Така е, всички преводи на Стария Завет, където се говори за Мохамед са грешни, за всякакви други пророци, за Иисус, преводите са верни, но за Мохамед навсякъде където се говори в Библията (а то никъде не се говори) всичко е грешно.
А иначе как е била превеждана думата Мохамед, с какви грешни думички.
И ти трябва да го гледаш това - https://www.youtube.com/watch?v=7qSZzBch_i4
Последно редактирано от defender : 07-27-2015 на 00:08
Така е, всеки християнин преди да стане мюсюлманин, задължително си е говорил с някой евреин, който му е казал, че в Песен на песните "пишело" Мохамед.
А според мен Корана вече трябва с тоя видеоклип дето го даде, прикрепен към Корана под формата на дискове, като допълнение към свещения текст.
Ето какво казва:
Преди години, всяка неделя прекарвах следобедите си в място наречено ''Ъгъла на говорещите (дотолкова мога да издокарам превода на това място) '' През годините прекарани там се запознах с един еврейски равин. Беше много добър човек. Винаги ме изслушваше и беше много любезен и говореше много хубави неща за Исляма. След няколко години разговори с него, един ден реших, че вече е време да го поканя към Исляма (да стане мюсюлманин). И му рекох така - ''Приятелю, знаеш говорим си от години и дори и ти призна, че Мохаммед е пророк. Тогава защо не станеш мюсюлманин (по-точно - Тогава защо не прегърнеш Исляма ? )? '' И той ми отговори така- '' Ние евреите, никога не бихме променили религията си.'' И аз му рекох- ''Но половината равини в Медина станаха мюсюлмани.(бяха станали)'' И той отвърна - ''Това може и да е вярно, но ние евреите никога не бихме сменили вярата си. (никога няма да сменим)'' Помислих си - ''Какво още бих могъл да му кажа...''
Той ме погледна и каза - ''Слушай приятелю, Господ ни изпрати пророка Мойсей, а ние дори и него не го послушахме(не го последвахме)...А според теб бихме ли послушали (последвали) друг пророк ? Няма какво друго да казвам.''
Той знаеше, че Мохаммед е пророк и ми беше казал, че дори го е срещал на няколко места в Библията...
- общо взето това е, което трябваше да чуете.
И всички те помолихме да ни кажеш къде са тези места, ти ни показа едно място и се видя, че не пасва логически и граматически на контекста и смисъла на текста.
Защото и мен ако напимер са ме кръстили да се казвам Ангел, то в Библията ме има споменат сигурно на 100-200 места, ама голям прас, нали.
Последно редактирано от defender : 07-28-2015 на 14:11
защо просто да последваш някаква религия?!, каква е гаранцията, че тази религия няма да те ограничи откъм правилното упражняване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог?!, каква е гаранцията, че преданието/традицията на тази религия не е малко или много погрешно/погрешна?!, как така просто да се довериш на нещо, макар и традиционно и поднасяно ти на тепсия?!