- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 36
Иве не се дуй толкова. Това, че живееш в София не значи, че си хванала Господ за шлифера. А това, че в София е пълно и с надути пуяци дето мислят, че са богоизбрани щот живеят в Софията също не е лъжа...А хората защо идват ли? Ами вярвай ми...не е да се любуват на красотите на София. Има мнооого по-красиви градове във България.
![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Ми, не е точно така + това не обсъждаме ли конкретните примери от форума? Хипотетични ситуации колкото щеш, думи на вятъра. Само да вметна, че животът тук е доста по-скъпичък от северозападния. По-високите заплати са изкуствено перо, защото повечето пришълци нямат собствено жилище, най-малкото.
*защо добави мездра, лол? То е към враца.
За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?
Ам, аз не обсъждам никого конкретно. За себе си казах, че съм тук заради /уж/ по-доброто образование и после изчезвам.
Кое ти е по-скъпо? Тока ли или храната? Имотите са по-скъпи и транспорта. И в крайна сметка е по-добре да работи в София за 800лв, изплащайки ипотека 300лв на месец, отколкото да работи в Монтана за 400лв. Детето му после ще има жилище на място, където да може да си изкарва хляба.
Всяка седмица от Мездра насам пътувам с хора, за които изборът е мизерия в родния край или някакъв що-годе нормален живот в София.
аз в софия харесвам размерите, междублоковите пространства, местата за "почивка" да кажем парковете (дори кварталните), и разнообразните забавления + това че когато искаш да си инкогнито си инкогнито (това е обвързано с размерите, не срещаш по 5 познати когато идеш в мола или където и да е другаде)
няма ти коментирам поста ама по това "оправени улици" дето писа останах с впечатление че само си слушал за софия и то от интервюта на Бойко Борисов който оправи всички пътища на българия естествено сам
и все пак ако не ти е ясно софия е лунен пейзаж ( до преди 3 години беше такава)
Не мисля да споря с вятърни мелници. И не се дуя, wtf е това?!
Та,
Издислааав.
Олиии, това е култово.
-50 moza4ni kletki
За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?
Не, бил съм в София много пъти, но ти явно от София и Пловдив не си излизал. Много градове във България улиците са им потресаващи. До голяма степен и тези в моя град въпреки,че е доста близо до София, кмета е от ГЕРБ и уж отвреме навреме асфалтират. Е повярвай ми на София улиците поне по нартоварените, че и по-малките са топ оф дъ топ спрямо нашите и си приличат на новопостроени магистрали...![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Иди в богатия да се нагледаш и в бедния да се наядеш!!
Ходил съм в София доста пъти, смея да твърдя, че цените са като в Плевен, да не кажа и по евтини....
Хранил съм се в близост до централната автогара и ми направи няколко пъти впечатление, че закуските и напитките бяха с по 30-40 ст. по-надолу....
В Магазините един кроасан ти е 1 лев, при мен е от 1 до 1,20 ст.....
Като цяло храни и напитки особено по заведенията са някои доста по-скъпички от при нас, но като цяло нещата са на еднаква дори и по-ниска цена.
усещам как силите ми се връщат и то бързо
имам добро предчувствие
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Тролиш ли ме?
торинка, що така бе мила?
"Каквото търсиш - това ще намериш!"
И аз не го разбирам това - хем идват тука, хем ги е яд!
Много хубаво, че го каза.
Виждам, че се опитваш да ми подражаваш и аз съм твоят ролеви модел, но не ти се получава!
Аз затова се радвам, че го каза тя, защото идва моят ред да си изкажа мнението!
Дори така да е, тоя квартал пак е по-голям от твоя град.
Ето - и други хора да ти го кажат, че на мен не вярваш!
# да обичаш София на инат!
300 лв на месец стигат да изплащаш само някой гараж!
"Можеш да изгониш човека от селото, но селото от човека - никога!"
Какъв "софиянец" си "станал" Трънчо!
Някои хора ядат каквото си поискат и не надебеляват! Сигурно много те е яд Трънчо
!
Таратаратааааааа! Много ми е щастливо! <3 Супер-супер добре се чувствам просто! НИЩО не може да ми помрачи кефа!
квак
мисля че мога да се включа
ДД: поначало закъснявам доста и имам късмета Д: часовете ми да започват рано сутрин
изтеглила съм си няколко приложения за аларми, като в някои от тях се изисква да въведеш код или да разклатиш телефона за да спре алармата
също така, едно от първите неща, които правя сутрин е да включа телевизора Д: поне аз не мога да спя на силен шум и като пусна телевизора и увелича звука се разбуждам по-лесно
There is some good in this world, and it's worth fighting for.
J.R.R. Tolkien
My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
J. Robert Oppenheimer
Дейба, за първи път от доста време много да ми се излиза и трябваше да се ходи на чалга, щото гилдията ми нещо се е повредила. Нищо де, готино си изкарах. Гордея се със себе си, че карах само на количка, вече почти два месеца твърд алкохол не съм пипнала. А децата унищожиха един литър водка и прибирането се проточи...
Ще спинкам в хола на топличко, че моята стая пак стана Коселското ханче. Дано не ми оповръщат покоите.
I'm too weird to live, but much too rare to die.
като си спомня нашето футболистче, което си надраска името на Колизеума, дали някой подобен не е драснал същото