.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 3762

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Всичко, що следва Словото Божие не може да се именува ерес. Така че, не знам какво имаше предвид с това.

Кое е доброто? Ние откъде можем да сме сигурни, че свиделтвата ти са истинни? Това вече ще е ерес. Да следваш нечии приумици вместо записаното Слово.
    говориш си заучени неща, които си научил от света на човешката религия, но самият ти не разсъждаваш правилно или най-малкото не свидетелствуваш право за нещата тук(във форума) - ето това е ерес

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    говориш си заучени неща, които си научил от света на човешката религия, но самият ти не разсъждаваш правилно или най-малкото не свидетелствуваш право за нещата тук(във форума) - ето това е ерес
    За подобни разсъждения казвах, че са описани в Библията като фарисейски.

Мега фен
    За подобни разсъждения казвах, че са описани в Библията като фарисейски.
    добре че поне си го признаваш, някои дори не си признават грешките пред (самите) себе си

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    добре че поне си го признаваш, някои дори не си признават грешките пред (самите) себе си
    Ставаше дума за твоята вяра и опитите ти да я налагаш на другите.

Мега фен
    Ставаше дума за твоята вяра и опитите ти да я налагаш на другите.
    моята вяра всъщност е вярата на Христос, от тази гледна точка тя не е моя, а на истинския Господ Бог, плюс това никога не съм я налагал на никого, но единствено съм я свидетелствувал за онези, които се интересуват от нея, или които биха се поинтересували от нея някой ден - кой от форума ме е видял да те притискам или измъчвам за да приемеш моята вяра?!, но ето че ти все още изповядваш своята, следователно още никой не е успял да ти наложи вяра различна от досегашната ти, ние последователите на истинския Господ Бог нямаме сметка да караме когото и да е от човеците насила да повярва, защото целта на Бог е да приеме само онези, които наистина са добри/праведни и вярват в Него от сърце, понеже на Него Му трябват именно такива служители, а не такива, които се опитват да Му служат от принуждение...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си