.
Резултати от 1 до 25 от общо 1786

Threaded View

Супер фен Аватара на TrollFactory
    Цитирай Първоначално написано от herkules Виж мнението
    Манипулация са твоите писания. Ти вярваш на снимки, които може да са фотомонтаж, а аз съм жив свидетел, живял макар и като момче през онова време. Тези снимки ако са достоверни, сигурно са били направени след войната-44.
    Абсолютно безочие е да твърдиш, че има кавато и да било манипулация в снимките! Има МНОГО снимки, които могат да се намерят от тази епоха, при това цветни и на които си личи мизерията. Искаш ли да ти намеря още? Те и онези от по-рано стигат. Някой път ще направя специална галерия с такива, за да може, когато споря с някой соц носталгик като теб да му ги навирам в лицето!

Само тогава е възможно това, което си постнал да е истина, но аз не го вярвам. В периода, който помня през бай-Тошово време продоволствена криза нямаше, и гладни хора ровещи по кофите за боклук също нямаше, а със заплатите си хората правеха спестовни влогове. Аз имах работнически влог по 120 лв. всеки месец, а с остатъка зареждах хладилниците до горе с колбаси, суджуци и луканки, които дори не можехме да изконсумираме, защото си имахме наше производство. На тавана висеха стотици подкови, но купувах и фабрично производство.
    Абсолютно невъзможно е да си заделял по 120 лв всеки месец като по-рано си говорихме какви са били заплатите. За да може да е било възможно това, то трябва да си се хранил само лично производство. Не е имало хора ровещи по кофите, защото не е имало какво да се изрови в кофите. Хората като гаврошовци са ползвали всичко, което могат да заделят, за да им потрябва за после. Старите хора могат да потвърдят как фолиото от вносните шоколади са го изглаждали прилежно и са го заделяли в някой шкаф в случай, че "може да потрябва". Както и много други боклуци. Луксозните опаковки от Тоблерон например са се пазили на секциите, за да може, когато дойдат гости да ги видят. Било е символ на лукс да се пазят и празни опаковки и флакони от сапуни и дезодоранти. Дрехите пък са се износвали докато не станат целите в кръпки, а после от парцалите им са се шиели "нови"...

Всякакви плодове и зеленчуци можеха да ядат хората по всяко време, само бананите бяха дефицит, защото са внос. То и сега те са лукс за пенсионери и бедни хора, които са повече от 70% от населението ни.
    За 70% от населението бананите са били лукс може би през социализма, но не и сега! Ще ме извиняваш, ама бананите сега в магазина са за ~ 2 лв килограма. Преекспонирайки числото бедни, за да пасне картинската според твоите виждания не е аргумент! Сега и в един Лидъл да отидеш да работиш, на каса ще взимаш по 1200 нето. А това е работа за най-ниско квалифицирани кадри. (Необходимо им е само да могат да маркират стоки на касата.). С тези 1200 лв може да си купиш ~ 600 кг банани. Дори и ти каза, че осигуряваш работниците си на горе-долу толкова. Явно за теб е важно да изкарваш цяла България (70% чак) бедна, за да изглеждаш в собствените си очи като някой благороден рицар, който едва ли не осигурява на работниците си много, а всъщност си е поредният хитрец, който не плаща осигуровки (т.е. не ги осигуряваш на тавана от дохода им и даваш част от парите под масата, за да скриваш от данъци, което в никакъв случай не е от полза за работниците ти, защото някой ден ще взимат по-малко обезщетение за безработица или пенсия, а после ти ще обвиняваш демекоратите, че са откраднали парите за пенсиите без обаче да имаш очите да погледнеш себе си и личния ти принос за печалната ситуация на пенсионерите в страната...).

"Демокрацията" съсипа земеделието ни по поръчка на запада, разруши заводите в които работеха хората и с труда си можеха да си купят всичко, нямаше безработни, които "демокрацията" умишлено създаде, заедно с бюрата по труда, за да ползва винаги роби под ръка. Хората обедняха над 10 пъти повече от преди, а парите-средствата след приватицацията се концентрираха в 5-7 % от населението, което окраде страната и завзе властта, слугувайки на световното правителство в Брюксел.
    Хайде престани с глупостите! От Брюксел сме видели само пари! Достатъчно е да видиш колко много се усвояват по еврофондове. МИЛИАРДИ! Това, че твоите сметки са прости и не виждаш по-далече от своето село, не значи, че България не се е развила осезаемо в положителна посока за последните 30 години! Приватицацията "затри" много губещи предприятия! Ти освен, че трябва да сметнеш в сметките на едно предприятие колко струват машините му, трябва да сметнеш и производствените разходи, както и задлъжнялостта му. Не отричам, че може би има по-фрапантни случаи, но може би нито едно от онези стари, ръждясали предприятия с огромни производствени халета, в които нищо не се произвеждаше по едно време не ни трябва към днешна дата. В момента има много нови предприятия за производство на продукция, която действително може да се пласира на западния пазар.

Какви километрични опашки бълнуваш? Да не би лично да си ги виждал? То и аз съм виждал "чудовището от Лох Нес..........ама на снимка. И тая жена на снимката с палто от скъпи кожи и ботуши, много бедна ще да е била?!?
    Ето тук минаваш върха на глупостта! Има хиляди снимки с ошаки, хайде, да не са километрични, но ти явно от малко хипербола не разбираш. Но 50 - 100 метрови виещи се опашки пред магазините не са били рядкост, а ежедневие! Пак ли да показвам снимки? А колкото до жената от снимката, която е стиснала няколко хляба наведнъж отиваща си сякаш концентрирана в притеснението си да не я нападнат за ценната стока или пък да не я изпусне, за да твърдиш, че има скъпи ботуши и палто, трябва да си тотално модно и естетически и скопен.

Прав си, днес има много хора с психически проблеми от преди, заради безпаричие и немотия. И до къде стигнахме с "демокрацията"? Населението болно, с телкове, и кухни или църкви раздаващи храна за бедните. Простотиите ти по-долу не заслужават коментар. Проверявали са ме в автобуса с билетче от 6 ст. когато съм отивал на работа в завода и като им обясних къде и какво работя са ми пожелавали приятна работа. "Прекрасните" месни изделия днес, за които говориш са пълни с хормони и био-стимуланти за бърз ръзтеж и са на супер високи цени. Колбасите са пълни със соя, а луканките са овкусена сланина с малко месо! На фабричните яйца жълтъкът е бял, като сопол. Няма по-хубава и качествена храна от домашното производство.
    Ето, отново ми говориш за домашното прозиводство и не може да ти уври в тиквата, че личното производство не е тъждествено равно на пълни магазини и щастлив живот. Не всеки е имал домашно производство, така че много хора, ако не са купували буркани на черно са били на ръба на оцеляването през целия период от 44-та до 89-та година!
    Последно редактирано от TrollFactory : 08-31-2020 на 10:13

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си