- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Тема за Дискусии и Разногласия
Защо всички изглеждат винаги толкова “обединени” от сензации и гласни с недоволството си (защото признайте си, ако жертвата не е известна, на вас няма да ви пука), а през останалото време са толкова апатични и летаргични в живота и всичко, което се случва и по принцип, а не само когато е раздуто от медиите? Колко хора си отидоха от това, което наричате “война по пътищата” и реално нищо не правите по въпроса, по който винаги сте съпричастни (нито спирате да си крате старите коли, нито се трогвате толкова, ако е някоя анонимна жертва, а най-много да си кажете “добрече не съм аз”. И още нещо, което ме втрещява. Повечето хем искат свобода на словото и борба с корупцията, хем постват масово коментари “ще го пуснат”, “родителите му да важни”, “и този случай ще се потули”, което е най-простовато и бездушно афиширане на “не вярвам в системата, даже ще си и трая, но ето и аз изрязявам някакво възмущение”). Може ли толкова тънко и нещастно да се изнизвате (все пак сами се пишете уж като много съпричастни със съболезнователнте си коментари дописани с вашето скромно мнение по въпроса) и измивате съвестта си казвайки си, че “все пак, ако зависи от мен и аз нещо съм направил като съм си оставил мнението, а пък и току-виж ще го видят и мои познати, все пак трябва да поддържам имидж на “нормален/стандартен човек”. Къде сте обаче, както вече казах, когато жертвата е анонимна? Къде сте през другото време, когато децата ви (да предположим, че четат и родители) имат за съученици малки мутри, които са умалени копия на родителите си мутри? Защо тогава не направите нещо по въпроса като покажете нетърпимост към подобно възпитание и се организирате като родителски състав и настоявате от родителите мутри да си озаптят децата? Защото този тип поведение на недосегаемост се гради както се гради всеки друг характер. Щом никой няма против, значи такива характери ще имате наоколо. Като вирусите, които допускате, когато не се достанцирате едни от други и си предавате по ваша вина. Как за това вече се поосъзнахте, че нещата зависят от вас, а за други не можете. Защо дори няма форма на “shaming” за “подобно поведение” въпреки, че уж на филмите и вицовете за мутри се смеехте? Или осъждахте толкова години чалгата? Защо и двете се приеха така добре от вас и вместо да ги изолирате, сега в коментарите си дори се страхувате от тях (“ще го освободят под гаранция”, “нищо няма да стане, то е ясно щом са замесени деца на мутро-властта”...). Та вие дори така толерирате несъзнателно неща като корупция вместо правда! Не е необходимо да правите нещо само веднъж, трябва през целия си живот да отстоявате правото и правата на другите. Да сте нетолерантни към безотговорното възпитание на другите. Да сте безкомпромистни и със себе си даже... Това последното ви е малко трудно, нали? Това е в същината на нещата, а не дали наркотиците са виновни! Отново чрез нещо друго вие сваляте вината от себе си. Вината обаче донякъде е обща, колективна като на общество. Ако във всекидневния си живот вие сте толерантни към случващото се и смятате, че гневът ви в интернет е достатъчен, а през останалото време може да сте мишки, тогава вие си заслужавате много нещата, които просто възприемате като “случващи се”. Знам, че коментарът ми ще разгневи някои хора или ще ме обвинят в популизъм. Но така си стоят нещата и то не само отнесени към конретния случай...
Точно това имах предвид и аз, колко момчета и момичета си заминаха, включително и няколко мои приятели, от чалганизирани идиоти, закачени на пико и амфети, и никои нищо не каза. А сега един партиен гъзолизец го застигна същата съдба и всички почнаха да леят злоба - ууу наркотиците са ни виновни, това ни е виновно, заключете го доживот, бла бла бла. Всеки тръгва да сочи с пръст, а никой не се замисля че той самия е част от същата тази система, която произведе такива индивиди, и която ежедневно ги поощрява чрез още повече циганизация и мутренски идеали.
Най-малкото пука ми за самия мен, защото утре аз или ти може да сме на мястото на тоя журналист. Ей затова на наркоманчетата, ако се хване зад волана дрогиран, трябва да им се забранява да карат коли доживот.
ПП: Появи се видео с катастрофата: колата на журналиста спира на червен светофар, пешеходците започват да минават по пешеходната пътека, изведнъж отзад, без никакъв спирачен път с бясна скорост го удря джипа на дрогираното момче. Разминават се на косъм, като по чудо да има още жертви от преминаващите по пешеходната пътека хора.
Гледайте видеото и преценете поведението на надрусаното шофьорче, дали това е поведение на адекватен човек. Никаква провокация или условия за удар няма, просто пълна неадекватност.
Утре в колата на Милен Цветков може да си ти, или пък на пешеходната пътека.
Последно редактирано от defender : 04-21-2020 на 13:51
Защото хората сме тъпи и злобни.
Колкото по-рано го осъзнаеш, толкова по-малко впечатление ти прави. Може да се опитваш да бъдеш по-малко тъп и злобен от другите, но не можеш да промениш масите, които не искат да се променят. Не можеш да промениш малодушни хора, които се страхуват да знаят. Тъкмо когато си мислех, че не може вече нищо да ме изненада, видях колко много хора отричат пандемията и за пореден път се втрещих от тоталното малоумие на индивиди, чийто брой е твърде голям, за да се игнорира лесно.
За наркотиците, по същия начин. Иска ми се да бяхме като президента на Филипините в това отношение или като Сингапур, където има смъртно наказание за разпространение и употреба на наркотици, но уви. Хората искат да си тровят тялото и разума, вредят не само не себе си, но и на другите в процеса.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Хем виждаш колко е абсурдно да си в някаква крайност (отричащите пандемията) хем ти самата отричаш до такава степен на крайност нещо друго веднага след това:
Веднъж попитах един потребител тук, точно толкова настървен като теб, дали би приел да накажат и неговото дете със смърт, ако случайно сглупи и опита и има злощастния късмет да го хванат? Искам да те попитам същото: ще си дадеш ли да децата на такъв закон? Или ще искаш да емигрираш час по-скоро с тях, ако се намираш в такава държава. Аргуменитите ти до момента не са по-силни от тези, че трябва да се върне казармата, за да няма джендъри.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Оу, виждаш с очите си? Къде? Кой? Аз ти казвам, като човек дето е движил в доста компании, и такива дето пушат трева, и такива дето шмъркат, и ти казвам че никои на никои не пречи, освен може би че пречат на самите себе си. Мнозинството се събират да развъртят един коз, да си полафят и да се посмеят. Тия дето шмъркат, най-вече го правят когато ходят по дискотеките. Вече ако става дума за хора дето са на тежки наркотици, на хероин примерно, там може. За какво мнозинство говориш, не знам.
Бай Докторче, защо да е нужно да пробваме, ами от това, което четем се вижда, че ефектите от марихуаната не са чак толкова безопасни, колкото я изкарваш ве, особено при шофиране - намалява концентрацията, намалява мотивацията, проблеми с координацията, притъпява вниманието.