PDA

View Full Version : 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013

Страници : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11

bloodyF
09-11-2012, 07:48
пиф
давам ти един бърз пример и изчезвам
майка ми е учила математика и информатика (вуз), защото е искала да стане учителка
15 години по-късно е учителка, парите не й стигат до никъде , работи на друго място, за да се справя с положението
не винаги това,което искаме ни удовлетворява после
намери нещо балансирано , журналистиката е от тоя тип, но зависи от това как ще се развиеш в последствие
аз примерно съм си избрала право, но не защото ако си намериш работа после ще имаш пари, ми щото ми харесва, помагам на хората, самата дейност ме изпълва и я харесвам като цяло..

SuNsEt
09-11-2012, 09:48
сънсет, що не караш по нещо друго?
мен английският ми е много добър , а математиката средна и затова си избрах английски..

Защото английският ми върши работа за кандидатстване в университети като приемен изпит...Математиката ми е ...супер неуверено и обичам да решавам задачи само в час(не на контролно) или у нас :D

Ох хора...ще бъда знаменосец и сега трябва да си купувам бяла риза и тъмно синя/черна пола...Всъщност си спомням,че миналата година супер много исках да бъда знаменосец.Утре съм на репетиция и в петък пак.

ParadOx
09-11-2012, 12:50
pifiella ти си била бъдеща колежка (да се надяваме 8-) ) аз нещо съм недочела и не разбрах първоначално :D

В СУ ли мислиш да кандидатстваш журналистика?

pifiella
09-11-2012, 13:02
pifiella ти си била бъдеща колежка (да се надяваме 8-) ) аз нещо съм недочела и не разбрах първоначално :D

В СУ ли мислиш да кандидатстваш журналистика?
Да! В СУ и в УНСС(maybe),те са ми най-на сърце.

ParadOx
09-12-2012, 18:37
Аз мисля да се пробвам в СУ, но основно съм се насочила към Германия
Още се двоумя дали да уча журналистика или нещо по-различно, което да обогатява силно общата култура, защото според мен добър журналист е този, който има задълбочени познания в най-различни области..., а то писането и говоренето идва от душа 8-)
В последно време клоня към политология, история също не е лошо, но хич не я харесвам, не ме влече 8-)
ще видим.... ще го мисля 8-)

scrooper
09-12-2012, 20:00
А в най-лошият случай ще направим следното: Scrooper ще рисува,Адашката Габи ще пее, а аз ще пиша стихове,вицове и всички ще сме на един площат...и ще си се забавляваме докато събираме стотинки...
Най- лошият, но от сегашната ми гледна точка се усмихвам като чета такива допускания :))
Успех на всички дванайсетокласници, надявам се, че всеки се е нахъсал здравата, защото това е Годината!
Бтв повечето мои познати са си поставили големи цели (изключая академичните) с краен срок- абитуриентския бал. Божее... Както и да е, важно е човек да си има мотивация. Но за мен много по- смислено е да се опитваш да се подобриш не за единия бал, а за навлизането в Студентския Живот, изпълнен с отговорности, които вероятно сега не можем и да си представим. Не знам, но лично на мен това, което ни предстои догодина, ме вълнува и нахъсва милиарди пъти повече, от балчето :)

Wednesday666
09-12-2012, 20:04
Предимно големите автори, т.е на тези, които сте наблягали, нищо подробно.
Помня, че имаше какво е поема.
Имаше и изброени произведения, да се свържат по автор/жанр.
Нещо такова беше.

DanieLa_SmiLe
Тази година влязох в УНСС, питай нещо, ако желаеш : )

Уху, колежка :)

ParadOx
09-12-2012, 20:20
Не знам, но лично на мен това, което ни предстои догодина, ме вълнува и нахъсва милиарди пъти повече, от балчето :)

И мен така! Нещо хич не искам да го мисля тоя бал.... ще си загубя 3589236 часа в търсене на рокли и т.н. random аксесоари...

Вчера загледах това (http://www.minedu.government.bg/left_menu/vacations/) и видях, че не е чак толкова прее*ано, колкото можеше да бъде 8-)

spopi
09-13-2012, 13:40
Хора от къде мога да си купа разработени теми по история на каква цена са.

SuNsEt
09-13-2012, 21:53
http://slides.bg/1060/ -има и по-компетентни от мен,за това ...просто реших да ти го постна ,пък тези,които кандидатстват с история нека да си кажат . :)

Хораа...страх ме е от този 12-ти клас! Вие говорите за нахъсване,то и при мен има нахъсване,обаче мамка му не мога да се настроя изцяло на тая вълнА .Дано да вляза в час бързо,защото уроци чак октомври месец (дай боже),а до тогава...
И искам да ви кажа,според мен първият срок е по-важен,защото като се стегнете отначало и изкарате високи срочни оценки,после втория ако имате някви проблеми и имате по-ниска срочна..абе знаете , 12 години сте ученици :D

Между другото коя смяна ще сте първия срок?При всички ли е първи срок втора смяна и после обратното?

pifiella
09-13-2012, 21:57
Аз съм първа първи срок,винаги...

granger
09-14-2012, 07:28
За щастие само първа смяна ще си карам. Втората не мога да я понасям.
БТУ има голяма вероятност да ми наблъскат 2 часа физика в един ден :lol: дали няма да чуете за масово самоубийство на ученици :D

bloodyF
09-14-2012, 11:25
Аз първият срок ще съм втора смяна, а вторият първа-две гимназии в една сграда сме и няма как.
Иначе ние в петък ще имаме 6 часа, вместо 7, и съм много щастлива. 8-)
Аз така и не го дочетох тоя Светилник, кога ще му пиша тема, не зная.
Ама се отказах от 50 нюанса сиво засега, не намирам време за книги последните дни.
Вие как си прекарвате последните моменти от ваканцията? А как си прекарахте ваканцията? Ходихте ли някъде?

YouAteMyHeart
09-14-2012, 18:00
Ох, последни дни релакс на макс. Гледам да не се задържам вътре, но гадното време не е съгласно с плановете ми.Трябва да си взема бележник и да се снимам, защото нямам снимки.

pifiella
09-14-2012, 19:42
Възмутена съм. :D Купих си бележник за 70 стотинки,лоуууу. Тая криза ни такова таковата.....

bloodyF
09-14-2012, 21:18
Аз си купих две тетрадки по 80л. и 1 бележник-4.20 всичко.
Май тетрадките са били по 1.70, а бележника-80 или нещо такова, скъпичко си е.
Аз сега няма да се снимам, а по-натам като ми дойде музата.
Трябва да си купя учебник по математика и обувчици някакви и съм готова с покупките за 17ти септември.
И да сядам да уча по история, че от 1ви октомври с тея уроци няма да имам никакво време.

anonymous708973
09-15-2012, 10:19
Как бележникът ще е 80 ст? Струва 17, а личната карта е 3 ст :д Ако има подвързия, е друг въпрос :Д

Оф, искам да се оплача.
Декември имам изпит по немски - мога и отсега да го взема, защото той реално не проверява знания, а доколко си зазубрил един формат. Обаче искам да науча немски като хората. Воля - никаква. Нито да чета, нито да гледам телевизия, нито да уча думи. Свикнах с английския и сега не ми се почва немския.

Матурите - ясни.

Кандидатстването - мазало. Искам маркетинг. Това го има в ПУ, УНСС и НБУ.
В ПУ - никакъв шанс, в Пловдив няма да остана, защото с нашите ще се избием + няма да имам абсолютно никакъв студентски живот.
УНСС - нямам нито нерви, нито време, нито желание да се разправям с проклетия им приемен изпит и уроци по математика (?!), както и с "Утре Носете Съответната Сума".
НБУ - супер много се запалих по идеята, проверих програмата за маркетинга, проучих приемния изпит, намерих си примерни варианти... и онзи ден майка ми ми попари мечтите, като ми заяви, че ако плащала по толкова пари (1200 на семестър, квартира и прочее - абе 600-700 на месец не мърдат), направо да съм ходела в Германия.

Което пък е тема, която дори не ми се започва. Дългогодишен план ми беше да следвам в чужбина, в частност - Германия. Последните месеци обаче ми се иска да остана да уча в България. Не виждам как ще стане обаче поради горните причини. А и не е сигурно дали ще ме приемат в Германия, защото сътворих едни простотии в училище и ще ми се отрази на досието, което пък го гледат доста. Накрая ще запиша една психология в СУ и това ще е. По едно време исках това да следвам.

Мамка му. Пълна каша ми е.

pifiella
09-15-2012, 10:36
На УНСС изпитът не е толкова труден,а и математиката е основи(2-ри модул),не е мисия невъзможна. И на мен ми се въртят налудничеви идеи да се пробвам,колкото да си видя възможностите... А и при оформяна на бала в УНСС се взема успехът от цялата диплома,което е доста добре,ако си си учила през годините...
Но поне си в правилната тема,не знам дали има друга, в която да има толкова каши и главоблъсканици...

SuNsEt
09-15-2012, 11:11
Ехаа как ме подсетихте за бележникааа :D Тотално забравих за него и за снимката хахах.
Аз ще си ползвам тетрадките от миналата година,които съм си взела .Само ще си купя една голяма за математиката и няква сладка мъничка за първата седмица .
Купих си дрехи, чантааа...ест нищо ученическо :D

PinkPan7her , пробвай в Германия, нищо няма да загубиш и поне ще знаеш,че си опитала. :)

anonymous708973
09-15-2012, 11:48
Ехаа как ме подсетихте за бележникааа :D Тотално забравих за него и за снимката хахах.
Аз ще си ползвам тетрадките от миналата година,които съм си взела .Само ще си купя една голяма за математиката и няква сладка мъничка за първата седмица .
Купих си дрехи, чантааа...ест нищо ученическо :D

PinkPan7her , пробвай в Германия, нищо няма да загубиш и поне ще знаеш,че си опитала. :)

Че ще пробвам, е ясно. Дали обаче ще отида дори да ме приемат...

violette94
09-15-2012, 12:59
Лелеее аз пък тотално това лято съм го отдала на почивка (като за последно! :D ). Четох само една книга, която не е в списъка за 12 клас :). Скоро се насочих към специалността "Бизнес и администрация" в УНСС или СУ(но за него не видях дали точно така специалност има).Не съм много добра по математика и ми е много притеснено, защото мисля и матура да карам по математика тъй като ще ми е от полза.Ако трябва и уроци ще почна.Купих си модул 1 и 2 на УНСС (такива дебели книжки) дето има всякакви подобни тестове.Някой да се е насочил като мен :) ??

pifiella
09-15-2012, 13:52
violette94 Аз уча Бизнес администрация в училище де,не знам имат ли нещо общо две специалности, освен името. :D
Най-добре е за всички,които са се насочили към УНСС третият модул да им е икономика,защото на 3-ти икономика са към 800 човека,а на бел 3000, история - 2000 и т.н.,например не помня каква беше статистиката... Това ми го разправяше класната миналата година.Поне за мен, не е едно и също да се състезаваш с 800 или с 3000 човека.

YouAteMyHeart
09-15-2012, 15:38
Накрая ще запиша една психология в СУ и това ще е. По едно време исках това да следвам.
Интересно ми е защо си мислиш, че е лесно да "запишеш" в СУ една психология?! Май не си много наясно, че това е най-желаната специалност и тази година имаше над 4500 кандидат-студенти за нея,а свободните места са само 60.Има хора с 6-ца на матура и въпреки това не влизат.
И защо мислиш, че за кандидатстване в Германия ще ти гледат досието?! Никои не ги гледа тези глупости и характеристиките, които се дават всяка година.Трябва ти само диплома и международно признат сертификат за владеене на немски език (TestDaF TDN4, Goethe-Zertifikat C2, DSH-2, Deutsches Sprachdiplom der KMK Stufe II).

Пробвай се в Германия образованието е добро.Имам приятели и роднина, които учат там и са доволни. :)

ParadOx
09-15-2012, 18:25
Пробвай се в Германия образованието е добро.Имам приятели и роднина, които учат там и са доволни. :)

И аз мога това да те посъветвам!
Таксите са символични, влизането не е чак толкова трудно, по-трудно е излизането 8-)

А аз още не мога да свикна, че съм 12 клас и преди малко цъкнах темата на 11 клас 2012/2013 :lol:

kosder
09-15-2012, 18:42
Честит 15 септември ;D

DesireToFire
09-15-2012, 20:41
Как бележникът ще е 80 ст? Струва 17, а личната карта е 3 ст :д Ако има подвързия, е друг въпрос :Д

Оф, искам да се оплача.
Декември имам изпит по немски - мога и отсега да го взема, защото той реално не проверява знания, а доколко си зазубрил един формат. Обаче искам да науча немски като хората. Воля - никаква. Нито да чета, нито да гледам телевизия, нито да уча думи. Свикнах с английския и сега не ми се почва немския.

Матурите - ясни.

В ПУ - никакъв шанс, в Пловдив няма да остана, защото с нашите ще се избием + няма да имам абсолютно никакъв студентски живот.
УНСС - нямам нито нерви, нито време, нито желание да се разправям с проклетия им приемен изпит и уроци по математика (?!), както и с "Утре Носете Съответната Сума".
НБУ - супер много се запалих по идеята, проверих програмата за маркетинга, проучих приемния изпит, намерих си примерни варианти... и онзи ден майка ми ми попари мечтите, като ми заяви, че ако плащала по толкова пари (1200 на семестър, квартира и прочее - абе 600-700 на месец не мърдат), направо да съм ходела в Германия.

Което пък е тема, която дори не ми се започва. Дългогодишен план ми беше да следвам в чужбина, в частност - Германия. Последните месеци обаче ми се иска да остана да уча в България. Не виждам как ще стане обаче поради горните причини. А и не е сигурно дали ще ме приемат в Германия, защото сътворих едни простотии в училище и ще ми се отрази на досието, което пък го гледат доста. Накрая ще запиша една психология в СУ и това ще е. По едно време исках това да следвам.

Оо, на мен ми е АБСОЛЮТНО същото в момента. От години исках да уча в UK, но напоследък супер много се разколебах и искам да остана тук. Проблемът е, че пък от още повече време съм знаела какво искам да уча - Архиктектура. Хубаво, но България това няма развитие, даже никакво. Дори и да го запиша, няма къде. Във Варна има в един университет, но едно, че майка ми има много лошо мнение за него, а и не искам там, решила съм си София. Най-добрият вариант е УАСГ, но за там хората се готвят с 2-3 години уроци по рисуване, при това при комисията, която провежда изпита, а аз тепърва ще почвам. И изпита по математика бил много труден, но смея да кажа, че харесвам математиката (все пак 8ма година в МГ ще карам :Д) и ще успея да се подготвя. Но това с рисуването няма как да го наваксам. И точно като при теб единствения друг вариант, който ми остана е НБУ. Само че там даже и специалността ми хареса повече, а именно Интериорен дизайн. Архиктектурата няма бъдеще тук и не виждам смисъл да загубя 2 пъти повече време и нерви в нея, след като накрая пак ще трябва да се хвана да работя с някакъв дизайн. И аз разучих за НБУ, прочетох както и хубави мнения, така и много лоши (главно за учениците там), но реших, че аз като искам, че уча, независимо, че другите не го правят. Е добре, но майка ми ми каза същото като и твоята. Че училището е с прекалено лоша репутация и ако ще дава толкова пари поне да е за UK. Та сега и аз не знам какво да правя. До преди месец цялото ми бъдеще ми беше кристално ясно, всичко бях измислила и изведнъж всичко се промени. Съзнавам, че образованието в чужбина може да ми предостави много повече, но някакси чувствам, че тук бих била по-щастлива, а това би трябвало да е най-важното.

bloodyF
09-15-2012, 21:51
Да, ще си излея душичката тука, барем някой ми помогне.
От края на 10ти клас искам да уча право. Съответно ваканцията в 10ти, 11ти и ваканцията в 11ти ги пропилях и НЕ учих.
Нашите имат ипотека и ми заявяват,че едва ли не нямат пари да ме издържат напълно в София и трябва да работя там. Аз съм съгласна-има почасова работа, все нещо ще измисля.
Обаче майка ми постоянно ми натяква едва ли не,че съм толкова мързелива,че никога никъде няма да ме приемат. Което не е вярно. Обаче като нямам съпорт от никой и ми идва да се гръмна.
Отделно си мислех за други специалности, обаче това ме дърпа най-силно и си го искам. Другото ми е кореистика/японистика или нещо от сорта. Труден изпит-английски, ама ти разказват играта, но пък шансовете ми да вляза въобще не са малки. Доста ми е объркано честно казано и не знам.
Дали да продължавам (по-точно да почна) да си уча по история, да си почвам уроците по БЕЛ и да си следвам мечтата или да търся ''на хляба мекото'' и после да се чудя какво ме е патило с нещо,което ми не харесва.
Отделно сега като ни емнат в училище за пари и т.н. ще ми отнемат ценно време.
Оф, не знам какво ми се случва в последните дни. Главата ми е разбъркана, нехомогенна каша и не знам как да си подредя мислите и да започна да мисля рационално и да действам и да започвам да правя нещо. Щото в момента кисна и се чудя кой път да избера...
Не искам да оставам в Благоевград.
1)с нашите ще се избием вече
2)пак ще ме карат да работя, защото ''вече съм голяма и трябва да поемам отговорности'', т.е. парите не са основен проблем за София
3)ЮЗУ е супер саднат университет и като чувам разни истории за изпити, купени с хладилници и перални не ми се ще и аз да опирам дотам.
4)никакъв студентски живот, ама никакъв. К'вото и да ми разправят-щом те са при мен, ще си имам ограниченията отвсякъде..
5)искам да съм самостоятелна, всеки иска да започне на чисто, да се почувства като ''голям'', може да ми е трудно, ама след 20 години да се обърна и да си кажа-успях сама, направих го.
а не ''мама носи, тате меси'' още 10 години и после ще работя като чистачка с диплома по право от ЮЗУ...пф,супер.

