View Full Version : Диети - Дневник 3
Страници :
1
2
[
3]
4
5
6
7
WarOfLove
04-06-2010, 16:30
Сладко и газирано не пия. :D
И аз не бих отказала някой друг сантиметър +, 'щото като съм ниска и 1 килограм да кача и си личи .. 8-)
Иначе благодаря, на теб също ;-)
YouMakeMeSmile
04-06-2010, 16:43
котката ми се казва Теодора и е 10 килограма \:D/ 8-) 8-)
аз реших да си мина към предишното- ядене, само когато съм много гладна, пред припадане 8-) и то само плосоде, зеленчуци, мляко, яйца.. може и някой и друг сварен картоф.
тичане и упражнения до откат ;-)
защо просто не почнеш 90 дневната
нито гладуваш нито нищо.... :?
не мога спазвам определен режим.. смисъл мисълта, че трябва да правя нещо по задължение ми пречи. днеска станах, тичах, прибрах се ии извадих голямо огледало и докато се преобличах огледах подробно този факан корем и тея паласки и си казах- така скъпа няма да стане. и цел ден на кафета, цигари и една купичка леща, а даже не съм гладна 8) ко, така свалих 3 килограма за 1 седмица, да се еба 8-)
YouMakeMeSmile
04-06-2010, 16:44
Аз днес я почнах диетата 90 дневната ама малко я наруших и ще я почвам от утре по сериозно
чоек, у тебе нема е толко воля, честно.. тия 80 кг не те ли мотивират?!?! аз ако бех 80 кг..
smiirnoff
04-06-2010, 16:44
Да бееее .. неска трябваше да съм на диета .. :razz:
Ама ебаси диета направих просто :Д
Сутринта в 9 - половин филия с шоколад :Д
После към 15.30 - един двоен чийзбургер, средни картофки и кола :lol:
И сега само една салатка ще хапна, въпреки че не ми се яде много. 8-)
Не, утре вече НАИСТИНА почвам! Няма да е диета, ама ще спра тия боклуци дето ги ям :Д
Абе днес може да съм яла много, ама пък 3 часа ходих, което не е почти нищо, ама все пак .. :Д 8-)
Утре - плодове, зеленчуци, СИРЕНЕ НА МИКРОВЪЛНОВА (h) xD .. и т.н
Аз без сладко не мога, ама пък к'вото хапна такова ще гледам да го изгарям ^^
xD
Аз съм на 90-дневната 1 месец мина и има доста голям резултат,като съм я комбинирал с упражнения (всеки ден фитнес)
__________________________________________________ _____________________
Отворете това: > http://www.impulse.bg/invite/set-invitation/uid/8586010 Спешно е! :(
BlackKeys
04-06-2010, 16:51
Не, утре вече НАИСТИНА почвам! Няма да е диета, ама ще спра тия боклуци дето ги ям :Д
Абе днес може да съм яла много, ама пък 3 часа ходих, което не е почти нищо, ама все пак .. :Д 8-)
xD
Това сирене на микровълновата какво трябва да се получи като го стоплиш? И на колко се топли?
YouMakeMeSmile
04-06-2010, 16:51
xD
помисли си как тия гадни чийзбургери ти се лепят на дупето, коремчето и сърцето, как ще затлъстееш, диабет ала- бала, лъжи се некво 8-)
smiirnoff
04-06-2010, 16:59
Ми аз сиренето си го топля на моята микровълнова на 40 секунди, на макс ^^
Става БОЖЕСТВЕНО просто <3
Абе за чийзбургер всичко давам, така че и на диета да съм, ако има пред мен, пак ще го изям. После не е проблем да го изгоря .. или поне част от него. Ама като ми е толкова вкуснооо .. пфуу :razz:
Баси шитавото същество съм .. а се лензя тука за некви си 3-4 килограма. Т'ва е СРАМОТА о.О
Ей сега пуснах некъв сайт, дето изчислявал идеалното тегло и ми вика, че за мен било 62 килограма .. другаде ми излезна 60, пък на едно трето беше 58 о.О
Ама то т'ва е тъпо, те тия не предвиждат кокалите ми - аз съм с едър кокал, заради тати ( :razz: ) .. та аз ще се чувствам идеално ако сваля 5-6 килограма макс и се стегна. Не ми трябва за некви 10 примерно .. ама се дразня, че се лигавя за некви тъпи 5 килограма :/
Сега като почна училище, с яко тренировки ще ги разкарам за 2-3 седмици и ще се стегна даже ^^
mArMaLaDkA
04-06-2010, 17:03
Добре, че няма МакДонълдс, КФС или Дънкин Донътс тук. Иначе нямаше да съм 50, ами 150 кила минимум. 8-) Щях денонощно да набивам крилца, чийзбургери, пържени картофки и понички, мдаам. ^_^ *замечтава се*
Infinity
04-06-2010, 17:04
Хора и аз ви се чудя честно казано 8-) ..
Аз , като кача примерно 1-2кг. и веднага се шашкам , тренировки, диети ала - бала.. 8-)
А вие тука със некви страшни цифри ми говорите и се лигавите.. :-o
Не знам .. не ви разбирам , събуждате интереса ми , определено. 8-)
billytalent
04-06-2010, 17:08
Днес ми е първи Успешен ден от 90-дневната диета,дано не се проваля и да издържа поне 1 седмица :lol:
BlackKeys
04-06-2010, 17:09
Хора и аз ви се чудя честно казано 8-) ..
Аз , като кача примерно 1-2кг. и веднага се шашкам , тренировки, диети ала - бала.. 8-)
А вие тука със некви страшни цифри ми говорите и се лигавите.. :-o
Не знам .. не ви разбирам , събуждате интереса ми , определено. 8-)
Много ми е интересно да те видя как изглеждаш. би ли пуснала снимка(без лице ако трябва, и есествено, ако си съгласна). Просто като ти чета менюто и колко спортуваш имам чувство, че си някаква клечка.
Колко си висока и колко тежиш?
smiirnoff
04-06-2010, 17:12
Абе, деба, елате ги свалете тия шитави 5 кила вместо мен о.О :lol:
Баси неорганизирания организъм имам - т'ва като се тъпча с шоколади и простотии - хоп, Теодора свали 4 килограма .. а са тука с неква тъпа диета - 2 дена и на 3тия всичко отива на майната си. Т'ва е само и единствено защото мама и тати готвят вкусно о.О
Утре, к'вото ще да става, няма да е като преди. !!!
Волята ше си докара задника при мен и няя мърда от мен !!
Меню за утре:
Закуска - филия с шоколад или с нещо друго (може да е калорично, ама не смятам закуската, дето е най - важна, да се състои от некво лигаво плодче.
Отивам после до магазина и си купувам някви хубави чайове, дето да са ми приятни и ще ги пия без захар!
Ако ми се прияде нещо - тогава плод или чай.
Обяд - мама ако сготви нещо ще си сложа малко, колкото да се наям, а ако огладнея - плод или чай пак.
Вечеря - по принцип си вечерям салата, така че т'ва остава.
^^ Готово, звучи ми хубаво менюто - има всичко, което обичам, от нищо няма да се лиша, даже и сладко съм си включила.
Иии упражнения ще правя, че утре ще е шитаво времето и няма да мога да тичам навън :/
billytalent
04-06-2010, 17:15
smiirnoff Пусни една снимка да те видим,изглеждаш ми слаба :)
smiirnoff
04-06-2010, 17:29
Абе не съм слаба - както едно момиче беше казало - като круша съм и аз :razz:
Смисъл бедрата ми не ме кефят, ама те с тичане ще се оправят. Иначе и корема - него с коремни преси, тичане и колело. И там тия излишните кила ше се свалят .. просто трябва яко воля, моята вече идва ^^ 8-)
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs465.snc3/25554_1165740524073_1844707839_319514_1457918_n.jp g
Съжалявам, че са такива малко смахнати снимките, ама такива скорошни намерих в цял ръст xD
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs465.snc3/25554_1165740564074_1844707839_319515_4020184_n.jp g
Ето тук се вижда малко по - добре.
http://i42.tinypic.com/2r71nxu.jpg ии тук к'во не си харесвам :Д
*пропуснах да спомени и любовните ми дръжки :Д .. и задника може малко да се пооправи, въпреки че си ми харесва де, така че май него няма да го пипам xD
billytalent
04-06-2010, 17:35
На мен ми изглеждаш напълно нормална...определено не си като круша хаха,лично аз не харесвам прекалено слаби
smiirnoff
04-06-2010, 17:37
Ама то и аз няма да се харесам, ако съм неква клеччка - пък и като съм с едър кокал, ако съм много слаба ще е някво супер нереалистично xD
Искам да се стегна, пък те килограмите сами ще си се махнат като спортувам ^^
titinkaa
04-06-2010, 17:44
Аз днес я почнах диетата 90 дневната ама малко я наруших и ще я почвам от утре по сериозно
чоек, у тебе нема е толко воля, честно.. тия 80 кг не те ли мотивират?!?! аз ако бех 80 кг..
имам воля,но просто тея хора покрай мене само ме карат да ям,а не е удобно да ида на гости и да не хапна нущо поне от уважение,така че 80кг може да съм ама ще ги сваля,може да е с мн упоритост,но ще достигна целта си :-x
Infinity
04-06-2010, 17:47
Хора , к'во се нервирахте бе ?! 8-)
Тия килограми не съм ги ви пъхала аз в задниците , бедрата и коремите. 8-) Да не ви прозвучи малко грубичко , ама така е .
Вие сами сте си го направили , сега малко по-спокойно.
smiirnoff мисля , че един хубав режим / не диета ! /
ще ти се отразят много добре + спорт , разбира се. :)
BlackKeys пратила съм ти ЛС. :)
YouMakeMeSmile
04-06-2010, 17:58
имам воля,но просто тея хора покрай мене само ме карат да ям,а не е удобно да ида на гости и да не хапна нущо поне от уважение,така че 80кг може да съм ама ще ги сваля,може да е с мн упоритост,но ще достигна целта си :-x
да ти имам оправданията :] аз като съм секи ден с компанията и те си пият биричка и си хапват чипс, семки и т.н. карат ме и аз кво?! аз ако ям всеки ден с тях ще съм 100 кила. на великден бях на гости, ма не съм яла, дори от уважение, съжалявам, ама аз съм по- важна от 1 парче козунак. твойта упоритост всички сме я виждали.. или се стегни, или не реви.
п.п. сори за грубия език, изнервих се.
mArMaLaDkA
04-06-2010, 18:01
Диетите, които спазвате може и да се увеличават, но не може да се каже същото и за мозъчните ви клетки. :)
Голямо ахване и споменаване 20 пъти как titinkaa била 80 кг, голямо чудене защо не ги е свалила досега, голямо самоизтъкване как се грижим за себе си с това, че като качим килограм и почваме диети, тренировки и прочие. Че вие по цял ден на 2 бисквити и една ябълка го карате като не сте диета, ами като сте? :-o Болна работа. Да не говорим, че по тая логика всеки път преди менструация трябва да сте на диета, девойки, защото както (не) знаете, по това време се задържат течности. Другата пък и тя налива акъл, възмущавайки се, нищо че до вчера споменаваше как не може да започне диета, защото има проблем със сърцето(което всъщност й беше извинението във всеки пост). Жалко е. Още по-жалко е, че повечето от вас сте прескочили вече поне през 10 диети до 17-годишна възраст. Вместо да си стресирате организма с най-различни диети, вземете да се храните нормално, често и редовно. И спортувайте. Разберете, че не е прегрешение да изядете един сандвич или бонбон на рожден ден, безумните ви диети няма да ви провалят постигнатото. И е нормално да се качат известни килограми в пуберитета. Ако е по-сериозно - диетолог, кръвни изследвания, разни такива неща, а не прескачане от трън та на глог.
viksit0y
04-06-2010, 18:06
Съгласна съм с mArMaLaDkA :)
Loshotia
04-06-2010, 18:08
Абе имаш воля...от месец се каниш да почнеш диета. Аз не вярвам да отиваш на гости да се тъпчеш. Поне аз като ходя на гости, отивам да се видя с хора.
Хората се хранят, за да живеят, а не живеят, за да се хранят.
kuklichka_bg
04-06-2010, 18:20
Добре, че няма МакДонълдс, КФС или Дънкин Донътс тук. Иначе нямаше да съм 50, ами 150 кила минимум. 8-) Щях денонощно да набивам крилца, чийзбургери, пържени картофки и понички, мдаам. ^_^ *замечтава се*
++++ :oops: :oops: :oops:
smiirnoff
04-06-2010, 18:29
Не ве, Мармаладка е супер права. Смисъл аз едвам се понасям понякога като се разлигавя и не мога за 1 седмица да направя нещо нормално. Тя хубаво спомена за пубертета - то е нормално тогава да си качиш кила, ала бала, ама все пак точно тогава и всеки иска да е супер (само дето сега всеки иска да е едва ли не анорексик о.О).
