- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 36
Напоследък се чувствам леко депресирана и не знам каква е причината. Отказах се от уроците по цигулка. Твърде много време ми отнемат. Проведох тягостен разговор с преподавателката. Все пак го прие по-спокойно, отколкото очаквах, но сега се чувствам гузна. Дори влезе в кошмара ми миналата вечер, бррр.
Освен това новите ми съседи са доста особени хора със съмнителни гости. Непрекъснатият им шум започва да ми досажда, но пък ми подариха едно от новородените си котенца и вече си имам малко коте.
Къде съм написал че ги мразя? А Ива къде е написала? Просто както каза и тя не се чувствам на мястото си и че живея своя живот, а сякаш времето минава покрай мен. Ако живеех за мига може би понякога може и да съм щастлив поне за по-дълго време. Може да се каже че съм здрав, а и родителите ми не са някакви пропаднали типове. Може да завиждам за живота на други хора, но определено и много хора вероятно биха ми завиждали за моя. Като цяло аз никога не съм бил опиран така до стената, поне на този етап, че от избора ми да зависи живота ми. Поне до този етап...Но както се казва на разни места I'm fine I'm just not happy...
Едит: Напоследък поне сънищата ми понякога малко от малко компенсират реалността ми. Не че това е голямо утешение де.
Последно редактирано от Niakoitam : 05-08-2017 на 19:34
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
'обичаш" ги без видима причина просто защото трябвало
ами не, не трябва, ако не обичаш някой просто не го обичаш и толкова
не можете да се провокирате един друг до такава степен че да се заобичате, в такъв случай не бива да се казва 'обичам някого" ако не е така, не е нужно да се казва изобщо или да се споменава това
това, че не обичаш някого не значи, че го мразиш
втф, рънъре
//не казвам, че Ива не ги обича
Всеки ден ми е екзистенциална криза.
Личи че не си го усещал. Само ще кажа нещо насочващо и толкова. Едно е да обичаш някого, защото и той те обича, защото те е създал, защото е дал много за теб, а съвсем друго е да изпълняваш мечти и желания живеейки живота на някой друг въпреки,че тялом си там, а духом въобще не ти се занимава с подобни глупости или не постоянно.Но нямаш друг избор и/или ще бъдеш низвергнат като неблагодарник, мързеливец и т.ц. епитети.Да имаш нужда от едно, а живота нагло да ти тика друго в лицето, което и то като цяло не е толкова лошо или пък е в твоите възприя и да ти казва: На ти бе неблагодарник грозен такъв. Какво повече желаеш? Други и това нямат.
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Какво значи да мразиш нещо, което не можеш да промениш ? Можеш ли да промениш небето ако синия цвят не ти е любим ? Разбира се, че не.. Можеш само да приемеш фактите и да продължиш напред.. Същото е в този случай...
Не мога да мразя дадена група хора, защото фактите са непроменими, поне по време на моето съществуване, след хиляда, десет хиляди години, вече незнам... Човешкия мозък не е оптимизиран да мисли чак толкова напред, макар и интелектуално стимулиращо.. Ако не мога да променя нещо е нелогично да го мразя... Омразата също е инструмент, ефективен дори, когато има шанс нещо да бъде променено, но небето ще е синьо, независимо колко му викаш, а слънцето жълто, независимо колко студени погледи му хвърляш..
Човешката природа не е гъвкаво нещо и част от фактите, който всички отхвърлят, за да се самозалъгват са неуспорими като луната в повечето случай.. Има феномени, има мутации, но принципно мнозинството функционира толкова... Предвидимо. Не мога да променя човешката природа, само природата изложена на уникални условия след хиляди години е способна на това, но... Мога да променя нещо. Мога да помогна на малкото склонни да изслушат, как да видят себе си и другите в друга светлина, една не толкова чаровна и не толкова оптимистична, но надеждата е звездата в далечината и истината дава възможност на човек да осмисли своето съществуване, без да го боли за неща, който вече знае, че не е можел да промени, че не може, да разбере, че доста неща не са толкова мистични, колкото изглеждат, а просто мнозинството ги държи такива, защото го е страх да се погледне в огледалото и да види вълка маскиран като овца в себе си.. Всички са добри, всички са идеалисти, докато не пожелаят да имат каквото има другия и няма кой да ги съди в тъмната алея![]()
Всеки човек в живота ми, който бих нарекъл достоен, е такъв от уважение към самия себе си, и като продължение на това - към обществото, приятелите, семейството, половинката, закона, че даже и животните и околната среда.Всички са добри, всички са идеалисти, докато не пожелаят да имат каквото има другия и няма кой да ги съди в тъмната алея
Тийнейджърско мислене е това, и не те обиждам - и аз бих казал нещо такова преди някоя и друга година.
Аз си стоя на червения светофар в 12 през нощта на пуста улица, и чакам да светне зелено. Не 'щото ме е страх, или съм залупеняк, а защото просто ми е противна идеята да пресека (не че не съм го правил, де). Един вид ми е обидно.
На друг ги разправяй тия за фалшивите идеалисти и колко били лоши всички.
Тук говорим за повечето хораДори аз го намирам за глупаво да бъда добър ако това ще ми коства живота, защото другите искат моето и биха се възползвали от факта, че имам ценностна система.. Сега си представи свят, където хората не са яли от седмици, няма закон, няма контролен орган и според теб, след колко липси биха махнали овчата маска ? Добротата е тук, защото има някаква стабилност, колкото и крехка да е всъщност.. Когато изчезне обаче звяра в нас реве особено силно ако си жаден примерно
Ако си дехидратиран а другия има бутилка вода, би ли се придържал към ценностите си и умрял заради тях или по скоро и прибягнал към други неморални неща ?
Глупаво е да задавам този въпрос при положение, че си и сит и напит и няма как да ми отговориш честно, без да си изпитал тези нужди и колко силна воля е нужна да не направиш другия на кайма..
Последно редактирано от PathToOuroboros : 05-08-2017 на 21:37
Айде и рибата ли трябва да спирам ся?!?
Официално вече всяка храна от моретата и океаните към днешна дата не е БИО.
Замърсяването с пластмаса на океаните и моратата вече било толкова силно че всяко същество я ядяло и имало частици пластмаса по или в него.
А както знаете или ако не знаете пластмасата удря най-много мъжете понеже има съставки имитиращи женски хормон.
Аз от скоро минах на стъкло откъм водоприемането. Вече не държа вода в пластмасови бутилки и съответно ходя да си пълня с колата, не пия и бутилирана. Ама едва ли някой ще ме послуша ако му кажа да направи същото.
А този над мене е точно фикуса и скоро пак ще бъде прокуден от суверена.
Последно редактирано от LoadRunner : 05-08-2017 на 21:42
абе някой да знае място в София, откъдето да си купя вратовръзка за около 20 кинта или по-малко, щот не ми се дават 50 лева за вратовръзка в момента![]()
There is some good in this world, and it's worth fighting for.
J.R.R. Tolkien
My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
J. Robert Oppenheimer
взех си на горна баня 500мл да си нося насам натам
иначе в нас съм със стомни от по 10 литра
иначе си пълня от изворна чешма с певецарки и после я складирам в стъклениците за седмица 2
може, на котето, ако го забравя някой ден да има къде да си го припомня