- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Убих котка май?
Значи след всички философии признаваш, че поведение, неподчиняващо се на никакви правила не съществува? Ти просто се подчиняваш на чуждите правила, понеже нямаш твои докато "симулираш". Това не е толкова уникално, колкото си мислиш. Точно за контролиране на маси от хора "без ценности" са измислени първо религиите, после и законите. Защото, както сам признаваш, може много да искаш да убиеш някого, обаче "не ти се лежи в затвора".
Последно редактирано от defender : 11-12-2015 на 20:11
Да бъда в затвор не ме е страх, още повече че за мен няма такова нещо като затвор. Истинския затвор не е в килията, а в ума - да си заключен в един бездушен, автоматизиран, умиращ свят или да си отворен към един свят, който е свободен и жив. От този затвор вече избягах, и никакви физически ограничения не могат да ме върнат в него. За мен живота не е физическото битие, във вътрешния свят е моя живот. Не искам да ида в затвора, не защото ще бъда нещастен или нещо подобно, щастието и нещастието отдавна са ми станали безсмислени понятия. Не искам да ида защото това е разрез с целта ми - да изследвам. Най-вече искам да изследвам себе си, но другите наблюдения и достъпа до информация също са важни, пак естествено с цел да рефлектира върху мен.
Законите не са измислени за маси от хора без ценности, най-вече защото тия хора не са масови. Законите са измислени, защото масовите хора не искат някой да им пука малкия, розов, идеалистичен мехур, в който могат да си играят на "добри хора". Същата работа е и с психично болните. Масовия човек от това най-много го е страх, не толкова че някой може да го заколи в тъмното, а от това някой да му напомня за всички онези свои аспекти, които иска да скрие от самия себе си. А политиците и медиите най-добре се възползват от това, защото е лесен начин за манипулация - взимат най-големия им страх и ги въртят както си искат, защото страха е сила, а силата е контрол. И поради същата причина 70 години по късно все още ви плашат с умрели нацисти, и защо не? Пропагандата, която се е пробутвала на американското общество през ВСВ е правила пари. Ако комбинацията за правене на пари е там, те ще продължат да продават. Точно както продават всеки феномен, предизвикващ страх. Виждаш ли, обществото има нужда от престъпници и маргинали, защото колективниия страх и възмущение ги сплотява и засилва резонанса поме
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 11-12-2015 на 23:56
Пак безполезни философии... Не искаш да влизаш в затвора, независимо по каква причина и това те кара да действаш по външните правила.
Точно масата хора без собствени ценности се нуждае от насилствено налагане на външни такива. Ако всички имаха едни и същи възгледи за нещата, нямаше да има нужда от закони и затвори, защото всеки щеше да ги спазва заради самия себе си, а не от страх да не попадне в затвора.