Влез

View Full Version : 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11

pifiella
03-12-2013, 18:24
Пожелавам ви интересна тема... :D

Ако дадат нещо за цифровизацията, ще си прегриза вените! :D

sweet__potion
03-12-2013, 18:41
И колко точки примерно са за 3ка? Ся решаваш тука матурата от 2012-та ... :D

Около 25-30 точки мисля,но всяка година е различно-примерно миналата ако са били 25 сега да са 30, др година 27 ии така :D

DisturbiaV
03-12-2013, 18:47
Аз съм номер 002260,демек съм в зала 241 вх. № от 02196 до 02403 20 души.Поне така си мисля :Д
Лошото е да не объркам нещо,че съм супер зле :Д

тъкмо се замислих нещо различно,какво бих писала,ако се падне тема за протестите.То си е нормално това да е ...голям фурор си е.

ParadOx
03-12-2013, 18:48
Кой е казал,че ще се мъчим.Просто отиваме и ги отвяваме :D

Мн ясно!

Ректорат-южно крило, вдясно от централния вход, етаж 1 dafuq?!
Според мен ще е нещо, свързано с актуалните събития- правителството, токове-мокове 8-)

DukeSolinus
03-12-2013, 20:01
Аз като по-незаинтересован, но за какво става въпрос? :D Питам тези, който ще ходят в СУ на изпит в неделя?

anonymous708973
03-12-2013, 20:05
Писмен за трите специалности от факултета по журналистика.

DukeSolinus
03-12-2013, 20:20
Успех ви пожелавам тогава! :)

XTREMEFREERIDE
03-13-2013, 14:13
Ъъъъъм, хай-хоу! :) Хайде, крайно време ми е и аз да пообсъждам вече тия неща.

Та, в контекст - някой за НБУ?

Chacho
03-13-2013, 14:16
Мн ясно!

Ректорат-южно крило, вдясно от централния вход, етаж 1 dafuq?!
Според мен ще е нещо, свързано с актуалните събития- правителството, токове-мокове 8-)

Протести, очевидно. Ако ви дадат това - лесно. Ако не ви го дадат - включвате това и шиете 6-ци.

ParadOx
03-13-2013, 14:20
Протести, очевидно

Точно! Прекалено очевидно е, за да го дадат... поне аз така си мисля

Chacho
03-13-2013, 14:26

То очевидното е най-трудното.

granger
03-13-2013, 14:39
4 часа БЕЛ днес при директорката,как ми стоят?
Умиргам...ако след тва г-на си ги вземе неговите 2 по физика и другата седмица имаме 4 часа физика за 1 ден , ще превъртя играта. Ще има новини за масови самоубийци в даскало.
Тъпизъм до безкрай!

sweet__potion
03-13-2013, 14:59
Да питам има ли някой мой набор за Свищов през 2013-2014? :D

pifiella
03-13-2013, 16:02
Аз залагам на: "Страх от светлото" :D

maximxxl
03-13-2013, 16:15
защо не пропускаш някой час по физика? и без тва са ви много, бягай от някои

bloodyF
03-13-2013, 16:52
Ъъъъъм, хай-хоу! :) Хайде, крайно време ми е и аз да пообсъждам вече тия неща.

Та, в контекст - някой за НБУ?

това ще ти е грешката в живота, ако отидеш там...
направо да отидеш и да си купиш дипломата все едно
какво искаш да учиш?

XTREMEFREERIDE
03-14-2013, 12:46
това ще ти е грешката в живота, ако отидеш там...
направо да отидеш и да си купиш дипломата все едно
какво искаш да учиш?

Искам да отида там, защото е единственият университет в България, който предлага нормални учители, които не ти искат закупени всичките им учебници, за да те пуснат на изпит, както се получава в Софийски.
Искам да отида там, защото базата е прекрасна, защото ще си платя за удобство.
Искам да отида там, защото няма да тичам като гламава за подписи в студентската ми книжка, за да мога да си приключа семестъра. Защото съм достатъчно пораснала за да нямам нужда някой да ме бута и да ме заплашва с отсъствията от лекциите, защото мога да преценя кога ще ми бъде полезно да ходя и кога не. Да, ще взема диплома така или иначе. Но напоследък навсякъде хората търсят УМЕНИЯ, не ДИПЛОМА. Ще си взема дипломата за това, което АЗ наистина СЪМ научила, не за това, че НЯКАК си съм изкарала.
И няма да имам конкуренцията, която да ме мотивира, защото влизат всякакви идиоти, дето могат да си платят? Ми няма да я имам. Ама не ми и трябва.
Времето, в което трябваше учителите да ме натискат, за да постигна нещо мина. Затова, защото ако са ми предоставени готините млади учители, които разбират от новите технологии, както и самите нови технологии, аз съм жадна да уча това, което ми харесва. :)
Пък и не на последно място е единствения университет в България, където мога да запиша Графичен Дизайн като чиста специалност. Има някакво подобие на това в Художествената академия, където приемат 12-13 човека с връзки. ;) Или пък Великотърновския, който е на нивото на ЮЗУ и Пловдивския в момента.

Та, така. НБУ FTW! :D

Искам да кажа, че не съм го избирала лекомислено, а съм преценила, че е най-доброто място за мен в България.

granger
03-14-2013, 14:12
:lol: мммдоооообре :D
Имахме военно обучение , беше интересно!
и тест Далеч - 6
Тест Йовков - 6
PLAM FTW!

ssh
03-14-2013, 14:24
Здравейте! (: Днес бях на първата проба за роклята. Ще бъде лилава, дълга, съвсем семпла, без никакви камъни и тем подобни, та се чудех какви обувки и чанта ще са най-подходящи за такава рокля? Мислех си за черни, класика все пак, но не съм мн сигурна дали ще отива на лилаво...

granger
03-14-2013, 14:32
Ще отива :)

ParadOx
03-14-2013, 14:51
Много е готино чувството да знам, че след 3 дни съм на изпит и да ми е все тая 8-) Честно казано не мисля да уча в СУ... Искам да се пробвам, за да видя какво ще направя. На другата крайност съм с изпита ми по немски- от 1 месец вече треперя за тея резултати, а ще излизат чак на 28..

Иначе в училище e много спрЕло тая седмица. Матурата по БЕЛ, която правихме ми се стори мн лесна. Все пак е въпрос на късмет.

Извън темата: Вчера разбрах, че Снууп Дог ще идва в България. 'баси якото 8-) Супер мн време ме беше яд, че го изпуснах 2008, но сега съм там на 100% :D

JoLLiE92
03-14-2013, 15:13
Графичен дизайн има и в нашия свободен, горе-долу същата работа, само малко по-евтино ти излиза и живееш в по-хубав град. :D Иначе свободните и нов български не са на някакво велико ниво, но ти ако искаш да го учиш това и те влече, може да влезеш. Говоря за такъв тип специалности като графичен дизайн, ама примерно право в свободния да ми учиш, ще ме извиняваш, по-добре да изпиеш тея пари. :D

п.с. Черно отива на лилаво. :)

XTREMEFREERIDE
03-14-2013, 15:39
Джоли, бях чувала за Свободния, ама Софията ми е по-удобна откъм работа, стажове, съжителство с определен човек и т.н., тъй като съм поела отговорността към нашите до година - максимум две да ги освободя от всякакви задължения към мен, а и от самото начало сама ще си покривам семестрите в НБУ (по 1200) и квартирата (по 150-250 кинта на месец). Затуй съм се спряла на НБУ-то също. Абе, причини бол. Пък желанието за учене в крайна сметка не е ли най-важното? ;)

Черно с лилаво наистина ще е добре, но ако е тъмен цвета на роклята ще бъде прекалено тежка комбинация. Пробвай все пак с някакви по-свежи моделчета - много светло бежово, сребристо-сиво (не лъщящо, защото ще стане кич) и т.н., хм?! :)

ParadOx, снууп кучи куч рулира! Аз също се накефих на новината за концерта ^-^

bloodyF
03-14-2013, 16:32
Пир, радвам се, че си го решила не ''просто така''. Както повечето, които кандидатстват там.
Успех на изпитите и идвай вече, че ти забравих хубавите очи :-)

XTREMEFREERIDE
03-14-2013, 18:22
Danke, Ив :)

Да ви кажа за роклята? Ще ходя да ми взимат мерки следващата седмицаааа <3

anonymous708973
03-14-2013, 19:13
Джоли, бях чувала за Свободния, ама Софията ми е по-удобна откъм работа, стажове, съжителство с определен човек и т.н., тъй като съм поела отговорността към нашите до година - максимум две да ги освободя от всякакви задължения към мен, а и от самото начало сама ще си покривам семестрите в НБУ (по 1200) и квартирата (по 150-250 кинта на месец). Затуй съм се спряла на НБУ-то също. Абе, причини бол. Пък желанието за учене в крайна сметка не е ли най-важното? ;)

Уоу. Как, ако не е много нахално?
(Адмирации към причините бтв :)

Два часа и половина обсъждахме рокля. Суперкадърна шивачка си имам <3
Имам чувството, че половината от останалите не знаят изобщо за какво става дума. Мадамата ми обясни неща, които дори не подозирах, че съществуват :д

sunman
03-14-2013, 19:14
Хора, мисля да не си правя бал, изобщо !! С класа ми изобщо не се разбираме, тези пари които ще ги набутам може да ми свършат страхотна работа за кандидатстването !! Просто нямам желание !!

slynchoo
03-15-2013, 05:37
Хей хей,и аз се включвам в темичката.Няма ли някой желаещ за фармация? :D Иначе като цяло не съм много притеснена за матури,изпити и т.н.. Малко по литература учителката ни не става,ама гледам вкъщи сама да се подготвям както трябва!Като цяло съм развълнувана за бала и всички неща покрай него,защото все пак това са си доста положителни емоции! :))

XTREMEFREERIDE
03-15-2013, 07:01
PinkPan7her, и на мен ми изглеждаше доста невъзможно, но започнах да мисля за това от миналото лято. Като цяло най-важно ми беше да си събера първата вноска от 1200 кинта, за първия семестър. Хванах една чудесна американска стипендия от 750лв. - с доста усилия, но успях. Освен това за рожден ден и коледа не исках никакви подаръци от нашите, смо парички, които автоматично ми се причислиха към сметката, която си отворих за да ми изпращат стипендията. Освен това имах и още малко спестявания, та в момента в сметката си имам едни сигурни 1200лв. :) За бала съм казала същото на всички роднини - ще ми трябват пари за образованието ми. Смятам го около 1500-2000лв. да имам преди Август месец (от бала и от два месеца работа, защото Юни и Юли ще работя, веднага след бала, фактически). Пък с приятелят ми сме решили през Август да се местим в София за да си намерим квартирка и да мога да свикна аз в тоя голям град, че още ми е малко стресово. Харесва ми, че НБУ предлагат опция, в която мога да си набутам всичките лекции в 3 дни от седмицата и останалите 4 да са ми свободни. Ще гледам да си намеря някаква работа там, а и някаква от вкъщи по възможност за да мога да си плащам квартирата и същевременно да заделям парички за следващият семестър. Зимата сигурно ще поработвам ски-учителка в Банско - дават добри парички. И така смятам, че ще го изкярим някак си, хехе. Общо взето искам да смогна да направя така, че нашите да ми дават парите, които биха ми давали ако учех в софийски и живеех на общежитие - т.е. само за храната. А и от това мисля да ги освободя до година-две, както вече казах.
ТАДАААА - грандиозният ми план. Разбира се, ако нещо се обърка, веднага имам опцията да тегля един студентски кредит, но ще гледам да не се стига до там.

sunman, не го гледай от тази страна. Както каза slynchoo, това са си доста положителни емоции :) пък тати винаги ми е казвал "Сто пъти може да се омъжиш, бала ти е веднъж" :D Ама наистина, замисли се, направи си го за твоя кеф, не за класа.

anonymous708973
03-15-2013, 10:28
...

