.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1786

Hybrid View

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
    Другарю, цялата социалистическа епоха е белязана от виещи се опашки, когато "пуснат" нещо и всякакъв вид дефицити! Това и да не говорим и за "режимите". Режим на тока, режим на водата... Как сме били супер-икономика обаче ток и вода редовно не е имало. Къде е нормално да има "режими" и при това на тока, когато уж сме били топ електропроизводител? Защо хората са засядали в асансьорните шахти докато изчакат тока? Защо свещите са били дефицитна стока? И за да говориш обратното на пук на това, че все още има милиони живи свидетели съвременници на онзи човеконенавистен режим и мракобесно време, които да потвърдят каква мизерия е било, както и да поставяш под въпрос обективността на множеството снимков материал от цялата епоха сякаш едва ли не някой го е нарисувал, а не снимал, манипулаторът в случая очевидно си ти!

Другарю, излиза, че на 20 годишна възраст сте бил някакъв голям директор, за да песитите по толкова, ако заплатите са били както сам казвате от 150 - 190 лв:

За да ти остават по 120 лв за влог, излиза, че си живял с по 30 лв на месец! Това е не само смехотворно! Това е абсурдно! И също така е излишно да се обяснява, че не всеки гражданин си е имал колиба на село, където да си гледа колци с домати и прасета. Както казах, болшинството нормални хора в градовете, които нямат родители или баби и дядовци на село, не могат да разчитат, че буркани собствено производство ще ги спасяват от глада през зимата.

Ако глупостите, които пишеше бяха действително така, нямаше милиони да излязат по площадите! Но естествено ти като активен другар ще кажеш, че всички били изманипулирни и имали нереалистичната прищявка, че само да падне строят и ще живеят като още по-големи буржоа! Викаш, че е нямало режим на тока, на водата...

Wow! Браво на строя! Браво на режима! Браво на великите съветски вождове и на партията, че са се погрижили работниците да работят с работни облекла! Освен това, хубавото работно облекло може да се ползва и за вкъщи и за навън! Едно време направо е нямало нужда да се обличаш! Сега цялата държава е в плачевно състояние! Пълно е с магазини, в които да се загубиш и да не знаеш какво да си вземеш да облечеш! А едно време е било ясно! Синият работен гащеризон, символ на партийната грижа за работника, може да си го носиш цели 15 или 20 години, а защо не и за цял живот?

За нищо не лъжа! С очите си съм виждал във всеки по-голям магазин, че бананите са около 2 лв. И 3 да са, пак не е скъпо. И то при минимални заплати от по 1200 лв. Щом в Лидъл взимат по толкова на каса, хайде да не говорим глупости колко е зле положението, става ли? Аз отдавна не познавам някой млад, който едвам да крета и да свързва двата края. Все има за цигарки, за алкохол, но разбира се има и такива, на които не им изнася, че не са буржоа (може би не заслужават) и слушат глупостите на такива като теб (като Киро Брейка) и се прехласват как едно време даже е нямало нужда да си мърдат задника за тези екстри, защото всеки е бил закрепостен на работното си място до пенсия и независимо колко мързелив и некадърен да е, "човеколюбивият" строй и партия са щели наготово да му поднасят тези благинки, да го бутат напред и даже от време на време да ходи на "лускозни" почивки на ведомствените станции с пожълтели от-до стаи "почти за без пари", за което му се е наложило само малко да поближе задните части на "партийния" в предприятието, в което работи...

Ако изкарвате по толкова на месец, т.е. над 2 официални заплати от горе, а се осигурявате на почти минимума, значи сте просто хитреци, които прецакват държавата. Типично. Ама после Ганьо ще реве, че като му дойде времето, за пенсии "държавата няма"! А че моралният му компас му сочи, ако може всичко да става "под масата", все да е тарикат и да заобикаля правилата, за това няма проблем! После обаче затова, че държавата не е достатъчно социална, той обвинява демократите...

