View Full Version : 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013
Страници :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
therichbitch
11-13-2012, 15:20
...
А ако имаш само германци в групата (което няма да стане, във всички градове, които си споменала, има доста българи), не се надявай да ти дадат лекцията.
Да,и аз се чудех, но те си имали "методи"...
Проверяват присъстващите по някакъв начин и като го напишеш на изпита, сиг не ти го зачитат това, на което си бил, не знам какво правят, но е написано в правилника, в доста солиден обем..
При нас на едно контролно една съученичка имаше много грешни неща и едно две верни, вместо да й даде примерно 3-4 точки (6-цата са 15), даскалката беше и дала 0 и под верните неща: "Hier hast du Glück gehabt."
Абе сбъркани са и на моменти иззлобяват.
DisappointedDreamer
11-13-2012, 15:30
^Ужас :/
Иначе, Пантерке пиши на Екстази. Тя учи в Германия и би могла да те ориентира.
therichbitch
11-13-2012, 15:40
Тя учи в източна Германия.
Това има значение (не за преподавателите де, то си зависи там, за такси, макси, кафета и т.н.)
https://www.facebook.com/bulgarischdeutsche.studentenvereinigunghashove
http://www.mainbg.de/
Блъди, много неориентирано ми изглежда. По какъв начин си виждаш бъдещето?
виждам го като адвокат
само че го виждам грешно, щото очевидно няма как да стане с тая история (тука ако някой ще ми се обяснява как мога да си налегна парцалите и да вляза-ЗНАМ, НО...не мога, или не искам по-скоро..историята ме отвращава)
по принцип се виждам най-много след адвокатстването като нещо в друга страна след магистър
и тази страна ми се струва, че ще е при другата част от семейството ми-в Португалия..
леприконче, една колежка на баща ми е с английска филология+бизнес администрация и взима по 2К (частно естествено)
така че може по-натам да запиша и друго нещо, примерно бизнес администрация, икономика, нещо такова, но в друго уни
което за студентка в София е много трудно,а ако едното го уча задочно ще ме изхвърлят на първия семестър
а и дори да отида с еразъм в португалия, там да работя като учител никак няма да ми е зле да ти кажа честно Д:
разбира се, това засега е само в главата ми, ама да се надяваме, че ще успея да вляза и да се реализирам (:
therichbitch
11-13-2012, 18:08
а ако едното го уча задочно , ще ме изхвърлят на първия семестър
Защо?
anonymous708973
11-13-2012, 18:11
Проверяват присъстващите по някакъв начин и като го напишеш на изпита, сиг не ти го зачитат това, на което си бил, не знам какво правят, но е написано в правилника, в доста солиден обем..
Това в Берлин, така ли? о.О
Ще се побъркам.
Защо?
знам си се :Д
ако не ходя на лекции, т.е. да ходя само по 1-2 седмици в семестъра, няма да уча и съответно много невзети изпити ->> пари на вятъра няма да давам,.
LeprikonA
11-13-2012, 18:35
^ А защо не запишеш едно МИО във вашия университет? (гледам, че имате такъв, не го знаех преди, идва далечко на нас търнвци ;д) Учиш повечко, взаимствайки учебници от хора в УНСС или Стопанския на СУ, и общо взето правиш нещо по-смислено според мен от това да учиш език 4 години.
Аз съм се наканила на нещо подобно. Поради семейни причини : записвам Компютърни науки или Информатика в нашия университет (демек ВТУ) и си налягам парцалите първите години(1-2 надявам се) с евентуален план за търсене на работа в София и прехвърляне в СУ и си се оправям сама.
therichbitch
11-13-2012, 19:14
Пантерке, недей. Затова не съм казала в кой, нямам намерение да стресирам кандидатстващите, те са си стресирани.
Това е моето предположение как осъществяват този контрол (за който придирят толкова много), не знам дали става точно по този начин, но има университети,в които много си вярват.
Не е чак такъв фактор, просто там няма такива алтернативи за стъпване встрани, както е тук. Затова пуснах 2та линка за български групи в съответните градове, там можеш да се свържеш с хора, които ще те посъветват най- добре.
Блъди, има логика, но пък се обзалагам, че и сега учиш за контролно всичко наведнъж, а не системно. В университета не е по- различно, бих казала даже, че и материалът не е кой знае колко (изключвам специалности като медицина и тем подобни).
А ако имаш само германци в групата (което няма да стане, във всички градове, които си споменала, има доста българи), не се надявай да ти дадат лекцията.
Да,и аз се чудех, но те си имали "методи"...
Това за пръв път го чувам.
Никога германци не са ми отказвали да ми дадат лекциите, които съм пропуснала.
Ама аз съм в източна Германия.
Пантерке, най- добре търси информация от първа ръка. Аз мога да говоря само за Лайпциг (и отчасти за Берлин и Франкфурт, защото имам много познати там, които учат BW).
therichbitch
11-13-2012, 22:41
Добре де, явно твоите са отзивчиви, а моите познати са някви гадни и тъпи, затова не им дават, знам ли. Каквото и да си говорим, германците хич не са отзивчиви.
Не виждам защо пак споменаваш (иронизираш) факта, че си в източната част. Още в другата тема стана ясно, че наемът ти е 150 евро, а в други градове под 280 ще намериш през крив макарон. Така че няма какво да се палиш, че съм подчертала местоположението ти.
Не виждам защо пак споменавам (иронизирам) факта, че си в източната част.
Поправено.
Явно за теб е от голямо значение къде съм - не мога да си го обясня по друг начин.
Защото местоположението ми няма нищо общо с въпросите на Пантерката, че да го подчертаваш.
Щом ти е толкова интересно, питай ме на лично.
Това дали някой е отзивчив е до човек. Както има отзивчиви българи, така има и отзивчиви германци.
therichbitch
11-14-2012, 12:09
Това ми е ясно, но като нация са по- различни доста, следователно процентно са по- неотзивчиви и студени (нищо, че обикновено се усмихват от любезност). Наречи го клише, но е факт.
Това има значение (не за преподавателите де, то си зависи там, за такси, макси, кафета и т.н.)
Като започне да те разпитва, ще и обясниш за системата на германците, как наблъскват изпитите близко близко и всичко както си му е там редът. Това хубаво. После, обаче, ще те разпита с колко пари се оправяш на месец и какви са разходите ти за отделните пера г/д. Затова споменах къде учиш. Защото като кажеш оправям се с 350-400 евро на месец, ще и създадеш грешна представа, защото градовете, които тя е споменала, са по- скъпи.
П.П. Като си вървиш из Берлин, в момента, в който прекрачиш линията, (казвам го почти буквално) си личи разликата в атмосферата, ако щеш архитектурата и т.н. Икономическите показатели за 2те му части също са различни, което пък обуславя и големината на разходите за живот. Това, че стената я няма, не е довело до пълна унификация на цялата немска територия.
WTF, знам къде си- в Leipzig, нямам по- задълбочен интерес точно по тази тема.
anonymous708973
11-14-2012, 13:16
Пантерке, недей. Затова не съм казала в кой, нямам намерение да стресирам кандидатстващите, те са си стресирани.
Пиши ми на ЛС кой е университетът, аз ще разпитам хора, които учат там. Моля :) :)
Не се избивайте, де. :)
DisappointedDreamer
11-14-2012, 13:19
Това ми е ясно, но като нация са по- различни доста, следователно процентно са по- неотзивчиви и студени (нищо, че обикновено се усмихват от любезност). Наречи го клише, но е факт.
Демек, това да си различен означава, че си по-неотзивчив и студен?
anonymous708973
11-14-2012, 15:16
Не се хващай за думата, де. Сигурна съм, че не искаше да каже това.
Но със сигурност за праволинейни студени. Любезни - да, приятелски настроение - никога.
(Имат си и доста положителни черти, които се надявам да попия.)
therichbitch
11-14-2012, 17:01
Да, зачетох се и не съм изразила подобаващо причинно- следствената връзка в изречението.
Но смисълът си остава същият. Имала съм достатъно контакти с германци и съм се убедила в тези им качества.
Това, че си различен от нация, която е по- отзивчива, гостоприемна и топлосърдечна, какъв те прави?
Далеч съм от мисълта, че българите сме цвете за мирисане, но германците съвсем избиват рибата.
Не съм швабофоб, още имам контакти (макар и по- малко и по- индиректни) със страната, езика, хората, но не ме радват достатъчно (хората), за да живея там.
Сами или с фирма мислите да кандидатствате? :)
therichbitch
11-15-2012, 19:30
По принцип повечето хора ползват фирми- по- удобно е. Ти избери някоя, но не се осланяй на 100% на "професионализма" им и имай готовност, ако се наложи, да поемеш нещата в свои ръце.
scrooper
11-16-2012, 04:11
За фирма - аз останах много разочарована, като отидох в Интеграл и се оказа, че си нямат хал-хабер от Германия, съответно ми предложиха 1 куп частни унита. Отказах се, естествено. Ще видим дали ще си направя успешно кандидатурата :р
Хора , на вас колко пари ще ви е куверта за ресторанта ?
Нашия клас се спряхме на 90 лева за 1 вечер ,като който иска да остане още няколко дена ще си взема стая в Хотела ( в Слънчев Бряг ) .
Също така при пристигането там ще си вземе 4-5 стай , че да сложиме дрехи багаж ако има някой ;)
Нашият куверт е 159лв в Гранд хотел София
^^ integral изобщо не ги бройте за кандидатстването в Германия. Те идваха даже в у-ще да ни зарибяват и казаха, че заради това, че се кандидатства по-късно в Германия те не предлагат уни-та там, НО ако искаме можели да ни задвижат документите ($$$$) 8-)
Точно за Германия и Австрия съм чувала отзиви от кандидатствали с УниКонсулт. Противоречиви мнения- едни са ги прецакали, други мн. добре са се оредили общ... взето за всичко трябва и късмет 8-)
scrooper
11-16-2012, 19:31
Еее, това да не е лотария :р
като си плащам, очаквам полза. Не виждам смисъл да съм с фирма и да треперя дали няма да ме прецакат.
кувертът ни е около 70-80 лева май
а аз в крайна сметка го реших, благодарение на Леприкона!!!
1во желание:португалска филология/скандинавистика
бек ъп: МИО-ЮЗУ
решено!
почвам да решавам тестове за ЮЗУ по БЕЛ и продължавам с АЕ за СУ..дано да се справя някакси :Д
therichbitch може ли да ми кажеш колко време си била в Германия, защото се забелязва острото ти мнение към цялата нация? (не се заяждам). Аз прекарвам горе-долу 6 месеца за 1 година там и смея да твърдя, че 90% от германците, с които съм имала контакт са били приятелски настроени. След 3 седмици заминавам пак и откровено казано нямам търпение, защото там имам спокойствието, което тук не получавам. И не не казвам, че България е зле, но смятам, че твоето мнение е твърде крайно. Не искам да се заяждам или карам с някой, но просто ми стана интересно. :)
1во желание:португалска филология/скандинавистика
Не помисляй, че се заяждам, но какво мислиш да правиш после с тези специалности? :)
виждам го като адвокат
само че го виждам грешно, щото очевидно няма как да стане с тая история (тука ако някой ще ми се обяснява как мога да си налегна парцалите и да вляза-ЗНАМ, НО...не мога, или не искам по-скоро..историята ме отвращава)
по принцип се виждам най-много след адвокатстването като нещо в друга страна след магистър
и тази страна ми се струва, че ще е при другата част от семейството ми-в Португалия..
леприконче, една колежка на баща ми е с английска филология+бизнес администрация и взима по 2К (частно естествено)
така че може по-натам да запиша и друго нещо, примерно бизнес администрация, икономика, нещо такова, но в друго уни
което за студентка в София е много трудно,а ако едното го уча задочно ще ме изхвърлят на първия семестър
а и дори да отида с еразъм в португалия, там да работя като учител никак няма да ми е зле да ти кажа честно Д:
разбира се, това засега е само в главата ми, ама да се надяваме, че ще успея да вляза и да се реализирам (:
.
сори за двойният пост
имам спешен въпрос
някой ще ходи ли в модна къща софия в младост скоро??
и друго:за проектите си по свят и личност, как намирате спонсори?!
или изобщо, план-бюджета какъв ви е?
