Влез

View Full Version : 12-ти клас (абитуриенти) -2012/2013

Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

bloodyF
03-30-2013, 08:50
О, аз пък не ходя на училище.
Миналата седмица имахме по 2-4 часа, в петък ваканция, другата седмица ще отида само за пробните матури.
Оценки нямаме достатъчно, но и никой не ни дава зор.
По математика е малко тегавина, но пък класната каза, че който няма да ходи на матура ще му пише плюс една -две единици отгоре, така че аз за там съм спокойна.
Трябва да вържа 5.50 поне годишен успех (т.е. за 2-ри срок), но мисля,че ще успея.

Едит:
а по свят и личност на проекта имам 6 и за годината също :-P
so proud of me <3

DisappointedDreamer
03-30-2013, 08:54
so proud of myself*

granger
03-30-2013, 08:56
Не само аз съм Grammar nazi :lol:
на мен ми писва само да ни юркат за глупости...ама си трая малко, че не остана и не искам проблеми

bloodyF
03-30-2013, 10:18
I am so proud of you.
I am so proud of me.

Защо първото да може , а второто не?

edit:

proud (praʊd)

— adj (followed by of, an infinitive, or a clause )

Според мен и двете могат.

JoLLiE92
03-30-2013, 10:24
My mother is proud of me.
She is proud of herself.
I am proud of myself.
Не е ли така? :D

gabi_94
03-30-2013, 11:17
Ох и нашите даскали са изперкали и почнаха да се правят на интересни с 10000 изисквания. Досега спаха 4г. и изведнъж в 12ти клас сериозни станаха..

DisappointedDreamer
03-30-2013, 12:16
I am so proud of you.
I am so proud of me.

Защо първото да може , а второто не?

edit:

proud (praʊd)

— adj (followed by of, an infinitive, or a clause )

Според мен и двете могат.

Защото не е вярно.

http://www.grammar-quizzes.com/agree5c.html

A reflexive pronoun (ending in -self or -selves) is used when the subject and the object are the same person.

I washed myself.
He dressed himself.

Не казваш : "I washed me."

нито пък "I am proud of me".

Ще държиш 2-ра матура по английски. Това са елементарни неща.

balu4ka
03-30-2013, 15:00
Ох и нашите даскали са изперкали и почнаха да се правят на интересни с 10000 изисквания. Досега спаха 4г. и изведнъж в 12ти клас сериозни станаха..

Това е и моето мнение.Можи би ги е яд,че ние си тръгваме,а те остават ...Но съм на мнение,че никой не ги е вързал там.Преди и за сертификат учих,нямах време за нищо,а що става дума за училище,винаги са готови да ти отхапят ръката.Самите те казват,че сме пренатоварени и ни разбират,но всъщност явно не е така...По история съм вече с твърда 6-ца,а тя ме натиска да чета,за да е пълна средноаритметично,не 5.50..просто думи нямам за какви неща се хващат.

XTREMEFREERIDE
03-30-2013, 15:07
Иначе имам желанието да кандидатствам на доста места,та където ме приемат.Академията,ВТ-художественият или в НБУ-като краен вариант.Та скоро са ми и пробните изпити,за графичен дизайн и визуални комуникации,като специалност.Пък ще видим...

Късмет! Аз също утре пак съм на ТОП в НБУ за Графичен дизайн. :) Само дето аз твърдо съм решила, че искам да уча там.

не съм 12ти клас, а 11ти, ама като видях малкия принц не се сдържах :cool:
XTREMEFREERIDE, откъде ти еее?

http://www.facebook.com/Stranichka.bijuta?fref=ts :)
Има много куул нещица.

Иветттаааа, казвай как така няма да ходиш на училище освен за пробните матури?! Искам да последвам мъдрия ти пример!!! Btw, класната ми каза, че няма да идва дълго време на училище. Ако и старата класна не идва, наистина можем да се договорим с другите даскали да не пишат отсъствия, или пък между нас си никой да не стъпи в училище. :D Дай да го измислим.

Хич не се притеснявам за изпита утре. По-скоро искам да мине, за да може с баща ми и приятеля ми да отидем да хапнем някъде разни вкусотии за обяд. :D

maximxxl
03-30-2013, 15:13
ммм аз пък уча за матура по Бел и история, за изпити по математика, и за повишителни по физика за 9ти клас (2 изпита- ЗИП и ЗП) отделно ни юркат по свят и личност... така че yeah...ама по малко от всичко, на нищо не наблягам, г/д всичко по равно :D изобщо не съм се шашнал за простотии...

pifiella
03-30-2013, 16:53
Тая седмица ще ми е натоварена.
В понеделник се започва с пробна матура по БЕЛ.Във вторник трябва да ме изпитват по статистика,право и финанси,и съответно да ме оформят. В сряда ще искам да изпитат по управление и маркетинг, и да ме оформят.В четвъртък оформяне по математика и по свят, а в петък сме почивка!
А до сега правих презентация по свят и личност за намаляване на безработицата.Направих и 3 матури по бел и без въпросите за резюме,създаване на текстове,имам по около 65-70 точки,което е добре.
Отделно тази седмица трябва да си прадам проекта за държавния изпит,а още не съм направила счетоводния баланс и презентацията.
И сега като прочетох всичко,което ме очаква,си мисля,че съм спала последните месеци,ама де да беше така.
Та като ми мине тая седмица,аз съм готова за завършване!!! :D
А И НЕЩО МИ "ЯДЕ" БУКВИТЕ,СОРИ ЗА ГРЕШКИТЕ.

balu4ka
03-30-2013, 17:07
Късмет! Аз също утре пак съм на ТОП в НБУ за Графичен дизайн. :) Само дето аз твърдо съм решила, че искам да уча там.
Аз също много исках,защото определено има и странични неща които ме дърпат натам,като цяло ми се иска да съм в София.Но семестриалната такса е меко казано соленичка.Което също е проблем,а ми казаха ,че нивото и обучението не си струват парите,но може и просто така да си приказват...Успех и на теб ^^^

bloodyF
03-31-2013, 08:41
Ще държиш 2-ра матура по английски. Това са елементарни неща.

:lol:
Добре, Miss Perfect. (специално редактирано за ДД)
За моята матура не се тревожи-ще си я взема с отличен.

Иветттаааа, казвай как така няма да ходиш на училище освен за пробните матури?! Искам да последвам мъдрия ти пример!!! Btw, класната ми каза, че няма да идва дълго време на училище. Ако и старата класна не идва, наистина можем да се договорим с другите даскали да не пишат отсъствия, или пък между нас си никой да не стъпи в училище. :D Дай да го измислим.

Тъкмо ме хвана яд, че съм забравила да ти кажа да дойдеш в ъндъра с нас, ама пък то ти си била на изпит.
Аз в понеделник-бележка от нашите или от госпожата ми по БЕЛ, за четв. и петък-от лекарката.
Надявам се да мине номера, а ще е добре, ако не учим.
Иначе ЕГ май също ще са 1-ва смяна (вчера един сладур от там ми каза така).
Измисли нещо и ми кажи :-P С Нина няма да се разберем по тоя въпрос, особено тея ,които ЩЕ ходят на матура по математика...ама за другите нз.

DisappointedDreamer
03-31-2013, 09:09
:lol:
Добре, Mrs Perfect.
За моята матура не се тревожи-ще си я взема с отличен.

