- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Снимки на потребителите от раздел [Спорт и здраве] и други грижещи се за тялото сиV2
Да се включа и аз:
Рядко си правя "фитнес" снимки, но преди седмица-две ми се "наложи".
послушни ли бяхте тази година? http://imgur.com/HvJSAwN
Всичко е постоянство... няма фитнес, стрийт фитнес, плуване, трибой, атлетика, футбол... сериозен + приличен режим - супер тялоВече, ако искаш да ставаш """мутра"""" - фитнес.
Визия, здраве... каквото е тялото ни, такова е отношението ни към самите нас, към здравето ни. Аз така мисля, де... и от личен опит го казвам за хората, които го поддържат. Всичко е за здраве и по-добър живот.![]()
Кой?
Като начало е очевидно, че не яде толкова :Д Другото, което е явно метаболизма му е на такова ниво, че да може да се справи с потопа от калории, с който залива тялото си.
И частта с постоянството е всичко друго, но не и клише, защото не можеш да постигнеш никакви резултати за малък период от време, или ако си ту там, ту не си. Колко време ти отнема да се научиш да караш колело или ски? Колко време ти трябва да се научиш да ядеш? Колко време ти трябва да научиш нов език? Абсолютно същото е с всяко ново физическо занимание - трябва да му дадеш време, за да разбереш как се прави. Разбирайки как се прави можеш да го използваш, за да промениш тялото си, което пък от своя страна се променя докато се учиш.
беше ми подсказано, че не говориш наистина, ако е така, сорка
НО АКО СИ БИЛ СЕРИОЗЕН, ТЕЖКО ТИ! :Д
реално погледнато е като да имаш една пещ без да знаеш до колко градуса може да загрее и да имаш парче метал без да знаеш какво е и да се чудиш как да го направиш на меч.
А и "видим" е твърде някак абстрактно.
Бих казал минимум от 3 месеца. За 3 месеца може, ако съседа ти те види на асансьора по потник и къси гащи евентуално да те пита дали тренираш :Д
С какво постоянство. Трябва да бъдеш готов да тренираш в залата в продължение на месеци. По 2-3 пъти седмично.
За какво време. Това е много индивидуално за всеки трениращ. Зависи дали си спортувал досега.
За какво време ще има видим резултат зависи най-много от две неща. За тренировките във фитнеса най-важна е силата. Може да имаш ниско собствено тегло, но ако си много силен резултатите бързо идват. И обратното. Ако си лек и нямаш сила, става много бавно и трудно. С големи усилия и упоритост.
А второто важно нещо според мен. Ако си начинаещ и никога не си тренирал в зала, трябва още от самото начало да бъдеш наясно какво и как да правиш във фитнеса. Да започнеш още от самото начало със сериозни, здрави тренировки,а не да се учиш по няколко месеца, по метода на пробата и грешката. Което си е чиста загуба на време и води до слаби резултати. И затова трябва да влезеш във фитнеса много добре подготвен и знаещ. Или другият добър вариант е да започнеш с някой добър приятел, съученик или роднина. Който има поне три години стаж в залата. И той ще ти бъде инструктор докато натрупаш собствен опит. Ще ти показва начина на изпълнение на упражненията и ще ти предложи кои от тях да правиш, по колко серии и повторения, какви тежести да слагаш.
Ако си решил да опиташ, можеш да разчиташ и на нашата помощ и съвети в тоя форум.
Колкото ядеш, толкова ще порастеш. Колкото и странно да звучи, тва е самата истина![]()