Започнахте ли да учите за матурите и на коя повече наблягате и за коя повече се притеснявате ?
за проектите си по свят и личност, как намирате спонсори?!
или изобщо, план-бюджета какъв ви е?
С една фр мислим да правим нещо доброволческо- не знаем още дали за животни, или за хора.. още нищо не сме подхванали, а трябва...
Искам отново да се оплача, че изобщо не ми стига времето за нищо, лудвам в тоя 12ти клас 8-)
anonymous708973
11-22-2012, 18:18
Започнахте ли да учите за матурите и на коя повече наблягате и за коя повече се притеснявате ?
Спуквам се от учене по БЕЛ, защото миналогодишната учителка беше изкуфяла бабичка, с която нищо не правихме... Елин Пелин, Димчо Дебелянов, Яворов, Пенчо Славейков - едно огромно бяло петно. Повърхностни знания от Ботев и Вазов.
Сега ни подхвана друга учителка, съдира ни задниците просто... а успоредно с това уча и нещата от миналата година.
Другата ще е по немски, ама не се притеснявам за нея (още).
Спуквам се от учене по БЕЛ
защото от Славейков, Дебелянов и фейлетоните на Алеко нищо не помня и не знам
same here, DaF-а пО ме притеснява..
То няма и за какво да се притесняваш.
По немски беше елементарна. Чак се разочаровах.
Нооо нищо не може да се сравнява с помията, която уж трябваше да е матура по БЕЛ. Смях.
едит: Като стана въпрос за DaF - след три седмици ще се явявам за ниво С2. Не познавам формата, но едва ли се различава от DSD.
Нали?
Като стана въпрос за DaF - след три седмици ще се явявам за ниво С2. Не познавам формата, но едва ли се различава от DSD.
Нали?
Ами даф-а има Говорене (което е шибано, защото има 7 задачи за говорене, някои от които са да сравняваш едни гадни графики), слушане, четене и писане
Учителката ми по немски ми каза, че когато го държиш в Германия са по-снизходителни, защото знаят, че си чужденец, докато в България много се филмират и късат наред с няк`ви 4ки и 3ки
Ами даф-а има Говорене (което е шибано, защото има 7 задачи за говорене, някои от които са да сравняваш едни гадни графики), слушане, четене и писане
Учителката ми по немски ми каза, че когато го държиш в Германия са по-снизходителни, защото знаят, че си чужденец, докато в България много се филмират и късат наред с няк`ви 4ки и 3ки
Говоренето не ми е проблем. Повече ме притеснява Wortschatz-а (трябва да уча някакви незначителни думички - например как е "ръкавица с два пръста" или "пощенска доставка на разноски на подателя"), но се надявам да изкарам, защото ми трябват кредитите. И все пак щом съм се захванала, ще го изкарам. Дали ще ми трябва е друг въпрос.
Иначе може би си прав - по-снизходителни са. Аз си спомням, когато държах DSD супер ме гърчеха, а сега чак ми е кеф да ходя на курса. Разтоварващо ми действа.
Благодаря за инфото и сори, че ви наспамих темата.
scrooper
11-22-2012, 20:19
Говоренето не ми е проблем. Повече ме притеснява Wortschatz-а (трябва да уча някакви незначителни думички - например как е "ръкавица с два пръста" или "пощенска доставка на разноски на подателя"), но се надявам да изкарам, защото ми трябват кредитите.
Какви кредити?
Какви кредити?
Това са точки, които трябва да събера по време на следването. И изкарването на курс, който няма нищо общо със специалността, носи такива кредити.
Аз избрах да си доразвия нивото на езика (разбирай да изкарам С2 - почти майчин език). Има и супер много други квалификации, които можех да избера, но не знам защо си помислих, че това ще ми е полезно. Но пък нищо не губя.
Мале,като ви чета тука всички се спуквате от учене,а аз съм го ударил на спокойствие!
По Биология уча чат-пат 'щото ше ми е втора матура и т'ва е.
Егати бележкаря долен дет' съм :\
ходя си на уроци по БЕЛ, уча повече по Български, правя тестове за ЮЗУ-то и научавам нови думи :Д
чета много малко по литература, защото не ми е интересно
уча и по английски със скоростта на костенурка
за 2-3 седмици съм минала прилагателни, съществителни, наречия и простите времена...
но сега събота и неделя ще седна да погледна нещо, че не знам вече ..
Аз се отказвам от уроците по БЕЛ. За два астрономически часа решавам 2-3 теста, през това време тя ми говори някакви си нейни неща или се занимава с котките си , после на бързо ми обяснява грешките и айде 25 лв.
Тестовете ,които ми дава ,мога да си ги купя от втора ръка и да си ги решавам сама. Пък и за тези уроци трябва да ходя чак до Орландовци,което ми е на майната си и пътувам един час.
Просто не ми харесва...готина е като човек,но не чувствам вътрешно,че си заслужава парите.
Искам да решавам тестовете с нея,да ме пита защо мисля,че това е вярно или грешно, да ми дава домашни и докато правя единия тест,тя да ми проверява това,което ми е дала за домашно.
Не върви да и кажа как трябва да ми преподава, пък и не ми е удобно,защото тръгнах при нея с (уж) връзки . Била много добра и еди си кой ходил при нея ...
Спомням си като ходех на математика в 10 и 11 клас със какво желание ходех. Вярно 30 лв на ходене беше,но пък от 3 и 4 в даскало стигнах до 5 и 6 .
Сега имам два варианта -или да се върна при математичката (за да си вдигна успеха в училище и щото все пак имам 2ри модул математика за УНСС) , или да тръгна на английски ,но за второто още не знам коя е , по колко взима и тн .
Иначе напоследък много се зарибих да решавам тестове по английски в нас . Гадното е че след един тест и вече се чувствам изморена,не знам защо така става. Накупила съм си още тестове и по български и си нося в училище по предметите,в които нищо не правим,да си решавам.
anonymous708973
11-24-2012, 12:46
Аз не възнамерявам да ходя на уроци по БЕЛ, независимо от факта, че учителката, която ми преподаваше до тази година (включително и 11 клас), не си вършеше работата въобще и литературата от миналата година ми е мъгла.
ще си наваксам.
Мен матурата по БЕЛ не ме притеснява толкова господина ми си върши работата доста добре и с един стабилен преговор ,мисля че ще се справя,но другата матура ми е проблема,сън не мога да спя още от сега,а всички около мен са толкова спокойни все едно нищо не предстои..... Хора според вас Математика или Биология ?? Кое се учи по-бързо,защото няма време ... :( решавам задачи по математика от време навреме,накупих си всички учебници от 9до 12 и само мен чакат ама половината неща са ми мъгла.....
bitchwolf
11-24-2012, 15:54
^математика се учи по-бързо. Биологията си тряя яко зубрене.
Аз втора матура ще държа по химия, защото са елементарни и оценката ще ми е тамън за медицинска. Там ще кандидатствам за медицина. Всичките ми приятели ходят на някакви уроци по химия и биология и се чувствам като изпаднал германец, но винаги съм се справяла без уроци. И сега се моля да стане така. Много ни наплашиха с изпитите...,но имаме желязна подготовка в училище.
Мен матурата по БЕЛ не ме притеснява толкова господина ми си върши работата доста добре и с един стабилен преговор ,мисля че ще се справя,но другата матура ми е проблема,сън не мога да спя още от сега,а всички около мен са толкова спокойни все едно нищо не предстои..... Хора според вас Математика или Биология ?? Кое се учи по-бързо,защото няма време ... :( решавам задачи по математика от време навреме,накупих си всички учебници от 9до 12 и само мен чакат ама половината неща са ми мъгла.....
Според мен по биология е по-лесно. Там е само тест. Преди някъде 3 години познавах едни от спортното, тогава бяхаа 12 клас. Представи си тъпи футболисти, които не знаят какво се учи в даскало... явиха се повечето на матура по биология и учудващо изкараха добри резултати.
Матурата по математика е трудна, ако не си добър по математика и не ги чаткаш нещата.
Ох , стига сте обяснявали колко малоумно-елементарни са матурите. На един човек може да му е лесно,а на друг не . Вие казвате ,че са много лесни според вашите възможности,но на други хора може да им е много по-трудно ученето и изкарването на хубава оценка не,че не могат,но им отнема повече време.
Та според мен за математиката се изисква по-специфично мислене. Ако искаш просто да минеш няма толкова значение ,каква матура ще изкараш,но ако искаш висока оценка...тогава си помисли добре.За математиката ,ако не ти се отдава много,много , то по-добре започни частни уроци. Биологията можеш и сам/а да си готвиш у вас със много тестве и четене .
^^Нали се сещате, че матурите са направени така, че всеки да може да ги вземе поне с 3.
Това не ги прави елементарни . Можеш лесно да минеш 3 ,но ако искаш 5.90 - 6.00 , то трябва да си се потрудиш и няма начин някой да ме убеди в противното . :)
Това не ги прави елементарни . Можеш лесно да минеш 3 ,но ако искаш 5.90 - 6.00 , то трябва да си се потрудиш и няма начин някой да ме убеди в противното . :)
Принципно ако искаш висока оценка, да трябва да се потрудиш, но много зависи и какво ти се отдава. И все пак- не с толкова трудни, колкото ги изкарват даскалите. Говорят "учете, че матурата е страшна", ама всъщност не е толкова...
Да си в 12 клас е тъпо :(
Да си в 12 клас е тъпо :(
Адски! Поне вече за бала си оправих всичко
Адски! Поне вече за бала си оправих всичко
може ли да дефинираш всичко, моля те
(може и на ЛС)
сънсет, аз съм много доволна от моята госпожа по БЕЛ (не съм от София, но исках да споделя), много е добра, обяснява ми всичко и всичко ми става ясно (за уроци става въпрос)
малко е разсеяна, ама всички сме така май; ще й кажа да почне да ми дава домашни нещо, че искам да се упражнявам повече
госпожата по БЕЛ от даскало е много мудна, още сме на 3тото произведение на Смирненски, по БЕ сме минали няколко неща/..ако на нея разчитам ще имам не повече от 3 на матурата..
Ние тази седмица ще правим тест на Гео Милев - 'Септември' и веднага минаваме на следващия автор(май е Багряна).
Госпожата ми в училище е супер яката.Въпреки,че тази година все петици ми пише и не съм доволна от себе си (няма да изпадам в подробности) ,но обяснява много добре и е интересно в час. По някое време ,ако и проследиш мисълта ,ще видиш,че бая се отклонява от темата и почва да говори за нещо съвсем различно,но като цяло е много стабилен преподавател. Дава ни допълнителни помощни листове, презентации разпраща по и-мейла и разни подобни.
Ако бях профил БЕЛ при нея,нямаше да искам да ходя на уроци.Ще я питам дали не може да ме насочи към някой частен учител или нещо такова...
Вторник ще правим пробна по Бел :) трябва да сядам да уча и по математика.. Да си в 12клас не е толкова лесно колкото си мислех :Х
anonymous708973
11-25-2012, 16:50
Ох , стига сте обяснявали колко малоумно-елементарни са матурите. На един човек може да му е лесно,а на друг не . Вие казвате ,че са много лесни според вашите възможности,но на други хора може да им е много по-трудно ученето и изкарването на хубава оценка не,че не могат,но им отнема повече време.
Ами, нормално. Затова и матурата е с някво средно ниво - защото я държат и ученици от елитни гимназии, и ученици от техникуми.
И да, матурата е подигравателно лесна. Никой не може да ме убеди, че е нормално да има 5 въпроса с "Открийте правописната грешка" и поне 3 за правилното членуване на "ученик" (става ученици, а не ученика). Или първите две задачи с пунктуация.
Щото аз мога да ти дам примери за сложни неща, които обаче никой не би помислил да включи в тая кирлива матура, щото ще има масови протести.
Състезание :приключило.
Резултат: отлична оценка и прием със спец. Европеистика.
therichbitch
11-25-2012, 17:50
Това с "учениКА, учителЯ" го бъркат супер много (не само учениците, а и хора, на които това им е работата)
Granger, сега си го снимай и го сложи за профилна във фейса..
Иначе честито
anonymous708973
11-25-2012, 17:51
Състезание :приключило.
Резултат: отлична оценка и прием със спец. Европеистика.
Уоу, как така?
