съгласен съм с това
тези хора действително имат проблеми
но заглавието на темата е либерализъм и виждам, че правиш някакви заключения за цялата идеология спрямо държанието на определени хора, а това е грешно. все едно да правиш заключения за национализма като идеология, основавайки се на действията на нацистите през 1944г.
Мисълта ми е, че изглежда доста жълто, напомня ми на материал от в. Труд. Понеже Волен Сидеров и още една шайка лумпени се назовават 'патриоти' и така се правят заключения, че всички патриоти били лумпени. И думичката "патриот" става мръсна изведнъж. Примери бол.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B...B7%D1%8A%D0%BC
От материала в Уикипедия чета, че основните концепции на идеологията са: свободата и равенството като основни човешки ценности, личната свобода, социалният прогрес, веротърпимостта, свобода на мисълта, свободно обменяне на идеи, пазарна икономика, основана на частното предприемачество и инициатива, прозрачност на управлението, но също и ограничения върху властта на църквата (и подобни религиозни институции) и на правителството.
В това не виждам нещо лошо. Основите на демокрацията се градят на същите ценности. Ти по-скоро говориш за нео-либерализма, който се е извратил до такава степен, че дори не наподобява либерализма като идеология.