- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 35
А не можеш ли да го правиш за себе си, а не защото има господ
малко ми е овча цялата тази персонификация на благодетелта
ти говориш за християнския морал, който впрочем не е само християнски. чела съм стария и новия завет и всъщност ми допадат повечето ценности, на които учи. хареса ми това, че каза, че ако някой желае да вярва, че е създаден от космически прах или там квот каза, е свободен да го прави. дразни ме тази пропаганда и вмешателство в личния избор. от чисто хуманна гледна точка, по какво мислиш че се различаваш от мен? или всички останали, които се стремят да живеят като добри човеци без да са фанатизирани? различава ни единствено безпрекословната ви вяра. не съм по-грешна по човешките закони. не можеш ли да приемеш, че агностикът не е антихристиянин, а човек, който само предполага съществуването на по-висш божествен разум.
Възможно е - килограмите ми са в норма, но от години имам холестерол и триглицериди над нормата. :/
по темата: от мен чао и до утре по някое време (може би).
Весело посрещане на Празника (за тези, които го празнуват и ще го отбележат)! На останалите - приятна вечер/нощ!
Абе верващи и не верващи ще набиват козунаци, агне и яйца. Те т'ва е най-важното на човек да му е добре.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Ахаха, баси якия разговор дет водихме! И започнахме с факта, че вече имаме мъртви приятели/познати, женени и родили познати и съученици и помним истинската ретро чалга, а Палатка си е сравнително нова, само на 7-8 години. :дд И помним почти всеки ремонт в студиата на Слави, Алекс Раева и Деси Добрева + когато Росен Петров му беше сценарист. :дд Най-накрая решихме, че сме много дърти и след 5-6 години трябва да пускаме Слънчице мое на нашите дъщери. И няма да ни поздравяват за рождения ден със нея, щот сме дръти. :дд
Хората не са по-различни.
Искат апартаменти, коли, екзотични храни, като им омръзе търсят и частни самолети да имат.
Другите пък им се 3бе
трети пък искат приятели, любов, разни екстремни преживявания.
и толкова малко хора всъщност мислят за общо човешките ценности и развитието на поколенията..
виж кво, мой. не знам защо продължаваш да ме апострофираш. дискусиите са ни трудни. поне на мен. ти не ме четеш. или не ме четеш правилно. не знам. кво значи предполагам? ми примерно синоним на допускам. кво значи да допускаш? омг, не искам да обяснявам всяка своя елементарна дума. поне знаеш ли какво е агностицизъм? явно не.
Форумът тея дни е твърде метафизичен и трансцедентален.
Welcome to the Jungle...
нямаше да е същото, ако не беше дошъл да дадеш така желаната оценка.
МИ ЛЮБОВТА и приятелствосто са много хубави неща, но опре ли се да мислиш само за осъществяването на твоите лични прищевки... да изпиташ прекрасните чувства с любимата, да се щастлив с приятелите си БЕЗ ДА МИСЛИШ И ДА СЕ БОРИШ ЗА ДРУГИТЕ, ЗА ОБЩЕСТВОТО, то тогава кво променяш?
Ботев какво е казал? Съвсем спокойно можеше да избере да направи семейство с любовта си, но дълга го е чакал.
И колко стихотворения е написал, колко се рецитират в клас и още никой не може да разбере какво е имал предвид ... частта за вечния живот след смъртта...
И любовта е много хубаво, ама още по-хубаво е да можеш да обичаш и това, което мразиш.
Както и да е, дам, за хората е важно да им се налива да обичат и ЛЮБОВТА ДА Е НАД ВСИЧКО, защото това единственото им спасение. Отвът любовта и омразата, които са един чувства, стои цял портал за разбиране, поне според мен.