Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
Какво всеобщо спасение, как така може да спасиш хора без тяхното желание, които не искат да вярват или да имат нищо общо с Бог.
"И някой си началник(т.е. знатен юдеин(високопоставен поклонник на тогавашната юдейска религия)) Го попита, казвайки: Благи Учителю, какво да сторя за да наследя вечен живот? А Исус му рече: Защо Ме наричаш благ? Никой не е благ(също: всемогъщ), освен един Бог. Знаеш заповедите: "Не убивай"; "Не кради"; "Не лъжесвидетелствувай"; "Почитай баща си и майка си"; А той каза: Всичко това съм опазил от младостта си. Исус, като го чу, рече му: Едно още ти не достига. Продай все що имаш и раздай го на сиромасите(т.е. покай се от всички неправди, а най-вече от онези на човешката религия, така щото да започнеш да бъдеш милостив и да проявяваш милост към човеците, като започнеш от най-нуждаещите се) и ще имаш съкровище на небето; дойди и Ме следвай. И той, като чу това наскърби се много, защото беше твърде богат(т.е. защото се бе обогатил с чрезмерното богатство на човешката религия). И Исус като го видя, каза: Колко мъчно ще влязат в Божието царство, ония които имат богатство(т.е. богатството на човешката(666) религия)! Защото по-лесно е камила да мине през иглени уши(т.е. невярващ да наследи вечен живот), отколкото богат(т.е. отколкото такъв богаташ) да влезе в Божието царство. А ония, които чуха това рекоха: Тогава кой може да се спаси(т.е. след като дори и религиозните човеци не могат да се спасят)? А Той каза: Невъзможното за човеците за Бога е възможно. А Петър рече: Ето, ние оставихме своето и Те последвахме. А Той им рече: Истина ви казвам, няма никой, който да е оставил къща(т.е. човешка(666) религия), или жена(т.е. или човешко(666) вероучение/вероизповедание), или братя(т.е. духовни братя от системата на човешката(666) религия), или родители(т.е. духовни родители от същата система), или чада(т.е. или духовни ученици/последователи/прозелити на човешка(666) религия), заради Божието царство, който да не получи многократно повече в сегашно време, а в идещия свят вечен живот." Лука 18: 18-30

с други думи, това е приоритет на истинските Светии

Къде пише за някакво всеобщо спасение заради по-малко от 50%.
например в Откровение 14, там се говори за 144 хиляди истински Светии и за самата жетва при свършека

Аз например изобщо не искам да имам нищо общо с твоето полуспящо божество и неговия свят, не искам ти да ме спасяваш, с твоето всеобщо насилствено спасение.
говориш така сякаш едва ли не (ти) си по-буден от Онзи, Който наистина е единственият истински Бог?!, при положение че се знаеш колко си смотан, аз ли насилвам, или ти си насилственият богохулник?!, както казва и Господ (в цитата) по-горе, никой не е всеблагомогъщ освен самият истински Бог

И от какво точно спасяваш ти, след като вечностите се били повтаряли в кръговрат.
да речем, че като свидетелствувам истината на истинския Господ Бог, по този начин съм съпричастен на Неговото всеобщо спасение, но не казвам, че Спасителят не е Той