View Full Version : 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013
Страници :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
fakesmiles
12-27-2012, 10:24
Според мен кораловото стои добре на всякакъв тен - и на много бели момичета,и на средни,и на най-тъмните,просто си е готин цвят :)
Така че ако не ти се занимава със солариум просто си отиди с естествения тен :D
Няма как магистратура право в никакъв случай,но специалността не е лоша.
JoLLiE92
12-27-2012, 10:26
МИО е една хубава широка икономическа основа отгоре-отгоре на цялата икономика + езици. Не можеш да останеш с един бакалавър. Тоест можеш, но ще си секретарка някъде :D Счетоводител с бакалавър биха наели, човек с бакалавър МИО по-малко вероятно. Трябва да надградиш с няколко хубави магистратури и си пушка! ;) По-бавно, по-трудно, но накрая повече получаваш ако успееш. Ако искаш да бачкаш един прост счетоводител - пиши счетоводство. :) Не си мислете, че МИО със завършен само бакалавър вече нещо много сте направили.
Wednesday666 МАГИСТРАТУРА ПРАВО?! Предполагам грешка на езика и знаеш, че такова като отделно бакалавър и магистър по право няма. :) Магистратурата ти мисля , че може да е и друго не-икономическо, но смисъла е да надграждаш, не да отидеш на съвсем различно нещо. Основи на правото в университета ми се учи от всички специалности, не само МИО. В първите семестри всички учат едно и също.
п.с. В СУ има МО, не МИО мисля?
Wednesday666
12-27-2012, 10:32
JoLLiE92 да, знам, просто това беше специалността, с най-фрапираща разлика с МИО, за която се сетих :D .. Ще ми простите, на вълна макро и микро икономика съм ..
Виж, вече за СУ не съм сигурна дали имаше или не, аз кандидатствах МИО в УНСС, защото все пак е икономическа специалност, но мисля, че наистина нямаше МИО в СУ. Няма и да се учудя, ако го почнат, там и медицина има, тия са ненормалници някви ..
Обаче ме накара да се замисля, има една опция за магистър право ОТДЕЛНО, но я има май само в УНСС и то при определени условия, аз още не съм решила, но май така ще постъпя, ще ти обясня ако искаш..
JoLLiE92
12-27-2012, 10:38
Право си заслужава само и единствено ако се учи в Софийски. Всичко друго е пародия :)
МИО ще се учудиш колко общо с правото и психологията има.
Ти в УНСС ли учиш? Микро и макро в един семестър??
Магистър отделно право и медицина няма в България. Просто няма. Мисля, че е регламентирано законово. Ще попитам майка ми като се върне от работа, тя това завърши и знае повече от мен :)
Вчера си писах с някакво момче от Холандия, който учел за продавач. Учи за да продава неща. Така ми го обясни. Викам в моята страна за това не ти е необходимо образование ;д После къде образованието било на трагично ниво ......
На мен като ми се подиграваха за университета преди да вляза отговарях с едно нещо - има Оксфорд, Харвард и Кембридж И от другата страна всички останали университети. Ако не учиш в един от трите въпросни, не ми обяснявай колко моят не струвал.
Wednesday666
12-27-2012, 10:42
Би се учудила точно колко предпочитат в момента прависти от УНСС, вместо СУ.
Не мога да ти кажа защо, за мен също беше пародия, обаче СУ нещо го направиха, в момента по последни класации, вече не е най-добрия университет в България, с което вече съм съгласна напълно.
Да, в УНСС съм аз, и уча макро и микро в един семестър, защото не са ми по специалността и трябва да ги взема възможно най-бързо, за да продължа натам.
Ами не мога да ти кажа дали е законово регламентирано, но има такова. Даже една позната на майка в момента работи като нотариус и е завършила точно по този начин. Учила е Публична администрация в УНСС, признават й 70% от изпитите, защото са по правни науки и същите като на тези, които учат право, записва магистър и излиза със образование правист, съответно нотариус. Не мога да ти кажа подробности още, защото не съм се интересувала все още, рано ми е, ноо ще поразуча :D ..
JoLLiE92
12-27-2012, 10:52
СУ все още си е най-добър в България, въпреки че запада, за което си права.
Те микро и макро не са по специалността на никого .... но сте икономически университет и трябва да ги научиш. Не-икономическите университети ги учат в един семестър. Това УНСС просто ме потриса понякога. Не знам защо ми обясняват, че било добър университет.... не целя да те обидя. Но повечето им решения просто са... странни.
Като какъв нотариус работи познатата на майка ти? Има нотариус, помощник-нотариус и помощник-нотариус по заместване. Вторият тип може да работи без юридическо образование и като цяло е проста секретарка. :) Нищо лично (пак) но най-вероятно се е уредила на работа с пари и връзки след като няма образование. Това, че е успяла, не значи че нормален човек би могъл. С публична администрация знаеш ли колко "нормално" е да работи в нотариална кантора. Случва се, но не е нормално. Просто не е. Няма как да учи същите неща каквито се учат в специалност право. Дори като име да са същите, няма да са разгънати по същия начин. Няма и да учи всеки раздел на правото, кодекс и закон, който учат юристите за 6 години. А тя като излезе с образованието за юрист, не излиза директно нотариус. Държат се конкурси, които обикновено стават по втория начин. Майка ми заради това забрани всячески да уча право. :)
Wednesday666
12-27-2012, 10:55
Аз не твърдя, че съм права, миличка, обаче това е което чувам аз.
Ся, че всеки университет прави мизерии - така е.
Че в УНСС са повече от нормалното - пак е така, но за момента в моята специалност не съм забелязала нещо такова.
А и има причина да съм избрала точно Администрация и управление, определено не съм се юрнала да уча право за магистър и т.н., просто ми се дават идеи, аз друго съм набележила за магистър.
Иначе, не мога да ти кажа точно какъв нотариус е - не ме касае особено, нека е жива и здрава.
А, че всичко в БГ става с връзки - съгласих се. Но правото е най-мизерната специалност просто.
Не може да се бълват толкова прависти всяка година и да се чудят как да преживяват.
Че и ги дискриминират - ако не са завършили СУ, а примерно Русенския - не ги искат и това е.
Това е супер тъпо...
П.П. Само изпитите са й същите като имена, не съм казала, че материала е същия, това не е възможно. Смисъл такъв - нормално е да се учат по по-различен начин, все пак програмите им са различни ..
JoLLiE92
12-27-2012, 11:05
И аз съм във факултет Управление тук :) Странното при вас ми е как си се освобождавате от изпити на харабията .. при нас няма такива схеми. Странно ми е как учите микро и макро заедно. Във всеки университет си има черните овце де - откъм преподаватели.
Правото след като го завършиш всичко става с връзки И пари. Държавните длъжности са скъпо платени да ги получиш. Майка ми колко ходи по конкурси, но накрая се оказваше, че спуснатият "отгоре" човек вече е назначен и конкурсът е фиктивен. Нотариусите специално са най-скъпи. Говорим за стотици хиляди. Майка ми затова не искаше да уча право, въпреки че тя би могла да ми помага, защото са прекалено много. В Русенския има право? :D Трябва да ги дискриминират, най-вече тея от свободните, че там е такава безподобна анархия.. Но като си платят и ги наемат. Платено образование, платено назначение, чиста работа.. без никакви умения.
Карам си аз икономиката, ще запиша няколко хубави магистратури и ще ставам шеф на банка, те каквото си искат да правят :cool: :---)
Wednesday666
12-27-2012, 11:07
Не знаеше ли, че в Русенския има право? 8-) ..
Има, блъскат като ненормални, за нищо в крайна сметка, амаа ...
Аз съм замислила една Национална сигурност за магистратура във Военна академия и хиччч не ме интересуват прависти, нотариуси и такива.
Не, че тука не е пак същата схема, с връзки и т.н., обаче вече е по-различно 8-) ..
П.П. Това, че се освобождаваме не значи, че е лесно.
Да, малко е кофти спрямо всички останали, но не е като да не съм учила като малоумна 3 месеца, за да стане.
Освободих 4 изпита, само макро и микро (в едно) останаха за сесията.
Даже мога да ти кажа, че по предметите, които ме интересуват, като например основи на публичната администрация, съм научила бая и съм доволна 8-)..
JoLLiE92
12-27-2012, 11:12
Абе то за всичко има хиляда положителни и отрицателни мнения... Да бях един мъж, едно корабоводене и не ме търси. :D
Wednesday666
12-27-2012, 11:12
Хаха, имам един познат холандец, който учи нещо такова.
С кораби беше.
Мале, няяяяяма такова блъскане 8-) ..
JoLLiE92
12-27-2012, 11:14
Аз съм способно момиче. ;д После като вземаш на 27-8 при добро стечение на обстоятелствата едни 10 бона няма да ти е лошо никак. :)
Wednesday666
12-27-2012, 11:19
Е, естествено, че няма.
Но аз съм по-съгласна да завърша и да работя нещо, което да обичам аз самата.
А не, защото много пари се печелят. Аз не съм толкова за парите - мога и с много, мога и с малко.
JoLLiE92
12-27-2012, 11:25
Аз съм морско чадо. Как мога да не обожавам нещо свързано с морето ? :) Работата е прекрасна, парите са много ;д не съм мъж. :D
Wednesday666
12-27-2012, 11:32
Искам и аз на моретоооо 8-) ..
JoLLiE92
12-27-2012, 11:34
Аз съм си на морето :D И си го обичам :---)
Wednesday666
12-27-2012, 11:37
Ела в мръсната София да те видя 8-) ..
JoLLiE92
12-27-2012, 11:39
Няма. :cool:
Wednesday666
12-27-2012, 11:41
Не бъди лоша сега, знам че искаш 8-) ..
И нищо не каза за синята рокля..
Лошо морско чедо!..
JoLLiE92
12-27-2012, 11:45
:D отзад е джиджи, отпред сигурно наистина е за надарено момиче ;д а щеше да е супер якото както е такова тъмно синя това отзад да е някакъв стилизиран октопод ... сега си го представих :D
един познат дето беше казал ,че в София първите 8 часа след като кацнеш ти мирише на гадно, после свикваш :D :D
Wednesday666
12-27-2012, 11:49
Ся вече почна шегички да си правиш с прекрасната рокля! :D ..
:lol: Мале, това за София ме разби ..
JoLLiE92
12-27-2012, 11:56
Що шегички па? Напълно сериозна съм. Може да се направи много красиво :) Има една френска бижутерска къща, те правят такива по-екстравагантни неща със стилизирани животни, това ще е напълно в техен стил. Бях си харесала една тяхна гривна ужасно много, но ще ми трябва някой и друг милион за да си позволя техни бижута ;д http://2.bp.blogspot.com/_YhmekBnf2BE/TJnWBJqKphI/AAAAAAAAAp4/NfUoFUXu-WM/s1600/boucheron-snake-braacet-harumi-klossowska.jpg
Wednesday666
12-27-2012, 12:09
Ау, това е мееееега красивото..
JoLLiE92
12-27-2012, 12:10
Верно? Не знаех :D Това съм харесала за сватбени пръстени :D :D :D два отделни са :) http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=31349886
Wednesday666
12-27-2012, 12:13
Начи, нИдей ми се смя, не съм особено веща в тия неща 8-) ..
Сватбени? Seriously? :D ..
Иначе са прекрасни, ама чак сватбени ..
JoLLiE92
12-27-2012, 12:18
Бе не , ама не знам в какъв друг случай ще ми трябват пръстени комплект ;д прекалено са големи да ги нося едновременно двата аз ... :D :D ама са МНОГО яки!
Wednesday666
12-27-2012, 12:26
Като има желание - има и начин, нали знаеш 8-) ..
Но дааа, много са яки.
JoLLiE92
12-27-2012, 12:28
Indeed. Второто ми любимо френско име след Лубутен
http://www.boucheron.com/en/
pet1tety
12-27-2012, 12:29
Аз съм морско чадо. Как мога да не обожавам нещо свързано с морето ? :) Работата е прекрасна, парите са много ;д не съм мъж. :D
И тава можеш да промениш.......Правиш си една операция за смяна на пола и още няколко и готово..... :Д :Д :Д
JoLLiE92
12-27-2012, 12:32
ААААААА НЕ! Мерси. Харесвам си се :D хахахах вече майтап си правите с мене ;дд
pet1tety
12-27-2012, 12:34
АААА няма такова нещо, просто отбелязвам,че има решение и този проблем....... :Д :)
marrcandy
12-27-2012, 13:03
Аз пък съм си купила обувките,и не мога да харесам рокля ,толкова много гледах,побърках се. Обувките задължително трябва да се виждат,неоново коралов цвят са,абе уникални са. Мислех си за бяла рокля? Какво ще кажете ?