Амбициозно и похвално, пожелавам ти успех!

НБУ е на мнооого тъпо място обаче, внимавай! :)
Приятелят ти в София ли си живее/работи/учи?

XTREMEFREERIDE
03-15-2013, 12:36
Приятелят ти в София ли си живее/работи/учи?

Не, в момента живеем в Благоевград, той работи от вкъщи, но София ни предлага перспектива по ред причини, които няма смисъл и нужда да обяснявам. Наистина сме го премислили, не само с него, но и с родителите ми, и сме решили, че това е най-удачният вариант, съответстващ с желаната ми посока на развитие.

Много отзиви съм чувала за НБУ, както хубави, така и лоши, разбира се, както навсякъде. Знам, че е пълно с кретени. Просто с течение на времето станах фенка на университета. Това мое желание няма нищо общо с цялата измет, която влиза там само защото мама и тати имат парички, пък той е по-тъп от магаре. Предполагам, че ми разбрахте амбицията вече, не мисля, че трябва отново да обяснявам.

Темата за университетите в българия е мноооооого безкрайна просто. Всеки трябва да прецени амбициите си, според мен, и да намери най-подходящото място, даващо му възможност да ги осъществи. До това опира за мен изборът на учебно заведение/специалност/град/etc.

Абе, да попитам извън контекст, че откакто смениха фронтенд пейджа на форума изобщо не съм писала, че не ме кефи, къде са емотиконите?!?! XD

bloodyF
03-15-2013, 14:50
Няма ги. Има списък с емотикони
http://www.teenproblem.net/forum/teenproblem/misc.php

АЗ ОТКАЧАМ
В училище тия са луди, изпитват ни по всичко, сякаш утре ще е 14-и май
Ебаси..
Отделно правя 40/50 на тестовете за СУ , което значи-forget about скандинавистика.
Никъв шанс да ме приемат с тия резултати...
Поне напредвам-бавно,но славно..вече съм накрая на 2-рата книжка (от 7) и тия дни почвам 3-тата..

А някой може ли да ми намери тема за есе/лис по БЕЛ по "Прощално"?
Че госпожата от уроците каза да си намеря...пф..

Chacho
03-15-2013, 15:51
PinkPan7her, и на мен ми изглеждаше доста невъзможно, но започнах да мисля за това от миналото лято. Като цяло най-важно ми беше да си събера първата вноска от 1200 кинта, за първия семестър. Хванах една чудесна американска стипендия от 750лв. - с доста усилия, но успях. Освен това за рожден ден и коледа не исках никакви подаръци от нашите, смо парички, които автоматично ми се причислиха към сметката, която си отворих за да ми изпращат стипендията. Освен това имах и още малко спестявания, та в момента в сметката си имам едни сигурни 1200лв. :) За бала съм казала същото на всички роднини - ще ми трябват пари за образованието ми. Смятам го около 1500-2000лв. да имам преди Август месец (от бала и от два месеца работа, защото Юни и Юли ще работя, веднага след бала, фактически). Пък с приятелят ми сме решили през Август да се местим в София за да си намерим квартирка и да мога да свикна аз в тоя голям град, че още ми е малко стресово. Харесва ми, че НБУ предлагат опция, в която мога да си набутам всичките лекции в 3 дни от седмицата и останалите 4 да са ми свободни. Ще гледам да си намеря някаква работа там, а и някаква от вкъщи по възможност за да мога да си плащам квартирата и същевременно да заделям парички за следващият семестър. Зимата сигурно ще поработвам ски-учителка в Банско - дават добри парички. И така смятам, че ще го изкярим някак си, хехе. Общо взето искам да смогна да направя така, че нашите да ми дават парите, които биха ми давали ако учех в софийски и живеех на общежитие - т.е. само за храната. А и от това мисля да ги освободя до година-две, както вече казах.
ТАДАААА - грандиозният ми план. Разбира се, ако нещо се обърка, веднага имам опцията да тегля един студентски кредит, но ще гледам да не се стига до там.

sunman, не го гледай от тази страна. Както каза slynchoo, това са си доста положителни емоции :) пък тати винаги ми е казвал "Сто пъти може да се омъжиш, бала ти е веднъж" :D Ама наистина, замисли се, направи си го за твоя кеф, не за класа.

Тия сигурни 1200 лева ще хвръкнат преди да си мигнала.

XTREMEFREERIDE
03-15-2013, 17:00
Тия сигурни 1200 лева ще хвръкнат преди да си мигнала.

:???:

Ще хвъркнат, като ги вкарам за първи семестър. Достатъчно отговорна съм да не хвърчат за друго и го казвам от опит, не от мечтаене.

Не се чувствам вече ученичка, след тези 2 седмици не-ходене на даскало. И се чувствам окей с това. Някак естествено ми идва да ме очакват неща, различни от училище.

:smt006 Чудесно си прекарвам в момента. Чил-аутвам преди изпити.

Решихме да се местим в София през Юни! =P~

XTREMEFREERIDE
03-15-2013, 17:05
А някой може ли да ми намери тема за есе/лис по БЕЛ по "Прощално"?
Че госпожата от уроците каза да си намеря...пф..

Що не разгледаш темата за живота и смъртта?

granger
03-15-2013, 17:13
"Красотата и трагедията" , имах я скоро върху "Прощално"

SpiritInBlack
03-15-2013, 17:24
Бахти наглеците , майна...търсите помощ във форума. приятелки нямате ли

granger
03-15-2013, 17:44
Тц...не...жалки нуубове сме :D

Wwwooow
03-15-2013, 17:49
Ще питам и тук, трябват ми повече мнения по въпроса ..

колебая между http://www.google.bg/search?q=%D1%86...w=1366&bih=665

По-тъмния цвят гледайте
и
http://www.google.bg/search?q=%D1%86...w=1366&bih=665 по-розовеещото коралово : ) иии си бях харесала тази рокличка, но да е само къса без тая дълга част отзад http://prikachi.com/images.php?images/958/5877958U.jpg и просто в главата ми в момента е каша, а няма много време...
http://prikachi.com/images.php?images/805/5995805i.jpg ето това момиченце съм аз ;д толкова бяла съм ,на кой цвят да се спра според вас ?

granger
03-15-2013, 17:50
2nd. Ама аз вече ти казах.

DukeSolinus
03-15-2013, 19:54
Тази вечер е хубава! :D Получих 4-та оферта от университет. Този път от Robert Gordon University. Тези шотландци ги чакам от януари месец! :D Но искат по-висока диплома от тази, която очаквам аз. :(

Wwwooow
03-16-2013, 07:43
2nd. Ама аз вече ти казах.

Да granger,благодаря ти,само ти се отзова :д ама май наистина ще те послушам за кораловия цвят.. : )

JoLLiE92
03-16-2013, 07:49
За мен е коралово, ама не такова, което бие към червено или към розово, а към оранжево.
http://img.shopzone.bg/data/2013/02/1361364251_820236.jpg
http://img.shopzone.bg/data/2013/01/1359045944_996677.jpg
http://i54.tinypic.com/2j5kkrc.jpg

granger
03-16-2013, 07:50
Надявам се да откриеш това,което търсиш. Из цялата шарения и цигания има и красиви модели.

JoLLiE92
03-16-2013, 07:53
Из цялата шарения и цигания има и красиви модели.
Дойдохме си на думата. Защо аджеба има повече покъртително грозни селски цигански модели рокли, отколкото хубави? Защо ако искаш хубава, трябва да си я изкопаеш от последната страница на гугъл, да занесеш модела, те да ти кажат "ами не знам дали ще се получи" ..... и с обикновените дрехи е така - има много повече грозни модели , отколкото хубави! :(

granger
03-16-2013, 08:04
Моята прекрасница си я намерих в един малък магазин, може би най-малкия , в който влязох и се влюбих в нея. Пуснах подобен модел в козметиката.

anonymous708973
03-16-2013, 08:05
Ще питам и тук, трябват ми повече мнения по въпроса ..

колебая между http://www.google.bg/search?q=%D1%86...w=1366&bih=665

По-тъмния цвят гледайте
и
http://www.google.bg/search?q=%D1%86...w=1366&bih=665 по-розовеещото коралово : ) иии си бях харесала тази рокличка, но да е само къса без тая дълга част отзад http://prikachi.com/images.php?images/958/5877958U.jpg и просто в главата ми в момента е каша, а няма много време...
http://prikachi.com/images.php?images/805/5995805i.jpg ето това момиченце съм аз ;д толкова бяла съм ,на кой цвят да се спра според вас ?

Отсега ти казвам да не впрягаш каруцата пред коня. Първо говори с шивачка, тогава заставай твърдо зад модел, защото тия камъни няма кой да ти ги направи, ако не си готова да изръсиш маса пари. И кораловото е цвят, който се вижда много субективно и не знам доколко е лесен да се намери. Аз се притеснявах, че с моето червено няма да се получи, но ме успокоиха. След малко тръгвам за Асеновград да си харесам плат и дантела.

granger
03-16-2013, 08:11
На вас на коя дата са ви баловете?
Моя е на 24.

slynchoo
03-16-2013, 08:59
На вас на коя дата са ви баловете?
Моя е на 24.

И моя е на 24,а за изпращане никой не ни казва..на вас казали ли са ви дата за изпращането в училище?

Wwwooow
03-16-2013, 09:13
И моя е на 24,изпращането е на 15 май
Благодаря ви много за отговорите момичета :) ще отида със снимки направо да питам,надявам се да не трябва да се примирявам с нещо,което не харесвам.

granger
03-16-2013, 09:44
Нашето май ще е на 17 май. Не съм сигурна.

DukeSolinus
03-16-2013, 11:00
И на нас бала ни е на 24, но за изпращането не знаем още. Най-вероятно на 15 или на 17.

ParadOx
03-16-2013, 12:11
Аз съм на 26-ти

bloodyF
03-16-2013, 12:25
Бал на 26,а изпращането за цялата страна е на 14 май (май)

granger
03-16-2013, 12:27
Няма "изпращане за цялата страна" . Тогава завършваме, но нашето изпращане ще е на 17.

XTREMEFREERIDE
03-16-2013, 13:05
Бал на 26,а изпращането за цялата страна е на 14 май (май)

Абе, нашето изпращане не е ли на 24ти, както всяка година на дванадесетокласниците? Заедно с антинагради, награждавания на изявили се ученици и пр.?! Аз така мисля.