Обръщението Mrs се използва към омъжени жени, еквивалентното на българското госпожо. Би трябвало да използваш Miss, т.е. госпожица. Все още липсва пръстен върху безименния ми пръст. :)

granger
03-31-2013, 09:11
Не се Жафкайте :D

JoLLiE92
03-31-2013, 09:22
bloodyF дано да се съсредоточиш на матурата и да си я вземеш като хората, ама в случая DisappointedDreamer е права. :) Убедена съм, че не си се замислила като го пишеш в някакъв форум и че би го написала правилно на матура/контролно, но е права и че това е нещо елементарно.

bloodyF
03-31-2013, 09:30
Да, аз съм ужасно проста, тъпа, смотана .
Абе, коя съм аз, простата крепостна селянка, да се сравнявам с хора като вас, английската кралица и нейните придворни дами..

SHAME ON ME!!!!

JoLLiE92
03-31-2013, 09:32
Не се засягай толкова. ;) Казах ти, че съм сигурна, че по принцип го знаеш и тук просто не си се замислила.
Край на разговора - да пишем за нещо по-приятно. :)

granger
03-31-2013, 09:32
Е, Иве, аре недей ся и ти. Излишно е и прекалено.

bloodyF
03-31-2013, 09:34
Аз изобщо не се засягам. Просто ми е безкрайно малоумно да ме апострофират някакви пикли на всяка дума. Била тя и грешна, не ми пука особено какво е мнението на някакви си там. Нищо лично към никого.

И както отдавна казах, темата е за абитуриенти или поне завършили, които могат да са полезни със съвети.
Останалите не виждам какво правят тука. Освен да ми намират елементарните грешки.

JoLLiE92
03-31-2013, 09:38
Ще се държа културно с теб до момента, в който внимаваш кого точно наричаш пикла. ;) Това отношение няма да ти помогне в живота.
Иначе, Dreamer, безимен е с 1 "н" :lol: Като ще сме grammar nazis, да сме докрай :cool:

DisappointedDreamer
03-31-2013, 09:41
Изобщо не твърдя, че съм английска кралица. Всъщност, доколкото си спомням ти беше тази, която твърдеше, че владееш английския 85%.
Нищо не апострофирам. Всъщност, посочвам грешките ти и ти помагам. Дори ти показах кое е правилно, кое не и причината. Ти не представи никакви аргументи, точно обратното. Започна да обиждаш на лична основа. Ядосваш се, и се държи като дете. Не знам коя е пиклата в момента.

После, тактично намекна да се разкарам от темата, тъй като тя била само за абитуриенти и завършили. Доколкото последно видях, форума е за всеки, темите в него също. Още повече, че и на мен ми предстои кандидатстване след половин година. :)

Но, както и да е.
Със здраве и успешно кандидатстване пожелавам.

"Иначе, Dreamer, безимен е с 1 "н" :lol: Като ще сме grammar nazis, да сме докрай :cool:"

Благодаря. :Д На мен българския не ми е силен. Май го владея под 85%....

bloodyF
03-31-2013, 09:48
Ще се държа културно с теб до момента, в който внимаваш кого точно наричаш пикла. ;) Това отношение няма да ти помогне в живота.

В случая не визирах теб.

Ами, много се радвам за теб, ДД. Има и тема за 11-и клас. Може да си споделяте вълненията и там.
И всъщност ''посочването и обясняването на грешки'' не беше точно така. Не ми се прави на света вода ненапита, защото от постовете си личи с какви нюанси на злоба си ги подчертала тия грешки.

И с тия 85 процента ставаш смешна. Казах ги супер ориентировъчно, защото видях, че и други хора си бяха написали владеенето в проценти. Не виждам нищо лошо в случая.
А българският ти е далеч под 85, ако съдим по повечето ти постове във форума.

JoLLiE92
03-31-2013, 09:54
Това винаги става специално с английския, защото всички си мислим, че го знаем и че е много прост, а то винаги има нещо, което не знаеш. Забелязала съм. Една приятелка щеше да ходи на бригада и аз постоянно я поправях като каже нещо на английски грешно, за да научи как е, а тя ми се ядосваше. :D
Дриймър, като не живееш тук ти е малко по-позволено да правиш грешки на български, но все пак бях длъжна да спомена. И българскияТ не ти е силен. :cool:
Айде стига с тея простотии вече, сериозно!!

bloodyF
03-31-2013, 10:02
Аз да питам дали беше до 23-и май записването за редовната кампания на СУ.
И също така, колко парички ви взимат за изпращането на документи до различните уни-та?

Някой за ЮЗУ ще кандидатства ли?
А някой със скандинавистика в СУ?
Нещо ми стана интересно дали има такива луди като мен тук. :lol:

anonymous708973
03-31-2013, 10:04
които могат да са полезни със съвети.

Тя ти беше полезна със съвет. Подобна грешка е леко недопустима за някой, който се цели към скандинавистика.
Матурата е смешна.

bloodyF
03-31-2013, 10:07
Специално за госпожа и госпожица-никога не съм ги оправяла в английския.
За другото го разбрах много повече от двата примера на Жоли , отколкото от хилядата заяждания на Магдалена.
Отделно какво е допустимо и какво не, и аз накъде се целя, е изцяло мой проблем.

granger
03-31-2013, 10:08
Грешките ли ще продължаваме да обсъждаме?
Иве я малко чил.
Държите се като някакви да не казвам какви... яд ме хваща чак.

DisappointedDreamer
03-31-2013, 10:14
Специално за госпожа и госпожица-никога не съм ги оправяла в английския.
За другото го разбрах много повече от двата примера на Жоли , отколкото от хилядата заяждания на Магдалена.
Отделно какво е допустимо и какво не, и аз накъде се целя, е изцяло мой проблем.

Джоли ти даде само примери. Аз ти обясних защо тези примери са вярни. Както би направил един учител.
Мех.
Сега и на пълни имена си говорим. Очаквам включване на обръщанието г-ца Райкова.

Blab
03-31-2013, 12:14

сладури!:Д

ParadOx
03-31-2013, 15:03
Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция Искам ваканция !!!!!!!!!!!!!!!!!!

А трябва да уча по кво ли не... ужас ще се побъркам
Утре контролно по БЕЛ и немски, във вторник изпитване по математика, в сряда пробна матура, в четв. и петък не знам още какво ще им хрумне

maximxxl
03-31-2013, 15:47
ъх чак ме хвана яд, че не си бях взел пуканки докато четях коментарите ви... :D :D :D я се стегнете!

granger
03-31-2013, 16:06
Понеделник сменена програма : 2 часа история , 1 час ит , 1 час БЕЛ , 2 часа математика , час на Класа
Вторник: Пробна БЕЛ
Сряда : Пробна пак БЕЛ
Четвъртък:Пробна АЕ
Петък : 2 физика , 2 ИТ , 1 География , 1 СиЛ
Мисля петъка да си го спестя.

XTREMEFREERIDE
03-31-2013, 16:36
ТОП-а ми май мина по-добре от предния път. Дано, че нашите се филмират яко. XD

Бяхме днес в София с тях и приятеля ми, много кют си изкарахме. Хапвахме на връщане в някакво кръчме селски манджи. Направо деня беше много чил аут. След туй си взех раничка за лаптопа и съм хипер щастлива, защото тоя 17''ASUS направо ми съсипваше рамото с тая чанта.