Другарю, от Брюксел сме видяли само пари! Това, че сметкаджии на дребно като теб въобще не отчитат колко много инфраструктура се е построила и подобрила с безвъзмездна европейска помощ и че миниатюрният им светоглед излизащ едва едва извън мегдана на селата им свързва ЕС само с джендъри, си е лично ваш проблем. Много млади хора се възползват от възможностите за свободно пътуване, образование, кариери и прочее. Още чакам да ми обясниш за величеството и могъществото на Евразийския съюз след като коментирах тук трилионите (и то не само няколко) разлика между него и ЕС в полза на ЕС. "Когато фактите говорят и боговете трябва да мълчат"

Както виждаш, аз говоря само с факти. Очаквам качествен разбор на това, което съм ти представил, а не просто демагогия основаваща се само на "по лични предпочитания и вкус" както ти толкова изкусно правиш (владееш качеството да си затвориш очите и ушите и да повтаряш като папагал само колко велико е всичко на изток. Или си поредния платен трол, на когото плащат?
    Е, ненадминат лъжец и манипулатор си признавам ти го. Не напразно си се кръстил трол! Такива опашки за които говориш и си измисляш аз не помня, макар да съм живял по бай-Тошово време. Сигурно ги е имало преди да се родя. И като говориш за режим на тока, я си спомни след "демокрацията" 91-92 година по времето на Любен Беров какъв режим на тока имаше? А, може и да не си бил роден тогава за да го помниш. Сега според теб няма ли режим на тока???
    http://dnes-bg.org/stiga+lyzhi%21+re...cRe-IJeXIleDIF

А, като говориш за режим на водата по времето преди бандитската "демокрация" си освен лъжец и престъпник. Никога не е имало режим на водата по бай-Тошово време и водата беше 3 ст. за кубически метър, а токът 2 ст. за киловат. Хората ползваха питейна вода за да си поливат зеленчуците в дворовете и произвеждаха достатъчно за самозадоволяване. Никой не гладуваше както сега, и никой не умираше от глад както сега, да чака за безплатен топъл обяд на опашка пред кухните, и то в такова количество, колкото църковно пречистяване. Я виж тук какво казват за безводието днес при "демокрацията"!
    https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo...im_715936.html

Живи свидетели за живота преди има милион и те ще потвърдят това, което казвам аз, а твоят снимков материал е сигурно през 50-те години, но и тогава пак са живеели по-добре от сега. Я виж тук какво казва статистиката и резултатите от проучването за мнението на старите хора, дето според теб помнели старото време и предпочитали новото!
    https://news.bg/bulgaria/polovinata-...rt=desc&page=2
    Не на 20, а на 19 години започнах да работя (месец преди казармата) по разпределение след завършване на техникума с четвърти разряд и заплата 185лв. Работих в завод в цех ЦПУ. След казармата продължих три години по разпределение и още на втората година вече бях с 8-ми разряд и заплата 260 лв. Третата година бях вече с 8-ми разряд и заплата 320 лв. 190 лв. е била заплатата на хората когато бях още дете и токът и водата бяха 2 и 3 ст. Работническият влог от 120 лв ТРЗ от завода привеждаха директно в ДС-каса. Освен в редовното работно време, като поддръжка на машини с програмно управление, работех извънредно на струговете, като изкарвах дневната норма и заплатата ми стигаше до 600 лв по някога на месец. Простотиите, които говориш са абсолютни лъжи. Спираха ми и ергенски данък, но ми оставаха толкова много пари, че не знаех какво да ги правя. За това у дома имаше всичко необходимо от към обзавеждане, а храната беше в изобилие. Не съм виждал опашките от снимковия ти материал. Имаше лаф тогава - "редят се на опашка за маслини"!

Всеки гражданин може на е нямал роднини на село, но в провинцията почти всички семейства успяха да се сдобият със собствени жилища. А тези, които са нямали баби и дядовци на село са си купували качествени продукти от магазините. Днешните хранителни боклуци са отрова за населението. За да излязат хората по площадите през 89-та са виновни тези, които предизвикаха майдана в Украйна, бунтовете на площад "Таксим" "арабските пролети" цветните революции" и всички войни по света.
    Стига с тези твои измислени 1200 лв. минимални заплати. Минималната заплата днес е 610 лв. и над 70% от населението получава такава и то от една година на сам. Банани и маслини имаше и преди, днес доста от пенсионерине не могат да си ги позволят, след като си платят тока, водата, телефона и лекарствата.