Утре съм на изпит, стискайте палци!!!

bloodyF
03-16-2013, 13:18
Абе, нашето изпращане не е ли на 24ти, както всяка година на дванадесетокласниците? Заедно с антинагради, награждавания на изявили се ученици и пр.?! Аз така мисля.

Утре съм на изпит, стискайте палци!!!

Не, на 14 е, винаги е било около тая дата
На 24 почиват другите май, а пък и антинаградите са по-рано сякаш

Край на втория учебен срок на учебната 2012/2013 година:

14.05.2013 г. – XII клас (13 учебни седмици)
От сайта на МОН

pifiella
03-16-2013, 15:25
Утре сме на изпит,хора!!!

granger
03-16-2013, 15:33
По какво си на изпит?

DukeSolinus
03-16-2013, 16:32
Успех на тези, които са на изпит утре. Да кажете после как е минало! :)

ParadOx
03-16-2013, 17:48
За тези, които са утре на изпит :)

Сега ми хрумна, колкото и тъпо да звучи, могат да дадат и тема, свързана с бомбите. 8-)
Това беше доста "актуално" в последно време

granger
03-16-2013, 17:49
Журналистика?

XTREMEFREERIDE
03-16-2013, 17:54
Сякаш само аз ще съм на ТОП в НБУ-то утре. Нищо, все пак, морална подкрепа на всички! Да не си забравите водите и шоколадите. :D

pifiella
03-16-2013, 18:16
Сякаш само аз ще съм на ТОП в НБУ-то утре. Нищо, все пак, морална подкрепа на всички! Да не си забравите водите и шоколадите. :D
Остави водата и десертите,да не си забравим личните карти и картонченцата,че тогава бедна ми майка.
На журналистика съм,да :D

ParadOx
03-16-2013, 18:31
Аз к'вато съм отвеяна един час ще има да си търся залата 8-)

pifiella
03-16-2013, 18:48
Аз к'вато съм отвеяна един час ще има да си търся залата 8-)
Ako не те отвее вятърът преди това :D

DisturbiaV
03-16-2013, 18:53
За тези, които са утре на изпит :)

Сега ми хрумна, колкото и тъпо да звучи, могат да дадат и тема, свързана с бомбите. 8-)
Това беше доста "актуално" в последно време

какви бомби :D

ParadOx
03-16-2013, 19:20
"бомбите" в училищата, моловете и т.н. :booooomb: :-|

Ako не те отвее вятърът преди това :D

мама ще ме кара 8)

8-)

DisturbiaV
03-16-2013, 19:54
и аз за тях си помислих,ама е доста умряла тема...

marilyn
03-16-2013, 20:16
Успех на тези, които са утре на изпит.

Бъдещи колеги, стискам в палци. :-)

DukeSolinus
03-17-2013, 08:27
Не знам до колко часа Ви е изпита, но тези, които вече сте приключили да казват как е минало. :) Каква тема ви се падна?

gabi_94
03-17-2013, 08:32
Чувствам се късметлийка. Мойто изпращане е на 10ти :D

bloodyF
03-17-2013, 09:41
Не знам до колко часа Ви е изпита, но тези, които вече сте приключили да казват как е минало. :) Каква тема ви се падна?

"Прекрасният нов свят" е темата за кандидат-журналистите в Алма Матер.''

ParadOx
03-17-2013, 12:54
Доста добра тема, според мен. Много по-добър вариант от "Братя", "Дупки", "Косата ми лилава" и разни други такива тъпотии, които са се падали в предишни години. Аз изписах 4 страници и половина, но не мисля, че количеството е важно. Чак сега, след като проверих разбрах, че Прекрасният нов свят е роман от Олдъс Хъксли dafuq?

Ако някой е разбрал кога ще излизат резултатите да сподели :)

ЕДИТ: Цялата ми дясна ръка е омазана с химикал :D

marilyn
03-17-2013, 12:59
Доста добра тема, според мен. Много по-добър вариант от "Братя", "Дупки", "Косата ми лилава" и разни други такива тъпотии, които са се падали в предишни години. Аз изписах 4 страници и половина, но не мисля, че количеството е важно

Ако някой е разбрал кога ще излизат резултатите да сподели :)

ЕДИТ: Цялата ми дясна ръка е омазана с химикал :D
Темата е готина, според мен. Иначе не е въпроса само да е дълго... оптималното май беше 3-4 страници.

anonymous708973
03-17-2013, 13:10
Какво ви хрумна по темата?

DisturbiaV
03-17-2013, 13:11
казаха до седмица.паарадокс,в коя зала беше?

ParadOx
03-17-2013, 13:19
казаха до седмица.паарадокс,в коя зала беше?

21 А

Аз, както и останалите, с които говорих, сме писали пълни хранилки. Не колко е хубав и прекрасен светът, а точно обратното 8-)

granger
03-17-2013, 13:22
^ Бе да ти кажа сигурно и аз тва щях да пиша :lol:

ParadOx
03-17-2013, 13:30
Както вика една приятелка- накрая можеше да напишеш: ...И ако всичко това не беше вярно, светът щеше да е прекрасен :-|

Извън темата: Току що един фр ми прати това и направо паднах от стола

Кубрат Пулев имал рожден ден и събитието отпразнувал в столичен клуб.
На другия ден майка му му звъни, да го пита как са изкарали:
Мама Пулева:
- Как изкарахте снощи маме?
Кобрата:
- Ами, още с влизането в дискотеката, отивам аз при диджейчето и му викам: Слушай сега браточка, начи тоя път искам нещо по-така... по-културно разбираш'и! К'во ше кажеш да започнем с италианска естрада... твааа Тото Котунио, Адриано Челентано, нещо Ерос Рамацоти...
Мама Пулева:
- Браво маме, а Андреа Бочели?
Кобричката:
– Буче, буче.. накрая изпя две от нейните тъпотии, аз се напих и си тръгнахме.

:D :D

granger
03-17-2013, 13:42
:lol: тва го знам , добро е.

ParadOx
03-17-2013, 14:01
pifiella я няма, за да сподели и тя какво е направила

pifiella
03-17-2013, 15:53
pifiella я няма, за да сподели и тя какво е направила

Ето ме и мен!
Такааа,ами аз нямам увод.Направо започнах с тезата и успорих заглавието.Написах,че животът не е прекрасен,а е такъв какъвто си го направим,че не трябва ние да го моделираме,а той нас и ще ни е много по-лесно,ако просто живеем и не се лутаме в лабиринта на промяната(абе не беше баш това,ама айде).Тезата ми е изградена от въпроси и после последователно отговарях на тях.Писах за научния и техническия прогрес,за деформираното детство,за пролетта,за бунтовете,за Сирия,за хората факли,за моралното падение на обществото.
И след всяко такова твърдение,писах защо е прекрасно и защо не е,какви са били плюсовете на миналото,когато даденото нещо го е нямало,и какви са днешните предимства.
Писах,че новият свят ни дава технологи и време,но времето,което получаваме не е добре изплзвано.Вместо да излезем на въздух,ние се затваряме вътре и цъкаме по фейса,копаем си във виртуалната ферма и си купуваме тебеширени домати,докато бабите ни са яли истински домати,реално отглеждани.Писах,че цял живот съм си мечтала да показвам на децата си полярни мечки само от енциклопедиите,защото реално те ще изчезнат,именно защото те нямат място в новия и невяроятно прекрасен свят.
И общо взето правих такива сравнения.Писах,че не искам да живея в нов и прекрасен свят,който е изграден на основата на войни и самозапалили се хора.Приключих с това"Свестните у нас считат за луди,глупецът вредом всеки почита'' и май,май се преебах доста с това успорване на заглавието.
И изобщо не знам как съм се справила и какво да очаквам.

Сетих се за книгата,но не знаех кой и е авторът и я зарязах като идея.

ParadOx
03-17-2013, 16:34
Такааа,ами аз нямам увод.Направо започнах с тезата и успорих заглавието.Написах,че животът не е прекрасен,а е такъв какъвто си го направим,че не трябва ние да го моделираме,а той нас и ще ни е много по-лесно,ако просто живеем и не се лутаме в лабиринта на промяната(абе не беше баш това,ама айде).Тезата ми е изградена от въпроси и после последователно отговарях на тях.

Абсолютно същото е и при мен 8-), само че имам 2 изречения увод

anonymous708973
03-17-2013, 17:13
а е такъв какъвто си го направим,че не трябва ние да го моделираме

"направим" не е ли равно на "моделираме"?

pifiella
03-17-2013, 17:23
"направим" не е ли равно на "моделираме"?

Предполагам,че са равносилни,но като вземем под предвид факта,че се опитах да си пресъздам тезата,която писах под огромно напрежение и си спомням частично,смятам,че това е без значение. :)
Разбира се,че на изпита не съм го написала така.

JoLLiE92
03-17-2013, 17:24
В какъв формат е текстът? Как може да не сте писали увод?! Не е ли задължително?

pifiella
03-17-2013, 17:28
В какъв формат е текстът? Как може да не сте писали увод?! Не е ли задължително?
E така може.След като ми хрумваха само банални и изтъркани фрази,просто не писах.
Може и без увод да се започне,може с теза и след това направо доказателствата.
Форматът е есе.

DisturbiaV
03-18-2013, 00:47
ох,аз имам проблем с намирането на обувки...35-номер търсих из цяла София и няма и това е.Намерих това,което търся ж поне 10 магазина,но 36-ти ...а ми трябжат скоро,за да ми се скъси роклята.Някой като мен?

bloodyF
03-18-2013, 03:51
Аз съм отчаяна от сметката си за телефон и май ще ходя да поработя горе на Е79 да ги изкарам тия пари..
офффффффффффффф :( fuck

JoLLiE92
03-18-2013, 04:38
ох,аз имам проблем с намирането на обувки...35-номер търсих из цяла София и няма и това е.Намерих това,което търся ж поне 10 магазина,но 36-ти ...а ми трябжат скоро,за да ми се скъси роклята.Някой като мен?
На една моя приятелка 35 от отворените обувки обикновено са и големи. Обаче знам, че за бала си беше намерила лесно, ще я питам днес и ще ти пиша! :)
bloodyF и аз :D

DisturbiaV
03-18-2013, 08:18
аз искам затворени.сандали високи си намирам,но роклята не е за сандали...ето такива си търся и намерих де ама не и моя номер http://img01.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/16244347_1_585x461_rev002.jpg

Violenza
03-18-2013, 10:00
^
http://bilder.baur.de/pool/formata/7567770.jpg
Аз имам такива, обаче си ги взех бая отдавна, но Buffalo често пускат подобни изчистени модели. Нося 36, но помня, че имаше и 35ца от тяхната номерация. Провери в някой humanic.

едит: иначе ако сложиш стелка на 36ти номер, няма ли да са ти добре?

DisappointedDreamer
03-18-2013, 11:19
Аз съм отчаяна от сметката си за телефон и май ще ходя да поработя горе на Е79 да ги изкарам тия пари..
офффффффффффффф :( fuck

колко ти е сметката, че си в такова настроение?

granger
03-18-2013, 11:26
Попълнихме си заявленията днес. Най-накрая.
2рата ми е Английски.

