- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Върнете си ми парите !!!!!
бебетаааа :Д
Какво се кикотиш, ве, пъпеш?
Идея си нямам - питай HollyGolightly. Ако правилно си спомням - тя е протестантка.
Моето обяснение за протестантите - хора, отхвърлили в голяма степен църковните догми, канони и обреди, които се събират веднъж седмично в бедни откъм икони и скулптури халета с камбанарии, наречени църкви и слушащи някакъв екзалтиран фанатик (в последно време може този фанатик дори да е жена).
Аз се припознавам единствено в първото - не спазвам църковни традиции и идея си нямам кога са по-маловажните църковни празници в календара. В останалото - не се припознавам. Т.е., ако някой ме пита ти протестант ли си - то ще реагирам така, сякаш ме обижда. (:
Мисля, че бях на 5 годинки, когато се кръстих. И кръщенето бе само 3 дни след рождения ми ден. (:
Ей, в тази църква беше: http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=20124 Даже Патриархът я е посещавал - http://mitropolia-sofia.org/index.ph...o-bogorodichno . (:
Не разбрах само защо той бе споменат и защо бях сравнен с него?
Последно редактирано от M**** : 08-07-2016 на 12:04
на детските ви приказки.
ами щото е малко по-малък от теб
M****, би ли дал също така подробно обяснение и за православните и за католиците?
Като те гледам - една кошница с плодове, и ти по всяка вероятност си по-малък от мен.
И какви детски приказки - докато аз бях ученик, в училище нямахме предмет "Религия", че сега да изпъквам със знания в тази сфера, из този форум.
//А да кажеш, че отдавна съм бил ученик - напротив, само преди 11 години завърших. И споменът е сякаш бе вчера.
Е, да - 11 години за вас може и да са много - повече от половината ви живот. Някои от вас преди толкова години сигурно са били дори в детската градина... (:
Католиците се "предвождат" от папата и се кръстят отгоре, надолу, отляво и надясно. Ние си имаме Патриарх, а църквата ни е автокефална. Кръстим се отгоре, надолу, отдясно и наляво. Достатъчно ли е? (:
И докато ме кръщаваха - ме преведоха зад олтара. Ти, по всяка вероятност, не си била там. (:
Последно редактирано от M**** : 08-07-2016 на 12:29
Принципно си права. (:
Но преди 40 мин. дойдох, уж за кратка почивка и да видя кой какво е писал, а ето ме тук - 40 мин. по-късно, а останалите задачки все още ми висят като хомот на врата... :/
бтв: в Молитвеника ми на една от последните страници има подробно разяснение за "Кръстният знак и за поклоните" (ако правилно си спомням наименованието на съдържанието).
//така е, защото аз използвам само около 4-5 молитви от многото. (:
споменът бил като вчера. мен вече ми избледнява, но щом си останал с детския акъл. Но си прав. Идва един момент, когато спираме да се развиваме умствено. Започва обратния процес. В този момент ние продължаваме да учим, но не променяме интелектуалното ниво.
Колкото до подразделенията на християнството, вече съм писал, но кой да чете. То е оформено на база и съобразно културата и манталитета на географски разположени народи. Източното православие, заразлика от католизма и други западни форми, не може да се приобщи и не е съставено на принципите, съставляващи либерализма съществуващ в демократичната система. Напротив, има огромни пречки. За това още при разпада на СССР, онзи полско педерас, Бжененски, ако се поровите в интернет, ще разберете какво казва. Че единствения начин, ЗАПАДНИЯ модел да се приложи успешно в източните държави, така че те да бъдат приобщени и интегрирани е унищожаването на православната църква. Уви, само че това не е достатъчно. Това сблъсък на народи с различни култури, ценности и съзнание. Различията не могат по изкуствен начин да бъдат ликвидирани. Може само до известна степен да бъдат придържни. До едно време. Какво ли разбирате? Хитлер неслучайно е направил грешката да нападне руския народ. Има много неща, за които икономиката и ако ще ПАРИТЕ - стоят на второстепенно място. Така че новия световен модел, който е изграден, на основи американската свръх лидерска позиция, и събитията драми ги ми съфорумници, които наблюдавате днес, не са Неочаквани. В момента всички източни народи, източно православни народи, са в една изключителна духовна криза, катарзис. Ние също като източно православна държава, не можем да се приспособим, не можем не само защото сме граничен пункт.
От сега може да ви кажа кой американски президент кандидат ще спечели.
Това е Клинтън. Точна наука.
Напротив. С чуване и нечуване е грешка да си правиш каквито и изводи. Защото точно сега, каза обратнато на това, което е. Тръмп е този, който има съвсместни позиции с Русия и този, който желае да прокара анти имигрантска политика. Хилари е тази, която ще държи на всяка цена, дори на на цената световен конфликт, сегашната политика да бъде продължена. Което разбира се означава, неотложен сблъсък с Русия. Неотложен , защото и двете империи рискуват да загубят. Ако беше толкова лесно, нямаше да има напрежение, индистикт. Планувано е много, ама много голямо нещо. В момента сме към СРЕДАТА на края. В стария коментар споменах за либерализма и за сблъсъкът на цивилизациите, и защо Русия и нашия народ се намират в такава депресия, а Запада се разви на светлинни години, за тези 25 години деморкация.
Хилари ще спечели и това историята го доказва. Не само.
^ Подкрепям Indistinct. Нито един от двамата не ме кефи.
Единият е клоун с перука, който до голяма степен си е самофинансирал кампанията и ще има да връща по-малко услуги, ако спечели президентския пост. Другата е бивша президентша, сега с мерак за президент. Жена е, с присъщите ѝ затова добродетели и кусури. Не се знае какви интриги би заплела, но и дали ще прояви решителност във важен момент.
Като цяло светът е в криза. Глобализацията дава възможност да следим какво се случва в някакво затънтено перуанско село и обратно. Чудим се що всеки ден по телевизията съобщават за убити, ами как защо - щото човекът по природа е сеирджия. А и вече световното население е многобройно. Ресурсите не са оптимизирани и равномерно разпределени и ето ти повод за конфликти. Само за 15 г. човешката популация от 6 млрд. е станала 7 млрд. А до преди 200 г. сме били 1 млрд. световно население - nice, a?
Последно редактирано от M**** : 08-07-2016 на 13:12
Ще видим, Корабе. За едно съм съгласна - към средата на края сме.
Кораб, според теб кой управлява държавите? Не се заяждам, да предупредя.
Започнах да пиша дълъг коментар, но го изтрих.
Между държави и държави има огромна разлика. Във всички случаи са намесени хора, които не се показват. Не се знае. В много случаи милиардери държат всичко, но и те са манипулирани. САЩ имат типичната система, в която президента няма власт, не е като цар, а той самия е поставен, от хора, които искат, да работи за тях.
Има единици, които разполагат със знание и сила.
Чакайте и на вас да се оплача
Снощи съм била до 1 на раббота неска сутринта от 8 шибаната ми колежка още не е дошла а трябваше да дойде в 4 и не мога нищо да кажа щотоо е снаха на шефа
трябва да говорите.
другия път не чакай
Предполагам - не. Но винаги трябва да има ''конкурент'' или как да го кажа... все пак се прави '' право на свободен избор '' за пред зрителите..
Това не означава, че народа не носи отговорност. Народът винаги си е основата, в корените, заради него се прави, от него излиза, от него се е родило..