.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 80
    Мега фен
    А като почнеш да си фантазираш идиотщини върху цитати от Библията, тогава ги оправдаваш пред себе си (и пред нас) с това, че Бог ти бил говорил "нови неща", и ей ти на цял свидетел-херувим с почести.

Елементарен си просто, но бая нагъл.

Даже си преписваш свидетелски монопол над словото.
    Последно редактирано от defender : 02-27-2016 на 10:54

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Чакай сега, ако всяка следваща "вечност" е точно копие на следващата, това не означава ли че няма никакво значение кой какво прави. Доколкото съм разбрал, ти казваш че всеки грях ще се върне, тъй като всяка душа ще се окаже на мястото на всички останали в някоя от следващите вечности. Но това предполага че ние живеем в първата вечност, тоест ние правим съдбата на всички следващи, защото иначе, ако не сме в първата, то значи всичко което се случва е копие на отминала вечност и следователно ничии дела нямат никакво значение и всичко вече е предначертано, а само душите се сменят. Но ако това е първата вечност, то къде отива цялата идея за вечност изобщо? Вечността, както я описваш ти може да е цикъл от вечности, но не може да има първа и последна вечност. А ако няма първа и последна вечност, то тогава коя е онази вечност, която определя какви ще бъдат следващите? Или като казваш че всяка следваща ще е копие на предната, имаш предвид че по-скоро ще е отражение на предната - т.е. каквото се акумулира в предната, това ще се "разгърне" в следващата - т.е. има натрупване във всяка следваща.
    проблемът ти е, че бързаш да се изхвърляш но не показваш здрав разум подобно на дефендър

след като е дадено на човека да избира доброто, тогава той ще може да избере него, следователно бъдещето за настоящата вечност предстои да се види (а не като нейното минало, което вече е станало), понеже предстои да се промишлява за него, защото и никой освен истинския Бог не знае какво ще е, тъй като Той никога не разкрива от тази информация на никого, понеже ако някой го/я узнае, в такъв случай това би съсипало възможността за нещо по-добро от вече разкритата предопределена съдба, и именно поради тази причина в библейските писания никъде няма предсказания за бъдещето, но има само предупреждения за онова, което би могло да се случи ако се върши (голяма) неправда/(голямо) беззаконие, затова и е учението на истинския Господ Бог, което ни дава да разберем истината за душата и живота, понеже Той за тази цел и дойде (за) да принесе Себе Си за изкупление на света, и Неговото учение ни дава да разберем, че ако сега не работим за спасение на света, или поне за колкото се може повече човеци, според Неговата правда (тъй като и не е възможно да има друг успешен начин), тогава нито в която и да е от следващите вечности ще се работи така за всеобщо спасение от същите позиции по същото време, така че, миналото е минало, но бъдещето подлежи на определяне, защото човеците могат да работят за нещо по-добро що се отнася до всеобщото спасение, понеже и нямат по-добър избор, тъй като времето непрестанно тече и изтича, без значение с какви мерни единици (ще) се отмерва, с метричните(секунди, минути и пр.) или други, то винаги тече с една и съща скорост, но така досега минаха хилядолетия от грехопадението, и на много хора им се видя, че минава бързо, защото дори в последните си/им дни, изминалите години им се виждаха като един кратък миг, но представи си какво би станало ако всички, благодарение на които досега светът е бил по-добро място за живеене престанат да се трудят за това и оставят всичко на произвола?!, как цялото великолепие на света би пропаднало?!, следователно може, но дори и би било редно, да се работи за подобрение, когато все още не е дошло пълно осигуряване на човеците с изобилен и вечен живот в истинския Господ Бог, и колкото повече човеци се включат в сериозното допринасяне в това отношение, толкова по-добре (ще е) за света, следователно бъдещето зависи от това как човеците (ще) се отнасят към него, като броят на необходимите истински Светии за пълното осъществяване на всеобщо спасение може да бъде под 50 процента от общото население

