.
Отговор в тема
Страница 60 от 204 ПървиПърви ... 105056575859606162636470110160 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 476 до 1 500 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Аз ще го оправя, споко.
    първо оправи себе си, лицемерино

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Обаче мани другото, ама те поздравявам за оптимизъма, това ще е една от великите битки на форума, със златни букви в залата на славата. Бравос.

ако нпп сложи чалмата, тва ще е съкрушителен удар.
    той да не би да ме гласи да се явявам на ислямско модно ревю за ислямски народни носии?!

Супер фен Аватара на Corb1225
    npp, бил ли си се с демони?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    npp, бил ли си се с демони?
    все едно говориш за битка на боксов ринг или уличен двубой, аз не съм такъв боец

А как? Със слова? Нещо като рап битка?

Мега фен
    А как? Със слова? Нещо като рап битка?
    все едно току-що пристигаш от родната си планета марс и казваш "аз не съм оттук, обяснете ми"

Не съм запознат. Интересно ми е как се справяш с демоните. Чертаеш пентаграм на пода и ги привличаш в него ли?

Мега фен
    Не съм запознат. Интересно ми е как се справяш с демоните. Чертаеш пентаграм на пода и ги привличаш в него ли?
    чрез правилна вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог

Добре де. А като те конфронтира демон, падаш на колене и започваш да се молиш на Онзи ли?

Мега фен
    Добре де. А като те конфронтира демон, падаш на колене и започваш да се молиш на Онзи ли?
    при мен във всеки случай може да е различно, най-добре е да вярваш/да се упражняваш във вярата за да можеш да имаш нужната благодат от истинския Господ Бог за справяне с проблемите, иначе ако все разчиташ на някой човек да те упътва, все можеш да имаш затруднения

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    при мен във всеки случай може да е различно
    Аз точно за теб питам. Да почерпя опит от извора, дет се вика.

Мега фен
    Аз точно за теб питам. Да почерпя опит от извора, дет се вика.
    не съм извор, ако си чел постовете ми, ще разбереш
    Последно редактирано от npp : 07-07-2015 на 09:29

Супер фен Аватара на Meth
    как така истинският Бог е създал човекоубиец(дявола)?!, нима Създателят/Творецът е грешен?!, или как така (го) е допуснал да причини зло на човека?!, нима Е съучастник на злото дело на сатана, или негов шеф?!, не смяташ ли, че като твърдиш такова нещо ти един вид изкарваш Бог неправеден/правиш Го лъжец?!, понеже според твоите думи Той би трябвало да е най-големият лицемер на вселената за да постъпва така?!, или как ще реагираш ако ти кажа "не убивай" и "не лукавствай", но после ме видиш да подстрекавам или че се съгласявам с някой да убие друг?!

"Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава." Яков 1: 13,

"които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат." Римляни 1: 32
    Това, че е допуснал Иблис да обърква умовете на хората, не Го прави лицемер.
    В началото, както казах в по-предни постове, Иблис е бил много умен, мъдър, мислител и преподавател на ангелите...но той просто от завист, се е объркал и се е противопоставил на Аллах, разбунтувал се е....и Аллах просто го е наказал един вид, изхвърляйки го, но в същото време му дал разрешение да прави каквото може, за да проникне в умовете на хората и да ги отклони......разрешил му е да направи всичко това, само и само за да докаже, че не всички от рода на Адам ще кривнат...

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Калояне, ти ли си, кучеееее???
    Нямам общо с никакъв Калоян.

Щом Адам няма вина за нищо, защо останалите хора да имат и да ходят в Ада.
    Защо Аллах е простил на Адам, а на останалите хора няма прошка.
    Не му е простил...изхвърлил го е от райската градина....Адът му е бил на Земята...
    Има прошка за останалите....за праведните има.