Адски добре звучи. Това ли ще запишеш?
Нем.
По-скоро отидох за спорта, да видя дали мога да се справя , без никаква подготовка , а само от това което си знам по принцип. Оказа се не много лесно,но пък нещата ми бяха познати и успях да се справя.
Предизвикателство за себе си един вид. Искам МИО да уча,но пък резултата от състезанието ще го ползвам за резервен вариант.
Щастливо ми е някакво такова. От всичките участници само 4 се класирахме за специалността и съм доволна.
ПП: Да,ще го сложа на профила, добра идея :lol: кефи ме някой като си постне така резултатите, ако можех бих...но няма :lol:
Granger , на какво състезание си се явила? Може ли да разясниш малко,че аз не следя изцяло темата и явно съм пропуснала нещо.
Честито иначе ! :)
Национално състезание "Знание за Европа"
scrooper
11-25-2012, 21:45
Матурките и мене не ме притесняват особено, но имам проблем с училищния успех :(
Така ако изкарам на матурите към 6.00 ще ми се вдигне дипломата и това ми е надеждата -.-
Матурите по език( каквато и аз ще държа - английски) са на елементарно ниво.
Просто...думи нямам.
И все пак си ги решавам и си се готвя и тн, и тн.
bloodfrozen
11-26-2012, 17:10
При нас подготовката по БЕЛ в часовете е крайно недостатъчна - имаме само 3 часа седмично. Въпреки това аз частни уроци няма да посещавам, ще разчитам на самоподготовка предимно. По-нататък може да отида на консултации, ако се наложи. Ама смятам, че и сама мога да се подготвя достатъчно добре. 8-)
Разни тестчета решавам, чета теми..
Кандидатстудентските са ми далеч по-важни, затова наблягам на тях.
А, и един въпрос. Вас карат ли ви да си направите портфолио, или тая глупост само при нас я изискват? 8-)
Мисля,че тая щуротия на нас ни я правят от училище.
При нас подготовката по БЕЛ в часовете е крайно недостатъчна - имаме само 3 часа седмично. Въпреки това аз частни уроци няма да посещавам, ще разчитам на самоподготовка предимно.
И аз имам само 3 часа и не ходя на уроци, смея да кажа, че и сама се справям с нещата
А, и един въпрос. Вас карат ли ви да си направите портфолио, или тая глупост само при нас я изискват? 8-)
Искат ни портфолио по Свят и личност, не знам ти какво портфолио имаш предвид
anonymous708973
11-28-2012, 11:43
Абе, някой може ли да ми каже как се пише мотивационно писмо (ама не за работа) за Свят и личност?
Тая така обясни, че никой нищо не загря.
bloodfrozen
11-28-2012, 13:42
Искат ни портфолио по Свят и личност, не знам ти какво портфолио имаш предвид
При нас директорката ги изисква тия неща. Можело евентуално да ни бъде от полза при кандидатстването в университет. Дрън-дрън. Чудят се вече какво да измислят. 8-)
И аз чух за нещо такова, ама нито помня от кого, нито къде, нито кога.
Явно не е много важно. 8-)
И на нас ни искат по Свят и личност,но...никой нищо не е правил :D
тцтц тая седмица ... почти всеки ден презентация по нещо. Лягах си към 2-3 сутринта егати ;д
Кажете нещо интереснооо :)
Имам да пиша : 1 Есе за "Чичовци" , 1 Есе по МАТЕМАТИКА, забележете dafuq?! 1 ЛИС по БЕЛ на Алековите фейлетони " Разни хора, разни идеали" по СиЛ също ЕСЕ или презентация... направо ми призлява ,ей.Поне ги пиша лесно,само тва по математика не ми е ясно как ще си го изсмуча от пръстите,ама за мен няма невъзможна тема за ЕСЕ. :lol:
Локуми ми дай и не ме търси :D
anonymous708973
12-01-2012, 08:50
Каква е темата на есето по математика о.О
Живот върху вектори...земи си :lol: ще го измисля !
anonymous708973
12-01-2012, 09:03
о.О
Ненормална работа.
Няма нищо, ще го изфилософствам там, няма да е от най-математичните,ама поне ще го завъртя около някакви такива щуротии.
:lol:
аз имам 2 за уроците..
и сядам да ги пиша след малко , уф
Ква ненормална работа бе? Ебати якото... Предпочитам това пред нещата,които учим по математика. Хах...
Аз днес нищо не съм учила,защото чистих и имах работа. Нямам никакви домашни и...ми остава само утре да си се упражнявам и да си поуча спокойно.
Есе по МАТЕМАТИКА, забележете dafuq?!
Спокойно аз по немски имам да пиша УСТНИ упражнения. Шоуто е пълно 8-)
Накъде отива тоя свят?!
ДАФУЯ?!
Аз отделно от тва есе уча и гадните му призми,пирамиди и дрън ,дрън...
толкова да я не обичам!
Някой иска ли да ми разясни по-подробно за тея модули в УНСС? Смисъл, задължително трябва да се явиш и на 3те модула ли или си отиваш само по предмета, с който трябва да кандидатстваш за определената специалност? Говоря за тея изпити, които сега текат :)
anonymous708973
12-02-2012, 21:47
Отиваш и на трите модула, разбира се :д
Един изпит, 3 части, третата - по избор.
Спокойно аз по немски имам да пиша УСТНИ упражнения. Шоуто е пълно 8-)
Като почнете да пишете устни упражнения по математика, тогава ми звъннете.
Тва е за профи левъл.
А,аз утре имам класна по БЕЛ на Дебелянов! :lol: ще тровя яко,не ми е на сърце и ще е яко критикарско.
pifiella
12-03-2012, 14:39
Някой иска ли да ми разясни по-подробно за тея модули в УНСС? Смисъл, задължително трябва да се явиш и на 3те модула ли или си отиваш само по предмета, с който трябва да кандидатстваш за определената специалност? Говоря за тея изпити, които сега текат :)
Какво точно да ти обясня?
Три модула са (20 въпроса БЕЛ+ 20 Математика + 40 по избор (Литература/Икономика/Матемтика/География/История)
Отиваш на изпит и решаваш и трите модула, (ако искаш нещо икономическо), но ако искаш да запишеш специалност Право или Медия и журналистика решаваш без математиката:
За правато тест от първи модул Бел + трети Литература( ще имаш и втори модул Математика,но него не го решаваш) и друг изпит от първи модул Бел + трети модул История (отново ще имаш модул Математика, но не го решаваш).
За журналистиката е същото, само че е един изпит (първи Бел + трети Литература).
Не знам какво друго да ти обясня,питай ме! :)
summer123
12-03-2012, 14:49
Какво точно да ти обясня?
Три модула са (20 въпроса БЕЛ+ 20 Математика + 40 по избор (Литература/Икономика/Матемтика/География/История)
Отиваш на изпит и решаваш и трите модула, (ако искаш нещо икономическо), но ако искаш да запишеш специалност Право или Медия и журналистика решаваш без математиката:
За правато тест от първи модул Бел + трети Литература( ще имаш и втори модул Математика,но него не го решаваш) и друг изпит от първи модул Бел + трети модул История (отново ще имаш модул Математика, но не го решаваш).
За журналистиката е същото, само че е един изпит (първи Бел + трети Литература).
Ако искаш да влезнеш право, но решиш и задачите по математика, това няма ли да ти качи оценката или не се гледа модул 2
scrooper
12-03-2012, 17:32
Успех на ДСД-тата утре :*
ДСД-то не знам, ама за ДаФ-а Февруари.... 8-)
на 16 някой объркан като мене за ЮЗУ-то?
anonymous708973
12-03-2012, 19:04
Благодаря! Ще имаме нужда!
И ти ли си ДСД? Ако си от София/Бургас, дай линк към сайта, в който ще качвате бегрифетата :д
pifiella
12-04-2012, 17:40
Ако искаш да влезнеш право, но решиш и задачите по математика, това няма ли да ти качи оценката или не се гледа модул 2
Ако решиш и математиката това няма да ти повлияе на балообразуващата оценка за правото(просто не се зачита за правото и за журналистикта), а може да ти качи/или свали общата оценка (каква ще ти е оценката зависи от теб), с която кожеш да кандидатстваш в икономическите специалности.
scrooper
12-04-2012, 19:11
Благодаря! Ще имаме нужда!
И ти ли си ДСД? Ако си от София/Бургас, дай линк към сайта, в който ще качвате бегрифетата :д
Ще ги качваме във фейса -.-
но мога да ти ги пратя на лично : )
anonymous708973
12-04-2012, 20:20
ОМГ, дадададдада, моля!!
Ако можете да се сетите за главната тема плюс 7-те понятия, цена няма да имате!
:О Имам чувството,че в тая тема пишете на японски ... в какви училища учите вие бе хора ?!? Какви са тези есета по математика и чудесии. нямам думи
Какво точно да ти обясня?За журналистиката е същото, само че е един изпит (първи Бел + трети Литература).
За журналистиката не е ли по друг начин? Аз мисля,че третият модул е история и имаш допълнително 2 изпита по журналистика -устен и писмен.
pifiella
12-07-2012, 10:02
За журналистиката не е ли по друг начин? Аз мисля,че третият модул е история и имаш допълнително 2 изпита по журналистика -устен и писмен.
Третият модул не е история, а е задължително Литература.
Но има нещо, което и аз не знам, а по-точно дали матурата по БЕЛ и ЕПИ-то са с еднаква тежест.На сайта пише,че може и с матурата по БЕЛ, но не пише дали се умножават с един и същт коефициент!?
Права си, има още два изпита - писмен и устен, но те са в редовната, предварителни няма (може и да греша).
Искам да се оплача, че днес отидох само за първите 2 часа УЖ да правя класно по БЕЛ (защото съм болна), падна се най-яката възможна тема, писахме 10 мин. и ХОП- бомба. Гррр!
Ква бомба бе? Пак ли тревога, бахти тъпото.Много кофти, а иначе по ква тема ти беше класната?
NqkfaNikakva21
12-07-2012, 15:50
Сори, че пиша тук, ама какви са тея лапешки шитни с тия бомби, тия пикльовци акъл имат ли, бе?!
Явно не знаят за лъжливото овчарче.
Малки малоумници.
Страданието на човека в "Стария музикант"
pifiella
12-07-2012, 16:42
Аз писах по същата тема, но на контролно и имам 6(само с една пропусната запетая). Ийеп, йеп много съм щастлива!
А моето класно е на 16 януари и ще е тест, който ще включва 40 въпроса ( 20 БЕЛ + 20 Литература) и интерпретация на Далчев, и всичкото това за 2 часа...приказка!
Ооо,класната си я направих тоя вторник на Дебелянов " Домът - извор на сигурност, покой и щастие"
Изсмуках я от пръстите,много е лесна,ама музата ми умрЕ.
Ооо,класната си я направих тоя вторник на Дебелянов " Домът - извор на сигурност, покой и щастие"
Изсмуках я от пръстите,много е лесна,ама музата ми умрЕ.
Дебелянов в 12-ти клас??
Но има нещо, което и аз не знам, а по-точно дали матурата по БЕЛ и ЕПИ-то са с еднаква тежест.На сайта пише,че може и с матурата по БЕЛ, но не пише дали се умножават с един и същт коефициент!?
С различна тежест са според мен.
Нащо класно по БЕЛ е чак на 18 декември. Иначе и ние вчера имахме уж бомба в даскало . Някво много кофти се получава при нас,понеже тоя по математика вече няколко седмици го няма ,а нямаме никаква оценка по предмета от началото на годината. В останалите часове е скука... Да идва по-бързо ваканцията,че да си правя тестовете и презентациите на спокойствие,че така все имам по някое домашно от днес за утре и се дразня.
anonymous708973
12-07-2012, 21:38
Имам 5 на класното по БЕЛ. Ще умра от ярост, честно ви казвам. Темата беше "Мотивът за насилието в 11. част на поемата "Септември". Бях чела адски много - това в тетрадката плюс 2 помагала. Направо си пеех. И петица. Все още не знам защо, но с една съученичка, която също се спуква от четене по литература и също ХАРЕСВА даскалката, смятаме, че на въпросната даскалка просто не й е приятно да четем от други източници освен от тетрадката.