"нека оставим първоначалното учение за Христа и нека се стремим към съвършенство, без да полагаме изново за основа покаяние от мъртви дела, вяра в Бога, учение за кръщения, за ръкополагане, за възкресяване на мъртви и за вечен съд. И това ще сторим, ако Бог позволи. Защото за тия, които веднъж са били просветени, и са вкусили от небесния дар, и са станали причастници на Светия Дух и са вкусили, колко е добро Божието слово, още са вкусили и от великите дела, които въвеждат бъдещия век, а са отпаднали, невъзможно е да се обновят пак и доведат до покаяние, докато разпъват втори път в себе си Божия Син и Го опозоряват. Защото земята, която се е поила от дъжда, що пада често на нея, и която ражда трева полезна на тия, за които се и обработва, получава благословение от Бога; но ако ражда тръни и репеи, отхвърля се; тя скоро ще се прокълне, и сетнината й е да се изгори. Обаче, ако и да говорим така, надяваме се от вас, възлюбени, за нещо по-добро, нещо, което води към спасението." Евреи 6: 1-9

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    като броят на необходимите истински Светии за пълното осъществяване на всеобщо спасение може да бъде под 50 процента от общото население
    Какво всеобщо спасение, как така може да спасиш хора без тяхното желание, които не искат да вярват или да имат нищо общо с Бог.

Къде пише за някакво всеобщо спасение заради по-малко от 50%.

Аз например изобщо не искам да имам нищо общо с твоето полуспящо божество и неговия свят, не искам ти да ме спасяваш, с твоето всеобщо насилствено спасение.

И от какво точно спасяваш ти, след като вечностите се били повтаряли в кръговрат.
    Последно редактирано от defender : 02-27-2016 на 11:42

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Как може творението да е преди твореца?

„В начало беше Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото. 2. То беше в начало у Бога. 3. Всичко чрез Него стана и без Него не стана нито едно от онова, което е станало.“
    сега запя друга песен, обаче не си ли даваш сметка, че след като Словото се е явило преди Бога (понеже както виждаш е написано, че най-напред е било То, след което се е оказало у Бога, и чак след това Бог е станал Словото), тогава това може да означава, че дори и самият Той е подчинен на Словото, сиреч на вечната константна непроменлива истина

„и царството Му не ще има край.“ – т.е. няма никакви периоди от вечности и някакви нови начала и край. Все едно Бог да върши някакви суетни неща на повторения на едно и също, все едно е зациклил.

А това, което си цитирал от Еклесиаст си го извадил от смисъл на Библията.

Ти си хващаш някакво изречение, после го изкарваш от логическия смисъл на цялото Слово и почваш да си фантазираш върху него идиотщини.
    ПП: Отделно, погледни, че Еклесиаст разсъждава като цяло за суетата на живота, а ти къде оИде у рЯкЪта.
    ето че сам си отговаряш на въпросите в тези два последователни поста, макар и отново да си противоречиш, защото истинският Бог не е суетен, но другият("тъмнината") е суетният, и поради това и на света имаше суета на суетите както пише и в Еклесиаст, а след като истинският Бог е първият, който се явява на вселената, и последният, който департва, тогава Неговото царство наистина няма (да има) край, дори и ако претърпява някакъв род смърт(преход), защото след това Той пак се явява пръв, и де факто никога не (е) спира(л) да съществува, а никой друг и нищо друго не се възцарява преди него, нито е имало някой който или нещо което го е надживявал(о), макар и "тъмнината" също да е безкрайно съществуваща, но нейното (про)явление никога не се е възцарявало преди истинския Бог, нито някога Го е надживявало, а когато в библейските писания се говори за вечните неща, говори се въз основа на учението за вечен съд

твоето свидетелство изглежда абсурдно, защото не обяснява всичко

А като почнеш да си фантазираш идиотщини върху цитати от Библията, тогава ги оправдаваш пред себе си (и пред нас) с това, че Бог ти бил говорил "нови неща", и ей ти на цял свидетел-херувим с почести.

Елементарен си просто, но бая нагъл.

