- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
През твоята гледна точка всяко логично обяснение за създаването на Вселената, галактиките и планетите се използва за зло и заблуда. Ако не, тогава кое е зло и заблуда според теб ?!
Избрал си тази религия единствено за да спасиш собствения си задник. Тук ти си по-егоцентричен от всеки друг.
Все едно да кажа на едно 5 годишно, че Баба Яга ще го сготви в котела ако не бъде послушно. Инстинкта за самосъхранение надделява. Принципа на сплашването и един и същ. Ти търсиш спасение за СЕБЕ си, защото те е страх. Което какво значи ?
Значи, че не си се отрекъл от АЗ-а.
Ако човек види Бог и тогава избере Бога за да се спаси - това е егоизъм, когато не си видял Бога, а вярваш отричайки се от себе си - тава не е егоизъм. Вярата без да си видял - е израз на чиста обич, без егоцентризъм. И освен това когато избереш вярата това не значи че задължително ще се спасиш, човек вярва, старае се да върши делата на любовта заради Бога, но се надява на милост - делата не спасяват, спасява милостта Божия.
Последно редактирано от evropeiski : 12-28-2011 на 13:37
Това е чиста глупост.
Ахм !
15:6 Ти си Ме отхвърлил, казва Господ, Отишъл си надире, Затова ще простра ръката Си против тебе та ще те погубя; Дотегна Ми да показвам милост.
Сега разбра ли, че на него НЕ може да се разита, след като му дотяга толкова лесно ?
който върши верческа/духовна неправда, така може лесно да се отклони от служенето на Бог в посока към служене(-то) на дявола - именно това е и написано в Еремия 15 гл., иначе на Бог никога не му омръзва да прави Добрини
"Да не ни дотегнува да вършим добро; защото, ако се не уморяваме, своевременно ще пожънем." Галатяни 6: 9,
"А на вас, братя, да ви не дотегва да вършите добро." 2 Солунци 3: 13