Когато ти разказват виц и се засмиваш, защото не можеш да се сдържиш, горд ли си?
А да вярваш на такива разсъждения за Бог, като на доктора, какво е?
И забележи, аз не говоря за разсъжденията на доктора като цяло, а относно религията. Въпреки, че начина, по който той подхожда към Бог, поставя под въпрос и доколко е компетентен и по-другите въпроси и дали подхода му към тях не е същия.
Отделно, че по някои въпроси, доктора говори това, което е чел, 1 към 1, а в същото време се подиграва на вярващите, че били ограничени, защото говорили според това, което им била казвала религията.
Последно редактирано от defender : 11-18-2015 на 18:13
Имало е наистина случаи в които да използвам чужди мисли без дори съществено да ги променям или да добавя нещо, но това е само за да подсиля общия ефект от написаното. Това съвсем не значи че не съм достигнал самостоятелно или осмислил казаното през себе си, а не сляпо да се подпирам на авторитета на цитирания. И ако средно-статистическия човек се подпира поне на няколко уж "достоверни" авторитета, твоя е само един и дори не е истински.
Последно редактирано от defender : 11-18-2015 на 21:32
надсмивам се над лъжата и хулата, просто отношението ми към това не може да бъде друго, иначе излиза, че един вид го приемам.
значи ако не се надсмея над лъжата, а я приема, то съм супер готин баси.
Не може да отхвърлиш нещо без първо вътрешно да му си се надсмял за недостоверно.
безразличието към злото и лъжата е вид съучастие.
Иисус да не е бил безразличен към лъжата като е живял на земята.
Не е останал безразличен. Но пише ли някъде в Библията да се е надсмивал над лъжата и злото? Аз нямам такъв спомен.
Ами то всяко отхвърляне на нещо е някакъв вид надсмиване над лъжата в него.
И както ти казах в началото ако някой изръси нещо нелепо, в първия момент, като осъзнаеш лъжата, не се ли засмиваш на това.
"И аз първо се надсмях над вашите идоли, а сега се смея над голямото ти безумие, с което ти се надяваше да ме отделиш от моя Създател"
Св. Антим Никомидийски
ПП: ???!
Последно редактирано от defender : 11-18-2015 на 22:46
За радикалния и опитомения ислям, що е то?
"След всеки терористичен акт извършен от ислямисти в пресата прозвучава един и същ лайтмотив: има радикален ислям и има истински, мирен и добър ислям.
Няма нищо изненадващо, когато такова различаване правят светските журналисти или политици. Те нищо не знаят за религията, а за исляма – по-малко и от нищото.
В тази изтъркана фалшива песничка има зрънце истина.
Има радикален ислям, който си поставя идеологически цели - незабавна политическа революция, и има опитомен ислям, който решава задачи по най-добро приспособяване към различни национални или международни обстоятелства.
Тези религии, се явяват продукт не на някаква традиция, а на гностическата революция на Новото време. Съответно и ислямът – радикалният и опитоменият от светските управници, в еднаква степен се явява продукт на Новото време и при това положение въпросът за „автентичен” или подменен ислям не възниква.
Ислямският тероризъм и толерантният ислям се явяват „гореща” и „хладна” разновидност на една и съща напълно нетрадиционна религия.
Между радикалната и компромисната разновидност на религията няма ясно очертана граница."
Последно редактирано от defender : 11-20-2015 на 14:45
На 13.Ноември.2015 в Париж, ислямът за пореден път показа истинската си страна!
или може точно, защото са го чели, убиват.
https://www.youtube.com/watch?v=WEi4CotwbZw