Аз сама супер много си се дразня, защото спортувам редовно от малка - плуване, танци, тичане, волейбол и въпреки всичко съм няква по - едра. Нали то до кокал, ген и т.н ама и аз искам да се видя със стегнати бедра и корем и смятам т'ва да стане до лятото.
Аз в няколко страници назад мрънках, че повечето, които пишат тук само спазват диета, а не се движат - еми то к'ви резултати тогава ще има ? Никакви.
Иии тати след 2 дена ще ми докара колелотооо ^^
Суупер хард ще го изкарам с т'ва колело .. само да не се счупи като миналия път :razz:
^^
Infinity
04-06-2010, 18:30
mArMaLaDkA специално titinkaa не веднъж е доказала , че няма воля за диети или поне така излиза от това ,което пише тук.
Не си мисли , че не знам , че преди цикъл се задържат течности и се качва някой друг килограм , не си мисли , че всички имат стомах, като чувал , който само се чудят с какво да напълнят. Важното е човек да се чувства добре , организма му да функционира добре , той самия да се чувства добре в кожата си и да не се притеснява от тялото.
Не е задължително да си 45кг. за целта , някои хора се чувстват добре и когато са 70кг. :)
YouMakeMeSmile
04-06-2010, 18:38
mArMaLaDkA специално titinkaa не веднъж е доказала , че няма воля за диети или поне така излиза от това ,което пише тук.
сети ли се, мармаладке?
PinkFloydSound
04-06-2010, 18:38
Бах ви и в квачките.
От шашава, по-шашава...
Loshotia
04-06-2010, 18:41
Не си мисли , че не знам , че преди цикъл се задържат течности и се качва някой друг килограм , не си мисли , че всички имат стомах, като чувал , който само се чудят с какво да напълнят. Важното е човек да се чувства добре , организма му да функционира добре , той самия да се чувства добре в кожата си и да не се притеснява от тялото.
Не е задължително да си 45кг. за целта , някои хора се чувстват добре и когато са 70кг. :)
Именно затова е тая тема- за да си помагаме, защото имаме нещо общо- борба с килограмите.
А иначе titinkaa имам чувството, че пише тук, за да се оправдава и извинява.
smiirnoff, не си мисли, че хората не спортуват. Просто не го пишат :)
Infinity
04-06-2010, 18:41
Бах ви и в квачките.
От шашава, по-шашава...
Това обаче ми хареса !! :grin: :D :D :razz:
mArMaLaDkA
04-06-2010, 18:49
Именно в съзнанието ми изскочи тя, когато пишех втората част на поста. Денонощно прескача от диета в диета и се кори, че от 1 бонбон ще й пропадне новата измислена, което не е нормално. :-o
И да, има разлика между това, да си отчупиш примерно съвсем малко козунак, да изядеш един бонбон, за да не обидиш хората и съвсем друго, да нагъваш моШно от всяка тарелка/чинийка, която се появи на масата.
Биянке, довчера и ти беше квачка, така че тихо.
PinkFloydSound
04-06-2010, 18:53
В никой случай не съм обсъждала ЧУЖДИТЕ кила.
Всеки си има глава на раменете и я ползва така, както може!
titinkaa
04-06-2010, 19:07
Не се заяждам,но вече спрете да ме обсъждате колко кг съм и кво що,щото сега говорите ама не се знае след време кво ще ви дойде на главите и дали няма да станете по дебели и от мене,и няма оправдания за нищо,и всичко квото пиша е вярно,а не измислици колкото да напиша нещо.Ще се стегна и след време като стана колкото кг искам тогава ще ви сложа снимка от преди и след и тогава ме обсъждайте,и имайте смелост да ми кажете,че нямам воля.Нито ме познавате,нито нищо,за да ми казвате че съм нямала воля.Ще си замълча до тук,повече няма да ви говоря по тоя въпрос,че да не кажете че се заяждам или оправдавам.че нали за това е форум,за да споделяме и да си помагаме,защо в други форуми не се заяждат и не се карат като тука,а тука всеки напада другия?!
YouMakeMeSmile
04-06-2010, 19:13
Не се заяждам,но вече спрете да ме обсъждате колко кг съм и кво що,щото сега говорите ама не се знае след време кво ще ви дойде на главите и дали няма да станете по дебели и от мене,и няма оправдания за нищо,и всичко квото пиша е вярно,а не измислици колкото да напиша нещо.Ще се стегна и след време като стана колкото кг искам тогава ще ви сложа снимка от преди и след и тогава ме обсъждайте,и имайте смелост да ми кажете,че нямам воля.Нито ме познавате,нито нищо,за да ми казвате че съм нямала воля.Ще си замълча до тук,повече няма да ви говоря по тоя въпрос,че да не кажете че се заяждам или оправдавам.че нали за това е форум,за да споделяме и да си помагаме,защо в други форуми не се заяждат и не се карат като тука,а тука всеки напада другия?!
немаш воля бате
ако имаше до са да си отслабнала
и аз немам, ама не ревем. са ми дойде волята и свалям.. и не смятам да спирам. смисъл, да. :-)
Loshotia
04-06-2010, 19:16
^ хаха, лелеее, ти си си сменила аватара. Чак сега ти видях ник-нейма и зацепих :D
А иначе наистина няма воля.
То ако можеше да се тъпчеш и да отслабваш...
YouMakeMeSmile
04-06-2010, 19:20
8-) :)
smiirnoff
04-06-2010, 19:22
^ Щото сме в България :razz:
Аре са тихо вече, че ше изтрият темата.
Моят приятел е ебати гадняра - въобще не иска да ме мотивира 8-)
А м/у другото тати и той се е бъгнал и е на диета :Д
Нещо не му харесва как стои корема му и само се оплаква :D
И сега тука се чуди как да си направи режим, че да стане като фиданка :razz:
Сега като ми докара колелото и той ще вземе на сестра ми и почваме заедно да сваляме ^^
Дояде ми се ябълка, ама ме мързи да си нарежа .. :lol:
Малко мотивация - Успех и знайте, че вярваме във Вас - аз и .. някои други 8-)
И аз съм мъж - ще успея :Д
Утре дано да е хубаво времето да тичааааам <33
^^
YouMakeMeSmile
04-06-2010, 19:24
са ще ви покажа нещо, само да намеря снимки. :)
smiirnoff
04-06-2010, 19:25
То ако можеше да се тъпчеш и да отслабваш...
Аве аз и тати можем .. ама не е винаги така :razz:
YouMakeMeSmile
04-06-2010, 19:31
http://prikachi.com/files/1489690z.jpg - преди 1 месец
http://prikachi.com/files/1489698M.jpg ^
http://prikachi.com/files/1489707x.jpg - преди около 2 седмици
http://prikachi.com/files/1489710H.jpg миналия петък
http://prikachi.com/files/1489713T.jpg
смисъл, аз си я виждам разликата 8-)
пп. сори за гадното качество и там вс останало 8-)
аз не виждам смисъл да се карате щом пишите в тема за отслабване значи имате да сваляте.... кой колко няма значение
няма значение и как сте ги натрупали...
факт е обаче че с много диети нищо не правите :)
хора просто си направете режим и не мислетеза него !!
smiirnoff
04-06-2010, 19:59
...
Машинкааааа 8-)
Аве аз може да не виждам, ама наистина има малка разлика (:
Аз преди 1 година и сега имам бая разлика .. ама на снимките съм грозна, пък и сега ме мързи да гледам :Д
vampireee
04-06-2010, 21:34
и аз се присъединявам към диетуващите ОТНОВО;;
с доста ограничения за по-малко от месец бях смъкнала 10 кг, но понеже съм тъпа не си направих захранване, а се тъпчех като невидяла и следователно си върнах 5;
та от днес съм на някакъв режим ще се ограничавам не съм избрала диета, но спирам сладкото ще ям плодове, зеленчуци, млека, яйца такива неща;
днес съм изяла 4 варени яйца със сирене и 2 чаши нискомаслено прясно мляко
http://prikachi.com/files/1489690z.jpg - преди 1 месец
Ехх тая Дупница 8-) :P
Иначе ти си си оккей според мене..
А хора то хубаво че пишете тука ама не говорете така, щото знаете че всички хора са различни и не може напр. всички да отслабват 7 кг за 7 дни ..
Малко повече подкрепа .., то съм сиг. че няма дебели момичета тук, това което искате ще го постигнете с малко повече упоритостт :-)
titinkaa
04-07-2010, 06:18
Днес менюто ми е...
Закуска-чаша топла вода+2 абълки
Обяд-2 варени яйца + салата от краставици и домати с малко зехтин и оцет
Вечеря-1 яйце и малко салата същата^
kuklichka_bg
04-07-2010, 08:22
днес ми е въглехидратен ден......умирам си от кефффффф :smt003 :smt003 8-) менюто ми е
з-кафи
о-вали с сладолед
в-нз някъде навън ще съм 8-) но предполагам още вафлички ще хапна :oops:
Не мога да не се намеся. И въпреки, че не съм на диета и не пиша в темата я следя от чисто любопитсвто.
Не мисля, че е правилно на обсъждате titinkaa по този начин. Не сте на мястото й, не знаете какво й е. А пък освен диетита може да има и друг проблем( и тук се обръщам пряко към titinkaa да я попитам дали си е направила хормоналните изследвания, защото понякога проблемите с килата са заради това..а ако имаш проблеми и ги оправиш няма да имаш нужда и от диети). Като гледам на всички основният проблем им е волята. Най-трудната задача е да спазваш диета, особено ако останалите около теб не се съобразяватс теб и купуват псотоянно вредни храни.
Всеки само знае да дава акъл и да обижда другия. Не знам дали сте обърнали внимание, че титинкаа е всъщност момичето, което най-много подрекпя всички и им помага без никакви предразсъдъци. Замислете се малко :)
Това е от мен
titinkaa
04-07-2010, 09:32
cyclops...преди 3г. правих хормонални изследвания ама не помня дали ми бяха наред или не резултатите.Скоро бях до личния лекар,и точно поради тея килограми му исках да ми пусне изследвания ама той му отказа,нямала съм нужда,но не мисля така,щом съм отишла значи имам нужда от изследвания,пък и аз съм си в правото всяка година да му пуска пълни изследвания(профилактични) ,и така и така не ми пусна изследвания.Каза ми да съм почнела диета,имала съм голям избор в интернет да си харесам някоя и да почвам,макар че това от негова страна не е правилно,така да ме насочва,а като лекар трябва да се погрижи за мен.Както и да е,повече не настоях и си тръгнах :( :x
foreverr
04-07-2010, 09:35
cyclops...преди 3г. правих хормонални изследвания ама не помня дали ми бяха наред или не резултатите.Скоро бях до личния лекар,и точно поради тея килограми му исках да ми пусне изследвания ама той му отказа,нямала съм нужда,но не мисля така,щом съм отишла значи имам нужда от изследвания,пък и аз съм си в правото всяка година да му пуска пълни изследвания(профилактични) ,и така и така не ми пусна изследвания.Каза ми да съм почнела диета,имала съм голям избор в интернет да си харесам някоя и да почвам,макар че това от негова страна не е правилно,така да ме насочва,а като лекар трябва да се погрижи за мен.Както и да е,повече не настоях и си тръгнах :( :x
Иди отново и му обясни, че наистина се налагат изследвания.Ако настояваш няма как да ти орткаже.Кажи му, че си в правото си да си направиш изследвания.
Абсолютно. Тези лични лекари..само и само да си спестят направленията значи. Настоявай. Ако трябва си измисли нещо..кажи му че се чувстваш преуморена...абе дръж си на своето. Наистина ако имаш проблем с някой хормон всичко може да идва от него.
При преумора, изпотяване, окосмение, наднормено тегло и т.н. по принцип е хубаво да се правят хормонални изследвания. Дори и да са отрицателни резултатите(което все пак ти го пожелавам, защото е кофти) е хубаво да ги видиш за твое успокоение :)
titinkaa
04-07-2010, 09:59
Абсолютно. Тези лични лекари..само и само да си спестят направленията значи. Настоявай. Ако трябва си измисли нещо..кажи му че се чувстваш преуморена...абе дръж си на своето. Наистина ако имаш проблем с някой хормон всичко може да идва от него.
При преумора, изпотяване, окосмение, наднормено тегло и т.н. по принцип е хубаво да се правят хормонални изследвания. Дори и да са отрицателни резултатите(което все пак ти го пожелавам, защото е кофти) е хубаво да ги видиш за твое успокоение :)
Еми аз съм решила да си направя изследванията без да ходя пак при него,а ще си платя квото трябва,не ми се занимава пак с тоя лекар,че само се ядосвам
foreverr
04-07-2010, 10:01
Еми аз съм решила да си направя изследванията без да ходя пак при него,а ще си платя квото трябва,не ми се занимава пак с тоя лекар,че само се ядосвам
Аз на твое място бих отишла, пък като ти откаже тогава давай пари за изследвания...
оохх тия диети вече тотално трябва да се отказвам от тях.. направиха ми едно изследване , след което го анализира лекар и работата хич не е розова.