Преди време писа на една мадама 5 на устно, която също беше чела от едно помагало. А 6 писа на една, дето едвам си каза лафа - верни неща, ама с 2 изречения, мъкнеше й думите с ченгел от устата.
Разочарована съм. Аз от помагала няма да спра да чета, защото много ми помагат. Знанията са ми важни, ама и оценката ми трябва, по дяволите.
П.С. Като обем е повече от идеално, няма глупости, има ясно формулиран увод и теза, написано е доста грамотно.
^^ За съжаление много даскали са така, искат да чуят каквото са говорили.. дори да са глупости...
Сега като се замисля никога не съм ги чела тия помагала... само ги купувах и събираха прах.. някои са много скучни. :D
Аз принципно съм при много добра даскалка. Доста е трудно при нея,но до сега от 8 до 11 клас за края на годината все имах 6ци (единствена от целия клас),НО тази година ,каквото и да се мъча не мога и не мога да изкарам повече от 5 при нея.На няколко пъти ми се случва да имам с 1 или 2 точки по-малко за шестица . И аз така се спуквах да уча от началото на годината ,обаче съм ги навъртяла бая петици вече.Тя сама си признава,че нарочно ни дава по-трудни неща и някои хора от класа са съгласни.Според мен не е особено редно,щото тези оценки ни трябват за дипломата и е супер тъпо да си разваляме успеха по тоя начин. Окей,нека ни дава трудни контролни,но поне да не пише оценката в дневника или да ги дава за упражнение,а тя в обикновените часове ни дава нещо горе -долу трудно и на контролното изпрасква егати теста и после ... к*рец. За това вече тотално се убедих,че поне ако продължавам да уча по тоя предмет,то ще е за знания и за матура/приемен изпит. Дразня И се на глупостите ,но няма начин... Пък ,ако ще и 5 за срока да ми остави,не ме интересува.Втория срок ще се постарая максимално,ако и тогава не стане- майната му. Ако трябва да избирам за кое от двете да имам по-висока оценка,дали за дипломата или за матурата , ще кажа второто...
maximxxl
12-08-2012, 15:07
абее тая Стереометрия много гадна беееееееееееееееее :(
абее тая Стереометрия много гадна беееееееееееееееее :(
Ооооо, подкрепям с две ръце 8-)
В сряда имам класно на тая гадост
Разгеле ,че я минахме.
Хора,бе,моля Ви? В какви училища учите? Моите учители мило и драго дават да си напишем собственото мнение,да не им копираме думите.Забелязала съм,обачееееее, че има и такива,които искат именно да чуят собствените си думи и се радвам ,че вече не ми преподават,защото много ядове са си изяли от мен.
maximxxl
12-08-2012, 18:20
само информативно горе долу до къде сте по литература? Ние свършихме Далчев ( който е пълен сдуханяк ) и от новата седмица сме на единствената женска - Багриана...мисля,че малко изоставаме, тъй като даскала го нямаше цяяяяла седмицааа УРАА...беше суперрррр без гадната литератураааааа :D
Имам 2 учителки една за ЗП и една ЗИП
още дъвчем Константинов по ЗИП и Дебелянов по ЗП
pifiella
12-09-2012, 17:06
Ние от сряда започваме Багряна, а за Далчев нямам думи.
Къщи, болници, прозорци, врати, трагизъм, диаболизъм, а не мерси! Не искам повече.
maximxxl
12-09-2012, 17:41
мда много е кофти. адски депресираща личност. ако зависеше от мене щях да го махна от учебната програма (и Яворооов) странно защо сте още на Дебелянов..? той не е ли за 11 клас? пък и какъв е смисълът от ЗИП-а , ако не можете да си вземете авторите за матурата? О.о
Wednesday666
12-09-2012, 19:11
мда много е кофти. адски депресираща личност. ако зависеше от мене щях да го махна от учебната програма (и Яворооов) странно защо сте още на Дебелянов..? той не е ли за 11 клас? пък и какъв е смисълът от ЗИП-а , ако не можете да си вземете авторите за матурата? О.о
Яворов? Ти сериозно ли? Това, че е труден не означава, че нищо не може да се научи от него.
Яворов е страхотен класик и част от творбите му са единствени по рода си.
По тая логика дай и Ботев да махнем, че нещо е бая трудничък.
Авторите за матура са от 11 и 12 клас,затова ги учим успоредно
maximxxl
12-09-2012, 19:28
въпрос на ЛИЧНО МНЕНИЕ. това е единствения автор досега, който ми се стори най-отвеян някви вакханки, маски, любовни драми - пълни бози... :)
ох, Макс, луд си, Яворов е песничка за детска градина в сравнение с тоя Гео Милев
направо ми вади душичката..
а в четвъртък-тест по литература и български, в петък-ЛИС за 40 мин или може би ще ги слее два часа..нямам представа
Аз в сряда имам тест и ЛИС общо 90 минути,но мисля,че ще ми стигне времето за 30 въпроса тест и още час за ЛИС-а. По принцип час ми стига да го напиша,все пак ще си структурирам нещичко по произведението,въпреки че може да ми плесне всякаква тема.
А Яворов ми е най-приятен за писане по принцип.Песничка е ,както каза,ама виж Гео Милев и Септември ми е адски ужасТно!
Sisito941
12-10-2012, 12:38
Ох,най-сетне ми дадоха интервюто по тв..аман,голямо чакане беше..наистина лееееко съм се изложила..нищо,свърши то вече...Ако някой иска да ми види училището да пише,ще пусна клип..
anonymous708973
12-10-2012, 18:59
Ние от сряда започваме Багряна, а за Далчев нямам думи.
Къщи, болници, прозорци, врати, трагизъм, диаболизъм, а не мерси! Не искам повече.
Същото. Никак не ме кефи. Още не съм седнала да го уча като хората, ама... стискам палци да не се падне Далчев на матурата.
Ботев, всъщност, е доста лесен. Бая символика, тоест - бая за писане. За Яворов нищо не мога да кажа, знам само "Две души", въпреки че сме се води, че сме го взели.
Имам устен изпит по немски утре. Чувствам се добре подготвена, само ще си прегледам папката, че кой знае германката и нашата даскалка какво ще питат.
Успех утре.
Аз на матурата не искам да се пада само Гео Милев. Не смятам ,че се надценявам ,но квото и да ми дадат, все нещо не изкопча, ама тва нещо "Септември" ,мъка ми е и тва е. Просто забивам като го видя.
На матура най-яко ,ако се падне я Алеко, я Яворов,Йовков е добър Вариант ,Ботев също, даже Ботев най-пич ми се чини.
Аз на матурата не искам да се пада само Гео Милев.
Дааа + Вазов, Алеко и Славейков
Ботев също, даже Ботев най-пич ми се чини.
И аз съм за Ботев на матурата, интересно, че до сега нито на една матура не се е падал. Нито на майска, нито на септемврийска
DisturbiaV
12-10-2012, 19:37
Аз в сряда имам тест и ЛИС общо 90 минути,но мисля,че ще ми стигне времето за 30 въпроса тест и още час за ЛИС-а. По принцип час ми стига да го напиша,все пак ще си структурирам нещичко по произведението,въпреки че може да ми плесне всякаква тема.
А Яворов ми е най-приятен за писане по принцип.Песничка е ,както каза,ама виж Гео Милев и Септември ми е адски ужасТно!
Интересно....Аз като казвам,че нашата вече си е отишла от разумният свят...Според МОМН 12 КЛАС ПИШАТ ЛИС +30 ВЪПРОСА ЗА 45МИН според нея...Така си направихме входното и правим всяка седмица така на всеки едни автор.Само за "Септември" не правихме слава богу,че щеше да ме хвърли в джаза...Повече от 5т от 8т на есе не пише.Най-интересното е обаче,че жената освен,че вече си е изперкала и пише 2-ки ако види нещо взаимствано от нета и намерихме 1 към 1 плановете в сайт на унимерситет.Да не говорим,че няма смисъл какво диктува-бърка редовете оплита си езика,при нея индиец и индианец е едно и сащо види ли началото на думата и после си доизмисля.
Наистина не е в час за 45 минути няма как да се направи всичко, аре за час астрономически,бива,ама 45 минути,ебаси...
Аз си твърдя ,че Алеко е пич и ,ако ми се падне на матура ще вдигна купон.Просто е уникален ,любим ми е и го чета с интерес.
Аз си твърдя ,че Алеко е пич и ,ако ми се падне на матура ще вдигна купон.Просто е уникален ,любим ми е и го чета с интерес.
Е, бай Ганьо и мен ме кефи доста и ще се радвам ако се падне
Ама фейлетоните- твърдо не 8-)
Фейлетоните именно са най-приятни за писане, за мен ,дори повече от Бай Ганя.
По стил толкова много ми напомня на Оскар Уайлд и осмиването на политическия елит ,че няма накъде.
Малко път въпрос,НОоооо ...
Знаете ли кога ще излязат датите за изпитите в УНСС и СУ? Имам предвид редовните изпити .
И кога ще излязат останалите дати в УНСС за предварителните,освен тези дето са до 28 януари(до колкото помня бяха 4 предварителни) ?
И като цяло кога и къде мога да проверявам периодично за дати за предварителни и редовни изпити? Логично е в сайтовете на университетите,но е малко общо казано това и за това питам .
Много ми е спешно и ще помоля ,който знае нещо да ми каже.
Мерсаж :)
pifiella
12-11-2012, 15:28
За УНСС във форума е най-добре, (има подфорум бъдещи студенти или нещо подобно беше), защото там модераторите качват най-актуалните новини.Аз там си проверявам.
За СУ влизаш в сайта и кликаш на кандидатстудентска кампания 2013,но все още такава няма,защото е рано.Някъде след Нова година трябва да обявят датите.
На УНСС предварителните (хартиени) започват от март месец.
pifiella
12-11-2012, 15:41
Дааа + Вазов, Алеко и Славейков
И аз съм за Ботев на матурата, интересно, че до сега нито на една матура не се е падал. Нито на майска, нито на септемврийска
Далчев няма да го изтеглят, не могат да го редуват през 2 години(може и да могат,но ще се надяваме да не се падне).
Защо забравяте адашите Талев и Димов, ще ядете бой! :D
Аз съм с две ръце за роман, особено за "Тютюн". Пристрастна съм, защото ми е любимата българска книга, но ако се падне има много за писане. То не са падения, наранени души, унищожени съдби, изпепелени младости, абе приказка от "1001 нощ".
Също так и на "Гераците" ще се израдвам,но ако се падне другата повест в конспекта - "Чичовци" ще се гръмна.Изключително объркана ми е и безинтересна.
ако се падне другата повест в конспекта - "Чичовци" ще се гръмна.Изключително объркана ми е и безинтересна.
Т`ва ще е мнооого гадно ако се падне
Дядо Йоцо става, както и тия от Епопея на забравените, но не мисля, че ще са падне Вазов, бая се е падал вече
Оле, стига бее, Чичовци пък е адски готино. На мен ми беше приятно .
maximxxl
12-11-2012, 18:06
до къде го докарахте с "любимата" физика :D ? ние сме на лазерии, атомна физика общо взето.
Оф ,още до тъпи полупроводници и PN преход.
maximxxl
12-11-2012, 19:12
кофти, ние тях ще ги пропуснем , но ще ги учиме 2рия срок, като учиме електричество. ще пропуснеме трудната астрофизика ^_^ но общо взето не ни изпитва по физика много. както и по биология и химия :)
Wednesday666
12-12-2012, 07:47
Т`ва ще е мнооого гадно ако се падне
Дядо Йоцо става, както и тия от Епопея на забравените, но не мисля, че ще са падне Вазов, бая се е падал вече
Не разчитайте на това, че се е падал бая. И ние не вярвахме да се падне, накрая се оказахме с "Под игото" и една отвратителна тема от него. Учете си всичко, пък каквото се падне.
аз залагам на Гео Милев, Елин Пелин и Далчев/Дебелянов
:lol:
в този ред подредени
мисля, че ще е някой от тях..
минаха ли ви класните?
на нас по математика мина , утре и вдругиден по БЕЛ, по АЕ в понеделник и по РЕ май след ваканцията..
оф, ужас..
pifiella
12-12-2012, 11:19
Класните ми са януари.
