Последно редактирано от Corb1225 : 07-27-2015 на 15:34
Ами ние вярваме, че рая не е в този свят, а този свят ще бъде разрушен при второто пришествие. Иисус не е казвал, че тук е рая. Иисус дори е предсказал, че ще има голямо отстъпление на хората от духовното към материалното.
Иисус ни е дал истината и сега става това прецеждане на злото чрез осъзнаване (по свободна воля) и след това идва второто пришествие и нов духовен свят, материалното ще загине.
Последно редактирано от defender : 07-27-2015 на 15:39
Вашия Месия като дойде, какво ще направи с хората, които не искат да вярват в него. Ще ги остави ли да си живеят както Иисус направи и никой не е наранил, защото Бог е любов, следователно и вашия Месия трябва да е любов.
Той е създал всичко.
Не знам какво имаш предвид като казваш лични пристрастия към определена група еволюирали примати.Аз не се чувствам по-специална с нищо.Делата и това,което е в сърцето ти е по-важно от това да си евреин.Не знам дали знаеш,но Б-г е проклел евреите,които не му се подчиняват да страдат повече от другите нации.
Последно редактирано от defender : 07-27-2015 на 19:32
Ами ето какво пише в Исая 53 за Месията ви
2. Защото Той изникна пред Него като младочка и като израстък из суха земя; няма в Него ни изглед, нито величие; ние Го видяхме, и в Него нямаше изглед, който да ни привлича към Него.
3. Той беше презрян и унизен пред людете, мъж на скърби и изпитал недъзи, и ние отвръщахме от Него лице си; Той беше презиран, и ние за нищо Го не смятахме.
4. Но Той взе върху Си нашите немощи и понесе нашите недъзи; а ние мислехме, че Той беше поразяван, наказван и унизяван от Бога.
5. А Той бе изпоранен за нашите грехове и мъчен за нашите беззакония; наказанието за нашия мир биде върху Него, и чрез Неговите рани ние се изцелихме.
6. Всички ние блуждаехме като овци, отбихме се всеки от пътя си, - и Господ възложи върху Него греховете на всинца ни.
ПП: Наистина ли не припознаваш в това Иисус за Месията.
Даже пише, че ще е младочка, Иисус е на 30 години.
Последно редактирано от defender : 07-27-2015 на 20:06
Междудругото реших само леко да прегледам темата и ми направи впечатление, че пишеш б-г, явно защото се влияеш от 3тата Божия заповед. Обаче явно е неправилно разбрана. Според повечето хора (явно и според теб), тази заповед забранява не само да не се споменава Божието име, но и да не се говори за Бог напразно или да се споменават самите думи Бог или Господ, например "О, боже; О, Господи." и т.н. Но според мен, името на Бог не е Бог. Истинското му име е Йехова (най-често използваното). Някои богослови мислят, че точно за това име се казва да не се изговаря напразно и затова като евреите са писали стария завет, не са изписвали цялото име Яхве, а само съгласните от името. И като цяло самото име Яхве е записано много малко пъти в Стария завет, по същата причина. Така че не ти хващам много смисъла на "б-г"то :д
FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd
То като цяло недоумявам как може да не се разбира тази заповед, при положение, че е напълно ясна:
[20:7] Не изговаряй напразно ИМЕТО на Господа, твоя Бог, защото Господ няма да остави ненаказан оногова, който изговаря ИМЕТО Му напразно.
В коя религия името на Бог е Бог ? :д
Може би тук се има предвид не само буквално името на Бог, а като цяло да Го споменаваме Него Самия напразно.
Така, че мисля, че тя е права, но от друга страна мисля, че ударението трябва да е не на името Му, а на думата напразно.
Какво разбира тя под напразно.
ПП: Защото аз ако споменавам Бог напразно, то и Б-г да го изписвам файда нема, защото пак Него има предвид.
Последно редактирано от defender : 07-27-2015 на 22:33
Не виждам къде се пише да не го споменаваме него самия напразно , ама оки :д
Ся Бог може да я накаже, кво ще правиш Лиора, нямаш и Изкупител.
Направи 10 клека, едно завъртане, две кълба напред и три коремни преси докато дойде вашия Месия да те спаси, иначе прошка може и да нема.