.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 718

Тема: Юдаизъм

Hybrid View

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от Liora Виж мнението
    Той ще бъде лидер на евреите.След него ще настъпи мир на Земята.
    Истината е,че в Стария завет не се говори много за месията.
    Значи вярваш че цялата тази вселена, с трилиони и трилиони планети, звезди, галактики и прочие е създадена от някой, който има лични пристрастия към определена група еволюирали примати, на точно една от тези планети?

Голям фен Аватара на Liora
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Значи вярваш че цялата тази вселена, с трилиони и трилиони планети, звезди, галактики и прочие е създадена от някой, който има лични пристрастия към определена група еволюирали примати, на точно една от тези планети?
    Той е създал всичко.
    Не знам какво имаш предвид като казваш лични пристрастия към определена група еволюирали примати.Аз не се чувствам по-специална с нищо.Делата и това,което е в сърцето ти е по-важно от това да си евреин.Не знам дали знаеш,но Б-г е проклел евреите,които не му се подчиняват да страдат повече от другите нации.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Не знам дали знаеш,но Б-г е проклел евреите,които не му се подчиняват да страдат повече от другите нации.
    Мислиш ли, че това е причина за разпокъсаността на еврейския народ?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Мислиш ли, че това е причина за разпокъсаността на еврейския народ?
    Може да се каже,но може и да се приеме като преимущество.

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Той е създал всичко.
    Не знам какво имаш предвид като казваш лични пристрастия към определена група еволюирали примати.Аз не се чувствам по-специална с нищо.Делата и това,което е в сърцето ти е по-важно от това да си евреин.Не знам дали знаеш,но Б-г е проклел евреите,които не му се подчиняват да страдат повече от другите нации.

Nigga, you just went full retard

> "някой, който има лични пристрастия към определена група"
    > Не знам дали знаеш,но Б-г е проклел евреите,които не му се подчиняват да страдат повече от другите нации.
    Значи това че си еврейка не е специално за теб. Но в същото време твърдиш че е специално за бог, с което потвърждаваш отговора на въпроса дали вярваш че бог има специално отношение към точно определен народ. Значи за теб не е специално, но за бог е ..... a в същото време бог е специален за теб. Това не намеква ли по подразбиране че и за теб трябва да е специално? Все пак ако религията ти изповядва идеята че си специален, само защото си се родил еврейн, и ти изповядваш тази религия, то имплицитно следва и ти да вярваш в същата идея - в противен случай излиза че цялата история с "не е толкова важно дали си еврейн", е била едно обикновено лицемерие.
    Всъщност целта на въпроса ми беше да изтъкна че е глупаво да се смята че бог има лично (позитивно/негативно) отношение към каквото и да е, най-малко пък към точно определен народ. И ти в опита си да обориш (позитивното) отношение, изказа обратното - негативно отношение, с което само потвърди това което първоначално се опитваше да обориш.
    Имам въпрос? Тъпа ли си или само се преструваш?
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 07-28-2015 на 00:09

Nigga, you just went full retard

> "някой, който има лични пристрастия към определена група"
    > Не знам дали знаеш,но Б-г е проклел евреите,които не му се подчиняват да страдат повече от другите нации.
    Значи това че си еврейка не е специално за теб. Но в същото време твърдиш че е специално за бог, с което потвърждаваш отговора на въпроса дали вярваш че бог има специално отношение към точно определен народ. Значи за теб не е специално, но за бог е ..... a в същото време бог е специален за теб. Това не намеква ли по подразбиране че и за теб трябва да е специално? Все пак ако религията ти изповядва идеята че си специален, само защото си се родил еврейн, и ти изповядваш тази религия, то имплицитно следва и ти да вярваш в същата идея - в противен случай излиза че цялата история с "не е толкова важно дали си еврейн", е била едно обикновено лицемерие.
    Всъщност целта на въпроса ми беше да изтъкна че е глупаво да се смята че бог има лично (позитивно/негативно) отношение към каквото и да е, най-малко пък към точно определен народ. И ти в опита си да обориш (позитивното) отношение, изказа обратното - негативно отношение, с което само потвърди това което първоначално се опитваше да обориш.
    Имам въпрос? Тъпа ли си или само се преструваш?
    https://www.youtube.com/watch?v=rhdwwrDrluY
    Обърни внимание на това,което казва жената в края.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Какво мислиш за извънземните?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си