добре бе братче, как може цялото човечество да страда заради някакъв бас на Аллах, той Аллах много хазартен тип излезе, пък на вас забранява да играете хазарт. тц-тц.
    Казах нещо КАТО бас, а не съвсем бас.
    В началото, както казах в по-предни постове, Иблис е бил много умен, мъдър, мислител и преподавател на ангелите...но той просто от завист, се е объркал и се е противопоставил на Аллах, разбунтувал се е....и Аллах просто го е наказал един вид, изхвърляйки го, но в същото време му дал разрешение да прави каквото може, за да проникне в умовете на хората и да ги отклони......разрешил му е да направи всичко това, само и само за да докаже, че не всички от рода на Адам ще кривнат...

по-интересни?!, в такъв случай по-скоро ти може да си обладан от тях, след като за теб те са (по-)интересни, от една такава човешка гледна точка всякакви същества могат да съществуват, включително и русалки, вампири, гноми, върколаци, феи, и т.н., и то именно защото сатана получава по-голяма власт чрез духовни човеци занимаващи се с езотерика за да докара такива същества на света...

просто не схващаш истината за нещата, говорихме ти за разликата между неодушевените духове, които са първичните, и душите/одушевените същества, понеже идеята на истинския Господ Бог е одушевените да бъдат спасени като се отмахнат неодушевените духове на "тъмнината" от тях, а ти все още говориш за някакви си "джинове", като дори казваш, че били по-интересни?!

никак не вникваш във вярата както трябва
    По-интересни в смисъл и те са като нас - хората. Създадени са мноого преди хората и както нашият баща е Адам и техният баща е Джаан, който е бил първият джин. Създадени са от огън и са невидими за нас. Имат си измерения, племена и те се съвкупляват като нас, създават си семейства. Могат да се превъплътят в образи на животни и хора, движат се много бързо и живеят сравнително мноого дълго. Има и мюсюлмани има и неверници и всякакви...и най-лошото е, че могат да обладават хората...било то, че сме убили някого от тях без да искаме, било то от това, че сме замърсили храната им (хранят се с най-различни работи като кокали и екскременти и др...) било то заради магия...и за да се оттърве обладаният трябва да се извърши екзорсизъм...
    А ти какво ще ми разкажеш за демоните ?

Мега фен
    духовно тъпи човечета като теб не могат да разбират духовните неща, защото дори не вярват в Бог истински, ако Бог Отец беше напълно буден, щеше ли да допусне Неговия Син, Исус Христос, да върши великите славни дела само за не повече от около 3 години и след това да бъде заловен, бит, съден, измъчван, поруган и екзекутиран като най-голям грешник?!, ти би ли допуснал да се случи такова лошо нещо с най-любимия ти син ако си напълно буден и достатъчно могъщ за да не го допуснеш?!

тва е едно от най-големите еретически словоблудствания, които си лъжесвидетелствал досега.

ама нещеш и да четеш.

то се вижда кои са използваните

каза че и двамата с дефендър сте фарисейски мъгли
    Вече съм 100% сигурен, че е бил джин.

Мега фен
    Вече съм 100% сигурен, че е бил джин.
    какво те кара да мислиш така, според мен може да е от ривотрила.
    Последно редактирано от defender : 07-07-2015 на 12:57

какво те кара да мислиш така, според мен може да е от ривотрила.
    От ривотрила най-много да се успокои и да заспи. Тука работата е друга мисля....

