.
Затворена тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2365

Hybrid View

Голям фен Аватара на Agartha
    Приятелю, възрастта ти обяснява много неща. И ако до скоро обмислях варианта да спра да отговарят, току-що ме мотивира. Казах на колегите си да ме оставят за 20 минути и ще обърна специално внимание на всичко написано от теб. И понеже се оказа, че си доста по-малък от мен (мислих, че разликата ни е поне 5-6 години максимум), ще те посъветвам поне веднъж, ама наистина ПОНЕ ВЕДНЪЖ, да ми прочетеш думите много внимателно, да помислиш, да поспиш, да оставиш на съзнанието си да осмисли всичко прочетено и да го разбереш, защото нервите ми започват да вибрират като струна на китара. Харесваш ми, защото виждам, че си упорит. Мислиш. Използвай си плюсовете правилно, иначе дето му казват - язък.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Да бе, успявали били кадърните... Успяха през прехода, 90-те години да си разпределят богатствата, при приватизацията, с най-различни мръсни схеми и измами, успяха цели поколения за напред да си оправят.
    Кадърните успяват, да. Проблемът идва в разликата между моята и твоята дефиниция на кадърен. Получих няколко упрека от няколко души в лични съобщения, че ние богатите и там как им викате "илюминати и масони-рептили" сме ви мачкали, че сме ви тормозили, че сме ви изстисквали. Ще го кажа за пореден път, разбери го най-накрая, защото започва да ми писва. В твоя полза е. Кадърен не е човек с висше, магистратура и три сертификата за дадена специалост. Кадърен е личност с изграден характер, хладнокръвие, вземане на правилни решения и дълбоки познания в своята сфера на действие. Такива няма. Като работодател ти го казвам. И когато се появи такъв човек, той получава. Не получава заплата от 600 лв, получава заплата от 2000. Получава бонус. Получава обяд с мен и още няколко съдружника - контакти, които ще са му ценни занапред. Но аз не виждам такива хора, виждам наперени младежи като теб, но малко по-големи. Завършили висше, самочувствие че са европейци, гладко избръснати, добра подстрижка и лицемерно отношение, което те не осъзнават, че се вижда не, ами прозира от празните им глави.

Не ми казвай, че в политиката успяват днес кадърни и милеещи за отечеството си. Напротив, същия е принципа както преди.
    И освен, че не четеш, явно и не помниш. Написах ти преди няколко дни, че политиците са поставени пионки и винаги ще бъдат. Без значение дали са Меркел, Обама или Москов. Това са хора, които имат желание да бъдат на сцена, те се манипулират и са кукли на конци. Разбира се, че се слагат хора, които биха направили всичко, за да са там.

Основно три партии държат властта, голяма част от които бивши комунисти (разгледайте досиетата им), а малките партии само ги подпомагат.
    Моето момче, знам че ти звучи надменно, знам че "голямото ми его" много те дразни, но не ми казвай нещата сякаш са така, защото си мислиш, че са така. Когато отида да ми поправят разваления лаптоп, колкото и знаещ да съм в някои сфери, стоя, мълча, кимам, плащам и си ползвам услугата без да давам акъл. Не го прави и ти по теми, за които си нямаш идея. Партии не съществуват. Те са параван.

Пишеш ми, че само кадърните и работливите успявали, което е много грешна представа. От моите лични наблюдения, не само от приказките на родители, за които ще споделя по-късно, мога да кажа, че огромна маса от хора се бъхтят наистина много на на работа, за кирливи възмножности, защото толкова ни е стандарта и икономиката.
    Не, не ти пиша, че само кадърните успяват. Написах, че успяват идиоти с връзки И ВКЛЮЧИТЕЛНО кадърните. Но когато един идиот е такъв, той държи да го покаже. И когато в едно общество от сто души има 30 идиота, които започнат да си го показват явно и показно, цялото общество става идиоти заради тях. Ситуацията е такава. И между другото, когато си сред публиката трудно се преценя колко народ има на площада. Но като погледнеш от горе, вслушай се в думите ми, ситуацията се изяснява по-лесно.