Даже си преписваш свидетелски монопол над словото.
    вече си супер жалък с твоите просташки ругатни, библейските писания са написани не от мен, и те сами свидетелствуват за себе си, защото всеки библейски стих не е сам по себе си, но е основан на всички други библейски стихове, така че за да може да се разбере значението на всеки един библейски пасаж, трябва да се вземат предвид всички други библейски пасажи, а не както ти изопачаваш истината като си цитираш само някакви кратки отрязъци без да вземаш предвид останалите стихове на писанието, така че не обвинявай другите за своята собствена некомпетентност

Мега фен
    сега запя друга песен, обаче не си ли даваш сметка, че след като Словото се е явило преди Бога (понеже както виждаш е написано, че най-напред е било То, след което се е оказало у Бога, и чак след това Бог е станал Словото), тогава това може да означава, че дори и самият Той е подчинен на Словото, сиреч на вечната константна непроменлива истина
    Словото и Бог е едно и също нещо.

Спирам на тази тема, не ми се занимава с глупостите ти и губене на време, явно няма се разберем.

Според мен, може би преди си бил дълго време в някакво друго учение и оттам си пренесъл духа на това учение и върху Словото.

Ясно се вижда печата на развинтената психика на индийските учения.
    Последно редактирано от defender : 02-27-2016 на 12:12

Мега фен
    Какво всеобщо спасение, как така може да спасиш хора без тяхното желание, които не искат да вярват или да имат нищо общо с Бог.
    "И някой си началник(т.е. знатен юдеин(високопоставен поклонник на тогавашната юдейска религия)) Го попита, казвайки: Благи Учителю, какво да сторя за да наследя вечен живот? А Исус му рече: Защо Ме наричаш благ? Никой не е благ(също: всемогъщ), освен един Бог. Знаеш заповедите: "Не убивай"; "Не кради"; "Не лъжесвидетелствувай"; "Почитай баща си и майка си"; А той каза: Всичко това съм опазил от младостта си. Исус, като го чу, рече му: Едно още ти не достига. Продай все що имаш и раздай го на сиромасите(т.е. покай се от всички неправди, а най-вече от онези на човешката религия, така щото да започнеш да бъдеш милостив и да проявяваш милост към човеците, като започнеш от най-нуждаещите се) и ще имаш съкровище на небето; дойди и Ме следвай. И той, като чу това наскърби се много, защото беше твърде богат(т.е. защото се бе обогатил с чрезмерното богатство на човешката религия). И Исус като го видя, каза: Колко мъчно ще влязат в Божието царство, ония които имат богатство(т.е. богатството на човешката(666) религия)! Защото по-лесно е камила да мине през иглени уши(т.е. невярващ да наследи вечен живот), отколкото богат(т.е. отколкото такъв богаташ) да влезе в Божието царство. А ония, които чуха това рекоха: Тогава кой може да се спаси(т.е. след като дори и религиозните човеци не могат да се спасят)? А Той каза: Невъзможното за човеците за Бога е възможно. А Петър рече: Ето, ние оставихме своето и Те последвахме. А Той им рече: Истина ви казвам, няма никой, който да е оставил къща(т.е. човешка(666) религия), или жена(т.е. или човешко(666) вероучение/вероизповедание), или братя(т.е. духовни братя от системата на човешката(666) религия), или родители(т.е. духовни родители от същата система), или чада(т.е. или духовни ученици/последователи/прозелити на човешка(666) религия), заради Божието царство, който да не получи многократно повече в сегашно време, а в идещия свят вечен живот." Лука 18: 18-30

с други думи, това е приоритет на истинските Светии

Къде пише за някакво всеобщо спасение заради по-малко от 50%.
    например в Откровение 14, там се говори за 144 хиляди истински Светии и за самата жетва при свършека

Аз например изобщо не искам да имам нищо общо с твоето полуспящо божество и неговия свят, не искам ти да ме спасяваш, с твоето всеобщо насилствено спасение.
    говориш така сякаш едва ли не (ти) си по-буден от Онзи, Който наистина е единственият истински Бог?!, при положение че се знаеш колко си смотан, аз ли насилвам, или ти си насилственият богохулник?!, както казва и Господ (в цитата) по-горе, никой не е всеблагомогъщ освен самият истински Бог

И от какво точно спасяваш ти, след като вечностите се били повтаряли в кръговрат.
    да речем, че като свидетелствувам истината на истинския Господ Бог, по този начин съм съпричастен на Неговото всеобщо спасение, но не казвам, че Спасителят не е Той

Мега фен

например в Откровение 14, там се говори за 144 хиляди истински Светии и за самата жетва при свършека
    И 144 хиляди означава всеобщо?

