.
Отговор в тема
Страница 20 от 29 ПървиПърви ... 10161718192021222324 ... ПоследнаПърви
Резултати от 476 до 500 от общо 718

Тема: Юдаизъм

Голям фен Аватара на Liora
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Нищо не разбирам, нали ми каза, че греха произхожда от змията в райската градина.

Искаш да кажеш, че детето не наследява последствията от греха от родителите си ли.
    Да.

Мега фен
    Да бе, да.

Наследствеността е доказа и от науката.

Е не,лъжа те.
    Късно е,затова лайла тов ве литраот.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Liora Виж мнението
    Има страдание,хората са на Земята и умират заради греха.
    Що тогава умираме, като не наследяваме последствията от греха.
    Също има и наследствени болести по рождение, да не би едно бебе да е извършило грях, а се ражда болно, що.
    Последно редактирано от defender : 07-29-2015 на 23:58

Мега фен
    Като баща ми тегли кредит и после банката му вземе къщата, защо ме гони и мене от къщата. Какво съм виновен за кредита на баща ми, ама ей на, гонят ме и мене като куче.

Защо след като не наследяваме греха, бебетата не се раждат в райската градина, а са директно изгонени от нея с родителите си.

Значи Кайн и Авел е трябвало като Ева ги роди те да са в райската градина родени, ама не е така.
    Последно редактирано от defender : 07-30-2015 на 00:04

Meth,има ли първороден грях?

Мега фен
    Айде, пак викаш подлогата, да ти подложи срещу гадния християнин.

Има, защото ако няма, жените трябваш да ходят да раждат безгрешните си бебета в райската градина и като бебето съгреши Бог тогава да го изгони от нея - ама не е така.

майката ако е в колиба и бебето живее в колиба. Тва е.

Добра логика. Ако майка ти е хомосексуална,ти хомосексуален ли се раждаш (примерно) ?

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението

Това е имал предвид.
    Ами да, ама те ако си мислят, че говория за друго тяхна си работа...

Супер фен Аватара на Meth
    Meth,има ли първороден грях?
    Първороден грях...еми според Исляма, ние сме на земята да бъдем изпитани, а не заради греха(децата не се раждат греховни, дори ако дете умре при раждането си, то става ангел)...и който мине теста, тоест - бъде добър човек, отнася се добре с всички (дори с врага), не вреди на никого и се моли и изпълнява задълженията си на вярващ, тогава за него има награда - Раят ! А ако щеш и 10 пъти се моли на ден, не се ли отнасяш добре с хората, не си ли толерантен и вредиш ли на хората...безсъмнено ще си в Ада.
    П.П. А знаехте ли, че и християните и евреите...и всички други, които вярват в Аллах (в единобожието) и в Съдния ден(и в книгите Му и в пророците Му, и в ангелите Му ) и вършат добри дела, пак могат да влязат в Рая ?

Да де,мненията,то същото.
    Дължи се на характер,може би.Но и повечето хора са акита,загубила съм вяра в човечеството явно.
    По-натам може и да пусна тема,да си излея душата,не че на някой му пука де.
    Пука ми, бих те изслушал, но се опасявам, че inewton пак ще си помисли, че искам да те бодна.
    ( )

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Пука ми, бих те изслушал, но се опасявам, че inewton пак ще си помисли, че искам да те бодна.
    ( )
    Беше шега бе, момче. А и дори да не се шегувах какво ти пука какво мисля аз (или другите).

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Беше шега бе, момче. А и дори да не се шегувах какво ти пука какво мисля аз (или другите).
    И аз се шегувах.

Мега фен
    Първороден грях...еми според Исляма, ние сме на земята да бъдем изпитани, а не заради греха (децата не се раждат греховни, дори ако дете умре при раждането си, то става ангел)...и който мине теста, тоест - бъде добър човек, отнася се добре с всички (дори с врага), не вреди на никого и се моли и изпълнява задълженията си на вярващ, тогава за него има награда - Раят ! А ако щеш и 10 пъти се моли на ден, не се ли отнасяш добре с хората, не си ли толерантен и вредиш ли на хората...безсъмнено ще си в Ада.
    Нима казваш, че Бог в началото като ни е създал не ни създал в съвършенство добри и в съвършено добри условия (райската градина), единственото нещо, което е наше е било свободата ни и Бог я изпитва по съвършен начин, чрез дървото за добро и зло в райската градина, а не чрез смърт, чрез убийства, насилие, бой, изнасилвания и други гадории както сега в сегашния свят в следствие именно на греха и изгонването ни от прекрасните условия в райската градина.
    Нима Бог ние поставил в тези условия на сегашния свят не защото сме си го заслужили заради греха, а защото така ни създал и е създал такъв свят по дефоут.