ParadOx
03-18-2013, 11:38

Хах, и аз се разправях дълго време за тия обувки, но аз съм на другата крайност- обувките ми за бала са 39.5 8-)

DisturbiaV
03-18-2013, 11:39
^
http://bilder.baur.de/pool/formata/7567770.jpg
Аз имам такива, обаче си ги взех бая отдавна, но Buffalo често пускат подобни изчистени модели. Нося 36, но помня, че имаше и 35ца от тяхната номерация. Провери в някой humanic.

едит: иначе ако сложиш стелка на 36ти номер, няма ли да са ти добре?

ходих в humanic и нямаха 35.36 си ми е голямо-1 пръст.

bloodyF
03-18-2013, 11:46
колко ти е сметката, че си в такова настроение?

Като за всички останали-не много.
Но като се има предвид, че не съм правила повече от 10-12 лева над нормалната такса, доста.

bloodfrozen
03-18-2013, 13:41
Сега тъкмо попаднах на дискусия в "Часът на Милен Цветков", в която участват 5-6 ученици oт София, които желаят да учат журналистика и (май) са присъствали на изпита в събота. 8-)

DukeSolinus
03-18-2013, 14:07
Попълнихме си заявленията днес. Най-накрая.
2рата ми е Английски.

Welcome to the club! :D

Тоя английски! :D Толкова тестове реших, че вече и сънувам на английски. :D

granger
03-18-2013, 14:23
Хич не ми е зор тя. Айляк.

DukeSolinus
03-18-2013, 14:24
Аз не се притеснявам толкова за матурата колкото за IELTS-а.

gabi_94
03-18-2013, 15:10
Много хубава тема са ви дали по журналистика. Пожелавам ви много високи резултати! Аз се мъча в момента над история, бел и английски, като него много го пренебрегвам. Времето бързо минава, а тия теми по история са кофти работа. По литература също не е ми е много лесно, а толкова малко остана...

XTREMEFREERIDE
03-18-2013, 15:25
Да ви кажа, хора, ТОП-а ми мина екстра, беше ми супер интересно да гледам как една мацка пред мен си влиза с айфона в гуугъл по време на теста и няма представа дори как да търси по ключова дума. :D Разбих се от смях. :D Иначе май добре мина, ще го видим резултата до 1-2 дни.

Сега си чакам да видя дали са ме класирали пак за националната по философия.

В общината ми пискат, че още не им били готови счетоводните сметки и не знам дали имам още парички за взимане от една стипендия? :/ Хубаво ще е да ми дойдат сега едни 400 лева, че да помогна на нашите с разходите за бала.

Днес беше хубав ден. Ядохме китайско. Много китайско.

therichbitch
03-18-2013, 16:15
Чак сега, след като проверих разбрах, че Прекрасният нов свят е роман от Олдъс Хъксли dafuq?

Сериозно ли не сте чували за Brave New World.. O.o.
И все пак не мисля, че темата е нужно да я обвържеш мн тясно с романа, той е дистопичен и подобен на 1984.

anonymous708973
03-18-2013, 18:16
Иначе май добре мина, ще го видим резултата до 1-2 дни.

Ей това е НБУ, няма да те мотаят 100 дена с глупости. Браво :)

bloodyF
03-18-2013, 19:43
Classmate, идвай на училище, че ще ти се карат вече 8-)

granger
03-18-2013, 19:53
Ей това е НБУ, няма да те мотаят 100 дена с глупости. Браво :)

Нормално,като кихаш по 1000 на семестър,поне това може да направят.
Аз нещо не съм въодушевена относно утрешния ден, минава ми със скоростта на пенсионирана костенурка с ампутиран крак .

pifiella
03-19-2013, 10:26
Аз си тръгнах след третия час.
Много ми е сдухано с тоя дъжд.Трябва да чета по философия и да правя прзентация на сестра ми по андрагогика,а така ми се спи.Искам да си видя резултата от изпита,но сигурно след 15 дена ще излезе,много кофти!
В училище нищо,ама нищо не правим.Само си ставам рано и си губи ценното време,за да решавам задачи по статистика и да пиша по финанси,некви планове по 383730 листа,които никога няма да ми потрябват...
Ще ми се да става май месец и да се свършва това влачене и губене на време.

ParadOx
03-19-2013, 11:09
И аз само треперя за тея изпити. Още около 10 дни нерви 8-)

granger
03-19-2013, 11:26
Уникална тъпня днес в даскало и теста по БЕЛ може и да съм го осрала,ама не ми пука,нямаше такъв тъпизъм. Искам да свършва вече, а утре контролно на Светилника....
Дано след тва ходим на военно , да пуцаме малко , шото...

slynchoo
03-19-2013, 12:19
Пълнааа загуба на време е тва даскало..ТЦТЦТЦ...Днеска реших да не ходя,и направих много добре-успях да уча по бг,литература и темичка по био,вместо да стоя на даскало като не правим нищо,само губене на време..

scrooper
03-19-2013, 13:35
Oф, и ние не правим нищо с изключение на 2 предмета (профила). Но продължават да ни пишат отсъствия и както е тръгнало няма да ни разпускат :Х
Нищо де, всеки си носи някаква книжка/ тестове и се занимаваме. Трудно е да не се кисне във фейсбук, но когато човек е станал тооолкова рано, поне да свърши нещо полезно...

maximxxl
03-19-2013, 19:47
днеска не ходих на даскало щото ми се спеше :) некви теми требваше да пиша днеска ма другия път. не ме еня много.

XTREMEFREERIDE
03-19-2013, 19:51
От 20 дни не бях ходила на училище и днес беше такова разочарование... Само си губим времето, нищо не правим, всеки се чуди как да си протака седемте часа - и учителите, и съучениците. Отврат история. Много зле се чувствам. 'Айде да минава по-бързо вече. :)

paradosou
03-20-2013, 10:46
^А от ТОП-а какви са ти резултатите, ако са излезли вече? ;Р

granger
03-20-2013, 11:01
Първите 2 часа - тест и писмено на Талев.
След тва цял ден ...досега де, бяхме на полигона, гледахме военно обучение, след това стреляхме с калашник. Майко как ми писнаха ушите. От 3 патрона на единичен и още 10 си изпросихме ( да ни дадат на момичетата :lol: ) на автоматичен. Беше мега яко. Направооо, а каските колко са тежки :lol: ама нормално.
Свалих си мишените ..е ок ,де, с 3 патрона 1 свалих! :lol:

ParadOx
03-20-2013, 11:17
Ние вече сме по 7-8 човека в клас 8-)
То не се трае....писна ми!

Chacho
03-20-2013, 11:30
Сега са ви дали време да четете. Аз на даскало в 12 клас сядах на последния чин със сборника, решавам, решавам, решавам и си тръгвам. Якото е, че имаше още 20 души кандидат-студенти и се информирахме.

ParadOx
03-20-2013, 12:02
сядах на последния чин със сборника

Хах, аз с Железния светилник 8-)

DukeSolinus
03-20-2013, 12:39
Оххххх...утре имам класно по БЕЛ. :( Поне ще е за последен път.

bloodyF
03-21-2013, 04:09
Ее, днес имам класно по АЕ :lol:
сега се сетих, но нищо, де, ще си го направя (hope so)

някой с изпит по английски за софийския университет? (:

//както сякаш вчера бяха 5 и 3 месеца, сега са 2 до матурите, а аз все още нищо не знам!
честито!

gabi_94
03-21-2013, 05:04
^^ аз ще карам по английски към СУ, както и история и бел...Горката аз, горката аз :D Сама се съжалявам вече, чувствам се безсилна пред краткото време и моята неуспеваемост да се справя с всичко.

ElManana
03-21-2013, 06:39
И аз, и аз с изпит английски!

marilyn
03-21-2013, 09:34
//както сякаш вчера бяха 5 и 3 месеца, сега са 2 до матурите, а аз все още нищо не знам!
честито!

Стига, бе хора, матурите са много лесни, не се притеснявайте. Наблягайте повече на ученето за изпитите. :)

pifiella
03-21-2013, 12:17
Към всички,които ще ходят на изпит в СУ - ЗАРЕДЕТЕ СЕ С МНОГО ТЪРПЕНИЕ,защото изпитът е едно,но чакането на резултатите е убийствено ужасно,всеки ден проверявам и тръпна в очакване.
Мерилин,миналата година за какво време излязоха и имали значение,че тази година сме с 300 по-малко?

DukeSolinus
03-21-2013, 12:39
Последното ми класно по БЕЛ мина!! Имахме избор между "Човекът и суровото настояще в поезията на Вапцаров" и "Красотата и грехът в творчеството на Йовков" и аз реших да пиша върху Вапцаров пък ще видим. :) Разтягах едни локуми там. :D
Утре училището имаме УТФ панаир и аз съм водещ. Трябва в 8:30 да съм в залата. А в това време в училище часовете ще са по 20 минути.
А аз все още чакам e-mail с датите ми за изпита. Тези дни трябва да получа.

granger
03-21-2013, 12:45
Йовков за мен би бил по-приятен :) Имам 6 на контролното за Талев,но да видим как ще процедираме нататък.

marilyn
03-21-2013, 13:59
Към всички,които ще ходят на изпит в СУ - ЗАРЕДЕТЕ СЕ С МНОГО ТЪРПЕНИЕ,защото изпитът е едно,но чакането на резултатите е убийствено ужасно,всеки ден проверявам и тръпна в очакване.
Мерилин,миналата година за какво време излязоха и имали значение,че тази година сме с 300 по-малко?

Спокойно, душици златни, който ще влиза в СУ от сега да се учи на търпение, там всичко бавно става. За колко време излязоха резултатите не помня.. може и 2 седмици да са били... ама нали се сещате, че в университета преподавателите не си дават много зор.
Спомням си, че от устния изпит оценките излязоха на следващия ден.

Chacho
03-21-2013, 14:09
ама нали се сещате, че в университета преподавателите не си дават много зор.

Друго си е като погледаш малко тия хора и им видиш нрава. :D

pifiella
03-21-2013, 14:48
Вижте на какво попаднах сред ровенето ми в сайта на СУ.
Има нови специалности и аз като добър и отзивчив човек,ще ви ги покажа :D
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/novini_i_s_bitiya/iz_debrite_na_yuzhna_iztochna_i_yugoiztochna_aziya

marilyn
03-21-2013, 15:01
Друго си е като погледаш малко тия хора и им видиш нрава. :D

Бачии, не ми трябваше много време да им видя нрава на тия хорица. Техният принцип сякаш е "за какво да вършиш цялата работа днес, като можеш да я свършиш и утре, и вдругиден..." :D

Chacho
03-21-2013, 15:02
Бачии, не ми трябваше много време да им видя нрава на тия хорица. Техният принцип сякаш е "за какво да вършиш цялата работа днес, като можеш да я свършиш и утре, и вдругиден..." :D

Аз съм им писал кода.

while(today!=tomorrow)
{
today=tomorrow;
tomorrow++;
}
work();

marilyn
03-21-2013, 15:19
Аз съм им писал кода.

while(today!=tomorrow)
{
today=tomorrow;
tomorrow++;
}
work();
:D :D :D :D

@pifiella, не забравяй, че всяка работа се проверява независимо от 2ма преподаватели, които пишат оценка и ако разликата в двете оценки е повече от 0.5 се дава на 3ти, който проверява. Така че...