мазнината ми е под нормата , мускулната ми маса е на нормата 8-)
метаболизма ми е много бърз ( на 12 годишна, а аз съм на 18 - това мисля , че е добре 8-) )водата ми е добре, ама лошото е че трябва да имам мазнина около органите ,която да ги пази от пропадане, а аз почти нямам
за това ..замислете се и вие, аз започнах 8-)
в крайна сметка здравето ни е най-важно
Loshotia
04-07-2010, 11:11
оохх тия диети вече тотално трябва да се отказвам от тях.. направиха ми едно изследване , след което го анализира лекар и работата хич не е розова.
метаболизма ми е много бърз ( на 12 годишна, а аз съм на 18 - това мисля , че е добре 8-) )водата ми е добре, ама лошото е че трябва да имам мазнина около органите ,която да ги пази от пропадане, а аз почти нямам
Така е, но ако досега си се хранила нормално, имам предвид да не си се ограничавала, значи пак трябва да правиш някакъв вид диета и това трябва диетолог да ти го каже. Поне така си мисля де.
А какви са тези изследвания, които си си правила? Как се казват?
Какви изследвания си си правила и къде? Стана ми интересно :)
Всъшност недей съвсем самичка. Ендокринологът е този, който знае от какво имаш нужда. Хормоните са много на брой и ти самата не знаеш кое е хубаво да си изследваш, а все пак не са много евтини изследванията :) успех !
Infinity
04-07-2010, 12:48
Да и аз искам да попитам POLLINA какви са тия изследвания , къде ги е правила и колко струват ? :)
vanilievisez
04-07-2010, 12:52
абе, тука има хора, 'дето пишат ей така за нищото 8-)
Инфинити примерно съм я виждала, слаба е, не разбирам защо постоянно виси в темите за диети и защо се ограничава х.х
иначе съм напълно съгласна с мармаладка
по темата
аз не съм на диета, не смятам и да почвам отново
храня си се нормално, не се ограничавам, просто не ям в огромни количества
и все пак не се тъпча с няк'ви боклуци, а хубава храна
както и да е
vampirediaries
04-07-2010, 13:13
Аз не съм на диета и честно казано не мисля,че трябва да се ограничаваме точно в пубертета освен ако не е наложително.
Аз обаче почвам леко да се притеснявам за килограмите си-почти на 14 съм,а тежа 42 кг. като се има напредвит,че съм 160 висока и съм под нормата.В интернет пишеше в един сайт,че трябва да бъда 52. :shock: Постоянно ям нещо.Тъпча се като прасе,защото постоянно ми се яде и не мога да качвам килограми.Имам бърз метаболизъм. :?
vampirediaries, нормално е в пубертета да ядеш доста повече. Като станеш на 16-17, и ти ще направиш дупето най-вероятно;)
billytalent
04-07-2010, 15:28
Стигнах до извода,че за мен най-добре е да си съставя мой хранителен режим,вместо да спазвам диети,защото винаги се провалям-да,нямам воля...затова ще спра сладкото и другите глупости,забелязала съм,че за 1 седмица без подобни храни веднага се забелязва някаква разлика...
smiirnoff
04-07-2010, 15:59
Абе хора, хубаво, спирате боклуците и т.н .. ама сладкото о.О
В шоколадът например има много енергия - човек се нуждае от енергия о.О
Се едно да се откажете от плодовете ..
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКАЛЯВА СЪС СЛАДКОТО, но да се спира за мен си е тъпо :/ .. т'ва е енергия, захарните изделия са задължително в менюто на един тинейджър, най - малкото, защото сега расте и се нуждае от ВСИЧКО! о.О
Сега малко да си приложа знанията от тази година :Д
Има 7 основни групи храни:
1. хляб, зърнени храни, ориз и макаронени изделия
2. плодове
3. зеленчуци
4. мляко и млечни продукти
5. варива и ядки
6. месо, риба, птици и яйца
7. сладкарски и захарни изделия
''За да си набавим всичко необходимо, ежедневно трябва да приемаме храна от ВСЯКА група. Препоръчва се съотношението м/у белтъци, мазнини и въглехидрати да е 1:1:4.
Препоръчва се за подрастващите да се хранят 4-5 пъти на ден.
Трябва да се приема и около 1,5 - 2 литра вода дневно.''
Пак можете да ядете от всичко и да отслабвате, стига да разпределяте нещата нормално и да се храните здравословно.
vampireee
04-07-2010, 16:01
суривите ядки и сушените плодове стават ли за "здравословен режим"
titinkaa
04-07-2010, 16:07
суривите ядки и сушените плодове стават ли за "здравословен режим"
Да
venityyy95
04-07-2010, 16:16
ем аз по4нах днес тая 5-дневната диета и за сега изкарвам на 2 млека като съм бягала на стадиона 10 обиколки и ходя на самбо :-D дано да издържа стискайте ми палци :grin: а да питам за втория ден може ли плодове? защото аз не ям доста зелен4уци и ако може и плодове ще е супер :) :)
YouMakeMeSmile
04-07-2010, 16:23
от днеска (http://prikachi.com/files/1492208G.jpg) 8)
titinkaa
04-07-2010, 16:40
Аз за днес си спазих диетата в белтъчен ден,но на обяд ядох краставица и домат на салата,а сега ям марула,нали не пречи,то пак е зеленчук?!
billytalent
04-07-2010, 16:43
Аз за днес си спазих диетата в белтъчен ден,но на обяд ядох краставица и домат на салата,а сега ям марула,нали не пречи,то пак е зеленчук?!
Няма проблем,на мен в повечето случаи дори менюто ми на вечеря,беше коренно различно от това на обяд.Успех :)
tamarichka
04-07-2010, 18:13
как да изчисля колко грама например "пилешко" ям ? :-o
titinkaa
04-07-2010, 18:14
Няма проблем,на мен в повечето случаи дори менюто ми на вечеря,беше коренно различно от това на обяд.Успех :)
аха добре.Мерси :-)
PinkFloydSound
04-07-2010, 18:29
Аз пък ще си ям от всичко по много и ще отслабна! :P Просто знам Великата Тайна на Вселената. 8-) Сигурно ще ме помислите за луда, ама обстоятелствата, случките и хората се нагаждат според мислите ни! Ако си мислите, че сте дебели, ще бъдете дебели, разбира се. За каквото си мислиш, независимо дали го искаш, или не, то СТАВА. Вселената отговаря на мислите ти. Просто си визуализирайте как сте слаби, не си мислете КАК ще стане това, събуждайте се всеки ден с тази мисъл и ще видите как всичко ще се нареди. :P
П.П. Е сега със сигурност ме мислите за луда. :lol:
billytalent
04-07-2010, 18:44
Че на мен всеки ми го казва тва,да мисля положително...всяка сутрин като се събуждам да си казвам-днес съм -1 кг.по-слаба и наистина има нещо такова
silviq8888
04-07-2010, 18:44
Здравейте и аз се присъединявам от утре към вас! На 90 - дневната ще съм ! Моля тези които са на нея бихте ли ми казали за 10 дни колко сте свалили горе долу!днес си купих и чай Инхуа и ще го съчетая и с въртене на колело! Ще пиша за резултатите! Успех на всички
marielka4455
04-07-2010, 18:47
Аз пък просто не мога да пазя диета почвам една и след два дни пак се тъпча много е гадно кажете някакво средство как да издоржам по повече само за ядене си мисля :-x :-x :-x :-x :-x
kuklichka_bg
04-07-2010, 19:05
Здравейте и аз се присъединявам от утре към вас! На 90 - дневната ще съм ! Моля тези които са на нея бихте ли ми казали за 10 дни колко сте свалили горе долу!днес си купих и чай Инхуа и ще го съчетая и с въртене на колело! Ще пиша за резултатите! Успех на всички
за 10 дена -1.5
:)
tamarichka
04-07-2010, 19:06
моля за отг , ако може :o
titinkaa
04-07-2010, 19:08
Аз утре съм на бобови и варива,и ще си сготвя утре леща :)
PinkFloydSound Хващам се на бас, че си гледала филма The Secret. Вярно е, нали? Всъщност това е точно така! Работи! Точно заради това, не помня кой го беше казал, известна жена беше, лелеее как ми излезе от ума, както и да е :D , тааа е казала, че не е против войната, а е за мира! Вярно е, просто е така! Мислиш ли си " Не съм дебела", Вселената чува само "Дебела съм, дебела съм" и така ти ставаш още по- дебела. За целта трябва да си мислиш "СЛАБА СЪМ" ! Толкова е просто! :)
PinkFloydSound
04-07-2010, 19:15
PinkFloydSound Хващам се на бас, че си гледала филма The Secret. Вярно е, нали? Всъщност това е точно така! Работи! Точно заради това, не помня кой го беше казал, известна жена беше, лелеее как ми излезе от ума, както и да е :D , тааа е казала, че не е против войната, а е за мира! Вярно е, просто е така! Мислиш ли си " Не съм дебела", Вселената чува само "Дебела съм, дебела съм" и така ти ставаш още по- дебела. За целта трябва да си мислиш "СЛАБА СЪМ" ! Толкова е просто! :)
ДА! 8-) Мария Тереза го е казала, точно това най-много ми се загнезди от целия филм!
BlackKeys
04-07-2010, 19:17
моля за отг , ако може :o
Ами има едни кухненски теглилки. Мисля, че не са скъпи, така че може да си вземеш и да си мериш.
Абе може ли да ми пуснете снимка на отпуснат корем? Все имам чувството, че отпуснат трябва да значи с мазнини, пък за стягане препоръчват упражнения, за мазнини-кардио... Та не знам дали ме разбрахте ама все пак ако може снимка на отпуснат корем.
Хихихи :) И аз го гледах, просто ми отвори очите!
smiirnoff
04-07-2010, 19:28
Тука виждам яко зарибени по филма 'The Secret' 8-)
Този филм съм го гледала много пъти, всеки път, когато имам свободно време си го пускам ^^
Супер полезен е, информацията е представена просто невероятно и от него всеки може да научи МНОГО !
Леле, сега се замислих този филм колко много е направил за мен .. и колко ми е помогнал <33
Ако не беше филма, сега нямаше да съм толкова щастлива ^^
Баси, наистина като се замисля, точно миналата година август - септември исках едни неща, по - точно едни 2 определени неща .. ии сега те са реалност ии направо се изумявам като се сетя 8-)
^^
^ А да знаеш и колко книги имааа.. С вуйчо ми мога да си говоря цял ден по тая тема. Беше ми дал пример, за това че не можеш да промениш мислите на другите хора, смисъл не можеш да си кажеш "Искам Лили Иванова" и тя да ти се яви, но ако кажеш "Искам някоя дърта, руса, известна" и хоп.. 8-)
viksit0y
04-07-2010, 20:26
Някой може ли да ми даде линк да си го сваля тоя филм 8-)
vampireee
04-07-2010, 20:29
http://www.zamunda.net/details.php?id=202513&comments=1#startcomments
viksit0y
04-07-2010, 20:39
http://www.zamunda.net/details.php?id=202513&comments=1#startcomments
Мерси :)
kuklichka_bg
04-07-2010, 20:40
не е само до вярване..не може да си 80кг и да казваш слаба съм слаба съм,нищо да не правиш и да отслабваш,то ако беше тей еех ех
по темата
аз вече смятам да стана по-стриктна с диетата и да ям тоова което ям на обяд наполовина за вечеря... 8-) защото до сега не съм го правила това :oops:
PinkFloydSound
04-07-2010, 20:42
Оф, Боже! Бях убедена, 4е ще има подобни мнения.
Силата на мисълта е по-голяма от тази на някакви си мазнини, билив ми. ;)
YouMakeMeSmile
04-07-2010, 21:19
СИЛАТА НА МИСЪЛТА Е НЕВЕРОЯТНА!!!!!!!!!
Свалих си филма, а на вас ви препоръчвам книгата на Джон Кехоу- Подсъзнанието може всичко. Невероятна! :)
kuklichka_bg
04-08-2010, 07:12
-2кг съв вечее :smt003
някой друг няма ли да сподели резултат? :)
smiirnoff
04-08-2010, 07:18
Еми като не искате да вярвате, ще си седите гладни, дебели и нервни.
А аз ще съм слаба и ще си размятам стегнатите крака по плажа с високо вдигната глава ..
Пфууу .. т'ва човек да ви посъветва нещо за добре, вие пак ще намерите начин да оплюете всичко о.О
При това БИАНКА Ви каза нещо нормално, което е похвално за нея (xD), ама вие пак о.О
Днес съм на не седмото, а седемнайстото небе от щастие ^^.
Свалила съм още 1 килограм и си забелязвам разликата в краката и коремчето ^^
Обичам се <33
xD
kuklichka_bg
04-08-2010, 07:35
сега си тегля филма и да ме озари и мене тази тайнааа 8-)
Loshotia
04-08-2010, 08:00
Това за мисълта е напълно вярно. Не съм го "прилагала" за диета, на за разни други неща, съм. Един познат на една приятелка така е свалил доста. Но съм на мнение, че не всеки го може.
titinkaa
04-08-2010, 08:05
Добро утро!
