- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- демокрацияТА
Давай тогава да ги правим насила демократи и да им го налагаме.
Последиците ги видяхме - войни, войни и преселения, и нещастни хора.
В името на някакво измислен понятие наречено прогрес, в някакъв свят без видим (атеистки) смисъл, прогрес към какво.
Кой задава смисъла на прогреса и неговото определение.
За едни прогрес е пътя към Бог, за други да имат ракия и за утре, за трети да идат на луната, за 4-ти ба ли ги.
Последно редактирано от defender : 11-06-2016 на 20:32
Kъм гражданскa/цивилна свобода, права на човека, политическа автономия, адекватно отговаряне на нуждите на обществото, социални грижи... Да продължавам ли? Ми че то и пътят към бога е социален конструкт, но най-фундаменталните неща като права и човешка автономия, социално подпомагане, минамална заплата, закони против детска и всякаква експлоатация, това са емпирични факти които без тях се подкопава социалното сближаване.
П.П. бях пуснал линк към статия "Carbon Democracy", и пак ще ти и го постна. Направи си труда да го прочетеш. Има твърде много фактори играещи роля в Арабската Пролет. Това да лепнеш етикет на демокрацията като главен антагонист във филма е слаб аргумент... https://mist914.wikispaces.com/file/...+Democracy.pdf
Последно редактирано от Zlennox : 11-06-2016 на 20:43
И какво те кара да си мислиш, че това е определението за прогрес и неговия истински смисъл. До къде ще ни доведе това, каква е целта на този прогрес.
ПП: Например във Вселената и природата си има доста катаклизми, защо в човешкото общество също да няма, може в това да е смисъла на прогреса, какви права, какви 5 лева. Дори според атеистите и света се е зародил от катаклизъм, демек взрив - що пък не в това да е смисъла на прогреса.
Последно редактирано от defender : 11-06-2016 на 20:44
Zlennox, ако си истински атеист, вярващ че прогреса е започнал от взрив, то трябва да ми позволиш да ти взривя един шамар зад врата да прогресираш, колкото по-често, толкова по-добре. хихи
Виж човек, излиза че според атеистите със шамари се прогресира, сега ми кажи атеизма не превъзнася ли силовата диктатура, а се прикрива зад права.
Правата имат Божествено зачатие.
Последно редактирано от defender : 11-06-2016 на 20:53
Човек аз не знам ти в какъв сапунен балон живееш, но виждам че светогледа ти е доста стеснен.
На въпроса с въпрос. Ти би ли искал да живееш - социално-икономически погледнато и с правата на плъх - в 13-ти век? Ако искаш дай да живеем като пълни роби за благото на някоя елитна Монархия, или да се пречукваш от работа всеки ден и пак да си под прага на бедноста? Кви катаклизми ми говориш... тук става въпрос за политика, економика, как да ти се улесни максимално живота и може би с това и някакъв подход към хедонизм но най-вече как такива като теб не осъзнават колко голями неблагодарници са...
От пикня та на диария почна да плющиш по тази тема...
Последно редактирано от Zlennox : 11-06-2016 на 20:57
Че човешкото общество да не е нещо отделено от природата и процесите във вселената и това ми го каза атеист, дето уж твърди, че сме произлезли от неживата природа.
Ами щом е така ще се придържаме към закона на Вселената и природата и техните катаклизми и взривове, разбирай шамари, за да творим. А ти ми говориш за права. Нещо си се изкълчил, нали си атеист..
Последно редактирано от defender : 11-06-2016 на 21:08
Обясних ти и то много ясно какво за мен е прогрес. Ти такива лайна навъртя че напълно пропусна точката и смисъла на аргумента и то докато се скитаваш тайно-тайно знаейки че демокрацията е форма на еманципация и прогрес. Катаклизми винаги ще има, принципа е тези катаклизми да бъдат митигирани и избягвани колкото се може повече. Ти ако беше истински християнин нямаше да се криеш зад собственото си лицемерие, опресиращи и регресивни идеология като диктаторство, монархията и тоталитаризма. Виждам че дори не си ми и отговорил на въпроса по-горе, така че изводите са ми ясни.
