- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Либерализъм
И защо си толкова сигурен? С колегите сме приятели. Аз работя наравно с тях, като осигурявам и материали, а инвестицията е изцяло моя. Осигурявам ги на 1200 лв., а след рекапитулацията заработените пари, остатъка разделям по равно. Дори аз по някога съм оставал без средства, но за тах винаги е имало. Всички знаят колко сме изкарали за месец и предварително знаят колко ще получат. Далеч си от истината.
Пишеш откровени лъжи, в които липсва обективност. Добър манипулатор си. Аз съм живял по това време, живея и сега. Нищо вярно няма в това, което казваш. Просто си съчиняваш и си толкова убедителен, но само за тези, които не знаят истината. И преди нищо не ми липсваше, не ми липсва и сега. Аз вложих най-много средства и създадох фирмата, но и приятелите-колеги имат принос. Ние сме радиолюбители и електрониката е наше хоби съчетано с професия. Някога, по линия на ДОСААФ окръжните радиоклубове получаваха безвъзмездно радиомателиали и обучаваха специалисти за армията. За теб може да е невероятно, но е факт.
Пак лъжи, за тези които не знаят. Че аз и сега си имам лично (домашно производство). На село у дома съм си пострлоил "консервен комбинат", който си работи откакто се ожених. Имам си и няколко "Изаури"- лели и роднини, начело с тъщата, които произвеждат висококачествени храни, без консерванти и останалите боклуци, като всичко е на затворен цикъл. От производството на разсада до бурканите (консервите.) А и ти как тълкуваш откъса от филма? Ние сме земеделска страна. Дали от "Булгар плод ще пуснат чушки, домати, или друга продукция, когато и дойде сезонът. Зеленчуци по онова време бол, и никъде нямаше гладуващи хора, както сега. На село преди три години почина жена от глад. Червата и били залепнали при аутопсията, а дъщеря и живеела в София и идвала да види майка си веднъж в годината. От глад умря и един мъж. Ровеше в казаните за боклук, но от гладуване отслабнал толкова много, че не можал да излезе навън, останал без сили в съборетината, наследство от родителите му. И това ли ще кажеш, че не е вярно. Преди никой не гладуваше, а който нямаше работа му намираха. Проверяваха периодично в автобуси и на обществени места, кой къде работи, като искаха паспорта му, и ако не работи никъде, му осигуряваха работа. Бяха едни зелени паспопти, но ти откъде да знаеш тези подробности. Можеш само да лъжеш преекспонирайки измислената си беднотия на народа. Е-та тогава нямаше. Ползваха ацетилсалицилова киселина, или по просто казано аспирин. Е-тата и останалите химични боклуци станаха популярни след "демокрацията. Саламът кучешка радост беше най-евтиният и освен за народа, с него хората хранеха и кучетата. Ако сравним днешните колбаси, пълни със соя вместо месо, то "кучешката радост" ще се окаже с най-високо качество, защото пак лъжеш. Рога, козина и копита мелят и слагат в днешните салами. Ходих в кланица и там видят чували с гранулирана свинска кожа, внос от Турция, като пълнеж за разни варени наденици и др. колбаси, на цена в магазините 6-8 лв. А, "кучешката радост струваше под лев за килограм.
Когато говориш тези глупости, поне малко вярваш ли си? Киселото млако беше с отлично качество, с голяма масленост, и над 10 пъти по-евтино от сегашния боклук. Преди киселото мляко вкисваше след 3-4 ден от производството му, а днес кофичките от кисело мляко стоят със седмици в хладилника и не вкисват. Кое кисело мляко според теб е по-добро? И да, цените бяха нормални и всеки можеше да се храни без проблем с висококачествена храна, а не с химия в зеленчуците и в останалите храни. Да не би на запад всички да ядат филе "елена или скъпи суджуци. Бедни и богати е имало винаги, но преди нямаше умиращи от глад, а и по онова време и на запад не е било розово, а в сравнение с нас храната им е била фалшива. Искаш ли и аз да ти поства откъс от филма с Луи дьо Фюнес "крилце или кълка"? Луканките и деликатесите поскъпнаха след "демокрацията" а ограбването на народа днес стигна кулминацията си. Кога преди е имало такива протести? И, като постваш линк от Флагман, поне прочете ли коментарите под статията? Аз лично съм купувал луксанка по 6 лв. за килограм, агнешко по 1,60 лв. свинско по 1,20 лв, , карантия по 25 ст. Купувал съм ги много рядко, защото сами си произвеждахме суджуци, пастърми, бахур-кървавица, "БАБА"- пълнен стомах от прасето с дреболии от черния дроб сърце и бъбреци с ориз. По традиция който целунеше дупето на прасето, след като го опърлят, получава мехурът муТакова благоденствие за народа както някога днес няма, и сигурно никога няма да има. Днешните сто вида сирена са чиста отрова за хората, произведени от сухи млека от Китай и палмово масло. Наскоро видах по ТВ. коментари, как дори и палмовото масло изместили с вода и желиращ компонент. Преди имаше истинско сирене, като го пуснеш в горещ чай ставаше на ластични конци, а днешното е тебеширено и смърди на лекарства, а цената му пак космическа за пенсионерите. Луканката на цена 36 лв. е само овкусена сланина с 10% месо, и ако я изпечеш или минеш през микровелето остава само маз и малко месо на конци. Твоите източници лъжат или изкривяват истината. По-добре ще е да попиташ някой от поколението живяло по онова време, за да разбереш истината, само че, не ти изнася.
P.S аз не купувам почти нищо от хипермаркетите (освен олио и маслини), защото си го произвеждам сам. Млекар ми носи за сезмица три пъти по 2 литра прясно краве мляко, което правя на кисело и за готвене в кухнята, а сирене си купувам домашно по 8 лв., но истинско, а не боклука по магазините.
Е, то на такова дебелоочие здраве му кажи! Днес лекарските грешки са от земята до небето, да си видял до сега осъден лекар? Майка ми и баща ми си отидоха и двамата от лекарска грешка. Женският "лекар" хирург, не е знаел, че разлютената бенка на майка ми предизвикваща меланома се реже по 5 см. в здраво месо! Друг женски лекар поставя грешна диагноза на баща ми без да е разбрал, че има болест на Хочкин, дори е пуснал изследвания за спин. Женският лекар за мен не е никакъв лекар и никога не бих се съгласил ако се наложи да ме оперира жена-сърдечен хирург! То при сегашните зъболекари голяма хигиена. Отново женски зъболекар изтървал на земята материал за пломбата взел го издухал го с въздуха и после го сложил в устата на пациент. И пак не е вярно, че лекарите преди не са обръщали внимание на пациентите, а напротив. Получавали са си заплатите от държавата и са лекували хората без рушвети както сега. Днес лекарите са 20 % лекари и 80% бизнесмени, а пациентите им вече са клиенти. Няма да коментирам линка ти, защото пак е манипулация. Никое правителство не прави публично такава самокритика. Може да е имало подобно нещо, но е многократно преувеличено!