- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Обич за обичта?
добре, и по друг начин - е ли обичта/обичането начин на съществуване?
т.е. енергия, която според обстановката фокусираш в различни (налични) точки/същества, съсредоточаваш, предаваш. а когато започне да прелива в теб, пречи, затруднява дишането, натежава.
и следващата стъпка - стратегии за разтоварване. ако всичките допускания по-горе счетем за верни, как да усвоим наличния "бюджет", поддържайки един здравословен процент от него в себе си? как се раздаваш, доброволно, без някой, лаком за вземане?
*по-източно - всяко нещо, което го има, е.
Може би да. Обаче съм си задавал въпроса дали това зависи от характера на даден човек или от етапа на живота му, в който се намира той.Това ми е доста познато само дето понякога нистина изобщо не знам къде да я фокусирам.Стратегия за разтоварване е може би пренасочването и към някой или нещо друго, което понякога също си е трудна задача.Мисля си обаче че тази енергия,когато няма къде да се разтоварва може да доведе и до много страшни последици и...довежда.Може да накара човек да стане уязвим и да го накара да се подчини на някой,да го накара да се чувства самотен и празен, да предизвика депресия,да се превърне в злоба, да прерастне в сексуално желание, карайки човека да следва егоистичните си подбуди,защото е разочарован като секс за една нощ,секс с много жени едновременно,постоянно сменяне на партьори,което вече противоречи на концепцията за даване на любов, но мисля си е непряко свързано с това. Може да доведе дори до още по страшни неща като превръщането на един човек, който иска просто да дава любов в един безмилостен и безкомпромисен изнасилвач. Спомням си че преди 5-6 месеца сънувах един сън, който тогава си ме стресна малко. Аз съм кротко момче. Имаше едно момиче преди около 5 години, по което тичах 2 години. Често я сънувах в разни сдухващи сънища как бяга от мен, как я намирам,как не може да се получи,как прави неща,които искам само от немай къде. Тя е от типа лошо момиче.Не ми даде шанс.Та бях спрял да я сънувам.И преди 5-6 месеца сънувах следният сън: Бях я сврял натясно и се опитвах да я изнасиля.Тя викаше за помощ и се молеше, а аз само затисках устата и и продължавах.Сякаш някои друг се беше вселил в тялото ми и не чувах нищо.Единствената мисъл,която се въртеше в главата ми беше: "Поне за малко ще си моя". Като че ли се надявах да размисли и продължавах. В един момент сякаш нещо прещрака в главата ми и се почувствах адски гадно. Сълзи започнаха да се стичат от очите ми и аз си казах"Какво правя всъщност аз сега" Тялото и емоциите ми започнаха да се борят. Не исках да я пускам.Беше ми гадно от това,което правех, а в същото време не ми се искаше да я пусна,защото знаех че ще си тръгне.И с доста големи усилия успях все пак да я пусна. Всичко беше толкова реалистично че когато се събудих не можех да повярвам че е само сън и един два дни усещах тегавостта от случилото ми се насън. След това мисля съм я сънувал само още веднъж. Че тя ме търси и иска да ме намери.(което май не е точно така)
Последно редактирано от Niakoitam : 12-16-2011 на 18:43
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!