Последно редактирано от Zlennox : 11-06-2016 на 22:17
Антропологията ти го казва, човешките общества функционират на принципа на социални конструкти, тоест социално конструирани норми и закони. Човешките права също са форма на социално конструиране. Природни катаклизми или явления не са СОЦИАЛНО КОНСТРУИРАНИ...
А що се отнася до това дали големия взрив е форма на прогрес, ще ти кажа само че християнството смята това да се разпнеш на кръст за прогрес. Сам си направи изводите що за прогрес е това. Прогреса идва в много форми, по твойта логика с шамарите и атеизма, дай да пуснем целият ядрен арсенал на земята, да направим един псудо-катаклизъм, да умрем всички, за да може да речем че сме направили някакъв прогрес. Изобщо как политиката и идеологиите и, економиката и националните интереси НЕ работят. Аргументът ти е твърде повърхностен и нелогичен! Атеизма не е анархизм
П.П. ПРИМЕР! http://n.ereserve.fiu.edu/010007722-1.pdf
https://libcom.org/files/Mauss%20-%20The%20Gift.pdf Първа глава!
Последно редактирано от Zlennox : 11-06-2016 на 22:53
Основния проблем на демокрациите по света.. това е свръх консуматорството и крайното разделение на богати от бедни. В такъв смисъл, че между обикновенния работник и предприемача - милионер, се губи абсолютна всякаква допирна точка. Основите цели и начини за развитие, движещи човекът при капитализма са парите. Парите са вложени в една професия като една основна ценност, на ред с личните интереси. На човек допълнително му е наложено да носи социална маска, да бъде определян от другите, а не от себе си. В основите на бизнеса стои конкуренцията между различни сили. В основата на едрия бизнес стои неговото постоянно разрастване. От фирма, на дружство, на световна мега корпорация.. Националните държави за бизнеса и корпоративното развитие спират да съществуват. И ако в някои целно стоящи европейски икономики успяват да поддържат някаква стабилност, да дават условия на малките търговци, то това всичкото е за сметка на други държави. Как става? Ами чрез приватизация и разбиване на чужди икономики, завземане на пазари и холдингови договори. Обърнете внимание на холдинга.
Та цялата тази свръх експлатация на ресурси, причинени от развитие ни.. желанието за все нови и нови коли и разни джажи. Всичко ни от късва от природната среда, затваря съзнанието ни, затъпяваме. Умишлено населението се свежда до роботизирано и първо сигнално общество, без никакви напъни на СОБСТВЕНО МИСЛЕНЕ. Не съществува такова нещо като индивидуална свобода, драги ми. Създава се една култура, където обикновенния човек да вижда само доброто, да няма СОБСТВЕНО НЕГАТИВНО мнение, за да служи пълноценно. Това е в САЩ. Има дори филми.. САЩ е империята в момента, управляваща света, в прочем, от Великобритания. Цели се нещо. Цели се създаване елит от свръхчовеци, управляващи империи за милиарди. Хората - всички ние, средната класа ще бъде заличена, ще бъдете приведени до най-ниското си ниво еволюцията..
Бъркаш демокрацията с капитализма драги ми...
Демократиченният процес е съвместим не само с една едничка икономическа идеаология. Едното е политическа система другото е икономическа. А капитализма винаги е бил в центъра на човешката природа под една форма или друга. Целта е как да се редистрибутират ресурсите и богатсвото на тези по заможни човеци за да се по-затвори дупката между богати и бедни. Та нали за това имаме социална политика.Друг е въпросът дали това вече се случва на практика или не. Но бих се съгласил с теб върху факта че консмуматорската култура е анти-продуктивна и очеждаваща. Но също мисля че капитализма си има свойте хубави страни!