Daydreamer3
03-21-2013, 15:23
Някой на предварителни в УНСС на 14 Април? :)

violette94
03-21-2013, 16:01
Хей кой ходи в неделя на предварителен в УНСС? :)
Daydreamer3 аз се чудя дали да ходя пак, защото изобщо не съм доволна от резултата си, но не искам всеки път да им пълня гушите на тези.. :)

bloodyF
03-21-2013, 16:17
И аз, и аз с изпит английски!

^^ аз ще карам по английски към СУ, както и история и бел...Горката аз, горката аз :D Сама се съжалявам вече, чувствам се безсилна пред краткото време и моята неуспеваемост да се справя с всичко.

как се готвите по английски? Уроци?
Диктовките как ги правите? Есета пишете ли?
Колко изкарвате на тест?
Аз г/д 40/50 без райтинг и диктовка.

Daydreamer3
03-21-2013, 16:39
Хей кой ходи в неделя на предварителен в УНСС? :)
Daydreamer3 аз се чудя дали да ходя пак, защото изобщо не съм доволна от резултата си, но не искам всеки път да им пълня гушите на тези.. :)

Кога ходи? Колко изкара? Как се подготви? (много въпроси,ноо..) :D Аз смятам да ходя сега април за пръв път в УНСС на предварителни,че да видим какво е.Предварителните март месец,са били много лесни..мои приятели ходиха и изкараха 5.20++ оценки и сега ме е яд! :D

XTREMEFREERIDE
03-21-2013, 16:52
Ако не спрат всички да ми пискат, не знам...

gabi_94
03-22-2013, 07:11
Колко изкарвате на тест?

Ами аз честно казано "подготвям" е силно казано в момента, понеже залягам над другите предмети, по които ще карам за предварителен. Иначе - пиша есета да, да свиквам за време, понеже съм бавна, а там трябва за 50мин. И тестовете решавам от книжките. Попреговарям граматиката и така. И ти искаш да кажеш, че изкарваш максимума? То диктовката е 15 точки, есето 25, общо 40. остават 50. Явно се справяш доста добре :D Всъщност на теста и аз го докарвам до към 40 точки...На есето си знам, че максимум мога да изкарам 20 от 25 понеже съм го обсъждала с учителка. На диктовката се надявам да хвана 10 точки, тук много зависи от текста де... Абе аз по английки не се надявам на повече от 5.25 макс.

Chacho
03-22-2013, 08:27
Колко изкарвате на тест?

Взимаш тестове и решаваш много граматика.
1 седмица пишеш есета, за да имаш някакъв сигурен формат на есето. Едно време в журналистиката ми забраниха да си почвам есетата със "станах в 7:30", ма си знаех, че ако напиша нещо по тоя начин, ще е успешно.
За диктовките си взимам някви медицини, физики, самолетно инжинерство, т.н., все гадни текстове и се упражнявам.

ParadOx
03-22-2013, 11:47
В неделя и понеделник бях на мнение, че ще имам 5- 5 и нещо на журналистиката, а сега като говоря с разни хора, които са били миналите години на предварителния вече мисля, че шансът да имам 2.00 е съвсем реален 8-)

marilyn
03-22-2013, 11:48
В неделя и понеделник бях на мнение, че ще имам 5- 5 и нещо на журналистиката, а сега като говря с разни хора, които са били миналите години на предварителния вече мисля, че шансът да имам 2.00 е съвсем реален 8-)

Има го тоя период, в който почваш сериозно да мислиш как си се провалил, ама това е от нетърпение и неизвестността плаши. Не го мислете много, а и има и редовна сесия.

Chacho
03-22-2013, 11:56
В неделя и понеделник бях на мнение, че ще имам 5- 5 и нещо на журналистиката, а сега като говря с разни хора, които са били миналите години на предварителния вече мисля, че шансът да имам 2.00 е съвсем реален 8-)

Едни от най-бездарните хора, които познавам, имаха 5+, а някои от най-талантливите - 2-3.

elchooo
03-22-2013, 18:47
От къде се подготвяте за матурата по биология?

ParadOx
03-22-2013, 19:00
Въпрос към момичетата- имате ли си за изпращането/бала някакви наметки/шалове/ръкавели и т.н. ? Майка ми само ми пили на главата, че съм щяла да измръзна 8-)

JoLLiE92
03-23-2013, 07:22
На изпращането имах, на бала не. Беше такава невъобазима жега... а и ако ви ги "шият" в ателието за роклята, има шанс да ви изръсят много.

Blab
03-23-2013, 07:25
Едни от най-бездарните хора, които познавам, имаха 5+, а някои от най-талантливите - 2-3.
ДА!!!
//включвам и себе си, пхахахаха!:Д

ФЖМК е дупчица, самите преподаватели могат/ще ви го кажат; успех!

granger
03-23-2013, 07:25
на изпращането сигурно ще си имам сако лекичко с мен. Не е чак такоооова събитие , че и с роклята специално да го съчетавам, да ми го шият и тем подобни. За бала сигурно няма да имам, ама не ме и грее толкова. 30 минутки докато се наснимаме пред училище и паметника и след тва като вкараме градус ще ми е баш до дрехи и обувки :lol:

DukeSolinus
03-23-2013, 07:39
Днес и аз ще ходя да ми взимат мерки и да си избера цветове за костюма и т.н. :D

JoLLiE92
03-23-2013, 07:40
Защо никое момче не публикува тук снимки на костюми и да пита "дали ще ми стои добре" :Д хайде, гледат ми се костюми!

granger
03-23-2013, 07:42
Може и без...костюм..нали...по врaтовръзка може :lol:

JoLLiE92
03-23-2013, 07:43
и прашки слонче!

granger
03-23-2013, 07:57
ugh :lol:
Мързи ме в червата мен...не ми се учи,май ще си пусна един мързелден.

DukeSolinus
03-23-2013, 11:59
Готово. :) Сакото, панталона и вратовръзката ще са черни, а ризата ми е небесно синя. На 10 април ще ходя на проба да меря сакото и панталона. :)

Сакото е нещо такова. Качулката ще я махна за абитуриентската. :D
http://www.menbg.com/images/stories/MODA_I_STIL/snimka3.jpg

maximxxl
03-23-2013, 13:32
някой днес ходи ли на предварителния по математика I във фми?искам да знам кви са били задачите

JoLLiE92
03-23-2013, 14:50
Мен и с качулката ме радва, разбира се, не за бала :Д С едни изчистени сиви или черни кецове кожени ... Меееееден! :)

anonymous708973
03-23-2013, 15:05

Това пък никога няма да го повярвам. Специално щом се отнася до есе. Човек с добра идея и отлична езикова култура ще изкара много, а талантът дори е повече от "добра идея"...

pifiella
03-23-2013, 15:22
Аз го вярвам и още повече щом се отнася за проверяващите от СУ, които оценявам изключително "обективно".
Познавам толкова умни и начетени хора,които са печели конкурси с есетата си и в СУ получиха 2 или 3.
Не знам каква им е системата за оценяване,но на мен ми прилича на - харесва ми и не ми харесва,без значение, колко грамотно е написано есето.
Парадокс, ето с какво ще се оправдаваме като получим 2-ки: "Ние сме невероятни таланти,но те са ни завидели на гениалния ум и бам 2-ки! :D

ParadOx
03-23-2013, 15:51
Парадокс, ето с какво ще се оправдаваме като получим 2-ки: "Ние сме невероятни таланти,но те са ни завидели на гениалния ум и бам 2-ки! :D

Честно казано и 2 и 6 да имам ще ми е почти все едно... и без това СУ ми е резервен вариант, но това чакане зверски ме изнервя 8-)

pifiella
03-23-2013, 16:43
На теб ти е резерва,а на мен цялата ми надежда е насочена към СУ.
Има някаква нова спеиалност в УНСС -МЕДИЯ ИКОНОМИКА.Какво ще рече това?
За сега е дружка на журналистиката,но приемът е като при другите икономически специалности.

DukeSolinus
03-24-2013, 08:05
Мен и с качулката ме радва, разбира се, не за бала :Д С едни изчистени сиви или черни кецове кожени ... Меееееден! :)

С качулката ще си го нося след това. :D

bloodyF
03-24-2013, 16:20
Въпрос към момичетата- имате ли си за изпращането/бала някакви наметки/шалове/ръкавели и т.н. ? Майка ми само ми пили на главата, че съм щяла да измръзна 8-)

На изпращането ще си взема 1 сако сигурно, но на бала -не. Мислех да си купувам, но като знам каква съм топлокръвна ще го съблека на 15-тата минута и после ще се чудя къде да го набутам.

Аз имам въпрос към вече завършили пичове и пички:

Опишете ми целия ден на бала, моля ви се. Много ми е объркано.
Сутринта се наспивам, пуша, пия кафе и се къпя. После от 12 съм на фризьор, от 2 на грим, в 3-3 и нещо се прибирам.
И после какво?
Кога се взима класната?
Ако нямам кавалер какво правя?
По принцип има вариант да съм с една много пичореста количка, обаче пича ще ме откара от нас до мястото където се щракат. После ще трябва да ходя с такси към ресторанта/ или с на някоя съученичка колата/, защото няма как да ме чака ии да...

Wednesday666
03-24-2013, 16:25
На изпращането ще си взема 1 сако сигурно, но на бала -не. Мислех да си купувам, но като знам каква съм топлокръвна ще го съблека на 15-тата минута и после ще се чудя къде да го набутам.

Аз имам въпрос към вече завършили пичове и пички:

Опишете ми целия ден на бала, моля ви се. Много ми е объркано.
Сутринта се наспивам, пуша, пия кафе и се къпя. После от 12 съм на фризьор, от 2 на грим, в 3-3 и нещо се прибирам.
И после какво?
Кога се взима класната?
Ако нямам кавалер какво правя?
По принцип има вариант да съм с една много пичореста количка, обаче пича ще ме откара от нас до мястото където се щракат. После ще трябва да ходя с такси към ресторанта/ или с на някоя съученичка колата/, защото няма как да ме чака ии да...

Моя бал беше на 25-ти май.
Сутринта станах, пих кафе, хапнах нещо, шот бях притеснена малко или много.
После се чух с кавалера ми, отидох да го чакам с майка ми.
Прибрахме се, майка го накара да яде 8-), аз пих още едно кафе и отидохме да се оправяме.
След това тръгнахме за даскало, там правихме квот правихме със съучениците, после заминахме за Банско.
Ние нашата не я взимахме, шот се получи гаф в организацията, но класната се взима преди да се съберете в училище.
Ако нямаш кавалер - майната му, кво като, не е голяма загуба 8-).

DukeSolinus
03-24-2013, 17:05
Кога се взима класната?