Тези 144 хиляди са спасените от 12-те еврейски рода по 12 000 от род, а не 144 хиляди истински нпп-светии.

Мега фен
    Словото и Бог е едно и също нещо.

Спирам на тази тема, не ми се занимава с глупостите ти и губене на време, явно няма се разберем.

Според мен, може би преди си бил дълго време в някакво друго учение и оттам си пренесъл духа на това учение и върху Словото.

Ясно се вижда печата на развинтената психика на индийските учения.
    вижда се твоето суетно фарисейско противене/зверене, ти не си обясняваш толкова много неща, а се представяш като че разбираш два-три стиха?!, например, обяснил ли си си защо, след цяла изминала до момента представен в Битие 1:1 времева безкрайност, Бог е трябвало да създаде цялото вселенско творение едва преди около 5-6 хилядолетия, и грехът и смъртта са царували на света за всички векове от грехопадението насам?!, възможно ли е Бог да е стоял празен в продължение на цялата онази изминала до момента представен в Йоан 1:1 времева безкрайност?!, какво е имало/било тогава?!, възможно ли е да има безкраен живот за някоя душа в някакъв Рай, ако вселенското творение е било създадено едва преди около 5-6 хилядолетия?!, защото за да може души да наследят такъв безкраен живот или да страдат вечно в ад, тогава те трябва да са безкрайно/вечно съществуващи, иначе не биха пребъдвали за да (може да) ги постигне което и да е от онези две неща, а ако са безкрайно съществуващи, тогава къде са били и какво е било с тях за цялата изминала до момента представен в Йоан 1:1 и Битие 1:1 времева безкрайност?!, възможно ли е ако има вечен живот в Рай, те никога да не са го наследявали преди по протежение на цялата онази изминала времева безкрайност?!, а ако тогава са наследили безкраен живот, тогава всички души би трябвало сега да са все още в онзи Рай, и тук в този свят нямаше да се роди нито една от тях, било то като човек, или животно, на всичкото отгоре те щяха да живеят онзи живот включително още безброй много пъти по толкова и занапред, защото нямаше да има как всяка от тях да не наследи такъв безкраен живот по протежение на цялата онази изминала времева безкрайност - все пак това е цяла времева безкрайност, понеже е безначална/няма начало, следователно няма безкраен живот в Рай, но има вечен живот с начало и край, иначе тук в този свят нямаше да се роди нито една от душите, било то като човек, или животно, да не говорим за още много други неща, които не си си обяснил, но ето сега пак се ежиш с цялата си фарисейска суетност...
    Последно редактирано от npp : 02-27-2016 на 13:09

Мега фен
    И 144 хиляди означава всеобщо?

Тези 144 хиляди са спасените от 12-те еврейски рода по 12 000 от род, а не 144 хиляди истински нпп-светии.
    означава, че истинският Господ Бог би могъл да спаси цялото човечество дори и само чрез 144 хиляди Негови истински Светии, тъпчо

но нито представяш същинското(духовното) значение на думата израил/израилтяни/израилски, защото не се има предвид само хора, които физически са родени, намиращи се или живели в географската държава израел, но става въпрос за най-свети/праведни човеци, които могат да се окажат изкупени от всякакви държави/народи/племена от тази планета, защото са най-достойни на дело, понеже истинският Бог предпочита праведните пред неправедните

Мега фен
    означава, че истинският Господ Бог би могъл да спаси цялото човечество дори и само чрез 144 хиляди Негови истински Светии, тъпчо
    Брахманин (бивш), Бог не спасява насила, за разлика от твоя измислен спящ бог, мутробос.