DesireToFire
09-15-2012, 23:20
[QUOTE=bloodyF;10410931
Оф, не знам какво ми се случва в последните дни. Главата ми е разбъркана, нехомогенна каша и не знам как да си подредя мислите и да започна да мисля рационално и да действам и да започвам да правя нещо. Щото в момента кисна и се чудя кой път да избера...
[/QUOTE]
Абосолютно същото, отново :Х Толкова години планове, за буквално седмица ги забравих. И бтв, имам идея какво да правя, но буквално ми хрумна преди час-два, затова може би бих предпочела да проуча въпроса преди да споделя, че не се знае колко може да е малоумна :Д Все пак се чувствам по-добре, защото имам надежда за план, който в момента ми се струва ако не перфектен, то close enough на перфектен и най-вече, че е нещо, което ще ме направи щастлива.

scrooper
09-16-2012, 08:35
DesireToFire, щом имаш финансовата възможност за Англия, те съветвам да не се и замисляш за УАСГ. У нас, дори да те приемат, образователната система е остаряла, като например се учат "Панелки" сума ти време... Базата не може да се сравнява с уникалните 3Д кабинети в хубавите университети (аз говоря за Германия, но в Англия вероятно е дори по- развито). Шансът да си намериш хубава работа с такова западно образование е голям. Докато по настоящем архитекти- вишисти у нас не могат да работят по специалността си.
Пък и ще е едно уникално преживяване да се откъснеш от този си живот. Не че ще е лесно, но ще е тооолкова интересно ^^

DesireToFire
09-16-2012, 09:04
^ Аз точно заради това първоначално не се и бях замисляла да остана. А и в УАСГ се замислям вече дали изобщо да се пробвам. Нямам шанс да ме приемат, а и нямам и желание. Наистина половината време там щя е губене на време. Но пък и вече почти съвсем се отказах от Англия. Прекалено много пари за нещо, което вече не съм сигурна че искам. Но пък ще си подам документите и ще се пробвам,з а да не съжалявам после. Това, което ми хрумна вчера (знам че може да е простотия, но именно някой по-запознат тук може да ми каже ако е така :Д) е да си карам бакалавъра тук (Интериорен дизайн обаче) и после да отида за магистър или специализация в Италия. Там, за моята специалност, е повече от перфектната дестинация, но не мога да отида веднага, защото всички университети изискват италиански, дори и програмата да се води на английски. Другия вариант, който не ми харесва особено, е да пропусна една година в която да си работя и да уча италиански и после да ходя там за цялото си образование. Някакво недообмислено е всичко, но поне имам идея и ми е някакво по-спокойно :Д

anonymous708973
09-16-2012, 09:14
но майка ми ми каза същото като и твоята. Че училището е с прекалено лоша репутация

Майка ми преди беше с лошо мнение, но се запозна с човек, който има възможност да издържа дъщеря си и в Англия дори, но все пак тя е избрала да учи в НБУ, така че мнението й се промени. Казва само, че ако ще дава повечко пари отколкото за държавен университет, то поне нека да уча в Германия.

Блъди, ако корейският/японският не ти е мечта, няма да ти хареса или поне няма да ти съвпадне с очакванията. Това не е просто да учиш думи по език, а цяла филология - пълно потапяне в културата и прочее. Иначе да - бая висока оценка си трябва на изпита по езика.

pifiella
09-16-2012, 11:27
Разбирам ви всичките :* отлично !
Май,май аз поставих началото на тия главоблъсканици,преди няколко страници :D
Иве аз имам същия проблем и именно заради това се отказах от медицината(не само заради баща ми,но все пак си оказа влиянието,просто перспективата да ме издържа още 6-7 години и да съм му, едва ли не - длъжна и да ме командва.....никога повече). И аз ще трябва да работя и да живея на общежитие, защото живея на 40 минути от София и наште искат да си остана в къщи и да пътувам всеки ден.А не мерси,достатъчно съм търпяла и искам независимост, колко ще е трудно не знам,но ще се справя. А й моят баща, като твоята майка мисли:няма да те приемат,ти си адски мързелива,няма смисъл да се опитваш и така нататък...... Не знам какъв е тоя баща,честно ви казвам,как може да казваш на детето си,че няма нищо да стане от него........пфф алкохолик с една дума.... Та аз искам с цялата си същност и упоритост да се махна от нас,да ме приемат,да поработвам от време на време и да си живея,ако не хубаво,то поне спокойно...

paradosou
09-16-2012, 12:02
bloodyF, при теб не ми е ясно къде е дилемата. Не е като да нямаш никакво време, сядаш си на дупето просто и си четеш материала; то е ясно, че ще е напрегната година, ама пък ако вложиш всичко от себе си, резултатите няма да закъснеят. Вашите вероятно наистина няма да могат напълно да те издържат, обаче както сама казваш - има вариант да работиш почасово и някак да съчетаваш работата с ученето. Следвай си мечтата за Право и това е; за източните филологии се съгласявам с Пантерата. :)

bloodyF
09-16-2012, 12:14
bloodyF, при теб не ми е ясно къде е дилемата.

проблемът е че за 11 години НИКОГА не ми се е налагало да организирам своето време и сега като опря ножа до кокала се чудя как да стане точно..
и също дали да започвам, дали има смисъл изобщо..
За Източните култури-като цяло нов език,нова култура ми е много интересно, но това ми е по-скоро backup план , за който да се готвя в последната минута (английският ми смея да кажа, че е на високо ниво).
Поне не съм единствената с такива родители-мерси Пиф :*
първият ми баща-не знае къде ходи, камоли да се интересува ще уча ли аз или не.
вторият-слуша майка квото каже и тайничко ми казва по нещо насърчаващо , но нищо на което мога да разчитам и да съм сигурна
майка ми-казах ви, действа ми 'садващо' и не ми харесва как се опитва да ме командва като марионетка..
ама ще се справя, мерси на всички :))

Zorin
09-16-2012, 14:19
Колко се радвам, че ви прочетох тревогите, да видя, че не съм сама ...
Много ме е стегнал гипса за това кандидатстване нещо. На 29ти септември ми е TOEFL и октомври ще си подавам кандидатурата към Англия. Всички ми повтарят, че няма как да не вляза и прочее, но мен все нещо ме яде. От десети клас ми е мечта да уча медийни науки в UK и наистина нямам никакъв, ама никакъв резервен план за това какво ще правя ако не стане? Знам, че е лошо. Знам, че трябва да оглеждам и университети в България, да гледам какво, как, защо. Имам някаква смътна представа да запиша международна политика в СУ или НБУ ако не стане с Великобритания (същата специалност тук категорично съм отказала да я уча), но всичко ми е като в мъгла. Проблемът с издръжката, разбира се, също е висящ.
А за баловете, да ви кажа, хич не си го слагам - идеята на моя клас за втора бална е да отидем на морето, където да се напият като прасета и да слушат чалга. Това могат да го правят всеки ден в Търново и ми е противна мисълта просто. Да ми мине кандидатстването, веднъж приемат ли ме, намирам си някаква рокля и не го мисля ама хич.

SuNsEt
09-16-2012, 18:39
Арииии много успехи на всички през последната ни учебна година !!!

pifiella
09-16-2012, 19:26
Aaaaaaбитуриенти да лягаме рано,та утре да сме свежи като репички! :D

Zorin
09-17-2012, 05:14
Честит последен първи учебен ден на всички! :D

granger
09-17-2012, 07:50
Честит и на вас,душички.
При мен бързичко мина,видях си част от съучениците,дадоха ни мега гнусната програма и тая година ще я изтикаме бързичко :lol:
успех.

pifiella
09-17-2012, 10:52
Честит ви 17 септември. :)
Програмата ми е отврат,ама пълен.В петък имам 8 часа при една и съща г-жа......омг

bloodyF
09-17-2012, 11:04
програмата е перфекциозна с тия блокове информатика
математика-9 часа..неЙ зле :С

видяхме се с новата класна, пихме кафе със съучениците, тая от уроците ме разочарова, но ми спести 140 лева-няма да се явявам на изпитите за СУ :)
няма да имам време да се подготвя

а тая седмица ни разсипват-15 лева за консумативи и застраховка, искам обувки-30 лева, уроци-30 лева, учебници , при това ги искат нови-поне 30 лева и там...лошо ми стана :С

октомври-родитело-ученическо-учителска среща за матурите
и до средата на октомври да сме казали по какво ще ни е втората матура..пф

и за честитка-само с бели ризи и черни якета и дънки от утре..
красотичка просто

bloodfrozen
09-17-2012, 11:08
pifiella, направи ми впечатление, че учиш в търговска гимназия и се вдъхнових да те питам нещо. Ще имате ли държавни изпити за придобиване на специалност? Или само ние сме прецакани. С цели два изпита. :D

pifiella
09-17-2012, 11:15
pifiella, направи ми впечатление, че учиш в търговска гимназия и се вдъхнових да те питам нещо. Ще имате ли държавни изпити за придобиване на специалност? Или само ние сме прецакани. С цели два изпита. :D

O, не си само ти! Имам два - теория и практика. Теорията е нещо от специалните предмети,а практиката се спуска от МОМН и е някакъв проект.И да ще имам специаност 1-ра категория(май се води) офис мениджър.... хахаха :D гоЕми сме....

bloodfrozen
09-17-2012, 11:36
Отвратително. И при мен е почти същото.. с единствената разлика, че аз съм друга специалност. :D

Иначе днес беше доста тъпо, както и се очакваше. Дори и часове имахме планирани, ама ги прекарахме в кафенето срещу даскало.

maximxxl
09-17-2012, 12:04
:D искам да ви представя мойта програма:
БЕЛ ЗП-3 часа
БЕЛ ЗИП-4 часа
Математика- 2 часа (fail)
English- 2 часа
Свят и личност ЗП-2 часа
Свят и личност ЗИП- 1 час
Биология ЗИП - 4 часа О.о (i'm going to die)
Химия ЗИП- 2 часа
Физика ЗИП - 3 часа
История ЗИП- 4 часа
Физ. к-ра ЗП-2 часа
Физ. к-ра ЗИП-3 часа

Знам, че програмата ми е най-шибаната... :D

pifiella
09-17-2012, 12:06
http://prikachi.com/images.php?images/718/5282718S.jpg
Отчаях се напълно...
Твоята програма подобна ли е?^

bloodyF
09-17-2012, 12:07
математика 9 часа
4 часа БЕЛ
4 часа АЕ
2 часа РЕ, История, География, Физика, Спорт,Свят и личност
1 ЧК
5 часа ИТ + Информатика

bloodfrozen
09-17-2012, 12:25
pifiella, признавам ти програмата за пълен ужас. :D
Финансите, статистиката, производствената практика, бизнес английския присъстват и в моята програма + компютърно счетоводство, икономика на предприятието, комплексна практика и още няколко вида практики. Може да изпускам нещо съществено, обаче не разполагам с програмата все още. :D
БЕЛ имаме само 2 часа + 1 час ЗИП, което ми се вижда крайно недостатъчно.

princo90
09-17-2012, 13:18
Моята програма пък е смея да кажа много приятна:

12 часа математика
4 часа БЕЛ
4 часа английски
4 часа немски
2 часа история
2 часа свят и личност
1 час география
1 час физика
1 час ЧК
2 часа физическо

vavi13
09-17-2012, 14:24
Аз също имам гадна програма ама айде няма да се оплаквам
пп: bloodfrozen pifiella - къде учите

pifiella
09-17-2012, 15:12
bloodfrozen, само мисълта,че ми е последна година ме крепи...Аз икономика на предприятието и комп.счетоводство имах в 11 клас.
А уча в професионална гимназия(по старо му техникум) и съм в икономическа специалност...

granger
09-17-2012, 16:29
Наблъскали са и 2 час История един след друг в Понеделник.
В сряда - 2 часа БЕЛ при директорката
след тва 2 ФИЗИКА :cry:
наблъскани по 2 часа... откачаааам.

Sisito941
09-17-2012, 20:27
И аз най-сетне се записвам в темичката :) Втора матура биология,въпреки че исках да е философски цикъл,обаче като писахме заявления за ЗИП с предмета,който искаме за 2 матура,нямаше групичка за философски цикъл,а трябваше най-малко 14 човека да има.. :(

maximxxl
09-19-2012, 13:33
ъх, промяна в програмата имам :D 3 часа БЕЛ ЗИП, 3 часа ЗИП Химия, 3 часа ЗИП Биология, 3 часа ЗИП история и забележете 3 часа ЗИП Свят и Личност О.о

granger
09-19-2012, 15:30
DAFUQ...кви са тея щуротии.
Аз за съжаление имам само 2 часа история,2 география , 2 свят и личност, 2 спорт,2математика и останалото всички е Физика,АЕ,БЕЛ и ИТ/Информатика.

anonymous708973
09-19-2012, 16:11
Омггг, влюбена съм си в новите две даскалки по БЕЛ <333

ParadOx
09-19-2012, 16:15
Имам доста гадна програма, дори нямам любим ден :D

Имаме
3 часа БЕЛ
6 немски
2 английски
5 математика
4 информатика
4 ИТ
2 история
1 география
2 свят и личност
1 физика
2 ФВС

Днес ни "сюрпризираха", че трябва да правим по 38926583287 проекта по Информатика и ИТ.. направо не ми се мисли, хубавото е, че вече се разбрахме за бала и остава само да съберем капаро :)

granger
09-19-2012, 16:57
Ние те първа ще го мислим бала. Мястото е почти ясно, остава да се задействаме и да видим кви пари ще излезе. Че ей така ще си литне времето.
Засега ме интересуват Кандидатстуд. курсове по История към СУ ,ако някой има някаква информация да драсне ЛС.

Zorin
09-19-2012, 18:21
Аз имам по 12 часа математика седмично пък. :D
Ох, днес макар и да имах точно три предмета се чувствам като газена от валяк, сериозно.

ParadOx
09-19-2012, 18:34

:O ?

Каква паралелка си, че толкова много математика 8-)

SuNsEt
09-19-2012, 18:43
Аз имам 6 часа математика, 8 часа немски...5 часа география и икономика, 3 часа БЕЛ.... 1 час Физика...

granger
09-19-2012, 18:53
Аз няма да се оплаквам тогава в сравнение с вас.
Аз съм АЕ с Профил ИТ +профилиращ Физика ОЖС.
4 физика седмично, 4 АЕ, 8 ИТ и Информатика...+6 часа БЕЛ

pifiella
09-19-2012, 19:33
Ох, днес макар и да имах точно три предмета се чувствам като газена от валяк, сериозно.