Никакъв хитрец не съм, заедно с защото работниците сме решили да се осигуряваме на 1200.лв. При тая крадлива "демокрация" осигуровките на хората ги изяждат най-големите "демократи"! Някога мъжете ставаха пенсионери на 55 г. жените на 50! Днес най-добрият данъкоплатец е този, който редовно се е осигурявал и умре един месец след като е излязъл на пенсия.

Супер фен Аватара на TrollFactory
    Цитирай Първоначално написано от herkules Виж мнението
    Е, ненадминат лъжец и манипулатор си признавам ти го.
    Крадецът вика "дръжте крадеца"!

Не напразно си се кръстил трол!
    Никнеймът ми не прави аргументите ми невалидни!

Такива опашки за които говориш и си измисляш аз не помня, макар да съм живял по бай-Тошово време. Сигурно ги е имало преди да се родя.
    Няма как да не помниш, освен ако нямаш амнезия или пък лъжеш умишлено!
    Не знам кой е таргета на приказките, които говориш, но да наричаш всички хиляди снимки и свидетелски разкази манипулация е безочие каквото може да има само един платен трол!!!

И като говориш за режим на тока, я си спомни след "демокрацията" 91-92 година по времето на Любен Беров какъв режим на тока имаше?
    Че кой управляваше тогава, бе другарю? Комунистите пак спечелиха, въпреки всенародното въстание (четете какво е "Стокхолмско синдром"), а опозицията добре излъга народа, защото и те всичките бяха пребоядисали се комунисти! И освен това не може да очакваш за 2 години "демокрация" след 45 години див комунизъм да се случат забележителни промени!

А, като говориш за режим на водата по времето преди бандитската "демокрация" си освен лъжец и престъпник. Никога не е имало режим на водата по бай-Тошово време и водата беше 3 ст. за кубически метър, а токът 2 ст. за киловат. Хората ползваха питейна вода за да си поливат зеленчуците в дворовете и произвеждаха достатъчно за самозадоволяване.
    А сега не се ли поливат градините с "питейна вода" или се разчита само на дъждовна? Ех, какви глупости говорите само, другарю! А колкото до бай-Тошовото време, не ме лъжи, ако обичаш! Целият период от 44-та до през 90-те години на миналия век е бил с режими на тока и на водата...

Никой не гладуваше както сега, и никой не умираше от глад както сега, да чака за безплатен топъл обяд на опашка пред кухните, и то в такова количество, колкото църковно пречистяване.
    Никой не умира от глад днешно време, освен ако няма някакви ментални проблеми. Храна има в изобилие и работа също. А за някакви изолирани случаи на семейства с много лош социален статус сам казваш, че има и обществени кухни, което е краен вариант, но и такъв има. И се поддържат от НПО-та, които ти естествено не одобряваш, защото като върл почитател на авторитарните режими не обичаш да има друг стопанин освен държатава или “бащицата” (диктатора), а НПО-тата прокарват "идеи" или карат държавата и бащицата да излеждат зле (Че как някакво си НПО е по-загрижено от "бащицата"? Никакви НПО-та, за да не виждат хората друга грижа освен тази на държавата и на “бащицата"...)

Я виж тук какво казват за безводието днес при "демокрацията"!
    За безводието е виновно некадърното и крадливо управление, а не "демокрацията", другарю! Та ти дори не знаеш значението на тази дума! По-добре спри да я използваш!

Живи свидетели за живота преди има милион и те ще потвърдят това, което казвам аз, а твоят снимков материал е сигурно през 50-те години, но и тогава пак са живеели по-добре от сега.
    Престани да лъжеш като дърт ром, ако обичаш! На снимките ясно се вижда, че са от периода на "развития социализъм". Грях ти е и на душата за всички тези лъжи, които изписваш, кой знае, може би заради някой друг лев. И други е имало тук във форума, на които вероятно им се плащаше, за да пишат глупости досущ като теб. Всички имате еднакъв почерк и отричате всичко очевидно до дупка с добре отработени финтове като отклоняване на темата в други посоки.

Я виж тук какво казва статистиката и резултатите от проучването за мнението на старите хора, дето според теб помнели старото време и предпочитали новото!
    Лъжливи статистики не обичам. Нормалните стари хора съжаляват, че най-хубавите им години са прекарани е в болшевишкия концлагер. А и проучването ти показва, че все пак половината НЕ предпочитат това време да се върне (Слава Богу, има все още адекватни хора от тогава, които са останали да разказват на младите какъв ад е било, така че те да помнят и да знаят така, че дано да не се повтори никога повече!).

