.
Отговор в тема
Страница 13 от 29 ПървиПърви ... 39101112131415161723 ... ПоследнаПърви
Резултати от 301 до 325 от общо 718

Тема: Юдаизъм

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Liora Виж мнението
    Ще има,не се безпокой.

Откъде пък си толкова сигурна. По някога един е съда Божи, друг съда човешки.

Много се дразня когато някой е толко сигурен в това, което зависи само от Бог.

И на мене си се дразня, щото съм леке.

Голям фен Аватара на bReAk3R
    Град
    DirtyLand
    Аха, значи при вас било различно (не прочетох с кво де, ама все пак :д)
    Доколкото знам разликата между християнството и юдаизма е, че в християнството се вярва в Исус, който веднъж е дошъл и го чакаме втори път, а в юдаизма се вярва, че още не се е появявал и трябва да дойде за първи път и направо да спаси вярващите. Интересува ме как се описва това в Тората и при идването му кои ще са тези, които ще спаси? Само юдаистите?
    FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Той е създал всичко.
    Не знам какво имаш предвид като казваш лични пристрастия към определена група еволюирали примати.Аз не се чувствам по-специална с нищо.Делата и това,което е в сърцето ти е по-важно от това да си евреин.Не знам дали знаеш,но Б-г е проклел евреите,които не му се подчиняват да страдат повече от другите нации.

Nigga, you just went full retard

> "някой, който има лични пристрастия към определена група"
    > Не знам дали знаеш,но Б-г е проклел евреите,които не му се подчиняват да страдат повече от другите нации.
    Значи това че си еврейка не е специално за теб. Но в същото време твърдиш че е специално за бог, с което потвърждаваш отговора на въпроса дали вярваш че бог има специално отношение към точно определен народ. Значи за теб не е специално, но за бог е ..... a в същото време бог е специален за теб. Това не намеква ли по подразбиране че и за теб трябва да е специално? Все пак ако религията ти изповядва идеята че си специален, само защото си се родил еврейн, и ти изповядваш тази религия, то имплицитно следва и ти да вярваш в същата идея - в противен случай излиза че цялата история с "не е толкова важно дали си еврейн", е била едно обикновено лицемерие.
    Всъщност целта на въпроса ми беше да изтъкна че е глупаво да се смята че бог има лично (позитивно/негативно) отношение към каквото и да е, най-малко пък към точно определен народ. И ти в опита си да обориш (позитивното) отношение, изказа обратното - негативно отношение, с което само потвърди това което първоначално се опитваше да обориш.
    Имам въпрос? Тъпа ли си или само се преструваш?
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 07-27-2015 на 23:09

Голям фен Аватара на Liora
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Откъде пък си толкова сигурна. По някога един е съда Божи, друг съда човешки.

Много се дразня когато някой е толко сигурен в това, което зависи само от Бог.

И на мене си се дразня, щото съм леке.
    Не съм сигурна,но знам,че Б-г е милостив.Казах го ей така,за да млъкнеш,но ти вместо това пак си отвори устата.
    Не знам дали си леке,но и мен започваш да дразниш.

Мега фен
    Аз съм демон (в превод от благозвучен арабски - джин), конкуренция на доктор сатан за пръв от форума в Ада.

че Б-г е милостив.
    Кво е тва Б-г?

Мега фен
    В Библията Бог е изписан сигурно над 1000 пъти, ама никъде не е изписан като Б-г.
    Що за простотия е тая мода.

Кой пророк е наричал Бог "Б-г".

Вашия Месия като дойде сигурно ще се представи като "Аз съм Месията на Б-г".
    Само като рече така и директно му казвам да си оди, поне от мен.
    Последно редактирано от defender : 07-27-2015 на 23:26

Град
    DirtyLand
    Defender, не разбрах в крайна сметка ти моето мнение относно Божието име ли приемаш, или нейното, щото вече 4 различни неща каза :д

Мега фен
    Приемам това, че всяко едно Име, с което имаме предвид Бог (дори и самото име Бог) трябва да се споменава с благоволение и почит (аз за съжаление не съм пример за това).