И не ми говорете, че си били виновни, защото се подчинявали и не ходили на протести. Не, от обикновенния човек не зависи. Протестите се оргазират, а пътищата са предначертани, тълпата не мисли, тя се направлява. (като преврата в Киев).
    Добре е, че си стигнал до този извод. Тук си прав.

И не говоря само за работническата класа. Погледнете колко много хора на НАУКАТА има, по научни институти, учители, деценти, асистенит - за какви смешни заплати се трудят. Нарочно унищожиха първо образованието, за а може тъпия народ да се управлява по-лесно. Да очакваш ти от млад човек, магистър да бачка тепътва 10 години в институт за 600 лв, където само квартирата ти е 300. Тва може да си го позволи само пич със странични доходи и свободно време.
    Положението на държавата е такова. За съжаление манталитетът на българина има огромни минуси, но и огромни плюсове. Ако помниш, бях ти написал наскоро, че България е една от малкото свободни държави в света в момента. Това няма да е много време още, но все пак за момента е факт. И този факт се дължи на характера и манталитета на българина. Така, че радвай се, ако осъзнаваш какво ти казвам изобщо.

Сега се връщам за ''успяването'' през комунизма. Баща ми е бил успял, защото са му харесали възмножностите в дадената сфера. Нищо че рода ни е капиталистически. На прадядо ми са му взели всичко. Но другия ми род е получил. Справедливост няма, но е нямало нито глад, нито безработица, по простата причина, че с полиция са те измъквали от вкъщи ако трябва и не ти се е работило.
    Някъде да съм написал, че е имало глад или безработица? Споменах това, че е имало несправедливост.

Та естествено, че ще има винаги михлюзи, мързеливи, които няма да работят добре, но всеки труд, трябва да се заплаща в социален стандарт. А тези, които успяват, са 90% МАФИОТИ.

Та ето това ти е България без Русия - една циганска кочина, в която или се ураждаш, или умираш от глад и болести.
    Първата част на цитата няма нужда да я коментирам, както и втората. По-скоро само искам да задам въпрос - а какво представлява държавата ни с Русия? Една просперираща империя с колонии по планетите в Слънчевата система?

Комунизма не случайно се е родил.
    Прав си. Само дано разбереш защо.

Иначе Чърчил е казал - народ, който не може да се самоуправлява няколко поредни правителства - не заслужава да е в Европа. И е прав, въпреки че е мразил България. Там където започва да се яде шкембе, свършва Европа. Ние имаме друг манталитет.
    Дразни ме това, че използваш заучени фрази или ако не са заучени, а си достигнал до тези изводи самостоятелно, а в същото време не се вслушваш сам в тях, за да разбереш останалото. Нещата вървят ръка за ръка. Къде ги късаш, да му се не види? Мисли с главата си.

Сега кажи, че демокрация и арабите могат да направят, па съвсем да се посмеем.
    Формата на управление винаги е една и съща, различните народи по света просто си вярват, че е различна. (това е по темата относно неслучайното раждане на "комонизама и социализама".

Аз съм на 21, много неща още не знам как стоят реално. Трудно е да се управлява...
    Пожелавам ти един ден да успееш да стигнеш ниво, в което да управляваш екип от десетина души. Ще научиш много.

До не са 2, 3 сектора. Трябват много връзки, много познания, но държавата ни, както се вижда - ако няма световна промяна - вече е изчезнала. Остават ни и малко милиончета беженци от Турция.
    Държавата ни като граница няма никакво значение. Това, което беше важно в нея и от нея вече не се намира на тази територия. Затова, че няма какво да се притесняваш. Аз също съм патриот, не ти го казвам с идеята да я "изоставим тая родина". Става дума за друго. Търси смисъла в думите ми, момче, казвам ти МНОГО. Казвам ти повече от колкото можеш да си представиш. Това, че използвам препратки и закодирани фрази не означава, че е нищо. Ако знаеше дори 50% от написаното ми, щеше да си далеч. Без да си мафиот, без да си политик, без да си измамник. Щеше да си човек. Не бъди роб, имаш мозък и даваш индикации, че го използваш. Още.

