- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Всичко ми липсва адски много... ИСКАМ СИ ДЕТСТВОТО!!
Ох, любимата ми тема![]()
Тогава си пускахме музика предимно на касетофони (говоря за 90-те), много често се събирахме пред входовете да разменяме картинки, колички или пък нахълтвахме в близката видеотека да видим какво ново е излязло на видеокасети. Ама тогава го имаше живия контакт, както се казва, а не като сега.
Еех, времена и нрави![]()
Аз пък тогава обичах да си мажа филия със сладко от смокини и отгоре орехи. Малко претрупано, ама беше адски хубаво.![]()
не знам защо всички "големи" 18+ си мислите , че ние които сме 94`+ сме "деградирали дебили , само пушим пием , пред компа стоим" Аз примерно не пуша не пия , вярно стоя само пред компа щото няма с кой да изляза , ама чакам с нетърпение краят на седмицата за да си отида на село да карам колело и да се кефя със фр вънка.. защо слагате всички под общ знаменател ???
I JUST DONT GIVE A FUCK !
със същото камионче като от последната снимка съм си играл и аз като малък, наистина понякога изпитвам огромна носталгия за миналите години но какво да се прави трябва да растем...
аз съм на 14 и не можете да си представите какво е сега сред децата . вече приятелите ми не искат да излизат . киснат по цял ден в фейсбук . отида да ги викна точно 50 минути ги чакам да си натопират косите . обличат си дънки вместо нещо по като за вкъщи да отидем да се въргаляма на тревата . помня преди как скачахме на въже и на ластик . все експериментирахме с нещо . пресъздавахме игрите на палър рейнджърс . писахме си дневник какви искаме да бъдем . стояхме до 1 2 часа навън и излизахме в 12 4аса на обед . никой не можеже да ни прибере . сега излизаме в 20 : 00 и се прибираме в 21 : 00 за тъпите им сериали . карахме колела не сега отиваме до магазина купуваме си храна и отиваме и седим на една пейка докато се стъмни и само пълнеем или по - лошо отиват да се крият да пушат . аа и сега в ежедневието само ходят по кафетата и тва им е . няма го тва старо детсво в което само чакахме да излезем да вземем колелата да отидем за сладолед да се оцапаме до ушите но да не ни пука . да си въържем косите а не да ги топираме , да не ни интересува топло ли е студено ли е нищо не можеже да ни спре да бъдем заедно . ИСКАМ ВСИЧКО ДА Е КАКТО ПРЕДИ но не може ;( ;( ;(
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
помня как живеех във един свят пълен със приключения,но такова е детското въображение на едно дете.Сега и аз си представям колко хубаво беше преди и колко лесно ми беше но на родителите ни им беше трудно както винаги :даже си мисля че във днешно време на родителите ни им е по-лесно във всичко защото технологиите ги улесняват доста например ПЕРАЛНЯТА![]()
от месец съм на 18 и се чувствам ужасно... всичките отговорности, които идват с възрастта и завършването на училището със кандидатсване, балове, изпити, документи, квартири => самостоятелност просто е ужасно.. и особено като гледам семейни познати пред които съм израснала как вече не ми щипят бузите за да ми се радват и не ми казват "зайо" и като гледам побелелите им коси ми се плаче... Просто не искам да пораствам![]()
Аз съм набор '98 (да, да, келеш съм) и като прочетох мненията започнах да искам повече от всякога да се върна в онези години.. Повече от половината неща не ги помня, но и аз имах едно тамагочи, което си носех навсякъде. Стоях с часове пред радиото, чакайки да пуснат любимата ми песен, за да си я запиша на касетка, даже тука имам две кутии касети останали.. Спомням си как с децата от блока (тогава бяхме 15-20 дечурлига, сега сме останали 3-ма) играхме до сред нощите пред блока и обикаляхме града с колелетата, а семействата ни се събираха в беседката.. Тогава много се чудех какво толкова може този 'компютър', че майка ми по цял ден работеше на него,
. Спомням си какво велико нещо беше за мен касовия апарат и как исках и аз да си имам
, а любимото ми предаване беше Клуб НЛО.
След една година майка ми купи ДВД-то, задно с два диска 'Ну Пагади' и всички се събирахме вкъщи да гледаме.