По БЕЛ минаха, по математика е след ваканцията. По Английски беше още миналия месец.
scrooper
12-12-2012, 18:35
Нито едно класно не съм имала още (сън)
pifiella
12-13-2012, 16:56
Днеска всичко беше супер. Правим си сравнение между "Камък" и "Две души" по БЕЛ и изведнъж звънеца бие - без да спира и какво си мислите, ами да - бомба :D
Днеска всичко беше супер. Правим си сравнение между "Камък" и "Две души" по БЕЛ и изведнъж звънеца бие - без да спира и какво си мислите, ами да - бомба :D
офф, честно казано ми писна вече с тия глупости
за последните 3 седмици имахме 3 сигнала за бомба
DisturbiaV
12-15-2012, 15:13
Мислите ли,че е рано за купуване на бална рокля?
аз още се чудя дали въобще да ходя...
(+че роклята е 1000+ лв)
Според мен е рано ,а пък и във всички магазини ми казаха,че след януари ще има нова колекция
DisturbiaV
12-15-2012, 15:26
да и аз мисля,че е супер рано,но пък я харесах колекция 2013 с -15% ...иначе цената е стряскаща (не,че 1180 не е де -иначе е 1390....) Не,не няя смисъл и не си заслужава,но рък роклите по 700 са адски зле и като ще е скъпа,поне да ми харесва.И все пак....
офф много ми е гадно толкова пари...
гадно е да си абитуриент,а а си мислих че е пълно с позитивни емоции.
Какъв е смисълът да си купиш рокля за 1000+ лв, която ще облечеш 1 път...
DisturbiaV
12-17-2012, 14:34
Оф аз се отказвам и ще питам за помощ...Реших,че ми трябва и резервен вариант ...
Последно за да кандидатствам туризъм в УНСС,какво трябва да държа ЕПИ,или допълнителен изпит по георафия...нищо не им схванах от сайта...
Има ли някой, който ще ходи на тест ДаФ през Февруари? :)
pifiella
12-17-2012, 17:28
Оф аз се отказвам и ще питам за помощ...Реших,че ми трябва и резервен вариант ...
Последно за да кандидатствам туризъм в УНСС,какво трябва да държа ЕПИ,или допълнителен изпит по георафия...нищо не им схванах от сайта...
В УНСС няма туризъм,а Икономика на туризма,което е в Поднаправление "Икономика с чуждоезиково обучение".
Балообразуването се съставя така:
Модул 1 (Български език и езикова култура),Модул 2 (Математика - основи) и Модул 3 (Математика или География на България, или Български език и литература, или История на България, или Икономика).
Имаш и още един изпит по език: английски,френски, немски, испански или руски
Истинското балообразуване(финалното) е следното:
1.среден успех от дипломата за средно образование, умножен с коефициент 1 (едно)
2. оценката от успешно положен ЕПИ по основен предмет, умножена с коефициент 4 (четири), или оценката от ДЗИ (матура) по основен предмет, умножена с коефициент 1 (едно), и оценката по чужд език от положен приемен изпит, умножена с коефициент 1 (едно), или оценката от ДЗИ (матура) по чужд език, умножена с коефициент 0,5 (нула цяло и пет десети)
Пф, физика не съм имала от месец и нещо...Утре щеше да ми е класното,но няма да ходя на училище,защото днес последните часове някой се е обадил,че уж имало бомба и най-вероятно утре няма да се учи(24 часа трябва да минат). Всъщност и математика не съм имала от около месец. Географията...онзи ден разбрах,че са пребили госпожата ми пред блока й ,което най-вероятно значи,че едва ли ще дойде на работа на другия ден. М...а да и понеже това е 5-тото обаждане за бомба ,последните няколко пъти не сме ходили на училище в четвъртък . До сега сме правили само едно класно - по английски и по немски на половината.
Да ви кажа , че изпитите на ЮЗУ от ПКСК са пълна пародия на изпит :lol:
супер измислена схема, няма връзка чак
и през цялото време трябваше да слушам ''квесторките'' , които бяха две накифлени асистентки явно как си шушукат, хихикат и опитват да привличат внимание към себе си..
дабъл пост:
рокли за 700,1000 лева..вие чувате ли се? :lol:
рокля-макс. 250 лв
не мога да дам повече, не ми го позволява здравия ми засега разум
като почна сама да ги изкарвам тия пари може и да си купя рокля на диор и обувки лобутен
дотогава-скромна, елегантна рокля и хубави обувки
туй то.
pifiella
12-18-2012, 06:52
дабъл пост:
рокли за 700,1000 лева..вие чувате ли се? :lol:
рокля-макс. 250 лв
не мога да дам повече, не ми го позволява здравия ми засега разум
като почна сама да ги изкарвам тия пари може и да си купя рокля на диор и обувки лобутен
дотогава-скромна, елегантна рокля и хубави обувки
туй то.
Aмин!
maximxxl
12-18-2012, 12:44
ох като се почне със скъпите и натруфени рокли като торти ми иде да се гръмна...за кво повечето момичета се превземат с тия парцали?! ама 2000 лева ще ми е тва, 1000 лева онова. парите се пилеят безразборно, а после българите най-бедни. еми най-бедни сме като не мислиме и хвърляме парите на вятъра ще сме на тва дередже още години напред!!!!!
Ууу...контролна по физика днес, умря ми коня, дано не съм я осрала много.
ох като се почне със скъпите и натруфени рокли като торти ми иде да се гръмна...за кво повечето момичета се превземат с тия парцали?! ама 2000 лева ще ми е тва, 1000 лева онова. парите се пилеят безразборно, а после българите най-бедни. еми най-бедни сме като не мислиме и хвърляме парите на вятъра ще сме на тва дередже още години напред!!!!!
Абе да ти кажа ,в България си има достатъчно много пари,просто трябва да си достатъчно хитър и нахален ,за да стигнеш до тях.
Пък колкото до цените на балните рокли-който ,каквото иска да прави. Не е важно колко струва и колко е красива самата рокля,а как седи на момичето. И 3 бона да хвърли ,ако изглежда като парцал файда нЕма ;д
Иначе си е напълно нормално ...по-заможните родители да са готови на такава жертва хах. То в днешно време сякаш има 2 варианта - или си богат,или си беден . :D
pifiella
12-18-2012, 15:07
Абе да ти кажа ,в България си има достатъчно много пари,просто трябва да си достатъчно хитър и нахален ,за да стигнеш до тях.
Пък колкото до цените на балните рокли-който ,каквото иска да прави. Не е важно колко струва и колко е красива самата рокля,а как седи на момичето. И 3 бона да хвърли ,ако изглежда като парцал файда нЕма ;д
Иначе си е напълно нормално ...по-заможните родители да са готови на такава жертва хах. То в днешно време сякаш има 2 варианта - или си богат,или си беден . :D
Има и трети вариант и той е да си ТРЕЗВОМИСЛЕЩ и да знаеш как се изкарват пари...
Не ми се вярва, човек, който е броил стотинките си за закуска, да даде 1000 лв. за рокля, дори и да има тези пари.
Просто не е нормално да се облечеш в 2000 лева и да знаеш,че тези пари са 2 - 4 заплати на майка ти.Това са пари, с които мога да си платя семестър и половина,че и да живея 2 месеца с тях.
НЕ СЪДЯ И НЕ ОБВИНЯВАМ.ВСЕКИ ИМА СВОИ РАЗБИРАНИЯ И СТРЕМЕЖИ, ПРОСТО МОИТЕ НЕ СА КАТО "ОБЩОПРИЕТИТЕ"!
Пифиела, обичам те.
8-) :-)
Wednesday666
12-19-2012, 12:26
Има и трети вариант и той е да си ТРЕЗВОМИСЛЕЩ и да знаеш как се изкарват пари...
Не ми се вярва, човек, който е броил стотинките си за закуска, да даде 1000 лв. за рокля, дори и да има тези пари.
Просто не е нормално да се облечеш в 2000 лева и да знаеш,че тези пари са 2 - 4 заплати на майка ти.Това са пари, с които мога да си платя семестър и половина,че и да живея 2 месеца с тях.
НЕ СЪДЯ И НЕ ОБВИНЯВАМ.ВСЕКИ ИМА СВОИ РАЗБИРАНИЯ И СТРЕМЕЖИ, ПРОСТО МОИТЕ НЕ СА КАТО "ОБЩОПРИЕТИТЕ"!
Споко мацки, и 250 лева да дадете - накрая пак ще ви се реве.
Защото са абсолютно напразно. За една вечер и до там.
Да се похваля, че извадих супер късмет с класното по математика хич не беше трудно
А в петък изпускам най-гадната протрама 8-)
pifiella
12-19-2012, 18:34
Да се похваля, че извадих супер късмет с класното по математика хич не беше трудно
А в петък изпускам най-гадната протрама 8-)
Oуу и аз да се похваля,че съм осовбодена от класно по математика!!!
Понеже имах две шестици,ходих на олимпиада,написа ми още една 6 и сега няма да правя класно.Хепи,хепи!
Да се похваля. Не съм осрала контролната по физика, 1 точка ме дели от 6цата,ама съм доволна , с оглед на факта,че адски ми е тегав материала.
Утре - олимпиада по история. Грам не съм отгърнала,ама все тая. Не е по мое желание,просто да има бройки за спорта. Нищо. Важното е ,че ще се занимавам с нещо странично,а няма само щуротии да са ми в главата.
bloodfrozen
12-20-2012, 10:13
^ Ти май имаш имен ден днес. Честито! 8-) (освен ако не съм останала с грешно впечатление за името ти)
Класното по литература беше в понеделник. Темата ми беше върху "Прозорец" на Далчев, хич не бях очарована. Ама то и аз един късмет имам.. все някакви нежелани от мен теми ми се падат.
Замислям се дали утре да се прежаля и да отида на даскало. Все пак в тия неблагоприятни условия не ми се рискува особено. 8-)
Ооо,благодаря. Имам уж,ама не празнувам :D
А някой тъпчо не е изпратил шибана олимпиада за 12 клас и се оказва,че няма да ходя ...деееа.
maximxxl
12-20-2012, 17:41
как мина последната седмица при вас? при нас понеделник и вторник бяха нормални, вече сряда се отпуснахме и само по математика писахме. днес вече отидох за 2ри час без нищо :) утре от 10 имаме коледно тържество, което се оргаизира всяка година от 11 клас. ще видиме как ще се представят :) на олимпиада ще ходя по история и по физика. по физика щото даскалицата ме помоли да имало бройка. не ми дреме. по история за спорта какво се казва :D тряя вече да си натисна парцала да уча сериозно,щото вече стана късно...ма след ваканцията :D
...ма след ваканцията :D
хаха, това изобщо не искам да си го мисля
Толкова много неща трябва да правя, че лошо ми става 8-) Писна ми вече от тоя 12ти клас :lol:
И на мен ми писна този 12 клас. Нито училището е училище,нито нищо.Предпочитам да си се съсредоточа върху матурите и приемните изпити и толкоз.
ние утре ще учим; часове-35 мин
после коледно шоу и auf wiedersehen, schule und hallo Weihnachten ; Ich kann nicht warten ^_^
ооо, утре часовете ми са по 15 минути , няма да си вдигна гъзенцето от леглото утре сутрин. Ще стана кат' пич като се наспя, ще стана, ще си направя кафе, ще си пушна една хубава цигарка и пей сърце. Ах мамини златана мойта класна,реши да ни освободи , ей така предколедно.Ма душичка ни е тя!
Мама класна!
Пф,ние отидохме за 1ви час, госпожата по 'Свят и личност' дойде в последните 5 мин. да ни попита защо въобще сме дошли и каза да си ходим . Така и направихме...Часове по 40-35-15 мин? Да, да... точно последния ден ;д
ние учихме по история, изпитва с оценки
после по математика хапнахме и пийнахме
по английски-пихме кафе, по физика-писа отсъствия..
после по български-пак в час, говорихме за бала
руски ни пуснаха поне и ходихме по магазините + после на коледно шоу
оф..тъпаци са нашите
ама поне свърши/..
anonymous708973
12-21-2012, 21:52
да и аз мисля,че е супер рано,но пък я харесах колекция 2013 с -15% ...иначе цената е стряскаща (не,че 1180 не е де -иначе е 1390....) Не,не няя смисъл и не си заслужава,но рък роклите по 700 са адски зле и като ще е скъпа,поне да ми харесва.И все пак....