Цитирай Първоначално написано от Agartha Виж мнението
    Приятелю, възрастта ти обяснява много неща. И ако до скоро обмислях варианта да спра да отговарят, току-що ме мотивира. Казах на колегите си да ме оставят за 20 минути и ще обърна специално внимание на всичко написано от теб. И понеже се оказа, че си доста по-малък от мен (мислих, че разликата ни е поне 5-6 години максимум), ще те посъветвам поне веднъж, ама наистина ПОНЕ ВЕДНЪЖ, да ми прочетеш думите много внимателно, да помислиш, да поспиш, да оставиш на съзнанието си да осмисли всичко прочетено и да го разбереш, защото нервите ми започват да вибрират като струна на китара. Харесваш ми, защото виждам, че си упорит. Мислиш. Използвай си плюсовете правилно, иначе дето му казват - язък.

Кадърните успяват, да. Проблемът идва в разликата между моята и твоята дефиниция на кадърен. Получих няколко упрека от няколко души в лични съобщения, че ние богатите и там как им викате "илюминати и масони-рептили" сме ви мачкали, че сме ви тормозили, че сме ви изстисквали. Ще го кажа за пореден път, разбери го най-накрая, защото започва да ми писва. В твоя полза е. Кадърен не е човек с висше, магистратура и три сертификата за дадена специалост. Кадърен е личност с изграден характер, хладнокръвие, вземане на правилни решения и дълбоки познания в своята сфера на действие. Такива няма. Като работодател ти го казвам. И когато се появи такъв човек, той получава. Не получава заплата от 600 лв, получава заплата от 2000. Получава бонус. Получава обяд с мен и още няколко съдружника - контакти, които ще са му ценни занапред. Но аз не виждам такива хора, виждам наперени младежи като теб, но малко по-големи. Завършили висше, самочувствие че са европейци, гладко избръснати, добра подстрижка и лицемерно отношение, което те не осъзнават, че се вижда не, ами прозира от празните им глави.

И освен, че не четеш, явно и не помниш. Написах ти преди няколко дни, че политиците са поставени пионки и винаги ще бъдат. Без значение дали са Меркел, Обама или Москов. Това са хора, които имат желание да бъдат на сцена, те се манипулират и са кукли на конци. Разбира се, че се слагат хора, които биха направили всичко, за да са там.

Моето момче, знам че ти звучи надменно, знам че "голямото ми его" много те дразни, но не ми казвай нещата сякаш са така, защото си мислиш, че са така. Когато отида да ми поправят разваления лаптоп, колкото и знаещ да съм в някои сфери, стоя, мълча, кимам, плащам и си ползвам услугата без да давам акъл. Не го прави и ти по теми, за които си нямаш идея. Партии не съществуват. Те са параван.

Не, не ти пиша, че само кадърните успяват. Написах, че успяват идиоти с връзки И ВКЛЮЧИТЕЛНО кадърните. Но когато един идиот е такъв, той държи да го покаже. И когато в едно общество от сто души има 30 идиота, които започнат да си го показват явно и показно, цялото общество става идиоти заради тях. Ситуацията е такава. И между другото, когато си сред публиката трудно се преценя колко народ има на площада. Но като погледнеш от горе, вслушай се в думите ми, ситуацията се изяснява по-лесно.

Добре е, че си стигнал до този извод. Тук си прав.

Положението на държавата е такова. За съжаление манталитетът на българина има огромни минуси, но и огромни плюсове. Ако помниш, бях ти написал наскоро, че България е една от малкото свободни държави в света в момента. Това няма да е много време още, но все пак за момента е факт. И този факт се дължи на характера и манталитета на българина. Така, че радвай се, ако осъзнаваш какво ти казвам изобщо.

Някъде да съм написал, че е имало глад или безработица? Споменах това, че е имало несправедливост.

Първата част на цитата няма нужда да я коментирам, както и втората. По-скоро само искам да задам въпрос - а какво представлява държавата ни с Русия? Една просперираща империя с колонии по планетите в Слънчевата система?

Прав си. Само дано разбереш защо.

Дразни ме това, че използваш заучени фрази или ако не са заучени, а си достигнал до тези изводи самостоятелно, а в същото време не се вслушваш сам в тях, за да разбереш останалото. Нещата вървят ръка за ръка. Къде ги късаш, да му се не види? Мисли с главата си.