Класната, снимки, дефилирането пред Американският и т.н. Мисля, че тези неща вече си се разбирате с класа. На нас за сега плановете ни са:
Първо да ми дойде едната дама (защото е пътуваща) след това с нея отиваме да вземем втората ми дама. След това целият клас отиваме да вземем класната ни и на Бачиново да се снимаме. След това минаваме пред Американският, през центъра, през градската и в ресторанта. Поне за сега е така. Със сигурност ще се промени. :D

granger
03-24-2013, 17:26
Ние пък се събираме пред училище без да взимаме никакви класни и тн. Всички си идваме поотделно или с кавалери,кой както се уреди.

bloodyF
03-24-2013, 17:32
Съгражданино мой, на когото забравих името, не ходите ли на Бачиново да се снимате?

JoLLiE92
03-24-2013, 17:37
bloodyF мисля, че всяко училище или всеки град си има различна традиция. Сутринта станах аз, ходих на гримове и прически, прибрах се, облякох си роклята, отидохме на един паркинг, където се бяхме разбрали да се съберем, оттам в класната се събрахме малко, после на един паметник тук се събираме от моето училище - традиция ни е , на самия бал въобще не стъпваме в даскалото, там на тоя паметник в морската отиват всички, които искат да те видят, снимки снимки снимки снимки и към 5-6 тръгнахме към Златни, пристигнахме в хотела, регистрирахме се, оставихме багажа, слязохме на вечеря и после към 12-1 отидохме в дискотеката :Д до към 6 .. и после на другия ден си спомням колко бях неадекватна като ме оставиха в града. :D

DukeSolinus
03-24-2013, 17:41
Съгражданино мой, на когото забравих името, не ходите ли на Бачиново да се снимате?

Точно това и казах, че след класната отиваме на Бачиново да се снимаме. :)
Няма да минаваме през училището ние. :D

Впрочем, bloodyF, на вас кога ви е бала?

bloodyF
03-24-2013, 17:48
Ние в денят на бала не ходим до училище, на другата сутрин, ако е учебен ден, както е при нас се ходи и се прави мазало :lol:
на 26-ти май, в мака.
А на вас?

АЗ СИ ТЪРСЯ КАВАЛЕР ОТ БЛАГОЕВГРАД.
Ако има доброволци да заповядат на интервю със СиВи.
:lol:

DukeSolinus
03-24-2013, 17:50
Ние сме на 24 в мака. Тоя Ален Мак легендарен го изкараха. :D Бала ни е в петък, а в неделя заминават на екскурзия класа.

Chacho
03-25-2013, 10:51
Това пък никога няма да го повярвам. Специално щом се отнася до есе. Човек с добра идея и отлична езикова култура ще изкара много, а талантът дори е повече от "добра идея"...

Не става на въпрос за това. Не говорим за хора, които покриват минимума и могат да представят някво стегнато есе. Говорим за хора, които като пишат, нищо чудно да настъпят мазолите и на четящите. Тия познати, дето им написаха ниските оценки, не са чак толкова некадърни, щом няколко месеца по-късно се наместиха във вестници като "Телеграф" и до момента работят там.

А ония с 5-ците си пишеха лично творчество, с малко захаросани приказки за любов и вяра, което не надхвърля оригиналността и сериозността на статия в тийнпроблем.

Пък вече кой как се е изразявал, доколко е писал правилно граматически, спазвал ли е формата и пр. булшити, не ги коментираме. В това отношение са достатъчно безупречни, че да не може човек да се заяде обективно с тях или поне забележките да са минимални. Иначе нямаше да коментирам.

anonymous708973
03-25-2013, 11:16
Ами... виж сега, станала съм свидетел на случаи на открито неуважение + тийнейджърска категоричност, маскирани като "изразяване на мнението", така че тия бунтарски глупости, които настъпвали мазоли на четящите... няма да ги коментирам.
Възпитаният човек се съобразява.

Майка ми е кандидатствала в университет 90-та година. Пада се Вапцаров, досега заклеймен като виден комунист. Е, да няма да пише това в годината след падането на комунизма? Акъл се иска.

granger
03-25-2013, 11:37
Днес осъзнах колко тъп народ съществува. Човек, обичащ историята , като мен, би се застрелял след чутото.
Вие може и да не знаете ,но когато сме били под византийско робство , езикът на който са говорили поробителите не е бил гръцки,ами е бил румънски. Щото нали са ромеи...Kill meh now...

Blab
03-25-2013, 11:47
аз пък ще ти кажа от личните си наблюдения.
следя факултета от 2008-ма. масово се приемат неграмотни клишета. това представляват и масата кандидатстващи, всъщност, което прави развръзката съвсем естествена. проблемите с влизането във фжмк са общоизвестни. това са липсата на ясни (и общи) критерии за оценяване на работите, свободната (т.е. неструктурирана) рамка на устния изпит и субективната игра на лотария - в купчинката на кои 2-ма души ще се падне работата ти.
това не го говоря наизуст. минала съм през всичко това, както и доста мои приятели и познати. от всичките страни на процедурата.
ти сама прецени как ще оцениш едно есе (от факултета не са на 1 мнение дори за формата, която искат!), да речем фокусирано върху културната политика (когато заглавната тема го позволява), когато си спортен журналист, медиен експерт, книгоиздател, културен журналист, историк, политолог, етц... когато нямаш графичка с критерии, а само себе си, интересите и настроението си... и, евентуално, някаква съвест.

//инак е много лесно да си чешаме клавиатурите и да сме много сигурни в каквото-и-да-е;

anonymous708973
03-25-2013, 11:58
Бих оценила всяко нещо добре, независимо от тезата и дали аз съм съгласна с нея, ако изпълнява следните критерии, които се подразбират от всеки интелигентен човек, а именно:
- добра аргументация
- грамотност
- линкове/диалогични връзки/аналогии с широка гама от събития, личности, явления.
- оригиналност

Chacho
03-25-2013, 12:03
аз пък ще ти кажа от личните си наблюдения.
следя факултета от 2008-ма. масово се приемат неграмотни клишета. това представляват и масата кандидатстващи, всъщност, което прави развръзката съвсем естествена. проблемите с влизането във фжмк са общоизвестни. това са липсата на ясни (и общи) критерии за оценяване на работите, свободната (т.е. неструктурирана) рамка на устния изпит и субективната игра на лотария - в купчинката на кои 2-ма души ще се падне работата ти.
това не го говоря наизуст. минала съм през всичко това, както и доста мои приятели и познати. от всичките страни на процедурата.
ти сама прецени как ще оцениш едно есе (от факултета не са на 1 мнение дори за формата, която искат!), да речем фокусирано върху културната политика (когато заглавната тема го позволява), когато си спортен журналист, медиен експерт, книгоиздател, културен журналист, историк, политолог, етц... когато нямаш графичка с критерии, а само себе си, интересите и настроението си... и, евентуално, някаква съвест.

//инак е много лесно да си чешаме клавиатурите и да сме много сигурни в каквото-и-да-е;

Ех, май няма какво да добавя. :-D

Хуабовото в цялата работа е, че не ти е нужно ФЖМК, за да пробиеш в журналистиката. Така или иначе вътре не те научават на почти нищо. (без да се засягат учещите там, разбира се)

ParadOx
03-25-2013, 12:19
Според мен, за да станеш журналист съвсем спокойно можеш да завършиш една българска/чужда филология, политология и т.н. Всеки мисли, че българската филология те прави директно учител, а всъщност е много по-добре, отколкото да учиш история на журналистиката и други такива не толкова нужни предмети

Chacho
03-25-2013, 12:24
Бих оценила всяко нещо добре, независимо от тезата и дали аз съм съгласна с нея, ако изпълнява следните критерии, които се подразбират от всеки интелигентен човек, а именно:
- добра аргументация
- грамотност
- линкове/диалогични връзки/аналогии с широка гама от събития, личности, явления.
- оригиналност

Тъй като хора с високи оценки отговаряха само на втория критерии, се оказва, че далеч не е толкова изрядно оценяването, колкото предполагаш.

С думи прости, влизаха тия, които си пишеха напудрените космополитански статии. А тези, които в продължение на 3-4 години са следели всички събития по медиите, всяка седмица са избирали водещите новини и са писали теми на тях, оценявали са ги действащи редактори на вестници, прокарвали са по някоя своя статия за местната преса, имали са отлична езикова култура, оригиналността им се е изразявала в навръзването на проблема с обществени личности и събития баризано на информацията излизаща от медиите, анализирали са материалите на водещи журналисти структурно, стилистично, етично, ценностно, напасвайки стила си по този на професионалистите, се връщаха от изпита с плачевни оценки.

И да, един умен и възпитан човек бива оценен справедливо в крайна сметка. Затова си ги и оцениха с прилична работа.

И както казва парадокса, филологиите са едно чудесно място за "производство" на журналисти. Масово главни редактори стават именно хора с такава специалност. Тва го повтарям от време оно.

JoLLiE92
03-25-2013, 13:40
О, определено оценяването на писмени творби не е на ниво. Журналистите въобще не са критерий за грамотност. Една добре оценена творба трябва да бъде наистина оригинална,а не разтягане на локуми, които да харесат на консомолската лелка, която проверява "произведението на изкуството". Според търсенето и предлагането - некадърни проверяващи, некадърни пишещи. Никога не ми се е случвало да търся есе по някаква тема в интернет за училище и да намеря нещо, което да ми хареса и да не си задам въпроса "Кой малоумник, за Бога, е писал тая простотия?"

granger
03-25-2013, 14:24
Джоли, не ми се обиждай,ама това коНсомолска ми извади очите. КоМсомол е.
Иначе след изцепката по история г-на ми каза: Само ти си ми надежда и пръв лъч светлина :lol:

anonymous708973
03-25-2013, 15:22
Никога не ми се е случвало да търся есе по някаква тема в интернет за училище и да намеря нещо, което да ми хареса и да не си задам въпроса "Кой малоумник, за Бога, е писал тая простотия?"

Мани, мани...

Чачо, наистина ми е трудно да повярвам, че човек, следил новините и т.н., ще направи гаф и/ли няма да го оценят. Може би, защото познавам момчето, което беше с най-високия бал по първо желание книгоиздаване. Е, това е един от най-начетените хора, които познавам.

И за мен да се учи журналистика е загуба на време. То е призвание, не диплома.

Chacho
03-25-2013, 15:50
Чачо, наистина ми е трудно да повярвам, че човек, следил новините и т.н., ще направи гаф и/ли няма да го оценят. Може би, защото познавам момчето, което беше с най-високия бал по първо желание книгоиздаване. Е, това е един от най-начетените хора, които познавам. .

Тва коя година е било? Че едно от нашите момичета имаше 6.00 и бяха само тя и едно момче. Тва на КСК2010. Току виж познаваме първенците на годината :D

Иначе не искам да те оставям с впечатлението, че покрай мен всички добри са ги прецакали и са им абсолютно скапани критериите във факултета. Повечето добри получават добри оценки. Някои ги порязват. Лошото е, че влизат много идиоти, на които от далече си им личи, че нямат грам дарба.

Като ти дадат тема "топло", да пишеш за топлите взаимоотношения между момчетата и момичетата, и че любовта е смисъла на живота на изпит по журналистика е меко казано смешно. Есето пълно с клишета, без грам да касае темите на деня и накрая 4.60 ли, та повече ли беше.