Мега фен
    как така казваш, че това не би го (на)правило лицемер?!, ти как си представяш примерно един Св. Архангел да се възгордее и да падне превръщайки се в паднал ангел на "мрака", а в същото време истинският Бог да допусне тоя паднал ангел, който Той е създал като Св. Архангел, да придобие световна власт и да царува в продължение на 5-6 хилядолетия вършейки огромни безобразия и причинявайки дори големи беди/страдания на милиарди човеци през цялото това време?!, просто няма как да го бъде човече, иначе Бог щеше да е по-виновен и от него ако нарочно беше допуснал такова нещо, затова виж как Бог е постъпвал през цялото време досега:

"И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък";" Евреи 1: 7,

"ако Бог не пощади и ангели, когато съгрешиха, но ги хвърли в мрака на най-дълбоките ровове, и ги предаде да бъдат вардени за съд; и ако не пощади стария свят, но опази с още седем души Ноя, проповедника на правдата, когато нанесе потоп върху нечестивия свят; тъй също, ако Той осъди на разорение содомските и гоморските градове и ги обърна на пепел, и ги постави за пример на ония, които щяха да вършат нечестие, но избави праведния Лот, комуто бе досадил развратния живот на нечестивите; (защото тоя праведен човек, като живееше между тях измъчваше от ден на ден праведната си душа, като гледаше и слушаше беззаконните им дела); то знае Господ как да избави благочестивите от напаст, а неправедните да държи под наказание за съдния ден," 2 Петрово 2: 4-9

затова и в Библията никъде не е посочено/представено, че сатана е паднал ангел, но пише, че е "змия/змей", т.е. същество, което истинският Бог не е създавал, но е произлязло от "тъмнината", при това той е главното (про)явление на "тъмнината", а тя е нещо като майката/утробата, която ражда всички такива("тъмни"/бесовски) неодушевени духове, което и нещо относно нейния произход се вижда и от книгата Битие:

"В начало Бог създаде небето и земята. А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата. И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина. И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината. И Бог нарече светлината Ден, а тъмнината нарече Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи." Битие 1: 1-5

както може да се види и от написаното в книгата за битийното начало на вечността, в самото начало Бог е създал първо "небето" и "земята", след това се вижда, че се говори за "тъмнината" като за нещо, което е съществувало още преди Бог да започне да сътворява, защото пише, че "тъмнината" просто е съществувала във вселената заемайки долната нейна част, след това се вижда, че Той е създал "светлината" и я е разделил от "тъмнината", но никъде не пише, че Той е сътворил "тъмнината", която всъщност е негативната страна на божественото(духовното), докато истинският Бог е изначалната "светлина":

"Истинската светлина, която осветлява всеки човек, идеше на света." Йоан 1: 9,

"И известието, което чухме от Него и възвестяваме на вас, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина. Ако речем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнината, лъжем и не действуваме според истината. Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение един с друг, и кръвта на Сина Му Исуса [Христа] ни очиства от всеки грях. Ако речем, че нямаме грях(т.е. в случай че вършим неправда/беззаконие), лъжем себе си, и истината не е в нас. Ако изповядваме греховете си, Той е верен и праведен да ни прости греховете, и да ни очисти от всяка неправда. Ако речем, че не сме съгрешили(т.е. в случай че съгрешаваме във вярата), правим Бога лъжец, и Неговото слово не е в нас." 1 Йоаново 1: 5-10

ето как всеки, който твърди, че Бог нарочно е създал или допуснал да има някакво зло на света, един вид прави Бога лъжец(изкарва Го, че е неправеден), или ако например наемеш някакъв бабаит да измъчва, обезобразява, осакатява и убива децата ти, после ще бъдеш ли считан за невинен от страна на закона/властите задето си сторил това/така?!
    Последно редактирано от npp : 07-07-2015 на 13:14

Мега фен
    От ривотрила най-много да се успокои и да заспи. Тука работата е друга мисля....
    да, така е, а той няколко хиляди пъти е възкръсвал, хм.

а леки наркотици?

Мега фен
    Не му е простил...изхвърлил го е от райската градина....Адът му е бил на Земята...
    Има прошка за останалите....за праведните има.
    как можеш да кажеш, че всемилостивият Бог предумишлено е изхвърлил човека от райската градина?!, как е възможно такова нещо?!

Мега фен
    нпп, как разбра, че Бог бил в полусън, къде го пише това в Писанието?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си