Но пък когато решим да споменем Бог, то да говорим за Него с изрази като Б-г, вместо с правилно изпасване на Името Му за Негова Прослава, си е жива простотия, дори гавра.

Или решаваш да го споменеш и Го споменаваш правилно и с почит или пък изобщо не Го споменаваш.

да напишеш Б-г, тва е като хем ми се иска, хем не ми стиска.
    Последно редактирано от defender : 07-27-2015 на 23:51

Град
    DirtyLand
    "дори и самото име Бог" ? Бог може да се отнася за всеки, предвид факта, че вече са ни известни 300 религии сигурно и като го кажеш, може да имаш впредвид Бог Джа (ако така се изговаря), Бог Тангра, Бог Зевс, Бог Шива и т.н.

С останалото надолу съм съгласен, евала даже ;д но въпреки тва си оставам на мнението, че единственото грешно е да изговаряш напразно имената му.
    Както и да е, чакам отговор от авторката.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от bReAk3R Виж мнението
    "дори и самото име Бог" ? Бог може да се отнася за всеки, предвид факта, че вече са ни известни 300 религии сигурно
    Ами зависи от смисъла на текста в който ползваш думата Бог.

Даже е хубаво като говориш за друг бог от Истинския да изписваш думата с малка буква "бог".

Град
    DirtyLand
    Верно, карай. :д Нали не е прието като грях все пак.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    https://www.youtube.com/watch?v=5tuk....be&t=1h25m50s

ей ти го то същия кви ги говори, пусни и субтитрите ако искаш

Супер фен Аватара на Corb1225
    ^ Не ми бяха нужни субтитри в случая. Но какво се очакваше да ми каже това? С каква идея го даваш?

Мега фен
    не чу ли, че Доукинс говори за интелигентен дизайн.
    иначе голям атеист братче, по поръчка. всякакъв ще стане май.

Мега фен

Супер фен Аватара на Corb1225
    Много удобна извадка. Ето повече:
    Ben Stein: What do you think is the possibility that Intelligent Design might turn out to be the answer to some issues in genetics or in Darwinian evolution?
    Prof Dawkins: Well it could come about in the following way. It could be that, eh, at some earlier time somewhere in the universe a civilization evolved by probably some kind of Darwinian means to a very, very, high level of technology and designed a form of life that they seeded onto perhaps this planet. Ehm, now, that is a possibility and an intriguing possibility and I suppose it’s possible that you might find evidence for that if you look at the um detail, details, of biochemistry, molecular biology, you might find a signature of some sort of designer.
    Ben Stein: (voiceover, not part of interview) Wait a second, Richard Dawkins thought Intelligent Design might be a legitimate pursuit.
    Prof Dawkins: Um..and that designer could well be a higher intelligence from elsewhere in the universe.
    Ben Stein: But, but
    Prof Dawkins: But that higher intelligence would itself have had to have come about by some explicable, or ultimately explicable process, he couldn’t have just jumped into existence spontaneously, that’s the point.
    Нищо общо с Бог, още по-малко религиозния такъв.

Дори извадката не е толкова удобна, защото още там го има това с по-високия интелект от друго място във Вселената.
    Последно редактирано от Corb1225 : 07-28-2015 на 01:13

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland

Религията не отрича науката. Deal with it.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението

Nigga, you just went full retard

> "някой, който има лични пристрастия към определена група"
    > Не знам дали знаеш,но Б-г е проклел евреите,които не му се подчиняват да страдат повече от другите нации.
    Значи това че си еврейка не е специално за теб. Но в същото време твърдиш че е специално за бог, с което потвърждаваш отговора на въпроса дали вярваш че бог има специално отношение към точно определен народ. Значи за теб не е специално, но за бог е ..... a в същото време бог е специален за теб. Това не намеква ли по подразбиране че и за теб трябва да е специално? Все пак ако религията ти изповядва идеята че си специален, само защото си се родил еврейн, и ти изповядваш тази религия, то имплицитно следва и ти да вярваш в същата идея - в противен случай излиза че цялата история с "не е толкова важно дали си еврейн", е била едно обикновено лицемерие.
    Всъщност целта на въпроса ми беше да изтъкна че е глупаво да се смята че бог има лично (позитивно/негативно) отношение към каквото и да е, най-малко пък към точно определен народ. И ти в опита си да обориш (позитивното) отношение, изказа обратното - негативно отношение, с което само потвърди това което първоначално се опитваше да обориш.
    Имам въпрос? Тъпа ли си или само се преструваш?
    https://www.youtube.com/watch?v=rhdwwrDrluY
    Обърни внимание на това,което казва жената в края.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Исая 53
    2. Защото Той изникна пред Него като младочка и като израстък из суха земя; няма в Него ни изглед, нито величие; ние Го видяхме, и в Него нямаше изглед, който да ни привлича към Него.
    Сега като се замисля тук Исая може би направо казва, че чакания Месия ще е Син Божи