Скоро ще си снимам обувките и чантата да ви ги покажа. Нищо особено не са, но много стилна комбинация успях да докарам, че чак си ми е кеф и си се радвам самичка вкъщи. ^-^

pifiella
03-31-2013, 17:59
Ако и утре няма резултати от журналистиката, ще пребия някой проверяващ!

pifiella
03-31-2013, 18:01
ъх чак ме хвана яд, че не си бях взел пуканки докато четях коментарите ви... :D :D :D я се стегнете!
Кокошкарник,а? Нека има и скандали,писна ми от мил тон!
ХЪЪЪЪЪЪЪ аз ви мразя всичките! :D :D :D

granger
03-31-2013, 18:08
не ти вярвам!
Утре ше препукам, добре че са пуш паузите ,че ще превъртя играта.

ParadOx
03-31-2013, 18:13
Ако и утре няма резултати от журналистиката, ще пребия някой проверяващ!

Звънкай, с теб съм!

добре че са пуш паузите ,че ще превъртя играта.

и мен т'ва ме крепи 8-)

granger
03-31-2013, 18:15
Момичета, не знам как ще си губя времето, добре че имам история , а по математика ще гледаме филм,че щях да умра иначе.
Ще нищоправя и пуша...само тва ,че и другите ми идиоти ще са там и паузичките за каф еи цигарка ме радват.

maximxxl
03-31-2013, 20:35
ние по бел ще гледаме Иконостасът. доколкото знам е много тъп, книгата била по-интересна.

violette94
03-31-2013, 20:45
Пф аз вече не знам къде се намирам.Готвя се по 3 предмета, като най-гадният е история, защото ще държа матура.И суперрррр много се притеснявам за нея!

girlwithblueeyes
03-31-2013, 21:12
Добре си им е на другите 1 седмица ваканция , ние тая седмица ще си учим както винаги. Днес съм доволна,че успях да се подготвя за утре . И най-вече да науча за урока въпреки празника днеска.

JoLLiE92
03-31-2013, 21:47
ние по бел ще гледаме Иконостасът. доколкото знам е много тъп, книгата била по-интересна.
По коя книга е това? Светилникът??

granger
04-01-2013, 03:29
Добре си им е на другите 1 седмица ваканция , ние тая седмица ще си учим както винаги. Днес съм доволна,че успях да се подготвя за утре . И най-вече да науча за урока въпреки празника днеска.
Католичка ли си? Ако да - Честит Великден

Иначе "Иконостасът" е по мотиви от Светилника

bloodyF
04-01-2013, 07:35
По коя книга е това? Светилникът??

Да.
За книгата има документален филм на БНТ 1. И пресъздават обстановката, филмът е правен в Преспа, т.е. Прилеп (прототипа) в Македония.

http://bnt.bg/bg/news/view/4468/flameCandle70x80px.swf

Потърсете го из нета обаче.

Аз днес съм в почивка, уж ще уча по английски, ама досега освен 3 абзаца дето написах и закуската+кафето+малко прострени и прибрани дрехи, друго не съм свършила :lol:
То моя клас са с 4-5 часа де, така че пак не съм изпуснала много.
А утре-пробна матурка .... *puke*

gabi_94
04-01-2013, 08:45
Днес имахме пробна матура по бел, темата на 41-ви въпрос беше "Безсмъртието на жената" в стихотворението "Вечната" на Елисавета Багряна. Идея си нямам милите момчета как са се справили :D Колкото до мен, писах разни локуми, разтягах, пък ще видим. Иначе теста ни беше доста труден. Тя ни и предупреди де, че ще възможно най-труден, за да ни се стори самата матура лесна :D

girlwithblueeyes
04-01-2013, 08:55
granger Да католичка съм . И благодаря :)

Не знам днеска добре мина даже се учудвам, чу свършихме толкова рано :lol: . Не правихме пробна тъй като нашата по беЛ я няма но за сметка на това по немски добре ни дойде теста :D . Имам да уча за урок и есе да пиша, а да не говорим за презентацията . А кога ще уча не знам като от 1 съм на работа до 10 .

bloodfrozen
04-01-2013, 09:00
Aз даже си направих труда на отида на даскало, ама впоследствие установих, че е напълно безсмислено. Първоначално бяхме десетина човека, като тая бройка постепенно намаляваше, накрая всички останали си заминахме след 3-тия час. 8-)
Нито едно класно не сме направили все още. Праснали ги в средата на април всичките, когато повечето от нас ни вълнуват кандидатстудентски изпити.
Само положителни отзиви чувам за "Железният светилник", крайно време е и аз да я прочета тая книга. 8-)

girlwithblueeyes
04-01-2013, 09:03
На мен Железният светилник ми беше трудна за четене доста . Хареса ми , но ми трябваше досат време за да я прочета

Иначе аз ще ходя обаче само за пробната после си имам други планове :D

ParadOx
04-01-2013, 14:35
Днес като начало на тази "невероятна" седмица се успах... после цял ден велика тъпня....

а и да не забравя да отбележа- СУ на сапун!!! Писна ми да ги чакам тея

granger
04-01-2013, 14:46
Парадокс, ти какво очакваше? Съвсем незаяждайки те питам,да не си помислиш нещо :D
Открай време се знае,че са моткала, 14 дни поне не мърдаха предни години.

pifiella
04-01-2013, 14:55
Парадокс, ти какво очакваше? Съвсем незаяждайки те питам,да не си помислиш нещо :D
Открай време се знае,че са моткала, 14 дни поне не мърдаха предни години.
Днес е 15-ти ден,но все тая...
Днеска матурата мина прекрасно,въпросите бяха средна хубост,само на два си нацелвах отговорите.Предполгам,че и запетаите съм оплескала,както винаги. :D 41 въпрос ми беше за Индже - нравствената промяна в разказа.Написах 3 листа есе и сега чакам.Предполагам,че ще е над 5,50,ама точно колко, ще ви информирам в петък!

granger
04-01-2013, 14:57
поне казах.
надявам се скоро да ви излязат резултатите.
Ние утре и вдругиден ще правим пробни по БЕЛ , а в четвъртък по избираем/АЕ/ за мен.

pifiella
04-01-2013, 15:04
И аз се надявам,ама сега разбрах,че днес са излезли оценките по математика,а изпитът им беше на 24 март.Ей на тва се дразня,вярно,че едно е да се проверяват задачи,но все пак трябва да са заспали тез проверяващи...И сляп по-бързо щеше да ги провери!
А и по философия са излезли,изпитът пак беше на 24.

granger
04-01-2013, 15:17
Съжалейшън.
Аз сега си преговарям произведенията...ама тоя Славейков ме убива.

ParadOx
04-01-2013, 15:30
^^ честно казано си мислех, че днес ще излязат :-|

А някоя от вас ходила ли до СУ и разните му химически и физически факултети? Нали уж първо там ще изнесат резултатите... но 100% трябва да ги качат и в нета, все пак има хора от другия край на България, които не могат всяка седмица да се разкарват

pifiella
04-01-2013, 16:18
^^ честно казано си мислех, че днес ще излязат :-|

А някоя от вас ходила ли до СУ и разните му химически и физически факултети? Нали уж първо там ще изнесат резултатите... но 100% трябва да ги качат и в нета, все пак има хора от другия край на България, които не могат всяка седмица да се разкарват

Днеска нямаше нищо пред Химическия,там ги изнасят,но след 2-3 часа ще са качени в нета.Няма да има ощетени,поне в това отношение!

anonymous708973
04-01-2013, 16:52
.Написах 3 листа есе и сега чакам.

