- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Започнах да тренирам,какви храни не трябва да ям?
Здравейте, аз съм момче на 14 и започнах да тренирам преди 1-2 седмици, та въпроса ми е какви храни не трябва да ям? ( Вегетарианец съм)
А въпроса е какво тренираш.... кърлинг, крикет, ръгби, шах![]()
наистина ли си сигурен, че не можеш да ядеш месо? не си дал ръст и килограми, какво тренираш...
И без месо може, аз дето съм заклет месоядец го казвам, просто не е вкусно![]()
Напротив, може без месо. Принципно хората трябва да сме тревопасни, а колкото до месото - това ни е наложено през годините по всякакви начини, било то медии, лекари и т.н. и т.н. Факт е, че вегетарианците и веганите са по-щастливи, живеят по-дълго и като цяло се радват на по-добро здраве. Ниския холестерол е само една от многото ползи на вегетарианството. Ще ми се някой да ми посочи произволен микро или макроелемент (без който не можем) в месото, който да не може да се набави от растения. Не съм ял никакво месо от близо година поради чисто морални съображения - не смятам, че нещо трябва да умре за да се наям. Това са си мои лични разбирания и не държа никой да ги изповядва насила![]()
Последно редактирано от AngelBelchev : 10-06-2015 на 09:54
Идея си нямате за какво говорите всички, ама айде няма да се обаждам, еди си кое не можело, еди си кое било наложено, четете накакви статии от съмнителни източници и после всички се пишат за знаещи, ама айде няма да се обаждам![]()
Разкритикува всички като каза абсолютно нищо конкретно, но иначе "няма да се обаждам". Но няма проблеми де, нали все пак е +1 post във форума.
Хората трепят животни за да се наядат, откакто съществуват, по същия начин както едни животни трепят едни други за да се наядат с тях. Аз не виждам нищо нередно в това. Как реши, че точно медиите и дрън-дрън са ни "наложили" да ядем месо?! Сигурно на лъвовете и тигрите някой им е "наложил" да ядат месо, а пък те би трябвало да са тревопасни, лошото е че никой досега не се е сетил да им го каже и да ги научи
!
Колко наивно! Сигурно е в следствие на липсата на месо
.
Бас държа че това не е той - сигурно я е свалил някъде от нета.
Човекът по природа е всеяден, подобно на прасетата, мечките и много други, човека няма нужда от зъби резци и големи нокти, защото още преди мнооооого стотин хиляди години се е научил да борави с оръжия.
Не съм някакъв заклет месоядец, както казах, човек може да си кара само и на зеленчуци, но друго си е мръвката![]()
Ок щом статиите са "измислени", давам ви жив пример: една от съученичките ми, с която съм заедно от 5-ти клас, никога през целия си живот не е вкусвала никакво месо, сега с нея сме 9ти клас, тя навремето беше леко пълна, сега е с перфектно тяло, перфектно здраве, миналата година само две отсъствия, една от най-добрите ученички, то на нея цялото й семейство са вегетарянци, не ядат и риба, а родителите и двамата лекари, а майка й е и хомеопатка +
Това може да се държи на промени в организма, случва се при много хора и да вметна, хомеопатията не е наука.
Историята ясно сочи, че науката (в лицето на подкупни учени/изследователи) умишлено заблуждава хората в много аспекти с цел парични облаги. Типичен пример е флуорида в над 99% от пастите за зъби - реално е безполезен и вреден отпадъчен продукт от друга индустрия, но "We are doctors, trust us!" + безброй реклами с ослепителни усмивки = удобно заблуден потребител.
Следващия път като се разболеете не ходете на лекар, ами идете на шаман или врачка![]()
Хората са развили умения да станат най-големия хищник и да стигнат върха на хранителната верига! И това ако не е "еволюционно-подкрепен" аргумент - здраве му кажи!
Освен това е доказано, че ако не се яде месо, може да се стигне до сериозен дефицит на редица хранителни вещества и недохранване! Оттам и болести!
Изобщо не са огромно количество!
- еволюционни - виж какво съм написал по рано, Дарвин щеше да ти се изсмее в лицето ако те прочете.
- екологични - как точно вредим на екологията като ядем предимно животни, които се гледат за тая цел?!
- етични - това е субективна глупост, измислена през последните 30-40 години, която дори не е станала доминиращо схващане по въпроса (и слава Богу!)
- здравословни - виж какво съм написал по-рано - протеини и аминокиселини не можеш да набавиш от никакви растения - само от месо и някои други животински продукти (частично)!
Точно! Само не съм съгласен, че може да се кара само на зеленчуци.
Познавам много хора, които ядат месо и са слаби, включително и аз!
И аз да вметна, че хомеопатията не е наука!
![]()
1. Лъжа, месото не може да бъде заместено.
2. Лъжа, шимпанзетата не само ядат месо, те дори ловуват, когато организма им усети, че имат нужда.
3. Щатите развиха и наложиха консуматорството като главна цел в живота, може би най-главната, но месо не е нужно да се яде всеки ден и на всяко ядене, просто така приучиха хората.
Така ли било?! "Хабят"?! Ами дай да избием всички животни за да не хабят ресурси и да спасим Земята?!
Лошото семейно планиране на някои места по света не може да се коригира с подмяна на хранителните потребности на цялото човечество! Милиони гладуващи има по две причини:
1. Първата и по-важната е, че на някои места не са и чували за семейно планиране и си "ръгат чушки в боба" както им скимне и без мярка.
2. Втората е, че в останалата част от света основното хабене на ресурси идва не от отглеждане на животни с цел консумация (по твоите думи "да си угодят на стомаха"), а от изхвърляне на храна и чудене как да си купят последния смартфон или кола и да изхвърлят старите, дори те още да работят и да вършат работа!
Абсолютно невярно!
Някои видове маймуни, като шимпанзетата са всеядни животни (като хората, мечките, свинете и др.), което означава че ядат и месо (дребни животни и птици, насекоми, мърша). Провери, ако не вярваш!
Кой, аз?! Или ти?
Ами кофти е! Защо се опитваш да ми внушаваш чувство на вина с тая снимка?! Да не съм ги правил аз тия деца?! А? Още малко ще кажеш че трябва и да ги храня! Който ги е правил, да си ги храни!
Аз поне съм достатъчно информиран, при всички случаи - повече от теб!