Хаха, а мен днес наистина да ме прегази влак,ама така става като пресичам линията със слушалки. :D
Зза бал нещо говорехме,знае се вече в кой ресторант и сега уточняваме къде да е екскурзията и клоним към Австия,Чехия или Украйна. Харесва ми,по-добре е от Гърция или българското черноморие.Сега остава да чуем и сумата. 3-4 нощувки,със сигурност ще е над 400 лв.ОМГ......и скоро мисля да обирам банка,някой с мен? :D

ParadOx
09-19-2012, 19:44
......и скоро мисля да обирам банка,някой с мен? :D

хах, много добро предложение, ако се уредиш с подходящата сума няма да мислиш нито за кандидатстване, нито за учене, нито за работене 8-)

Аз исках да питам дали някой е гледал за няк'ви стажове, защото аз като търсех за 95% от тях искат да си студент по дадената специалност?

Zorin
09-19-2012, 19:47
:O ?

Каква паралелка си, че толкова много математика 8-)

Мчи математическа. 8-) Още си се чудя защо по дяволите си го причиних. :D

complicated_
09-19-2012, 20:11
аз пък имам общо по 14 часа икономика :( ;дд

Мениджмънт на фирмата - 3 часа
Фирмено право - 4 часа
Маркетинг и реклама - 3 часа
Счетоводство - 4 часа

и между тях по малко Б.Е.Л 4 часа (2 от които ЗИП) , математика 2 часа ,биология и география по 1 (ЗИП и двете) ,физическо и свят и личност по 2 часа ;д

vavi13
09-19-2012, 21:04
Имам УЖАСНА програма и УЖАСНИ Учители
По всички икномически предмети без два ми предават възможна най гадните учители. Госпожата по БЕЛ е пълна трагедия

sunrisee6
09-19-2012, 21:15
ох, радвам се, че го минах това вече.... както и да е, изчетох ви темата, стана ми интересно и мога да ви кажа, че всички минават по тоя път. И аз доскоро бях доста неориентирана какво искам (винаги съм искала архитектура, но дилемата беше тук или в чужбина). Архитектурата Е на ниво в България, според мен лично НБУ е по-добре, има база и ресурси, все пак за тия такси са се постарали хората. И въпреки това аз избрах Виена. И въобще за каквато и да е специалност, ако имате възможност заминавайте! Спокойно, няма грешен избор, важното е да сте щастливи. Пък и няма как да знаете какво ще е положението след 5-6год. Дотогава може и да има хляб за вашата професия. :)

DesireToFire, има архитектура и във ВСУ Любен Каравелов. НБУ е добър вариант, ако ще оставаш тук и ще ти излезе мноого по-евтино от UK. А това с Италия на мен ми звучи супер. Няма ли вариант да заминеш и първата година да учиш само езика?

PinkPan7her, в НБУ и на теб ще ти излезе по-евтино. В Германия таксите са по 500евро на семестър. Останаха много малко провинции без такси и то в по-малки градчета. Пък и животът там си е по-скъп.

Успешна година на всички и не се тревожете, ще се справите! :)

SuNsEt
09-20-2012, 08:56
Аз пък имам нова даскалка по анлийски и днес ще ни преподава за 1ви път. Дано да е добра ,щото английския ми е много важен...

Вие какво мислите за това как някои хора в 12 клас не ходят почти на даскало? И вие ли сте от тях или предпочитате да си ходите редовно?Кога смятате,че НЕ трябва да се ходи и кога че Трябва?

asp1r1n94
09-20-2012, 09:12
ууее нека да ни е честита новата тема! Значи аз искам Информационни системи в СУ (ФМИ)...И затова тия дни почвам много голяма подготовка по математика при частен учител. Искам да стана програмист...ама мноогооооо!!! иначе мисля да подавам документи и в ТУ и до колкото знам пак има някакви специалност такива в библиотекарския, но това ми е последно желание...Както знаете в СУ от тази година можеш да кандидатстваш с матура и точно за тва матурата ще ми е по математика. Ще се явявам и на предварителен изпит I-во и II-ро равнище по математика живот и здраве пък ще видим! :) Успех на всички!!! :)

Дано се засечем на някое от двете места :)

anonymous708973
09-20-2012, 12:44
По математика ще ни се разкатае фамилията. Даскалката е пълна трагедия.
По история ще правим входно на българска история от 4,5 и 6 клас, а не на световната от 11-ти, което е идеално, защото от българската поназнайвам :)
Другата седмица цялата съм на работа и пропускам училище, тоест 2 входни по БЕЛ, входно по английски, входно по история, подготовка за входно по математика и физика. + че няма да си запазвам сама местата в кабинетите :D

Sisito941
09-20-2012, 14:27
Ау,егати предметите имаме..Отчитане на външнотърговските сделки,международни плащания,бизнес комуникации на чужд език,организация и технология на митническата дейност,валута и валутен контрол....... :( иначе новите ни учители по тези новите предмети са егати свестните,много смях в техните часове..

Zorin
09-20-2012, 19:02
Вие какво мислите за това как някои хора в 12 клас не ходят почти на даскало? И вие ли сте от тях или предпочитате да си ходите редовно?Кога смятате,че НЕ трябва да се ходи и кога че Трябва?

Аз лично предпочитам да си ходя редовно. Гледам да пропускам часове само когато съм на работа в туристическата агенция, а те там групите скоро свършват, така че сигурно и то ще отпадне. Макар че на някои им се струва безсмислено, аз например час по литература не бих изпуснала ако ще крака ми да отрежат. Така де.

Monkler
09-20-2012, 19:20
Аз лично предпочитам да си ходя редовно. Гледам да пропускам часове само когато съм на работа в туристическата агенция, а те там групите скоро свършват, така че сигурно и то ще отпадне. Макар че на някои им се струва безсмислено, аз например час по литература не бих изпуснала ако ще крака ми да отрежат. Така де.

Аз пък предпочитам да не ходя. Все пак по 4 пъти на седмица уроци по 3 часа, отделно вкъщи си уча темите по няколко часа и кога точно да ходя в училището?! Аз да се оплача, уча в училище, което е много разпуснато, оценките обикновено не ги пишат много трудно (заради което го избрах, за високата диплома), 4 години живот си живях и изведнъж тази година не ни дават да направим 1 отсъствие... още от първия ден пишем по 4, 5 листа, а чак и домашни имаме вече... Ще ставаме хора в 12. клас!!! А относно програмата - безценна - 10 предмета при госпожа, която хич не е от най-приятните и разбрани хора... другото нищо особено... Трудна година ни чака всички тук :( Все пак пожелавам на всички ви много, много късмет... Дано всеки успее да постигне това, което желае :)

scrooper
09-20-2012, 19:32
Вие какво мислите за това как някои хора в 12 клас не ходят почти на даскало?

Засега от моя клас почти не се отсъства. Отделно че даскалите си записват кой го няма и че вече започнахме с входните :х Занапред... имам намерение да отсъствам втория срок към края, но искрено се надявам да ни пуснат по- рано... Ама надали. Като цяло престоят в даскало е полезен, все нещо се учи и по- скоро бих отсъствала, ако наистина не мога да смогна, отколкото за да уча допълнително. Само че се съмнявам- все пак от тази година нямаме химия и биология, което автоматично облекчава учебния процес ^^

Daydreamer3
09-20-2012, 19:54
Здравейте и от мен и честита последна година(макар и трудна) както и на мен самия.
Исках да ви попитам какво мислите за унита-та в Холандия?

violette94
09-20-2012, 20:13
математика-2 часа
профил математика-4 часа
френски език- 8 часа
руски език-5 часа
БЕЛ-5 часа
история, свят и личност - по 2 часа
и другите са тъпи за мен предмети и са ми по 1 час :D

DesireToFire
09-21-2012, 13:00
ох, радвам се, че го минах това вече.... както и да е, изчетох ви темата, стана ми интересно и мога да ви кажа, че всички минават по тоя път. И аз доскоро бях доста неориентирана какво искам (винаги съм искала архитектура, но дилемата беше тук или в чужбина). Архитектурата Е на ниво в България, според мен лично НБУ е по-добре, има база и ресурси, все пак за тия такси са се постарали хората. И въпреки това аз избрах Виена. И въобще за каквато и да е специалност, ако имате възможност заминавайте! Спокойно, няма грешен избор, важното е да сте щастливи. Пък и няма как да знаете какво ще е положението след 5-6год. Дотогава може и да има хляб за вашата професия. :)

DesireToFire, има архитектура и във ВСУ Любен Каравелов. НБУ е добър вариант, ако ще оставаш тук и ще ти излезе мноого по-евтино от UK. А това с Италия на мен ми звучи супер. Няма ли вариант да заминеш и първата година да учиш само езика?

PinkPan7her, в НБУ и на теб ще ти излезе по-евтино. В Германия таксите са по 500евро на семестър. Останаха много малко провинции без такси и то в по-малки градчета. Пък и животът там си е по-скъп.

Успешна година на всички и не се тревожете, ще се справите! :)
Много бих искала да отида в Италия направо от сега, но не мисля че е добър вариант да отида в държава, където не познавам абсолютно никого и не знам абсолютно нищо от езика :Д

sunrisee6
09-21-2012, 13:18
Много бих искала да отида в Италия направо от сега, но не мисля че е добър вариант да отида в държава, където не познавам абсолютно никого и не знам абсолютно нищо от езика :Д

по-важно е да знаеш за самата държава, да си избереш университет, да видиш как се кандидатства.... виж в гугъл, по форуми, питай и приятели, може и да намериш някой, който също иска там да учи или вече учи. А език се учи, пък и има и на английски програми.

http://studyinitaly.bg/fair/study-in-italy/ виж това, може да ти е полезно да отидеш

x7aZzy
09-21-2012, 17:49

Бррр. Откъде е това инфо?

До колкото съм запозната само в три провинции останаха въобще такси. И само в една от тях сумата е 500 евро.
Няма да пиша празни приказки, но това колко скъп е животът в Германия, е доста спорно. Без да се ограничавам се справям с 300-350 евро на месец. Плащам веднъж на 6 месеца 110 евро Semesterbeitrag. Което не може да се сравнява с 500 лв. в Софийски. А да не говорим за НБУ.

sunrisee6
09-21-2012, 20:02

До колкото съм запозната само в три провинции останаха въобще такси. И само в една от тях сумата е 500 евро.
Няма да пиша празни приказки, но това колко скъп е животът в Германия, е доста спорно. Без да се ограничавам се справям с 300-350 евро на месец. Плащам веднъж на 6 месеца 110 евро Semesterbeitrag. Което не може да се сравнява с 500 лв. в Софийски. А да не говорим за НБУ.

350 евро за всичко? +наем? къде по-точно си?

maximxxl
09-22-2012, 09:56
всички бягат от Бг... тъжно

x7aZzy
09-22-2012, 10:17
350 евро за всичко? +наем? къде по-точно си?

Мхмм. За всичко. Наема, излизания, храна, пиене, дискотеки, кафета ала бала. И не съм в малък град. Хич даже.
Има разлика, естествено, между източна и западна Германия. Аз съм в Саксония (източна Германия), тук като цяло всичко е по-евтино в сравнение със западна Германия. Но и там съм била, не е невъзможно скъпо. Особено ако си намериш работа.

И не мисля, че е тъжно, че младите напускат БГ. Тъжно е, че нямат желание да се върнат.

swete
09-22-2012, 13:04
x7aZzy можеш ли да дадеш малко повече инфо кои точно са провинциите с такси и коя е с 500 евро... аз съм запозната с това, че все още в Bayern и Baden-Würtemberg има такси :)

x7aZzy
09-22-2012, 13:25
Bayern (от 300 до 500 евро - зависи от унито), Hamburg (375 евро) и Niedersachsen (500 евро). Това ей сега го погледнах в нета. Не мога да дам повече инфо, защото нямам наблюдения от въпросите провинции.
Наистина до преди има няма година такси имаше почти навсякъде. Вече няма.

Хора, интересувайте се, бе. Никой няма да ви даде информация наготово. Аз дори гледам да не пиша много много, че да не ви объркам с нещо.

anonymous708973
09-22-2012, 17:18

Не знам къде живееш, но на мен ми казват, че с под 600 евро трудно ще се оправиш. На общежитие ли си, какъв е наемът?

therichbitch
09-22-2012, 17:29
Правилно са ти казали. Наемите на общежитията са около 200/250 евро, има и по- висои естествено. И аз се присъединявам към въпроса към x7aZzy. В кой град си?

x7aZzy
09-22-2012, 20:11
Ох, не знам какви са ви източниците. От личен опит ви казвам - 350 евро ми стигат, доста често дори ми остават и за следващия месец.
В Лайпциг съм. Не е от най-скъпите немски градове. Имаше една класация "Най-скъпите градове в Германия" - LE e на 16 място. Наемът ми е 180 евро (общежитие), стаята ми е 28 квадрата. Малките стаи (14 квадрата) са по 160 евро. Въобще не е скъпо, при положение, че в цената са включени ток, вода, парно, интернет. Стаята е обзаведена. Има и кабелна, само да имам телевизор, естествено.

Така, до тук грубо 200 евро. Останалите 150 отиват за храна и глезотии. Учебници не си купувам, вземам от библиотеката. Други разходи нямам. Каквото и да правя, не мога да изхарча 600 евро. А смятайте, че и пуша. По кутия на ден, грубо 20 цигари. Купувам си тютюн (4 евро) на всеки три дена. Храната е супер евтина, много неща са по- изгодни отколкото в БГ.
Сега, не казвам, че навсякъде е така. В градовете, в които съм била, е горе- долу същото. Както споменах, усеща се разликата източна- западна Германия.

Да помисля за други разходи... Намерила съм си няколко кафенета, където кафето е 1 евро, иначе почти навсякъде е 2.30; входовете по клубове и дискотеки са между 3-5 евро. Грубо за една вечер в дискотека харча около 10-15 евро. Алкохолът и цигарите са скъпи. Но аз така или иначе не пия много, а цигарите си ги свивам.

Баси, хора, какво ме направихте. То ако беше толкова скъпо, колкото го изкарвате, не знам как щях да се справям.

едит: Докато пушех, се сетих. Аз не съм от хората, които ядат много. В смисъл харча супер малко за храна. Днес пазарувах за тази седмица и дадох 7 евро. Като цяло храната не ми е приоритет т.е. разходите, свързани с пазаруването на хранителни стоки, при мен са супер ниски. Не при всеки е така. Не се ограничавам, просто съм такава.

А, още нещо ми дойде наум. Ако се разболея, плащам 10 евро за тримесечие. Например - става ми лошо днес, утре отивам на лекар, показвам си европейската здравна карта и няма значение при какъв лекар съм, какво ми има, какви изследвания ми трябват и т.н. всичко това влиза в тази такса. Досега не съм боледувала, но ми се наложи да отида на профилактичен преглед. Една приятелка претърпя катастрофа (блъсна я кола), таксата пак беше 10 евро - бърза помощ, патерици, шина, физиотерапия - всичко влиза. Направления за гинеколог, дерматолог, кардиолог и т.н. също се покриват. Изследвания, кардиограми, кръвни картини, ала бала.

Доста дълъг пост стана. Дано съм била полезна. Още веднъж - интересувайте се. Ако има още въпроси, питайте. Но аз мога да говоря само за себе си. Не искам да ви объркам. Затова пиша само неща, за които съм сигурна.

therichbitch
09-22-2012, 20:35
Какво те направихме?! Не сме те нападнали (поне аз). Просто ми стана интересно. Не съм се интересувала от Лайпциг и не споря, не го приемай така. Но е факт, че в повечето градове наемът е толкова, колкото казах по- нагоре, но без Nebenkosten. Факт е, че в супермаркетите нещата са по- евтини отколкото тук (не номинално, а реално- спрямо валутата естествено, за заплатите да не говорим, но тях не ги включвам), но пък е и факт, че има градове (и не, не говоря за Мюнхен), където един нищо и никакъв сандвич, в едно нищо и никакво кафене струва 4 евро.