3 листа е много, внимавай.

Имам шестици и на двете класни по БЕЛ. Едната беше "Да направиш себап" за "Песента на колелетата", другата - "Трагичната цена на отрицанието" за "Железният светилник" - беше за откъса, в който Аврам Немтур вече е получил удар и Ния се връща да го гледа, там, дето се пули като тъпанар и обяснява нещо. Много кофти тема, с клизми я писах и за мое най-искрено учудване си имам шестицата.

Записах се за БЧК днес, дадоха ми чак другия вторник, което значи, че ще ходя самичка да се оправям с КАТ, дамн.

JoLLiE92
04-01-2013, 18:10
3 листа е много, внимавай.
Сто пъти казах и аз, че като казват 2-4 страници, 3 листа не значи повече, а значи единствено, че не умееш да си подреждаш мисълта и да извличаш най-важното, като губиш 2 точки за това, че си извън зададения обем... Ама кой да чуе :)

XTREMEFREERIDE
04-01-2013, 18:43
Сто пъти казах и аз, че като казват 2-4 страници, 3 листа не значи повече, а значи единствено, че не умееш да си подреждаш мисълта и да извличаш най-важното, като губиш 2 точки за това, че си извън зададения обем... Ама кой да чуе :)

Напълно съм съгласна. Границите не са сложени случайно. Иначе лукуми да си разтягаме можем до утре, ама това не показва никакъв скил. :)

bloodyF
04-01-2013, 20:17
Локуми*.

Иначе това за дадена тема в откъс много ме притеснява, т.к. засега не съм чела Пелин и Йовков. И част от стихотворенията, но те са лесни, защото са дадени. Не съм чела и "Тютюн", ама уотевър.

Малко почивка тия дни уж щях да си направя, но реших да си отида на даскало в четвъртък и петък (лични причини) и няма да ходя в понеделник и вторник сигурно. :3
Абе, супер ни е. Днес пичовете са имали само два часа, другите дни пак се очертават по толкоз.

JoLLiE92
04-01-2013, 21:17
Иначе това за дадена тема в откъс много ме притеснява, т.к. засега не съм чела Пелин и Йовков. И част от стихотворенията, но те са лесни, защото са дадени. Не съм чела и "Тютюн", ама уотевър.

Ти на откъсчето, което ще ви дадат ли разчиташ? :) Елин Пелин и Йовков се четат адски леко, защото са приятни. Тютюн е страхотен роман, но обемист. Аз мисля, че в 12 клас по това време вече бях прочела всичко и ги минавах пак... Опитай да ги прочетеш. Все пак трябва да пишеш и по останалата част от романа, която не е включена в откъса (ако това се падне) иначе губиш пак някакви точки.

girlwithblueeyes
04-01-2013, 21:32
Само аз ли не обичам да разтягам локуми . По скоро гледам да съм кратка
Пиша си по датски и правя презентация обаче доста ме мързи . :D

anonymous708973
04-02-2013, 08:34
Откъсът не ти решава нищо. Ако не го свържеш с други части на романа, е просто нелепо и посредствено. Не си представям дори как няма да правя аналогии. Че то... нищо няма да знам иначе :д

Започнах "Тютюн", доста ми харесва, ама един съученик си поиска книгата... ГРР!

granger
04-02-2013, 08:39
Много е хубава.Трудно ми е да кажа кой повече ми хареса, "тютюн" или " Железния светилник" , но и двата си заслужават четенето.

pifiella
04-02-2013, 09:40
Аз попринцип пиша много, 5 листа интерпретация заковавам всеки път,но пиша ЕДРО!
Прочетете и "Осъдени души",любима ми е!

Blab
04-02-2013, 09:46
Откъсът не ти решава нищо. Ако не го свържеш с други части на романа, е просто нелепо и посредствено. Не си представям дори как няма да правя аналогии.
абе, не е точно така. те не ви изпитват върху съдържанието на този или онзи роман/разказ/стих/етц (т.е. преразказ:Д), а проверяват уменията за целенасочено, адекватно, систематизирано критическо писане върху текст. в случая, този текст бива предоставен на вниманието на всички (матурата не е безумният изпит по БЕЛ в СУ, където трябва да зубриш цитати и прочее ненужности, но да не задълбавам нататък, че е съвсем друга тема), както е и редно. не виждам голямата философия;
//е, да, разбира се, самостоятелното мислене не е толерирано (навсякъде) в рамките на нашата образователна система. съответно - масата ученици, кандидат-студенти, а по-късно и студенти не могат да се изразяват в подобна кратка, минималистична дори и по същество форма. действително това е проблемът. затова присъства в матурата този компонент, не за да осъществи ревизия на прочетеното, както си мислят някои.;

anonymous708973
04-02-2013, 10:50
Доста добре знам, че не изпитват върху преразказ.
Но хайде направи ми ЛИС върху онзи откъс на "Железният светилник", в който Аврам Немтур получава удар и Ния се връща да го гледа. Много ми е интересно как ще го направиш, ако не си запозната с романа. Няма такъв филм. Няма как да проследиш образа в развитие и да напишеш теза КАКВО, аджеба, изплаща Аврам Немтур.

Да знаеш цитати далеч не е ненужно.

granger
04-02-2013, 10:54
Днес на пробната бяха дали възможно най-елементарната тема. Ама толкова не ми се пишеше. Пиша ситно и изкарах 2 страници и малко,ама поне беше сбито и смислено.
"Бай Ганьо - сблъсък между европейското и българското". Даже останах МНОГО разочарована,че не ни предизвикаха с нещо по-трудно.

ПП: "Осъдени души" е неповторима.

bloodyF
04-02-2013, 11:00
Пф, райско.

На нас - "Стихии" -Проблемът за (безграничната? /не съм сигурна/ ) сила на модерната личност

1 страница с много мъки, но и без това от Смирненски натам ги махнах всичките :lol:

А това за романите-познавам хора, които не са ги чели и изкарват 6-ици върху откъсите само. До настройка е.
Да знаеш основните неща-да си чел резюмета, героите да знаеш, основните моменти-пак е достатъчно за хубава оценка и съчинение.

(Пример: Надето, забравих й никът тук, учи журналистика в СУ вече и мисля, че не ги беше чела тези романи)

scrooper
04-02-2013, 11:09
Пф, райско.

На нас - "Стихии" -Проблемът за (безграничната? /не съм сигурна/ ) сила на модерната личност

1 страница с много мъки, но и без това от Смирненски натам ги махнах всичките :lol:

1 страница си писала ли :О

pifiella
04-02-2013, 11:45
(Пример: Надето, забравих й никът тук, учи журналистика в СУ вече и мисля, че не ги беше чела тези романи)

Нещо Мерлин/Марлин ли беше?

JoLLiE92
04-02-2013, 12:24
Откъсът не ти решава нищо. Ако не го свържеш с други части на романа, е просто нелепо и посредствено. Не си представям дори как няма да правя аналогии. Че то... нищо няма да знам иначе :д

Започнах "Тютюн", доста ми харесва, ама един съученик си поиска книгата... ГРР!
Двете части ли започна да четеш или едната? :)
Тютюн ми хареса повече от Светилника, въпреки че и Светилника е добър, но Тютюн страшно много ми допадна. Филмът, от друга страна, е отвратителен.
Blab това дали познаваш останалата част на романа ти носи/отнема точки. :) Цитатите не са ненужни и никога не са били. Аз на матурата помня, че сама си измислих притча :cool: много добре ми се получи :lol:
pifiella прекалено много е :)
granger всеки път ще ти казвам, че аватарът ти уникално много ме радва :Д

anonymous708973
04-02-2013, 12:28
Шестици в училище ли?
Не знам за вас, ама нашата пише двойка при непрочетено произведение. Следи тезите с орлов поглед, никакъв шанс за шестица нямаш, ако работата ти не е наистина е много, ама много добра.