Простотиите, които говориш са абсолютни лъжи. Спираха ми и ергенски данък, но ми оставаха толкова много пари, че не знаех какво да ги правя. За това у дома имаше всичко необходимо от към обзавеждане, а храната беше в изобилие. Не съм виждал опашките от снимковия ти материал. Имаше лаф тогава - "редят се на опашка за маслини"!
    Сам казваш, че е имало "лаф" и отричаш всичко като лъжи... Имало е оскъдица! Това е имало! Тъжно, дефицитно, сиво и безсърдечно (ако си си купил случайно нещо развалено, проблемът си е твой... Гаранция, нали знаеш? “Франция!")

Всеки гражданин може на е нямал роднини на село, но в провинцията почти всички семейства успяха да се сдобият със собствени жилища.
    Другарю, гражданите са имали право само на по едно жилище. Хората са се развеждали, само и само, за да може единият партньор да има право на собствено жилище и така семейството да може да си построи "вила" (колиба на село), където да си отглежда допълнителна храна, така че да не умира от глад. Хората принудително са били изселени по градовете, за да се закрепостят като работници в болшевишките заводи за ненужно тежка, неизкупваема от никого (освен от соц лагера) и неконкурентно способна промишленост, която е отдавна морално изостанала според западните стандарти и еквивалентната си конкуренция там...

А тези, които са нямали баби и дядовци на село са си купували качествени продукти от магазините. Днешните хранителни боклуци са отрова за населението. За да излязат хората по площадите през 89-та са виновни тези, които предизвикаха майдана в Украйна, бунтовете на площад "Таксим" "арабските пролети" цветните революции" и всички войни по света.
    Да, да, всички толкова са харесвали СССР, че се наложи чак България да изпрати армия в Чехословакия, за да разстрелват и мачкат с танкове по площадите гражданите, които бяха излезели със стотици хиляди навън с едничкото си желание за свобода (което ти ще кажеш естествено, че е било по прищявката на лъжливи капиталисти, които са ги излъгали с по няколко долара...). Ти май си неспособен да помислиш, че може би хората не искат да са крепостници и да играят по свирката на някой самозабравил се отдавна диктатор.

Стига с тези твои измислени 1200 лв. минимални заплати. Минималната заплата днес е 610 лв. и над 70% от населението получава такава и то от една година на сам. Банани и маслини имаше и преди, днес доста от пенсионерине не могат да си ги позволят, след като си платят тока, водата, телефона и лекарствата.
    Не са измислени, но на теб повече ти изнася всички да са бедни, мизерни и нещастни. И да говориш как по Бай-Тошово време всички едва ли не са били буржоа и сме били са супер космическо ниво по всички показатели. Ама нали, просто ей така изведнъж по личната прищявка на Горбачов целият социалистически лагер се срути. И то "просто така", защото "шепа предатели” като Горби са го поискали. Нали? Колко добре и логично звучи?... И хората са предпочели "демократичната американска мизерия" пред това да са "социалистическа буржоазия".

Никакъв хитрец не съм, заедно с защото работниците сме решили да се осигуряваме на 1200.лв. При тая крадлива "демокрация" осигуровките на хората ги изяждат най-големите "демократи"! Някога мъжете ставаха пенсионери на 55 г. жените на 50! Днес най-добрият данъкоплатец е този, който редовно се е осигурявал и умре един месец след като е излязъл на пенсия.
    Излизало се е рано в пенсия, защото не е можело да се намери достатъчно работа за всички. Как си представяш, че може да стане това? Например да ти кажат - " тук ще работят 10 души, а ти ще ги ръководиш. Реално обаче получаваш 5 кадърни и 5 некадърни, които просто няма къде да сложим и затова трябва да ти ги разпределим тук на теб, другарю! Но така ти ще имаш на разположение цели 3 чистача и двама портиера за останалите 5-ма в сервиза." А всички ще взимат горе-долу еднакво! Яко, а?
    Последно редактирано от TrollFactory : 09-04-2020 на 18:49

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си