САЩ е ДЕМОКРАТИЧНА държава. Индивидуална свобода ИМА! Та нали за това в момента имаш две кандидат лайна за президент, с абсолютно различни виждания над нещата. Единия радикален супремасист, другата куромпирана, корпоративна богаташка, представяща се за социалист. Затова имаш и лунатици като Уестборо Баптист Чърч и ККК все още функциониращи...
П.П. ПРИМЕР! http://economistsview.typepad.com/ec...apitalism.html
Последно редактирано от Zlennox : 11-07-2016 на 07:17
Политическата и икономическата система са тясно свързани. Трябва да се разглеждат като едно. Разликата между страни с по-централизириано управление като в Русия и тези с по-либерален строй, като в някои скандинавски страни е там, че в при тъй наречените видове диктатури, властта се опитва да осъществи контрол над територията, естествено с помощ от вън, ако държавата е малка, докато ''демократичните'' парламентарни републики се управляват изцяло от интересите на много, много богати родове, единици хора, масони и тяхните интерси се задължително правило на следване от назначените фигури и пешки в партии, тъй като дори най-големите паритии нямат никаква сила и доминация не само срещу външната национална сигурност, ами и срещу вътршното единение. И когато станеш един президент, или премиер, или къвто и да е, ти не само че трябва да се съобразяваш с 1000 паритии.. не .. ти трябва да се съобразяваш с всеки, който държи паричките и ти плаща, защото паричките са инструмента и средството.
Може да са тясно свързани но не са едно и също нещо и НЕ трябва да се гледат като една цялостна идеология! Политическата система не е облигация към специфична икономическа система, това е избор (част от демокрацията и персонална автономност), прочети линка който ти дадох и не говори на изуст.
Ако смяташ че демократичният процес не съществува и е контролиран изцяло от някакви си илюминати и масони, препоръчвам ти да почетеш малко повече. Разбира се че има корпоративни лобисти и т.н. но това минава през парламент и демократичен процес, друг е въпросът дали политиците нямат никакъв интегритет и са подкупни лайна е друг фактор. Демократични републики като България се управляват на базата на интересите на мнозинството! Но това да ми дрънкаш че обществото няма правото и силата да избере какво е най-добро за интересите му и коя партия или депутат най-добре ги репрезентира, и от горе на това да кажеш че парламента е безвластен и безсилен са пълни конспиративни идиотщини!
Мисля, че теорията, която четеш в учебниците не се препокрива действителността. Да не говорим, че 99% от информацията която четем се базика на COPY PASTE. Ако въобще познаваша авторите, на много статии. Ако си проследил тяхното развитие.. Ще разбереш в основата си, това се прави с цел. Работи се за интерес. А собствените ти изводи, собствената ти реалност, се ръководи и произлиза от дълбоко наложени правила и схеми в която и да е система. И тъй като истината за всеки се различава коренно, а много хора са подвластни на най-обикновенни чувства, пристастия и свои ''мечти'', те стават жертвата, на силите, държащи ключови позиции.. Но това е било винаги.. На каквто и стъпало да си, има следващо. Има толкова много психологически , социологически и всякакви методи за контрол и манипулация, не е само икономиката.. Може би в предишния си коментар направих грешка, че наложих парите като основна движеща сила. Със сигурност обаче, това, което ти и аз разбираме, не е това, което става по етажите. До скоро и аз бях наивен да си мисля, че понеже следя ''процесите'' съм си оформил някаква обективна представа... но истината, че това което се случва на горе по етажите е много скрито под зависите.. Ти може тук да четеш, но на вънка не познаваш никой.. А най-лесно е да се сложи един човек в управлението, който най-големия защитник на наложената система.. и да започнеш да го занимаваш..
И за това най-добре е да се стараем лично а осъзнаваме информацията за света, чрез нас самите, а не чрез авторите на различни книги. Защото съм сигурен, че като четеш нещо, ти го попиваш, харесва ти, и на следващия ден в глата ти остава това, което си прочел.... но има и други книги... които други хора четат... в крайна сметка всеки гледа себе си, а това е изкуствено създадена конфронтация. поне с поред мен, но може би не за лошо.