А на матурата... толкова зависи какво ти се е паднало и кой ти го проверява, че...

Джоли, започнах тази, която е без добавената героиня. Едно романче е. 570 страници май беше.
Не знам как са казали, че няма политика, то е бъкано с нея о.О

JoLLiE92
04-02-2013, 12:34
Едната част значи. Да, и аз нея четох. Другата е около 300 страници комунизъм в повече. Има политика, няма комунизъм. ;) В нея комунистите са обрисувани като някакви селяндури, които нямат бегла представа как да правят въстание и да управляват държавата, като някакви отшелници или наркозависими в днешно време - нещо подобно :cool: Затова са го накарали да го промени и мисля, че вторият роман няма общо с първия, но не съм сигурна. :) Не съм чела втория.

granger
04-02-2013, 12:34
Инка, дават именно откъс , за да можеш да разсъждаваш по него , разбира се би било хубаво да си чел цялото произведение, ама разтягаш около всичко останало, но не и това ,което ти е зададено като откъс пак файдата е нулева.
Джоли , само тва да кажеш , ето ти го и в голям размер, да си го имаш ,ако желаеш :D
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p206x206/521396_590635697615490_103513079_n.jpg

"Тютюн" е малко над 600 първата редакция от 51-ва, а иначе втората е 200 страници отгоре.Вплитане на комунизъм , партизани и тем подобни,ама не е лоша и тя.Никак не е лошо и тя да се прочете , не е глупава.

JoLLiE92
04-02-2013, 12:40
Данке! :)
То комунизмът и партизаните ги има и в редакция номер 1, но не са описани като най-готините хора на света, ако ме разбираш. По-скоро като някакви мижитурки, които пречат на богатия собственик на фабриката да си пилее пълноценно времето. :D Тютюн 1 е една книга около 5-600 страници, Тютюн 2 са два тома и със сигурност са повече. По 300-400 страници е всяка.

granger
04-02-2013, 12:42
Все пак такова е било времето,ако е искал гласност е трябвало да го попромени.

JoLLiE92
04-02-2013, 12:47
Не е въпроса за гласността, вероятно са щели да го хвърлят в Белене 50те години за тоя роман. :)

granger
04-02-2013, 12:49
Ми именно.
Оф,ще изкукам,утре пробна БЕЛ , четвъртък пробна АЕ...глякс

JoLLiE92
04-02-2013, 12:50
Евала на човека за собственото мнение. :) И аз ако живеех тогава сигурно щяха да ме метнат нататък. :cool:

granger
04-02-2013, 12:53
Ми той е бил на 20 години тогава, млада младина, просто неговите родители също не са били , а той не е знаел много да си мълчи. Поне малко е изкарал

girlwithblueeyes
04-02-2013, 12:59
Момичета а на вас по какво ще ви е втората матура ?
Днеска добре мина , доволна съм имам 6 по Химия и Физика а се молех за 5 поне :D
Дано и по Математика ми излязат сметките правилни и да се зарадвам на 5 :D
Почивам си малко и се захващам да уча по датски и да пиша есе по немски

ParadOx
04-02-2013, 16:10
Оф,ще изкукам,утре пробна БЕЛ...глякс

Same here :? Само да не ми се падне Слевейков, Алеко или Дебелянов

Иначе втората матура ще ми по немски. Не се притеснявам хич. На пробната имах 5.72 :)

pifiella
04-02-2013, 16:28
Моята ще е по философия.
"Ич ми не е!" :D

granger
04-02-2013, 16:32
Same here :? Само да не ми се падне Слевейков, Алеко или Дебелянов

Иначе втората матура ще ми по немски. Не се притеснявам хич. На пробната имах 5.72 :)

Всичко ще изтикам,само не Цис Мол. Днес и се падна Алеко ,ама той е приятен за мен, но темата не беше предизвикателство и ми беше малоумна малко. Всяка година я пишем , и всяка година same shit!
Аз съм при 2 преподавателки ЗИП и ЗП и правим 2 пробни,което е добре от една страна. По английски класната ни дава някакви матури,които са ужасяващи, нищо общо с реалната и все около 5и50 изкарвам и се нервирам.

ParadOx
04-02-2013, 16:41
Всичко ще изтикам,само не Цис Мол.

Точно! Най-много 1 стр. да си изсмуча от пръстите :D

Смирненски, Багряна, Вапцаров или Ботев искам 8-)

granger
04-02-2013, 16:45
Странно - всички , но най - много Милев , Далчев и Йовков+Яворов! :lol:
От произведенията само Цис Мол не ща да ми се пада, сравнение с него дори Дебелянов ми е приятен...смисъл , не е моят автор. "Септември" и всичко от Яворов и Йовков ще са ми най-приятни.

JoLLiE92
04-02-2013, 17:39
Аз съм при 2 преподавателки ЗИП и ЗП и правим 2 пробни,което е добре от една страна. По английски класната ни дава някакви матури,които са ужасяващи, нищо общо с реалната и все около 5и50 изкарвам и се нервирам.
И моята по литература така ми даваше - за добро е. Имам 6.00 в крайна сметка на оргиналдъ-то :cool:

granger
04-02-2013, 17:43
Може би е по-добре. Но вече започвам да се съмнявам в знанията си , дано се справя...

gabi_94
04-02-2013, 18:01
Излязло е разпределението за изпита по БЕЛ към СУ. Споделяйте ако има някой, който ще се явява :D

XTREMEFREERIDE
04-02-2013, 18:13

Май беше "виталната".

Аз много се разочаровах. Багряна ми е адски скучна и вместо да се впусна в страстни размисли по някоя невероятна творба, трябваше да направя нещо интересно от тия ми ти стихии. -_- Anyway, ограничението беше 3 страници, написах 2 и половина, че да не съм на границата точно. Мисля, че така е добре.

И теста ми се видя лесен, дано не съм го оплескала. Ама май не съм.

Утре по английски ще повърна. :]

anonymous708973
04-02-2013, 18:40
Оф, и аз искам да ходя на даскало, за да правя пробни матури.
Ама нъц.

