.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 84
    Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven

Има ли романтични и добре възпитани мъже днес?

вдъхнових се от другата тема, която беше затворена защото е от 2006
    първо романтичните мъже са тези, които проявяват романтика, защото имат топли чувства-гадже, мъж, годеник (тука по-рядко има такива, но все пак) и прочие..
    добре възпитаните са онези, които ви отварят вратата, помагат ви да си сложите палтото и пр.

може да давате пресни примери с приятели, гаджета, познати, мъже и т.н. (или със себе си-за момчетата)

//нямам приятел, но наскоро излизахме с приятелка и неини 2ма познати (по-големи, на около 24) и когато си тръгвахме, не само че ми помогна да се облека, но и ме изпрати до спирката на такситата; не е нещо кой знае какво, не е било и с цел да ме сваля, просто такива МЪЖЕ ме карат да вярвам, че все пак има надежда и че доброто възпитание и било то кавалерството, не са мъртви.. : )

//ако темата се счете за глупава, може да се затвори..; знам , че много пъти е коментирано, но скоро е нямало подобни теми, та нека да видим..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

anonymous708973
    Guest
    Ей, взе ми темата от клавиатурата :д

Добави, моля те, само: "А какво всъщност е романтиката за вас?" Интересно ми е да прочета разни определения. Аз чакам вдъхновение и се включвам.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Има, да - приятелия ми е страшно романтичен - свещи, цветя, бонбони, грижовен и т.н. Добре възпитан също - помага ми, прави ми мили жестове.

Брат ми също е така да се каже джентълмен - дава място на момиче примерно в автобус/училище/някъде другаде, помага и с якето, носи и нещата, и т.н.

Така че, да, има макар и да са рядко срещани днес.

Като за начало - голямо впечатление ми прави, че болшинството мъже не знаят точно какво искат и често не се осъзнават. Нали знаете как едно 3-годишно детенце формира характера си? Е, момчетата сякаш не са започнали изобщо. Истина е, че ние също мислим много за секс и свалки, но имаме капацитет за още много други неща. Мисля, че повечето момчета не са готови за истински силна връзка - и не знаят как да се държат с едно момиче. Поне тези, които познавам.
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Град
    София, България
    Ами романтиката - интимен и мил жест. Държенето на чадър в едната ръка, докато вали, а моята в другата (аз и приятелия ми). Танцуването на бавни песни, свещите, бонбоните и цветята (което макар и малко изтъркано, направо няма как да не го обичам, когато ми подари шоколадови сърца ). Много са.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Моето човече е доста романтично. Не само с многото нежни неща, които казва, но и с хилядите жестове на внимание. Винаги ще намери начин да ме изненада, да се погрижи за мен, да ме накара да се почувствам единственото същество на света за него. Що се отнася до жестовете с подаване на ръка, държане на палтото, докато се обличаш и изпращането до таксито, те са по-скоро кавалерство. Много са важни и по това много си личи дали твоя мъж има хубаво възпитание и дали истински се интересува от това как се чувстваш, но аз лично не ги слагам в графа "романтика".
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на TheBeliever
    За възпитани - има ги, спокойно, не са на изчезване. Стига да знаеш къде да ги търсиш.

Примерите са в ежедневието ми. Имам приятели, които винаги ми отварят вратата, помагат ми с багажа, отстъпват ми стола си в препълнена стая и прочие такива малки жестове. И това при условие, че аз не съм точно lady-like и не очаквам подобно отношение.