Не смятам за нужно да правя подробна дисекция на всички разходи за един месец, всеки да си избира конкретен град и да гледа там какво е. Информация, събрана само от форумите, не е достатъчна.

Изтоникът на това, което говоря, съм аз, така че без прибързани заключения, моля :)

x7aZzy
09-22-2012, 20:40
Какво те направихме?! Не сме те нападнали (поне аз). Просто ми стана интересно. Не съм се интересувала от Лайпциг и не споря, не го приемай така. Но е факт, че в повечето градове наемът е толкова, колкото казах по- нагоре, но без Nebenkosten. Факт е, че в супермаркетите нещата са по- евтини отколкото тук (не номинално, а реално- спрямо валутата естествено, за заплатите да не говорим, но тях не ги включвам), но пък е и факт, че има градове (и не, не говоря за Мюнхен), където един нищо и никакъв сандвич, в едно нищо и никакво кафене струва 4 евро.

Не смятам за нужно да правя подробна дисекция на всички разходи за един месец, всеки да си избира конкретен град и да гледа там какво е. Информация, събрана само от форумите, не е достатъчна.

Изтоникът на това, което говоря, съм аз, така че без прибързани заключения, моля :)

Обръщението не беше с цел нападка. Но е показателно, че си го приела така.

therichbitch
09-22-2012, 21:33
Така ми е прозвучало, така съм го приела, така съм се изказала. Радвам се за теб, че се справяш с 350 евро. (това за лекарските услуги също е хубаво). Хубаво е и, че не "искаш да объркаш останалите".
Те, надявам се, не са се объркали от противоречивата (доколкото може да се каже, все пак говорим за различни градове) информация и да вземат нещата в свои ръце, т.е. да се поинтересуват малко за ситуацията на конкреното място, което са си набелязали и така.

bloodyF
09-23-2012, 09:31
не ни осирайте темата с дразги, моля

аз да се оплача набързо, че ни впрегнаха много долно от първия ден и се чувствам ужасно тия дни :С

SuNsEt
09-23-2012, 10:57
Ох а аз имам да правя входно вторник по география и то върху целия учебник(уж). Тая не мога да я понасям,толкова е....дразнеща.Едно момиче и казва,че това е супер голям обем(ние сме профил) и тя 'Ооо ами какво толкова, не е чак толкова много' ... no comment. Още по-тъпото е че казва ,че ще е на всичко и накрая дава само 2-3 урока от целия учебник,а разбери просто кои уроци ще ти се паднат...
По свят и личност кучката ни даде 70 книги(не,не преувеличавам точно толкова са) да прочетем ДВЕ от тях ,защото ще имаме да защитаваме няква си тема чрез прочетеното. Отделноо... трябва да се ровя за ДЗИ-тата по философия и свободните отговори от всички години,защото въпросите,които ще ни даде са от тях. Смятай от 2008 до 2012 по 2 варианта от 31ви до нз си кой въпрос...
Направо нямам думи добре,че ми е последна година с тия 'същества' ...

DesireToFire
09-23-2012, 14:51
по-важно е да знаеш за самата държава, да си избереш университет, да видиш как се кандидатства.... виж в гугъл, по форуми, питай и приятели, може и да намериш някой, който също иска там да учи или вече учи. А език се учи, пък и има и на английски програми.

http://studyinitaly.bg/fair/study-in-italy/ виж това, може да ти е полезно да отидеш

Мерси много за мненията :) На този сайт и аз попаднах, като се порових, но не бях забелязала изложението. Говорих с нашите и се навиха да отида, въпреки, че съм маалко далече :Д (Русе). Като цяло много се надъхах и за там, но ще видим какво ще стане ^^

therichbitch
09-23-2012, 14:57
Блъди, кви дразги са ти в главата?
И аз, и момичето сме запазили добрия тон, просто дадохме различна информация (очевидно за различни части на Германия), което мисля, че не е нищо друго освен полезно.

А най- адекватна информация за кандидатстването и условията се черпи от университета. Повечето чужди университети имат доста добри и подробни сайтове, не като нашите, пише си всичко.

granger
09-24-2012, 10:55
Не е като да имам 2 входни утре. Едно по физика и едно по БЕЛ. По БЕЛ ще е лесно , езикова култура и тн+резюме на текст,ама тая физика, ще ми извади душичката. След малко ще хапна и сядам да уча. Тва да е такава гадост,а дори не е започнала мъката с 45 мин. часове и 2 часа един след друг.
Не е като да не ни е яко.

Wednesday666
09-24-2012, 16:14
Не е като да имам 2 входни утре. Едно по физика и едно по БЕЛ. По БЕЛ ще е лесно , езикова култура и тн+резюме на текст,ама тая физика, ще ми извади душичката. След малко ще хапна и сядам да уча. Тва да е такава гадост,а дори не е започнала мъката с 45 мин. часове и 2 часа един след друг.
Не е като да не ни е яко.

Каква е тая шибана физика по 100 часа на ден ;О ..
Аз си мислех, че с моя откачен професор съм зле, ама ти направо си я втасала.
Бтв, сори за включването, не съм за тази тема, амааа не се сдържах.
Ай хейтед физика ;д ..

maximxxl
09-24-2012, 18:02
ъх, Granger на същото дередже съм и аз ;дд утре входно по химия и по история |( нищо не помня почти по история :D а ще трябва да пиша и есе на Първата Бг д-ва... :Х

Sisito941
09-26-2012, 20:37
Въпрос имам,насочен специално към момичетата:запазихте ли си час за грим и прическа за бала?

А кога ви е бала,нашия е на 25.05..

DesireToFire
09-26-2012, 20:49
Нашият е на 26.05
Иначе такива неща като прическа и грим изобщо не съм ги и мислила, нито имам желание. Не искам да завършвам, не искам да се разделям с всичките си познати, не искам да мисля за изпити. Сега на главата ми е само кандидатстването, побърквам се вече, не знам къде искам, а си мислех, че като знам поне какво искам ще ми е по-лесно :/ Супер много се притеснявам и къде ще ме приемат, защото тепърва откривам неща, за които е трябвало от по-рано да почна да се готвя, но не съм си мислила, че ще ми се наложи. Нямам време за нищо, а все повече почвам да си харесвам класа, и всеки път като се запозная с някого се усещам как след година тези хора няма да ги видя и ми се убива желанието за всичко. Искам всичко да свърши и да си се радвам на живота пълноценно както досега.
Всичко това беше малко офтопик, но трябваше да си излея негативната енергия :Д Тепърва ще почна да се нервирам сигурно повече :Д Иначе и за рокля не съм мислила, освен че искам да е къса.

scrooper
09-26-2012, 21:13
Аз мисля сама да се гримирам и да си правя прическа.

Ох, с приятелите ми си ми е тооолкова хубаво, и с наште, и в училище ми е добре... Но няма как, решила съм, че ще следвам в Германия. Само дано ме приемат в някой от големите градове <3

anonymous708973
09-26-2012, 21:36
Въпрос имам,насочен специално към момичетата:запазихте ли си час за грим и прическа за бала?

о.О
Не е ли адски рано? За прическа знам къде ще ходя, за грим също имам някаква идея, ама... само ресторантът е запазен.
Балът ни е на 24.05.

vavi13
09-27-2012, 08:07
Нашия бал най вероятно ще е на 27. Час за прическа ще си запазя тези дни за грим ще е по късно.
Вие кои хотели избрахте ние май ще сме в България

ParadOx
09-27-2012, 08:12
Много ми е сложно да измисля какъв грим и прическа искам.. а пък за рокля съвсем не мога да реша :D
Иначе ще сме в Гранд хотел София

bloodyF
09-27-2012, 08:12
аз не знам къде да си правя прическата :cry:
нито грима
нито кога и кой ще запазва ресторанта..
нито роклята знам как ще изглежда,..ужас

bloodfrozen
09-27-2012, 10:07
Балът ни по традиция ще е на 24-ти май. Резервирала съм си час за фризьор, но пък нямам ни най-малка идея каква прическа да ми направи. Не знам и кой ще се заеме да ме гримира. И за рокля не съм мислила.. Ама то е рано, имам доста време да обмисля разните му подробности. Липсва ми вдъхновение все още. Даже с класа не сме обсъждали нищо във връзка с предстоящия бал. 8-)

Sisito941
09-27-2012, 12:48
о.О
Не е ли адски рано? За прическа знам къде ще ходя, за грим също имам някаква идея, ама... само ресторантът е запазен.
Балът ни е на 24.05.

Ами аз имах приятелка абитуриентка тази година,тя така реши,че е рано и после не можа свободен час да си намери..нито за грима,нито за прическа..
Нашия бал,аккто писах,е на 25.05,в традиционния и единствен голям ресторант в града..
Часове за грим и прическа ще ходя утре да си запазвам,а резервацията за ресторанта ни е направена,скоро ще почнем и капаро да събираме..
Рокля...гледах модели рокли в темата за роклите-свежи предложения в козметика и диети,имаше някой дето си харесах и горе долу може би вече знам каква рокля ще си търся,но това ще е по-нататък..

dandelion24
09-27-2012, 17:11
Аз мисля да уча психология и съм си избрала няколко университета в Англия. ^^ Само мотивационното ми писмо остана да довърша и преведа, трябва и да прегледам пак университетите и мисля да си махна кандидатстването от главата до 15.10. Но колкото по-малко време остава, толкова повече се чудя дали наистина искам да се тормозя с тази психология.. Адски интересно ми е и ще ми бъде много приятно да го правя, но нещо напоследък се чудя дали пък няма да е много трудно да си намеря работа..
Балът ни е на 26.05., още от миналата учеба година сме си резервивали всичко. Мислила съм за рокля и знам долу-горе как искам да изглежда, но не знам още дали къса или дълга и никаква идея от къде ще я намеря. :D За прически, гримове и такива подобни изобщо не съм мислила, и часове не съм си запазвала, а явно трябва.. Не знаех, че толкова рано се заема всичко..
Иначе си спомням как в 8. клас ми се завършваше адски много, а пък сега изобщо не искам. Тъкмо почнах да си харесвам класа, стана ми интересно в тоя малък град и като се замисля, че след една година ще се разделя с абсолютно всичко тук ми става адски гадно..

anonymous708973
09-27-2012, 22:26
аз не знам къде да си правя прическата :cry:
нито грима
нито кога и кой ще запазва ресторанта..
нито роклята знам как ще изглежда,..ужас

Апф, не се притеснявай, това всяка година го има в темата за ХабитЮрентите.
Класът ми започна да събира капаро за Слънчев бряг, което е традиция на училището. Аз ще пропусна май. Предпочитам тези пари да ми ги дадат на мен нашите и да мога да си отида на море с приятели. С класа никога не сме били близки.

bloodyF
09-28-2012, 08:52
Апф, не се притеснявай, това всяка година го има в темата за ХабитЮрентите.
Класът ми започна да събира капаро за Слънчев бряг, което е традиция на училището. Аз ще пропусна май. Предпочитам тези пари да ми ги дадат на мен нашите и да мога да си отида на море с приятели. С класа никога не сме били близки.

дано всичко е окей, другата седмица мисля да отида до една стара моя фризьорка (направи ми кофти прав бретон и затова спрях да ходя при нея) и да я питам дали може да прави някви такива прически
уж била най-добрата в Бг по боядисване, 30 години опит , ама да питам и да запазя час, че щом чакам 1 месец за подстрижка си представям за прическа за бал какво ще е
иначе за парите и аз съм така, по-добре да си отида я на спирит , я при леля ми евентуално, отколкото да ги изхарча за глупости и да съм с хора, които не харесвам (изкл.приятелките ми от моя клас)

granger
09-29-2012, 08:27
Нямам си ни най-малка идея. Просто знам,че аз ще свърша огромна работа покрай тия балове и глупости! "Кралицата майка" те така ми викат мойте съученици,от които половината са пълни олипси и без мен нищо няма да свършат, а другите са крайно незаинтересовани. И ,мамицата му,пак аз всичко трябва да върша, а не ща бе...защо все едни да си клатят краката. Просто съм сигурна,че нищо няма да направят...пш.
Роклята...може би имам някаква идея как ще изглежда, искам косата ми да е пусната,а гримът да е съвсеееееем лекичък. Пфш...не ща да идва тва време бе, ебало си е мамата.

AnarchyBoy
09-29-2012, 08:31
Нямам си ни най-малка идея. Просто знам,че аз ще свърша огромна работа покрай тия балове и глупости! "Кралицата майка" те така ми викат мойте съученици,от които половината са пълни олипси и без мен нищо няма да свършат, а другите са крайно незаинтересовани. И ,мамицата му,пак аз всичко трябва да върша, а не ща бе...защо все едни да си клатят краката. Просто съм сигурна,че нищо няма да направят...пш.
Роклята...може би имам някаква идея как ще изглежда, искам косата ми да е пусната,а гримът да е съвсеееееем лекичък. Пфш...не ща да идва тва време бе, ебало си е мамата.

Колежке не знаех , че ще си Хабитуриентка и ти :D

darkstepbg
09-29-2012, 10:40
Какви са мненията ви за ВВМУ Варма и по-точно специалност Корабоводене ? Бях обмислил да кандидатствам в НВУ В.Търново и ВВМУ Варна но нещо не ми се иска да се заробвам с 15 годишен договор към държавата. Затова оставих само една специалност във ВВМУ (Корабоводене) и другата ми алтернатива е УНСС - Икономика(все още не съм избрал какво точно) . УНСС го избрах защото след като завърша имам надеждата да изляза и да си намеря свястна работа извън България.Матура ще държа математика (и дано не се омажа тотално защото определено ми се отдава да го правя )

Daydreamer3
09-29-2012, 13:27
Какво мислите за икономическия университет в Свищов? Някакви препоръки?

pifiella
09-29-2012, 17:01
Какво мислите за икономическия университет в Свищов? Някакви препоръки?
От икономическите аз съм с две ръце за УНСС,но като цяло за Свищов съм чувала,че е унито на манекенките,нищо друго не знам.

pifiella
09-29-2012, 17:48
И като заговорих за УНСС,айде да са ни честити първите изпитни дати! :D
ГРАФИК за провеждане на предварителни електронни изпитни сесии за учебната 2013/2014 г.

първа предварителна сесия
Срок за подаване на документи: от 1 октомври до 18 октмври 2012 г.
Начало на изпитна сесия: 22 октомври 2012 г.

втора предварителна сесия
Срок за подаване на документи: от 29 октомври до 15 ноември 2012 г.
Начало на изпитна сесия: 19 ноември 2012 г.

трета предварителна сесия
Срок за подаване на документи: от 26 ноември до 6 декември 2012 г.
Начало на изпитна сесия: 10 декември 2012 г.

четвърта предварителна сесия
Срок за подаване на документи: от 7 януари до 24 януари 2013 г.
Начало на изпитна сесия: 28 януари 2013 г.

maximxxl
09-30-2012, 07:02
набори, да ви питам дали ще има някакъв проблем, че не съм учил информатика в 10,11 и 12 клас, а само в 9ти? защото искам да кандидатствам във ФМИ Информационни системи........чакам сега да излезнат датите за кандидат-студентските курсове по математика...някъде сигурно началото на ноември ще почнат май?

pifiella
09-30-2012, 07:23
набори, да ви питам дали ще има някакъв проблем, че не съм учил информатика в 10,11 и 12 клас, а само в 9ти? защото искам да кандидатствам във ФМИ Информационни системи........чакам сега да излезнат датите за кандидат-студентските курсове по математика...някъде сигурно началото на ноември ще почнат май?

Няма проблем,щом като имаш оценка в дипломата от 9 клас(ама то май ти се взема за балообразуваща математиката,не знам :D)

granger
09-30-2012, 10:48
Ти хубаво си го учил само 9 клас,Макс. Ама ще ти е бая зор в тая специалност, без да си минал поне още няколко години. Сми,поне от тва,което аз сега уча по информатика и като знам кво се учи в уни-то...не искам и да се захващам ! Но имаш желание - ще успееш.