офф много ми е гадно толкова пари...
гадно е да си абитуриент,а а си мислих че е пълно с позитивни емоции.
Не че нещо, ама ти какво велико постижение мислиш, че си извършила, че да си с рокля от колекция 2013, разбираш ли...
Ние след НГ тръгваме и по агенции и консултанти за кандидатстването, и за рокля. Поне шивачката ми е ясна.
Хора, издирвам една дума на немски. Значи нещо като soulmate. Имаше lieb, schicksaal, schatz, нещо от тоя сорт. Някой я беше написал :д
Seelenverwandte
Seelenfreundin?
аз другата седмица евентуално ще ходя до един магазин в София за рокля
харесах си 5-6 в сайта им, дано някоя ми седи добре и си я взема :Д
Аз вече съм си набелязала модел,но като тръгна догодина да меря ще реша на място. Просто съм се ориентирала откъм модел. Оттам нататък -валат.
pifiella
12-22-2012, 15:25
Рокля ще търся след изпита ми,който е през януари.
Отивам,пробвам,която ми стане - вземам!
DisturbiaV
12-22-2012, 15:56
Не че нещо, ама ти какво велико постижение мислиш, че си извършила, че да си с рокля от колекция 2013, разбираш ли...
Ние след НГ тръгваме и по агенции и консултанти за кандидатстването, и за рокля. Поне шивачката ми е ясна.
Хора, издирвам една дума на немски. Значи нещо като soulmate. Имаше lieb, schicksaal, schatz, нещо от тоя сорт. Някой я беше написал :д
Не,напротив.Видях в фб отстрани рекламите и видях на модната къща колекцията им.Не ми пука дори от коя година ми е.Фаворита ми за рокля е от 2011,ако не се лъжа.
ПП някои от хората си мисля,че не ми разбраха поста.Влюбих се в роклята и си мислех,че е супер яко да си 12 клас рокли,емоции,изпити и т.н,но не харесах си рокля толкова скъпа,че и с -15 % не бих си я позволила,както и пише по-долу.За това и беше въпроса ми дали е рано за рокли или не,защото предполагам,че към февруари вече ще са надули цените.
JoLLiE92
12-22-2012, 16:17
До всички вие, които "какви са тея гевезелъци": виждала съм рокля, купена от малък град за 100 и нещо лева стотици пъти по-хубава от тези, които можеше да се намерят във Варна за 400. А и ако си я правиш в някакво малко шивашко ателиенце шансът да е прецакат с нещо е много голям. 700-800 и аз не бих дала .. ддз .. още повече над хиляда. Роклята ми в началото беше най-скъпата от класа, после се оказа, че излиза най-евтино. Защото чантата ми беше подарък, нямаше главоболия, не си плащах допълнително за това да е с моите размери или за това да я преправят ако са я осрали и беше точно както я исках. Нямах никакви главоболия с тях. :)
Идеята на поста ми беше, че цената на роклята не е фактор за качеството и. :)
Ние след НГ тръгваме и по агенции и консултанти за кандидатстването
Ако става въпрос за кандидатстване в Германия, с коя фирма мислиш да кандидатстваш?
Wednesday666
12-22-2012, 19:08
Тази ли - Lebenslangerschicksalsschatz ?
how i met your mother :lol:
pifiella
12-24-2012, 12:00
how i met your mother :lol:
Любим! :D
гледай californication
и на мен HIMYM ми беше фав, но това ми е новия 8-)
м/удругото, весели празници и нека щастието не ви оставя на мира :)
и дано ни приемат където желаем :)
anonymous708973
12-24-2012, 18:49
Тази ли - Lebenslangerschicksalsschatz ?
ДДАДАДАДАДАДА, благодаря ти!
ParadOx, мисля да отида до една жена, която си работи в Пловдив, но вероятно ще се ходи и до uniconsult в София. Аз обаче ще използвам фирмата като цяло само за пращането на документите.
pifiella
12-24-2012, 18:56
Набори,честити празници! :D
Пожелавам Ви всичко най,най- хубаво!Снежни човеци,любов,пари,мечти,здр аве,купони,мъже,жени,коли,р зврат....от всичко по много! И най-важното: през август 2013 всички да си вземем дипломите в ръце и да се бием на опашките за записвания в университетите!
JoLLiE92
12-24-2012, 19:04
Не. Не мога да се сдържа! ;д Ей това е моят фаворит след тази, с която бях аз на бала. Значииииии страхотна е , само че твърде много хора има с такива, затова не исках.. Но мисля за сватбата (someday) да си я поръчам в бяло. :---)
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/165224_1487109777024_5514705_n.jpg
anonymous708973
12-24-2012, 19:15
Че тая рокля в бяло хич няма да е същата. Слага ужасно много обем. В първия момент си помислих, че момичето е пълно, а тя всъщност е мегакльощава.
Я покажи твоята рокля.
Тая рокля не изглежда особено удобна... тва в дискотеката... не си представям...
JoLLiE92
12-24-2012, 19:25
Кой е казал, че е за дискотека :) Ние в дискотеките бяхме със съвсем различни дрехи, не знам при вас как е. С нещо съвсем леко и дискотечно бяхме. Моятааааааа нямам нито една хубава снимка с нея .. ще сложа някаква, ама ... няма да добиете много представа. Иначе съм все още ужасно влюбена в нея <3
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/251495_218614661489722_815936_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/252287_218614108156444_1979596_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/247959_218614488156406_8241758_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/254161_218614591489729_6637297_n.jpg
Просто беше такъв цирк това добиране от нас до хотела, че хиляда пъти щях да изкормя околните ;д само някакви папарашки снимки, нямах време да застана да ме снимат с роклята и прическата и всичкото му.
Иначе съветвам ви за дискотеката да си предвидите отделен тоалет. Не мога да си се представя с роклята в дискотека .. ще я полея с нещо , после трябва да се стрелям.
Пък за зеленатааа .. не знам как ще стои бяла, но ми се върти в главата .. След като Николета реши да сложи другия ми вариант за сватбена рокля рязко се отказах от нея :cool: Просто е такава ... прекраснеста :---)
Пък за тая година мисля, че по-свободно падащите ще са модерни, тип древноримска богина :)
anonymous708973
12-24-2012, 19:29
А къде ги тъпчете роклите за дискотека в тия миниатюрни чантички :д
Рокличката е симпатична,само не ми харесва отворена обувка с чорап... и като цяло,мисля ,че е щяло да е по-добре да си без чорапи. Но разни хора,разни вкусове. Аз мисля да съм с нещо дълго, може би именно тип римска богиня,ама не е сигурно. Всякакви идеи са ми в главата.
Искаш да кажеш древногръцка богиня ,предполагам?
А колко см ти бяха токчетата с балната рокля? :)
Jollie92, кефи ме роклята ти, много. Аз бих я съчетала с други обувки, ама това си е въпрос на вкус.
Ами аз не съм се преобличала в дискотеката, всъщност от класа ми (26 момичета) се преоблякоха само 2, защото роклите им бяха задушаващи направо. Та кавалерите им донесоха други някакви роклета. Иначе ние си бяхме от ресторанта директно пеша до дискотеката и такам...
JoLLiE92
12-24-2012, 19:35
И аз не исках чорапи, но майка ми отказа да ме пусне от къщата без такива. Тя в началото държеше да сложа чорапогащник!!!!!!! :D
Не знам за миниатюрните чантички, ние с по един сак багаж пристигнахме в хотела. После по стаите, пооправихме се, вечеря, програма (съкс) после дискотеки :) Които са наблизо до хотела. Преди дискотеките се оправяхме по стаите и те така .. що да трябва да я мъкна с мене? :D
SuNsEt 8см са тези специално. :) Исках по-високи в началото, но не съжалявам, че са такива. Супер инцидентно си купих всичко за тоя бал, както харесах роклята ей така като се разхождах, така бях изпаднала в УЖАС за обувките, накрая си взех някакви съвсем обикновени и им се радвам, че нежното платче се връзваше с органзата на роклята :)
ДревноРИМСКА казах, защото съм пристрастна към Италия :D Нарочно беше. И да, страхотни са. Много много яки! Но там трябва да внимаваш с цвета. Една моя приятелка миналата година беше с бяла такава. Колкото и да не ми харесваше в началото идеята за бяла бална рокля, като е в такъв стил стоеше много добре.
п.с. аз си бях харесала едни обувки затворени реплика на Лубутен невероятно яки, но майка ми (again) забрани да съм с къса рокля и затворени обувки :D
Значи обувките са ти харесали,а удобни ли ти бяха? Някои момичета избират ток от 10-12 см ,според теб много ли е важно тока да е висок или е по-важно да ти е удобно ?
Според мен много добре си съчетала височината на обувките с дължината на роклята,харесва ми :)
JoLLiE92
12-24-2012, 19:46
Аз ако ходя с токчета, ходя с 10-12 :) Ходя рядко, но с високи. Тези просто такива си ги купих, харесах си реплики на Лубутен за бала и изпращането, баща ми каза НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ТИ ЛУДА ЛИ СИИИИИИИИИ 500 ЛВ НЯМА ДА ДАМ ЗА ОБУВКИИИИИИ и така. :cool: :oops:
Накрая майка ми ме заведе по магазините в Шумен (във Варна не си харесах абсолютно нищо) и там си харесах тези съвсем случайно. Не бяха каквото в началото исках, но си ги харесвам и наистина нямаше грам избор. Кофтито единствено беше, че ми се лъзгаше крака заради чорапа :D
Според мен е важно да ти е удобно, но на мен с 3-4см токче ще ми се счупят краката от болки, просто защото съм свикнала с определен наклон. Не знам как да го обясня. Важно е да са ти удобни. Много е важно! Не да си кълчиш краката като недохранено пате. Познавам момичета, които отидоха с равни или много много ниски обувки на бала си и това не им е накърнило самочувствието или тоалета по никакъв начин. :)
anonymous708973
12-24-2012, 19:50
И аз не исках чорапи, но майка ми отказа да ме пусне от къщата без такива. Тя в началото държеше да сложа чорапогащник!!!!!!! :D
То добре, но можеше да е по-тънък и/ли телесен цвят.
Ами, не знам вие как сте били, но при нас изобщо не е практика да се стъпва в стаите по хотела. В смисъл... събираме се 7-8 пред хотела и влизаме в залите да празнуваме, никой не ходи в стая да се преоблича и т.н. Вариантът да си нося рокля не съществува... освен да накарам моя да ми носи :д
JoLLiE92
12-24-2012, 20:09
Аз попитах дали да не е телесен, не, с черен щяло да стои по-добре. :D За чорапите сама си бях мислила, защото много харесвам, после тя каза за чорапогащника и някак си се споразумяхме :D a little too much са, знам, типично в мой стил :oops:
И к'во , с всичко което си си донесла от вас си в ресторанта? Ужас. Ние наистина имахме супер много багаж. Няколко тоалета, козметики разни, още едни обувки, бански си носиха някои .. :D Абе по един сак или куфар на човек. Не може ли да накараш някого от ваште или твоя да се качи горе в стаята ти и да ти остави багажче, после след ресторанта да се качите да се пооправите и тогава на дискотека? Или предложи на другите идеята, щото ми се струва много .. невъзможно това с некачването горе ;д Спомням си събирахме се на един паркинг и баща ми там излезе от колата, връчи ми сака , а камерите снимаха ....... щях да го изнасиля с магарешки бодил! Само ми лази по нервите него ден. :?
Еее, то ако сте на хотел си е друго...
Wednesday666
12-24-2012, 20:19
ДДАДАДАДАДАДА, благодаря ти!
Моля :).
ние ще сме в ресторанта на хотел, но нямам намерение да имам 2 рокли, камоли да мъкна сакове и глупости и да плащам за стая в хотела, за да се преоблека
обувки и чанта-харесах си, но искам първо роклята да си купя, което искрено се надявам да е в петък <3
стискайте ми палци, мацки
избрала съм си 6 на картинка, дано поне 1 ми стои добре :Д
JoLLiE92
12-24-2012, 20:36
При нас нямаше вариант за избор. :) Избирахме между 1 или 2 вечери, не между със или без стая в хотела. А и нямаше как да се прибираме до Варна от Златни сутринта след дискотеката .. Тук си се прави така. Не съм чувала някой само с вечер в ресторант и после да се прибира. Но пък тук никой няма "втора вечер на морето" и екскурзиите са сравнително по-рядко. Ние нямахме.