Wednesday666
12-27-2012, 13:04
Indeed. Второто ми любимо френско име след Лубутен
http://www.boucheron.com/en/
Иии както винаги ние сме най-назад, даже и в Румъния има такъв бутик ..
Аз пък съм си купила обувките,и не мога да харесам рокля ,толкова много гледах,побърках се. Обувките задължително трябва да се виждат,неоново коралов цвят са,абе уникални са. Мислех си за бяла рокля? Какво ще кажете ?
Бяла рокля? Сериозно?
По-добре да не е бяло, по-добре да е примерно екрю, не отиваш на сватба все пак..
marrcandy
12-27-2012, 13:09
И на мен така ми звучи,доста булченско,за екрю не се бях сещала ама не е ли много безличен цвят
Wednesday666
12-27-2012, 13:10
Ами ето ти една рокля в екрю, за мен не е безличен, но всеки си има вкус - http://www.roklite.com/catalog/images/778224_ekr.jpg
П.П. Роклята като модел е ужасна, цвета е хубав.
JoLLiE92
12-27-2012, 13:20
бяла може, някаква по-лека материя, представям си я нежна, с паднало рамо, стил разходка по плажа .. или къса , или малко по-дълга , но не до земята, че да се виждат обувките ..
Ако имаш време изгледай филма Разходка с лодка, снощи го гледах и мацката имаше една много яка бяла такава рокличка, http://www.youtube.com/watch?v=074nma4FRuk http://timchappelcostume.com/images/detail-thumb/45.jpg
повече бих ти препоръчала с някакъв мега тесен черен панталон за изпращането, но ако си решила да са за бала , трябва да ти е роклята по-ненатрапчив цвят. И не знам за чантата дали е по-добре да е същия цвят, или и тя да не е натрапчива. Ако намериш съвсем същия цвят, може и чантата да е такава. :)
Може ли да видя обувките, че са ми мания?? :oops:
Wednesday666 съмнявала ли си се? И на Sherri Hill има в Румъния ДВА бутика и в Сърбия ДВА бутика .. ужас.
pet1tety
12-27-2012, 13:28
Ние сме в България все пак......да не се размечтаваме......
JoLLiE92
12-27-2012, 13:29
То и да има магазин, обици бях гледала техни за 25 бона в лири ;д И да има магазин, кел файда. На златни има магазин, в който се продават оригинали на Лубутен. Тръгнала ли съм да си купувам .. ;/ сърцето ме боли :(
pet1tety
12-27-2012, 13:31
Права си....
marrcandy
12-27-2012, 13:34
Да ще ти ги покажа ,но по-късно,защото още не съм се научила с таблета хаха
Но иначе са доста странен стил,но съм влюбена в тях.
Имах и идея за гащеризон,пак в бяло.?
Има МИО в СУ, все пак натам съм се насочила. Исках и право,ама засега ми е на заден план.
pifiella
12-27-2012, 13:37
Тези дни ме мързи да уча и просто си седя и гледам в тавана.Такъв мързел съм станала,че не е истина.Рокля си харесах от сватбения център и най-вероятно януари ще си я взема.
Момичета,освен абитуриентска ролкя ще ми трябва и шаферска,защото сестра ми вчера ни "сервира",че ще се жени през лятото...и айде сега и бал,и сватба на едно.Ще се разорим,ама няма начин.
JoLLiE92
12-27-2012, 13:38
Да ще ти ги покажа ,но по-късно,защото още не съм се научила с таблета хаха
Но иначе са доста странен стил,но съм влюбена в тях.
Имах и идея за гащеризон,пак в бяло.?
бален гащеризон? :D по принцип е възможно, но пак казвам, повече си го представям за изпращане.
pet1tety
12-27-2012, 13:40
бален гащеризон? :D по принцип е възможно, но пак казвам, повече си го представям за изпращане.
+1 :D :D :D :D
Не обичам гащеризони,крайно безмозъчно нещо. Не ми харесва и друг като го видя, все едно съм тръгнала да боядисвам нанякъде и съм нахлузила гащеризон. На най-известната марка да е пак не ме радва. Антигащеризоночовек съм!
Wednesday666
12-27-2012, 14:54
Wednesday666 съмнявала ли си се? И на Sherri Hill има в Румъния ДВА бутика и в Сърбия ДВА бутика .. ужас.
нда, ние сме a third world country ..
Не ми отговорихте на въпроса дали е важно с каква кола си Но аз продължавам да си задавам въпроси. Днешният е : Какво бихте направили ако разберете пост фактум, че ваша приятелка си е поръчала същата рокля? Тоест да ви окраде идеята. Независимо дали е от вашия клас или не?
за колата не ми пука-сигурно няма да съм с някаква специално поръчана или евентуално обща лимузина
за същата рокля ще откача и ще я самоубия
но после ще си кажа, че на мен ми седи по-добре и ще се напия , за да убия мъката
аз си мислех да си купя булчинска рокля и да чакам Той да ми предложи, надявам се да не е мноооого след бала, така че да мога да си я използУвам :lol: /kiddin/
обувки до колко пари мислите да си взимате?
аз съм си харесала едни за 30 лева :Д fake CL , няма да си ги взема, т.к. не ми отиват на нищо, ама са мноЛ готинки :3
може би до 80-90 ми е макс
и по-изчистени, та да мога да ги нося после
бтв гащеризон за бал-имах приятелка с гащеризон
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/28972_128772920473698_7688803_n.jpg
Wednesday666
12-27-2012, 16:59
обувки до колко пари мислите да си взимате?
аз съм си харесала едни за 30 лева :Д fake CL , няма да си ги взема, т.к. не ми отиват на нищо, ама са мноЛ готинки :3
може би до 80-90 ми е макс
и по-изчистени, та да мога да ги нося после
Мислила ли си да правиш по поръчка?
Питам само.
JoLLiE92
12-27-2012, 17:00
Мислила ли си да правиш по поръчка?
Питам само.
Къде?
Wednesday666
12-27-2012, 17:03
Къде?
Има на едно място в Кюстендил, имат си завод хората, аз моите там ги правих и съм доволна..
JoLLiE92
12-27-2012, 17:19
Ама сайт ли имат или на място се поръчва? :)
Wednesday666
12-27-2012, 18:58
Да, имат сайт, но можеш и на място да си ги избереш като модел.
В завода има и модели, които не са показани в сайта.
JoLLiE92
12-27-2012, 19:02
Може ли? :) Сайта, че Кюстендил малко ми е на три дена път с камили ;д
Wednesday666
12-27-2012, 19:17
Може ли? :) Сайта, че Кюстендил малко ми е на три дена път с камили ;д
Обувки ли ще си правиш? :D ..
http://www.darisshoes.com/ ..
JoLLiE92
12-27-2012, 19:19
О Дариииис .... Те имаха магазин тук.. Хубави са, да! :)
Що да не си правя? Аз каквато съм Кари Брадшоу ;д
Wednesday666
12-27-2012, 19:24
Да, много са хубави и ти позволяват да си избереш сама всички цветове на модела.
Само ако не се лъжа, поръчката трябва да стане лично.
Аз от моите съм много доволна, много са сладурски и са удобни.
Като какъв нотариус работи познатата на майка ти? Има нотариус, помощник-нотариус и помощник-нотариус по заместване. Вторият тип може да работи без юридическо образование и като цяло е проста секретарка. :) Нищо лично (пак) но най-вероятно се е уредила на работа с пари и връзки след като няма образование. Това, че е успяла, не значи че нормален човек би могъл. С публична администрация знаеш ли колко "нормално" е да работи в нотариална кантора. Случва се, но не е нормално. Просто не е. Няма как да учи същите неща каквито се учат в специалност право. Дори като име да са същите, няма да са разгънати по същия начин. Няма и да учи всеки раздел на правото, кодекс и закон, който учат юристите за 6 години. А тя като излезе с образованието за юрист, не излиза директно нотариус. Държат се конкурси, които обикновено стават по втория начин. Майка ми заради това забрани всячески да уча право. :)
Само искам да отбележа, че при помощник-нотариусите трябва да си за вършил ПРАВО!!! Помощник-нотариус по заместване трябва също да се завършил ПРАВО, да работиш при НОТАРИУС и да отидеш на изпит, на който ти позволяват да го заместваш 1 година или нещо подобно... Тези глупости, че всеки без образование или с каквото и да е образование може да е помощник-нотариус откъде ги измисли...?! :D
JoLLiE92
12-27-2012, 19:37
АЗ ЛИ ГИ ИЗМИСЛИХ?? Момичето каза, че може да си нотариус с Публична администрация. А по мои наблюдения за завършилите право няма достатъчно работа, та сульо и пульо да наемат. Но всичко става с пари и връзки в тази система. :)
Знам как се става помощник-нотариус по заместване, говорех за помощник-нотариусът, който няма никакви правомощия, познат и като секретарка. Той може да не е завършил право ПО ПРИНЦИП, но няма да тръгнат да наемат не-юристи. :)
Малко четете, бе! Преди да спорите с мнението ми, прочетете го.
JoLLiE92
12-27-2012, 19:38
Втори пост, сори, но няма нищо общо с горния :cool:
СКАНДАААААААААААЛНАТА РОКЛЯ
http://www.dressedpassion.com/drehi/category/product/7-rokli/292-roklya-white-sense.html
Раздел IV.
Помощник-нотариус
Компетентност
Чл. 40. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Помощник-нотариусът може да извършва съгласно указанията на нотариуса всички действия от неговата компетентност, с изключение на:
1. актовете, с които се учредяват, прехвърлят, изменят или прекратяват вещни права върху недвижими имоти;
2. актовете, с които се признава правото на собственост или ограничени вещни права върху недвижими имоти;
3. актовете за нотариално завещание и за отмяна на нотариално завещание;
4. актовете, с които се учредяват или заличават ипотеки.
(2) Помощник-нотариусът използва служебния архив и печат на нотариуса, като прибавя към подписа си допълнението "помощник".
(3) За вреди, настъпили вследствие на виновно неизпълнение на задълженията на помощник-нотариуса, нотариусът отговаря солидарно с него.
(4) Доколкото липсват особени правила, за помощник-нотариуса се прилагат правилата за нотариус.
(5) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Отношенията между нотариуса и помощник-нотариуса се уреждат с договор.
Придобиване на правоспособност
Чл. 41. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Нотариусът може да посочи един помощник-нотариус между лицата, които отговарят на изискванията за нотариус, независимо от тяхната възраст и стаж.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Министърът на правосъдието издава заповед за вписване на помощник-нотариуса в регистъра на Нотариалната камара въз основа на писмено заявление от нотариуса, приподписано от кандидата. Към заявлението се прилагат документите по чл. 11, ал. 2. В заявлението може да се посочи и срок.
(3) Вписването в регистъра на Нотариалната камара се извършва по реда на чл. 14, 15 и 16.
А ето ти и изискванията за нотариус:
Глава втора.
НОТАРИУС
Раздел I.
Придобиване на правоспособност на нотариус
Изисквания
Чл. 8. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2012 г.) Правоспособност на нотариус може да придобие дееспособно физическо лице на възраст до 60 години, което е български гражданин, гражданин на държава - членка на Европейския съюз, на държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария и отговаря на следните изисквания:
1. има висше юридическо образование;
2. (изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) придобило е юридическа правоспособност по Закона за съдебната власт;
3. (изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) има тригодишен стаж;
4. не е осъждано на лишаване от свобода за умишлено престъпление, независимо че е реабилитирано;
5. не е лишено от правоспособност на нотариус;
6. не е лишено от правото да упражнява адвокатска професия или търговска дейност;
7. не е в производство по несъстоятелност, не е невъзстановен в правата си несъстоятелен или не е осъждано за банкрут;
8. вписано е в регистъра по чл. 5.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 29 от 2004 г., доп. - ДВ, бр. 43 от 2005 г., в сила от 01.09.2005 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2006 г., в сила от 12.05.2006 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 82 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г., доп. - ДВ, бр. 95 от 2012 г.) За стаж по ал. 1, т. 3 се зачита прослуженото време като съдия, прокурор, следовател, адвокат, арбитър, младши съдия, младши прокурор, младши следовател, съдебен помощник във Върховния касационен съд или Върховния административен съд, прокурорски помощник във Върховната касационна прокуратура или Върховната административна прокуратура, съдия-изпълнител, държавен съдебен изпълнител, частен съдебен изпълнител, помощник-частен съдебен изпълнител, нотариус, съдия по вписванията, помощник-нотариус, научен работник по правни науки, съдебен инспектор, експерт по законодателството или в органите на съдебната власт, юрисконсулт, правен съветник или експерт по правни въпроси в държавно или общинско управление, лице, което работи на длъжност "разследващ полицай с висше юридическо образование" в системата на Министерството на вътрешните работи, разследващ полицай с висше юридическо образование в Министерството на отбраната или разследващ митнически инспектор в Агенция "Митници", както и стажът по чл. 164, ал. 9 от Закона за съдебната власт.