Chacho
09-30-2012, 10:50

По-важното е математиката да знаеш, информатиката в унито се почва от нулата. Е, разбира се, хич няма да е зле да почнеш да четеш, щото пък ти се губи и представата за нея, няма да можеш да се възползваш от по-напредналите курсове и ще трябва по-късно да мислиш за работа. Но все пак не е предвидено в специалността да имаш предварителни знания по инфо.

sunman
09-30-2012, 12:51
А някой, някаква филология, мисли ли да кара или съм единствен?! :D

pifiella
09-30-2012, 14:24
А някой, някаква филология, мисли ли да кара или съм единствен?! :D

Kаква филология искаш?

SuNsEt
09-30-2012, 17:31
Баш на рождения ми ден...
Моя бал е на 26ти ...

maximxxl
09-30-2012, 18:42
благодаря Виии ^_^ моят ще е на 3ти :)

sunshineee16
10-01-2012, 17:03
И като заговорих за УНСС,айде да са ни честити първите изпитни дати! :D
ГРАФИК за провеждане на предварителни електронни изпитни сесии за учебната 2013/2014 г.

първа предварителна сесия
Срок за подаване на документи: от 1 октомври до 18 октмври 2012 г.
Начало на изпитна сесия: 22 октомври 2012 г.

втора предварителна сесия
Срок за подаване на документи: от 29 октомври до 15 ноември 2012 г.
Начало на изпитна сесия: 19 ноември 2012 г.

трета предварителна сесия
Срок за подаване на документи: от 26 ноември до 6 декември 2012 г.
Начало на изпитна сесия: 10 декември 2012 г.

само искам да попитам.. задължителни ли са?

pifiella
10-01-2012, 17:12
Как така да са задължителни?!
Не са, ако искаш да влезеш в УНСС и имаш желание да се пробваш на предварителните, избираш си дата, отиваш записваш се и се явяваш. Няма нищо задължително. :)

sunshineee16
10-01-2012, 17:19
Понеже преди не бях чувала за ЕлЕПИ първоначално не ми стана ясно какво е, що е.. благодаря ти за отговора. :)

UNITED2
10-01-2012, 21:01
Хора,някой чувал ли е за специалността Биотехнологии,и може ли да ми каже,освен многото биология (естествено :D ) трябва ли и сложна химия за да учиш това?
В смисъл за прием в СУ се изисква само оценката от матура,която мога да я изкарам силна на 100% по биология,но химията ме притеснява много.. аз ще вляза със специалността,но после дали ще изляза :D
Та,опитвам се да се насоча към нещо защото е крайно време,моля да ми отговорите на въпроса :) Не съм тъп,просто изпуснах нишката на химията ии така.. ;дд

scrooper
10-01-2012, 22:00
^Maйката на една приятелка е завършила Биотехнологии, но не работи по специалността си. Изобщо не било толкова перспективно, колкото изглеждало на времето. Аз си го обяснявам с това, че не се инвестира в науката в България.
Но може нещата при младото поколение да са различни ;р

Monkler
10-02-2012, 11:14
Хора,някой чувал ли е за специалността Биотехнологии,и може ли да ми каже,освен многото биология (естествено :D ) трябва ли и сложна химия за да учиш това?
В смисъл за прием в СУ се изисква само оценката от матура,която мога да я изкарам силна на 100% по биология,но химията ме притеснява много.. аз ще вляза със специалността,но после дали ще изляза :D
Та,опитвам се да се насоча към нещо защото е крайно време,моля да ми отговорите на въпроса :) Не съм тъп,просто изпуснах нишката на химията ии така.. ;дд
Биотехнологии има в МГУ, но знам, че е една от най-лесните специалности за прием, което ми говори, че не е от най-добрите и доходоносни специалности... http://www.mgu.bg/main.php?menu=4&submenu=28 - ето тук я виж, в ГПФ :))

lqlq89
10-02-2012, 16:30
Здравейте!
И аз ще съм абитюрентка тази година :) не знам да се радвам ли, да плача ли....доста трудна година ще ни предстои на всички.

Имам няколко неща за утре...ако може да ми помогнете, че и грам не ги различавам

1) тропи и фигури, с главните букви съм ги написала:

От заник-слънце озарени,
АЛЕЯ (А) МОРСКИ (Б) ШИРИНИ;
в ИГРИ СТИХИЙНИ (В) уморени,
почиват ЯРОСТНИ ВЪЛНИ (Г)...

игри стихийни е инверсия
яростни вълни-метафора май

Да виждам СЛЪНЦЕТО ВЪЛШЕБНО КАК РАЗТВАРЯ (А)
НА СУЕТЛИВИЙ ДЕН (Б) работнишките двери,
и звездовела нощ как тихо, ПРЕД ОЛТАРЯ
НА ОТДИХА (В), КРИЛА В МОЛИТВА ЩЕ РАЗПЕРИ. (Г)

2) запази отношението:

Тези съм писала аз:
А) Къща-етаж-апартамент
епос-СЛОВО-разказ
лирика-поема-СТИХОТВОРЕНИЕ
Б) Яка-риза
ГЛАВА ИЛИ СТРАНИЦА-роман
кадър-ФИЛМ

п.п НАПИСАХА МИ ГИ!

ParadOx
10-02-2012, 17:28
Някой знае ли за СУ кога излизат датите за предварителните изпити? ^^

scrooper
10-02-2012, 17:43
lqlq89, уникален пост :D Споко, и аз не ги различавам ;д

lqlq89
10-02-2012, 18:26
Хич не ми е смешно на мен, за утре ми трябват. Петима човека ми казват различни неща :D
Ако може и вие нещо (пак ще се повторя):

1) тропи и фигури, с главните букви съм ги написала:

От заник-слънце озарени,
АЛЕЯ (А) МОРСКИ (Б) ШИРИНИ;
в ИГРИ СТИХИЙНИ (В) уморени,
почиват ЯРОСТНИ ВЪЛНИ (Г)...

Б-епитет,
В-инверсия, Г-метафора...
А-олицетворение май....не са сигурни изобщо

Да виждам СЛЪНЦЕТО ВЪЛШЕБНО КАК РАЗТВАРЯ (А)
НА СУЕТЛИВИЙ ДЕН (Б) работнишките двери,
и звездовела нощ как тихо, ПРЕД ОЛТАРЯ
НА ОТДИХА (В), КРИЛА В МОЛИТВА ЩЕ РАЗПЕРИ. (Г)

А-олицетворение, според мен
Б-метафора
В-синекдоха...не е сигурно
Г-метонимия

Кажете и вие нещо, моля вииииии

maximxxl
10-02-2012, 18:45
някой друг освен мене да учи химия тая година?

DisturbiaV
10-02-2012, 20:04
Постът сигурно ще е доста хронологично объркан,но наистина не знам от къде да започна.Простотията е пълна,кашата в главата става все по-голяма.
Гледам всички говорите за университети и изпити,а аз я нямам тази тръпка.Знам къде искам да кандидатствам и се стремя към него,но занм,че няма да стане моето.Искам в София-Натфиз с фотография.Подготвям се,но си знам че не приемат кой да е,а не ме ли приемат няма да следвам.Няма смисъл да уча нещо,което после няма да ми е професия.Ще си карам курсове и ще си имам сертификат от тези за занаятчии.Това ми е плана...

В училище е пълна скраб.Госпожата ми по български наистина не си е наред жената...на години е.Ти казваш едно,тя приказва второ,прекъсва се сама почва трето.Голяма подготовка ще е с нея.Нямам думи.Ще се готвя сама с помагала и книжки.Да чета Светилник и Тютюн няма как да стане.Нямам грам време,а единствените книги,които чета са свързани с кандидатстването ми в Натфиз.Ще чета анализи и така.Радвам се,че госпожата ми по англ.ез е адската и е прекрасна.Върви ми езика,но видя ли тест или матура просто съм шах и мат и си знам,че ще се изложа,но поне в Натфиз не ми искат нито оценки от матурите,нито от дипломата.Ще се подготвям колкото мога и това е.

Останахме целият клас шокирани,когато класната ни влезе и каза,че лятото `сеш се се сетили класните да отидат и да запасят 24май в най-скъпия ресторант в градът.Там попринцип почнаха да се правят.120 лв е куверта,а яденето е плачевно.Никой няма естествено да яде и за 4 часа(понеже след 12 часа изритват,защотот е и хотел)не си струват парите.Получават си жените процента,но наглостта им не стига до тук.Всяка година събираме членски внос,който е 10лв.В 9 клас си купихме щори и всяка година боядисваме стаята С НАШИ СРЕДСТВА и ние самите.Наглостта беше,когато ни сложиха 12 клас в мизерна стая,небоядисвата и забравена.За пердета имаме дебели покривки,които са отвратителни.Просто остаахме с отворени усти.На родителската среща съобщават,че от тази година членският внос както го казват,но го водят дарение е 15 лева.Казват,че са резервирали вече всичко без да питат и няма какво да с енаправи.До 20 декември трябва да са събрани 20лв капаро.Искат и 10лв подарък за училището ??!!! И по 20 лв пари за подарък на класната.До тук не знам колко станаха,но са абсурдно много пари.Харесах си рокля-534 лева,което е непосилно.Гледах евтините,ама извинявам се това са рокли за циганска сватба...Не искам да си ходя на бала,заради това.Не искам да товаря наще с тези пари,но не бих отишла с рокля,която е торта или лъщи отвратително.Сега всички ще кажете това яма значение.Е не етака...Като мидиш всички издорани,а ти все едно излязла до дълга нощница,е няма как да не се скофтиш.Веднъж в живота е,но и точно че мога да се изложа и няма да си прекарам добре.

ТАААА СВЪРШИ ОГРОМНИЯТ ПОСТ :Д излях си всичко,което ми беше на душата

scrooper
10-03-2012, 07:54
Disturbia, ако наистина НАТФИЗ е единственото място, където би учила, то се настрой, че влизаш на всяка цена. Подготвяш се и това е мечтата ти- просто направи всичко по силите си, бъди компетентна и мисли как да изпъкнеш, участвай в някакви конкурси...
За училището- да, доста са ви нагли даскалиците. И си права, че евтините абитуриентски рокли са цигански/ принцески. Но след като не искаш да товариш вашите, защо не бъдеш с някаква хубава неабитуриентска рокля? Да речем подобен модел, който няма да ти излезе над 100 лв. http://www.koketna.com/parti-rokli/roklya-dzanet Признавам, че не е най- добрият пример, но не ми се търси :р

marrcandy
10-03-2012, 09:22
Здравейте,отново,имам нужда от малко помощ.Някоя от вас знае ли къде има магазини за рокли,където мога да отида да пробвам туй,унуй.Харесала съм си рокля,но нз дали ще ми седи добре,защото имам малки гърди и големи рамене и малка талия и ханш. Моля ви пратете ми адреси на магазини в София.
Благодаряяяя виии. А за бала ни дори не се знае дали ще имаме ;д ЗАБАВНИНКА ;Д

pifiella
10-03-2012, 14:09
Витошка, Пиротска - рокли бол.

sunman
10-04-2012, 06:25
Kаква филология искаш?

Английска? :)

lifelesscorpse
10-06-2012, 10:53
Хей!

Имам една питанка към всички Вас, понеже все още не съм наясно с някои неща. Сега ще питам само и единствено за бала...
Как и кога точно се случва всичко? От колко до колко часа е събирането на роднини(който ще го прави), грим, прическа, други процедури? Защото вече почти всички в моя клас са си записали часове за фризьори и прочие, а аз не знам за кога да записвам подобни неща като час...
Направо е безумие как от сега трябва да записвам час при някой си за подобно нещо..... И все пак... Ще се радвам да получа отговор.

Благодаря!

marilyn
10-06-2012, 11:06
Хей!

Имам една питанка към всички Вас, понеже все още не съм наясно с някои неща. Сега ще питам само и единствено за бала...
Как и кога точно се случва всичко? От колко до колко часа е събирането на роднини(който ще го прави), грим, прическа, други процедури? Защото вече почти всички в моя клас са си записали часове за фризьори и прочие, а аз не знам за кога да записвам подобни неща като час...
Направо е безумие как от сега трябва да записвам час при някой си за подобно нещо..... И все пак... Ще се радвам да получа отговор.

Благодаря!

Здравей. Успокой се, това, че приятелките ти са записали часове за всичко, не значи, че трябва да се отчайваш! Време има за всичко!! Аз си записах час за маникюр 2 дена преди самия бал, на фризьорката също се обадих няколко дена преди бала. Бижутата си купих 3 дни преди "събитието"... просто защото не знам как може да си запишеш часовете от октомври още?! Това е малоумно. А вече към колко си събираш гости и тн зависи от теб, принципно е хубаво да си готова, когато отидеш при гостите все пак да те видят направена и тн. (макар че това с тия гости никога не съм го разбирала).
Аз ще ти разкажа как минаха при мен нещата: деня преди бала бях на маникюр, в деня на бала се наспах едно хубаво, отидох към 12 на прическа, към 1 и нещо на грим, гостите ми (бях поканила вкъщи няколко приятели много близки и братовчедка ми) дойдоха към 3, видяхме се, облякох се, снимахме се, поседяхме в нас и към 5 и нещо дойде шофьора да ме вземе. (не знам дали ще ходите да взимате класна и тн и от там нататък каква ви е програмата, защото някои обикалят из града, трябва да си прецениш ти дали ще ходиш и да си предвидиш времето). Дано съм ти била полезна. Исках да ти кажа просто, че не бива да се чувстваш по-назад от тях и че не се справяш с организацията само защото имат записани вече часове за грим и прическа... Дишаййй, имаш много време!

lifelesscorpse
10-06-2012, 11:17
Marilyn , благодаря ти :D
Не съм се притеснила, че изоставам. По-скоро исках да съм наясно кое кога се прави.
Иначе не съм тръгнала да правя каквото и да било още. Никаква идея нямам. Аз също смятам за безумно това събиране с роднини и няма да го правя. Искам този бал да го мина тънко, за да мога да вложа парите си(сама ще си плащам бала) в една моя мечта, а не мечтата на всички от класа ми - принцеса на бала.

marilyn
10-06-2012, 11:21
Marilyn , благодаря ти :D
Не съм се притеснила, че изоставам. По-скоро исках да съм наясно кое кога се прави.
Иначе не съм тръгнала да правя каквото и да било още. Никаква идея нямам. Аз също смятам за безумно това събиране с роднини и няма да го правя. Искам този бал да го мина тънко, за да мога да вложа парите си(сама ще си плащам бала) в една моя мечта, а не мечтата на всички от класа ми - принцеса на бала.

Моля. Ами горе-долу е това. Примерно някои от моя клас ходиха да взимат класната, но аз пропуснах, защото тя живее на другия край на София и не се имах с нея и без това... Това с роднините, което правят по ресторанти и кръчми на мен ми прилича на селска сватба. За мен е крайно ненужно и се радвам, че не съм правила подобно събиране. Вкъщи беше скромно, но поне бях поканила хората, които обичам и са ме подкрепяли през тия 12 години. Страхотно е, че с парите искаш да си осъществиш твоя си мечта. Балът е прекрасно нещо, но може да мине и скромно и пак да си изкараш супер.

scrooper
10-07-2012, 14:59
Toва с роднините има смисъл от гледна точка на подаръците, но аз също ще си поканя само най- близките.

Hayashi
10-08-2012, 21:24
Офф... вече не знам какво да правя. Във сайта на този университет всичко е толкова сложно обяснено...
Някой друг кандидатстващ в Канада има ли?

Пък хората за някакви малоумни балове се размислили. xD

Zorin
10-09-2012, 03:38
Да се похваля, взех си ТOEFL със 108 точки :) И си пускам UCAS-a някъде другата седмица.
А не се притеснявайте! За всички, които не сме съвсем сигурни какво искаме още - намерих ни университет! :D
http://monstersuniversity.com/edu/

marrcandy
10-09-2012, 07:28
Витошка, Пиротска - рокли бол.

ИСКАХ ИМЕНА НА БУТИЦИ,АДРЕСИ И МНЕНИЯ,
пиротска е ужасна улица.
Витошка ,хм къде там има ателие за рокли?