А сега като се погледна - 13 годишна тийнейджърка с гръбначно изкривяване заради 5-часовото седене пред компютъра. Онзи ден видях няколко петокласници да се крият зад храстите, за да пушат и приятелката ми каза на едното момче, че ще каже на баща му, а той само и показа среден пръст. А като бях малка не смеех да отговарям на баща си.![]()
Повечето след набор 94 са паразити, включително и аз.
П.П. Съжалявам, ако съм отегчила някого.
Не сте споменали НАЙ-ЯКОТО детцко - Волтрон. А гръм в рая помните лиПомните ли времето когато джойнта беше левче
![]()
Всичко се променя, навремето и моята баба казваше. Вие сте добре, имате всичко, тогава те трябвало да седят в къщите и да помагат на майките в домакинската работа. Тогава не е имало чешми и са ходили да пълнят вода от някой кладенец. Децата са помагали, докато ние не сме били така.
И за най-умният философ е трудно да отговаря на глупави въпроси.
Набор 92 съм и да. Наистина беше хубаво, но не мисля, че и настоящето е зле. Няма кво да се правя на интересна - и сега си ми харесва, и сега продължавам да си спомням и да правя неща от детството (въпреки годините си). Не чувствам носталгия, винаги може да се върнеш в миналото, с някакво незначително действие или спомен, дори.
Хм...имах страхотно детство през 90-те. Но като гледам 1вия пост на темата - 1/3 филми и детски. Ами повечето не си ги спомням. Не обичах да съм си в нас и да гледам телевизия,излизах и бях по цял ден навън. Карахме колела,правехме си къщички на дърветата ,играехме си на катерушките в градинката,беше страшно вълнуващо да отидеш до някой по-отдалечен квартал....
Времето преди чалгата - даа,липсва ми![]()
Беше страхотно време и ми липсва,но всичко или поне хубавите неща си имат край... Сега също сме в хубава възраст и трябва да я живеем, за да може след 30 години да си спомняме както някой каза времето когато не всички телевизори бяха плазма и т.н.Иначе темата е хубава,малко носталгия на никого не е навредила.
![]()
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Охх,какво беше,аз съм вече на 26..
Да смучеш ледено сокче от 10 ст,за което трябва да биеш път от 2-3 км
Да чакаш "Всяка неделя" по ЕФИР 2 да свършат политическите теми за да можеш да гледаш ДЕТСКИТЕ и мача от "калчото" ( за феновета на футбола) ...
Да се ебаваш с хората от уличния телефон,като направиш дупка на голямата 5 левова монета и я надупчеш с канап
Да сотиш до тъмно,защото тва е "мъжество"..
Да пушиш всякви клони от близкото дере,защото да пушиш цигари беше срамно..
Да си тъпчеш устата с дъвки "Турбо" , не защото си дал пари и не зашщото другото дете няма пари да си позволи дъвка,а да си видиш по-бързо каква ще ти е картинката и да направиш по-бързо "схемата".
Да влезеш в банята в неделя,защото следва понеделник и трябва да си чист и бодър.
Няма да споменавам изброените улични игри и тези "електронни" .. черно атари и тн абе спомени..
Най-лесният начин за доходи от интернет http://www.neobux.com/?r=BozaAnet84
Лошото е, че ще си останат само и единствено наши спомени.. Нашите деца никога няма да имат детство ни най-малко доближаващо се до нашето... Жал ми е чак..
Everything happens for a reason
http://www.youtube.com/watch?v=Tnz1g...eature=related !!! "Още не слушаше чалга,не беше и руса , не друсаше и полата ти не беше толкова къса,не се срамуваше да се возиш в автобуса,не се влияеше от мнението на другите и вкуса!" Тази песничка я препоръчвам на всички с носталгични чувства : )
И ето защо никога няма да се върнат добрите стари времена
Днес е модерно всеки 12-15 годишен да е почнал с тревата,цигарите и наркотици защото иначе го прави задръстен, смешен и изостаналТози който употребява наркотици просто е отчаян за внимание и самочувствието му чупи тавана..
Манипулацията върху нас е на МАКС :
$1.