Друго си е да минеш през Tоплофикация, газовата криза, затвора, политиката, глобалното затопляне и да завършиш работата с топлата атмосфера по баловете, където случайно отвън лежи не толкова топлото тяло на удушена от съученички абитуриентка. ^^

anonymous708973
03-25-2013, 16:43
Като ти дадат тема "топло", да пишеш за топлите взаимоотношения между момчетата и момичетата, и че любовта е смисъла на живота на изпит по журналистика е меко казано смешно. Есето пълно с клишета, без грам да касае темите на деня и накрая 4.60 ли, та повече ли беше.

Друго си е да минеш през Tоплофикация, газовата криза, затвора, политиката, глобалното затопляне и да завършиш работата с топлата атмосфера по баловете, където случайно отвън лежи не толкова топлото тяло на удушена от съученички абитуриентка. ^^

Точно щото повечето пишат буквално за топло, журито не е впечатлено от оригиналност.

Аз имах предвид КСК 2011. Мисля, че влезе в 5.75, но изобщо не помня темата.

granger
03-25-2013, 16:46
Моля Ви, мили другарчета. Моя "гениална" съученичка , на тема "робството в България след 1945 година (историческо есе) , беше писала тъкмо буквално за робство. Ама буквално, откъде го е намерила,как си го беше съчинила, такава звучна 2ка и завъртя думи нямам да опиша.

pifiella
03-25-2013, 16:59
Големи идиоти има.
Мои съученички ходиха на някакъв предварител изпит в Благоевград и са писали есе на елементарна тема,ама наистина елементарна. Нещо от рода на "Не хапи ръката,която те храни" и трите имат 2.
Не е било само есе, а и тест по бел за откриване на правописни грешки. Колко трябва да си неориентиран,че да не можеш да изкараш 3 на нещо такова.
А най-лошото е,че те ще влязат все някъде,ще са студентки...

granger
03-25-2013, 17:00
Естествено, не знам плюс ли е, или минус, ние сме слаб набор откъм бройка. Малко сме сравнение с предишни години и още повече куцо, кьораво и сакато ще влезе в Унитата.

JoLLiE92
03-25-2013, 19:00
Джоли, не ми се обиждай,ама това коНсомолска ми извади очите. КоМсомол е.
Иначе след изцепката по история г-на ми каза: Само ти си ми надежда и пръв лъч светлина :lol:
знам, аз така му викам, защото ми звучи още по-селско :cool:

anonymous708973
03-25-2013, 19:06
Естествено, не знам плюс ли е, или минус, ние сме слаб набор откъм бройка. Малко сме сравнение с предишни години и още повече куцо, кьораво и сакато ще влезе в Унитата.

Как ще сме малко?
94 кандидатствахме в гимназия 72 000, а 95 - само 28 000.

DisappointedDreamer
03-25-2013, 19:08
96 бяха май още по-малко :Д

granger
03-25-2013, 19:09
Как ще сме малко?
94 кандидатствахме в гимназия 72 000, а 95 - само 28 000.

Нах...по-малко сме от предните набори. И тези до 96 също са по-малко от нас...
На тази предварителна са били едни 300-400 по-малко от миналогодишната.

pifiella
03-26-2013, 06:39
Събуждам се преди малко и с ужас установявам,че е 9 часа,а аз спя.Тичам да си мия зъбите,минавам покрай прозореца и с още по-голям ужас виждам,че има сняг,и то много сняг.И сега си лежа,много ми е студено и няма да ходя никъде.
При вас има ли сняг?

DukeSolinus
03-26-2013, 06:40
В един разговор на едно от междучасията миналата седмица дочух, че двама мои съученика, които през изминалите 5 години са докосвали учебник или тетрадка да учат САМО когато ги заплашат, че ще им оставят двойка за срока (годината), ще ходят да учат в УНСС и се надяват да имат диплома поне 4.00. Не знам дали критериите в университетите ли са паднали или те са станали по-умни. :D

Пифелия, при нас вали много дъжд. :(

pifiella
03-26-2013, 06:45
Е в УНСС си е чист късмет.Казвам го от личен януарски опит.
При мен нямаше как да се преписва,защото беше електронен.Но миналата седмица ходиха доста хора и всички имат между 5,30 и 5.60.И като ги питам, колко задачи решихте, получам отговор "Пф..аз не съм решавам.Едно момиче пред мен ги беше решило и аз ги преписах"
Ако твоите познати имат късмет,като моите - ще влязат без проблем.

DukeSolinus
03-26-2013, 06:49
Обикновено половината от моето училище влизат там. :D Говоря с една приятелка, която учи там, и тя ми казва: "Еми то половината икономика е в УНСС."

Аз да се похваля. :D Отидох за първите 2 часа само на училище и по двата имам отлична оценка. :D По свят и личност на презентация. И по Осигурително счетоводство на контролното. :D

Chacho
03-26-2013, 07:58
В един разговор на едно от междучасията миналата седмица дочух, че двама мои съученика, които през изминалите 5 години са докосвали учебник или тетрадка да учат САМО когато ги заплашат, че ще им оставят двойка за срока (годината), ще ходят да учат в УНСС и се надяват да имат диплома поне 4.00.

Модни тенденции.

NqkfaNikakva21
03-26-2013, 09:01
Обикновено половината от моето училище влизат там. :D Говоря с една приятелка, която учи там, и тя ми казва: "Еми то половината икономика е в УНСС."

Мога да потвърдя :lol:

pifiella
03-26-2013, 09:23
Мога да потвърдя :lol:
И аз потвърждавам.Даже при нас повече от половината отивам в УНСС.Нещо като традиция си е...

NqkfaNikakva21
03-26-2013, 09:32
То реално няма как да е другояче.
Щото 5 години си учил икономика, много малко хора записват друго.
Пък и къде освен в УНСС или ВИНС-а (или както беше там), на който както му е по-близко и присърце :D

gabi_94
03-26-2013, 10:32
Някой ще ходи ли на предварителен по БЕЛ в СУ? Аз съм доста изплашена, тъй като не съм подготвена за всички автори.

ParadOx
03-26-2013, 16:11
Изпит номер 1- невзет :smt014

Чакаме сега журналистиката... :smt070

granger
03-26-2013, 16:14
Оуу,кофти, по какво беше изпитът?

pifiella
03-26-2013, 16:16
Май ще си почакаме доста...

maximxxl
03-26-2013, 16:47
-_- някой друг освен мене да има скоро контролно на глупавите евро процеси и прословутата икономическа интеграция? верно тия неща трябва да се знаят ама да те карат да ги учишшшш е тъпо оО ........на последните раздели сме по почти всичко...по химия изнасяме теми, физика сме на магнетизъм, правила на пръсти на ръцете :D, бел започваме д.димов другия път,химия изнасяме теми, история пишеме теми и решаваме тестове,по свят ЗИП сме на ислям -_- поне скоро се свършва тая простотия...биология почти винаги ходиме на кафе щото биологията е гадна наука :D ии математика сме на параметрични у-я и неравенства, последния раздел няма да го взимаме функции,оо и английски го проспивам винаги или съм на кафе. тва е общо взето :D вече ходя от 2ри час натам, и дори от другия месец ще влизам само по физика, бел и история.

ParadOx
03-26-2013, 16:55
Оуу,кофти, по какво беше изпитът?

дойч

granger
03-26-2013, 17:01
-_- някой друг освен мене да има скоро контролно на глупавите евро процеси и прословутата икономическа интеграция? верно тия неща трябва да се знаят ама да те карат да ги учишшшш е тъпо оО ........на последните раздели сме по почти всичко...по химия изнасяме теми, физика сме на магнетизъм, правила на пръсти на ръцете :D, бел започваме д.димов другия път,химия изнасяме теми, история пишеме теми и решаваме тестове,по свят ЗИП сме на ислям -_- поне скоро се свършва тая простотия...биология почти винаги ходиме на кафе щото биологията е гадна наука :D ии математика сме на параметрични у-я и неравенства, последния раздел няма да го взимаме функции,оо и английски го проспивам винаги или съм на кафе. тва е общо взето :D вече ходя от 2ри час натам, и дори от другия месец ще влизам само по физика, бел и история.

По Свят и личност и ние сме на същия шит,така че...
Парадокс, съжалявам, има ли шанс да го вземеш по-късно?

ParadOx
03-26-2013, 17:09
има ли шанс да го вземеш по-късно?

Да, но ключовите думи са "да го вземеш" 8-)
А дано!

granger
03-26-2013, 17:11
Успех, дано ти се получи.

pifiella
03-26-2013, 17:11
Нашата по свят и личност ни каза:Понеже виждам,че в класа има много расисти,смятам да пропусна темата за изляма!
Така рече и стана!
:D :D :D

granger
03-26-2013, 17:13
излям.
Нали е грешка от бързотия,моля те, кажи ми,че е така. :D
При нас по СиЛ не говорим толкова за религиите,колкото за икономическата интеграция и ползите/вредите. Не е идеално тъпо.

ParadOx
03-26-2013, 17:22
Успех, дано ти се получи.

Благодаря ти!

В училище е супер тегаво... особено тая седмица всеки ден контролно, а някои дни даже по две- УЖАС! И с тая голяяяяма ваканция тц, тц, тц ще си починем толкова, че да ни завидят направо 8-)

granger
03-26-2013, 17:25
Хм...споко , 14 май е близо :lol:

pifiella
03-26-2013, 17:35
излям.
Нали е грешка от бързотия,моля те, кажи ми,че е така. :D

А не! Попринцип си казвам излям,римува ми се с изям,с имам... :D

granger
03-26-2013, 17:37
АХа,ок :D

bloodyF
03-26-2013, 18:21
Пламено! Голяма grammar nazi си станала, ше те напляскам!

granger
03-26-2013, 18:22
Съжалявам :(

DukeSolinus
03-26-2013, 19:39
Днешният ми ден беше невероятен. :) Цял ден от 13 до 20:30 часа прекарах с групата ми по актьорско майсторство. :) Цял ден само игри, опознавания и "Комедия от грешки" и в момента съм уморен. :( :D
Предложиха ми и да се запиша на тренировки по ръкопашен бой. Все още се чудя. Няма да е зле ако влезна малко във форма. :D

maximxxl
03-27-2013, 10:49
контролното не беше трудно, щото бях прочел точно тия неща да не повярваш :D и се оказа че и по биология сме имали и там правихме само 4,5 човека щото ни нямаше миналия път на контролното и преписах всичко :)) то учителката вижда че е безсмислено всичко вече...

anonymous708973
03-27-2013, 10:55
Супернагло си измъкнах контролното по математика от компа на госпожата. Малко ми е виновно, ама... може ли никакви упражнения да не правим?
Дано само даде същите групи утре.

DukeSolinus
03-27-2013, 11:13
Утре се провежда инициативата "Мениджър за един ден" и днес училищният съветник ми каза, че мен ме викат сутринта в Областната администрация и ще замествам областният управител. :D

granger
03-27-2013, 11:43
Утре при нас се провежда инициатива " Убий тъпанар, спаси народ" ...поне ми се иска...

maximxxl
03-27-2013, 11:46
Супернагло си измъкнах контролното по математика от компа на госпожата. Малко ми е виновно, ама... може ли никакви упражнения да не правим?
Дано само даде същите групи утре.