(3) (Нова - ДВ, бр. 95 от 2012 г.) За стаж по ал. 1, т. 3 се зачита и тригодишният стаж, който се счита за юридически стаж съгласно законодателството на държавата - членка на Европейския съюз, на държавата - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, на чиято територия този стаж е придобит.
А ето ти и помощник нотариус по заместване:
Раздел VI.
Заместване на нотариус
Заместване на нотариус от помощник-нотариус. Придобиване на правоспособност за заместване (Загл. доп. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.)
Чл. 46. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Когато нотариусът отсъства или не е в състояние да изпълнява функциите си, той може да бъде заместван от помощник-нотариус, който има стажа по чл. 8, ал. 1, т. 3 и е положил изпит. В този случай помощник-нотариусът самостоятелно извършва всички действия от компетентността на нотариуса, като прибавя към подписа си и допълнението "по заместване".
(2) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 32 от 2011 г.) Нотариусът и кандидатът за помощник-нотариус по заместване подават писмено заявление до министъра на правосъдието, като към заявлението, когато е за първо вписване прилагат документите по чл. 11, ал. 2, а за последващо вписване прилагат същите документи и заповедта по ал. 5, изречение първо. В заявлението се посочва срокът на заместването, който не може да бъде по-дълъг от две години, считано от вписването в регистъра.
(3) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 32 от 2011 г.) Кандидатът за помощник-нотариус по заместване полага изпит само за първия заявен срок за заместване при условия и по ред, определени с наредба на министъра на правосъдието след съгласуване със Съвета на нотариусите.
(4) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Изпитът по ал. 3 се провежда от комисия в състав: представител на Министерството на правосъдието, определен от министъра на правосъдието, един нотариус и един инспектор-нотариус, определени от Съвета на нотариусите.
(5) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 32 от 2011 г.) Комисията по ал. 4 представя протокола с резултата от изпита на министъра на правосъдието, който в 7-дневен срок издава заповед за вписване в регистъра на Нотариалната камара. Заповедта за последващо вписване се издава в 7-дневен срок от подаване на заявлението по ал. 2.
(6) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 30 от 2006 г., в сила от 12.07.2006 г.) Заповедта по ал. 5 се обявява на кандидата и на Съвета на нотариусите и може да се обжалва по реда на Административнопроцесуалн ия кодекс.
(7) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 18 от 2003 г.) Заместването по ал. 1 се вписва в регистъра на Нотариалната камара, като се прилагат съответно чл. 41 и 42.
(8) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2006 г., в сила от 19.05.2006 г.) Министерството на правосъдието събира държавна такса за изпита по ал. 3 в размер, определен с тарифа, одобрена от Министерския съвет.
Секретарката няма нищо общо нито с нотариусите, нито с помощник-нотариусите, нито със заместник помощник-нотариусите... И следващият път ти чети преди да спориш... Толкова ли е трудно, вместо да слушате хората какво говорят, да отворите и да прочетете, просто за да сте сигурни, за да може да защитите мнението си???!
JoLLiE92
12-27-2012, 19:52
Говорила съм с майка ми по въпроса и знам, че нейна позната е помощник-нотариус без заместване и няма висше юридическо образование. Което (отново) НЕ Е нормално. Такава хубава тема, да не я осираме с безсмислени спорове, моля :)
Еми аз ти казвам, баща ми е нотариус от 2000 година, мама от 2003 - 2004 е помощник нотариус при него, и двамата имат образование, пратих ти и закона, това, че може тази жена да работи, например като секретарка при нотариус, не означава, че е ПОМОЩНИК-НОТАРИУС, другият вариант и да правят някакви схеми, измишлиотини, но не ми се вярва, все тая.... И аз съм на мнение, че няма смисъл да спорим, но все пак, ако ще казваме някои неща, нека защитаваме мнението си... :) Приятна вечер :)
Wednesday666
12-27-2012, 20:11
АЗ ЛИ ГИ ИЗМИСЛИХ?? Момичето каза, че може да си нотариус с Публична администрация. А по мои наблюдения за завършилите право няма достатъчно работа, та сульо и пульо да наемат. Но всичко става с пари и връзки в тази система. :)
Казах, че има възможност да се учи магистър право след завършен бакалавър публична. И съм чувала за подобно нещо, не съм казала, че всеки така ще се уреди.
JoLLiE92
12-27-2012, 20:13
Казах, че има възможност да се учи магистър право след завършен бакалавър публична. И съм чувала за подобно нещо, не съм казала, че всеки така ще се уреди.
Абе .. да си спорят без да четат мненията :) Колкото искат. Както казах не сме дошли да спорим тук. И Btw ти отговорих ;д
Wednesday666
12-27-2012, 20:15
Абе .. да си спорят без да четат мненията :) Колкото искат. Както казах не сме дошли да спорим тук. И Btw ти отговорих ;д
То е много лесно да скачаш ей така, като си нямаш друга работа просто.
Ей сега ще видя ;д ..
С правото, когато и да го учиш излизаш степен МАГИСТЪР. А момичето обясняваше, че от други специалности ти зачитат някои изпити... това е така... Лека вечер от мен :)
JoLLiE92
12-27-2012, 21:02
Майка ми учи първо педагогика , после право. Двете имат доста общи изпити в началото, не са и признали НИТО ЕДИН! ;)
За прическа мислили ли сте ? Пусната/вдигната...някакви интересни работи ?
pet1tety
12-28-2012, 12:11
Аз изобщо не съм мислила,нямам ни най-малка представа с каква прическа ще съм.Ще се радвам да ми дадете няколко предложения,може да си харесам..... :)
fakesmiles
12-28-2012, 12:26
Първо трябва да помислиш какво позволява твоята коса и как ти се харесваш най-много.Тъпо е да отидеш на бала си с някаква екстравагантна прическа,с която би се чувствала неудобно.Разбира се,ако ти харесва вниманието върху теб,можеш да експериментираш с какви ли не чудеса по главата си,ако не - заложи на нещо традиционно като нисък/висок кок или накъдрена по някакъв начин коса или пък нещо с плитки :)
pet1tety
12-28-2012, 14:38
Косата е едно от нещата които харесвам най-много във външния си вид ,не бих експериментирала с нея по какъвто и да било повод!
fakesmiles
12-28-2012, 14:55
Избрала ли си си вече рокля? Все пак прическата е хубаво да се съчетава с модела и стила на роклята :)
pet1tety
12-28-2012, 16:19
Да.Може да се каже.Харесала съм си само 1 рокля, с много як гръб и затова мисля,че ще е добре да съм с някакъв кок,за да може за се вижда по-добре роклята..... :ДД
JoLLiE92
12-28-2012, 16:26
Има едни опашки, които са като с пръчка. Където е ластика стърчи коса назад и от някъде по-назад пада. ;д изключително неясно го казах, някой знае ли за какво говоря и как се казва?
все едно както е ей това така назад, само че по-тънко и на края следва опашка
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/429877_2744633014319_1815172171_n.jpg
pet1tety
12-28-2012, 16:44
Аз се сетих за какво говориш,но не мисля че това е моята прическа.....
Какво е днешното ти въпросче?Все пак каза, че ще продължаваш да задаваш... :Р
JoLLiE92
12-28-2012, 16:56
Днешният ми въпрос е с какви бижута мислите да сте на бала :)
п.с. за прическата нямах предвид ти да си направиш, ами от много време се опитвам да разбера как се прави това нещо, че много ме радва ;д
Не мисля да давам пари за злато или сребро.Ще си взема някакво хубаво колие,обеци и гривна от Bijou Brigitte или друг подобен магазин.
ооо,никаква идея...предпочитам само една нежна гривна ИЛИ обици...не си падам много по джунджуриите
JoLLiE92
12-28-2012, 17:25
Среброто в момента е скъпичко .. златото не знам, не мисля, че ми е за годините, нито ми отива :D
Тук имаме едни магазини като Bijou Brigitte само че доста по-евтини, иначе нещата са същите като в останалите имитационни магазини, а и редовно има нови неща. Голям фен съм им :cool:
Аз за бала си търсех твърда гривна. Обожавам бижута по ръцете си. Но не можах да си харесам.. във всички магазини имаше едни и същи, които бяха хубавички, но бяха едни и същи навсякъде .. не ме кефи идеята да дам толкова пари и някой друг да има същото. Накрая просто видяхме едни обици и пръстен комплект и бях с тях. Беше любов от пръв поглед. Момичето в магазина още ме помни като онази, която си купила "хубавите обици" :D :---)
fakesmiles
12-28-2012, 17:50
За готини бижута,които няма всеки втори разтърсете се в английски сайтове,които доставят до България - разнообразието е огромно,често има намаления :)
асос,некст,топшоп,по моя бал рових в много но съм ги позабравила
JoLLiE92
12-28-2012, 18:09
Честно казано далеч по-уникални и достъпни неща може да се намерят по магазинчетата с малко повече обикаляне. В тея сайтове си харесах само една гривна за 50-60 лири и един пръстен за 90 ;д
JoLLiE92
12-28-2012, 18:15
ИСКАМ ВТОРИ БАЛ И ТОЙ ДА МИ Е КАВАЛЕР!
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/483173_577855968897668_1359121145_n.jpg
Аз искам Вин Дизел да ми е кавалер И СЛЕД бала ,ама . . . :D
JoLLiE92
12-28-2012, 19:48
И на него няма да откажа! И Джейсън Стейъм! ;д
Впрочем, ще имате ли кавалери? На някои места си е традиция. :)
anonymous708973
12-28-2012, 20:02
А кой е пичът на снимката? Доста е стабилен.
Абе, ние уж помежду си ще се разбираме за кавалери... ама аз не ща. Не виждам никакъв смисъл да имам кавалер, чиято роля е да ме хване под ръка докато влизаме в хотела.
JoLLiE92
12-28-2012, 20:06
Лазар Ангелов. :)
п.с. I believe, че ако някой реши да ти е кавалер, приятелят ти ще се погрижи онзи да си изяде обувките ;д
Ами...мислех,че искам да имам,но сега мисля,че е по-добре за мен да нямам ! :D
Демек...не,няма да имам(за сега).
Не знам дали няма да е добре обаче да имам...Да ме наглежда някой,че ако се напия... :D Ама ще гледам да не се напивам,всичко умерено ! Ох...има време...това да ми е последната грижа.
NqkfaNikakva21
12-28-2012, 21:47
Ако сте с високи обувки и ще ходите повечко пеша, кавалерът е доста полезен .. :Д
JoLLiE92
12-29-2012, 07:16
Къде ще ходят пеша? :D На разходка в парка да полеят цветенцата :D При нас нямаше грам ходене пеш. Максимума дето от паркинга под блока на класната до тях и обратно, но ми бяха супер удобни обувките и не помня да ме е боляло.
pet1tety
12-29-2012, 07:31
За бижута,също не съм се замесляла сериозно,само гривна съм си харесала но не е нито злато,нито сребро.Не искам да давам толкова много пари за бижута.Ще си взема от някой магазинче за джунджурийки.
Аз няма да имам кавалер на бала.Ако други имат,аз пак няма да имам.Така съм си решила...
Това имаше предвид,нали http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=bg&sa=N&tbo=d&biw=1014&bih=297&tbm=isch&tbnid=Agy1H9pu9R-ZYM:&imgrefurl=http://www.nivea.bg/Experience/hair-care/lookbook/trend-view/5-pony&docid=j5vAHTjhzE66KM&imgurl=http://www.nivea.bg/-/media/NIVEA/international/hair-care-experience/lookbook/trends/10_Big.ashx&w=392&h=392&ei=2areUKnAMsW1tAbv9YHABg&zoom=1&iact=hc&vpx=662&vpy=-40&dur=6&hovh=224&hovw=224&tx=143&ty=153&sig=113587480127867878700&page=2&tbnh=147&tbnw=148&start=7&ndsp=13&ved=1t:429,r:12,s:0,i:121
аз поне това разбрах.....