т.е. Негова младочка

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението

Религията не отрича науката. Deal with it.

Педофилията не отрича правата на децата. Дийл уит ит

Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Фантастика?Добре.

Цитирай Първоначално написано от bReAk3R Виж мнението
    Аха, значи при вас било различно (не прочетох с кво де, ама все пак :д)
    Доколкото знам разликата между християнството и юдаизма е, че в християнството се вярва в Исус, който веднъж е дошъл и го чакаме втори път, а в юдаизма се вярва, че още не се е появявал и трябва да дойде за първи път и направо да спаси вярващите. Интересува ме как се описва това в Тората и при идването му кои ще са тези, които ще спаси? Само юдаистите?
    The mashiach will be a great political leader descended from King David (Jeremiah 23:5). The mashiach is often referred to as "mashiach ben David" (mashiach, son of David). He will be well-versed in Jewish law, and observant of its commandments (Isaiah 11:2-5). He will be a charismatic leader, inspiring others to follow his example. He will be a great military leader, who will win battles for Israel. He will be a great judge, who makes righteous decisions (Jeremiah 33:15). But above all, he will be a human being, not a god, demi-god or other supernatural being.
    Before the time of the mashiach, there shall be war and suffering (Ezekiel 38:16)

The mashiach will bring about the political and spiritual redemption of the Jewish people by bringing us back to Israel and restoring Jerusalem (Isaiah 11:11-12; Jeremiah 23:8; 30:3; Hosea 3:4-5). He will establish a government in Israel that will be the center of all world government, both for Jews and gentiles (Isaiah 2:2-4; 11:10; 42:1). He will rebuild the Temple and re-establish its worship (Jeremiah 33:18 ). He will restore the religious court system of Israel and establish Jewish law as the law of the land (Jeremiah 33:15).

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от aurissaaaaa Виж мнението
    Педофилията не отрича правата на децата. Дийл уит ит
    Имаме и педофилско присъствие във форума. Честито.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    The mashiach will be a great political leader descended from King David (Jeremiah 23:5). The mashiach is often referred to as "mashiach ben David" (mashiach, son of David). He will be well-versed in Jewish law, and observant of its commandments (Isaiah 11:2-5). He will be a charismatic leader, inspiring others to follow his example. He will be a great military leader, who will win battles for Israel. He will be a great judge, who makes righteous decisions (Jeremiah 33:15). But above all, he will be a human being, not a god, demi-god or other supernatural being.
    Before the time of the mashiach, there shall be war and suffering (Ezekiel 38:16)

The mashiach will bring about the political and spiritual redemption of the Jewish people by bringing us back to Israel and restoring Jerusalem (Isaiah 11:11-12; Jeremiah 23:8; 30:3; Hosea 3:4-5). He will establish a government in Israel that will be the center of all world government, both for Jews and gentiles (Isaiah 2:2-4; 11:10; 42:1). He will rebuild the Temple and re-establish its worship (Jeremiah 33:18 ). He will restore the religious court system of Israel and establish Jewish law as the law of the land (Jeremiah 33:15).
    В пророчествата има неща както за явяването на Месията Спасител, така има и за края на времената и Второто пришествие, затова мисля, че вие бъркате като съединявате в едно двете събития при появата на Месията и за края на времената.

Защото Месията първо ще дойде като унизен и смирен, а после в края на дните ще дойде с Величие и като Съдя. Вие събирате пророчествата за двете в едно събитие.
    Последно редактирано от defender : 07-28-2015 на 11:17

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си