Формата на управление винаги е една и съща, различните народи по света просто си вярват, че е различна. (това е по темата относно неслучайното раждане на "комонизама и социализама".

Пожелавам ти един ден да успееш да стигнеш ниво, в което да управляваш екип от десетина души. Ще научиш много.

Държавата ни като граница няма никакво значение. Това, което беше важно в нея и от нея вече не се намира на тази територия. Затова, че няма какво да се притесняваш. Аз също съм патриот, не ти го казвам с идеята да я "изоставим тая родина". Става дума за друго. Търси смисъла в думите ми, момче, казвам ти МНОГО. Казвам ти повече от колкото можеш да си представиш. Това, че използвам препратки и закодирани фрази не означава, че е нищо. Ако знаеше дори 50% от написаното ми, щеше да си далеч. Без да си мафиот, без да си политик, без да си измамник. Щеше да си човек. Не бъди роб, имаш мозък и даваш индикации, че го използваш. Още.

Agarta. Малко ме плашиш направо. Още не мога да ти се доверя добре. Дали умееш страшно добре да маниполираш, явно наистина си голям човек, в тиин проблем, обаче си добър!

1) Правилно - да се разберем какво е успех. И аз не знам какво е успех. Универсална рецепна има ли? Не е само до парите. Но да сведем успехът до най-обикновенни материални блага. Да кажем 2000 -3000 хил лв, среден месечен доход, издържане на семейство, подслон, кола. Какво ми трябва повече? 1, 2 пъти в годината почивка у нас или в Чужбина. Всичко останало е глезотии. Има хора, които никога не им стигат парите. Аз в не съм богат, надявам се да не се захлюпя и аз някой ден по парите. Обаче според мен те не стигат. Винаги гоним щастие и когато не е нашето лично, то се стараем да направим нещо друго. Да имаме цел, която да ни поддържа. Поне така мисля. Парите са средство.

2) Какво е кадърност.. Казваш, че кадърни хора почти няма.. Добре. Да сведем личните качества до едно средно ниво на работоспособност, развитие и отговоност. Добре. Вие сте работодател. Да, но не всички работодатели се отнасят благополучно със служителите. В частняи сектор - има голяма експлоатация. Аз съм точно против това. Разбирам, че заплатите на много хора са малки, за да има икономически прирарат във фирмата, но заразлика от шефа, аз комуникарам по-плътно и с работници. Да, те нямат качества да управляват, да са хладнокъвни, но РАБОТЯТ. И едва оцеляват. И аз не желая това. И какво ни остава? На не толкова големите ГЕНИИ. Ами учин английски и си заминаваме от тази СВОБОДИЯ. Да търсим сигурност и контрол. Да - сигурност. Не се успява със сигурност, трябва и риск... Въпросът е че много сфери просто са разбити у нас, не съществуват. Аз правя това, което ми харесва, иначе йок. Не не става само с искане и правене. И ти го знаеш. Обаче хората не го знаят и не са хладнокръвни. Всеки си има някакви ценности.

4) Паритиите.... Щом всички политици - дори Путин , са поставени пионки, кой управлява? Не са богатите, това го знам.
    5) Как системата ще е еднаква за всички? Диктатурите налагат едни правила, а демокрацията... кво прави? Дава властта в частния сектор и частния сектор определя положението, според търсене и предлагане.пф В дикатурите също има капитализъм, но държавата е навсякъде. Не съм за диктатура. Но не съм и за либерализация.
    6) В момента Русия е толкова пропаднала, че дори ЕС да ни подари на Русия и Американците да не се намесят с НАТО, само ще фалираме повече. Но идеята съм я повтарял хиляди пъти - трябва по централизирано управление и контрол майка му стара. Контрол трябва. Сега всеки прави квото си иска. Това не е свобода. Не е свобода да изсекат ГОРИТЕ И ДА НАТРОВЯТ ЗЕМЯТА щото някой не се върши работа.

Не ми пожелавай власт, защото ще има убити. :Д хаха

Смисъл на думите ни не мога да намеря. Гледам себе си да оправя първо. Останалото е само филосостване.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си