JoLLiE92
12-29-2012, 07:42
Нещо такова, само че това което е завитото тънко като пръчка и по-дълго назад. Доста екстравагантно е.
Аз мразя да имам нещо по врата. Не обичам. Нося бижута на ръцете си нося всякакви гривни и пръстени, но не обичам колиета. Маминка ми (баба ми) като видя обиците и пръстена каза "ама .... няма ли да имаш нещо? поне едно тънко синджирче сложи" :D :D :D А те обиците са доста тежки и не върви да има нещо друго, дори да носиш колиета. Но аз не понасям. Тя миличката не можа да понесе как нямало да имам :cool:
http://www.vbox7-mp3.info/%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B9-vbox7-9f7d3bf3-%D0%A0%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B0%20%D0%B D%D0%B0%20%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%20% D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0 %B8%20%D0%A2%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BE%2 0-%20Tornado%20-%20Twisted%20Only%202009.html
Ей като на тая прическата,това имаше предвид JoLLiE92 .
Иначе ... аз май няма да имам дълго ходене ,но никога не се знае де.Общо взето ще е с колата до даскало,там някакво време,после от там до Шератон(което е доста близо до училище) и после ... бог да ми е на помощ след ресторанта :D
Но съм решила токът да не ми е повече от 9-10 см. Няма смисъл лично за мен . :)
оооо за прическа съм казала, нещо спуснато, небрежно , без никакви изкилифещени истории.
Wednesday666
12-29-2012, 08:18
Мале, ние не ходихме до класната.
Бяха й казали, че ще отидем с един цигански оркестър да я вземем и тя ни беше казала - " Аха, и ще сте първия випуск, отишъл на абитуриентска без класна " :D ..
купих си рокля :3
но ще я видите по-натам
за обувките по поръчка ми стана интересно,всякакви модели ли правят? Черни кожени високи затворени обувки с червена подметка мейби?
за прическа -нещо супер , супер семпло
http://prikachi.com/images/949/5669949g.jpg
http://prikachi.com/images/950/5669950K.jpg
http://prikachi.com/images/951/5669951o.jpg
http://prikachi.com/images/952/5669952q.jpg
http://s4.favim.com/orig/50/curly-hair-hair-hairstyle-taylor-swift-Favim.com-446457.jpg
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTKu8F-227TCg411K_ij4KJ7SHWhpdf_3tdPZs14-gK-VGIFmxGm5gu8VJTYw
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT-nMMnp4U5p2EFv5NdidP82ZxGHGYy1riFAQpzaV5ibAP_fuptnv QeBSptgw
гримът ще е опушен + червено червило сигурно
за кавалер-приятелят ми няма да иска и си мислех за едно момче от моя клас, което ще го питам като отидем на училище :Д
Да разбирам ли,че роклята е червено и черно? :D
Иначе честито ! :)
NqkfaNikakva21
12-29-2012, 09:35
Ами, в Благоевград има практика да се обикаля центъра и затова :Д
JoLLiE92
12-29-2012, 09:47
http://www.vbox7-mp3.info/%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B9-vbox7-9f7d3bf3-%D0%A0%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B0%20%D0%B D%D0%B0%20%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%20% D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0 %B8%20%D0%A2%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BE%2 0-%20Tornado%20-%20Twisted%20Only%202009.html
Ей като на тая прическата,това имаше предвид JoLLiE92 .
нищо ама нищо общо ;д горното имаше доста повече връзка. Значи съвсем стегната коса, никакви такива извращения стърчащи и опашка. Трябва да ви го нарисувам! :D Тая прическа е нещо средно между гнезно, лайно и какавида :razz:
bloodyF кажи само цвета ;п По принцип съм против червено червило с опушени сенки. Когато слагам такова, слагам само една лекинка очна линия и това е. Не гледай, че на снимката съм намазана! ;д Беше само за снимка, не съм излизала в този вид.
NqkfaNikakva21 тук всяко училище има различна традиция, моето се снима на един паметник в морската, до където стигнах без дори да усетя , че съм на токчета. Явно адреналина си казва думата :D
Wednesday666
12-29-2012, 09:51
за обувките по поръчка ми стана интересно,всякакви модели ли правят? Черни кожени високи затворени обувки с червена подметка мейби?
Понеже ти е по-близо - за Кюстендил става дума, отиваш на място, избираш си модела, цветовете, плата, токчето, абсолютно всичко. Няма да ти излезе повече от 100 лева, моите бяха 99 точно :D .. Ако имаш желание ще ти кажа там името на компанията и т.н. :) ..
П.П. Червено червило и опушен грим е лоша комбинация.
Ако ще е опушен - нещо по-светличко, примерно телесно или мнооого светло розовко, по-добре ще е
Да разбирам ли,че роклята е червено и черно? :D
Иначе честито ! :)
не , но благодаря : )
Джоли, изненада
ама може би за опушено+червено червило си права
дайте предложения за грим, различен от опушен
anonymous708973
12-29-2012, 10:16
Лазар Ангелов. :)
п.с. I believe, че ако някой реши да ти е кавалер, приятелят ти ще се погрижи онзи да си изяде обувките ;д
О, не, моят изобщо не е от тоя тип ревниви :) На самия бал няма да го пуснат, но в дискотеката ще си го взема с мен :)
Демек това е лоша комбинация ? Или имате друго предвид?
http://joonbug.com/media/q7Uc9GOzax5/retro.jpg
http://www.sickathanaverage.com/wp-content/uploads/2012/09/4187
http://www.eyeshadowlipstick.com/wp-content/uploads/2010/11/red-lips-freckles.jpg
JoLLiE92
12-29-2012, 10:18
Ако си държиш на червеното червило, аз съм за очна линия - ретро стайл. Една моя позната беше на бала си с червена рокля от клипа на Малина и Азис, но червена + дълга руса коса на плитка + обица на устната като на Мерилин + опушени очи + червено червило да отива на роклята. Гримьорката си спомням как подчерта "червено червило пожела" тоест че тя е силно против, но не може да и каже няма да ти сложа като си плаща ;д
Ще ходите ли на грим или ще се правите сами? :) На мен гримът ми излезе общо 50 лв - 20 пробен и 30 грим , което ако пак имах бал по-скоро бих си взела някакви качествени продукти с тея пари, може и да дам повече, но ще ми останат после и ще бъде както аз съм свикнала да се виждам :)
p.s. Sunset, на мен това ми е малко прекалено. По-скоро това е човекът : http://www4.pictures.stylebistro.com/gi/Dita+Von+Teese+Makeup+Red+Lipstick+UEBQAfErrp5l.jp g
или
http://www.realbeauty.com/cm/realbeauty/images/7O/rby-gwen-condenast-mdn.jpg
anonymous708973
12-29-2012, 10:30
Знам, че по всевъзможните списанийца пише да не се набляга едновременно на очи и устни, обаче доста пъти съм ходила на бар с черни сенки и червено червило и е стояло трепач.
О, аз за грима ще ходя при професионалист, но с триста изисквания :д
Мислех си при тоя на Николета Лозанова, ама ми се свидят толкова пари.
JoLLiE92
12-29-2012, 10:31
О, аз за грима ще ходя при професионалист, но с триста изисквания :д
Мислех си при тоя на Николета Лозанова, ама ми се свидят толкова пари.
съвет - запази си час в много близкото бъдеще :D
колко пари взема този на Николета? и кой е?
anonymous708973
12-29-2012, 10:41
Забравих му името, взима 100 лв.
Вярвам,че има разлика между това
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdl5uhCu7d1rl8yi0o1_500.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-h9uvp8umdjg/UI6rw3ARLzI/AAAAAAAADwU/5FzrQKeqB2A/s1600/jewelsmokey4.jpg
и това
http://cdn03.cdn.socialitelife.com/wp-content/uploads/2011/10/various-celebrities-bad-make-up-10112011-01-675x900.jpg
:D
Но според мен,ако е направено както трябва ,стои супер. :)
Аз ще си ходя на професионалист,даже мисля,че знам и къде,но ще проверя още няколко места.Най-вероятно няма да си правя пробен грим и прическа,не,че не искам,но на майка ми и идват повечко парите и каза,че няма да има възможност.Слава богу,че това,което искам като грим и прическа ще е хубаво,семпло и нежно,няма да се впрягам за определени неща.
JoLLiE92
12-29-2012, 10:47
Моята платих главно за уменията и, продуктите, които ми сложи изобщо не бяха качествени. Моите фон-дьо-тен и спирала (поне тези забелязах) са много много по-качествени. Хубаво ме нарисува иначе, ама супер бързо се изтри тоя грим. Така че бих си взела един качествен фон-дьо-тен , една хубава спирала .. повечето неща си ги имам хубави , де. Единствено бих взела някакъв спрей, който да запечатва грима. Харесах си на МУА някакъв такъв. И така, бих се направила сама ;д Или бих извикала приятелка, която умее. 50те лева бяха излишен разход сякаш.
Забавно ми беше с тея гримове някои как решаваха да минат по тънката лайсна :cool: Запазват си час за грим и на пробен или не ходят, или го ползват за Нова Година :D А то се ходи седмица - две преди събитието, да решите какво да е точно и т.н. , за да не го измисляте на 24ти от воле.
complicated_
12-29-2012, 10:56
Аз рокля съм си избрала горе-долу какво искам,но след нова година ще се срещна с едно момиче,което ще я насоча към нещо и тя ще ми нарисува 2-3 модела да си избера :) Прическата искам да е нещо пуснато-по семпло,за грим си нямам идея ;д А колкото до бижутата мойте ще са изработени по поръчка спрямо роклята :)
anonymous708973
12-29-2012, 10:59
или го ползват за Нова Година :D
Това е добра идея, на мен ми допада. :)
JoLLiE92
12-29-2012, 11:03
Това е добра идея, на мен ми допада. :)
Пробният грим не е с тая цел. Не се прави пълен, само мацвате някой фондьотен, някоя сенка, за да знае какъв цвят си и т.н. После се трие. :)
complicated_ супер яката идея за бижутата! :) Има уникални ръчни изработки. Разбира се има изглеждащи сякаш племенника ми ги е дялкал от коркова тапа, но има и страхотни. :D
Абе тя гримьорката ,ако е добра и в деня на бала да те гримира,няма да е проблем.Е,ще дадеш около 100лв за един път,ама е друго да дадеш още 100 за пробен,да се харесаш напълно и малко си е без файда,че си ги дала,щото нямаш забележки.Демек...могло е да се разминеш с едни 100 лв. Другото пък е да не е от най-добрите и да направиш пробен грим за 50-60 лв ,да видиш кое ти харесва,кое не и после на самия бал пак...Така погледнато парите са горе-долу едни и същи,обаче вече да се намери стабилна гримьорка и фризьорка в София,където цените не са никак ниски,нека си признаем,е...трудничко е. Поне аз така си мисля де.
Пък вече ако на някой не му е проблем да дава без значение нужната сума за пробни прическа и грим,още по-добре за него.
JoLLiE92
12-29-2012, 11:11
На мен ми излезе 50 общо - нормалният и пробният. Маникюрът и педикюрът бяха около 30-40 , бяха УНИКАЛНИ! :) Най-добрата маникюристка имам на целия свят! Прическата ми излезе 20тина с пробната. Бижутата около 200. Обувките за бала 50, за изпращането 60. Дрехите за изпращането към 50-60 - панталон, обикновен потник и загъвка :) Нося си ги все още честичко
Роклята - 590. Хотела - 180 за една вечер, 220 или 240 беше за две. Фотографът ми излезе 66 защото исках и видео, 33 беше само за снимки.
Моят бонус за някои неща е, че съм от по-малък град, където си правих грима, прическата и маникюра. Във Варна щеше да ми излезе повече прическата и маникюра, гримът щеше да е пак толкова. И от трите съм доволна, но грима пак казвам бих си го направила сама. Маникюрът просто беше уникален! Адски доволна съм.
Салонът,в който принципно ходя и където може би ще ме гримират ,пробният грим е 80лв. За прическата не съм питала,но мисля,че пак е някъде толкова. Така,че общо майка ми да даде около 320 лв ... никъв шанс :D
Иначе блазе ти , още повече щом си доволна и от маникюра ,значи всичко е било супер. Между другото в кой град си ? :)
JoLLiE92
12-29-2012, 11:23
От Провадия съм по принцип, но си живея във Варна и всички приятели са ми там и т.н. За бала ми беше въпрос откъде да тръгна, къде да облека роклята, къде да си направя грим прическа и маникюр ... Накрая реших ,че това е повече за майка ми и че от вкъщи ще си я облека и преди да тръгна ще си направя прическата и грима (маникюрът беше на предния ден). И не съжалявам :) Маникюристката ми специално във Варна по-добра няма. Фризьорката ми си е моята и знае точно какво искам.
