.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2160

Hybrid View

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
    Но науката не трябва да се ползва за зло и заблуда.
    През твоята гледна точка всяко логично обяснение за създаването на Вселената, галактиките и планетите се използва за зло и заблуда. Ако не, тогава кое е зло и заблуда според теб ?!

^
    ^
    от една страна имаш авторитета на Бог, от другата страна имаш твоите си съображения. (бълха започнала да мисли за света)
    ето го избора
    На който повече се доверяваш и повече обичаш, на него и ще вярваш. Атеиста поставя своите логики пред Бога, при вярващите е обратното. Ето го избора.
    Азът срещу Бога - това е избора и битката на този живот.

"който иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва."
    Избрал си тази религия единствено за да спасиш собствения си задник. Тук ти си по-егоцентричен от всеки друг.
    Все едно да кажа на едно 5 годишно, че Баба Яга ще го сготви в котела ако не бъде послушно. Инстинкта за самосъхранение надделява. Принципа на сплашването и един и същ. Ти търсиш спасение за СЕБЕ си, защото те е страх. Което какво значи ?
    Значи, че не си се отрекъл от АЗ-а.

Повече от фен Аватара на evropeiski
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    [Избрал си тази религия единствено за да спасиш собствения си задник. Тук ти си по-егоцентричен от всеки друг.
    Ако човек види Бог и тогава избере Бога за да се спаси - това е егоизъм, когато не си видял Бога, а вярваш отричайки се от себе си - тава не е егоизъм. Вярата без да си видял - е израз на чиста обич, без егоцентризъм. И освен това когато избереш вярата това не значи че задължително ще се спасиш, човек вярва, старае се да върши делата на любовта заради Бога, но се надява на милост - делата не спасяват, спасява милостта Божия.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-28-2011 на 13:37

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    когато не си видял Бога, а вярваш отричайки се от себе си - тава не е егоизъм.
    Това е чиста глупост.

но се надява на милост - делата не спасяват, спасява милостта Божия.
    Ахм !

15:6 Ти си Ме отхвърлил, казва Господ, Отишъл си надире, Затова ще простра ръката Си против тебе та ще те погубя; Дотегна Ми да показвам милост.

Сега разбра ли, че на него НЕ може да се разита, след като му дотяга толкова лесно ?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Това е чиста глупост.

Ахм !

15:6 Ти си Ме отхвърлил, казва Господ, Отишъл си надире, Затова ще простра ръката Си против тебе та ще те погубя; Дотегна Ми да показвам милост.

Сега разбра ли, че на него НЕ може да се разита, след като му дотяга толкова лесно ?
    който върши верческа/духовна неправда, така може лесно да се отклони от служенето на Бог в посока към служене(-то) на дявола - именно това е и написано в Еремия 15 гл., иначе на Бог никога не му омръзва да прави Добрини

"Да не ни дотегнува да вършим добро; защото, ако се не уморяваме, своевременно ще пожънем." Галатяни 6: 9,

"А на вас, братя, да ви не дотегва да вършите добро." 2 Солунци 3: 13

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си