ти пък ние от може би 9ти клас крадеме тестовете по физика та така преживяваме, иначе...зло :D а и тука миналата година по астрономия го откраднахме, търсихме верните отговори по нета и не можахме всичките да ги намериме. на следващия ден тя ни го пусна(като ни даде на 1та гр 2 теста с по 10 въпроса май бяха и на другата 2 с по 10) и като ни го върна имах на единия 3/4 а на другия 5/6 :D ........смяяяяяятай

granger
03-27-2013, 11:59
Ооо и ние по физика сме ги правили тея шмеерии , както и по Инфоматика,ама там няма как да видим нещо кой знае какво,щото има няколко варианта за изписване...та...греда. Ама винаги ми е малко гузно...
Но като знам,че е една шибана оценка, която ми проваля всичко,ако не я тресна и се дразня, а откровено нямам време на уча по физика.

XTREMEFREERIDE
03-27-2013, 12:25
По цял ден почти никакви емоции нямам, освен да усещам, че вече ми е писнало от безсмислено прекарване на времето в училище. Какво се сетиха всички даскали да се правят на строги в края на учебната година в 12-ти клас?! Да го бяха правили тва миналите години, поне успех някакъв щяха да имат със сигурност. Оф. -_-

В неделя пак съм на ТОП, за всеки случай.

Нямам търпение за специализирания ми изпит! Толкова ми е вълнуващо!!!

Адски съм щастлива, че се класирах за Националната по философия! И то с любимо човече! Много голям кеф ще е на Созопол!!!

Да ви покажа колието ми за изпращането:

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/549918_516829361714319_1335078260_n.jpg

Поръчах го, вече е при мен. Много си го харесвам! <3

ParadOx
03-27-2013, 13:30
Кандидатстудентска кампания 2013- Няма оценки от положени изпити досега!

гррр писна ми да ги чакам тея мотки от СУ!

scrooper
03-27-2013, 14:34
Да ви покажа колието ми за изпращането:

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/549918_516829361714319_1335078260_n.jpg

Поръчах го, вече е при мен. Много си го харесвам! <3

Oooo, уникално е! На твое място бих си го носила с повод и без повод.

anonymous708973
03-27-2013, 14:52
Утре се провежда инициативата "Мениджър за един ден" и днес училищният съветник ми каза, че мен ме викат сутринта в Областната администрация и ще замествам областният управител. :D

В коя област това?

DukeSolinus
03-27-2013, 15:13
В коя област това?

Благоевград

mutuzubara
03-27-2013, 17:09
ако някой се интересува относно оферти за унсс,за влизане нека пише на лично.

pifiella
03-27-2013, 17:25
ако някой се интересува относно оферти за унсс,за влизане нека пише на лично.

О,да!В тая тема със сигурност има много навитаци за УНСС,ама сме и тъпи,та не можем да си вземем и епи-то. Предвиждам как ще те направим милионер!

mutuzubara
03-27-2013, 17:30
става въпрос за 6.00 ии споко не съм пържилка,щото първо ще си видиш оценката,после ще платиш ;)

granger
03-27-2013, 17:31
хехех, споко, на ЕПИ по История спокойно гътвам 6.00 , а предполагам и повечето,които са пробвали.

mutuzubara
03-27-2013, 17:33
вижте не искам да се заяждаме или да се правя на далавераджия.просто офертирам тези които не са сигурни,че ще изкарат това което искат.аз две години не бях прочел една буква и за това направих така.

marilyn
03-27-2013, 17:49
Кандидатстудентска кампания 2013- Няма оценки от положени изпити досега!

гррр писна ми да ги чакам тея мотки от СУ!

Спокойно де, само 10 дена са минали... :D Това е СУ!

pifiella
03-27-2013, 17:54
вижте не искам да се заяждаме или да се правя на далавераджия.просто офертирам тези които не са сигурни,че ще изкарат това което искат.аз две години не бях прочел една буква и за това направих така.
И аз не се заяждам,любопитствам!
A сега за всеки изпит ли си плащаш?

pifiella
03-27-2013, 17:57
XTREMEFREERIDE,медальона ти е прекрасно хубав,но защо не махнеш снимката на зловещото черно-бяло момченце? Не те ли втриса като я гледаш? :D

cyclops
03-27-2013, 21:20
XTREMEFREERIDE,медальона ти е прекрасно хубав,но защо не махнеш снимката на зловещото черно-бяло момченце? Не те ли втриса като я гледаш? :D

Това е малкият приц :3

Chacho
03-28-2013, 06:26
Спокойно де, само 10 дена са минали... :D Това е СУ!

Сега се сещам, че мойте резултати ги чаках около 3 седмици.

pifiella
03-28-2013, 07:22
Това е малкият приц :3

Maлък,ама зловещ! :D

maximxxl
03-28-2013, 10:14
ууу днеска часовете бяха по 30 мин ^_^ поспах си по религии и отивам в 9 без малко за 2ри час физика като знам че имам контролно на ток в различни среди и като ми казаха че са по 30 мин часовете и няма да правиме контролно а в понеделник направо ми стана суперр ^_^ почнахме магнетизма и там правилата на дясната ръка за магнитната индукция и силата и общо взето тва е последния раздел, електромагнетизъм. :))) накрая с един съученик играхме волейбол ама якооо в салона а на даскалиците баш не им се искаше да седят и 30 мин и ни оставиха та играхме с едни по-малки от нас, ма добре се разгряхме иии сега отивам в банята ;)))

DukeSolinus
03-28-2013, 11:49
Ако може ето да се похваля. :3 http://www.struma.com/obshtestvo/dvanadesetoklasnikut-aleksandur-bojikov-stana-oblasten-upravitel-na-pirinsko_35763/

Така мина деня ми до към 10-10:30. :) След това господина ми по актьорско реши да ни научи как да си направим кукли за куклен театър и да ни даде малко знание и в тази област, не само драматичният. :) На куклата ако искате по-късно ще ви пратя снимка. :D :D Довечера ме очаква и предпремиера. Направили сме "Комедия от грешки" на У. Шекспир. :)

И другото събитие от днес. :) Получих писмо с датите ми за IELTS. На 5-ти трябва да съм в Британски съвет, а на 6-ти в American University (Elieff Centre). От които нито едното не знам къде се намира.

XTREMEFREERIDE
03-28-2013, 13:37
Как ще е зловещ МАЛКИЯТ ПРИНЦ, бе?! XD Та той е безкрайност! Тъкмо заради него си го взех. :3

Хубаво ми е, защото с момчето ми най-после ще имаме малко прайвът спейс. Два дни ще прекараме вкъщи. Обожавам факта, че се научихме да бъдем продуктивни докато сме заедно, че в началото на връзката ни опитите ни - на мен за учене, на него за работа - бяха фурор. XD Anyway, сега всичко е чудесно! Оу, и нямам търпение за Созопол вече. И за завършване!!!

Поръчали са ми и плата за роклята от шивашкото ателие. Кефско. :)

porki
03-29-2013, 14:12
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=455742014494186&id=109322452427180

Dagichka
03-29-2013, 18:47
не съм 12ти клас, а 11ти, ама като видях малкия принц не се сдържах :cool:
XTREMEFREERIDE, откъде ти еее?

SuNsEt
03-29-2013, 19:31

Момчето,което беше президент за един ден е от моя клас,евала :)

pifiella
03-29-2013, 19:48
Момчето,което беше президент за един ден е от моя клас,евала :)
А от моя клас някой (някога) може да стигне до лавката без да се загуби...евала :D

maximxxl
03-29-2013, 20:14
малко оф топик ама някой гледа ли dancing stars? Латинка ме изумява с танците сиии, евала и правя! много ми харесват как танцуват с Фил, особено самбата я изиграха перфектно...! :)

balu4ka
03-30-2013, 06:21
Май не само при мен учителите в края на 12 клас,се заяждат и се правят на сериозни?!Повечето си мислят,че техният предмет е супер важен и трябва да си скъсваш задника,но то дефакто излиза,че трябва да прекарваш много безсънни нощи за да сколасаш с всичко.То не са матури,то не са кандидат студенстки изпити ,ами и всекидневният тормоз там?!Аз си мисля,че понякога е просто безсмисленно да ходя,само дето се размъквам,вместо да седна да се готвя сериозно,но нали и дипломните са от огромно значение,така че няма изход..Струва ми се като един затворен омагьосън круг,който трябва да изтърпя още няколко месеца.

Иначе имам желанието да кандидатствам на доста места,та където ме приемат.Академията,ВТ-художественият или в НБУ-като краен вариант.Та скоро са ми и пробните изпити,за графичен дизайн и визуални комуникации,като специалност.Пък ще видим...

Chacho
03-30-2013, 07:04
Май не само при мен учителите в края на 12 клас,се заяждат и се правят на сериозни?!Повечето си мислят,че техният предмет е супер важен и трябва да си скъсваш задника,но то дефакто излиза,че трябва да прекарваш много безсънни нощи за да сколасаш с всичко.То не са матури,то не са кандидат студенстки изпити ,ами и всекидневният тормоз там?!Аз си мисля,че понякога е просто безсмисленно да ходя,само дето се размъквам,вместо да седна да се готвя сериозно,но нали и дипломните са от огромно значение,така че няма изход..Струва ми се като един затворен омагьосън круг,който трябва да изтърпя още няколко месеца.

Иначе имам желанието да кандидатствам на доста места,та където ме приемат.Академията,ВТ-художественият или в НБУ-като краен вариант.Та скоро са ми и пробните изпити,за графичен дизайн и визуални комуникации,като специалност.Пък ще видим...

Или си научаваш материала от даскало за до края на годината за 1 седмица и после се съсредоточаваш върху това, което ти трябва, без да си част от порочния кръг вече.

И колко пък да са важни тия дипломи?

А за матурите не трябва никакво учене, стига да направиш разумния избор и за втора матура да пишеш това, върху което ще държиш изпит (изключваме нематуритетните предмети). За матурата по български не се учи, а да пишеш нещо различно от това, което така или иначе готвиш, за да не си вкараш автогол, е глупаво решение. Ако си готов за изпит, значи си готов и за матура, ако не си - принципно няма смисъл да влизаш в университета със сегашните си познания.

Просто трябва да се откъснеш от училищното темпо.

balu4ka
03-30-2013, 07:17
^Работата е там,че на мен всъщност не ми трябват матурите за изпит,само оценките от тях.Аз ще държа кандидат-студентски изпит по рисуване.Няма как да не си вкарам автогол,като писах география,искайки история,но в последният момент се отказах,а сега ми трябва жестоко учене,защото не съм подготвена,а останаха месец и 20 дена-грубо.Работата е там,че класът ми е без оценки,изпитват тях,а за нас не остава време,а или може да те хванат неподготвен,нищо,че си изпитван и имаш нужният брой за оформяне,само защото няма как да си запълнят часът.