Днес съм на варива...
Закуска-чаша топла вода с лимон+1 ябълка(не мога да изям 2 ябълки,щото ми става мн тежко,пък и ябълките са големи)
Обяд-ще ям леща+салата от домати и краставици
Вечеря-пак леща,но на половина + марулена салата вместо пак краставици и домати :)
И много вода през деня :) :-)
enjoyth3lif3
04-08-2010, 08:48
На 90 дневната съм - въглехидратен ден! 3-ти месец :-) 53кг от 63 :grin:
PinkFloydSound
04-08-2010, 08:56
Еми като не искате да вярвате, ще си седите гладни, дебели и нервни.
А аз ще съм слаба и ще си размятам стегнатите крака по плажа с високо вдигната глава ..
Пфууу .. т'ва човек да ви посъветва нещо за добре, вие пак ще намерите начин да оплюете всичко о.О
При това БИАНКА Ви каза нещо нормално, което е похвално за нея (xD), ама вие пак о.О
Днес съм на не седмото, а седемнайстото небе от щастие ^^.
Свалила съм още 1 килограм и си забелязвам разликата в краката и коремчето ^^
Обичам се <33
xD
Уау, аз да кажа нещо нормално, да не повярваш! 8-)
titinkaa
04-08-2010, 09:01
На 90 дневната съм - въглехидратен ден! 3-ти месец :-) 53кг от 63 :grin:
Браво,супер резултати си постигнала,дано и аз да сваля :) :-)
YouMakeMeSmile
04-08-2010, 09:23
аз бях до сега на тренировки, тренирам волейбол. сутринта пих кафе, сега ще си хапна една салатка маруля, домати, краставици и репички ммм... 8-) по- натам както дойде, ако съм гладна ще хапна нещо малко, ако не съм- няма да ям и тва е.
MimiKalcheff93
04-08-2010, 13:52
Здравейте момичета.Преди спазвах ''Диетата на Боряна'' за една седмица дори към 10 дена някъде, не помня точно.Бях свалила около килограм и нещо , спрях диетата и започнах да си ям всичко , не се тъпча като невидяла , или нещо подобно.Скачах на въже но го спрях за 3-4 дена ,защото много ме боляха пръсците бях направила мускулна треста, бях се пренатоварила. Днес пак започнах с въженцето да скачам около150-200 пъти :) не си давам много зор да се мъча не искам пак мускулни след като скачах около час и бях скочила 1000 пъти .Та така килограмите ми мога да ви кажа ,че са същите и като ям и като не ям , просто краката са ми мускули ,ама от къде толкова акъл преди да се мъча с диетата . Не е вяжно колко килограма си , а ти дали се харесваш и дали си стегната ,ако ще и 80 да си ако си се стегнал иси тренираш дори минимално , но все ден и си решенд а поддържаш добра форма ,никой и нищо няма да ти поречи , или пък спре.Дори ''малките прегрешения'' както им казвахме по време на диетата.Просто движение и без вредни храни , и без вманиачавания.Защото аз бях луднала по тези диети ...Сега ще си изтегля филма и ще пиша после. И не си мислете ,че са седмица ще смъкнете 10 кг... това си е убийство за организма..
kuklichka_bg
04-08-2010, 14:15
аз нямам за цел бързо отслабване.
целта ми са 5-6кг,който до края на 90 дневната се надявам да сваля. :)
Loshotia
04-08-2010, 14:24
Е аз като те гледам в другия форум, бая си свалила, така че и преди края на 90дневната ще ги свалиш.
YouMakeMeSmile
04-08-2010, 14:32
Здравейте момичета.Преди спазвах ''Диетата на Боряна'' за една седмица дори към 10 дена някъде, не помня точно.Бях свалила около килограм и нещо , спрях диетата и започнах да си ям всичко , не се тъпча като невидяла , или нещо подобно.Скачах на въже но го спрях за 3-4 дена ,защото много ме боляха пръсците бях направила мускулна треста, бях се пренатоварила. Днес пак започнах с въженцето да скачам около150-200 пъти :) не си давам много зор да се мъча не искам пак мускулни след като скачах около час и бях скочила 1000 пъти .Та така килограмите ми мога да ви кажа ,че са същите и като ям и като не ям , просто краката са ми мускули ,ама от къде толкова акъл преди да се мъча с диетата . Не е вяжно колко килограма си , а ти дали се харесваш и дали си стегната ,ако ще и 80 да си ако си се стегнал иси тренираш дори минимално , но все ден и си решенд а поддържаш добра форма ,никой и нищо няма да ти поречи , или пък спре.Дори ''малките прегрешения'' както им казвахме по време на диетата.Просто движение и без вредни храни , и без вманиачавания.Защото аз бях луднала по тези диети ...Сега ще си изтегля филма и ще пиша после. И не си мислете ,че са седмица ще смъкнете 10 кг... това си е убийство за организма..
днеска си мислех за тебе, нещо беше изчезнала. радвам се, че ти дойде акъла :)
billytalent
04-08-2010, 14:43
някой може ли да ми каже упражнения за паласки,почти нямам де и съм стегната,но искам да ги махна изцяло...иначе от неделя до сега съм свалила 3 см.от талията ми :lol: 8-)
titinkaa
04-08-2010, 16:12
Днескашния ден мина добре,до сега се разхождах с една приятелка,след малко отивам да си сипя леща да хапна и тва ми е за днес :)
titinkaa
04-08-2010, 16:54
Момичета,утре ми е въглехидратен ден и се колебая кво да ям,предложете ми нещо.Нисля за обяд да си сваря малко макарони,но за вечеря нз какво,не ми се яде пак макарони,дайте предложение?! :-)
MimiKalcheff93
04-08-2010, 17:12
днеска си мислех за тебе, нещо беше изчезнала. радвам се, че ти дойде акъла :)
Ами викам да ви видя какво правите , как се мъчите . :D Дойде ми акъла верно ....хапвам си всичко , когато ми се яде си ям .Изобщо не се притеснявам , но се движа .Организма не служа диетата ти , ами си иска неговото .Предпочитам дори да съм 1-2 кг над нормата , което вече не мисля ,че е така , но да съм здрава и със здрав огранизъм и метаболисъм също.
billytalent , скачай на въже колкото можеш толкова със всеки следващ ден увеличавай или два дена стой на един брой скокове :) . Не се изморявай и не се пренатоварвай за да не те болят пръсците като мене .Не можех да вървя ужас...! Както и да е просто се разхождай и скачай от това навсякъде се отслабва и стяга. :)
Sunshin3
04-08-2010, 17:26
Между другото, нали знаете, филмът THE SECRET си има и продължение... 8-)
PinkFloydSound
04-08-2010, 17:34
Между другото, нали знаете, филмът THE SECRET си има и продължение... 8-)
То какво е?
smiirnoff
04-08-2010, 17:50
Еми втората част. Ама за нея трябва да знаеш английски, щото май няма субтитри все още. Иначе в нея е обяснено по - подробно. Хубав е филмът - и двете части ^^.
tamarichka
04-08-2010, 18:14
филмът много ми помогна ..
мн ми хареса :grin:
smiirnoff
04-08-2010, 18:24
Ама вие сега като сте изгледали филма, не си мислете, че ще си помислите нещо и хоп, то ще се случи. Трябва да се вярва упорито, да има постоянство в дадена мисъл, да се вложи много по дадено желание.
Не е ей така - искам нещо - ето го.
titinkaa
04-08-2010, 18:42
Никой ли няма да ми отговори ^^^?!
Титинка, домашна пица със зеленчуци?
YouMakeMeSmile
04-08-2010, 18:48
Момичета,утре ми е въглехидратен ден и се колебая кво да ям,предложете ми нещо.Нисля за обяд да си сваря малко макарони,но за вечеря нз какво,не ми се яде пак макарони,дайте предложение?! :-)
макарони със захар
пица със зеленчуци
натерален шоколад
аз това ядях като я пазех. :)
titinkaa
04-08-2010, 18:56
Ок,мерси и на двете ви :) :-)
kuklichka_bg
04-08-2010, 19:32
спагети
филия с лютеница
сладолед
вафли
мога да изреждам многоо 8-)
любимия ми ден е :oops:
YouMakeMeSmile
04-08-2010, 22:06
тати ми вика: ква си отслабнала и погрознела.. :lol:
titinkaa
04-09-2010, 05:45
Днес ми е въглехидратен :grin: После ще пиша менюто,че още не съм го измислила :-D
тати ми вика: ква си отслабнала и погрознела.. :lol:
Миналата година като отслабнах с към 8 кг (доста ми личеше), с едно момче си говорихме ак сме пътували до София и той ми е спал на рамото. Аз му викам - то сега няма да ти е удобно, той ми опипа раменете - отзад малко се подава една кост, не е мекичко, а ръбато, и ми каза "Леле, как си отслабнала... тц, тц, тц, а каква хубава беше" :D
smiirnoff
04-09-2010, 08:17
Еми ето, момчетата не обичат некви клечки !!
Моят приятел ми вика: 'Ти ако отслабнеш още малко, няма да те искам :О'
:razz:
И тати също ми вика, че ако отслабна, няма да съм хубава о.О 8-)
Трябва да се доверим на мъжете, според мен. Те разбират от женски тела :Д:Д :lol:
titinkaa
04-09-2010, 08:56
Менюто...
Закуска-4-5 хапки баничка(знам че не трябваше да ям ама ядох)+чаша топла вода
Обяд-макарони със захар
Вечеря-черен шоколад,друго нз какво,ако останат макарони може би пак тях ще ям
YouMakeMeSmile
04-09-2010, 08:56
въпроса е дали ние се харесваме! 8-)
п.п. за сега съм изпила едно 3в1 с момичетата и малко семки хапнахме.
п.п.2 обичам се, да. защото една от приятелките ми има супер яката секси рокля, която ми беше тясна до преди 2 месеца, а сега ми е даже широка, довечера ще съм с нея и ще постна снимки да видите кака ви ква е стала путка 8)
п.п.3 :lol:
chocolatedidi
04-09-2010, 09:21
Въпрос към момичетата които спазват 90 дневната. Овесените ядки могат ли да се ядат по време на диетата и ако е ДА - в кой ден ?
titinkaa
04-09-2010, 09:43
Въпрос към момичетата които спазват 90 дневната. Овесените ядки могат ли да се ядат по време на диетата и ако е ДА - в кой ден ?
Аз четох,че са подходящи за въглехидратния ден
Sunrisee
04-09-2010, 09:50
Аз щя я карам на салатки днеска. Запасила съм се с домати, краставици и репички. 0тделно банани и .. фурми. :D В 100 грама фурми има ~281 калории ама все пак са по-добро решение от шоколад/халва/щруделче и т.н ? 8-)
П.С Иначе стартирах деня с 2 купички картофки (варени) със сирене. 8-)
То хубаво, ама нали не може да месиш въглехидрати с белтъчини - значи не можеш да ги ядеш с мляко. С вода ли ще ги бъркаш? Струва ми се, че ще са гаднички :o
tamarichka
04-09-2010, 16:54
някой да ми каже пържената риба много ли е вредна и мн мазнини ли има в нея .. защото обикновенно нямам грил ии .. :?
или как да я направя , варена и как ? щот не съм мн по готварството 8-)
foreverr
04-09-2010, 17:12
някой да ми каже пържената риба много ли е вредна и мн мазнини ли има в нея .. защото обикновенно нямам грил ии .. :?
Пърженото е адски мазно и вредно, хич не е подходящоз а диети.Ми направи си я на фурна и скоро си купи скара, тъй като на скарата могат да се правят много неща, а е евтина.
BlackKeys
04-09-2010, 17:20
Недей пържена. Вредно е и крайно неподходящо за диета.
titinkaa
04-09-2010, 18:14
Варена недей,не е хубава,ако имаш скара я изпечи на нея,пък ако нямаш я сложи в тавата и мятай във фурната :)
Glamour92
04-09-2010, 18:17
Варена недей,не е хубава,ако имаш скара я изпечи на нея,пък ако нямаш я сложи в тавата и мятай във фурната :)
задушена в микровълновата с малко водичка,сол и някаква подправка-става страхотна :)
kuklichka_bg
04-09-2010, 19:30
аз пък днес ядох пържени хапки,какво толкова сега.....1 седмично нищо няма да ви стане ако изядете нещо пържено или неполезно
tamarichka
04-09-2010, 19:51
е да права си ^ .. ама един път , а аз от пърженото някак си не моа се откажа .. не че проблемът е във мен а в майка ми .. тяя отказва да не готви пържено .. #-o
ще бъде на скара , пък и нова скара та ще да си купувам 8-)
сеа пак тъп въпрос .. на скара е по добре нали така ?
kuklichka_bg
04-09-2010, 20:05
на 90 дневната ли си,защото ако си на нея,никъде не пише какво да
titinkaa
04-09-2010, 20:06
е да права си ^ .. ама един път , а аз от пърженото някак си не моа се откажа .. не че проблемът е във мен а в майка ми .. тяя отказва да не готви пържено .. #-o
ще бъде на скара , пък и нова скара та ще да си купувам 8-)
сеа пак тъп въпрос .. на скара е по добре нали така ?
