Ти защо си мислиш че като детето е малко, да му отрежат част от пениса не е травмиращо?!
В Швеция и Финландия, обрязването на малолетни е забранено освен ако няма медицински показания и няма друг по-консервативен метод за лечение, който да даде резултат.
Ти как реши че сега е по-разпространена от преди?! Фимоза се среща само при 1-3% от необрязаните момчета.
В щатите масовото обрязване е възникнало в началото на 20 век и е достигнало максимум през 60-те и 70-те години, като опит да попречат на момчетата да мастурбират (прочети за д-р Харви Келог). Еврейските лекари, които са получавали пари за извършване на процедурата доста са спечелили. От края на 80-те до сега масовото обрязване в щатите намалява с всяка година и към днешна дата е под 50% от новородените момчета!
Ти необрязан ли си, че да знаеш къде влиза пясъка?
Да, добре, ако е било без упойка, 100% си врещял като гайда ама ти сигурно и не акаш
! Всички викате как хич не боли и не сте проронили "и една сълзичка", ама Мартин Карбовски показа как врещят децата докато им режат пишките без упойка! Ама това си е манипулация отвсякъде, сигурно им е платил за да врещят
!
То си е било цяло удоволствие, кажи си!
Ей, това е първата истина и първият обективен пост дето пишеш в темата!
Черепите и кръвта в църквата и те ли са преувеличени - ама толкова, че стоят и до днес! Макгахан не е единственият репортер описал зверствата!
Последно редактирано от Грозния : 09-25-2015 на 23:06
> Намеквайки че липсата на спомен е равносилно на липса на влияние
Споменът е вътрешно отражение на някакво влияние но само в полето на съзнанието/съзнаването, по-конкретно в паметта. Какво обаче за безсъзнаваното? Ако това го съотнесем с животните, като един такъв пример за предразположеност към разумно поведение, без развието на съзнание и мисловна дейност, тогава какъв е резултата от аналогията? Кучето ако му нарежеш хуя, дали ще те заобича повече? А другите хора? Въпреки че аналогията не е точна, то все пак да не забравяме че човешкото поведение в немалка степен си е животинско, за децата в тази възраст още повече. Така че може само да гадаем доколко, но не и да отречем дали има корелация между най-ранните човешки преживявания и тяхното влияние върху по-късното развитие на точно определени елементи в психиката. Ако си мислиш че едно бебе няма достатъчно рефлективна способност за да отрази в себе си това че му режат препуциума, значи си идиот. Спомен няма защото е нямало речник, с който да се конструира мисъл и да се запамети, там където се съдържат спомените с образи-понятия и ситуации. Точно при бебето, където физическата интеракция е определяща за отношението му към външния свят, а физическите усещания заемат по-голямата част от вниманието му, няма как тъкмо болката да не се регистрира и запамети на някакво ниво, макар и несъзнателно.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-26-2015 на 11:56
Аз пък не си спомням как ми дупчиха ушите. Не мисля че ме травмирало или повлияло. Човек се травмира хиляда пъти повече от психологически травми, от колкото физически.
А и ако се замислиш... дребните травми ни помагат да израстнем. Кой се е научил да ходи без да падне нито веднъж?
Последно редактирано от LoveInfect : 09-26-2015 на 13:54
Аз може и да съм познал, но ти не си познал (иронията) със сигурност!
Дупчили ти били ушите... чудо голямо и с упойка! Как може да сравняваш обрязване с дупчене на ушите?! На чужд гръб и 100 тояги са малко! Ако ти бяха отрязали клитора на 8-9 годишна възраст, със сигурност щеше да го помниш цял живот
!
сигурно и убийството на австрийски дипломат (май австрийски бяха, да ме поправи някой ако греша) в Солун от тълпа мохамедани-диваци, които са се гаврили с българско дете и въпросният европеец се е намесил, сигурно и това е преувеличено и трябва да помислиш над него.
Помисли и над факта, че дриймуокър подкрепя Хамас, сипва на Израел и е с анти-американска позиция *без* да има про-руска такава - с други думи или е мангалка(да се чете мохамеданка), или е от ония грозните и глупави момиченца с големи лупи и боядисани в цветовете на дъгата четини.
Или просто доста талантлив трол, 'щото като й чета мненията ми идва да фрасна монитора.