- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Менюто ви за днес? (vol.10)
четейки ви имам чувството, че в главите ви не живее мозък, а кълвач
- чаша черен чай с какаови... люспи примерно
- три яйца на очи, малко сирене, ръчен хляб, чаша айрян
- цял ден нагъвам сладки и солени веган бонбонки и крекери
Ще вечерям сигурно картофена яхния + червено вино
Последно редактирано от Ewok : 10-31-2015 на 14:15
не бе, аз на ташак го казах, щото от съветско време е забранено да ядеш риба и мляко, щото ще умреш едва ли не![]()
![]()
Закуска : кисело мляко, годжи бери,овесени ядки, канела
Филийка хляб
Втора закуска: Суроватачен протеин вкус банан :д
Не бях гладна на обяд: 2 ябълки
Късен обяд: Сьомга
Следобяд: Две кафета с мляко
Вечеря: Гуакамоле
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
закуска: две оризовки вместо хляб (не ям глутен), отгоре с две варени яйца, домат и сиренце
2 торби с краставици
4 чепки банан
8 суджука
2 тенджери с боб
1 леген шопска салата
То има глутен free хляб :д поне тук ги обозначават "сейф" храните
Закуска:
Кисело мляко, годжи бери, канела, овесени ядки, филийка хляб
2ра закуска - ябълка
Обяд - сьомга и зеленчуци ( към 200 грама боб бяха "зеленчуците" основно :д )
След работа - шепичка гъби и извара
Вечеря - цяло обезмаслено кисело мляко с какао, канела и стевия
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Работата е там, че четох доста мнения на нутриционисти и хора, минали през това, че глутеновата непоносимост е в пряка връзка с Хашимотото и глутена го повлиява зле. Обясняват го по следния начин (аз ще го обясня лаишко, де): структурата на глутена наподобява щитовидната жлеза, когато навлезе в организма, антителата започват да го атакуват, но тъй като с щитовидната жлеза са близки по форма и т.н., те започват да атакуват и нея.
Не съм се тествала за непоносимост, мисля че ми създава известен дискомфорт, но просто реших да опитам. Истината е, че не прочетох черно на бяло изследвания с категорични заключения и доказателства, но в крайна сметка реших да се доверя на личния опит на хората и да го изключа от менюто си и да наблюдавам резултата.
Да изключиш глутена от менюто си не е трудно всъщност - има достатъчно храни, които са gluten free, специални брашна (оризово, ядково...). Аз и сладкиш ужасно вкусен си направих без глутен.
Малко ми липсва вкусният пълнозърнест хляб, защото все още не съм намерила подходящ заместител, но гледам, че в био магазините има готови смеси, които звучат много добре, та мисля да си взема и да пробвам.
Като цяло ако нямаш непоносимост или други проблеми, които могат да се повлияват от глутена, не ти пречи да си ядеш, въпреки че той реално не дава нищо на организма.
днес:
300гр кисело мляко с чиа, гречка флейк (gluten free заместител на любимите ми овесени ядки), 20тина грама лешници
Засега:
З - Домашни палачинки /на плоча/ със сладко. + фреш от банан
О- Салата Цезар с пиле, кюфтенца от киноа
Наив, благодаря за информацията, не знаех, а ме интересува ( защото при жените проблемите с щитовидната жлеза са мн разпространени и често не знаеш, че имаш макар и леки ). Не съм веща и ще се по интересувам и аз.
Закуска: овесени ядки с мляко, годжи бери, канела, филийка хляб
2ра закуска: Ябълка
Обяд:
https://instagram.com/p/9n2NFSw3lv/
( сьомга, супа броколи с крутони, салатен бар :д) + витаминозна напитка която си взимам от време на време ( към 100клк)
След работа: кисело мляко с оризовки и стевия
В момента плющя оризовки с фъстъчено масло, защото съм гладна :д
Ще вечерям гуакамоле
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Имам пълнозърнест хляб, който ми стои така, без да се яде, и взимам по една филийка сутрин ( чат-пат го дробя в киселото мляко и него )
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
днес с милото си правихме макарони със сос скуъртонел
Hop on the gluten craze!!
Наив, искрено се надявам сигурните проучвания, които си чела да не са като тези, които твърдяха, че от месото ще фанеш рак.
Вчера
- чай с какао
- кашкавалка; айрян
- ябълка
- талиатели със скариди
- шоколад; червено вино; малко грейпфрут
А аз искрено се надявам да се научиш да четеш. Толкоз.
Отделно - за много хора да не ядеш глутен изглежда като поредната мода и т.н., но е хубаво да се допуска, че някои хора наистина подозират, че дадено нещо може да им влияе зле, а за човек с проблем с щитовидната жлеза, е хубаво да избягва неща, които я атакуват. По същата причина избягвам да ям броколи/карфиол и подобни, макар че обожавам. Защо? Съдържат вещества, които възпрепятстват усвояването на йод.
Разбираш ли - искам да си задържа моментното състояние, дори да го подобря, затова експериментирам. Не знам дали осъзнаваш колко сериозна е работата с Хашимотото и колко е ключова функцията на щотовидната жлеза.
За вчера довършвам:
3 оризовки, отгоре с котидж сирене (100гр)
един roobar с конопен протеин преди тренировка
150гр пилешко месо + салата с маруля, печени чушки, сурови чушки, домат, маслини, леко запечени сусам, слънчогледово и тиквено семе, дресинг от тахан, малко зехтин и лимон
за днес:
300гр кисело мляко с чиа
ще обядвам 70гр гречка със сиренце
http://goo.gl/forms/ylSKWjgNFc Много ви моля, мили хора, да попълнете моята анкетка, защото утре в университета доцента ще ме направи на решетка !!! Много благодаря!)
Вчера беше пълно зле яденето, защото цял ден на някъде ..
Половин ананас
2 филийки с хумус
2 бутерки
Милкшейк
3 чашш соево мляко
Парче кекс
Гуакамоле 2-3 лъжици, което доядох сега
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
З: протеинов шейк + 3в1
М: пакетче белвита с боровинка + 3в1
О: 2 варени яйца + 40гр. сурови бадеми
В: 300гр. печен телешки дроб + салата
течности : 3 литра вода, 500 мл. чай
Закуска: черен чай с какао + бучка кафява захар + мляко (стана супер, това е оптималната комбинация на този чай)
- багета с масло и лютеница; чаша айрян
Обяд:
- грахова крем супа; сандвич с някакъв черен хляб, сьомга на скара, марулка, краставица и крема сирене
- поглезих се с десерт - една топка сорбе от касис + един макарон (доста неуспешен)
Междинно: ябълка
Вечеря:
- микс от бейби салати с маслини, сирене, балсамов оцет и зехтин + бяло вино