Колкото до романтиката... не знам. Аз лично не съм романтична натура, не си падам по грандиозни изявления, листа от рози по чаршафите, свещи на масата и прочие клишета. Но честно казано познавам доста момчета, които са правили подобни жестове на момичета. Вероятно и за безнадеждните романтички има надежда.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Мега фен Аватара на Chacho
    Да ви се набутам в женската тема за малко. По мои наблюдения с годините се отпускаме да показваме повече внимание и възпитание. Сигурно и вие сте забелязали нещо такова?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Моето човече е доста романтично. Не само с многото нежни неща, които казва, но и с хилядите жестове на внимание. Винаги ще намери начин да ме изненада, да се погрижи за мен, да ме накара да се почувствам единственото същество на света за него. Що се отнася до жестовете с подаване на ръка, държане на палтото, докато се обличаш и изпращането до таксито, те са по-скоро кавалерство. Много са важни и по това много си личи дали твоя мъж има хубаво възпитание и дали истински се интересува от това как се чувстваш, но аз лично не ги слагам в графа "романтика".
    +1 the same

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Да ви се набутам в женската тема за малко. По мои наблюдения с годините се отпускаме да показваме повече внимание и възпитание. Сигурно и вие сте забелязали нещо такова?
    Не зависи единствено от годините, но да.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 01-17-2012 на 19:14

anonymous708973
    Guest
    Да, защото разбирате, че не ставате уязвими и няма да ви изядем, ако покажете малко внимание

Строго индивидуално е според мене , зависи от самото момиче ...

Супер фен Аватара на Luidgie
    Град
    На този глупав свят, заспал.
    О да. Възрастните мъже имат уважение към жените, ценят ги правят мили жестове за тях и им показват, че ги обичат или харесват без да им го казват. Пък да не говорим, че са много по-открити относно себе си и това, което чувстват и искат.
    "Слънце грее, птички пеят
    Пръски мозък се сивеят
    В полето сред житата някому стърчат краката
    Спи детенце, спи си сладко
    взрив побърка твоя татко... "

Мега фен Аватара на xoxi
    Романтиката и възпитанието не са на изчезване в хората.
    Радвам се, че познавам хора, които успешно съчетават тези две неща.
    Помня веднъж в парка на едно състезание бях седнала в тревата и когато тръгнах да ставам, едно напълно непознато момче ми подаде ръка. Много хубаво ми стана тогава. Ей такива дребни жестове харесвам.
    И спря да се върти за миг земята..

Повече от фен Аватара на Audiophile
    Ивче, взимай ме, свободен съм
    Пръч.

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=414790 - Една ВЕЛИКА тема

bloodyF

Супер фен Аватара на LeprikonA
    добре възпитани се намират, не са на изчезване както се каза, но романтичните май са по-голяма рядкост. дето вика Chacho като че ли като са по-малки им се струва невъзможно и грешно все едно да направят някакъв такъв жест. прост пример дори за липса и на кавалерство - вървя си аз по заледения тротоар, покрай мен минават няколко момчета, които очакват аз да им направя път, аз нагазвам в снега, защото нямам желание да се блъскам челно в тях, макар че ме виждат. след няколко секунди срещу мен върви възрастен мъж, който не само ми прави път, но и изчаква да мина. не става въпрос за "педофилия" и всякакви подобни глупости, а за едното уважение.
    а относно романтичните жестове - в моето обкръжение липсват романтични личности(не напълно де, има един заклет романтик, който е по-голям романтик и от мен). не казвам, че са тип "ебане, ох ебане", а просто без намерения да посрещат момичето с вечеря на свещи и цялата стая да свети само от тях, да мирише на рози и т.н.
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Супер фен Аватара на Luidgie
    Град
    На този глупав свят, заспал.
    Забелязах, че имате филмирана представа за романтика... мдамм
    "Слънце грее, птички пеят
    Пръски мозък се сивеят
    В полето сред житата някому стърчат краката
    Спи детенце, спи си сладко
    взрив побърка твоя татко... "

Фен Аватара на Duvessa
    Град
    Русе
    Mда, има, за жалост за мен се разделят на 2 типа- едните го правят с цел облаги, другите просто така са възпитани.

Имам двама приятели, които никога не съм ги виждала да оставят момиче да отвори врата или да си дръпне стол. Винаги изпращат, при някакъв празник на момиче винаги и взимат и цвете.
    Приятеля на братовчедка ми също е много добре възпитан, когато сме с компания ми се е случвало няколко пъти да тръгна по-рано, винаги ме е изпращал, дори пита дали всичко е наред, ако може да помогне с нещо и т.н.
    Сещам се за още много примери.