Хорааа, имам си обувки за балаа <3 Изобщо не са типичните абитуриентски, суперстилни са.
https://www.google.bg/search?hl=bg&q=gianni+%D0%BE%D0%B1%D1%83%D0%B2%D0%BA%D0%B8+26.1 2.BG.8&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.44697112,d.bGE&biw=1366&bih=667&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=midbUeqADrTE4gT0rIDwDQ#um=1&hl=bg&tbm=isch&sa=1&q=shoes+high+heels&oq=shoes&gs_l=img.1.6.0l10.1101.9840.0.13132.20.15.2.0.0.2. 211.1429.10j4j1.15.0...0.0...1c.1.8.img.BAKuq35bGu o&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.44697112,d.bGE&fp=2c14fe30ee51f03&biw=1366&bih=667&imgrc=l_SCPU154qe7FM%3A%3BmBPah8KTVzrWPM%3Bhttp%25 3A%252F%252Fi00.i.aliimg.com%252Fwsphoto%252Fv0%25 2F542353056_1%252FLady-Shoes-Sexy-Pump-Platform-Stiletto-Shoes-High-Heels-Skeleton-Charm-Velvet-Black-Free-shipping.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.aliexpress.c om%252Fitem%252F2012-Casual-Blue-pumps-high-heels-Pointer-Toe-Fashion-High-shoes-Velvet-Upper-3-1-2%252F543738507.html%3B700%3B612 - това е силуетът, само че са кожени в цвят шампанско и без джвъчка отпред. Пак така с вградена платформа, по-дебела мъъъничко. Прекрасни са. От Gianni са, единствените в Пловдив, които са този номер, мухаха :д

Имам си и бял костюм за раздаване на сертификатите по немски. Не си представяйте типичен бял официален костюм. Сатениран памук е материята, не изглежда суууперофициално. Вталено сако и прав панталон, чудно ми стои... ех, че съм скромна. Сакото е такова, че мога да го нося лятото я с рокля, я с къси дънкови гащи, а панталонът плюс един топ става суперстилно.
Влюбена съм :д Добре, че имам стилна майка, която е в час с нещата.
Оказа се, че тя има абсолютно същия панталон, дори същия номер, в бежово и черно :д Колекция ще си правим.

Мерих един куп дантелени рокли в Манго, струва си да ги погледнете, добри са за изпращането. Решихме обаче да си ушия и нея, че си харесах супермного един цвят дантелка.

granger
04-02-2013, 18:42
не правите ли?
На нас днес като на официална - телефоните изключени на бюрото. Лични карти за легитимиране. До тоалетна само дето не идваха с нас,а на редовна го правят.

bloodyF
04-02-2013, 19:37
1 страница си писала ли :О

да :oops:

а темата е била: виталната сила на модерната личност 8-)
никаква връзка

пифка, да, Мерилин! Мерси :)

Моята ще е по философия.
"Ич ми не е!" :D

Ич да ти не е!

Синеочке, английски, ама ти не учеше ли в Дания?

Плам, при нас пълен хаос.
Повечето даже са излизали за по цигара, кафе и пр. В тоалетната-преписваха страшно.
При нас (имахме по-строг квестор) само телефоните на бюрото, но някои си говореха.
Нищо сериозно като цяло. Даже закъснях няколко минути 8-)

anonymous708973
04-02-2013, 19:48
Плам, ние правим матури, но вкъщи. Никой няма да ни даде свободен ден за матура, ехееее. Какъв кеф ще е.

granger
04-02-2013, 20:00
Ем, то и аз правя вкъщи,ама в училище директорката като ми преподава по БЕЛ да видиш дали не ни стяга. Каза,дори и да не можете да напишете есе/лис ще се напънете за поне една теза,щото иначе не ме интересува 4ки ли сте изкарали - 2ки ще ви насвяткам. Да видиш как всички писаха,...

girlwithblueeyes
04-02-2013, 21:59
Втората ми матура ще по немски . Но ме притеснява тази по български повече
Иве, не уча в Дания но ходя на уроци по датски :D от 3 години има вече . Надявам се от есента да съм там .

bloodyF
04-03-2013, 04:16
А, пак не съм разбрала, извинявай :3

Къде ще си там? Моята най-добра приятелка също се е насочила някъде към Дания, но къде точно-ще те излъжа. Знам, че НЕ е Копенхаген и дотам :lol:
И кавалерът ми за бала и той също ще учи там. А,бе, като цяло, добре сте се ориентирали май.

Wednesday666
04-03-2013, 07:04
Абитуриентите, зарежете ги тия изпити 8-) и кажете вълнувате ли се, че завършвате?
Това е един голям етап от живота ви, ся някак си е пред привършване.
Питам, шот си спомням моите съученици колко се вълнуваха.
На мен ми беше малко все тая, та вика да видя има ли други бъгнати, като мен 8-).

granger
04-03-2013, 07:18
Ич ми не е.
Върнах се от пробната по бел , тоя път за час и половина я написах, стори ми се по-лесна!
Иначе есето беше върху "Тютюн" нещо за цената на амбициите и тн :Д

girlwithblueeyes
04-03-2013, 07:49
Здравейте сега си влизам от училище . По Математика имам 5 мога да каза , че съм доволна . Не си бях чак да шестица и си го признавам , но петица добер ми дойде защото си ме беше заплашила за четворка направо .
И ние правихме пробна по БЕЛ на мен въпросите ми бяха трудни или поне повечето надявам се на 5 , но дали ще стане се съмнявам . Есето ми беше върху Железният светилник но името на самата тема ми изкочи от главата . Пишах страница и полвина .
Иначе на мен ми някакво странно , всъщност май ми е все тая . Има хора , за които ще ми е мъчно но са много малко , освен това като завършим ще имам възможност ад ис се прибера в Германия за няколко дни .

Иве няма нищо то аз понякога така си обяснявам хубаво " . Наистина обучението в Дания е много добро , освен това съм била там , приятелят ми е датчанин :D и та затова . Иначе аз ще съм в Копенхагенският с право . Чувала съм че Орхус също е добър университета , но няма как да бъда там заради Йонас .
Ти нали към Скандинавстиката се беше насочила , после за някоя от тези страни ли имаш желание?

Wednesday666
04-03-2013, 07:51
Ич ми не е.
Върнах се от пробната по бел , тоя път за час и половина я написах, стори ми се по-лесна!
Иначе есето беше върху "Тютюн" нещо за цената на амбициите и тн :Д

Ти ся се връщаш, аз ся изчезвааааам :lol:
Реве ми се просто, айде да ме заместиш за един ден :( ..

maximxxl
04-03-2013, 07:56
днеска си взех почивка, уж щях да ходя 1ви час по БЕЛ за да слушам за Тютюн, ама реших,че просто ще го препиша и не си струва да ходя на тоя дъжд :D и кой нормален човек би си кръстил героинята ЛИЛА?!?!? не Лили, Лилия, а Лила :D

girlwithblueeyes
04-03-2013, 07:59
Или пък Божана :D на мен са ми супер странни тези имена .

ParadOx
04-03-2013, 09:08
^ А имената на героите на Йовков? :D

И аз сега се прибрах от пробната по БЕЛ. Седях 2 часа и половина, ама самата матура беше малко гадна- то текстове, то резюмета, разни тъпи пунктуации. Темата беше върху "Ще бъдеш в бяло" на Яворов... нещо за любовта- не се оплаквам и по-зле можеше да е.

Ден 345848309- резултати от СУ още няма. Вече ми стана 'се едно.