Търси най-високоплатената Работа, стига да не е творческа, за да не се налага да мислиш прекалено. Работи безспирно, не губи време за почивка, защото времето е Пари! Преследвай Успеха в Кариерата с всички средства - печели винаги за сметка на другите и им вреди по всякакъв начин, защото те са ти конкуренция!
$2.
Банката - Ние ще ги пазим, даже ще ги умножаваме, въпреки че си печатаме колкото пожелаем. Ако правиш каквото ти кажем, дори може и да ти ги върнем! Ние ще се погрижим за твоите Пари, ти само Ни ги дай!
$3.
Тегли Кредити, Ипотекирай си къщата, пазарувай на Лизинг! Така ще можеш да Харчиш непрекъснато и вечно ще бъдеш неЗависим!
$4.
Все пак ти си човек, а не животно -- трябва да си Плащаш, за да живееш!
$5.
С Рекламите Ние ти предлагаме това, от което наистина имаш нужда! Дори и да не го знаеш.
$666.
Купи си нов Автомобил, Телевизор, Лаптоп, GSM, Игрова конзола и всички скъпи и непотребни боклуци, които Ние ти пробутваме в Мола! Обновявай техниката и гардероба си постоянно! Мислиш, че нямаш нужда? Не се замисляй прекалено.
$7.
Fastfood заведенията - Там Ние ти предлагаме само най-вкусната, прясна и полезна храна! Така или иначе, нямаш време да се храниш, трябва да Работиш!
$8.
Имаш нужда, дори и да не го забелязваш! Лекарствата ти дават криле, за да издържаш на напрегнатата Работа и Стреса. А когато нещо наистина те заболи, никога не търси причината и не се лекувай с природни продукти. Просто си Купи от Нас най-скъпото Болкоуспокояващо или Антибиотик!
$9.
Зарежи изкуствата, културата, традициите и всякакви подобни отживелици. Забавлявай се и поддържай форма само с Нашите Екшън филми и компютърни игри, Чалготеки, Шоу-програми и Лотарии! Те ще ти помагат да не мислиш!
$10.
Медиите - Там Ние ще ти кажем всичко, което трябва да знаеш и да правиш!
И сега се замислете от кои от боклуците си у вас имате наистина нужда...
На всеки му липсва доброто старо време.Преди бяхме малки и безгрижни,невинни,и щастливи във нашият си измислен свят от герои.Всички ни се радваха,а на нас ни беше забавно ,не разбирахме какви са проблемите на нашите родители,защото те винаги показват хубавата страна пред нашите очи т.е пред нас винаги се държът щастливи,и на нас ни се струва че всички са щастливи и поради тази причина си мислим че светът е много хубав и приятен.Чувстваш се във безопасност във своята малка къщичка и не знаеш нищо за светът навън,гледаш забавни децки и комедии.Но все пак идва време когато порастваш,училището става по-трудно,истинската страна на светът все повече се разкрива пред очите ти ,и докато станеш мъж вече познаваш всички тънскости на истинския живот,а тои много често е тежък,труден,жесток и др.Всичко си има начало и край,така че като станете на 60г. ще си спомните как бяхте млади и всичко беше красиво ,а сега сте самотни.Винаги ще е така ,и никога няма да се промени.
Последно редактирано от stefan7202 : 12-13-2011 на 20:00
Набор 98 съм и изпусннах почти всичко от онези времена спомням си само 3 4 неща от изброените в първия пост.Според мен старите времена бяха по-добри.Верно тогава е нямало доста неща в България (знам го от майка ми),но хората бяха други.Чувала съм разкази на майка ми и неина приателка за старите времена и ми е било чудно какви 'автентични' работи е имало и са правили.Правила съм опити да навивам връсници да играем на игри с топка и подобни ,но те предпочитат да играят белот и да си късат цветенцата по на 12.И отношението беше друго.Към родителите и към хората изобщо.А като гледам сега какви "хора" израстват се чудя дали не е по добре да си купя електрошок(на някои може да им звучи смешно,ноо за менн е просто жалко).
Аз се депресирам и имам носталгия за до преди няколко месеца, вие за години ми говорите.
Т'ва е щото не живеете за момента, което може би е следствие на това, че момента не е толкова хубав.
Айдее почна се философията.
