Първоначално написано от
Agartha
Приятелю, възрастта ти обяснява много неща. И ако до скоро обмислях варианта да спра да отговарят, току-що ме мотивира. Казах на колегите си да ме оставят за 20 минути и ще обърна специално внимание на всичко написано от теб. И понеже се оказа, че си доста по-малък от мен (мислих, че разликата ни е поне 5-6 години максимум), ще те посъветвам поне веднъж, ама наистина ПОНЕ ВЕДНЪЖ, да ми прочетеш думите много внимателно, да помислиш, да поспиш, да оставиш на съзнанието си да осмисли всичко прочетено и да го разбереш, защото нервите ми започват да вибрират като струна на китара. Харесваш ми, защото виждам, че си упорит. Мислиш. Използвай си плюсовете правилно, иначе дето му казват - язък.
Кадърните успяват, да. Проблемът идва в разликата между моята и твоята дефиниция на кадърен. Получих няколко упрека от няколко души в лични съобщения, че ние богатите и там как им викате "илюминати и масони-рептили" сме ви мачкали, че сме ви тормозили, че сме ви изстисквали. Ще го кажа за пореден път, разбери го най-накрая, защото започва да ми писва. В твоя полза е. Кадърен не е човек с висше, магистратура и три сертификата за дадена специалост. Кадърен е личност с изграден характер, хладнокръвие, вземане на правилни решения и дълбоки познания в своята сфера на действие. Такива няма. Като работодател ти го казвам. И когато се появи такъв човек, той получава. Не получава заплата от 600 лв, получава заплата от 2000. Получава бонус. Получава обяд с мен и още няколко съдружника - контакти, които ще са му ценни занапред. Но аз не виждам такива хора, виждам наперени младежи като теб, но малко по-големи. Завършили висше, самочувствие че са европейци, гладко избръснати, добра подстрижка и лицемерно отношение, което те не осъзнават, че се вижда не, ами прозира от празните им глави.
И освен, че не четеш, явно и не помниш. Написах ти преди няколко дни, че политиците са поставени пионки и винаги ще бъдат. Без значение дали са Меркел, Обама или Москов. Това са хора, които имат желание да бъдат на сцена, те се манипулират и са кукли на конци. Разбира се, че се слагат хора, които биха направили всичко, за да са там.
Моето момче, знам че ти звучи надменно, знам че "голямото ми его" много те дразни, но не ми казвай нещата сякаш са така, защото си мислиш, че са така. Когато отида да ми поправят разваления лаптоп, колкото и знаещ да съм в някои сфери, стоя, мълча, кимам, плащам и си ползвам услугата без да давам акъл. Не го прави и ти по теми, за които си нямаш идея. Партии не съществуват. Те са параван.
Не, не ти пиша, че само кадърните успяват. Написах, че успяват идиоти с връзки И ВКЛЮЧИТЕЛНО кадърните. Но когато един идиот е такъв, той държи да го покаже. И когато в едно общество от сто души има 30 идиота, които започнат да си го показват явно и показно, цялото общество става идиоти заради тях. Ситуацията е такава. И между другото, когато си сред публиката трудно се преценя колко народ има на площада. Но като погледнеш от горе, вслушай се в думите ми, ситуацията се изяснява по-лесно.
Добре е, че си стигнал до този извод. Тук си прав.
Положението на държавата е такова. За съжаление манталитетът на българина има огромни минуси, но и огромни плюсове. Ако помниш, бях ти написал наскоро, че България е една от малкото свободни държави в света в момента. Това няма да е много време още, но все пак за момента е факт. И този факт се дължи на характера и манталитета на българина. Така, че радвай се, ако осъзнаваш какво ти казвам изобщо.
Някъде да съм написал, че е имало глад или безработица? Споменах това, че е имало несправедливост.
Първата част на цитата няма нужда да я коментирам, както и втората. По-скоро само искам да задам въпрос - а какво представлява държавата ни с Русия? Една просперираща империя с колонии по планетите в Слънчевата система?
Прав си. Само дано разбереш защо.
Дразни ме това, че използваш заучени фрази или ако не са заучени, а си достигнал до тези изводи самостоятелно, а в същото време не се вслушваш сам в тях, за да разбереш останалото. Нещата вървят ръка за ръка. Къде ги късаш, да му се не види? Мисли с главата си.
Формата на управление винаги е една и съща, различните народи по света просто си вярват, че е различна. (това е по темата относно неслучайното раждане на "комонизама и социализама".
Пожелавам ти един ден да успееш да стигнеш ниво, в което да управляваш екип от десетина души. Ще научиш много.
Държавата ни като граница няма никакво значение. Това, което беше важно в нея и от нея вече не се намира на тази територия. Затова, че няма какво да се притесняваш. Аз също съм патриот, не ти го казвам с идеята да я "изоставим тая родина". Става дума за друго. Търси смисъла в думите ми, момче, казвам ти МНОГО. Казвам ти повече от колкото можеш да си представиш. Това, че използвам препратки и закодирани фрази не означава, че е нищо. Ако знаеше дори 50% от написаното ми, щеше да си далеч. Без да си мафиот, без да си политик, без да си измамник. Щеше да си човек. Не бъди роб, имаш мозък и даваш индикации, че го използваш. Още.