Hayashi
10-09-2012, 07:29
Анджи, здравей! <3
Я кажи сега, какво ще учиш?

bloodyF
10-09-2012, 09:15
Да се похваля, взех си ТOEFL със 108 точки :) И си пускам UCAS-a някъде другата седмица.
А не се притеснявайте! За всички, които не сме съвсем сигурни какво искаме още - намерих ни университет! :D
http://monstersuniversity.com/edu/

евала!!

а пък при нас върви всичко толкова бавно и неорганизирано..
не съм учила по история от памтивека
просто нямам желание и бтв, реших че може да си остана в благоевград да уча

смисъл, случиха се някакви неща и може и така да стане накрая
ама ще си решавам тестове за унсс и 100 про ще ида на приемните изпити (и предварителните също)
в събота съм на проект по история и уроци по български
надявам се всичко да е точно

bubetopz
10-09-2012, 14:16
Здравейте!Нека и аз да се присъединя към темичката. Виждам, че всички говорите за това кой къде ще учи - аз още от 7 клас съм решила медицина в МУ - Пловдив ,има ли някой от вас със същото ? Подготовката е голяма,мъка ми е вече, но няма начин това съм си избрала :( . За матурите изобщо не съм започнала да се готвя ,успокоявам се от факта, че не са ми от значение за кандидатстването , но все пак трябва да изкарам някакви оценки .. Иначе колкото до бала датата ни е 26.05 ,аз не съм си запазила часове за прически,грим и т.н и изобщо не знам кога ,още не мога да повярвам,че това се случва и ми е някак напрегнато .. И към момичетата - решили ли сте каква да ви е роклята (дълга,къса) ? :)

pepyyy
10-09-2012, 15:48
bubetopz и аз се готвя за медицина в Му- Пловдив, по биология съм почти готова, ама химията ме мъчи, въпреки, че ходя на уроци. И аз още не съм си запазвала часове за фризьор, дори не знам на коя дата ни е бала.

bubetopz
10-09-2012, 16:16
При мен пък е обратното - с химията съм добре ,а биологията ми куца и малко ме мързи .. на 9 клас учебника съм в момента хах ,искам вече всичко да приключва,че ми писна от това голямо учене ..

pifiella
10-09-2012, 16:49
Абе то,че ще свърши се знае,ама после какво ни чака...няма мън,няма хъм.
На мен бала ми е на последно място в главата. За сега се знае,че на 27 май заминаваме на 6-дневна екскурзия в Кушадъса(така ли се пише не знам) и беше голямо чудо,голяма драма. Едни искат там,други там и най-накрая избрахме нещо близко и евтино. Балът в училището ще е или на 24 или на 25...Всичко ще мине толкова бързо има,няма за две седмици, дипломирането и края на юни месец вече ще сме поредните безработни....Хубав живот,,направо приказка ни чака :D

maximxxl
10-09-2012, 17:11
много лекарки ще има тук :P ^_^ аз почнах 9ти клас учебника по математика и съм почти готов с алгебрата и почвам геометрията,която ми куца много :Х

DesireToFire
10-09-2012, 19:34
много лекарки ще има тук :P ^_^ аз почнах 9ти клас учебника по математика и съм почти готов с алгебрата и почвам геометрията,която ми куца много :Х
Макси, казах ти, че просто трябва да ѝ дадеш шанс :Д

bloodyF
10-09-2012, 19:51
добре сте си вие
мен ме мързи да дишам..
камоли да уча по история :Д
ако ме приемат в юзу ще е супер

bubetopz
10-09-2012, 20:30
bloodyF ,не само теб те мързи повярвай ;d

proevents
10-10-2012, 13:07
Погледнете едно сайтче, за абитуриенти много е яко.
www.abiturienti2013.com

pifiella
10-10-2012, 15:29
ЗДРАВЕЙТЕ! Как върви последната година?
Мързи ме много,всеки ден имам контролни по 2836829 ми предмета и направо изкуквам..Поне за 1 месец ще си изкарам оценките и после яко учене за кандидатстването.
А имали някой като мен - да подготвя бизнес план за държавния изпит и да развива теми по икономика? Май имаше само още един заблуден като мен в цялата тема..пф много сме били тъпи на времето, сега в цялата бъркотия и още 2 изпита, ей така за красота и съвършенство на края...

ParadOx
10-10-2012, 16:45
Мързи ме много,всеки ден имам контролни по 2836829 ми предмета и направо изкуквам

и аз вече не издържам, тъкмо минаха входните, а сега от утре се почва нова серия от 934094 контролни :Х

пф много сме били тъпи на времето

аз като си видях оценките от 9ти клас ми стана лошо 8-)

bloodfrozen
10-10-2012, 17:19
Мързи ме много,всеки ден имам контролни по 2836829 ми предмета и направо изкуквам..Поне за 1 месец ще си изкарам оценките и после яко учене за кандидатстването.
А имали някой като мен - да подготвя бизнес план за държавния изпит и да развива теми по икономика? Май имаше само още един заблуден като мен в цялата тема..пф много сме били тъпи на времето, сега в цялата бъркотия и още 2 изпита, ей така за красота и съвършенство на края...
Eй ме на, другата заблудена. 8-)
Тоз теоретичен изпит съм го оставила на заден план, приоритет са ми матурите и кандидатстудентските изпити. С практическия съм почти сигурна, че ще се справя.
Темичките са разработени, поне не се налага да се затормозяваме с тяхното изготвяне. Приблизително около 20 на брой са. Единственото нещо, което се изисква от нас, е да ги прочетем и научим. Което не предвиждам да се случи скоро. :D

Sisito941
10-10-2012, 20:07

В икономическа гимназия ли си?

MakeMyWorld
10-10-2012, 20:40
Аз не съм 12ти клас, но ме интересува този държавен изпит теми по професионалните предмети от 9 до 12 клас ли включва или само тези, които са ти главната специалност? Сори, че ви спамя темата.

NqkfaNikakva21
10-11-2012, 06:28
Само да кажа, че държавните изпити са ви последната грижа.
Бизнес планът се прави бързо.
Темите се правят на пищови.
Просто няма как да отделите и за тях време.
При нас стана, така че темите бяха наредени по номера и изтеглихме максимално късата и масово преписване ..

pifiella
10-11-2012, 10:56
То е ясно,че са ни последна грижа,ама на нас не са ни разработени и тая по икономика ги иска по 10 страници....а си продадох учебниците по икономика още в 10 клас...хаха забавно ми се получава :D

SuNsEt
10-11-2012, 20:44
Аз пък ще почна с уроците чак от ноември месец... Като ви гледам как сте се притеснили ...Човек като е сигурен в себе си и като си повтаря,че ще се справи,значи ще успее. Или всичко , или нищо . Не знам,може би ще започна с притесненията след 1-2 месеца ,но все пак нещата,които казах са си така.
В даскало между другото... имам някакви шарени оценки ;д Важното е че по по-важните предмети за сега съм добре пък 4та по физика (и евентуално по още 1-2 предмета;д) като входно ще си я оправя и те така;д

И един съвет : като си подредите времето ще ви е по-спокойно и ще имате време за всичко. :)

YoUcANNOtiMaGiNe
10-12-2012, 20:45
Ае и аз да се присъединя към хабитуриентити :D

LeprikonA
10-15-2012, 14:28
^ И аз, и аз :Д.

Мераклии кандидатстващи информатика в тая тема има ли?

iziskanmladej88
10-15-2012, 18:45
държавния изпит далеч не е последната грижа, ако си в техничарско училище :D защото включва всички спец. предмети от 9 до 12 клас и без преписване шанса да го вземеш с повече от 3 е минимален, особено практическата част. На мен не ми е проблем де, защото съм на 98% приет в Ирландия, само ми остава да си взема тойфела с повече от 90 точки и пускам апликацията, та затова ходя и на уроци. :D На пробния изкарвам 90 точки от раз, и то с много фейлване в спийкинга, което се надявам да оправя до края на курса.
и те така...

magitu1
10-15-2012, 19:58
Здравейте и от мен :)
Аз още не съм решила по какво ще ми е втората матура, но за сметка на това съм решила какво ще кандидатствам! Насочила съм се към Журналистика и ВО! Това искам още оъ 8 клас, е на няколко пъти си променях мнението, но в крайна сметка пак се върнах от там, от където тръгнах! Тааа...има ли някой друг, който се е насочил към тези две специалности, и ако Да в кои университети мислите да кандидатствате? Аз ще опитам в СУ и НБУ!
:)

ParadOx
10-15-2012, 20:56
Аз ще опитам в СУ и НБУ! :)

И аз мисля да опитам в СУ, но главно към Германия съм се насочила

vavi13
10-16-2012, 18:22
Аз съм третия заблуден.
Ние също ще правим бизнес план и изпит по теория на професията. Направо ми се повръща като знам колко много трябва да се учи за тези проф. изпити. Ние разработваме вече и теорията, и практиката надявам се на добри оценки ;)

violette94
10-16-2012, 19:50
Аз пък исках стопанско управление (СУ) или бизнес и администрация в УНСС и мислех да имам втора матура по математика, но уви моята учителка по математика не може да обяснява изобщо.. изобщо, решава си задачите сама пише бързо, говори бързо и не чака никой и нищо :( за частен учител не мисля тъй като в моя град няма добър пък и уча в отделно училище английски дето е голямо заплащането.И нищо не разбирам по тая тъпаааа математика!
Госпожата ми по език ни предложи специалност:Европеистика в СУ, много добри отзиви чувам и съм по-заинтересована по езиците.Даже говорих с майка ми и тя каза, че Европеистика е 100 пъти по-добре.Вие какво мислите за нея, имате ли някой приятел/ка дето да учи такова!? :)

bloodyF
10-16-2012, 20:59
някой ще прави ли проект по свят и личност?

pifiella
10-17-2012, 15:48
Ох аз си мислех,че само ние имаме проекти...Тая е една откачена и само за това говори.Дадени срок до края на декември и днеска цял час изпитва и се заяжда..Вярно,че е учебен предмет,ама пък чак толкова,айде моля ти се...

scrooper
10-17-2012, 17:23
Да, и ние имаме проекти, по 7 страници -.- Поне от темите се научават полезни работи.

DesireToFire
10-17-2012, 18:28
Аз пък обожавам Свят и личност <3 Ние също имаме проекти до края на декември. Трябва да си изберем кауза и да изготвим проект за решаване на проблема и да си намерим спонсори. На групи по двама и по трима сме и ще имаме оценка на проекта и оценка на защитата. Вашите проекти какви са?

bloodyF
10-17-2012, 18:46
нашият срок е до февруари
групите са 2-4 човека, като 4-ма приятели нямат право да са в 1 група
трябва да си намерим информация от общината или полицията, спонсори и пр.
после ще имаме оценка на проекта и оценка на защитата
с 2 момичета имаме идеи за сборник за всички диалекти в България , нещо физично, не разбрах какво и моята е тайна, но е много актуална :Д

anonymous708973
10-17-2012, 20:20
Какви са тия работи, бе о.О

pifiella
10-18-2012, 17:56
Вашите поне са интересни.Ние сме по един на проект и трябва да изготвим европейски проект за финансиране на нещо(организация,която да служи в полза на хората)........

krisence
10-18-2012, 19:11
Здравейте и от мен. :)
И ние имаме нещо като проекти по Свят и личност, но според мен ще бъде интересно. Задачата ни е да разработим дадена тема (тя ни е дала 15) и после да я изнесем, тя щяла да ни задава въпроси и разни такива работи и така...

Иначе,LeprikonA не си единствената и аз смятам да кандидатствам нещо с Информатика, но няма да е точно чиста Информатика по-скоро останалите 3 специалност във ФМИ :) А ти къде искаш да кандидатстваш ?

LeprikonA
10-19-2012, 04:37
Принципно и аз искам там, даже преди време бях разпитвала Chacho за полезна информация. (: Аз съм навита и за точно специалността Информатика.
От къде си? Как си с математиката?

bloodfrozen
10-19-2012, 10:52
По свят и личност ни възложиха две задачи, на базата на които ще ни пишат срочните оценки. :smt045
Първата е да представим доклад с краен срок началото на януари, а втората - да изготвим проект до края на март.

krisence
10-19-2012, 19:23
Принципно и аз искам там, даже преди време бях разпитвала Chacho за полезна информация. (: Аз съм навита и за точно специалността Информатика.
От къде си? Как си с математиката?

Аз съм от София :), а по въпроса как съм с математика мисля, че що годе добре, в училище я изучвам като профилиран предмет и смятам, че с малко самостоятелна подготовка ще успея да се подготвя за изпита.
А да те питам какво информация ти даде Chacho, тъй като смея да кажа, че аз съм малко неорянтирана как точно се случва всичко. Надявам се в скоро време всичко да ми се изясни.

bubetopz
10-20-2012, 15:41
Проекти по свят и личност ? За първи път чувам такова нещо .. нашият господин май не възнамерява да ни дава такива неща ;D

SuNsEt
10-21-2012, 08:11
Ние имаме да правим 3 проекта:
1. самостоятелен
2. в група
3. с целия клас

...тъпа работа.

granger
10-21-2012, 10:18
Какви са тези проекти по СиЛ . На нас ни даде самостоятелна работа , по желание, ако искаме да се влючим в един към ЕС. То е по-скоро състезание, та да видим ,какви ще ги свърша.
Иначе наще онзи ден са ходили да проверяват цените за Бала в различни ресторанти и дрън,дрън. Обаче като ги знам какви са ми оправни,направо жал ми става,ама нищо де. Ясно е ,че после пак аз ще им върша работата.

Chacho
10-21-2012, 10:33
Аз пък исках стопанско управление (СУ) или бизнес и администрация в УНСС и мислех да имам втора матура по математика, но уви моята учителка по математика не може да обяснява изобщо.. изобщо, решава си задачите сама пише бързо, говори бързо и не чака никой и нищо :( за частен учител не мисля тъй като в моя град няма добър пък и уча в отделно училище английски дето е голямо заплащането.И нищо не разбирам по тая тъпаааа математика!
Госпожата ми по език ни предложи специалност:Европеистика в СУ, много добри отзиви чувам и съм по-заинтересована по езиците.Даже говорих с майка ми и тя каза, че Европеистика е 100 пъти по-добре.Вие какво мислите за нея, имате ли някой приятел/ка дето да учи такова!? :)

Ми като цяло по-добре се откажи от тая европеистика, няма особен смисъл от нея. По малко от това, по малко от онова и нищо съществено не се учи. Братовчедка ми я изкара семестриално, но записа икономика и се отказа от европеистиката. Само звучи модерно.

По математика винаги можеш и сама да се подготвиш. Във форума сме активни и винаги можеш да потърсиш помощ. Планирам скоро да направя тема (а всъщност има вероятност и отделен сайт), в които ще се опитам да посъбера училищния материал на достъпен език, както и методи за решаване на задачи, групирани по типове. Така че случайно, ако се насочиш към математиката отново, можеш да ми пишеш.

А всъщност в УНСС не можеш ли да кандидатстваш и с нещо друго освен математика?

Wednesday666
10-21-2012, 12:01

Бившият ми приятел учи точно Европеистика в момента, и то в СУ.
По това, което съм чувала от него специалността е добра, но само ако имаш някаква друга основа преди това. Неговата беше икономика, а двете заедно доста добре се напасват.

За УНСС можеш да кандидатстваш с какъвто трети модул пожелаеш. Има изисквания само за някои направления, като например информатиката и правото, но не ти препоръчвам информатика в УНСС. Като цяло в икономическите университети този тип специалности не са много добри, по-скоро се насочи към ФМИ.

60kolad
10-21-2012, 15:19
Моля Ви, които може да ми реши тази задача по информатика, спешно е!!!
Игра (играят двама души)
Има 15 предмета. Съперниците, редувайки се могат да вземат един, два или три предмета. Губи този , който е принуден да вземе последният предмет. Посочете алгоритъм на печеливша стратегия за играча, който прави първо взимане.