И не мъкнах рокля аз специално, бях с панталон и прост потник, защото с роклята абсурд в нея дискотека .. То тогава и се пушеше вътре. Мале ако някой беше докоснал тая органза пухестата с цигара, щях да се опърля като пиле на грил. :cool:
bloodyF Стискаме ти палци! :) Да споделиш после какво е станало.
Мерси JoLLiE92
завиждам за 2-те вечери иначе; със сигурност е по-яко, а и на нашите екскурзии няма да ходят всички и е доста тъпичко там като цяло :))
Весела Коледа на всички иначе! :* Да сте ми живи и здрави, обичани и обичащи!
Мда...и ние няма да имаме втора вечер.Бих искала да имаме,но не сме особено задружен клас и никой не иска да се впряга(освен 5-6 човека). От една страна за мен е по-добре така,защото хем няма да давам пари и за това,хем няма да ми се налага да ги гледам още един ден ;д
НОоо... все пак си мисля,че е яко да имаш втора вечер,а съучениците ми дори НЕ искат да сме целия клас в една дискотека ??!
JoLLiE92
12-25-2012, 09:02
Аз не ходих на втора вечер, защото не се имам особено много с тях, а и после бях много щастлива, че съм отказала, понеже ми дойде деня преди бала :( Пълен кошмар!
Но тези, които отидоха , са си изкарали много яко. :) Разликата между една и две вечери в цената е доста малка. Повечето пари са за гала вечерята и програмата, която беше скандално потресаваща. Аз в самия ресторант стоях доста малко. Веднага след вечерята се качихме горе, после слязох за малко само за да видя как са надигнали балните си рокли от най-хубавите бутици във Варна, най-елитното училище на Варна в най-хубавия и скъп хотел на Златни, за да организират Мис Кючек. И се качих обратно горе. :D След това отидохме на дискотека :D Там мисля, че бяхме всички в една и съща, но в различни зали. :) Имахме маса в едната зала за всички, но там си бяха оставили само чантите, а повечето бяха в чалгата, нашата маса не беше в чалгата, за което много се радвам. :)
Това с дискотеката е по-добре да сте заедно, че ще ви излезе по-тънко.
fakesmiles
12-25-2012, 10:05
Ние въобще нямахме втора бална вечер,нито екскурзия,но пък ни беше много забавно :)
Като ви чета се сещам на мен какво ми беше миналата година,да не говорим че трябваше да съм с вас,но съм тръгнала по-рано :D
pet1tety
12-26-2012, 11:36
Ние също няма да имаме 2-ра вечер и мисля,че така е по-добре.По принцип сме хубав клас,но не се много задружни,разделени сме на групички. А и повечето като се напият......НЕ ... една такава нощ ми стига.
А иначе и аз съм тръгнала една година по-рано,сега трябва да съм 11 клас.Мисля,че нашите много добре са направили,като са ме пратили по-рано но училище. :)
JoLLiE92
12-26-2012, 13:04
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/21768_10151128838462205_75709756_n.jpg
Кво пък толкова се вманиачиха някои по тия рокли с пера...Харесвам обеците с пера,герданите са окей,ама чак пък и роклиии... малко повече ми идва.
DisturbiaV
12-26-2012, 13:22
^не се засягай (до колкото е възможно),но имаш отвратителен вкус.С тоя черен чорапогащник,клишето-бъчва на Джулия Контрогуни (въпреки,че роклята,която аз съм си харесала е точно на нея)...Тая последната картинка ме уби...аз лично не бих отишла с този кокошарник на бала си.
Перата като цяло за рокли не е сякаш добър избор,но се намират ДОНЯКЪДЕ добри модели.
пример: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=389279047775518&set=a.389140427789380.77815.166582753378483&type=3&theater
pet1tety
12-26-2012, 13:23
Кво пък толкова се вманиачиха някои по тия рокли с пера...Харесвам обеците с пера,герданите са окей,ама чак пък и роклиии... малко повече ми идва.
+1 и на мен не ми допадат особенно,но има и изключения.......
А иначе има много хубави рокли в сайта на Шери.... :р
JoLLiE92
12-26-2012, 13:34
Тази рокля, която си публикувала, знаеш ли кое е лошото и? Цветът. Слива се с кожата и момичето става невидимо. :)
Не ми беше толкова до перата, а до пауновото, обожавам пауни. Иначе другите рокли с пера не ги харесвам :D
Всеки има право на личен вкус разбира се и аз не налагам собствения си на никого. Но да кажеш, че роклята ми е "клише" и "бъчва" не е правилно. ;) Бъчви са тортите - моята е обемна, но къса. А клише определено не е - клишетата в балните рокли са корсет + пола с цепка или класиката - роклята на Малина от клипа и с Азис.
Аз имам малко по-различен вкус, както казах по-горе "a little too much" , но не обиждам никого за неговия, нали? Моята цел никога не е била да се "слея" , по-скоро обичам разкошните неща, леко екстравагантни, леко на границата на кича :)
Sherri Hill имат много хубави рокли и не знам защо в сайта пише, че нямат магазин в България след като съм виждала рокли .. Не са оригинални ли, к'во?
DisturbiaV
12-26-2012, 14:49
Да,за нея би било да избере по-тъмен цвят дори и да е в тази гама.
Колкото до Sherri Hill или нямат официален представите. или са евтини копия (не като цена...)
http://www.belnoir.bg този сайт уж предлага от марката
Аз от този сайт гледах и си набелязах няколко модела.
DisturbiaV
12-26-2012, 14:57
мен единственото,което не харесвам на марката е,че са доста еднообразни моделите и на живо не съм виждала,но платът много ми лъщи...
JoLLiE92
12-26-2012, 15:02
Нещо не ми вдъхва надежди тоя сайт. Само им виж обувките! Трагични са.
Дано да има хубави обувки за вас тази година, аз изобщо не можах да намеря по магазините това, което търсех. Какво мислите за обикновените сребърни , златни и черни сандали с камъни, които ги водят уж абитуриентски обувки?
Какво мислите интересно ми е по въпроса за колите на бала? Има ли значение с каква кола ще ходите, на познат ли ще е, или ще наемате специално кола за случая или изобщо не ви бърка как ще се доберете до ресторанта?
п.с. DisturbiaV " еднообразните " модели е един и същи модел в различни цветове. ;д Този, който нагоре някой беше публикувал. Това че е в няколко различни цвята, не означава, че е различен модел рокля :)
още едно п.с. какво мислите за това ? https://www.facebook.com/BeyondSofia?ref=stream
Някакви нови български вечерни рокли на Добри от Огледала и още някакъв :D разгледайте ги и споделете, по-късно ще кажа моето мнение :)
Аз обувки имам отсега. Неутрален цвят,телесен имам предвид. Освен ,ако роклята ми не е черна или бяла,няма да търся други. Високи са 15 санта и стават за всичко.(освен за каране на автомобил и катерене на чукари :lol: )
JoLLiE92
12-26-2012, 15:07
Телесни чанта и обувки стоят много яко с черна рокля :) С бяла - не. ;д Но с черна не мисля че ще е хубаво и обувките и чантата да са ти черни, така че бежовите са добър вариант.
Аз с 15ки не мога да ходя. Имам едни платформи 15ка, с което едвам пристъпям и едни обувки 14 на ток , с които ходя нормално, но бързо ме заболява. 12 е моето число :D
Ходя си перфектно с тях,само дето съм 185-6 санта с тях и стърча,ама майната му,не ми пука.
JoLLiE92
12-26-2012, 15:15
аз 190 ;дд
Изнежила съм се, преди ходех доста повече на ток, вече ... равните обувки или лятото сандалките с платформи и това е. Майка ми вика що ги имаш всичките тея обувки :cool:
с тея 15ките супер сложно ми се получава по неравен път ходенето. А тротоарите сещаш се не са като огледало гладки. Само за дискотека стават ;д
^не се засягай (до колкото е възможно),но имаш отвратителен вкус.С тоя черен чорапогащник,клишето-бъчва на Джулия Контрогуни (въпреки,че роклята,която аз съм си харесала е точно на нея)...Тая последната картинка ме уби...аз лично не бих отишла с този кокошарник на бала си.
Перата като цяло за рокли не е сякаш добър избор,но се намират ДОНЯКЪДЕ добри модели.
пример: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=389279047775518&set=a.389140427789380.77815.166582753378483&type=3&theater
не знам на нея какъв й е вкуса, но на теб капацитета ти не е голям ,честно казано
и това , което си го постнала е също отвратително, присмял се хърбел на щърбел..
Wednesday666
12-27-2012, 08:24
Е, не, не издържах да не се включа и аз :D ..
още едно п.с. какво мислите за това ? https://www.facebook.com/BeyondSofia?ref=stream
Някакви нови български вечерни рокли на Добри от Огледала и още някакъв :D разгледайте ги и споделете, по-късно ще кажа моето мнение :)
Ето тази ми хареса - http://www.facebook.com/media/set/?set=vb.126314980837073&type=2#!/photo.php?fbid=220515058083731&set=pb.126314980837073.-2207520000.1356600066&type=3&theater , останалите ми идват малко в повечеко, явно тази година модата е да се прекалява с камъни/пера/разни други джунджуриики..
JoLLiE92
12-27-2012, 08:32
bloodyF всеки има различен вкус :) за мен единствената липса на вкус е да изглеждаш като всички останали. Аз не бих сложила всякакви цветенца , пипирудки и такива "женски" неща по себе си в никой случай, но за друга роклята не може да съществува без такива :) Единствено не си позволявам да обиждам чуждия вкус защото е различен от моя. Роклята беше .. тази с перата, не беше трагична, беше хубава, аз не бих я избрала за себе си. Коментирах единствено обективното, че цветът е много неподходящ.
Wednesday666 и на мен единствено тази ми се вижда не-трагична ;д Цветът ми харесва и комбинацията тюркоазено-златно. Но пак е леко пренакичена. Иначе другите са ... едновременно кичозни и обикновени. Моделът е един и същ, само сменят цвета и материята. Изключително много не ми харесват. Изглеждат ми евтини.
На мен пък изобщо не ми харесва, стои и ми като завеса от едната страна.
Като модел това не е зле https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/45011_220500491418521_16623418_n.jpg
Ако е една идея по-къса, без да и се влачи зад крачката ще е идеал петров!
Wednesday666
12-27-2012, 08:46
На мен пък изобщо не ми харесва, стои и ми като завеса от едната страна.
Като модел това не е зле https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/45011_220500491418521_16623418_n.jpg
Ако е една идея по-къса, без да и се влачи зад крачката ще е идеал петров!
Аз съм те виждала на снимки като телосложение, много си слабичка, затова може би ти изглежда като завеса от едната страна. Но пък смятам, че такъв тип рокля би ти стоял най-добре, имам предвид права рокля, а не торта или нещо подобно. Лично мнение.
Wednesday666 и на мен единствено тази ми се вижда не-трагична ;д Цветът ми харесва и комбинацията тюркоазено-златно. Но пак е леко пренакичена. Иначе другите са ... едновременно кичозни и обикновени. Моделът е един и същ, само сменят цвета и материята. Изключително много не ми харесват. Изглеждат ми евтини.
Да, наистина всички са някакви такива грозно накичени. Това не е рокля за бал на нормално момиче, тва е за циганските булки, отвартителна работа. На мен модела ми хареса, може би малко по-малко камъчета ии примерно някакъв друг елемент, който да я допълва, ама не 5 тона камъни. Има толкова по-хубави модели за рокли.
Аз миналата година се отчаях, буквално.
Ревеше ми се, като гледах на една гимназия абитуриентките. Коя от коя по-цигански облечена, една беше с прозрачна, бяла, дълга до земята рокля, трябва да я издиря да ви покажа, трагично беше ..
JoLLiE92
12-27-2012, 08:47
Точно. Има една червена, направо като на индийка сарито стои. Тая синята е единствената, която що-годе не ме боде в очите от цялата колекция.