Абитуриентки ,какво правите през ваканцията ? Учите ли или мислите за рокли,обувки,бижута и грим ?? Аз нито едно от двете :( мисля тези дни да сядам вече сериозно да уча, че матурките наближават (не ми се мисли )
pet1tety
12-29-2012, 11:24
http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdl5uhCu7d1rl8yi0o1_500.jpg Това много ми хареса.
Аз за грима сигурно ще кажа на приятелка да ме направи,но може и сама.Справям се много добре с грима,а маникюра сама си го правя със сигурност.Лакирам толкова много хора, а остава мене си да не направя.Това ще е абсурдно.Все пак това е едно от любимите ми занимания.А и се справям перфектно (не,че се хваля)....
Wwwooow
Абитуриентки ,какво правите през ваканцията ? Учите ли или мислите за рокли,обувки,бижута и грим ?? Аз нито едно от двете мисля тези дни да сядам вече сериозно да уча, че матурките наближават (не ми се мисли )
Аз и за двете мисля.От няколко дена уча,ама да видиш какво учене пада,чак се изумявам от себе си.Аз по-принцип съм много сериозен човек и каквото си наумя винаги го правя,но не съм и предполагала,че мога да бъдо толкова усърдна в това,което правя и много си се кефя.... :Д
Имам си режим на учене за всеки ден по БЕЛ и АЕ . Сметнала съм как да си оползотворя ваканцията . Даже съм измислила,какво да направя ,ако ми изникне нещо и не мога да си свърша работата :D
Е,понякога не ми се учи и ми е скучно,но си знам,че е за мен и няма мърдане...aко искам да прокопсам :D
Violenza
12-29-2012, 11:29
Пробният грим не е с тая цел. Не се прави пълен, само мацвате някой фондьотен, някоя сенка, за да знае какъв цвят си и т.н. После се трие. :)
Точно пък пробният грим е за да видиш как ще изглеждаш окончателно. Представям си ти при какви си ходила.
За девойките от Пловдив - мога да ви препоръчам на ЛС гримьора, при когото аз ходех. Изключително доволна останах. Направи ме точно както аз исках и гримът не мръдна. Но под 120-30лв няма как да излезе.
JoLLiE92
12-29-2012, 11:34
pet1tety този грим ми харесва! :) Но не е според мен "опушен" както си го представям поне :D
Violenza то ти ако не спориш с мен, кой :) Трябва да се видиш, да. Друго имах предвид. Че ходят на грим съвсем различен от балната рокля за Нова година отиващ на облеклото им за Нова година. Пробният се прави когато знаеш каква рокля имаш, не много време преди бала, за да запомни момичето точно какво да сложи. Как да запомни ако е било преди 5 месеца? Те решават да ползват малко по-евтиния "пробен" грим като бонус за новогодишен. :)
anonymous708973
12-29-2012, 11:38
pet1tety този грим ми харесва! :) Но не е според мен "опушен" както си го представям поне :D
Violenza то ти ако не спориш с мен, кой :) Трябва да се видиш, да. Друго имах предвид. Че ходят на грим съвсем различен от балната рокля за Нова година отиващ на облеклото им за Нова година. Пробният се прави когато знаеш каква рокля имаш, не много време преди бала, за да запомни момичето точно какво да сложи. Как да запомни ако е било преди 5 месеца? Те решават да ползват малко по-евтиния "пробен" грим като бонус за новогодишен. :)
Е, сега... винаги има начин да натъкмиш нещата цветово.
Violenza, пусни ми едно ЛС, моля те + (ако може) снимки от бала с грима.
Джоли, пусни и ти снимка на маникюра, моля те :)
JoLLiE92
12-29-2012, 11:46
Само да издиря снимка :)
http://prikachi.com/images/607/5670607h.jpg
http://prikachi.com/images/608/5670608N.jpg
http://prikachi.com/images/609/5670609U.jpg
Не че са нещо велико. Но е много професионална. Тези аз си ги избрах, по-точно избрах друг модел цветенца, но на много дълги нокти бяха и тя ми ги измисли като за мен. Роклята ми е лилава и ноктите на ръцете бяха френски + декорация на черен фон, а на краката декорацията беше на лилав фон, за да изпъкват на черните ми обувки. :) Само като видиш как преливат цветята .... тя слага по 50 хиляди цвята, рисува си .. няма шаблони няма простотии .. Трябва да я гледаш как работи, изумителна е.
Освен това единият нокът ми се счупи и е ноктопластика. Не му личи грам! :---)
complicated_
12-29-2012, 12:26
JoLLiE92 - Честно казано ако вуйна ми не ги правеше,можеби нямаше да се сетя за тази идея ;д и да има някои,които си оставят пръстите,но тези,които тя ги прави ми харесват,а и доста магазини работят с нея :)
pet1tety
12-29-2012, 12:34
Определено не и опушен,но е много красив
Маникюра ти е страхотен,много ми харесва и аз си правя подобни цвечета и много ги харесвам
NqkfaNikakva21
12-29-2012, 12:37
bloodyF ,
аз грима си го правих при Камелия (препоръчаха ми я), гримира там при зелената аптека (като тръгнеш от пощата (където са пиците на парче и от другата страна има магазин за бельо) нагоре, едно с решетки е такова :Д
взе ми 30лв, без пробен грим, останах доста доволна :)
fakesmiles
12-29-2012, 12:50
bloodyF Честита рокля!
Според мен може да се комбинира червено червило с опушен грим.Все пак опушено не значи непременно изцяло черно.
На подвижния клепач цвят шампанско,затъмнено с не много тъмно кафяво или тоуп би стояло много добре.
С издължена черна очна линия има много готин пин-ъп ефект,който отива на много хора :)
Момичета,знаете ли ,за какво се сетих току що?? :(
Чували ли сте на някого да са му откраднали нещата на собствения му бал?
Примерно ,като сте на дансинга и сте си оставили чантата с парите,телефона,личната карта в сепарето ,няма ли да ви е страх някой да не ви пребърка?
Щото все пак това са абитуриентски чантички, не е като да си с дънки и нещата да са си в теб...Та се зачудих,вие смятате ли да предприемете нещо по въпроса?
Аз май единственото,което мога да направя е да си взема от нас обикновения телефон на баба ми,вместо да нося моя ;д
Да ви кажа, на мой бивш така му откраднаха фотоапаратчето от дискотеката и му отидоха доста то снимките по дяволите.
Слава богу на моя бал нямаше такива случки, в ресторанта всичко си беше ок, а в дискотеката, чантата си беше при мен. :)
JoLLiE92
12-29-2012, 13:02
Момичета,знаете ли ,за какво се сетих току що?? :(
Чували ли сте на някого да са му откраднали нещата на собствения му бал?
Примерно ,като сте на дансинга и сте си оставили чантата с парите,телефона,личната карта в сепарето ,няма ли да ви е страх някой да не ви пребърка?
Щото все пак това са абитуриентски чантички, не е като да си с дънки и нещата да са си в теб...Та се зачудих,вие смятате ли да предприемете нещо по въпроса?
Аз май единственото,което мога да направя е да си взема от нас обикновения телефон на баба ми,вместо да нося моя ;д
Аз лично не съм чувала такива истории. На дискотека никога не съм ходила " с дънки и нещата да са си в мен" :D ходя с малки чанти и няма проблем *чукам на дърво* В тея дискотеки толкова ли няма фейсконтрол .. Нещата ми бяха в чанта на сепарето ни, то си беше отделено от всички. Можеш да си вземеш някаква по-нормална сума пари по принцип. 50 според мен би трябвало да ти стигнат и да остане. Фотоапарати не носим, дискотеките имат фотографи. :)
DisturbiaV
12-29-2012, 13:08
С какъв цвят обувки и чанта бихте съчетали рокля,която е с такъв (може би и съвсеееем малко по-тъмен цвят) http://prodavalnik.com/photos/ad/10558073/1/
JoLLiE92
12-29-2012, 13:10
Тюркоазени! :---)
DisturbiaV
12-29-2012, 13:28
Тази година уж щял да бъде мода,но сякаш не искам да се ръководя от това...То зависи и то това на мен какъв цвят ми ходи де...Най се харесвам със синьо,но не мисля че ще е удачно.
JoLLiE92
12-29-2012, 13:33
Такова тъмносиньо отива на бежово :) Зависи от стила на роклята ти, зависи дали искаш да акцентираш с обувките, или да не изпъкват толкова. Черно може, но за моя личен вкус е прекалено обикновено. Малко шаренийка да има :cool:
Каква е роклята? Друг вариант е ако е къса и изчистена, яркочервени изчистени обувки и чанта и може би коланченце. Без да видя не мога да кажа подходящо ;п
DisturbiaV
12-29-2012, 13:44
Не ми се иска да я показвам (пък и не съм я взела още,колебая се,защото е рано) Роклята е достатъчна и не искам аксесоари,освен някакви малки обеци.Има си акценти и ако и те изпъкват май ще дойде в повече.О друга страна пък цвета е сливащ се,смисъл телесен...и ми се искаше цвят да има.
Май ще спра да го мисля този бал...прекалено много простотии има около него...
Е много ясно,никой няма да си покаже роклята преди бала,аз за тва не искам да говоря за моята :D
JoLLiE92
12-29-2012, 13:51
Телесно за рокля мисля, че не е много добра идея. Много ще се слива с теб. Аз си падам по контрасти принципно. Бежовите обувки ме кефят много, не че не ми харесва като цвят, просто ще се сливаш цялата.
DisturbiaV
12-29-2012, 14:02
Няма да бъде като кожата ми,а по тъмен цвят. http://www.google.bg/imgres?q=nude+dress&um=1&hl=bg&sa=N&tbo=d&biw=1264&bih=623&tbm=isch&tbnid=8ZB0EeTSiBfoRM:&imgrefurl=http://www.popeater.com/2011/01/16/nude-dresses-golden-globes/&docid=UnYbammNgymiuM&imgurl=http://www.blogcdn.com/www.popeater.com/media/2011/01/leighton-meester-michelle-williams-sandra-bullock-nude-dresses-golden-globes-590bes011611.jpg&w=590&h=408&ei=oAXfUMLlE4m0tAbf9oDQAw&zoom=1&iact=hc&vpx=307&vpy=310&dur=2314&hovh=187&hovw=270&tx=191&ty=67&sig=102267136992746865294&page=2&tbnh=139&tbnw=206&start=30&ndsp=40&ved=1t:429,r:33,s:0,i:190 ето така (без първия пример :Д) Просто трябва да оцеля в каталога (мисля си за цвят капучино,или цвят като на картинката с Джулия Р.)
JoLLiE92
12-29-2012, 14:09
Коя Джулия?? :D Не знам, теб ако те кефи, аз си обичам контрастите. :) Ако е дълга, обувките няма да се виждат .. Може да са шампанско.. или нещо в гамата на роклята, една идея по-тъмно. Обаче точно тея 3те ми идват ужасно безформени. А тюркоазеното не ти го казах защото е модерно, аз си го харесвам. :) Ако харесваш синьо, кво пречи да са сини?
bloodyF ,
аз грима си го правих при Камелия (препоръчаха ми я), гримира там при зелената аптека (като тръгнеш от пощата (където са пиците на парче и от другата страна има магазин за бельо) нагоре, едно с решетки е такова :Д
взе ми 30лв, без пробен грим, останах доста доволна :)
снимки имаш ли?
на мен ми казаха за някаква в Еленово, пак 30 лв, много добра била, ще видя
може накрая да си купя един хубав фдт+перли/пудра и да ме гримира една приятелка..няма да е фатално , а и ще ми останат гримове после..
fakesmiles , мерси:)
sunset, в ресторанта е супер светло, shiny и т.н., там не се притеснявам
малката ми чантичка ще е до мен на бара или прибрана под бара (познавам вече всички в самото заведение, приятелят ми работи там) и мисля че няма да имам проблем, а и вътре ще има телефони+цигари+пари, така че не се притеснявам много, много
Ясно...само при мен ще е хаос явно тцтцтц :D
JoLLiE92
12-29-2012, 15:47
Ясно...само при мен ще е хаос явно тцтцтц :D
Защо? :)
Защото не знам в каква дискотека ще бъда.До колкото си познавам съучениците или ще е някаква дупка,или нещо много скъпо. Пък шанса за 'светла' дискотека и това да познавам някого от персонала е нулев ;д
Ама знам ли,може да измисля някоя хитрост и да си прибера парите с личната карта при мен,без да се виждат. Така ще съм по-спокойна.