Eva94
10-22-2012, 16:28
Аз ще кандидатствам МИО в УНСС, третият модул ще ми е БЕЛ, струва ми се най-лесен. Ако някой учи тази специалност да пише как е. :) Интересува ме също каква е минималната оценка на изпита по Английски език, с която мога да вляза МИО.

Wednesday666
10-23-2012, 06:56
Аз ще кандидатствам МИО в УНСС, третият модул ще ми е БЕЛ, струва ми се най-лесен. Ако някой учи тази специалност да пише как е. :) Интересува ме също каква е минималната оценка на изпита по Английски език, с която мога да вляза МИО.

Аз това щях да кандидатствам, ако не ме бяха приели в сегашната специалност.
Познавам бая народ от тази специалност, учещи в момента.
Третия модул въобще не е лесен, но се надявам да ти върви литературата и българският.
Минимална мисля, че няма, но то не зависи само от изпита по английски, можеш да има 6 там и 3 на ЕПИ-то - това ама въобще не те устройва. С две петици и на двата изпита си вътре. :)

Chacho
10-23-2012, 07:36
Моля Ви, които може да ми реши тази задача по информатика, спешно е!!!
Игра (играят двама души)
Има 15 предмета. Съперниците, редувайки се могат да вземат един, два или три предмета. Губи този , който е принуден да вземе последният предмет. Посочете алгоритъм на печеливша стратегия за играча, който прави първо взимане.

Дал съм ти решението на ЛС.

anonymous708973
10-23-2012, 07:44
Аз нещо заглеждам Стопанско управление в СУ и Маркетинг в УНСС.
Погледнах изпитите по математика, не ми се виждат непосилни.
В СУ минималният бал за момиче миналата година е бил 29.7/36. Изкарвам повече от това дори да имам 5 на изпита по език и 4 по математика. Другите две оценки са дипломна математика и дипломен език.

Chacho
10-23-2012, 07:45
^Нали знаеш, че матурата може да ти замести дипломата. Ако си готова за кандидатстудентски, то общо взето ще си готова и за матура.

therichbitch
10-23-2012, 14:13
Стопанското управление не е толкова ориентирано към маркетинга, рекламата и управленските дисциплини, както звучи. Има ги и тях, естествено. Учи се доста математика и мнооого счетоводство (имаме 3 за 4 години, преди бяха 4...). Ако те кефи, записвай. Има и 3 вида право, което хич не е лошо. Но пък има и хора, които искат да се съсредоточат именно в/у маркетинг и реклама.
А, да и 2 статистики. :D
В УНСС маркетингът, доколкото знам, си е само маркетинг, няма много странични дисциплини.

anonymous708973
10-24-2012, 07:07
^Нали знаеш, че матурата може да ти замести дипломата. Ако си готова за кандидатстудентски, то общо взето ще си готова и за матура.

А защо, след като оценката от дипломата ми ще е 6.00, а на матура няма как да изкарам толкова.

therichbitch, иска ми се да е специалност, която е малко по-обща, а не само маркетинг. Има ли голяма разлика между бизнес администрация и стопанско управление?

Wednesday666
10-24-2012, 07:34
А защо, след като оценката от дипломата ми ще е 6.00, а на матура няма как да изкарам толкова.

therichbitch, иска ми се да е специалност, която е малко по-обща, а не само маркетинг. Има ли голяма разлика между бизнес администрация и стопанско управление?

На първо място зависи в кой университет искаш съответната специалност. Аз съм компетентна само за УНСС, но все пак и аз да кажа ;д. Има известна разлика между двете. Доколкото съм чувала стопанското управление се учат доста неща, като например маркетинг, финанси и разни подобни, де факто изглежда по-общо икономическа. И честно казано не знам дали я има в УНСС. Бизнес администрация е в моя факултет и даже знам предметите .. Няма финанси, има маркетинг като предмет, има и макро и микро икономика, което не е чак толкова трудно, но все пак е трудоемко. Моя съвет е много да помислиш за специалността и внимателно да избереш университета, но за икономически специалности - икономически университет. Може и да не е точно УНСС, но той определено е от най-добрите икономически в страната.

Chacho
10-24-2012, 08:09
О, не съм прочел като хората, Инче. ^^
Мислех, че си написала 5 на диплома и 4 на матура, а то съвсем друго.

therichbitch
10-24-2012, 14:29

Това е една и съща специалност, преди се е казвала бизнес администрация, сега се казва стопанско управление. Но няма никаква разлика и с икономиката.. е, те учат малко повече статистика и имат един предмет икономически теории, но другите ни предмети са еднакви г/д.
Написах ти толкова подробно, не за да те отказвам, тъй като не те познавам много добре, но според мен няма да ти хареса много. Все точни науки се учат, а ти би била мн добра и в нещо, което е с по-'хуманитарна' насоченост. Маркетингът и рекламата не че ве водят хуманитарни, но предразполагат към въображение и креативност, а те при нас са застъпени само в края на 4ти курс.

Аз въпреки че съм кандидатствала там (като резервен вариант, добре, че не се записах финанси, счетоводство и контрол :D) съм с адски мн резерви спрямо УНСС. Те там почти нямат изпити (тези, които могат да се освободят с контролно). При нас няма освобождаване и такива ми ти екстри.

АКо избереш да учиш с немски, то икономика с немски няма де, вероятно ще имаш проблем с математиката. Учи се по немска програма, а тя е леко странна.

Wednesday666
10-24-2012, 16:31
Аз въпреки че съм кандидатствала там (като резервен вариант, добре, че не се записах финанси, счетоводство и контрол :D) съм с адски мн резерви спрямо УНСС. Те там почти нямат изпити (тези, които могат да се освободят с контролно). При нас няма освобождаване и такива ми ти екстри. .

Преди да се изкажа ще кажа, че Не се заяждам. Щот преди сме се леко заяждали, та да кажа ;д
Имаш ли някаква идея как се освобождава от изпит? И че за по-сериозните предмети или няма такава опция, или заради трудността на самия предмет е почти невъзможно да се освободиш?

therichbitch
10-24-2012, 17:31
Имам идея, затова съм го написала. :)
Имам познати там и съм им решавала редоно контролни по 'сериозни' предмети. Сториха ми се елементарни. Всеки мери според собствения си аршин.
Изказаното не е базирано на славата, която се носи на УНСС, просто знам как стоят нещата и за съжаление това клише се потвърждава.
П.П. Това са 'преди'-то не го разбрах, ама айде..

krisence
10-24-2012, 18:43
Аз нещо заглеждам Стопанско управление в СУ и Маркетинг в УНСС.
Погледнах изпитите по математика, не ми се виждат непосилни.
В СУ минималният бал за момиче миналата година е бил 29.7/36. Изкарвам повече от това дори да имам 5 на изпита по език и 4 по математика. Другите две оценки са дипломна математика и дипломен език.

Съжалявам за въпроса, но къде видя баловете в СУ ?

Wednesday666
10-24-2012, 19:31
Имам идея, затова съм го написала. :)
Имам познати там и съм им решавала редоно контролни по 'сериозни' предмети. Сториха ми се елементарни. Всеки мери според собствения си аршин.
Изказаното не е базирано на славата, която се носи на УНСС, просто знам как стоят нещата и за съжаление това клише се потвърждава.
П.П. Това са 'преди'-то не го разбрах, ама айде..

Хубаво, за теб лесни, за мен не.
Явно съм доста глупава.
Колкото до "преди"-то .. Спорили сме в една тема, за тъпи работи, та го казах това с идеята, че не искам да се повтаря.

therichbitch
10-24-2012, 19:52
Интерпретирай го, както пожелаеш.
П.П.Не съм злопаметна, не помня :)

krisence, погледни във форума на университета, там има за всяка кампания една главна тема с баловете за всякакви специалности. Имаше някаква информаци и на самия сайт на съответния факултет, ако я изровя, ще постна линк.

pifiella
10-25-2012, 16:11
По Бизнес администрация се учат:макро и микро иконимика,статистика,бизне с комуникации, финанаси,основи и реално счетоводтсво,маркетинг,дел ова кореспонденция(общо взето и още 10 предмета на компютър), икономически анализ, бизнес английски,АДД(администраци онна дейсност) и още много,много глупости,които са излишни...
Това ми е специалността в техникума и на сертификата ми ще пише "Офис мениджър(тоест секретарка,ама с професионална квалификация) :D
Според мен не си заслужа да учиш 4/5 години това...(лично мнение)
Пантерке, защо не се пробваш МО(СУ) или МИО(УНСС), има език, икономика, математика...

Monkler
10-25-2012, 18:07
А някой яви ли се на този изпит в понеделник (22.10.2012) в УНСС или аз съм единствената, която бърза? :D :D :D

anonymous708973
10-25-2012, 19:28
На първо място зависи в кой университет искаш съответната специалност. Аз съм компетентна само за УНСС, но все пак и аз да кажа ;д. Има известна разлика между двете. Доколкото съм чувала стопанското управление се учат доста неща, като например маркетинг, финанси и разни подобни, де факто изглежда по-общо икономическа. И честно казано не знам дали я има в УНСС. Бизнес администрация е в моя факултет и даже знам предметите .. Няма финанси, има маркетинг като предмет, има и макро и микро икономика, което не е чак толкова трудно, но все пак е трудоемко. Моя съвет е много да помислиш за специалността и внимателно да избереш университета, но за икономически специалности - икономически университет. Може и да не е точно УНСС, но той определено е от най-добрите икономически в страната.

Бизнес администрация в УНСС, така ли?

А therichbitch, казваш, че при тази специалност (Бизнес администрацията в УНСС) са лесни нещата, а ти с в СУ със стопанско управление? Малко се обърках.
Иска ми се маркетинга да е по-широко застъпен и със сигурност искам да избегна висша математика или поне да я сведа до минимум. Ясно ми е, че в сферата, която съм си харесала, има математика и съм готова да положа усилия, но има една граница, която не мога да премина. Не съм талант и никога няма да бъда, що се отнася до математиката.

therichbitch
10-25-2012, 20:11
Ами на мен такива ми се струват, да. Но ето, че Wednesday пък има друго мнение. Това, дали са лесни, или не, зависи от човека. (Е, ако не говорим за ядрена физика :D)

Маркетингът не е широко застъпен. Има едно в 1и курс: основи на управлението, ама то се свежда до управленски модели, не е маркетинг въобще. Той се изучава в 4-и курс, така че не мога да дам меродавна оценка за него.
Математиката е 1вата година, но е по 6 часа седмично, което не е малко и всички адски много се оплакваха от нея. (именно защото е на немски, а ако си я учил на български, ще е проблем и в самата терминология, второ, защото е по друга система). Тя математиката е една ,естествено, но за застъпени по- различни неща, с по- голям фокус на дадени части. Има и математическа статистика, която е доста по-трудна от математиката.
Аз харесвам математика и ми беше хубаво, че имахме, но ето, че на теб примерно не ти харесва толкова, а искаш да наблегнеш на други науки.
Но пък обичам и хуманитарните науки, затова ми харесва, че има право (то беше част от дилемата ми, преди да запиша, даже май беше трилема, ама айде ;D). Сега, обаче съм доволна, че е това, защото уча адски лесно, но мразя да го правя (говоря за зазубряне, каквото е в правото), а тук има неща за разсъждение, които няма нужда да учиш. Т.е. за мен лично специалността е синтез от няколко науки, има по- широко приложение, ако имаш желание, ще си конурентноспособен във всяка от тях. Трябва да прецениш интересите си просто.

Накратко: Мисля, че в други специалности, които са по- тясно структурирани и се базират основно на една дисциплина, по- лесно ще станеш "добър" в нещото, което правиш, с цялата относителност на понятието. В стопанско управление са заложени много неща, ако искаш да си добър във всяко едно от тях, трябват допълнителни усилия. (практически няма как подготовката да е супер добра при наличието на определен брой часове, които се използват за 5 дисциплини вместо за една, примерно)

Егати фермана стана

Wednesday666
10-25-2012, 20:42
Бизнес администрация в УНСС, така ли?

Сега ще ти обясня и ще схванеш и защо съм на по-различно мнение от мацката над мен ( не й знам името ).
В УНСС цаката е, че първите две години ти не се водиш студент в никоя конкретна специалност. Всички сме само на направления.

Например в моето направление - Администрация и управление спада и твоята специалност, Бизнес администрация. Но ще мога да уча това и да се водя студент по тази специалност едва след втори курс, когато се прави класация по бал и всичките студенти от съответното направление биват разделяни в специалностите, предлагани във факултета.
И затова предметите първите две години обхващат бая материал. Аз мога да ти кажа, че още от втори семестър ще ми се сменят предметите, като точно основи на управлението, което е споменато отгоре, ще го уча повече от всички останали специалности и хич не е това, за което го мислите. Уча бая неща, като след втори семестър вече избирам какво точно да уча, дори още във втори имам избираеми предмети, включващи бая разнообразни предмети, като 4 вида право, международни отношения ( за това точно не съм сигурна, че не дочетох конспекта до край ) и още бая такива.

Не, не са лесни изпитите. Някои се взимат лесно, защото можеш да се освободиш по повечето и въобще да не видиш изпит, но не ме питай как ще си взимам изпита по Геоикономика и регионално развитие .. Така че си помисли. Аз ако не друго се научих много да не вярвам на слухове, защото реалността се оказва съвсем различна.

Wwwooow
10-30-2012, 09:33
Мисля матурата ми да бъде по математика...което е голям риск ,но друго по-подходящо не виждам . Някой друг има ли,който ще се явява на математика и как ще се подготвя. Направо не знам от къде да започна, а няма време. Не ми се учи,не ми се завършва,направо тръпки ме побиват.

therichbitch
10-30-2012, 20:10
Е, тя матурата по математика е по- лесна от контролните, които ти дават..

bloodyF
10-30-2012, 20:41
Мисля матурата ми да бъде по математика...което е голям риск ,но друго по-подходящо не виждам . Някой друг има ли,който ще се явява на математика и как ще се подготвя. Направо не знам от къде да започна, а няма време. Не ми се учи,не ми се завършва,направо тръпки ме побиват.

Квадратни уравнения, рационални и ирационални неравенства, модулни уравнения с един или повече модули, функции(min,max в граница), формули на Виет, тригонометрия, статистика(тук влиза само урока за модата, медианата и средно аритметичната), комбинаторика, прогресии(без лимеси!), Степени, коренуване, логаритми и цялата геометрия от 7-11 без стереометрия.
и полиноми

от един друг форум го намерих, дано ти свърши работа
аз съм профил математика,ама няма да карам матура по математика и нямам представа реално какво се включва и какво не
вземи си матура за отличен и виж колко ще изкараш
там колкото изкараш си сложи +0.5/+1 и това ще ти е на матурата :Д
направо цепят мрака техните тестове, не знам откъде ги намират и как, ама разбиват...супер сложни са за мен
по литература специално, по математика предполагам е същото

violette94
11-06-2012, 18:13
Искам да попитам има ли някой, който вече е ходил на предварителния изпит в УНСС? :) Ако има нека да каже как е минало :P

Розенкранц
11-08-2012, 03:44
Защо го нямам т'ва пусто пространствено виждане и стереометрията да спре да ми бърка в ***а направо.

Матура по математика е удачна идея само за хората, които наистина я разбират и за пълните идиоти (тези, на които им остава единствено да препишат отговорите от някое "съседче")

anonymous708973
11-09-2012, 06:19

Оф, искам да се оплача.

Матурите - ясни.

dilemma solved.
От догодина германците ще имат в наличност депресирано българче, учещо BWL.

DisappointedDreamer
11-09-2012, 06:21
^Защо депресирано?

scrooper
11-09-2012, 06:57
dilemma solved.
От догодина германците ще имат в наличност депресирано българче, учещо BWL.
Добър избор.

anonymous708973
11-09-2012, 08:19
^Защо депресирано?

Защото не мисля, че ще съм щастлива там. Отивам единствено заради по-добрия старт в професионалния ми живот.