Точно!Трябва с ентусиазъм и радост да продължаваме напред!
Аз си спомням за времето,когато бях малко детенце и ми става хубаво,като се сетя какво готино детство имах,но не чувствам носталгия или нещо такова.Не бих могла да си помисля сега да се върна в 7 годишна възраст,защото ако хвана куклите и колите сега,никак,ама никак няма да ми е интересно. ;Д Даже най-странното е,че по едно време като малка.. 4-5 клас ли бях,кога точно не помня,но казах на майка ми - "Мамо,тези играчки вече не ми трябват!Аз порастнах!Вече не ми е интересно.Нека ги подарим на някой и хвърлим по-захабените". Мама онемя и не можа да повярва,че това аз го казвам.Даже ме питаше,дали съм сигурна,че не искам повече да си играя с играчките.И аз съвсем категорично отговорих с да!Ама не е вярно,че от тогава седнах на компа-имахме,но не ми беше интересно... почнах със судоку от 5 клас-това ми беше супер голям интерес!Четох непрекъснато книжките от серията Страховитото в науката!В компютърни клубове не съм стъпвала - от 7 клас някъде почнах със скайпа и от 9 с фейсбука.
Иначе изживях страхотно детство и съм доволна от този страхотен период от живота!
Сега съм в момент,в който имам някакви цели за изпълняване и съм се фокусирала върху постигането им.Животът ми е достатъчно активен,за да се замислям какво е ставало преди.Беше хубаво,но и сега продължава да е хубаво - живот и здраве + повечко късмет и занапред ще върви така!![]()
![]()
Есествено пак съм си запазила донякъде детското в себе си.Не може без него.Целим се със снежни топки,играем на филми,на истината или осмелявам се.. и други щуротийки. ;Р
Животът продължава,не се депресирайте,а гледайте напред - сега да си го изкарвате весело и пълноценно,защото като станете колкото родителите си да имате хубави спомени,да се чувствате доволни и щастливи,когато се обърнете назад,да се гордеете със себе си и да споделяте с другите за изживяното и постигнатото. ;Рр
Последно редактирано от ImmortalSportFreak : 01-19-2012 на 19:40
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Живяла съм само около 3 години в 20 век ,ама помня повечето от тези неща ... Стана ми някакво такова супер мило като го прочетох това ... Помня как със сестра ми имахме едни тамагочи и всяка седмица нови , защото все ги губехме ... Стояхме до 12 и никой не ни викаше , а си ядохме сандвичите пред блока ... Гъделичкаха ни го побъркване за ад разберат паролата на стражари и апаши като играхме , а Алф все искаше да изяде котката... Кикерехме се по 6 деца на люлка за 2 и правехме чукче . Пръскахме се с конски спринцовки и ядохме меденки и банички всеки ден .. .А ключа помня че ми беше закачен за връвчица на врата .Билетчетата бяха евтини , а в детската градина учехме макарена и се мажехме най-редовно с нещата на мама за да си правим модни ревюта.Ходехме всеки ден до видеотеката и имаше касетки с приказки , които мама ми пускаше на уокмена...Помня онова супер старо лого на нова телевизия и старите реклами . Помня как гъчех бисквити закуска всеки ден с мармалад отгоре , а копането в пясъка беше най-интересното нещо за мен.
Имах 3 албума с миришещи картинки на рейнджърите , костенурките нинджа , 1001 нощи и какво ли още не.Гледах улица сезам и сутрешните детски и знаех всички песнички. Всяка вечер ми четяха приказки , които още си пазя ...'' Клан , клан , недоклан ''...''Болен здрав носи '' и т.н. И какво ли още не ...помня супер много , но то един пост не е достатъчен да се опише какво беше!..
Няма да лъжа РАЗПЛАКАХ СЕ !.....И се усмихвам по същото време !..
![]()
Последно редактирано от tomboy : 01-22-2012 на 21:25
Ако си пич като мен няма да ти трябва подпис!..
(... това не е подпис , просто така ти се струва!... ...)
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...82882791_n.jpg
Who remembers them? <3
^meh![]()
И за ги помня имам цяла кутия с такива у нас !...:Д...
Ако си пич като мен няма да ти трябва подпис!..
(... това не е подпис , просто така ти се струва!... ...)