Интересно е как някои книги писани отдавна, познават какво ще се служи днес.. и всъщност всичко е рамка.. планирана.
26 години в България правим демокрация, но някак си все на лошо отива.. демографска катастрофа.. защо? Защото попадаме в такова геополитическо парче..
Аз пак казвам, че не познавам НИТО ЕДИН! човек напуснал по икономически причини. Всичките са били от свестни семейства с постоянен доход.26 години в България правим демокрация, но някак си все на лошо отива.. демографска катастрофа.. защо?
От лайна не става да си правиш шоколадова торта. Ти си решил, че пудинг ти се яде, ама пак с лайна ще трябва да си го направиш, и пак ще ти смърди.
Ще коментрирам първата част, защото втората не я разбрах.
Има логика, че напускат децата на малко'' по-свестните'' и с повече доход семейства. Нали искахме глобализация? Нали това искахме? Всеки тръгва да преследва мечите си. Всеки тръгва да търси.. развитието си (особено от финансово положение) Още повече, че е много трудно за един млад човек, който не се справя доходите си достатъчно (ниски заплати), но е израстнал в по-богато семейство. Това моментално ни удря в тънката струна, че нещо куца, но годините минават.. Други родители пък сами си изпращат децата. Това се случва при хората с повече възможности.
Нали няма граници и вече не се проповядва националната борба.. а напротив.. вече сме едно транс национално семейство.. Това са правилата, които нашите политици .. може би са задължени да прилагат. Защото не само ЕС.. ами вече дори и страните, които не ни дават никакви визи.. се разглеждат като наши най-добри парньори и роднини.
Така че, аз не знам как още си мислите, че няма да се бяга..
"Компютрите, интелигентните машини и роботите вероятно ще бъдат работната сила на бъдещето. Автоматизацията ще остави много хора без работа, които ще трябва да бъдат финансови подкрепени от държавата. Това предрича изпълнителният директор на SolarCity, Tesla и SpaceX Илън Мъск."
ПП: Скоро ауриса ще бъде на социални помощи и държавна хранилка на борсата, муахаххаха, каква ирония на съдбата.
Последно редактирано от defender : 11-07-2016 на 11:42
Интересно. Говориш за обективност и липса на предразсъдаци но все пак си преостановил един много субективен поглед над световната политика, корпоративната йерархия и демократическата идеология без някакви солидни доказателства или някакви адекватни източници за твърденията ти... Бих ти дал пример с Британските медий и колко промита е среданта и работническата класа когато взимат цялата си информация от дясно кръжащи таблоиди като "The Daily Mail", "The Sun" и т.н. Разбира се всеки източник на инфромация има своя собствена адженда, но източници като "The Guardian", "Financial Times", "The Economist", други институции занимаващи се с изследователски дейности, това са източници които не се хранят от емоциите на обществото а придават по голяма обективност в аргументите си. Бих предпочел да поемам информация от множество източници и да си направя мойте свои изводи от колкото да прочета някоя конспиративна книжка на някой си известен теоретичен конспиратор който не е доказал нито една от теорите си за последнетие 10-20 години и вярва в някви си сляпи предразсъдаци за илюминатите или някви си масони решили да изпотребят света. За да имаш обективен поглед над нещата не трябва само да четеш, трябва и да анализираш информацията, да я разгледаш критично и тогава да решиш кое каде пасва и кое не.
аз не отиричам това,което споделяш
, че медиите проявяват професионализъм, не означава, че са назависими. Аз не мога да разбера за какви разследвания става въпрос? От какъв характер? Кой дава средствата? Кой е разследвания? Че то тогава ЦРУ и КГБ какво правят? Вярно.. От време на време някои смели журналисти губят живота си, заради изказвания или изчезват безследно, но това са частни случаи..
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 11-07-2016 на 18:53
http://www.defensenews.com/articles/...ave-no-bullets
хохохох, 4,4 милиарда за някво корито, за което даже няма боеприпаси
пращат го на бойно дежурство без оръжия
то вече не е и тъжно, просто се знае предварително, че ще се насерат и няма никва изненада