А относно романтиката, един приятел наскоро, понеже е леко луд, цъфна на вратата на момичето, което харесва в 0 часа с рози и подарък (за да е първият,които и честити). При мен също е имало такива неща- букети цветя, бонбони, импровизирани романтични вечери и т.н. Аз не мога да се определя като романтична натура, но пък ми става много приятно, когато човекът до мен ми показва, че го е грижа и се е постарал да направи нещо, за да ме изненада/зарадва.

Та, има надежда още.

Супер фен Аватара на djipsito
    И възпитани има и кавалери има и романтици има.

На мен лично ми е достатъчно да е възпитан. Романтиката копирана от филмите за мен е клише от което се изприщвам, става ми смешно или тъпо и не мога да се отпусна. По-скоро съм под напрежение. А прекаленото кавалерство ме дразни. Помня как веднъж един пич искаше да вляза първа през входа, ама беше супер тясно и на всичкото отгоре вратата се отваряше навън. Въртя се 5 минути, буташе се в стената и гледаше да не ме удари с вратата. Аз се поизнервих и не издържах, викам му - влизай де.. Така бил научен. Добре, няма лошо, ама няма нужда да стоим два часа пред входа.

Нощни разходки, вечеря в ресторант с любимата ми храна, изненада за Св. Валентин в даскало с голям букет цветя, гледане на звездите легнали на някоя могила... Все неща, които някои хора биха определили като "романтика". За мен са просто жестове, които не са ме карали да се чувствам романтично настроена. Нито пък по-специална.

Почувствах романтика, когато ходихме да ядем дюнери, стабилно оплескани и двамата със сос, бършейки се след всяка хапка.

Човека е важен. Ако нещо е сгафил и мисли, че по този начин ще ми мине, по-добре да не опитва. Тогава пък се чувствам подкупвана едва ли не.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Ключовата дума в случая май е мъже. Докато сме още момчета обикновено не осъзнаваме колко ценни са определени (непринудени) жестове. Chacho e много прав.

Важни са възпитанието и нагласата на съответния мъж. Също и начинът, по който ще се приеме/оцени конкретния жест. Самият аз съм правил (и продължавам да правя) немалко жестове на по-специално внимание към определени момичета/жени. Рядко се оценяват и все пак самото действие (и усмивката на получателя) ми носи удовлетворение.

Има такива мъже, дано ги срещате по-често.
    Welcome to the Jungle...

Супер фен Аватара на Irti
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ей, взе ми темата от клавиатурата :д

Добави, моля те, само: "А какво всъщност е романтиката за вас?" Интересно ми е да прочета разни определения. Аз чакам вдъхновение и се включвам.
    Стремя се да бъда колкото се може по-внимателен, но романтичен не.

Разхождахме се с една приятелка някъде и откъснах от едно изсъхнало малко борче една клонка.. доста грозна, но нарочно избрах такава.. подарих я на момичето и то взе, че се изчерви.. аз го поднесох просто с усмивка и хумор.

Не мога да правя секс на свещи.. да си мисля от толкова горящи огънчета дали няма да стана факла накрая.. подарявам цветя чат-пат, но не обичам секса в стая с цветя. Не обичам и да ми мирише на някакви там миризми ароматни. Обичам да ми мирише на путка и на тяло.

Не обичам да се мажем с разни храни. Бъди мъж-намажи я с боб чорба и люта чушка. Защо да се мажем? Да се наям направо и да ми се доспи. Досега никое момиче не е искало да го правим така. И да ми лепне от захарта после по завивките. Дай направо да ядем бисквити.. да си вадим трошици от гъзовете.

Не мога да слушам някоя как ми се обяснява в любов. Това се доказва и се усеща. Неща думи.