На скара е най-добре :)
chocolatedidi
04-09-2010, 20:19
То хубаво, ама нали не може да месиш въглехидрати с белтъчини - значи не можеш да ги ядеш с мляко. С вода ли ще ги бъркаш? Струва ми се, че ще са гаднички :o
Тоест,нямат място в диетата
titinkaa
04-09-2010, 20:32
Тоест,нямат място в диетата
С вода ако искаш ги яж,пък ако не ти харесват не ги яж
kuklichka_bg
04-09-2010, 20:49
и аз мн се ядосвам купих си едно супер яко мюсли точно преди да започна диетата и сега не мога да го ям.Ям го само въглехидратиня със сладолед 8-)
мн се дразня,че любимите ми неща се съчетание от различни дни
BlackKeys
04-09-2010, 20:53
и аз мн се ядосвам купих си едно супер яко мюсли точно преди да започна диетата и сега не мога да го ям.Ям го само въглехидратиня със сладолед 8-)
мн се дразня,че любимите ми неща се съчетание от различни дни
Е ти мюслито може да си го ядеш и без мляко. Аз много обичам и само ей така да си го ям.
billytalent
04-09-2010, 21:09
Овесени ядки и вода е брутално,веднъж опитах и щях да умра :-s
Овесени ядки и вода е брутално,веднъж опитах и щях да умра :-s
Познато...
tamarichka
04-10-2010, 07:20
на 90 дневната ли си,защото ако си на нея,никъде не пише какво да
нем , просто се опитвам някак си да си задържа кг .. :?
roshlichka
04-10-2010, 08:39
охххх.. пак се вклюваммм.. много се ядосвам.. имам около 1-1.5 кг да махна и немогаааааааааааааааааааа ааа :booooomb: какво ли не правя, малко ям почти гладувам някой дни, или пък не ям въглехидрати.. газирано пържено мазно съм ги изключила от менюто си.. сладкото и него почти съм го изключила и пак не мърдаммм.. кажете ми какво да правя че вече се чудя кой път да хващам.. КАЖЕТЕ КАКВА ДИЕТА ДА ЗАПОЧНА за да ги махна тея гадните 1-2 кг по-бързо.. мерси предварително.. :-)
Infinity
04-10-2010, 08:43
^ СПОРТ !! Гаранция ти давам, че ако започнеш да спортуваш за една седмица ще ги свалиш тия килограми. :)
roshlichka
04-10-2010, 08:46
аа някакъв хранителен режим/диета.. понеже не съм много по спорта..
Аз пак реших да почна 90 - дневната...сутринта ми скимна.. ;д
Та засга съм изяла 2 варени яйца и едно парче козунак. След малко отивам да тичам ии смятам преди 8 да хапна една салата и така.
Пожелайте ми успех, ще ми е нужен с моята воля.. 8-)
Loshotia
04-10-2010, 09:21
Аз пак реших да почна 90 - дневната...сутринта ми скимна.. ;д
Та засга съм изяла 2 варени яйца и едно парче козунак. След малко отивам да тичам ии смятам преди 8 да хапна една салата и така.
Пожелайте ми успех, ще ми е нужен с моята воля.. 8-)
Успех, ама този козунак изобщо не е режимен. Дори във въглехидратен ден не можеш да го ядеш, защото има яйца и мляко. А в белтъчния не можеш, защото има захар и брашно
Мерси. И знам.. 8-) Ама не са ми вкусни яйцата иначе...Считаме го за прегрешние ии продължаваме.. ;д В смисъл, до края на деня само една салата ще ям и нищо повече.
Иска ми се поне 5 килограма да сваля..
tamarichka
04-10-2010, 10:22
^ СПОРТ !! Гаранция ти давам, че ако започнеш да спортуваш за една седмица ще ги свалиш тия килограми. :)
наистина със спорт ..
кардио - тичане , скачане на въже , бързо ходене ако се изморяваш ..
или пък в фитнес отиди ..
спорта също мн помага :)
MimiKalcheff93
04-10-2010, 10:56
Абе вие хора не разбрахт ели бе? С мързел , ако ще и да не ядете пак няма да отслабнете.Ще си седите дебели , отчаяни и висящи по форуми за да питате за режими , диети и т.н. Няма как да стане ,ако не спортувате , ако не се вдижите, ако не изразходвате поетите вещества.Няма значение дали са преки витамини , мазнини , въглехидрати , соли и т.н. Трябва да се движите да изразходвате енергия , и от там се отслабва.И се поддържа форма .Стой се по цял ден пред компа и няма да стане! Пак ще си искате да свалите килограми няма да става .Какво значи : '' Не съм по спорта'' ?!
Ама си по яденето нали ?! По мързела?! Нямам думи .... толкова да сте мързели няма на къде повече.
Спорта и движението му е майката , не е казано да се убиеш като куче от скачане, бягане , ритане , игране на игри плуване и т.н. Може да се разхождате , вземете си едно въженце за скачане по 100 пъти на ден пак е нещо като за начало..но с такива стоенета няма да стане.най-малкото ще си седите същите килограми и като се отпуснете от дето не сте яли и се наядете и пак качвате.ей за тва за вас спасение няма.От мързела май по -голям няма........ :o :-o :shock: :(
А интересно ли ви е защо със спорт се отслабва по-бързо и качествено? Мускулите ви горят много енергия, включително и когато са в покой (има един термин - "мускулен тонус" - това означава, че мускулите не са 100% в покой, а са леко напрегнати, така да се каже, винаги готови за действие). Когато сте на диета и не спортувате, тялото ви започва да се чуди как да съкрати енергийните разходи. И какво мислите - започва да рагражда не само мазнини, но и мускули - така за в бъдеще ще гори по-малко. Ако обаче междувременно и спортувате, тялото отчита, че тези мускули се използват и не е никак рентабилно да се горят. Колко спортувате и колко мускули имате са най-важните фактори за скоростта на метаболизма.
Какъв е извода - диетата без спорт е доста по-неефективна, отколкото със спорт ;) Да не говорим, че тялото изглежда по-добре - "да се стегна" на практика означава точно повече мускули - така ръцете, кратата, коремът и т. н. са твърди и стегнати, а не отпуснати и меки 8)
kuklichka_bg
04-10-2010, 11:49
Но не трябва всеки ден да се спортува..5 пъти седмично мисля,че е най-добре. :)
Всяко прекалено нещо е вредно :) 3-5 пъти седмично е добре по принцип.
YouMakeMeSmile
04-10-2010, 13:56
хора, кво ми става? загубила съм си апетита напълно, само цигари и кафета по цял ден, не мога да се храня, смисъл..грам 8-) вчера вечерта изядох 1 филия хляб с 1 домата и 1 парче сирене.. днеска изпих 1 натурален сок и грам не ми се яде..
kuklichka_bg
04-10-2010, 14:44
и на мен ми се е случмало пък и цигарите и кафето го подтискат допълнително
foreverr
04-10-2010, 15:10
+1 Aз дажа не пуша и кафе много рядко пия, а в момента нямам апетит.
titinkaa
04-10-2010, 15:19
Днес ми е плодов ден.
Менюто ми е..
Закуска-чаша топла вода с една ябълка
Обяд-1 ябълка
Следобед-малко ядки
Вечеря-или ябълка или портокал :)
smiirnoff
04-10-2010, 15:35
Охх, днеска 3 часа карах скейт и се чувствам страхотно. После си направихме една дълга разходка за релакс и сега ми е перфектно. Толкова добре се чувствам ^^. Ама не правя никакви диети :Д .. даже днес към 13.30, че не бях яла нищо от вчера на обяд, изядох едно парче вкусна пица 8-)
И после вкъщи ядох един домат и после некви сладки :Д
А довечера ме чака чипс и бира :/
Ама к'во ми пука .. от понеделник почвам и училище ии като си влезна във форма пак, ще ми е супер ^^
А и сега не се чувствам дебела, харесвам си се, което е баси якото :Д :razz:
Хаха, а днеска сутринта като си погледнах коремчето .. батеее, колко си го харесах не е истина просто. Станало е едно плоско, хубаво, с адски добре очертана талия <33. Направо не мога да му се нарадвам <3
^^
Иии бедрата са почнали да се стягат ^^. Сега тия 2-3 седмици с много тичане иии ще съм супер. Леле колко се кефя така :Д 8-)
kuklichka_bg
04-10-2010, 15:43
и аз много си харесвам коремчето,някакво плоско такова стои много готино,но има какво да се желае..то като се почне уж малко малко ама колкото по-добре става искам да стане още и още и 8-)
Loshotia
04-10-2010, 15:53
+1 Aз дажа не пуша и кафе много рядко пия, а в момента нямам апетит.
Лелеее, блазя ви! Аз днес съм на варива и такъв глад ме гони, че не е истина. Откакто съм на 90дневната днес съм най- гладна. Сега чакам да се сготви яденето. Довечера имам среща на класа и ще видим какво ще стане. Най- много една салата да мушна. Ама не ме притеснява. След последния плодовия ден, в който ме изкушиха със свински ребърца( първото ми прегрешение), бях свалила най- много досега
По принцип като се постопли, много хора загубват апетит за известно време, а в момента е по-топличко, макар че се очертава пак да вали. Може и заради това да не ви се яде. Аз по принцип обаче не се влияя много от тези неща, на мен винаги ми се яде :D
billytalent
04-10-2010, 18:02
Аз по принцип обаче не се влияя много от тези неща, на мен винаги ми се яде :D
И аз така,особено последните 2 дни имам огромен апетит...ох от това колело съм направила ужасни мускули,не мога да се гледам така,има ли начин да оправя положението :o
Аз по принцип обаче не се влияя много от тези неща, на мен винаги ми се яде :D
И аз така,особено последните 2 дни имам огромен апетит...ох от това колело съм направила ужасни мускули,не мога да се гледам така,има ли начин да оправя положението :o
От колко време караш колело, колко често и по колко време? Твърде възможно е след самата тренировка мускулите ти да набъбнат и да изглеждат по-големи - аз например като съм бялага, бедрата ми изглеждат по-масивни и обиколката им дори леко се увеличава. Вариантът е да смениш колелото с бягане например (но крос, не спринт) - мисля, че по-малко развива мускулите на краката.
billytalent
04-10-2010, 21:46
Карам от 1 месец някъде,в началото по 1-2 часа,но напоследък все по-рядко и около 30-40 минути може би и всичко това ми се е отразило на бедрата :(
blackeye
04-11-2010, 08:58
Да ви се похваля тези 3 дни отслабнах с 3 килограма, макар че незнам защо :? нито съм се ограничавала, нито нищо, а и не съм ставала от леглото, защото бях болна. Сигурно е заради болестта и се надявам да не ги кача пак...
YouMakeMeSmile
04-11-2010, 09:06
от болестта е.
аз продължавам да нямам апетит. станах супер трудно, изобщо не съм на кеф, чувствам се като парцал.. пия кафе в момента и после пак ще си легна сигурно..
StreetFame
04-11-2010, 09:29
И аз не съм на кеф. Нямам сили да стана от стола, а довечеря трябва да тичам, ама не знам как ще стане. :D МРАЗЯ НЕДЕЛЯ!!!!
YouMakeMeSmile
04-11-2010, 09:32
И аз не съм на кеф. Нямам сили да стана от стола, а довечеря трябва да тичам, ама не знам как ще стане. :D МРАЗЯ НЕДЕЛЯ!!!!
и аз! тва е най- гадния, тъжен, отвратителен и мързелив ден.. минава като цял век.. а най- гадното е, че и всички останали ги мързи и няма и с кой да се излезе на една разходка.. а на вън няма жива душа! :(
Неделята е най-хубавия ден в цялата седмица :-)
живея за неделите
YouMakeMeSmile
мисля че имаш много ниско кръвно като слушам как се чувстваш :(
трябва ти малко силна храна !!! Хапни малко лапад
Loshotia
04-11-2010, 09:43
^ за вдигане на кръвното също и коприва и подсолен айрян
YouMakeMeSmile
04-11-2010, 11:10
живея за неделите
YouMakeMeSmile
да, кръвното винаги ми е ниско. нормалното ми е 70/60 и постоянно съм отпаднала.. благодаря за съветите, но нищо не ми помага, пробвала съм всичко..! :)
като те гледам каква си беличка.........
иди се изследваи за анемия !!
PinkFloydSound
04-11-2010, 13:22
живея за неделите
YouMakeMeSmile
да, кръвното винаги ми е ниско. нормалното ми е 70/60 и постоянно съм отпаднала.. благодаря за съветите, но нищо не ми помага, пробвала съм всичко..! :)
Ти си... тъпа, с извинение.
