- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
ДА!
YES! Хахааа, баси тъпака. За втори път си го каза. Просто си видял нещо, което ти е прозвучало хубаво и си се юрнал Пеньо с патките.
Същото нещо го има в корана (залагам си и трите ташака че не си го чел, но сега ще ми опонираш от инат).
Просто това че си роден на дадено място е определило религията ти.
Простак
ПС Това те прави и лъжец, защото ми казваше че си имал много доказателства.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
това донякъде е разбирамо, иначе то е доста явно когато някой се опитва да се "извинява" по заобиколен път, и двете сте почти на едно мнение, сякаш една и съща личност пише от два акаунта, но на мен ми е все едно кой от колко акаунта пише, все пак донякъде е разбираемо, най-малкото има хора, на които не им е интересно да четат определени неща, разбираемо е, макар и да не знам какъв точно е вашият случай.....
Знаеш какво пишеш, и затова написаното от теб е лесно за четене. Нормално. Обаче всички(-те) тези неща/скоби, които слагаш са/се (разбират) някак трудно разбираеми от четящ(-ия) човек.
Това е чиста глупост.
Ахм !
15:6 Ти си Ме отхвърлил, казва Господ, Отишъл си надире, Затова ще простра ръката Си против тебе та ще те погубя; Дотегна Ми да показвам милост.
Сега разбра ли, че на него НЕ може да се разита, след като му дотяга толкова лесно ?
който върши верческа/духовна неправда, така може лесно да се отклони от служенето на Бог в посока към служене(-то) на дявола - именно това е и написано в Еремия 15 гл., иначе на Бог никога не му омръзва да прави Добрини
"Да не ни дотегнува да вършим добро; защото, ако се не уморяваме, своевременно ще пожънем." Галатяни 6: 9,
"А на вас, братя, да ви не дотегва да вършите добро." 2 Солунци 3: 13
думата "дотегна" не трябва да се тълкува човекоподобно, в случая с думата, иска да с каже, че Бог е милостив, но човек не трябва да злоупотребява с милостта Му.
Ти пък откъде знаеш?
Никога не си имал никаква връзка с него. Като едното нищо може мюсюлманите да са прави, а ти да си дебила който да си измисля.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Брей, брей. Значи имаш доказателства, че това е вярната религия и заради това я практикуваш.
По твои думи това те прави егоист, а явно и лицемер и лъжец.
The Bird of Hermes
"Защото кой ще се умилостиви за тебе, Ерусалиме(т.е. о чевошка религио)? Или кой ще те пожали? Или кой ще се обърне да те попита: Как си?..... Вдовиците им(т.е. заблудените/безплодните/неправедните/неспасяващите поради човешката религия духовници/вярващи) се умножиха пред Мене повече от морския пясък;" Еремия 15: 5-8
дори и да е така и да имам егоизъм, Бог е дошъл за грешници които Го търсят с разкаяно сърце,
Последно редактирано от evropeiski : 12-28-2011 на 15:06
Пример за грешници с разкаяно сърце:
19 Отхвърлил ли си съвсем Юда? Погнусила ли се е душата Ти от Сион? Защо си ни поразил, та няма изцеление за нас? Очаквахме мир, но никакво добро не дойде, И време за изцеление, но, ето, смущение!
20 Признаваме, Господи, нечестието си, И беззаконието на бащите си, Защото сме Ти съгрешили.
21 Заради името Си недей се погнусява от нас, Не опозорявай славния Си престол; Спомни си, не нарушавай завета Си с нас.
22 Между идолите на народите има ли някой да дава дъжд? Или небето от себе си ли дава дъждове? Не си ли Ти, Който даваш, Господи Боже наш? Затова Тебе чакаме, Защото Ти си сторил всичко това.
ОТГОВОРА на вашият бог:
1 Но Господ ми рече: Даже Моисей и Самуил ако биха застанали пред Мене, Пак душата Ми не би се смилила за тия люде. Изпъди ги от лицето Ми, и нека си излязат.
2 И когато ти рекат: Къде да излезем? Тогава ще им речеш: Така казва Господ: Които са за смърт, на смърт, И които са за нож, под нож; И които са за глад, на глад, И които са за плен, в плен.
Това е което получават "грешниците" след като са почесали ОГРОМНОТО ЕГО на своя "бог".
Яхве само да те съди? Звучиш сякаш много го желаеш.
Какво ли удоволствие ти доставя да си представяш че хора които са си скъсали задниците от лишения и работа тип Ганди ще бъдат в краката на някой, който си е чесъл мъдата и поствал глупости из форуми...
The Bird of Hermes
ами добре тогава няма да поствам.
Извинявам се на всички, който съм ви обиждал. Простете ми.
Бъдете здрави и все пак замислете се поне малко за Бога.
*yawn* Now what
The Bird of Hermes
направо ми идва да си сабера багажа и да отида в Холандия. тц.тц.
ЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЯЛЯЛЛЛЛЯЛ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЛЛЛ ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЛЛЛЛЛЛЛ ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЯЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ ЛЛЛЛЛЛЛЛЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
The Bird of Hermes
честно казано това в Еремия 14-та и 15-та глави никак не посочва истинският Господ Бог като дори и малко безмилостен към човеците, но все пак посочва че Той е абсолютно безмилостен към верческата/духовната неправда, защото всеки който върши такава е грешник, но все пак борбата на истинският Господ Бог и истинските Светии е против верческото/духовното беззаконие, а не против човеците и въобще одушевените същества
"Защото нашата борба не е срещу кръв и плът(т.е. не е против човеци и въобще одушевени същества), но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили(т.е. но е против духовните неодушевени-същества/власти/сили) на нечестието(т.е. на неправдата) в небесните(т.е. в духовните) места." Ефесяни 6: 12
така че, този път на европейски и на другите вярващи им дойде много, и затова истинският Господ Бог реши да изравни везните за да облекчи и тях, а пък аз съм само марионетка в Неговите Ръце, но все пак никой да не си мисли че Бог защитава и че ще защити нечия верческа/духовна неправда.....
Последно редактирано от npp : 12-28-2011 на 20:02