Желая ви прекрасен дъждовен ден, а аз си лягам да спя :)

granger
04-03-2013, 09:11
Лила не се учи. Лила е във втората редакция на книгата и не се включва тя в изпитните материали за матура. Иначе и нея може да си четеш,Макс.
Иначе тази тема повече ми хареса.

girlwithblueeyes
04-03-2013, 09:30
Усещам как няма да бъде тази матура по беЛ уж се готвя но всъщност ми е доста трудно .
Особено граматическите въпроси там съм просот пълна мъка . Хайде за есето мога да напиша доста ако реша , но граматиката ми е доста зле . Аз затова си ходя и на СИП всеки Петък

granger
04-03-2013, 09:34
Кое не разбираш точно в граматиката?
Иначе имената на Йовков са прекрасни и уникални. Все пак той е този,който е измислил името Албена. Или айде, видоизменил го е до такава степен,че да стане Албена.

bloodyF
04-03-2013, 09:40
е, Пауна, Дойна, Ранка, Курта са страхотни :lol:
Синеочке, мисля да се ориентирам към Дания, ако ме приемат изобщо с това, де.
А пък май Орхус/Архус ,каквото е там, е градът на моите приятели, да :3

granger
04-03-2013, 09:41
Пауна пък е хубаво име :lol: повече ми харесва от Султана :D

bloodyF
04-03-2013, 09:53
Знам, че и КУРта много ти харесва!
Имаш шанс, ако имаш дъщеря да я наименоваш по този начин! :lol:

granger
04-03-2013, 10:05
ще си я кръстя КУРнелия! ПЪК, завиждай!

pifiella
04-03-2013, 10:58
Аз моята Шакире ще кръстя. :D
Днеска пробна по философия.От теста 3 въпроса не знаех,а свободните отговори го заковах,есето също.ПРИКАЗКА МИ Е:D

anonymous708973
04-03-2013, 10:58
Каква е тая Курта, хора о.О

pifiella
04-03-2013, 11:02
Ден 345848309- резултати от СУ още няма.

Няма и да има тая седмица. Звънях и ми казаха,че още рабтите са в проверителите и вероятно началото на другата седмица ще са готови.Ама вероято,може и още........!Ай честито!

pifiella
04-03-2013, 11:04
Каква е тая Курта, хора о.О

Курта е възлюбената на дъртака от "На игликина поляна".

DukeSolinus
04-03-2013, 11:59
Днес правихме пробна матура. :) Стоях от 12:30 до 14:30. Литературните въпроси ги бях решавал и преди. Класната ми ги бе дала миналият срок да ме оформи на тях. :) А темата за писане бе Проблемът за социалната несправедливост в стихотворението "Юноша". Мисля, че се справих. :) Не се бях подготвял особено много. :)

Добре, че тая седмица няма да ходя вече на училище! :D Утре отивам на София и вече изпита, от който ми зависи дали ще се учи някъде. Пожелайте ми успех! :)

anonymous708973
04-03-2013, 12:15
Курта е възлюбената на дъртака от "На игликина поляна".

Това матуритетно ли е въобще?

pifiella
04-03-2013, 12:26
Патнерке,не е за матурата.

XTREMEFREERIDE
04-03-2013, 12:27
Пълен дизастър беше тая пробна матура по английски. Като знам и тая нашата любима учителка как се заяжда за всичко в есетата - кусур да нямаш, ще ти намери. -_- Ениуей, реших да си спестя следващите два дни ходене на училище и ми е медееец. :)

Цял селдобяд си се занимавам със страничката във фейсбуук. Беше само за фотографиите ми, но реших да я направя за цялостно творчество.
Та, хвърлете по едно око, ако имате време :) Ценни са ми чуждите мнения, пък и се опитвам да я популяризирам някак, meeh :/

http://www.facebook.com/empirina?fref=ts

girlwithblueeyes
04-03-2013, 12:33
Грейнджър като цяло граматиката ми е много трудна надявам се тя да не ми изиграе лоша шега и поне 5 да хвана .
Иве добре си се насочила ти на правилното място :D . Аз понеже да оставам тука въобще не ми е опция не съм се интересувала но знам, че Скандинавстиката е една от специалностите с най-висок бал . Датският е труден език , но е хубаво да се знае защото там без датски си за никъде

SuNsEt
04-03-2013, 12:48
Може ли да помоля ,ако някой от вас учи по този учебник http://www.ciela.com/media/catalog/product/cache/3/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/7/5/75543.jpeg да ми снима страница 106 и 107 от нея ,защото някой в даскало е взел моя ,а утре ще ни изпитват на задачите от там :(

pifiella
04-03-2013, 13:00
На мен ми беше малко все тая, та вика да видя има ли други бъгнати, като мен 8-).

Брой и мен за бракувана. :D Чувства,носталгия,сълзи,да бе пффффф.

pifiella
04-03-2013, 13:09
Може ли да помоля ,ако някой от вас учи по този учебник

Имам същия,ама ми е в училище.

Wednesday666
04-03-2013, 16:48
Брой и мен за бракувана. :D Чувства,носталгия,сълзи,да бе пффффф.

Уууу, начи не съм само аз бъгната :D..
Бтв, ти какво направи с изпитите за УНСС, отказа ли се?

pifiella
04-03-2013, 17:02
Уууу, начи не съм само аз бъгната :D..
Бтв, ти какво направи с изпитите за УНСС, отказа ли се?

Не съм се отказала,но чакам резултати от СУ.
Ако имам някъде към 4-4.50 ще си стоя в СУ.А ако имам по-ниска оценка на 14 съм на изпит в УНСС. Надявам се вече да изкарам над 5.50, спирам с изпитите и лятото се записвам Медия и икономика.Решено е,но тия бавни резултати объркват цялата схема...

XTREMEFREERIDE
04-03-2013, 17:12
тия бавни резултати

На СУ явно си им е тенденция да бавят по нещо. Ти самата си свидетел колко се оплескаха със сроковете за националната по философия (Btw, какво стана, класира ли се???). -__- Уви, няма какво да се направи по въпроса освен да си висиш и всеки ден да проверяваш като гламава.

pifiella
04-03-2013, 17:39
Не съм класирана.
Ама вие от Благоевград, какво правите бе и то от математическа.Къв е тоя Славов?Някъв гений ще да е,колко човека отивате на националната,леле! :D

seek&destroy
04-03-2013, 19:07
Не съм класирана.
Ама вие от Благоевград, какво правите бе и то от математическа.Къв е тоя Славов?Някъв гений ще да е,колко човека отивате на националната,леле! :D

Във "Велизар Пеев" ли си ? (:

DukeSolinus
04-03-2013, 19:23
Не съм класирана.

И аз съм чувал само хубави неща за този човек. :D А най-често тази година от приятели, който учат в МГ и ми казват, че са правили някакви проекти. :D

maximxxl
04-03-2013, 19:34
не знам дали съм ви казвал, но в мойто даскало се провежда изпит от хтму, на който се явих просто ей така и днес получих писмо, че съм приет...има яки специалности като биотехнологии и автоматика и инфо. техн. резервен вариант ;)

pifiella
04-03-2013, 19:35
Във "Велизар Пеев" ли си ? (:

Аха

pifiella
04-03-2013, 19:36
не знам дали съм ви казвал, но в мойто даскало се провежда изпит от хтму, на който се явих просто ей така и днес получих писмо, че съм приет...има яки специалности като биотехнологии и автоматика и инфо. техн. резервен вариант ;)

Какво е хтму?

granger
04-03-2013, 19:38

Йеееее,честито Макс. Ти към СУ ли си се насочил иначе?

maximxxl
04-03-2013, 20:02
мерсии, иначе да. 1.СУ, 2.ТУ, 3.каквото дойде :D софтуерно инженерство или информационни системи, компютърни науки...такива неща

пиф химико-технологичен и металургичен университет - София

seek&destroy
04-03-2013, 20:02
Аха

Хаха, съученичка

pifiella
04-03-2013, 20:09
Хаха, съученичка

Може,може.
Аз много съм срещала

DukeSolinus
04-03-2013, 21:16
Пифелия, ти може да си казвала, но аз пак да си те питам. :D Каква специалност си?

pifiella
04-03-2013, 21:18
Пифелия, ти може да си казвала, но аз пак да си те питам. :D Каква специалност си?