Може ли да си жертваш собственото здраве в името на някакви диети?!?
silviq8888
04-11-2010, 13:34
Здравейте! Започнах 90--дневната днес ми е 4 ден и за мое голямо учудване върви много добре! :D :D Не съм се мерила ще се премеря в сряда тогава става 1 седмица и ще видя колко съм свалила! :grin: :grin: :D :D Искам да попитам задължителна ли е закуската защото не съм свикнала да закусвам а пък и до 12 часа пия кафе или чай ! Досега само 1 ден съм яла 1 ябълка и то насила! :o :o :D :D :D :D
Loshotia
04-11-2010, 13:44
Да, задължителна е. В противен случай те чакат мъчителни часове в тоалетната без никакви резултати
YouMakeMeSmile
04-11-2010, 13:46
правиха ми, миналата година, няма нищо.. аз припадах доста де, но сега оправих..
Бианке, диети правя, защото когато се храня по- малко се чувствам по- добре. А нито кафе, нито кола, нито шоколад и каквато и да била друга храна ми вдига кръвното. То просто си е ниско, със собствено мнение.
PinkFloydSound
04-11-2010, 13:49
правиха ми, миналата година, няма нищо.. аз припадах доста де, но сега оправих..
Бианке, диети правя, защото когато се храня по- малко се чувствам по- добре. А нито кафе, нито кола, нито шоколад и каквато и да била друга храна ми вдига кръвното. То просто си е ниско, със собствено мнение.
И все пак с това малко ядене влошаваш нещата! Говоря не за временното ти състояние сега, а по принцип съм забелязала, 4е се храниш супер малко.
foreverr
04-11-2010, 13:50
Дам, с анемията внимавай да нямаш, защото аз имам и ня ядях и си докарах проблеми.Хемоглобина ми падна на много лошо ниво(нормалният хемоглобин е 120, а моя падна на 80 и малко).Почнах да пия ампули някви и сега добрече се оправих, но както не ми се яде незнам до кога ще съм добре.Сега се опитвам да ям нормално...
и аз съм с мега ниско кръвно ...
и дори да ям не се дига
но на мен кафето ми помага :) и спанака
и когато стане зле
бам едно кафе
YouMakeMeSmile
04-11-2010, 13:55
опитвам се да се храня, не знам какво става в момента. по принцип имам апетит, ям. сега като отворя хладилника и ми става лошо.. сутринта изядох 1 банан и ми се догади.. а по принцип ме е много страх от анемия и такива болести. пък преди 2 години ми казаха, че съм зависима от диабет. как така- хем ниско кръвно, хем диабет? аз ли съм тъпа, или кво? хем трябва да съм около 50 килограма, за да не развия диабет, хем да се храня, за да не припадам по улиците? :-o
titinkaa
04-11-2010, 15:45
^Диабет имат и слабите хора,не е казано,че само от дебелост се получава диабета.
Поне така знам. :)
foreverr
04-11-2010, 16:07
^Диабет имат и слабите хора,не е казано,че само от дебелост се получава диабета.
Поне така знам. :)
Да, точно така е.
YouMakeMeSmile
04-11-2010, 16:59
да ви се похваля, току що изядох 2 филийки и половина, препечени, със сирене *похвал* 8-)
BlackKeys
04-11-2010, 17:06
Абе, хора, ако правя Pump It Up, ама само първата част, когато имам време и повече, и не се тъпча прекалено, естествено, дали ще мога да си поддържам сегашното тегло и тяло?
tamarichka
04-11-2010, 17:31
да ви попитам и аз .. пак свързано с храната ..
вчера си купих некви рулца от раци .. полезни ли са ? смисъл калоричност , ддз изобщо .. аа и как да ги напрая гледах некви салати ама мене лично ми казаха че са тежки като храна .. :-o
foreverr
04-11-2010, 17:52
Абе, хора, ако правя Pump It Up, ама само първата част, когато имам време и повече, и не се тъпча прекалено, естествено, дали ще мога да си поддържам сегашното тегло и тяло?
Да, но за по добър резултат се опитвай да правиш половината или цялото пумп ит уп
вчера си купих некви рулца от раци .. полезни ли са ? смисъл калоричност , ддз изобщо .. аа и как да ги напрая гледах некви салати ама мене лично ми казаха че са тежки като храна .. :-o
Добри са, хапвай си ги, само не им слагай мазнина по възможност. Много са вкусни :) Не че много ги ям, един път съм си вземала, слъжих ги малко в микровълновата и станаха супер.
titinkaa
04-11-2010, 18:39
И аз да се отчета за днес-белтъчини...
Закуска-ябълка
Обяд-млечна салата+2-3 хапки от свински пържоли
Вечеря-печено пиле+салата :)
Loshotia
04-11-2010, 19:23
Добри са, хапвай си ги, само не им слагай мазнина по възможност. Много са вкусни :) Не че много ги ям, един път съм си вземала, слъжих ги малко в микровълновата и станаха супер.
Също така стават много хубави салати с тях.
tamarichka
04-11-2010, 19:26
Също така стават много хубави салати с тях.
мерси много .. амм щот ми казаха че са били мн тежки и на едно момиче и станало лошо и за това попитах :)
BlackKeys
04-11-2010, 19:28
Да, но за по добър резултат се опитвай да правиш половината или цялото пумп ит уп
Ами то цялото е час и нещо, като последното е разгрявка, така че до първата част е малко по-малко от половината.
А колко пъти седмично да го правя за поддържане на тегло?
foreverr
04-11-2010, 20:28
Ами то цялото е час и нещо, като последното е разгрявка, така че до първата част е малко по-малко от половината.
Много добре знам колк е цялото, защото го правя цялото.Според мен все пак е най-добре цялото, защото и накрая разтягането пак хаби калории, а и те предпазва от мускулна треска.Ми прави го 3-4 пъти седмично.(или 2-3)
vampireee
04-11-2010, 23:39
на 90 дневната кога мога да се ядат ядки
StreetFame
04-12-2010, 05:25
на 90 дневната кога мога да се ядат ядки
Плодовия ден.
Loshotia
04-12-2010, 06:17
tamarichka, това са си белтъчини. Не знам колко са рачешки. Тежкото става като ги направиш на салата. Повечето салати са с майонеза, може би заради това са ти го казали.
tamarichka, това са си белтъчини. Не знам колко са рачешки. Тежкото става като ги направиш на салата. Повечето салати са с майонеза, може би заради това са ти го казали.
В ролцата от раци няма раци :D Съвсем сериозно ти го казвам, прочети съдържанието някой път, просто името им е такова.
stelkastel
04-12-2010, 09:50
Един път си купих ролца от раци и майка ми не знаеше как да ги сготви и ги изхвърлихме :( . Наскоро разбрах, че трябвало да се панират, но това не е най-полезноо нещо на света. :-D Малко го обърнах на кулинарен сайт, но какви ястия приготвяте с раците?
BlackKeys
04-12-2010, 10:12
Много добре знам колк е цялото, защото го правя цялото.Според мен все пак е най-добре цялото, защото и накрая разтягането пак хаби калории, а и те предпазва от мускулна треска.Ми прави го 3-4 пъти седмично.(или 2-3)
Е, да, естествено, че е най-добре цялото.
Мерси иначе. :)
Един път си купих ролца от раци и майка ми не знаеше как да ги сготви и ги изхвърлихме :( . Наскоро разбрах, че трябвало да се панират, но това не е най-полезноо нещо на света. :-D Малко го обърнах на кулинарен сайт, но какви ястия приготвяте с раците?
Аз като си вземах, ги сложих в една чиния и за няклко минути в микровълновата. Те могат да се ядат сурови, не е нужно да се приготвят някак, просто са замразени и така не са приятни (поне за мен, не обичам студена храна, освен салата и мляко).
titinkaa
04-12-2010, 12:00
Днес съм на бобов и варива.
Закуска-1 ябълка+вода
Обяд-салата от краствица и домат+една купа с фасул
Вечеря-пак същото,но фасула ще е по малко от половината купа :)
titinkaa
04-12-2010, 12:23
Сега си изчислих дните,и първия воден ми се пада на 05.05.2010г. :)
billytalent
04-12-2010, 12:31
Знам,че е рано,но все пак забелязваш ли някакъв ефект от диетата :-o
titinkaa
04-12-2010, 12:41
Оо да,първо да кажа...
Първите 4 дни минаха,и след плодовия се претеглих и бях свалила за 4 дена 2.5кг,а и се чувствам малко по лека,не е кой знае колко,но аз си го чувствам.А днес ми е 6-ти ден. :) За сега съм доволна,не гладувам,и мисля да я изкарам всичките 90 дена.
Вчера ми беше втори белтъчен и майка ми започна с мен,само че от вчера,че беше малко болна предните дни и не я почна когато аз я почнах,но няма нищо 4 дена е по назад от мен. :)
YouMakeMeSmile
04-12-2010, 13:01
Оо да,първо да кажа...
Първите 4 дни минаха,и след плодовия се претеглих и бях свалила за 4 дена 2.5кг,а и се чувствам малко по лека,не е кой знае колко,но аз си го чувствам.А днес ми е 6-ти ден. :) За сега съм доволна,не гладувам,и мисля да я изкарам всичките 90 дена.
Вчера ми беше втори белтъчен и майка ми започна с мен,само че от вчера,че беше малко болна предните дни и не я почна когато аз я почнах,но няма нищо 4 дена е по назад от мен. :)
браво, поздравления, продължавай смело на пред. едно момиче от моя клас за 1 месец е свалила 8 килограма, сега си я продължава, вече е на диетата от месец 1 3 седмици, но в момента задържа.
titinkaa
04-12-2010, 13:07
Продължавам с пълни сили :)
Да, и аз четох много мнения в други форуми,че много хора свалят в първия цикъл по 7-8кг :)
foreverr
04-12-2010, 13:47
Здравейте.У дома намерих загубената си книга за една диета, която е много добра и ще я публикувам, та някой който се интересува може да я погледне.(преписах от книгата най-важното)
Важно е(в тази диета)да се храним 5 пъти дневно
Закуска
Междухранене
Обяд
Междухранене
Вечеря
А ако не обичате да ядете по 5 пъти дневно, то тогава яжте поне по 3.
Ето един хранителен режим, чрез който можете да отслабнете:
Състои се от 3 фази
:smt048 1 фаза – За намаляване на теглто
:smt048 2 фаза – За стабилизиране обмяната на веществата в организма
:smt048 3 фаза – За задържане на резултатите или Програма за здравословен начин на живот.
:smt059 1 ФАЗА:
Тази фаза се прави 28 дни(ако имате нужда да сваляте много килограми я направете 2 пъти по 28 дни, но повече от 3 пъти не дейте, не е полезно за организма)
Един такъв период е съставен от 4 цикъла по 1 седмица.
Първите 3 дни на всеки 28 дневен период са най – важни.Това са дни само на белтъчно хранене.През тези 3 дни складовете за въглехидрати се изпразват и се задейства системата за горене на мастните депа.Това е ключът на целия процес.
От четвъртия ден до края на седмицата са дни на диетично хранене.
Първият ден на всяка от следващите 3 седмици от периода също е само на белтъчини, а останалите 6 – дни на диетично хранене.
ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ НА ПЪРВИТЕ 3 ДНИ (само на белтъчно хранене)
Първите 3 дни на 28-дневния период и първия ден на всяка от следващите 3 седмици се приемат по 80 – 100 г белтъчини, не повече от 20 г въглехидрати, а мазнини са между 30 и 60г.Мазнините са в широки граници, но не трябва да са по – малко от долната граница, защото организмът има нужда от тях.Приемането на мазнини през тези 3 дни улеснява започването на процеса на изгаряне на вече натрупаните мазнини в тялото.През тези 3 дни се консумират зелечуци и плодове с ниско съдържание на въглехидрати.Тези от ях, които имат високо съдържание на въглехидрати трябва да се избягват.За приемане на белтъчини са подходящи всички източници – месо, риба, соя, сирена.
ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ В ДНИТЕ ЗА ДИЕТИЧНО ХРАНЕНЕ
Това са дните, когато вече е започнал процесът на изгаряне на мазнини.Сега вече могат да се приемат повече въглехидрати.Точното количество е индивидуално за всеки.За да пресметнете приблизително колко грама да приемате, то тярвба по 1 грам за килограм телесно тегло.Значи ако сте 60 килограма, ви трябват около 60 грама въглехидрати дневно.
Важно е да се знае, че при спортно натоварване е необходимо по – голямо количество въглехидрати.Ак някой спортува активно, може ПРЕДИ натоварване да си позволи дории малко шоколад.
Кога могат да се приемат въглехидратите:
За закуска и обяд
Важно е да се разделят основните хранения(през които се приемат въглехидратите), така че между тях да има поне 4-5 часа.Не се допуска обединяване на храненията.Ако количеството въглехидрати за дена е 30 грама , то не може да се приема на един път, трябва да се раздели на 3 пъти по 10 г или на два пъти по 15 г.
Ако научите философията на програмата и нейната последователност ще можете да я прилагате както искате и когато ви е удобно.При нея не е необходимо лекарско наблюдение!!!