П.П. А знаехте ли, че и християните и евреите...и всички други, които вярват в Аллах (в единобожието) и в Съдния ден(и в книгите Му и в пророците Му, и в ангелите Му ) и вършат добри дела, пак могат да влязат в Рая ?
    Че ние ако направим това, което казваш няма тогава да сме никакви християни или юдеисти И кво, да почна да вярвам в Мохамед и Аллах, че да съм отишъл в рая да правя секс с 72 девици хурии (което като ги изредя се връзва горе долу по 24 часа секс и ерекция на ден) и да ям по хиляди манджи и гозби - е как да ям като в също време правя секс, всъщност има вариант, ама трябва да ги лашкам девиците малко по-леко, че да не ми се разлее божествения таратор докато сърбам с божествената си лъжица, а божествената Кока-Кола със сламка и някой да ми я подава.
    Последно редактирано от defender : 07-30-2015 на 11:15

Нима казваш, че Бог в началото като ни е създал не ни създал в съвършенство добри и в съвършено добри условия (райската градина), единственото нещо, което е наше е било свободата ни и Бог я изпитва по съвършен начин, чрез дървото за добро и зло в райската градина, а не чрез смърт, чрез убийства, насилие, бой, изнасилвания и други гадории както сега в сегашния свят в следствие именно на греха и изгонването ни от прекрасните условия в райската градина.
    Нима Бог сега ни е изгонил и ни е поставил в тези условия на сегашния свят не защото сме си го заслужили заради греха, а защото така ни създал и е създал такъв свят по дефоут.

Че ние ако направим това, което казваш няма тогава да сме никакви християни или юдеисти И кво, да почна да вярвам в Мохамед и Аллах, че да съм отишъл в рая да правя секс с 72 девици хурии (което като ги изредя се връзва горе долу по 24 часа секс и ерекция на ден) и да ям по хиляди манджи и гозби - е как да ям като в също време правя секс, всъщност има вариант, ама трябва да ги лашкам девиците малко по-леко, че да не ми се разлее божествения таратор докато сърбам с божествената си лъжица, а божествената Кока-Кола със сламка и някой да ми я подава.
    Изгонил е Адам и Ева, не са минали първия тест...ние сме подложени на втори - на земята.

Ти си вярваш, че Бог е един, вярваш в Съдния ден, тогава къкъв ти е проблемът ?
    А и в рая има нива - в зависимост от това какво си правел в предишния си живот, ти се дават привилегии в рая. Някои имат повече, а някои по-малко.

Мега фен
    Изгонил е Адам и Ева, не са минали първия тест...ние сме подложени на втори - на земята.
    Но нашия тест се провежда в коренно различни условия от условията, в които се е провел техния тест, защо?

Не е ли, защото сме наследили последствията от техния провал?

Но нашия тест се провежда в коренно различни условия от условията, в които се е провел техния тест, защо?

Не е ли, защото сме наследили последствията от техния провал?
    Това го пише и в Библията - веднъж изгонени, те са обречени да живеят на земята, заедно с потомството си - с нас, само, че ние не се раждаме греховни, но и не живеем в Рая, защото трябва да го заслужим първо.

Мега фен
    Това го пише и в Библията - веднъж изгонени, те са обречени да живеят на земята, заедно с потомството си - с нас, само, че ние не се раждаме греховни, но и не живеем в Рая, защото трябва да го заслужим първо.
    Бог ни е създал по дефоут незаслужили, така ли?
    Нима Бог може да създаде нещо, което не го заслужава рая, а е годно по дефоут за ада.

Все едно майка ти да те създаде и после да ти каже, ти не заслужаваш да живееш в къщата ми, ей така щото такъв си създаден по дефоут, а не защото си го заслужил с делата си - ох, божествен фашизъм.
    Последно редактирано от defender : 07-30-2015 на 11:37

Мега фен
    че ние не се раждаме греховни, но и не живеем в Рая, защото трябва да го заслужим първо.
    Дори и да си прав, то изпитателен срок се дава само на престъпници, а не на безгрешници.

Все едно ся да хвана един невинен човек на улицата и да му дам изпитателен срок, ама за какво точно да му дам изпитателен срок, какво е сбъркал, че да го поправи?
    Последно редактирано от defender : 07-30-2015 на 11:47

Бог ни е създал по дефоут незаслужили, така ли?
    Нима Бог може да създаде нещо, което не го заслужава рая, а е годно по дефоут за ада.

Все едно майка ти да те създаде и после да ти каже, ти не заслужаваш да живееш в къщата ми, ей така щото такъв си създаден по дефоут, а не защото си го заслужил с делата си - ох, божествен фашизъм.
    -_-
    Това е само изпитание за нас.

Дори и да си прав, то изпитателен срок се дава само на престъпници, а не на безгрешници.

Все едно ся да хвана един невинен човек на улицата и да му дам изпитателен срок, ама за какво точно да му дам изпитателен срок, какво е сбъркал, че да го поправи?
    -_-
    Това е само изпитание за нас.
    .

Мега фен
    P.S. ето ти малко либерализъм.
    https://www.youtube.com/watch?v=34BeaVcBUfw
    Викаш нека се знае от къде идва проекта Азис.

Мега фен
    Късно е, затова лайла тов ве литраот.
    "лайла тов ве литраот" - кво е тва, предлагаш ми любов ли?

Е, чак пък толко настъпателно.
    Можеше по-тактично, например:
    "Късно е, но ако искаш ела тази вечер да ми полееш цветята".

Това е напълно достатъчно.
    Последно редактирано от defender : 07-30-2015 на 14:56

Викаш нека се знае от къде идва проекта Азис.
    Гейове е имало и ще има навсякъде. И все пак Израел е много либерална (и гейска) страна.
    Хомосексуалните не са виновни че се раждат такива. Прочети "Мислиш ли вече за любов" на Хайнрих Брюкнер за да разбереш повече.

Казах лека нощ и доскоро. Не ти предлагам любов,ти не заслужаваш.
    Между другото благодаря че ми напомни за цветята.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си