Нещо от сорта на жартиери с джобче хахахахах :D
JoLLiE92
12-29-2012, 16:08
"светли" дискотеки не познавам :D не познавах някого от персонала, но си беше лачена и нямаше никакви проблеми. :) Последно дупка ИЛИ скъпо? ;д то или към едното, или към другото залитат хората. Не към двете едновременно.
Изобщо не съм се замисляла дали ще ми откраднат нещо, само маминка ми като каза да съм си пъхнела едни 50лв в чорапа в куфара щях да я замеря с нещо. :D :D :D :D
therichbitch
12-29-2012, 21:44
Е много ясно,никой няма да си покаже роклята преди бала,аз за тва не искам да говоря за моята :D
ЪЪ, имаше една тема специално за бала и хората си показваха роклите, защото са.. просто парче плат. Впрягате се прекалено много.
JoLLiE92
12-29-2012, 21:55
ЪЪ, имаше една тема специално за бала и хората си показваха роклите, защото са.. просто парче плат. Впрягате се прекалено много.
На една моя позната наистина и откраднаха идеята за роклята. Иначе си права, че не бива да се впрягаме чак толкова, но никога не знаеш. Как се смях когато едно момиче така ми каза, че няма да ми каже каква и е роклята да не би да и открадна УНИКАЛНАТА идея, после се оказа, че е от клипа на Малина и Азис :cool: дето всяко Ферхунде иска такава. ;д
Violenza
12-30-2012, 08:53
Какво да си гледам? Пишеш уникални простотии масово и аз ти контрирам, кое не разбираш? А за пренебрежителното ти отношение към изборите на останалите да не говорим. Грозна работа.
Пробният грим НЕ е за да ти мацне тук там да види какво да ти сложи, това се прави на място. Той ако не може един фдт да ми избере и затова да трябва пробно да ходя, ще да е голям гримьор.
А това, което в този пост си описала - да, тук съм съгласна с теб, че така му се губи смисълът на този пробен грим.
Е, аз не се впрягам.Просто предпочитам да си я знам само аз и семейството ми.Не искам акъл от никого,не искам мнението на никого и за това за мен няма смисъл да я пускам преди бала.Избрала съм си я и толкоз,няма какво да му гледат другите.
Иначе за въпросната тема,те обсъждат рокли от интернет,на известни личности или си пускат роклите момичета,които вече са имали бал преди 1,2...и тн години. Влизам в темата и съм го забелязала.
move on to the next topic ,bitch
therichbitch
12-30-2012, 12:42
ти пък, злобарке, къде се буташ да ме апострофираш във всяка тема, просто мълчи
ти пък, злобарке, къде се буташ да ме апострофираш във всяка тема, просто мълчи
не, само в моите
сега можеш да напуснеш и да ни удостоиш с НЕприсъствието си.
Кучки мили мои , успокойте се ...не го мислете...кака ви е с кръвно 100 на 35 и мааа шоколади и отслабва пак. дали не ми е кеф.
maximxxl
12-30-2012, 18:25
АЛОООООООООООООООООООООУ съквартиранчиччеее, не се караййтее, бийтии съ :D шегувам се , разбира се. малко offtopic като започнахме веднъж да броиме до 12 на шега разбира се, още е рано , директорката излиза и разпраа "кво броите, бее, половината от вас няма да вземат матурите!! :D :D :D шемет голям е ;)
pet1tety
12-30-2012, 20:40
Тя много е права вашата директорка.Аз като знам моите съученици колко "добре" пишат направо се отчайвам :Х Как може да пишеш мУтив,ютУя и още милион глупости.........А и случайно ако не знаета автора Хаджи Димитър..........А за втората им матура,която е биология просто не ги виждам.Сигурно ще сложат мозъка на мястото на сърцето.....Абе какво да ви разправям....КОШМАР!
pifiella
12-30-2012, 20:43
И се чудя защо вече не пишат момчета в темата за 12 клас,ами да,защото 10 страници се пише само за рокли и обувки.
Ало,Земята ви вика да се опомните!
Не сме ви завързали и задължили да ни четете постовете и едва ли не,да ни чакате да приключим,че да заговорите за учене,матури и тн, нали ? Смятам,че няма нищо лошо човек да отдели време и на тая част. Да тръгнем да си броим страниците на дадена тема ли,какво?
maximxxl
12-30-2012, 20:54
И се чудя защо вече не пишат момчета в темата за 12 клас,ами да,защото 10 страници се пише само за рокли и обувки.
мда, по-добре не можа да го кажеш...като отворя форума и като видя, че пак се водят дъъъъъъълги и скуууучни постове за рокли и веднага го затварям, ма са коментирах, щото видях , че се джафкат нещо, та ми стана интересно :D
WHATEVER, я кажете ся за нова година къде ще сте, кво ще правите? :)
pifiella
12-30-2012, 20:59
мда, по-добре не можа да го кажеш...като отворя форума и като видя, че пак се водят дъъъъъъълги и скуууучки постове за рокли и веднага го затварям, ма са коментирах, щото видях , че се джафкат нещо, та ми стана интересно :D
Ужас бе...Сега с парцалите ще ме изядат,защото съм зла,егоистична и не искам да бъда като принцеска на бала...Пфу сакън...
maximxxl
12-30-2012, 21:11
:D :D :D нека да отвориме темата за Нова годинааааа, къде ще сте и по-важното с кого ще сте. По-големи и шумни компании ли предпочитате или нещо по-скромничко с по-малко хора? или може би нещо романтично с приятелката/приятеля? аз ще съм на една вила в планината с най-добрите ми фр + още хора , които не са ми близки, но са купонджии... още го обмислям какво да пия утре, ааа т.е. днес, вече е днес :D колебая се м/у водка и уиски. ако е водка да е финландия боровинка, ама пък не ми се дава 20 кинта за водка T_T . за уиски Бушмилс? ма и то е г/д толкова ...
pifiella
12-30-2012, 21:18
В нас съм с още 10 човека, пиене,ядене и чалга.
Wednesday666
12-31-2012, 07:41
То и теб земята те вика да се опомниш.
Щот като дойде май месец да видиш как в самото начало, ще подскачаш не само заради матурите.
К'во, на бал без рокля или без официален тоалет ще отидеш?
Като не ти отърва да четеш за рокли - казваш примерно нещо друго или просто мълчиш.
Какъв е толкова проблема?
Т'ва е форум, всеки може да пише където и каквото поиска. Ако седнем да се съобразяваме със всеки ще стане идилия просто.
аз довечера ще съм на дискотека :lol:
супер лейм, ама няма къде да се съберем, на всеки техните са си у тях, правиха ми единични оферти , но пък трябва да съм без най-добрите ми приятелки, което няма как да е и тамън ще съм и с тях, и с приятеля ми , с който образно казано ще сме заедно
надявам се да е фън и да се не напием много лошо
хубаво прекарване желая на всички :-)
и нека 2013 ни донесе много сбъднати мечти
и взети с отличие матури!
purplegrass
01-01-2013, 01:02
Молля те кажи защо си решила тая специалност...Какво те макара да я избереш ?
Сори, ама ми е много любопитно за хората, които искат да учат МО или МИО
П.п а какви са изпитите за прием ?
Ако питанката беше за мен? Винаги ми е била интересна специалността, според мен дава много възможности за равитие и специализация. Има много сфери , в които да работиш. Отваря ти вратите за чужбина ,защото до голяма степен се занимава с такива отношения. Европеистиката също е една много добра специалност и смятам,че има бъдеще.
maximxxl
01-01-2013, 20:02
ЧНГ!!! много успех през новата година!! офф яко се отрязах снощи...
purplegrass
01-01-2013, 21:00
Ако питанката беше за мен? Винаги ми е била интересна специалността, според мен дава много възможности за равитие и специализация. Има много сфери , в които да работиш. Отваря ти вратите за чужбина ,защото до голяма степен се занимава с такива отношения. Европеистиката също е една много добра специалност и смятам,че има бъдеще.
А какви са изпитите за прием ?
anonymous708973
01-01-2013, 23:48
Тя много е права вашата директорка.Аз като знам моите съученици колко "добре" пишат направо се отчайвам :Х Как може да пишеш мУтив,ютУя и още милион глупости.........А и случайно ако не знаета автора Хаджи Димитър..........А за втората им матура,която е биология просто не ги виждам.Сигурно ще сложат мозъка на мястото на сърцето.....Абе какво да ви разправям....КОШМАР!
Ако смяташ, че ти си много грамотна, викам да си помислиш пак.
piffiela, а какво да обсъждаме? Изпити? Там няма какво толкова да се обсъжда. Плюенето срещу бала... всъщност, плюенето срещу всичко винаги е било на мода. В България тийнейджърът е бунтар. Опомни се ти.
А какви са изпитите за прием ?
При мен История и Английски + оценка от дипломата и матурта
pet1tety
01-02-2013, 08:24
Ако смяташ, че ти си много грамотна, викам да си помислиш пак.
piffiela, а какво да обсъждаме? Изпити? Там няма какво толкова да се обсъжда. Плюенето срещу бала... всъщност, плюенето срещу всичко винаги е било на мода. В България тийнейджърът е бунтар. Опомни се ти.
Аз не казвам,че съм много грамотна и безгрешна.Казвам,че нивота на моите съученици е под всякаква критика.Всеки отговаря за себе си,тъй като стана дума за матурите на съучениците ни,аз казах какви са моите.Не съм казвала,че пиша без грешка.А и всеки може да сгреши,дори и този,който знае всички правила.Няма безгрешни хора.
Вие ще правите ли пробни матури в училище?
Нашите ще са през април, когато нормалните хора са в пролетна ваканция, а не като нас само 3 дни "почивка" гррр 8-)
JoLLiE92
01-02-2013, 12:55
Нашите ще са през април, когато нормалните хора са в пролетна ваканция, а не като нас само 3 дни "почивка" гррр 8-)
12 клас винаги и навсякъде имат умалена пролетна ваканция :) Не е само при вас ;)
п.с. ние пробни матури специално по математика правехме абсолютно всяка седмица и то за оценка. :)
pet1tety
01-02-2013, 13:18
Разбира се,че ще имаме пробни матури.
И както каза JoLLiE92: "12 клас винаги и навсякъде имат умалена пролетна ваканция.Не е само при вас."
под "нас" имах предвид всички дванадесетокласници 8-)
JoLLiE92
01-02-2013, 14:53
:D Ама ще ти е яко като не ставате всяка сутрин от април-май месец нататък. Направо не мога да си представя вече да ставам в 6 всяка Божа сутрин :D
:D Ама ще ти е яко като не ставате всяка сутрин от април-май месец нататък. Направо не мога да си представя вече да ставам в 6 всяка Божа сутрин :D
Това ми е най-големият ужас... аз едва ставам в 9, а в 6 съм труп 8-)
JoLLiE92
01-02-2013, 15:16
В моя университет лекциите могат да са ти когато им скимне. Тоя семестър ставах всеки ден в 6;00 и стоях всеки ден до 7 вечерта, но за сметка на това петък ми е изцяло свободен. Но така не ми оставаше време буквално за нищо, надявам се след ваканцията да е различно.
anonymous708973
01-02-2013, 17:01
Обнадеждена съм за програмата си в университета в Германия. Мога да си я направя както си искам... и понеделникът (понеже е гаден ден :д) може да си го оставя свободен, йей :д
Ние си правим редовно. По история и английски г/д всяка седмица.А по БЕЛ,когато имаме 2 часа правим 1 матура нормално ( въпросите + темата)
Като сливаме междучасието. Г/д се насъбират около 2 астрономически часа и на мен ми е достатъчно , просто темите си ги структурирам за отрицателно време, а въпросите не са от най-трудните по принцип.
anonymous708973
01-02-2013, 17:16
Четири страници тема плюс тест за два часа? Сериозно?
Ние по БЕЛ си правим всяка седмица, по немски ще почваме възможно най-скоро.
Четири страници тема- никъде не ни е задължила да го правим в пълен обем. Все пак са 2 часа,ама поне упражнявам скоростно писане.
Моята пробна матура по БЕЛ е февруари месец. :)
Wednesday666
01-02-2013, 18:00
Моята пробна матура по БЕЛ е февруари месец. :)
Вие в 18-то сте специални 8-) :*:* ..