Също е много важно да се спазва броят на храненията и да се пие повее вода(2-2 и
половина литра вода)
:smt059 2 ФАЗА
Тя трае 2 седмици и има за цел да регенерира организма и той да се подготви за това, че няма да функционира само на мастна обмяна, а ще има нормален хранителен режим.
През втората фаза почти няма опасност да се качат свалените килограми.
През първите 2 дни се приемат предимно белтъци.Следващите дни постепенно се повишава количеството на въглехидратите.Препоръчва се да се увеличава с 20 грама на ден, докато се достигне до 150-200 г дневно.Също така трябва да продължавате да спортувате.
През втората фаза организма регенерира и възвръща въглехидратната си обмяна.
:smt059 3 ФАЗА
Това е процесът, с който се приключва успешно програмата за отслабване.Подходяща е и за хората , които нямат нужда да отслабват, а просто искат да живеят здравословно.През третата фаза организмът стабилизира обмяната на веществата и през нея можете да се храните по разнообразно, без да ви грози опасност от затлъстяване.
Защо е така?Защото през предишните 2 фази сте се научили да се храните по-често, свикнали сте да приемате повече белтъчини, повече течности, както и да се движите активно, да спортувате .Приели сте и сте свикнали с този здравословен начн на живот.
Хранителен режим при 3 фаза
Белтъчини – по г на всеки килограм тегло.Ако тежите 60 кг , достатъчно е да поемате 60 г белтъчини дневно.
Мазнини – Запазва се количеството им от 30 – 60 г на ден, спокойно се движете в тези граници.
Въглехидрати – Оптималното количество е 150 – 200 г
В диетата може да не е добре описано с какво да се храните, но ето аз ще ви кажа с какво:
Позволени храни:
всякъкви зеленчуци, всички меса, яйца, сирене, риба(можем да си позволим и по 1 плод дневно)
Забранени храни: хляб, тестени изделия, сладко, захар, пакетирани храни, бисквити, чипсове, пържени храни(единствено и само е позволено пържени яйца да ядем), ориз, картофи, боб, леща, грах.
Но тези забранени храни разбира се са в първата фаза, когато сваляме килограми.А във втората фаза и третата фаза можем да сипозволяваме малко от забранените храни(особено в третата)
Иначе аз тази диета днес я започнах, имам воля и не ми пречи да я правя, но не знам до кога ще мога, тъй като майак ако разбере, че съм на диета и ще ми развали всичко и ще ми се скара.
:(
Glamour92
04-12-2010, 15:30
Здравейте.У дома намерих загубената си книга за една диета, която е много добра и ще я публикувам, та някой който се интересува може да я погледне.(преписах от книгата най-важното)
Важно е(в тази диета)да се храним 5 пъти дневно
Закуска
Междухранене
Обяд
Междухранене
Вечеря
А ако не обичате да ядете по 5 пъти дневно, то тогава яжте поне по 3.
Ето един хранителен режим, чрез който можете да отслабнете:
Състои се от 3 фази
:smt048 1 фаза – За намаляване на теглто
:smt048 2 фаза – За стабилизиране обмяната на веществата в организма
:smt048 3 фаза – За задържане на резултатите или Програма за здравословен начин на живот.
:smt059 1 ФАЗА:
Тази фаза се прави 28 дни(ако имате нужда да сваляте много килограми я направете 2 пъти по 28 дни, но повече от 3 пъти не дейте, не е полезно за организма)
Един такъв период е съставен от 4 цикъла по 1 седмица.
Първите 3 дни на всеки 28 дневен период са най – важни.Това са дни само на белтъчно хранене.През тези 3 дни складовете за въглехидрати се изпразват и се задейства системата за горене на мастните депа.Това е ключът на целия процес.
От четвъртия ден до края на седмицата са дни на диетично хранене.
Първият ден на всяка от следващите 3 седмици от периода също е само на белтъчини, а останалите 6 – дни на диетично хранене.
ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ НА ПЪРВИТЕ 3 ДНИ (само на белтъчно хранене)
Първите 3 дни на 28-дневния период и първия ден на всяка от следващите 3 седмици се приемат по 80 – 100 г белтъчини, не повече от 20 г въглехидрати, а мазнини са между 30 и 60г.Мазнините са в широки граници, но не трябва да са по – малко от долната граница, защото организмът има нужда от тях.Приемането на мазнини през тези 3 дни улеснява започването на процеса на изгаряне на вече натрупаните мазнини в тялото.През тези 3 дни се консумират зелечуци и плодове с ниско съдържание на въглехидрати.Тези от ях, които имат високо съдържание на въглехидрати трябва да се избягват.За приемане на белтъчини са подходящи всички източници – месо, риба, соя, сирена.
ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ В ДНИТЕ ЗА ДИЕТИЧНО ХРАНЕНЕ
Това са дните, когато вече е започнал процесът на изгаряне на мазнини.Сега вече могат да се приемат повече въглехидрати.Точното количество е индивидуално за всеки.За да пресметнете приблизително колко грама да приемате, то тярвба по 1 грам за килограм телесно тегло.Значи ако сте 60 килограма, ви трябват около 60 грама въглехидрати дневно.
Важно е да се знае, че при спортно натоварване е необходимо по – голямо количество въглехидрати.Ак някой спортува активно, може ПРЕДИ натоварване да си позволи дории малко шоколад.
Кога могат да се приемат въглехидратите:
За закуска и обяд
Важно е да се разделят основните хранения(през които се приемат въглехидратите), така че между тях да има поне 4-5 часа.Не се допуска обединяване на храненията.Ако количеството въглехидрати за дена е 30 грама , то не може да се приема на един път, трябва да се раздели на 3 пъти по 10 г или на два пъти по 15 г.
Ако научите философията на програмата и нейната последователност ще можете да я прилагате както искате и когато ви е удобно.При нея не е необходимо лекарско наблюдение!!!
Също е много важно да се спазва броят на храненията и да се пие повее вода(2-2 и
половина литра вода)
:smt059 2 ФАЗА
Тя трае 2 седмици и има за цел да регенерира организма и той да се подготви за това, че няма да функционира само на мастна обмяна, а ще има нормален хранителен режим.
През втората фаза почти няма опасност да се качат свалените килограми.
През първите 2 дни се приемат предимно белтъци.Следващите дни постепенно се повишава количеството на въглехидратите.Препоръчва се да се увеличава с 20 грама на ден, докато се достигне до 150-200 г дневно.Също така трябва да продължавате да спортувате.
През втората фаза организма регенерира и възвръща въглехидратната си обмяна.
:smt059 3 ФАЗА
Това е процесът, с който се приключва успешно програмата за отслабване.Подходяща е и за хората , които нямат нужда да отслабват, а просто искат да живеят здравословно.През третата фаза организмът стабилизира обмяната на веществата и през нея можете да се храните по разнообразно, без да ви грози опасност от затлъстяване.
Защо е така?Защото през предишните 2 фази сте се научили да се храните по-често, свикнали сте да приемате повече белтъчини, повече течности, както и да се движите активно, да спортувате .Приели сте и сте свикнали с този здравословен начн на живот.
Хранителен режим при 3 фаза
Белтъчини – по г на всеки килограм тегло.Ако тежите 60 кг , достатъчно е да поемате 60 г белтъчини дневно.
Мазнини – Запазва се количеството им от 30 – 60 г на ден, спокойно се движете в тези граници.
Въглехидрати – Оптималното количество е 150 – 200 г
В диетата може да не е добре описано с какво да се храните, но ето аз ще ви кажа с какво:
Позволени храни:
всякъкви зеленчуци, всички меса, яйца, сирене, риба(можем да си позволим и по 1 плод дневно)
Забранени храни: хляб, тестени изделия, сладко, захар, пакетирани храни, бисквити, чипсове, пържени храни(единствено и само е позволено пържени яйца да ядем), ориз, картофи, боб, леща, грах.
Но тези забранени храни разбира се са в първата фаза, когато сваляме килограми.А във втората фаза и третата фаза можем да сипозволяваме малко от забранените храни(особено в третата)
Иначе аз тази диета днес я започнах, имам воля и не ми пречи да я правя, но не знам до кога ще мога, тъй като майак ако разбере, че съм на диета и ще ми развали всичко и ще ми се скара.
:(
наистина е хубава диетата,според мен определено ще даде резултат и няма да има йо-йо,ако се спазва както трябва ;)
може и да я започна по някое време(не толкова за сваляне,колкото за изчистване)
бтв,напомня ми на НВД,но е по-балансирана
titinkaa
04-12-2010, 15:54
Някой би ли ми казал,тъй като утре съм пак въглехидратна,какво да ям,мислих спагети със сос болонезе на Маги,ама ми казаха,че не са за препоръчване тея сосове,щото имали химия вътре.Та сега се чудя тука от 3 часа утре кво да ми е менюто,ядът ми се някви кифлички и такива тестени неща ама нз кво да си избера?
Ако ми помогнете,ще съм много доволна! :) :-)
а толкова ли не можеш сама да си направиш соса
тва обаче всички сте толкова скарани с готвенето
titinkaa
04-12-2010, 16:00
Мога,но докато си направя всичко да стане готово и ще умра от глад,а и съм на у-ще и тва казвам,че докато си направя яденето ии... :(
billytalent
04-12-2010, 16:00
Това на Маги е мега гадното,ето тук може да си избереш нещо за утре :) http://fidanki.multiply.com/photos/album/6/6
Мога,но докато си направя всичко да стане готово и ще умра от глад,а и съм на у-ще и тва казвам,че докато си направя яденето ии... :(
и какво ?
да не би майка ти докато готви да умира
Яне се излагаЙ !!
За да искаш хубаво тяло и добро здраве , трябва да се научиш да се храниш с качествена храна :) Спагети с сос от пакетче не е качествено !!
Дори е по добре един мазен тежък сос запържен пред това :)
И аз ходя на училище но примерно доста често готвя :)
Само се оправдавате
^1примерно:
закуска:плод
обяд: парче пица
вечеря:сладолед
2.примерно:
зкуска:плод
обяд:макарони (на фурна,варени и тн)
вечеря:кроасан
3.
обяд:дюнер
вечеря:спагети
4.закуска:плод
обяд:хамбургер
вечеря:домашна баница
5.
обяд:бутерки
вечеря:чипс,снакс,бисквити и тн. 8)
foreverr
04-12-2010, 16:26
Glamour92 И на мен тази диета ми напомня на НВД, но е по добре описана.Иначе по темата-днес ми е 1ви 100 % успешен ден от моята диета.Ето и менюто ми(даже ядах много и сега се чувствам супер наядена)
Закуска: една чашка безвъглехидратна супа(майка ми е на безвъглехидратна диета и супата е правена от нея, но е подходяща и за тази диета супата)(в нея има пилешко месо, тиквички, моркови и това е :D )
Обяд: 2 варени яйца с малко сирене(5-6 маслини)
Вечеря: пилешки дробчета на фурна - ядах съвсем мъничко + малко салата от зеле и морков(като в салатата нямаше олио а изцеден лимон) и все пак в тази диета можеше и олио да сложа...
foreverr
04-12-2010, 16:34
A защо не си нправиш още днес една бисквитена тортичка :) И утре яж от нея за вечеря.А на обяд в училище си вземи кроасан, или шоколад, или вафла, а ако не меного студено сладолед.Също можеш да си купиш от магазин за закуски кифла с мармалад или кифла с шоколад :)
titinkaa
04-12-2010, 16:40
Утре ще го мисля кво ще е яденето
stelkastel
04-12-2010, 17:25
Коя е диетата с воден ден, плодов ден и т.н.?
Коя е диетата с воден ден, плодов ден и т.н.?
90 - дневната.
Loshotia
04-12-2010, 17:49
Можеш и някакви бутерки да си направиш- тестото със захар и канела например.
BlackKeys
04-12-2010, 17:58
Тоя въглехидратен ден имам чувството, че е най-якия в цялата диета. 8-)
И все пак в него няма ли нещо забранено от "боклуците"?
titinkaa
04-12-2010, 18:00
Можеш и някакви бутерки да си направиш- тестото със захар и канела например.
Да,и аз това мислих,може и това да си направя
Loshotia
04-12-2010, 18:49
Тоя въглехидратен ден имам чувството, че е най-якия в цялата диета. 8-)
И все пак в него няма ли нещо забранено от "боклуците"?
не 8-) Но трябва да се внимава с количествата. Предполагам, че и не трябва да са пържени нещата.
LoveHurT
04-12-2010, 18:58
Titinkaa, не е ли по-лесно да си купиш форнети отколкото да се занимаваш да си приготвяш бутерки :D
Така ще си вземеш колкото искаш, те и без тва нямат толкова бутер тесто в тях :P
tamarichka
04-12-2010, 19:05
ем исках да попитам всички ,, защото някак си неиздържам вече .. :? а и прекалено много отслабнах .. как след като направих такава диета която не ям сладки неща , тестени работи да се захраня и пак да ги ям но в по умерени количества .. защото съм чувала че след като дълго време не ядеш определено нещо ,след като започнеш да го ядеш организма ти някак си ддз и аз взима го два пъти в повече .. не съм мн добра в обясненията 8-) таа как да си направя някакъв захранващ режим .. преди само се ограничавах - даже имало случай на няква фотосинтеза :?