Мега фен Аватара на solo_
    Искате ли да ви кажа едно нещо което ВЕДНАГА ще прекрати спора - има ли, няма ли Господ

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от solo_ Виж мнението
    ВЕДНАГА ще прекрати спора - има ли, няма ли Господ
    Ами мисля, че това зависи от капацитета на човека. Например на човека постнал подобна тема какъв може да му е капацитета? Аз лично не се сещам.

Мега фен Аватара на solo_
    Ами мисля, че това зависи от капацитета на човека. Например на човека постнал подобна тема какъв може да му е капацитета? Аз лично не се сещам.
    И все пак не е нужно фактите да се спорят. dreamwalker вече е кзала ! А каквото коже тя, то е истина

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Не говори така за Светия Отец, че...
    Същото се отнася и за Indistinct и всички останали девиации.
    Кво му е святото??.. Едва ли можем да си представим кви извращение стават около него (което си е и нормално, все пак е човек).
    Ако искаш да научиш за цялата "святост" на папската институция прочети "Les Borgia" на Александър Дюма- баща....

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    Кво му е святото??.. Едва ли можем да си представим кви извращение стават около него (което си е и нормално, все пак е човек).
    Ако искаш да научиш за цялата "святост" на папската институция прочети "Les Borgia" на Александър Дюма- баща....
    Чел съм го. И "Свещения вертеп" съм чел. Но това е било в миналото. Последните 4-5 папи са свети хора.

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Чел съм го. И "Свещения вертеп" съм чел. Но това е било в миналото. Последните 4-5 папи са свети хора.
    Дам
    При последния имаше само към 9 изнасилени момчета.

какви свети хора са папите бе хахахахахаах

Мега фен
    Последните 4-5 папи са свети хора.
    Да, баш последния се моли в джамия. Явно не познава Писанието добре.

Мега фен
    Брахманин (бивш), Бог не спасява насила, за разлика от твоя измислен спящ бог, мутробос.
    не съм "брахманин (бивш)", а ти си калпазанин

дори и някой да не бъде спасен, заплющи ли му яко, как само ще предпочете да бъде спасен и нищо друго!

ти си спящ, фарисейско леке такова, докато истинският Господ Бог не спи за истинските Светии, дори и за кратко да изпадне в по-дълбока фаза на полусън за някой от тях, както беше в случаите когато немалко от тях бяха заловени и убити

Град
    Sedes Sancti Petri
    Да, баш последния се моли в джамия. Явно не познава Писанието добре.
    Bсички ме нападате. Аз съм боксовата круша на тоя форум. Но някой ден ще си отида и няма да има върху кого да изливате грубия си селски гняв. Тогава ще ме оцените.
    А сега, просто отминавам грубите ви селски нападки с изтънчено безразличие.

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Как ще си боксова круша inewton ? Ако не беше подсилен, със силни аргументи, хич на никой нямаше да му е интересно да те напада . То мн хора си тръгнаха от тоя форум. Ако и ти си тръгнеш доста тъпо ще е. Виж, че и Лиора не влиза.

Мега фен
    Bсички ме нападате.
    сега остава и ти да се самонападнеш.

Гледах един филм дето двама щяха да се бият, ама точно преди боя, единия почна сам да си удря шамари и другия го остави.

Мега фен

Гледах един филм дето двама щяха да се бият, ама точно преди боя, единия почна сам да си удря шамари и другия го остави.
    и ти искаше да си бием шамари, но никой не ти угоди, и ти започна да се самонаказваш - да не би да си гледал това, пък сега да ти се струва, че си го гледал на екран?!

Мега фен
    и ти искаше да си бием шамари, но никой не ти угоди, и ти започна да се самонаказваш - да не би да си гледал това, пък сега да ти се струва, че си го гледал на екран?!
    Прощавай братко-свидетелю, но започва да ми се струва, че ме ползваш да си начешеш сектанските комплекси.
    Последно редактирано от defender : 02-28-2016 на 12:50

Град
    Sedes Sancti Petri

многозле.ком

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си