- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Не мога да реша какъв език да уча... мнения?
Много силна икономика и негостоприемни немци. Ходил съм в Германия имат хубава държава и природа, но с хората изобщо не може да се говори нормално. Докато в Испания нещата стоят по много по-различен начин. Става въпрос за това, че са много по-близки с останалите хора общуват разбират от майтап излизат и се забавляват дори и да не го познаваш винаги се разменя едно "здравей-здрасти" ! В Англия намирам много голяма прилика с Германия хората са също така студени и задръстени. Не харесват чужденци и изобщо не можеш да завържеш нормален разговор с тях. Още повече, че в Англия, когато видиш някой в кафене да пие кафе примерно .. задължително е чужденец ! Не говоря празни приказки, а обяснявам на хората на какво съм бил свидетел. Абсолютно не искам да се правя на професор и много знайко .Първоначално написано от Chacho
Айде със здраве !![]()
твоята болка днес, е твоята сила утре
Тъй, де, но авторът/ката каза, че няма да слиза към Испания. Аз съм ходил доста отдавна в Германия - преди 6-7 години, както и в Австрия, и нямам много осъзнати спомени, но от немците, които са ни идвали на гости имам приятни впечатления. Познавам двама испанци, които също са много готини хора.
Въпросът е там, че според мен за излизане и туризъм английския върши добра работа. Но на мен често ми се случва да попадам на литература на немски, която ми е малко трудно смилаема и затова ми трябва по-добро ниво на езика.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Аз съм за руския. Много ще ти помогне. Специално аз винаги филмите си ги тегля от руски сайтове, на руски. Руснаците не знаят що е тва субтитри. Филмите им винаги са преведени. Може да са с един глас, но са преведени. С книги, материали и т.н. е същото. Руския винаги спасява положението. Отделно, че хората са стабилягиНа кратко руския ще си ти помогне за теб самия, НО ако не го знаех, бих избрала немския, който и уча сега. В Русия стандарта на живот не е такъв, като в Австрия, Германия и Швейцария, тоест ако искаш да ходиш някъде, извън България, е добре немския да се знае. Пък и за работа търсят предимно английски и немски, френски и испански горе-долу. Бе не знам, решавай си, но за мен най-добре е немски и испански
(и руски, де ;д)
Какъвто и език да избереш, все ще ти е от полза! Всеки един език е красив и интересен сам по себе си, но всеки си има и неговите трудности! Пожелавам ти късмет, който и да избереш, няма да сбъркаш!
Испански.
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Има желязна логика :]Първоначално написано от Moderatorius
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Обяснението ме разби, ако авторката досега е имала някаква идея, то вече е раздвоена-разтроена ... Тц, иначе аз един стабилен руснак не съм срещнал, вие не знам къде ги намирате, не че съм ходил в Русия де ... (изключвам руснаците, които живеят във България и си говорят чист български)
Така, какъвто и език да запишеш няма да ти е лесно да го практикуваш, изключвам руския, защото руснаци през лятото специално има доста. За другите езици ще има да си чакаш ... Руският е адски полезен, обаче не мисля, че е езикът на нашето поколение, ако бях аз щях да запиша френски или немски, в моят случай немски, защото съм по-предразположен към него.
(Забавното е, че немски не знам, обаче френският ми е първи език в училище, иначе познай колко го харесвам ... Ама какво да се прави, така си подредих приоритетите и се оказа, че съм бил прав)
Немски!
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
Според мен руски.Не е труден и в България има много туристи руснаци.Копуват имоти тук,правят бизнес..според мен е доста приложим език.А и реално погледнато най-изучаваните езици са английски и немски,а като дойде един руснак тука и се чуди как да се оправи,защото малко млади хора го знаят езика...