нямаше къде да попитам , а и виждам че сте много "вещи" в диетите .. следя форума с интерес :)
YouMakeMeSmile
04-12-2010, 19:08
ем исках да попитам всички ,, защото някак си неиздържам вече .. :? а и прекалено много отслабнах .. как след като направих такава диета която не ям сладки неща , тестени работи да се захраня и пак да ги ям но в по умерени количества .. защото съм чувала че след като дълго време не ядеш определено нещо ,след като започнеш да го ядеш организма ти някак си ддз и аз взима го два пъти в повече .. не съм мн добра в обясненията 8-) таа как да си направя някакъв захранващ режим .. преди само се ограничавах - даже имало случай на няква фотосинтеза :?
нямаше къде да попитам , а и виждам че сте много "вещи" в диетите .. следя форума с интерес :)
аз имам въпрос към тебе. колко отслабна, за колко време, и как? :-o
tamarichka, не си мисли, че като си отслабнала, това е перманентно и никога повече няма да се върнеш на старите кг, без значение какво ядеш. Позволявай си сладко, рядко. Започни да ядеш по 1 вафла, 1 кроасан, 1 сладолед или 2-3 сладки 2 пъти седмично примерно, но не и цяло парче торта, което е към 200 грама. Успех със задържането, това е най-тродната част ;)
foreverr
04-12-2010, 19:20
tamarichka, не си мисли, че като си отслабнала, това е перманентно и никога повече няма да се върнеш на старите кг, без значение какво ядеш. Позволявай си сладко, рядко. Започни да ядеш по 1 вафла, 1 кроасан, 1 сладолед или 2-3 сладки 2 пъти седмично примерно, но не и цяло парче торта, което е към 200 грама. Успех със задържането, това е най-тродната част ;)+а.Аз от личен опит ще кажа на tamarichka , че трябва да внимава какво яде.Аз миналата година отслабнах и от тогава ме е страх да ям всичко.Много рядко ям сладко, не ям хляб, не ям пържено, не ям снаксове, не ям тестено.Изобщо ям доста малко неща, но не свалям.
BlackKeys
04-12-2010, 19:23
Ами първо наистина е добре да кажеш колко и за колко време ги свали. Ако си гладувала си направила голяма грешка.
Не се нахвърляй веднага на вредните храни, а когато си позволяваш да ядеш гледай да не прекаляваш. Също така спортувай. От личен опит ти казвам, ако спортуваш вероятността да качиш е много по-малка.
tamarichka
04-12-2010, 19:38
eми към всички който питаха ..
ми първоначално се ограничавах малко , после стана още по зле .. накрая се вманиачих ужасно [ почнах си броя калориите ] .. това от ноември до сега .. от последните два три месеца не пипам нищо сладко ,газирано, тестено -освен пълнозърнест хляб - първо някъде една седмица с една филия , после стана със две и така си карам досега .. - е не само с тях ами с някакви например храни пилешко , салати , риба,яйца и така нататък..
а за времето: от ноември до сега ..
свалените килограми : 15 :shock:
години :15
ръст:163 ..
а иначе почнах да смъквам още повече килограми когато почнах да пуша - от декември .. може би това е пречината да съм свалила чак толкова .. :?
наистина много се плаша за здравето си , в момента съм 41 кг някъде ..
и наистина приличам на някакъв скелет .. не искам да почна да почна да качвам изведнъж или пък да отслабвам още :o
foreverr
04-12-2010, 19:40
ми първоначално се ограничавах малко , после стана още по зле .. накрая се вманиачих ужасно [ почнах си броя калориите ] .. това от ноември до сега .. от последните два три месеца не пипам нищо сладко ,газирано, тестено -освен пълнозърнест хляб - първо някъде една седмица с една филия , после стана със две и така си карам досега .. - е не само с тях ами с някакви например храни пилешко , салати , риба,яйца и така нататък..
а иначе почнах да смъквам още повече килограми когато почнах да пуша - от декември .. може би това е пречината да съм свалила чак толкова .. :?
А ти си висока 163, но колко килограма си в момента?
kuklichka_bg
04-12-2010, 19:42
на мен днис ми беше плодов
зак-2 кафета
обяд-100гр кашу
и съм 2 хапнах ябълка
после към 9 си взех няколко фастъка,защото умирах пък не можех да ям преди това.... утре ще видим за тия 4 дни какво съм свалила 8-)
При мен става малко по-бавно,но явно защото са ми малко кг за сваляне. :) Утре съм белтъча и се чудя какво да ям на дсакло,млякото отпада,защото няма да ми наяде..мисля някой сандвич,но незнам. :)
tamarichka
04-12-2010, 19:42
ем допълних горе че забравих , 41 :?
foreverr
04-12-2010, 19:48
A от толкова много отслабване цикъла ти редовен ли е?И изобщо осъзнаваш ли, че заради тези диети от малка(на 15 години си) можеш да ен пораснеш повече не височина и още неща могат да станет...
tamarichka
04-12-2010, 19:56
A от толкова много отслабване цикъла ти редовен ли е?И изобщо осъзнаваш ли, че заради тези диети от малка(на 15 години си) можеш да ен пораснеш повече не височина и още неща могат да станет...
от един месец не ми идва , сега чакам този да дойде - ако дойде ..
осъзнавам - затова искам да се оправя колкото може по бързо и по как да го кажа без някакви усложнения .. затова ви моля за помощ - защото както виждате не ме бива в диетите , поне когато се оправя да стане както трябва ..
foreverr
04-12-2010, 19:58
от един месец не ми идва , сега чакам този да дойде - ако дойде ..
осъзнавам - затова искам да се оправя колкото може по бързо и по как да го кажа без някакви усложнения .. затова ви моля за помощ - защото както виждате не ме бива в диетите , поне когато се оправя да стане както трябва ..
Aко скоро не ти дойде иди на лекар.Аз също не съм от много ядливите хора и често имам проблеми с цикъла :( дна моя фр и тя не яде и има и тя проблеми и е много слабичка :(
Първо, моля ви, спрете да се цитирате така, че направо ме заболяват очите :D
Казваш,, че си броила калории - по колко си приемала. Добър ваиант е да започнеш постепенно да ги увеличаваш, примерно с 10% на седмица.
Нали не смяташ да останеш 41 кг? За тази височина е ужасно малко. Аз съм също 163 см, в момента съм 53 кг, искам да стана към 50, но на по-малко наистина ще съм кожа и кокали, под 50 кг е поднормено тегло. Не казвам да станеш 50, но по-малко от 45 не ми звучи добре.
С цикъла в момента и аз имам проблеми, 3ти месец не ми идва, но надали е от кг :o Не е шега работа, ако и другия месец не ти дойде, иди на лекар. Аз малко закъснях - ще ходя другата седмица.
П. П. Извинявай, видях, че си ходила на лекар вече :)
tamarichka
04-12-2010, 20:02
^еми честно казано ходих .. каза ми същото като всички .. яж и нищо друго .. нито кво да ям ,нито нищо :o затова искам да попитам някъв захранващ режим поне да стигна до 46-47 защото тогава най мн се харесвах ..
tamarichka
04-12-2010, 20:04
опитвам се да ги броя , майка ми ми забрани изрично .. а и така се вманиачавам честно казано още повече :?
^еми честно казано ходих .. каза ми същото като всички .. яж и нищо друго .. нито кво да ям ,нито нищо :o затова искам да попитам някъв захранващ режим поне да стигна до 46-47 защото тогава най мн се харесвах ..
Важно е да ядеш мазнини - зехтин, масло, морска риба, червено месо, разбира се, в нормални количества. Доколкото знам, това се отразява на цикъла на жените.
Пак питам - колко ккал си яла на ден?
tamarichka
04-12-2010, 20:09
еми по малко от 600 .. не мога да ти кажа точно защото имах различни периода .. но сега ме карат да ям хляб и др неща , а аз нз кво да ям .. смисъл да разбирам за рибата ям си я - червено месо не обичам особено .. и пържено ям - защото майка ми отказа да не пържи храна ..
ти си стигнала границата .....
НО щом си се взела в раце има шанс !!!
За да не те бутнат в клиника просто яж
забрави думата калория !! Не мисли за храната ваобще
600 :shock: За поддържане на жизнените функции на тялото при твоето тегло, дори ако само лежиш и о не правиш, са нужни около 1000.
Хляб можеш да включиш, по възможност черен. Ядеш ли редовно - поне 3 пъти на ден? Не пропускай хранене, може дори да включиш по 2 междинни хранения - плод или кисело мляко примерно. Недей да наблягаш на хляба и сладкото, а по-скоро яж повече месо, млечни продукти и варива - за да не качиш толкова мазнини, колкото мускули, защото в момента и мускулната ти маса е ужасно малко.
Напиши примерно днес какво си яла, кога и горе-долу в какви количества.
Да не забравям - поздравления, че си се осъзнала и си решила да се вземеш в ръце. Това е най-важното.
tamarichka
04-13-2010, 03:35
eми ... значи ям пълнозърнест препечен хляб ..
а примерно меню: вчера :
закуска : две филии със сирене и яйца
обяд:банан и чай .. нямах време :o
вечеря:зелена салата със рачешки ролца ..
задължителни за мен са две филии хляб на ден ,но нз какво да ям за закуска , обяд ,вечеря. .
някакво примерно меню ? :-o
Така, ето ти едно примерно меню:
Закуска: две пълнозърнести филийки с яйце и сирене
Междинно: средно голяма ябълка
Обяд: шопска салата с настъргано сирене и 1-2 с. л мазнина, скумрия на скара или пилешка пържола (нали ядеш пилешко? защото каза, че не обичаш червено месо) и някакво десертче (сладолед, вафла, kit kat sences - това е супер вкусно)
Междинно: 1/2 кофичка кисело мляко
Вечеря: ориз със зеленчуци
Това меню е не повече от 1300 ккал, които ти ги изгаряш, ако не спортуваш. Има 73 гр. белтъчини, които са много важни и не трябва да приемаш по-малко.
Това, което си яла вчера, е крано недостатъчно.
Нека ползвам темичката и малко да се похваля 8-) 7 дни бях на житен пост (преди време имаше темичка за него тук, но аз не го правих точно както трябва - на ден ядях 100 гр. жито, 2-3 ябълки, 1 л прясно мляко и мед няколко лъжици) и от днес започвам да хапвам и други неща. 53 кг бях вчера като се теглих, което е доста добре, защото се бях поосвинила покрай Великден :oops: Голямо нещо е психиката - днес само си гледам отражението във витрините и се кефя... Но пък ме гони зверската лакомия - дори не съм гладна, просто ми се яде нещо висококалорично, а не трябва, защото ако се натъпча след режима, ще ми стане тежко и ще прецакам целия пречистващ ефект. Но остава най-трудното сега - първо, да не кача, второ, още 3 кг да сваля, които са най-трудни. От другата седмица пак ще съм на протеинова диета.
chocolatedidi
04-13-2010, 11:46
И аз се присъединявам към диетата (90 дневната) !
Белтъчен ден --->
Закуска: 1 Ябълка и 500ml вода в училище
Обяд: 2 препечени филийки с кашкавал и сирене (хляб - Вита)
Вечеря: Сигурно 1 филийка с сирене
Става ли ?
Loshotia
04-13-2010, 13:47
И аз се присъединявам към диетата (90 дневната) !
Белтъчен ден --->
Закуска: 1 Ябълка и 500ml вода в училище
Обяд: 2 препечени филийки с кашкавал и сирене (хляб - Вита)
Вечеря: Сигурно 1 филийка с сирене
Става ли ?
Какъв е този хляб в белтъчен ден?!?!?!?!
Хляб само във въглехидратен и то не в такива количества!
ОБЯД: За обяд консумираме белтъчни. Примери:
1. Две печени пържоли (свински ,пилешки, говежди). Може риба или морски животни (калмари, миди, раци и др.). Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци (може задушени-моркови, карфиол, зеле, чушки и др. или неограничено количество салата (домати, краставици, чушки, зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул, царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.
2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал (може и паниран), филия хляб, салата, вода.
3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.
4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб, вода.
titinkaa
04-13-2010, 14:09
И аз знам,че хляб се яде само в въглехидратния и то пълнозърнест.Аз сега съм на 90-дневната и хляб не ям изобщо независимо кой ден е,само днес хапнах 2 филийки щото ми е въглехидратен ден.
Менюто ми за днес е...
Закуска-1 ябълка и чаша минерална вода
Междинно в у-ще-1 пакет солети+0.5мл минерална вода
Обяд-2 филийки пълнозърнест хляб+сладко от горски ягодки(домашно приготвени).
Вечеря-предполагам,че ще ям пица,поне за сега така мисля,ако случайно не променя вечерята
vampireee
04-13-2010, 14:17
днес ми е 2ри ден от 90 дневната и пия по 2,5 л вода след плодовия ден ще се изтегля