Хахахах, да бе ,защо ? :D
Тя госпожата даже ни каза на какво на наблегнем,та знаем горе долу върху какво ще е. :D
therichbitch
01-02-2013, 19:12
Максималният обем не е 4 стр. (на редовната матура). Ако някой е по- словохотлив, може и повече.
JoLLiE92
01-02-2013, 19:14
При нас беше 2-4 страници, което както каза моята учителка значи ОКОЛО 3. Когато ти кажат 4 и ти напишеш 6 това не се гледа като бонус, а като невъзможност да влизаш в някакви поставени задачи, за което съответно ти се отнемат точки. :)
anonymous708973
01-02-2013, 19:40
На нас ни иска 4 страници, а аз пиша доооста ситничко :д
ние по математика-всеки понеделник
блах
по друго не сме правили и няма да правим
евентуално английски и български, ама по-натам към края на април
Обнадеждена съм за програмата си в университета в Германия. Мога да си я направя както си искам... и понеделникът (понеже е гаден ден :д) може да си го оставя свободен, йей :д
В кой университет искаш да кандидатстваш? :)
anonymous708973
01-02-2013, 20:16
Няколко, засега Манхайм най-много ми е на сърце.
therichbitch
01-02-2013, 20:37
При нас беше 2-4 страници, което както каза моята учителка значи ОКОЛО 3. Когато ти кажат 4 и ти напишеш 6 това не се гледа като бонус, а като невъзможност да влизаш в някакви поставени задачи, за което съответно ти се отнемат точки. :)
Не съм съгласна. Имаме поети и писатели, които са били пълни с идеи и са ги въплътили доста успешно в произведенията си. За някои от тях е смешно да се искат едни пикливи 4 страници..
Нас ни бяха наплашили, че ще ни дадат само 2 листа, т.е. няма къде да ходиш- пишеш не повече от 4 стр. Е, дадоха ни 3 или 4 листа. Еми употребих си ги меко казано успешно, нищо не са ми смъквали.
Това, че щом е дълго са локуми и глупости, е клише.
JoLLiE92
01-02-2013, 20:41
Хубаво. Аз ти казвам, че после като ти разбият точките от писането има 2 или 4 точки специално по този параграф - влизане в зададения обем. И ти го казва човек с пълните точки и без едно задраскано по есето. :)
Ако ти кажат половин страничка - половин ще пишеш. Резюмето примерно е точно изкуството да кажеш много с малко думи. Както и късият разказ. Ако искаш питай учителката си, но би трябвало да ти каже същото.
anonymous708973
01-02-2013, 21:02
Не знам дали е така, но би трябвало да се отнемат точки за малко обем или за свръхобем, както е при сертификатите на Кеймбридж например.
Винаги съм намирала хваленето с обем за нещо смешно. Аз пиша 4 страници ситно и стриктно по темата. Съученичка написва същото нещо за 6 страници и половина, защото пише с доста едри букви - такъв й е почеркът. Да слагат едно ограничение за думи +/- 50 и готово.
therichbitch
01-02-2013, 21:27
И ти го казва човек с пълните точки и без едно задраскано по есето. :)
Браво, сега искам да се замислиш кой е единственият случай, при който мога да заявя толкова сигурно, че не взимат точки за обем, въпреки че съм надвишила 4те страници. (ако все още не си се - случаят е 100/100)
И го написах като съвет, за да не се стресират хората толкова много покрай матурите, защото като цяло са елементарни.
PinkPan7her, може твоята съученичка да е казала същото като теб, но може да има хора, които имат повече да кажат и тогава пак е по темата, без излишни локуми. А ако пишеш толкова дребно, и твоето е "свръхобем".
JoLLiE92
01-02-2013, 21:32
Те затова дават от-до. На мен никога не са ми правили забележка за малък или голям текст, но се старая да си ги правя на средата на ограничението. Или просто толкова ми се получават :D :D
ВЪОБЩЕ не съм казала да се стресират, не са нещо сложно матурите. :)
Имахме една откачена учителка по английски, която ни даваше да пишем 100 думи есе - ако напишеш 101 или 99 - една единица надолу, 102 или 98 - две единици надолу :D И те така. Всеки луд с номера си ;д
therichbitch ти кога си държала матура? :)
Няколко, засега Манхайм най-много ми е на сърце.
Късмет!
Аз се надявам за Дюселдорф 8-)
DisappointedDreamer
01-03-2013, 06:06
Би трябвало да имате строг лимит от думи. Примерно минимум 800 думи и максимум 1000. Няма значение кой пише ситно и кой голямо, кой написал 4 страници и кой 6 и половина, единственото, което има значение е да сте спазили горе посоченият лимит. Ако напишете есе под минимума ви отнемат точки. Същото важи и за това, ако напишете есе над максимума.
Колкото до това, че има повече да се каже - точно това е целта на лимита. Той ви кара да изберете най-важното и да го напишете с определен брой думи. Навсякъде би трябвало да е така. В чужбина поне е.
marrcandy
01-03-2013, 07:42
Хахахах, да бе ,защо ? :D
Тя госпожата даже ни каза на какво на наблегнем,та знаем горе долу върху какво ще е. :D
Коя патка ти преподава? И аз учих там до преди 2 години,ама се спасих :д
да ви разреша споровете:
Както на матурата по БЕЛ, така и на други матури или изпити , включващи съчинения има ограничения:по езиците (с английски съм запозната конкретно) има ограничение на думите , по литература-на страниците-до 4
и както по БЕЛ, така и по всичко останало с ограничения се взимат точки, ако превишиш лимита на страниците (напишеш 5-6-7, вместо 4 или 500 думи вместо 350)
случвало ми се е на олимпиада да не мина на следващ кръг точно заради тия думички , защото бях по прекалила с 200..от тогава-седни, брой си и да не ти пука 8-)
сори за дабъл поста:
дадохте ли си парите за куверти за ресторанти ? Колко?
и на коя дата са ви баловете?
anonymous708973
01-03-2013, 08:58
85 е нашият куверт.
24 май в "Новотела" сме :)
Нашият също ще е на 24 в Аугуста /Хисар
pet1tety
01-03-2013, 10:36
Нашият също е на 24 май .Все още не сме дали пари за куверта.Очертава се да е към 60-70 лв.
DisturbiaV
01-03-2013, 11:04
Явно доста ще сме на 24-ти.Нашият ще е 80лв и нещо,което включва само салата и порция нещо си (без нищо за пиене и тн)
Нашият ще е около 60-70 лв лв - Салатка , някакви мезенца там, безалкохолно и 1 водка.уиски
нашият е на 26
м/у 60 и 80
включва салата (най-вероятно домати с моцарела и босилек, но вместо моцарела-гаден кашкавал) ,2 пържоли-свинска и пилешка с гарнитура, пастичка, кана вино на 5 човека + безалкохолни и вода
JoLLiE92
01-03-2013, 15:31
Нашият беше шведска маса, дето отначало бяхме потресени, но после се оказа много по-добрата идея. :)
NqkfaNikakva21
01-03-2013, 23:08
нашият е на 26
м/у 60 и 80
включва салата (най-вероятно домати с моцарела и босилек, но вместо моцарела-гаден кашкавал) ,2 пържоли-свинска и пилешка с гарнитура, пастичка, кана вино на 5 човека + безалкохолни и вода
Дафуя
Къде ще сте?
Моя е на 26 май в Шератон. Менютно ,цената и всичко има ето тук http://yomexbg.com/userfiles/media/Yomex_%D0%90b.Ball%20Sheraton%202012.pdf
JoLLiE92
01-04-2013, 09:35
Моя е на 26 май в Шератон. Менютно ,цената и всичко има ето тук http://yomexbg.com/userfiles/media/Yomex_%D0%90b.Ball%20Sheraton%202012.pdf
това БЕЗ нощувка ?
Каква нощувка? :D Естествено,че без... В София има много хубави ресторанти за много по-малко пари,просто училището ми винаги е било в Шератон. Опитахме се да откажем,обаче се получи егати данданията ..както и да е. Да,без нощувка е .Говорим за Шератон все пак...в смисъл логично е ,аз не се изненадах от цената,но си признавам,че са си бая пари само за ресторанта.
Дафуя
Къде ще сте?
в прословутият Ален Мак :lol:
sunset, леле..
1000 евро капаро :lol:
луди хора
ние събирахме по 5 лева...тоест 160*5=800 лева..
на мен 60-70 лева за куверт ми се виждат много , пък камоли 180.
JoLLiE92
01-04-2013, 09:45
Нашият бал преди 2 години беше в Мелия Гранд Ермитаж, познат и като най-скъпия и хубав хотел на Златни. За 180 лв имахме вечеря с програма И нощувка. А вечерята не беше от меню, което да си избираме, беше шведска маса с наистина супер много неща и имаше за всеки по нещо, което за мен е много важно, защото аз съм изключително капризна за храна. От тея вашите неща нищо не ми изглежда привлекателно и щях да съм на салата от морков цяла вечер. :D
220 или 240 беше нашият с две нощувки. А хотелът наистина беше много як. Тея вашите ... ташак ли си праят? :cool:
Едно е Златни пясъци,друго е София. Много ясно,че ще са ви такива офертите при положение,че има много класове от съседните градове/села ,които да си празнуват по черноморието в други курортни градове/села . Просто са се сетили,че ше е по-добре да направят оферта с нощувка за класовете,които не са от Златни пясъци . Принципно разстоянието от вас до Златни е колкото да отида от единия край на София до другия,обаче погледнато по-отгоре изглежда страхотна добра сделка,че няма да има нужда да се връщате до вашия град ,а ще ви е много по-удобно да останете в Златни и то във въпросния хотел.
В София няма абсолютно никакъв смисъл да се правят такива неща.Просто тук си има скъпи хотели ,ресторанти ,хотел-ресторанти и тн (както във всеки друг град) и се набляга на въпросната вечеря.Няма как да задържиш един абитуриент в хотел,ако се намира в София и е от София просто,защото ще дойдат още 500 човека приятели и познати в хотела и ще стане обърквация. За това аз лично не съм чула в моя град да се предлагат оферти ,свързани с преспиване ,много по-лесно е да отидеш на дискотека в Студентски град(където са супер много) или някъде другаде и да си поканиш приятелите с теб.
Иначе да, твоят хотел изглежда страхотно,офертата не е била никак лоша за нещата,които са предложили. Тук ако направят оферта за подобно нещо ще е доста по-скъпо,като имаш предвид ,че само вечерята ти е 180 лв. Аз знам,че Шератон от години е предпочитано място за много чужденци и хора от висшето общество.Просто няма как да е по-евтино,защото хотелът явно си има имидж и няк'ви традиции.Най-кофти е факта,че на обикновения данъкоплатец (каквито са родителите на някои от съучениците ми ,както и моите) не му е даден кой знае какъв избор.Никой не го интересува дали имаш или нямаш просто,защото кръга ,в който си е по- добре финансово. Ако ти разкажа какви са ми съучениците в класа,а да не говорим и в другите паралелки ,ще ти стане ясно защо е точно Шератон. Аз лично предпочитам нещо по-евтино и по- на сметка да излезе,от колкото тоя лукс и тези неща. Ама като сме се хванали на хорото ... ще го играем до край. ;д
JoLLiE92
01-04-2013, 10:42
То няма класове от Златни пясъци :cool: там няма училище хахахах . И няма да тръгнем обратно до Варна с градския в 5 сутринта сещаш се. ;д И във Варна има скъпи хубави хотели, но вероятно ще излезе още по-скъпо така. Пък тези от съседните градове/села си ходят в съседните градове/села. Много рядко някой да тръгне до Златни да ходи. Само училищата във Варна главно, даже някои си имат сключен договор с хотел и учениците не си избират.
Ние си ходихме на дискотека след вечерята, само че щеше да е по-удобно да бяхме в един друг хотел, в който е въпросната дискотека. Малко обиколихме Златни ;д И честно казано дискотеките в студентски не ми изглеждат особено .... приятно място. По-скоро дето беше се чудил някой по-нагоре къде ще си държи телефоните да не го окрадат.
На нас ни обявиха, че като голям випуск има само 3 хотела, които можели да ни поберат. Абе доволна съм. Единствено не съм доволна от програмата за вечерта - ди джея. Беше отврат.
То по-добри диджеи от самите абитуриенти няма. :D
Иначе...не съм казала,че дискотеките в Студентски са много готини,но е факт,че супер много хора ходят там на баловете си. И да,аз бях тази с кражбите :D
JoLLiE92
01-04-2013, 11:08
Дам, на нас поне дискотеката ни беше много готина, въпреки че излезе леко скъпо ;д Но поне не ме е било страх за нищо и ми беше супер якото. :)
Имаше ди джеи, както има навсякъде. Той организира конкурс Мис Кючек. Щях да почина.
therichbitch
01-04-2013, 15:34
аз не се изненадах от цената,но си признавам,че са си бая пари само за ресторанта.