Първоначално написано от amk933
аз знам сръбски и испански![]()
знам английски,френски,руски и турски
От всички езици най-лесен е английският.Във френския произношенията са кофти...а в руския - падежите![]()
На мен лично ми направи впечатление италианския и мисля,че е лесен език![]()
Не мога да разбера защо винаги гледате сложността на езика...Ако ви мързи и нямате желание,защо въобще се захващате?
Авторе,немски.Въпреки,че който и език да избереш,все ще има полза.
ДАЙНОЗАЪРС ГО РАВРАВРАВРАВР
испанскилл супер лесен и симпатичен е .. аз с английския ще уча испански и руски![]()
![]()
<3 The Vampire Diaries <3
Английски и Руски много ясно![]()
![]()
Ами аз от езиците, които изброи съм учила английски, френски и руски.Френският език е красив, но е доста труден.Все пак ако имаш желание всичко е възможно.От тази година ще уча испански и доколкото чувам е лесен и приятен език.Роднини отидоха на живеят в Мадрид и за има-няма два месеца го научиха.За руския...ами за руския какво да кажа..много двойки изядох заради него.Не знам, аз падежите така и не можах да ги разбера.![]()
Sasuke Uchiha!![]()
---------------------------------------------
We'll keep our red flag high!'Cause Manchester United will never die!![]()
--------------------------------------------
Женско съм!
Ами аз лично съм за френси и руски! Френският наистина има много трудна граматика, но ако го учиш с желание, няма да имаш проблеми. Франция е много развита страна, езикът й се говори и в Брюксел, затова аз от тази година ( 8 клас), ще почвам да го уча. Аргументите ми за руския са, че има много малко руски кадри и това е причината хората, които знаят руски и още някакъв западен език, да бъдат много по-търсени. Аз го учих от 5-7 клас, падежите са му трудни, но ако си редовна, мисля, че няма да ти е толко трудно. Аз лично имам желание да знам 3 езика- английси, руски, френски, въпреки, че ще уча и мъртви, защото съм в НГДЕК. Испанският също не е лошо да го научиш, но аз не бих го започвала, тъй като не искам да живея в Испания, а и испански се говори и в държавите от Третия свят, не мисля, че ще ми е полезен, но това е мое мнение, и този език си има предимства. Успех с избора!
Според мен руски, за да ти е по-лесно, но аз бих учила испански![]()
Момиче съм!
Болката никога не спира, спира да ти пука че те боли...
Шофирай разумно - стигни жив!
Shalalalalaaaa
cherrygloss - мама
RageAgainstTheMachine - тати
awesomesheepy - леля
Братчета:
DaNGeRousLy
Discard
Сестрички:
tonie_
xNymphetamineGirlx
polssa
Sunshinebabybyy
Испански и Немски![]()
Кой ще спечели кеч мач Леми или бог?
-Леми.
-Не!
-Бог?
-Не,това е подвеждащ въпрос.Леми е бог!!!
немския език ако тръгнеш сериозно на уроци за една година може да го научиш, особено ако си на ниво В1 - казвам ти, защото съм учила 7 години![]()
испанският доколкото знам е доста лесен език като граматика, а и се говори в много страни, пък и е много близък с португалския, който също се говори в доста страни.
италианският също бил лесен, но не мисля, че ще ти е особено полезен - друга страна, освен Италия, в която да се говори този език, не се сещам.
френският ми е доста противен като цяло такаче ще си запазя коментара просто![]()
иии руският е най - най - най - ужасният език, но е мнооого полезен, много се търси и е голям плюс примерно ако искаш работа. все пак руският е бившия английски. но това е най - сложният език, който съм учила. имаш да учиш седем падежа за съществителни и прилагателни, родове и т.н., просто адски трудно и изисква много старание и постоянност. но ако го избереш наистина ще ти е полезен, а и Русия е световна сила все пак.
ии да добавя, не се подлъгвайте, че руския звучи като българския, той е с пъти по - труден за научаване от испанския примерно, дори от немския, защото има адски много и то сложни падежи.