ParadOx
11-09-2012, 17:50
PinkPan7her Към кой град си се насочила? :)

Strelec
11-09-2012, 18:52
Не знам как е в УНСС,но в СУ определено специалността стопанско управление не е това,което изглежда.Имах много големи очаквания,но сега съм доста разочарован.Ще ви скъсат от математика,все едно сте във ФМИ или в ТУ,а това,че е на немски и ужасната преподавателка правят ситуацията още по-отчайваща...Препоръчвам ти да запишеш с английски,в пъти по-добре е,математиката им е на български,при мн.свестна преподавателка,а и по-другите дисциплини като микроикономика например ще имаш лекции редовно всяка седмица при български преподаватели на англиийски,а за немските групи идва един немец пенсионер в началото на семестъра за две седмици,изнася целия материал накуп,като обяснява само някакви глупави графики без никаква теория и в края на семестъра като си забравила всичко(ако изобщо сте запомнила нещо) ще трябва наново да учиш всичко самостоятелно от учебник,защото лекциите са били безмислени и не са те научили на нищо.А що се отнася до бала-и в икономиката и в стопанското управление в СУ има доста незаети места,трябва да изкараш поне 3ка по математика и езика и си вътре ,така че не бери грижа за математиката изпита е лесен,наблегни на езика,там изпитите са доста тегави,поне на ниво C1:)

sunman
11-10-2012, 09:13
Не знам как е в УНСС,но в СУ определено специалността стопанско управление не е това,което изглежда.Имах много големи очаквания,но сега съм доста разочарован.Ще ви скъсат от математика,все едно сте във ФМИ или в ТУ,а това,че е на немски и ужасната преподавателка правят ситуацията още по-отчайваща...Препоръчвам ти да запишеш с английски,в пъти по-добре е,математиката им е на български,при мн.свестна преподавателка,а и по-другите дисциплини като микроикономика например ще имаш лекции редовно всяка седмица при български преподаватели на англиийски,а за немските групи идва един немец пенсионер в началото на семестъра за две седмици,изнася целия материал накуп,като обяснява само някакви глупави графики без никаква теория и в края на семестъра като си забравила всичко(ако изобщо сте запомнила нещо) ще трябва наново да учиш всичко самостоятелно от учебник,защото лекциите са били безмислени и не са те научили на нищо.А що се отнася до бала-и в икономиката и в стопанското управление в СУ има доста незаети места,трябва да изкараш поне 3ка по математика и езика и си вътре ,така че не бери грижа за математиката изпита е лесен,наблегни на езика,там изпитите са доста тегави,поне на ниво C1:)

Аз съм решил да кандидатствам в СУ с английска филология, може ли малко инфо да дадеш относно изпита, ако знаеш нещо!! Мерси предварително ! :)

therichbitch
11-10-2012, 10:12

Скъсали са те от математика?! Не си добре, честно ти казвам. Това, което се предава, е 1/5 от това, което се учи във ФМИ. И все пак аз винаги съм се чудила защо хора, които грам не схващат математика, а пък на всичкото отгоре и 2 изречения не могат да вържат на езика, без да направят 15 грешки, кандидатстват с ... език и математика , изненада.

При германците има много графики, да. Но, по дяволите, как ще изразиш най- добре търсенето и предлагането и съответните промени, ако не с графика.
Изпитите не са тегави, просто оценяването е странно, разбирай по- строго.

Английска филология се кандидатства с английски. Изпитът с всяка година, като че ли, става по- лесничък. Има едни книжки с примерни изпити (предназначени точно за този изпит), можеш да си ги купиш. Доколкото помня, има reading-20 или 30 мин, диктовка- чете се 2 пъти(хубаво е да си седнал напред, за да чуваш), едно упражнение да избереш най- подходящата дума и есе (моето беше нещо от сорта, че най- добрите гилми са тези, които те караш да се смееш)

sunman
11-10-2012, 12:32
Английска филология се кандидатства с английски. Изпитът с всяка година, като че ли, става по- лесничък. Има едни книжки с примерни изпити (предназначени точно за този изпит), можеш да си ги купиш. Доколкото помня, има reading-20 или 30 мин, диктовка- чете се 2 пъти(хубаво е да си седнал напред, за да чуваш), едно упражнение да избереш най- подходящата дума и есе (моето беше нещо от сорта, че най- добрите гилми са тези, които те караш да се смееш)

А има ли значение матурата, така и така ще ми е английски ?

pifiella
11-11-2012, 07:39
А има ли значение матурата, така и така ще ми е английски ?

Има,ако искаш.
Английска филология
Изпит с коефициент 3(Английски език); ИЛИ Матура с коефициент 2(Английски език)
От сайта го копирах.

anonymous708973
11-11-2012, 11:34
но сега съм доста разочарован
ужасната преподавателка
лекции редовно всяка седмица при български преподаватели на англиийски,а за немските групи идва един немец пенсионер в началото на семестъра за две седмици,изнася целия материал накуп

Прочитайки това съм убедена, че взимам правилно решение.

За град не съм се насочила, засега проучвам Манхайм, Кьолн, Франкфурт ам Майн, Берлин (Хумболт и Свободния) и Виена, но съм в много начален етап. По агенции ще тръгнем януари-февруари с нашите...

Monkler
11-11-2012, 16:47
Искам да попитам има ли някой, който вече е ходил на предварителния изпит в УНСС? :) Ако има нека да каже как е минало :P

Дааааааа! Аз ходих на 3-ти модул литература:
Първа предварителна сесия - ЕлЕПИ (октомври 2012): Изпитни оценки:
ЕПИ - Български език и литература (модул 1+2+3)
5.08
ЕПИ - БЕЛ (модул 1 + 3)
5.30

Не са ми много хубави оценките, но като за предварителен, според мен, са перфектни, поне за моите знания. Някой друг ходил ли е? Ако е ходил, нека пише... :)

pifiella
11-11-2012, 19:01
Аз ще ходя на 28 януари.

Strelec
11-11-2012, 19:33
[QUOTE=therichbitch;10483097]Скъсали са те от математика?! Не си добре, честно ти казвам. Това, което се предава, е 1/5 от това, което се учи във ФМИ. И все пак аз винаги съм се чудила защо хора, които грам не схващат математика, а пък на всичкото отгоре и 2 изречения не могат да вържат на езика, без да направят 15 грешки, кандидатстват с ... език и математика , изненада.

Като съдя по коментара ти си изключитерно плиткоумна и ограничена,изобщо не ми дреме какво се учи във ФМИ,аз съм влязъл,за да уча икономика,управление,марке тинг,финанси и дисциплини с такава насоченост,а не нонстоп математика. Тази математика после за никъде няма да ни трябва,а например вместо нея може да увеличат хорариума на часовете по информационни,откъдето ще придобием много повече знания,които ще са ни от полза в бъдеще.Освен това съм бил в математическа гимназия и съм доста добър по математика просто обучението е трагично,като се започне от това,че имаме само лекции и нямаме упражнения като останалите и се стигне до преподавателката,която нахвърля куп неща без да обяснява и после очаква да знаем всичко,така че недей да правиш такива идиотски изводи кой колко знаел и какво можел..По немски и английски имам сертификати за C1,така че не знам кой не може да върже 2 изречения,но определено не съм аз,не се фукам просто казвам,че изпитът е труден особено граматиката и преводът,щом аз и мои познати на матурата имахме 6,00 ,а на изпита оценките ни варираха 4,70 до 5 . Иначе за изпита по английски,който се интересуваше тук можеш да намериш повече инфо http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovatelno_kvalifikacionna_stepen_baka lav_r_i_magist_r_sled_sredno_obrazovanie/kandidatstudentska_kampaniya_2012/programi_za_izpiti/anglijski_ezik

therichbitch
11-11-2012, 19:38
Прочитайки това съм убедена, че взимам правилно решение.

За град не съм се насочила, засега проучвам Манхайм, Кьолн, Франкфурт ам Майн, Берлин (Хумболт и Свободния) и Виена, но съм в много начален етап. По агенции ще тръгнем януари-февруари с нашите...

Брр, не отивай във Виенския или в Берлин (освен ако не искаш да си клатиш краката 5г. де)

bloodyF
11-11-2012, 19:48
а пък аз се отказах от правото :3
и ще уча португалска филология/скандинавистика/китаистика/японистика/кореистика
или нещо с изпит по английски в ЮЗУ (не знам какво ще е)
засега си се готвя за изпита в СУ по АЕ
ако има явявали се или идеи кога са им предварителните, кажете, моля (:

Monkler
11-11-2012, 19:55
[QUOTE=bloodyF;10485596]а пък аз се отказах от правото :3
или нещо с изпит по английски в ЮЗУ (не знам какво ще е)

В СУ все още не се знаят датите за предварителните изпити, но казаха, че първите ще са може би към 17-ти март, като ще има изпити всяка събота и неделя... Тоест горе-долу края на март - началото на април. :)

Strelec
11-11-2012, 20:19
В СУ няма предварителни изпити по езиците!

Monkler
11-11-2012, 20:42

Извинявам се тогава, аз няма да се явявам на АЕ, а на литература и история, затова предполагах, че всички са така :)

SuNsEt
11-11-2012, 21:13
Ех как пък са се насъбрали само ученолюбиви отличници в тази тема хахахах :D

Айде отивам да спя ,че стана 100 часа ,а утре трябва да ставам ранооо . :)

Между другото по Нова тв дават интересен филм хъхъ

princo90
11-12-2012, 05:23
Брр, не отивай във Виенския или в Берлин (освен ако не искаш да си клатиш краката 5г. де)

Това пък откъде си го измисли?

bloodyF
11-12-2012, 06:50

ееееееееее не не не не не
не може да бъде
:cry:
сериозно ли?

Monkler
11-12-2012, 10:24
ееееееееее не не не не не
не може да бъде
:cry:
сериозно ли?

Да, аз сега проверих и видях, че миналата година е имало само по един изпит по езиците, значи няма предварителни...
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovatelno_kvalifikacionna_stepen_baka lav_r_i_magist_r_sled_sredno_obrazovanie/kandidatstudentska_kampaniya_2012/prilozheniya/prilozhenie_1 - ето :)

Monkler
11-12-2012, 10:39
А някой да е ходил на предварителния в НБУ (10.11.2012)?

sunman
11-12-2012, 17:07
Тва им е тъпото, че няма предварителни за АЕ !!

anonymous708973
11-12-2012, 17:11

Интересно откъде си с такива впечатления. Виенският факултет по BW (това, което ме интересува) е на първо място по изследователска дейност в цялото немскоговорещо пространство (което е различно от преподаване и техническа подготовка и други неща, но пак е съществено- показва какви са професорите и преподавателите, които работят там.

Блъди, много неориентирано ми изглежда. По какъв начин си виждаш бъдещето?

ParadOx
11-12-2012, 17:22
Може ли един въпрос, само аз ли лудвам от контролни, доклади, презентации и т.н. и не ми стига времето за нищо? 8-)

therichbitch
11-12-2012, 18:31
Интересно откъде си с такива впечатления. Виенският факултет по BW (това, което ме интересува) е на първо място по изследователска дейност в цялото немскоговорещо пространство (което е различно от преподаване и техническа подготовка и други неща, но пак е съществено- показва какви са професорите и преподавателите, които работят там.

И за двата съм с такива впечатления, защото ми е ясно какво трябва да се учи по BWL и колко изпита имаш, а там уж избираш, избираш предмети и накрая оставаш с 2 изпита на кръст поо германистика и търговско право (примерно). А впечатленията ми са от хора, които учат там. Това са хора, които познавам от години и далеч не блестят с умствен капацитет, а там се справят добре. (Ще спестя евентуална дискусия за това дали пък преди просто не са учили достатъчно, та затова така. Не е това случаят). Това пък ми говори за трудността на изпитите им. Беше просто полезен (от моя гледна точка) съвет. Но пък и в двата има доста българи, което е плюс (пак от моя гледна точка).

Просто не го виждам като предизвикателство, следователно мнението ми за въпросните уни-та пада главоломно.

Малко офф: Разправяли са ми как някои като чуят, че си от Бг и просто се завъртат на другата страна и започват да те подминават. Има споразумения, които ти осигуряват предимства от сорта на намалени на някакви си разходи, ако след като завършиш, напуснеш Германия.

П.П. Не знам кое визираш като неориентираност (на блъди), но ти самата до преди няколко седмици не беше ли на същото дередже? А преди няколко месеца искаше да запишеш психология..

ParadOx
11-12-2012, 18:49
Някой наясно ли е каква диплома ми трябва за Виенския и по-точно Publizistik?

anonymous708973
11-12-2012, 18:52
И за двата съм с такива впечатления, защото ми е ясно какво трябва да се учи по BWL и колко изпита имаш, а там уж избираш, избираш предмети и накрая оставаш с 2 изпита на кръст поо германистика и търговско право (примерно). А впечатленията ми са от хора, които учат там. Това са хора, които познавам от години и далеч не блестят с умствен капацитет, а там се справят добре. (Ще спестя евентуална дискусия за това дали пък преди просто не са учили достатъчно, та затова така. Не е това случаят). Това пък ми говори за трудността на изпитите им. Беше просто полезен (от моя гледна точка) съвет. Но пък и в двата има доста българи, което е плюс (пак от моя гледна точка).

Просто не го виждам като предизвикателство, следователно мнението ми за въпросните уни-та пада главоломно.

Малко офф: Разправяли са ми как някои като чуят, че си от Бг и просто се завъртат на другата страна и започват да те подминават. Има споразумения, които ти осигуряват предимства от сорта на намалени на някакви си разходи, ако след като завършиш, напуснеш Германия.

П.П. Не знам кое визираш като неориентираност (на блъди), но ти самата до преди няколко седмици не беше ли на същото дередже? А преди няколко месеца искаше да запишеш психология..

Видяла ли си програмата на Кьолнския, че там от първи семестър избираш предмети... Където и да уча там, ще е в пъти по-голямо предизвикателство от същото тук, защото там наистина ти спукват задника от учене.

Не, не съм била. Аз знам какво искам, не знаех къде. Психологията беше резервен вариант.

therichbitch
11-12-2012, 19:57
Ами всъщност преди точно 3 месеца я гледах от до. Но аз за Кьолн не говоря, хубав е. Но другите 2, които споменах, остават в съзнанието ми под всякаква критика.

Спукват ти гъза от учене е малко прекалено. Просто системата им е различна. Учат по- малко предмети, по- тясно специализирани са. (а не като тук, ние във всичко трябва да сме големите специалисти и накрая не се знае) и изпитите им са нацвъкани в една седмица, да кажем. От там идва напрежението.

И, да, не можеш така лесно да преспиваш по изпити и да си правиш докладчетата от wikipedia, в един от споменатите от теб си имат драконови мерки дори за тези, които не са посещавали и въпреки това са се сдобили с лекцията. За преписване да не говорим.

Ноо, да, каквото и да избереш от тези, ще ти даде "по- добър професионален старт", независимо дали си го усвоила или не. Това си е доказала се практика.

anonymous708973
11-13-2012, 13:21
в един от споменатите от теб си имат драконови мерки дори за тези, които не са посещавали и въпреки това са се сдобили с лекцията. За преписване да не говорим.

Кой?
Добре де, ако съм отсъствала и съм си преписала лекцията от някого, кое е нередното? В реда на нещата си е. Интересно те откъде знаят, че аз имам лекцията :д
Не ми се струва, че учат по-малко предмети. Оформят се по 6 на семестър май-май.

LeprikonA
11-13-2012, 13:50
а пък аз се отказах от правото :3

А какво планираш за след университета? Никога не са ми били особено ясни хората, които завършват специалност език, какво аджеба правят после освен да станат преводачи.
Никакви лоши чувства не вкарвам, просто наистина не ми е ясно.

DisappointedDreamer
11-13-2012, 14:01
А какво планираш за след университета? Никога не са ми били особено ясни хората, които завършват специалност език, какво аджеба правят после освен да станат преводачи.
Никакви лоши чувства не вкарвам, просто наистина не ми е ясно.

Зависи как си подредиш картите.
Баща ми е с второ висше турска фиология. С този език, както и други, стана дипломат и излезе в Турция на мандат.
Иначе, и на мен са ми непонятни тез хора. Аз мислех/мисля да запиша МИО със скандинавистика в Шотландия, ама поне МИО-то присъства...