, това е основание да си атеист ли ?

А, това е основание да си атеист ли ?
    аз не съм атеист, но не съм и религиозен, има разлика. Второ, писах по конкретния случай, а не за всичко. Защото има някои логични причинно следствени връзки, които трябва да се правят.

А именно, че самосъзнанието, светогледа и разбирането, науката при хората през различните епохи се променят.
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 06-30-2015 на 11:29

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Meth, гледам, че си тук та да те питам.

Позволено ли е на мюсюлманите да влизат в църкви?

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland

Да, разбира се.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    ами тогава това за какво беше цялата тая работа с кучета, къпането или апдеста.

поредното противоречиво безсмислие в таз религия.

Да, дори моя ходжа ми каза, че често посещава църкви, за да види хората там какво правят.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Да, разбира се.
    Църквата не е ли идоложертвено.

Да, дори моя ходжа ми каза, че често посещава църкви, за да види хората там какво правят.
    И какви са му впечатленията?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си