.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Мега фен Аватара на LoadRunner
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    науката, и религията едновременно.
    няма такова нещо, или си вярващ или не си, не може да вярваш свободно избираемо, това пак клони към неадекватност
    тия 2 неща са несъвместими
    ако ти си нещо такова, то по-скоро си пасивен вярващ, много хора са такива, те са ми малко неутрални понеже нито са задълбавали да четата библията нито са задълбавали в инженеринг, наука и такива неща
    не ми се обяснявай сега колко си учил и кво си щото най-вероятно си ученик и тук спора приключва, т.е. не знаеш нищо
    доста съм убеден че почти няма учени които да вярват в богове и особено физиците

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от LoadRunner Виж мнението
    няма такова нещо, или си вярващ или не си, не може да вярваш свободно избираемо, това пак клони към неадекватност
    тия 2 неща са несъвместими
    ако ти си нещо такова, то по-скоро си пасивен вярващ, много хора са такива, те са ми малко неутрални понеже нито са задълбавали да четата библията нито са задълбавали в инженеринг, наука и такива неща
    не ми се обяснявай сега колко си учил и кво си щото най-вероятно си ученик и тук спора приключва, т.е. не знаеш нищо
    доста съм убеден че почти няма учени които да вярват в богове и особено физиците
    Ами не ,не съм ученик. А иначе това, което казваш за "пасивната" (както ти я наричаш) вяра е горе- долу така. Физиците вярващи наистина са рядкост, но мнозинството математици са вярващи. Те не са ли учени според теб?

Ами не ,не съм ученик. А иначе това, което казваш за "пасивната" (както ти я наричаш) вяра е горе- долу така. Физиците вярващи наистина са рядкост, но мнозинството математици са вярващи. Те не са ли учени според теб?
    всеки сам избира кво да прави със живота си и кога да прогледне, вярващите остават слепи за цял живот
    математиката е наука също на следствие, доказателство и заключение но според мен тя е пасивна наука, сухарска
    специално математиците не могат да правят Неща, чувството е друго когато си учил нещо специфично, завършваш и работиш и на база тия специфични формули и доказателства които си учил от учебници после ти създаваш неща които можеш да видиш и пипнеш
    такива науки са почти всички инженерни, строителни, машинни, космонавтика,роботика и тнт
    всички тия хора правят неща и ще продължават да правят такива които никога не си си представял че могат да бъдат направени или открити, е такива хора които сами създават неща няма как да вярват в измислени неща

Мега фен
    такива науки са почти всички инженерни, строителни, машинни, космонавтика,роботика и тнт
    И с какво това противоречи на Библията.
    Или пък къде религията е забранила да бъдеш инженер, космонавт, строител и да създаваш нещо.

Изобщо какво точно искаш да ни кажеш с това и защо го противопоставяш на религията.

Когато започнат да ти се привиждат проблеми, там дето няма проблеми, мисля, че имаш проблем.
    Последно редактирано от defender : 11-27-2015 на 21:52

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    И с какво това противоречи на Библията.
    Или пък къде религията е забранила да бъдеш инженер, космонавт, строител и да създаваш нещо.

Изобщо какво точно искаш да ни кажеш с това и защо го противопоставяш на религията.

Когато започнат да ти се привиждат проблеми, там дето няма проблеми, мисля, че имаш проблем.
    няма никва логика в това да ходиш по вода ве момче или да разделяш морето

Мега фен
    В Библията пише, че това за Бог е възможно, но не пише, че за човек е възможно. Така че, прав си, за човек това е невъзможно.
    Последно редактирано от defender : 11-27-2015 на 22:08

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    В Библията пише, че това за Бог е възможно, но не пише, че за човек е възможно. Така че, прав си, за човек това е невъзможно.
    АХ колко удобно

Град
    Sedes Sancti Petri
    А знаеш ли, че по принцип това може да се докаже с четвъртото пространствено измерение? Поинтересувай се малко преди да бълваш необосновани хипотези.

А знаеш ли, че по принцип това може да се докаже с четвъртото пространствено измерение? Поинтересувай се малко преди да бълваш необосновани хипотези.
    значи да ти кажа че е невъзможно да ходиш по вода ти се струва като необоснована хипотеза ли
    еми ти си голем тъпанар тогава
    просто иди на басейн и стъпи във водата като толкова ти е необосновано

Град
    Sedes Sancti Petri
    после ти създаваш неща които можеш да видиш и пипнеш
    Добре, да речем, че си физик- теоретик. Работиш върху Теория на струните, ОТО или физика на високите енергии. Може да направиш грандиозно откритие, да получиш Нобелова награда. Но не си създал нищо, което можеш да видиш или пипнеш.

Добре, да речем, че си физик- теоретик. Работиш върху Теория на струните, ОТО или физика на високите енергии. Може да направиш грандиозно откритие, да получиш Нобелова награда. Но не си създал нищо, което можеш да видиш или пипнеш.
    аз ти казвам че ти си дървен философ, аз ти говоря малко по-глобално ти ми задълбаваш в теорията на струните и как 3 от 10 математичци били вярващи, и що било така и настояваш някой да ти обясни що 3 от 10 математици са вярващи
    ко искаш да ти кажа, ми ако бяха мои клонинги нямаше да са вярващи

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    аз ти казвам че ти си дървен философ, аз ти говоря малко по-глобално
    А аз ти казвам, че Нютчо учи физика, във физиката няма място за дървени философи.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    А аз ти казвам, че Нютчо учи физика
    Сигурна ли си?

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    такива хора които сами създават неща няма как да вярват в измислени неща
    Когато сам създаваш неща, е логично да се запиташ как си бил създаден ти.

Странно ли ти се струва?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си