дам, но яденето беше хубаво (поне при нас) и алкохолът не е ограничен :))
това БЕЗ нощувка ?
sunset, леле..
1000 евро капаро :lol:
луди хора
ние събирахме по 5 лева...тоест 160*5=800 лева..
на мен 60-70 лева за куверт ми се виждат много , пък камоли 180.
Какво се учудвате, това все пак е Шератон, абсолютно нормално е да са такива цените.
Нашият куверт е 149 в Гранд хотел София...
JoLLiE92
01-04-2013, 16:48
Какво се учудвате, това все пак е Шератон, абсолютно нормално е да са такива цените.
при цялото ми уважение, нашият беше много як и не знам какво толкова могат да ми предложат, за да им ям морковите за 176 лв или колкото бяха.
при цялото ми уважение, нашият беше много як и не знам какво толкова могат да ми предложат, за да им ям морковите за 176 лв или колкото бяха.
Ама аз не твърдя, че вашият е бил лош. Просто няма как да очакваш в 5 звезден хотел от такъв ранг, цените да са други. Не виждам какво толкова ви изненадва.
JoLLiE92
01-04-2013, 16:53
Именно, че и моят беше 5звезден хотел от световен ранг. ;) Не някоя къща за гости в съседното село. Прекалено е това. И с това меню е някакъв абсурд да им искат 90евро.
Джоли,аз мисля,че ти обясних защо е толкова скъпо... Всеки,който живее в София и знае кой хотел е Шератон , много добре разбира ,за какво говоря.
draid го каза максимално кратко и ясно.
Видях хотела, в който си била,да наистина е много хубав,но няма да обяснявам повече 'защо' е така при нас. Радвай се на хубавите си преживявания и така . Пък и не мисля,че храната задължително трябва да е тип 'сръбска скара' ,за да те наяде.
Пък при ParadOx е с 30 лв по-евтино . 150 лв в Град Хотела е логична цена.
JoLLiE92
01-04-2013, 18:45
Не, аз не споря с теб. :) Просто се потрисам на тях :D
Сръбска скара не би ме удовлетворила. :D Казах по-горе, че просто съм претенциозна за храна и трябва да има повече избор, за да има за другите хора и за мен. Точно кюфтета и кебапчета ви трябват на бала, моята рокля както и остават петна от вода, да я мацнеш с мас от кюфте. :cool: Пък това с шведската маса беше добре и от тази страна, че не чакахме няколко сервитьора да обслужат 300-400 човека.
therichbitch
01-04-2013, 19:40
Моркови?! Ако толкова ви е за храната, казах и по- нагоре, че имаше доооста голям избор (и за най-претенциозните, като мен междувпрочем).
Другите от София го казаха вече, не е толкова учудващо въобще. (Не казвам, че съм ги дала с егати кефа, тъй като важна в крайна сметка е компанията, с която си, но все пак). Купуваш си фдт-ни за 50лв, що се стряскаш за Шератон, странно ми е...
JoLLiE92
01-04-2013, 19:46
Точно че видях менюто и нищо не ме грабна. :) Както и да е ;п не може да кажеш "аз няма да дам." .. като са го решили, това ще е - умно или не :)
Не, аз не споря с теб. :) Просто се потрисам на тях :D
Сръбска скара не би ме удовлетворила. :D Казах по-горе, че просто съм претенциозна за храна и трябва да има повече избор, за да има за другите хора и за мен. Точно кюфтета и кебапчета ви трябват на бала, моята рокля както и остават петна от вода, да я мацнеш с мас от кюфте. :cool: Пък това с шведската маса беше добре и от тази страна, че не чакахме няколко сервитьора да обслужат 300-400 човека.
Виж сега, не знам дали си погледнала какво им е менюто в шератон, но се излагаш с тези коментари. Менюто е повече от добро, а аз смея да твърдя, че имам опит с храната. Отделно, че изобщо няма място за сравнение между Шератон и хотела който ти си споменала. Няма какво да се учудваш толкова, при положение че:
1. София е скъп град.
2. Шератон е място което претендира за изключително високо ниво на обслужване и обстановка не само на нашенско ниво, ами и на Европейско.
3. Има места за всеки човек и за всеки джоб.
JoLLiE92
01-04-2013, 19:53
Не съм казала, че не е добро. Казах, че съм силно претенциозна за храна и че МЕН лично нищо не ме грабна. :)
И казах както и да е , да сменим темата, че се изтърка тая ;)
anonymous708973
01-04-2013, 22:23
Само да вмъкна. Не съм претенциозна към храна, ям много неща, но съм претенциозна към обработката.
Не знам как може да не ти текат лигите от задушени скариди с пикантен сос, специалитети от сирена (бас държа, че е включено камембер плюс боровинково сладко, което е БОЖЕСТВЕНО), сьомга с лимонов сос, агнешко с мента, тирамису, йогурт.. Вкусно е.
Обаче определено тия неща не струват толкова пари. Лично за мен е излагация от страна на Шератон, щом претендират за такова качество и блъскат такива цени. Майка ми е правила по-интересни специалитети вкъщи.
NqkfaNikakva21
01-04-2013, 22:38
в прословутият Ален Мак :lol:
.
Дано поне сте първи ... :Д
сигурно е нормално, за софиянци
аз като съм от провинцията, даже пак не много малък град ми се вижда доста
нашият хотел поначало е бил 3*-след 20-30 години вече няма звезди, поне ресторанта е реновиран и хубавичък
Някваникаква, о, определено не сме първи, даже май сме последни или нещо такова :Д
Джоли, на салата "Цезар", скариди със сос, пилешки гърди и солени палачинки, тирамису и баклава, да кажеш че ''нищо не те е грабнало''... :lol:
ся, ще ме извиняваш, ама аз съм най-голямата претенция на света по отношение на храната, много неща не ми харесват и не ги ям, поне това ми хареса
менюто им е хубаво, но аз продължавам да съм си на мойта:ако живеех в София, нямаше да дам толкова пари за бал, дори не Шератон , ми Плаза или Четири сезона в NYC да е
JoLLiE92
01-05-2013, 07:57
Салатата Цезар беше второто в менюто ми след морковите. Другото не ме грабна seriously. :D Баклава не мога да ти опиша колко мразя, а и тирамисуто не ми е от най-любимите неща. Пък месо за да ям, трябва да е приготвено ТОЧНО по начина, по който аз го обичам.
Има отделна тема за храна, моля ви! :D Оляхме се в тая.
Просто леко ме учуди, че е толкова скъпо и че в евро го смятат , вие се засегнахте на чест, че това било София и било нормално, все пак на другите балът не е в селската кръчма, но както и да е. :)
Wednesday666
01-05-2013, 08:44
Е, другите не са селски кръчми, ама нали е София .. Направо нямам думи, всички там си мислят, че са велики ( говоря за повечето хотели ).
Аз знам един пример - има един хотел до Пирогов точно, Родина се казва. Е, няма такава скъпотия. Вярно, на централно място е, луксозен е, ама един приятел ( кавалера ми на бала ) дадоха луди пари за бал там, и то само защото бяха голям випуск и само няколко хотела във великата София можеха да ги поберат.
Ние бяхме в Банско на бала..
JoLLiE92
01-05-2013, 08:53
Ако става въпрос, ние тук имаме хотел на центъра, в който кафето е 18лв, чаят 26 - за нощувката не съм питала. :D Друг пък в града пак е хотелът с най-скъпия коктейл в България или на Балканите или в Европа или нещо такова - 3 бона е коктейлчето. ;д
К'во се хвалим сега къде е по-скъпо. Тъпо е. Плащаш главно за име и защото ЗНАЯТ, че трябва да си направите бала някъде и колкото и да ви обявят, ще платите.
Никой не е казал,че на останалите баловете им са в селска кръчма.Просто тръгна темата за Шератон и с draid обяснихме защо е така.Нито е излагация ,нито ненормално. Излагация за самия хотел щеше да бъде ,ако е на цени от сорта на 60-80 лв .
1. София е скъп град.
2. Шератон е място което претендира за изключително високо ниво на обслужване и обстановка не само на нашенско ниво, ами и на Европейско. това е .
сигурно е нормално, за софиянци да, нормално е . Просто за обикновения данъкоплатец е по-скъпо , но пак се дават тия пари,ако е нужно. Шератон има изградени традиции и няма софиянец(че и много други хора) да не знае само като му кажеш 'Шератон' за какво става въпрос .
Но пак да кажа,никой ,ама абсолютно никой не е казал,че на останалите хотелите и ресторантите са им селски,грозни,не струват и тн ! Даже напротив, много от вас са се уредили хем с хубаво място,хем с добра храна.
Толкоз по тая тема , не мисля,че има какво да се говори повече. :)
Wednesday666
01-05-2013, 08:55
Ма не, аз не се хваля, точно обратното е.
Възмущавам се дори.
Не може да караш на принципа - ден година храни.
Шот около баловете е точно така, което е ужасно тъпо.
Ние дадохме една нормална сума за една готина вечер в Банско и бяхме повече от доволни.
Поне аз де.
JoLLiE92
01-05-2013, 09:00
Толкоз по тая тема
ей с това съм най-съгласна.
То за всичко е така. А я ми кажете, че ми е интересно - в София горе-долу на какви цени са нормалните бални рокли?
sunrisee6
01-05-2013, 11:53
^ 500-1000лв, което за мен лично е безумно скъпо при положение, че са отвратително кичозни и еднотипни... същите са като навсякъде, просто малко по-скъпи...
DisappointedDreamer
01-05-2013, 12:50
^ 500-1000лв, което за мен лично е безумно скъпо при положение, че са отвратително кичозни и еднотипни... същите са като навсякъде, просто малко по-скъпи...
Нда.
Най-добре е да си намериш рокля от друг град, или от друг магазин в София. Братовчедка ми 2009-та си беше намерила страхотна рокля за 180 лева в някакъв забутен магазин. Беше една от най-красивите абитуриентки в училището си.
therichbitch
01-05-2013, 15:25
Не е само с хотелите, за почти всичко от по- висок клас плащаш и за името.
Иначе не всички бални рокли са над 500лв, но пък почти всички са с брокатченца, вплетени блестящи нишчици. Аз лично не си падам по такива неща. Има доста магазини за хубави коктейлни рокли и повечете не надхвърлят 500-600л. И без това хората вече не ходят с онези с обръчите, така че може да се намери нещо много красивичко, което е и подходящоз а бал.
Иначе Дриймърката сигурно е права, няма да се учудя. Най- важно е кой го носи и как му стои.
DisappointedDreamer
01-05-2013, 15:33
Съгласна съм с теб. Догодина съм абитуриентка, и ще си купувам рокля от България. Мисля да е нещо семпло, изчистено и елегантно. Няма да се изхвърлям, още повече, че не само аз завършвам, ама и брат ми.
purplegrass
01-05-2013, 18:25
А Шератон си е Шератон и цената може да ви се струва скъпа,но за този хотел е нормална... ;д
А иначе роклите наистина са скъпи и кичозни аз бих предпочела нещо изчистено и семпло, а не като за циганска свадба
П.п Сънсет къде учиш?
Уча в 18то СОУ :) Не знам дали си го чувала ;д Обикновено или въобще не го знаят,или го знаят заради джигитайските езици :D
Уча в 18то СОУ :) Не знам дали си го чувала ;д Обикновено или въобще не го знаят,или го знаят заради джигитайските езици :D
Ееее, кой не знае 18то, то си е известно!
моята рокля е много евтина, не е бална, но е официална
засега ще съм си с нея на бала, мисля, че ще ми е по-практична, хем ми е удобна за танци, всичко, хем ще мога да си я нося след това
и съм дала половин шепа парички за нея 8-)
JoLLiE92
01-05-2013, 19:45
bloodyF най-важното е да си я харесваш сама и с кеф да я слагаш. Моята я гледам с поглед изпълнен с любов все още :---)
purplegrass
01-05-2013, 20:26
Знам го разбира се.. Аз питам,защото уча в 133 и нашите също ходят в Шератон ;д Та викам да не сме от едно даскало
Ебаси.. остана толкова малко още :D
Нямам търпение за балааааааааааааа! Нашите са ми обещали айфоунннннннн 5-ца :D
А аз се държа като олигофренн :D