А за дългата, точно не исках дълга по тази причина. Ще ме е жал да се влачи, може и да се накъса от токчетата :( А и трябва да знаеш от много рано колко точно високи обувки ще искаш. А и аз исках да ми се виждат обувките :) Не ми харесва и шевът отзад, но като цяло е хубава рокля. Ето - правя разлика между "кофти рокля" и "не мой тип рокля" :D Тази не е мой тип, но е хубава.
Торта - в никакъв случай. Но не искам къса рокля, сякаш засега съм се ориентирала към дълга. Слаба съм, 171 см съм,ама някак късата рокля,ако не е с воал,който да се откопчава и закопчава и да е 2 в 1 , не ми се струва подходящо за мен.
Wednesday666
12-27-2012, 09:13
Торта - в никакъв случай. Но не искам къса рокля, сякаш засега съм се ориентирала към дълга. Слаба съм, 171 см съм,ама някак късата рокля,ако не е с воал,който да се откопчава и закопчава и да е 2 в 1 , не ми се струва подходящо за мен.
Според мен си е до рокля. Понеже имам въображение, бих казала, че на теб би ти отивала по-изчистена рокля, дълга, в по-тъмен цвят ии без някакви много орнаменти по нея. Знам ли, така мисля. Иначе имам приятелка, която беше с такава откопчаваща се рокля на бала си. Добре беше.
JoLLiE92 и аз исках да ми се виждат обувките, в крайна сметка не стана точно така, но пък роклята ми беше единствената такава и си я харесвам и до днес. Обаче повечето се бяха оляли - пера, 100 милиона цвята, ма ужас беше ..
Според мен си е до рокля. Понеже имам въображение, бих казала, че на теб би ти отивала по-изчистена рокля, дълга, в по-тъмен цвят ии без някакви много орнаменти по нея. Знам ли, така мисля. Иначе имам приятелка, която беше с такава откопчаваща се рокля на бала си. Добре беше.
именно!
JoLLiE92
12-27-2012, 09:20
но пък роклята ми беше единствената такава и си я харесвам и до днес.
Ей това е! :---)
а я да ви питам:
ако имам рокля, черна , дълга, с коралово бюстие и надолу черничка, изчистена с по-тъмен или по-светъл тен трябва да съм?
и съответно , цвят слонова кост подходящ ли е и какъв трябва да е тена? също обувки , черни или телесни за слонова кост?
Wednesday666
12-27-2012, 09:26
а я да ви питам:
ако имам рокля, черна , дълга, с коралово бюстие и надолу черничка, изчистена с по-тъмен или по-светъл тен трябва да съм?
и съответно , цвят слонова кост подходящ ли е и какъв трябва да е тена? също обувки , черни или телесни за слонова кост?
По-тъмен или по-светъл тен? Е, за това не бях мислила, сериозно.
По-скоро по-матиран, нито прекалено тъмен, нито прекалено светъл.
А за обувките .. Мисля, че телесен ще отива най-много, ще си подхожда с бюстието и няма да те прави с прекалено много черно по теб.
JoLLiE92 аз лично съм си избирала точно модела, понеже ми я шиха роклята и всичко беше точно както аз го исках. С малки изключения.
granger що ли си мисля, че сиво би ти отивало страшно много катп цвят? Не говоря точно за бална рокля, ми по принцип,,
JoLLiE92
12-27-2012, 09:29
Слоновата кост според мен като цяло я заеби. Безличен цвят, сливащ се с тена, ще станеш като оная мацка , която публикуваха нагоре. Ако си със слонова кост обаче все пак, нещо доста ярко като чанта и обувки, като тюркоазено.
Кораловото (ако е това , което си мисля ) стои добре на тен. Но солариума малко кофти .. повече харесвам естествения тен, който няма как да си докараш до края на май. :( Ако си съгласна да ходиш на солариум по-добре със сякаш. Илии има едни, които те пръскат с изкуствен тен отгоре до долу , избираш си степента, ала бала .. Издържа седмица-две. Може би ако се решиш на него трябва да го направиш веднъж преди баловете , да не рискуваш да се осере нещо. :)
Wednesday666 и на мен така, затова съм силно против това да си купиш готова рокля от магазина :)
Аз пo принцип нося много сиво , и смятам ,че ми отива :D
Дори в момента съм така :D Искам балната ми да е нещо открояващо се, затова не искам да е нещо черно или сиво...ама зависи много и от х'аксесоарите.
Скоро започвам да чета една историческа книга и да си доподготвя темичките,че е голЕма мъка.
Wednesday666
12-27-2012, 09:40
Wednesday666 и на мен така, затова съм силно против това да си купиш готова рокля от магазина :)
Аз чак против не съм, по-скоро се съмнявам, че някого може да намери подходящата рокля за себе си. Друго е да ти я правят по точен размер.. Твоята лилав цвят ли беше, че не ми се прелиства, а нещо такова ми е останало в главата?
granger виж как знам .. Синьо би ти отивало за бална. Знам, че има много сини напоследък, обаче на мен една миналата година ми направи мнооооого силно впечатление и като цвят, и като модел. Даже мога да ти я покажа, ако искаш. Смятам, че ще те стой много добре точно такава рокля.
Ооооф, и аз трябва да уча, а не ми се занимава ама хииииич ..
Аз искам нещо червено,ама съм светличка и не знам колко ще ми отива,ама като тръгна да пробвам ще си проличи.
Не искам светли тонове,защото аз самата съм много светла и ще стане едно нищо.
JoLLiE92
12-27-2012, 09:45
Лилаво с черен колан и черна панделка :) да. И като знам колко много размери ми взеха, няма как някоя готова рокля да ти стои добре като шита за теб. Цената на повечето места е същата, независимо дали я вземаш, или поръчваш.
Покажи роклята тук да видиммм : )
pet1tety
12-27-2012, 09:48
granger ти какво мислиш да кандидатстваш? И извинявай ако си споменавала,но аз не съм чела цялата тема :)
Ясно ми е ,че ще има корекции,щото наистина съм кльощавка...ама сега сякаш не ми е тъпнал тъпана за това.
Искам МИО , но пък един вид вече съм приета Европеистика в СУ.
JoLLiE92
12-27-2012, 09:52
Искам МИО
заповядай, много е яко! :D :---)
pet1tety
12-27-2012, 09:52
Аз искам нещо червено,ама съм светличка и не знам колко ще ми отива,ама като тръгна да пробвам ще си проличи.
Не искам светли тонове,защото аз самата съм много светла и ще стане едно нищо.
+1 аз също искам червена,даже съм си харесала един модел,направо съм влюбена....
Ще ти отива червено,аз по мене си знам.Моите рокли почти всички са червени :д и все такива си вземам,дори приятелките ми вече започват да се базикат с мен, но какво да направя все пак това е любимият ми цвят. Нещо като запазена марка ми е......
Хахах, а дано да вляза, а Европеистиката я имам като резервен вариант.
JoLLiE92
12-27-2012, 09:57
С бяла, червена и черна бална рокля трябва много да внимаваш, защото лесно може да изглеждаш като клише. :) Докато бели съм виждала точно една, която ми хареса, червената по- може да се получи, стига да не опитваш да докарваш визия Мерилин или фолк певачка .. Не зависи само от цвета де, ами и от стила.
Не ми отговорихте на въпроса дали е важно с каква кола си :D Но аз продължавам да си задавам въпроси. Днешният е : Какво бихте направили ако разберете пост фактум, че ваша приятелка си е поръчала същата рокля? Тоест да ви окраде идеята. Независимо дали е от вашия клас или не?
Да,що? :lol:
За мен колата не е от такова значение, а ако разбера че приятелка има същата рокля,ще се постарая да не откачам,а да си намеря по-подходящи аксесоари, с които да се откроявам.Да,роклята е хубава,ама ми е интересно отпред как стои,щото слаба в повечето случаи е равно на мен - цици найн!
Wednesday666
12-27-2012, 10:04
http://i.imgur.com/hcdSi.jpg
Ето това е роклята.
На мен адски много ми хареса. Дали, защото точно на тази мацка й стоеше убийствено - не знам, но очите ми останаха в нея, сериозно..
И защо МИО? Ама сериозно питам. Защото не съм чувала добри отзиви за специалността, а си бях скъсала задника да уча за нея, в крайна сметка не съжалявам, че не влязох там..
JoLLiE92
12-27-2012, 10:08
Приятелка на моя приятелка си беше поръчала като нейната рокля, след това си купи като нейните обувки. Неприятна гледка. Затова питам вие как бихте реагирали. Наистина грозна постъпка от страна на другото момиче.
Това с циците може да го докараш с корсет, но корсетите или ти правят супер талийка и големи цици, или точно обратното - правят те по-дъска отколкото си всъщност. :( По-добре си вземи за изпращането корсет, не част от рокля. Аз супер много исках и не можах да намеря в никой магазин. Не зареждали, щото били много скъпи и никой нямало да ги купува. А от интернет не ми се поръчваше.
granger какво мислиш да правиш с тена? Беличка ли ще стоиш или някак ще докараш цвят на ромска перла :D :D :D :oops: шегичка, разбира се :)
pet1tety
12-27-2012, 10:08
Стига де, мен ще ме е срам да излезна ако имам рокля на някоя чалгаджийка,не че имам нещо против тях,но не бих вземала модел нито от фолк дивити,нито пък визия тип Мерилин...
Лично за мен не е важно с каква кола ще отида на бала.Но няма да си наемам кола за случая.Не мисля,че има нужда да затормозявам нашите с излишни пари за автомобил.Мисля,че ще е по-добре да ги вложа в образованието си, а не да пръсна сумати пари за една вечер...
Аз моят модел не съм го показала на никого,освен на майка ми.... :д но ако има такъв вариант (но по скоро не) не знам какво бих направила,може би ще и кажа ,че имам същата,за да може да се откаже докато е време или аз бих си избрала нова,което е по-малко вероятно :ДДД голям егоист съм
JoLLiE92
12-27-2012, 10:12
Ето я класиката! Искам ви всички с такива рокли!!!!!!!
http://www.picvalley.net/u/775/2038880402.JPG
pet1tety
12-27-2012, 10:14
http://i.imgur.com/hcdSi.jpg
Ето това е роклята.
На мен адски много ми хареса. Дали, защото точно на тази мацка й стоеше убийствено - не знам, но очите ми останаха в нея, сериозно..
ОООО невероятна е .....многа ми харесва,но плата не ми харесва (не харесвам сатен)
О, да всяка година има една с такава рокля,аз направо не мога да им се начудя на акъла
И защо МИО? Ама сериозно питам. Защото не съм чувала добри отзиви за специалността, а си бях скъсала задника да уча за нея, в крайна сметка не съжалявам, че не влязох там..
Харесва ми ,че се учат много полезни неща, има и от правото , и от икономиката, мога да специализирам на много места , има голяма възможност за реализация( за себе си говоря,защото знам ,че имам познати,които могат да ми помогнат извън България)
Харесва ми.
Амиии JoLLiE92 , не смятам да се китосвам :lol: предпочитам си собствения цвят на кожата, за косата е същата история.
Wednesday666
12-27-2012, 10:15
ОООО невероятна е .....многа ми харесва,но плата не ми харесва (не харесвам сатен)
Зарежи го плата, всеки може да си я направи с какъвто плат иска.
Но моделът е убийствен, на мен много ми допадна.
Жалко, че вече имах рокля.
Пък и на мен такава рокля не би ми седяла добре, това не е модел за момичета с по-голям бюст..
Wednesday666
12-27-2012, 10:18
Харесва ми ,че се учат много полезни неща, има и от правото , и от икономиката, мога да специализирам на много места , има голяма възможност за реализация( за себе си говоря,защото знам ,че имам познати,които могат да ми помогнат извън България)
Харесва ми.
Двоен пост. Сори момичета.
М, зависи в кой ВУЗ ще специализираш. В СУ е трагедия в момента, ама абсолютна.
То и аз имам хора, но реших, че не се знае след 4-5 години къде ще са тези хора и дали няма да реша друго, затова си избрах добра алтернатива.
И да знаеш, не е толкова широк спектъра на възможностите с тази специалност - не гледай, че има право като предмет в някой от семестрите, магистратурата може да ти е само икономика някаква, иначе се губи смисъла ..
Не можеш примерно бакалавър МИО и магистратура право примерно, не се връзва ..