.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 718

Тема: Юдаизъм

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Просто преводът е грешен. Имената не се превеждат. Има ли някой с името Mr.White, той си е господин Уайт (а не господин Бял)
    По това време е нямало християни.
    Така е, всички преводи на Стария Завет, където се говори за Мохамед са грешни, за всякакви други пророци, за Иисус, преводите са верни, но за Мохамед навсякъде където се говори в Библията (а то никъде не се говори) всичко е грешно.

А иначе как е била превеждана думата Мохамед, с какви грешни думички.

Голям фен Аватара на Smith_6
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Така е, всички преводи на Стария Завет, където се говори за Мохамед са грешни, за всякакви други пророци, за Иисус, преводите са верни, но за Мохамед навсякъде където се говори в Библията (а то никъде не се говори) всичко е грешно.
    Ти имаш рецидивен характер.

Супер фен Аватара на Meth

А иначе как е била превеждана думата Мохамед, с какви грешни думички.
    И ти трябва да го гледаш това - https://www.youtube.com/watch?v=7qSZzBch_i4

Мега фен
    И ти трябва да го гледаш това - https://www.youtube.com/watch?v=7qSZzBch_i4
    Така е, добре, че са се появили телевизията и документалните филмчета в ютуб, иначе никога нямаше да разберем истината.
    Аллах е милостив.

ПП: Божиите свещени текстове са изменени, но филмчета са самата истина.

Ооо, свети телевизор-слово, ти си новия свещен текст.
    Последно редактирано от defender : 07-27-2015 на 00:08

Голям фен Аватара на Smith_6
    Така е, добре, че са се появили телевизията и документалните филмчета в ютуб, иначе никога нямаше да разберем истината.
    Аллах е милостив.

Божиите свещените текстове са изменени, но филмчета са самата истина.

Ооо, свети телевизор слово, ти си новия свещен текст.

Аллах е милостив.

ПП: Божиите свещени текстове са изменени, но филмчета са самата истина.

Ооо, свети телевизор-слово, ти си новия свещен текст.
    Чакай, чакай спри с нападките...това ако искаш го приемай за истина...все пак могат и те да грешат...но, нали чу какво каза бившият християнин, който сега е мюсюлманин, за разговорите си с евреите ?

Мега фен
    Чакай, чакай спри с нападките...това ако искаш го приемай за истина...все пак могат и те да грешат...но, нали чу какво каза бившият християнин, който сега е мюсюлманин, за разговорите си с евреите ?
    Така е, всеки християнин преди да стане мюсюлманин, задължително си е говорил с някой евреин, който му е казал, че в Песен на песните "пишело" Мохамед.

А според мен Корана вече трябва с тоя видеоклип дето го даде, прикрепен към Корана под формата на дискове, като допълнение към свещения текст.

Голям фен Аватара на Liora
    Така е, всеки християнин преди да стане мюсюлманин, задължително си е говорил с някой евреин, който му е казал, че в Песен на песните "пишело" Мохамед.

А според мен Корана вече трябва с тоя видеоклип дето го даде, прикрепен към Корана под формата на дискове, като допълнение към свещения текст.
    Има много клипове,защото е най-бързо развиващата се религия.

Добре де, защо с*рете в темата на момичето ?

Ти гледа ли изобщо клипа до край ?

Мега фен
    нали чу какво каза бившият християнин, който сега е мюсюлманин, за разговорите си с евреите ?
    точно където говори мюсюлманина, музиката ли е по-силна, или неговият глас не е достатъчно силен, но (почти) не се чува какво казва

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    точно където говори мюсюлманина, музиката ли е по-силна, или неговият глас не е достатъчно силен, но (почти) не се чува какво казва
    Ето какво казва:
    Преди години, всяка неделя прекарвах следобедите си в място наречено ''Ъгъла на говорещите (дотолкова мога да издокарам превода на това място) '' През годините прекарани там се запознах с един еврейски равин. Беше много добър човек. Винаги ме изслушваше и беше много любезен и говореше много хубави неща за Исляма. След няколко години разговори с него, един ден реших, че вече е време да го поканя към Исляма (да стане мюсюлманин). И му рекох така - ''Приятелю, знаеш говорим си от години и дори и ти призна, че Мохаммед е пророк. Тогава защо не станеш мюсюлманин (по-точно - Тогава защо не прегърнеш Исляма ? )? '' И той ми отговори така- '' Ние евреите, никога не бихме променили религията си.'' И аз му рекох- ''Но половината равини в Медина станаха мюсюлмани.(бяха станали)'' И той отвърна - ''Това може и да е вярно, но ние евреите никога не бихме сменили вярата си. (никога няма да сменим)'' Помислих си - ''Какво още бих могъл да му кажа...''
    Той ме погледна и каза - ''Слушай приятелю, Господ ни изпрати пророка Мойсей, а ние дори и него не го послушахме(не го последвахме)...А според теб бихме ли послушали (последвали) друг пророк ? Няма какво друго да казвам.''
    Той знаеше, че Мохаммед е пророк и ми беше казал, че дори го е срещал на няколко места в Библията...

- общо взето това е, което трябваше да чуете.

Мега фен
    '
    Той знаеше, че Мохаммед е пророк и ми беше казал, че дори го е срещал на няколко места в Библията...

И всички те помолихме да ни кажеш къде са тези места, ти ни показа едно място и се видя, че не пасва логически и граматически на контекста и смисъла на текста.

Защото и мен ако напимер са ме кръстили да се казвам Ангел, то в Библията ме има споменат сигурно на 100-200 места, ама голям прас, нали.
    Последно редактирано от defender : 07-28-2015 на 14:11

Мега фен
    Ето какво казва:
    Преди години, всяка неделя прекарвах следобедите си в място наречено ''Ъгъла на говорещите (дотолкова мога да издокарам превода на това място) '' През годините прекарани там се запознах с един еврейски равин. Беше много добър човек. Винаги ме изслушваше и беше много любезен и говореше много хубави неща за Исляма. След няколко години разговори с него, един ден реших, че вече е време да го поканя към Исляма (да стане мюсюлманин). И му рекох така - ''Приятелю, знаеш говорим си от години и дори и ти призна, че Мохаммед е пророк. Тогава защо не станеш мюсюлманин (по-точно - Тогава защо не прегърнеш Исляма ? )? '' И той ми отговори така- '' Ние евреите, никога не бихме променили религията си.'' И аз му рекох- ''Но половината равини в Медина станаха мюсюлмани.(бяха станали)'' И той отвърна - ''Това може и да е вярно, но ние евреите никога не бихме сменили вярата си. (никога няма да сменим)'' Помислих си - ''Какво още бих могъл да му кажа...''
    Той ме погледна и каза - ''Слушай приятелю, Господ ни изпрати пророка Мойсей, а ние дори и него не го послушахме(не го последвахме)...А според теб бихме ли послушали (последвали) друг пророк ? Няма какво друго да казвам.''

защо просто да последваш някаква религия?!, каква е гаранцията, че тази религия няма да те ограничи откъм правилното упражняване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог?!, каква е гаранцията, че преданието/традицията на тази религия не е малко или много погрешно/погрешна?!, как така просто да се довериш на нещо, макар и традиционно и поднасяно ти на тепсия?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си