Не признавам Св. Валентин.. не признавам и алкохолизирания празник на този ден.

Обичам да съм кавалер. Обичам да си давам горната дреха, когато й е студено, когато вали дъжд. Разхождах се с бившата, но заваля дъжд. Тя почна да мрънка за косата си.. щяла да стане като кошер в главата. Мрънка, мрънка и за други работи.. стана й тъпо. Дъжд вали порой. Погледах я и само й казах "Мокър от вода не се страхува" дигнах я във въздуха и я потопих в най-близката и по - дълбока локва. Седнах в локвата и я целунах. Тя ме погледна.. врътна ми един лек шамар, че още повече съм я намокрил и като почна да се смее през сълзи. Опитах се и успях да й оправя настроението, но не го считам за романтика, ама за пръв път се къпах в локва.

Обичам да правя ей такива малки работи и да съм кавалер, но не обичам да съм романтичен.

Романтика за нас двамата тогава беше: Да пием бири там където няма никой, да измисляме някакви песни на кухарката и да чорлявим цигари.

,,когато имаш НУЖНОТО и не му даваш НЕОБХОДИМОТО,оставаш с НИЩОТО,
    и чак тогава осъзнаваш същноста на МАЛКОТО което е трябвало да дадеш,,

Супер фен Аватара на djipsito
    Намерих си мъж
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Luidgie Виж мнението
    Забелязах, че имате филмирана представа за романтика... мдамм
    И това при доста хора го има, да. И аз се замислих. XD
    Не знам, но... свещите, поезията и милионите сърчица, на които са написани причини защо е с мен, биха ми изглеждали доста не на място. Ще има да се чудя как да реагирам. XD
    За мен романтика е да сме се гушнали на леглото след секс + китайско и да му разказвам как се образуват туморни клетки и за Meйоза.
    Впрочем под романтичен жест по-скоро визирам нещо мило и значимо (като да се грижи за мен, докато съм болна или да се хване преспокойно да ми среже кокоса на две с ножовката, за да може тарантулата да се чувства по-добре вътре), отколкото тези постановки със свещите и с розите.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Супер фен Аватара на Irti
    Цитирай Първоначално написано от djipsito Виж мнението
    Намерих си мъж
    Казвай къде се подвизаваш и да мина да те взема, а после ще взема да те мина, ако се отнася за мен ... ;] Много хубаво клишенце е това.

Също така съм против това от романтична страна да се подаряват някакви подаръци.. подаръци, подаръци.. някакви мечки, лисици и такива плюшки. И аз съм подарявал, ама после се усетих, че няма смисъл и спрях. Защо ми е пълен шкаф с такива работи? Поглед няма с който да се засека, душа няма с която да поговоря, не става за възглавница, ако е малко, не става да се разговориш и не става за ядене (може и да става, ама сигурно да преглъщаш е трудно с тоя памук вътре...)

Нека ми подари едно литърче от домашнярката на баща й.. един буркан краставици.. да си дойдем на думата и жива и здрава да е. Както един приятел подари на приятелката си в консерва шкембе и шпек салам.

Гледах един филм по ТВ-то.. някакъв беше запалил страшно много свещи.. към стотина, ако не и повече и си чакаше половинката да дойде.. бах му майката, ако една свещица пипне пердето.. този ще отвори работа на пожарникарите.

Романтиците са мечтатели..

Майка казва, че съм само мечтател... и толкоз
    Татко казва, че тук с мечти не се плаща... и толкоз.
    Аз вярвам, че човек е създаден... и толкоз... да обича и да мечтае.. и толкоз.
    Майко, аз наистина съм само мечтател... и толкоз.

Къъъъде загубихме крилете си? Къъъъде загубихме крилете си? Остана само перушината... и толкоз.

Всеки си разбира любовта по различен начин и не може да искаш от някой да става розов, ако това не му харесва.

много са малко вече, почвам да се отчаям от мъжете, щеше да е хубаво да ги има повече

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си