Пифиела,човек не пифелия :D
Бизнес администрация съм

pifiella
04-03-2013, 21:21
Двоен пост :D упс

anonymous708973
04-03-2013, 21:43
Пифиела,човек не пифелия :D
Бизнес администрация съм

Оле, къде съм го проспала това?!

Бързо разказвай. Какви предмети учиш, какво учиш по тях, кое - лесно, кое - трудно, какво мислиш да правиш след завършването.. :)

pifiella
04-03-2013, 22:08
Нещо ми се случва със съобщенията :(

pifiella
04-03-2013, 22:08
Много спиш,!
Какво съм учила:макро и микроикономика,счетоводст о - всички видове,статистика, право- всякакво,стенография,марке тинг,мениджмънт,бизнес комуникации, делова кореспонденция,финанси,упр авление на персонала,бизнес английски,компютърен машинопис,административно документационна дейност,кореспондентска и информационна теория и работа в интернет и още много,много такива неща,които мога да ти изброя така -РКП,КИТРИ,МЧРФК,КАД,УПБК,АД И Т.Н.
Тези предмети си се учат сериозно през 4-те години.Няма учебници приспособени за средно и учим по тия от УНСС и Свищов.
Най-много се учеше по икономиките,счетоводствот и финансите(а и аз запомнях най-трудно именно по тях).По счетоводство сме на такова ниво,че в УНСС си спестявам лекциите за първите 2 години.
Стенографията е най-безсмисленият предмет на тая земя.Учиш сигли,които трябва да ги рисуваш,а не да ги пишеш и е мъка.
По финанси и счетоводство е трудно,ако изпуснеш първите насоки,после няма догонване.

Правото е мега скучното - фирмено,трудово и управленско.
Общо взето си се учеше(вече почти не уча) сериозно и излизам със средно икономическо.
Како ще правя като завърша-или СУ,или УНСС(икономика).

girlwithblueeyes
04-03-2013, 22:10
Пифиела какво точно учите по макроиконимика? :)

pifiella
04-03-2013, 22:16
Пифиела какво точно учите по макроиконимика? :)

Националната икономика с две думи.
Икономиката като система и средство за управление.Световните икономически модели.За безработицата,пазар на труда,дохода на населението.Големите икономически кризи - защо и как са се получили,ей такива работи.
Хъъъ и най-омразното Кейнсианската теория...

girlwithblueeyes
04-03-2013, 22:18
Не съм много запозната но там не са ли много статистики и и т.н :) ?

Други какви предмети учиш ?

pifiella
04-03-2013, 22:22
Всички видове,статистика, право- всякакво,стенография,марке тинг,мениджмънт,бизнес комуникации, делова кореспонденция,финанси,упр авление на персонала,бизнес английски,компютърен машинопис,административно документационна дейност,кореспондентска и информационна теория и работа в интернет и още много,много такива неща,които мога да ти изброя така -РКП,КИТРИ,МЧРФК,КАД,УПБК,АД И Т.Н.
Тези предмети си се учат сериозно през 4-те години.Няма учебници приспособени за средно и учим по тия от УНСС и Свищов.
Най-много се учеше по икономиките,счетоводствот и финансите(а и аз запомнях най-трудно именно по тях).По счетоводство сме на такова ниво,че в УНСС си спестявам лекциите за първите 2 години.
Стенографията е най-безсмисленият предмет на тая земя.Учиш сигли,които трябва да ги рисуваш,а не да ги пишеш и е мъка.
По финанси и счетоводство е трудно,ако изпуснеш първите насоки,после няма догонване.

Общо взето си се учеше(вече почти не уча) сериозно и излизам със средно икономическо.

girlwithblueeyes
04-03-2013, 22:25
Въй за тях прочетох :D питах дали освен тях учиш и други подобни . Просто не си зададох въпроса като хората .

pifiella
04-03-2013, 22:28
Разбрах ти въпроса,но не мога да напиша коментар,само някви квадратчета ми излизат...

girlwithblueeyes
04-03-2013, 22:30
Да сега го видях . Всъщност нещата звучат интересни но предполагам са доста трудни .

pifiella
04-03-2013, 22:32
Най-много се учеше по икономиките и финансите(а и аз запомнях най-трудно именно по тях).По счетоводство сме на такова ниво,че в УНСС си спестявам лекциите за първите 2 години.

EEEEEE НАЙ-НАКРАЯ ПУСНАХ КОМЕНТАР,РАЗДЕЛЕН НА 3 ЧАСТИ.Само при мен ли е така?
Синеочке,то всичко в трудно.

girlwithblueeyes
04-03-2013, 22:36
Ами да трудно е но ти излизаш един вид с професия нали така ?

П.П При мен нямча проблем с коментарите , но форумът много бавно се зарежда

pifiella
04-03-2013, 22:38
Ами да трудно е но ти излизаш един вид с професия нали така ?

П.П При мен нямча проблем с коментарите , но форумът много бавно се зарежда

Форумът мрази думата - счетоводство.Колкото и пъти да я пиша,се появяват квадратчетата,които ми изяждат целия коментар.Обясних го като филм на ужасите!
Да с професия излизам - офис мениджър, май?

girlwithblueeyes
04-03-2013, 22:41
Честно тези икономически специалности ми звучат страшно далечни много математика и производни на нея има . Но пък са хубави като специалности и отварят много врати .

DukeSolinus
04-04-2013, 05:48
Честно тези икономически специалности ми звучат страшно далечни много математика и производни на нея има . Но пък са хубави като специалности и отварят много врати .

Всъщност не знам защо когато кажа на хората, че уча счетоводство всички ми казват: "Значи те бива в математиката". Счетоводството използва математика на ниво събиране, изваждане, умножение и деление. И то за тези цели използваш калкулатор.

JoLLiE92
04-04-2013, 06:17
Икономиката и математиката са две взаимноизключващи се неща. :)

Wednesday666
04-04-2013, 07:08
Да с професия излизам - офис мениджър, май?

А стига бе. Аз уча висше, за да изляза с това 8-).
Готино училище си си избрала.
И бтв, счетоводство може и да не учиш много, зависи каква специалност си избереш.
Но за икономика, ако това искаш, избери УНСС.
И не го казвам, шот уча там.

JoLLiE92
04-04-2013, 07:15
И бтв, счетоводство може и да не учиш много, зависи каква специалност си избереш.
Тук няма да споря. Първо не знам при нас счетоводството специалността на какво ниво е, но знам, че се влиза със сравнително по-нисък бал и че този, който ми предаваше на мен, е некадърник и половина. :)

pifiella
04-04-2013, 07:20

Е сега,който както си се уреди!:D
Преди 5-години не ме приеха в Немската и това ми беше резервният вариант,но то взе,че ми хареса.
ДА,ако е икономика ще е УНСС.Искам новата сп. Медия икономика.
Не искам финанси и счетоводство,а нещо по комуникативно.Но журналистиката в УНСС отпада като вариант,не мога да си представя,че до края на юли ще се влача по изпити.По-добре сега всичко да мине.

Wednesday666
04-04-2013, 07:43
Тук няма да споря. Първо не знам при нас счетоводството специалността на какво ниво е, но знам, че се влиза със сравнително по-нисък бал и че този, който ми предаваше на мен, е некадърник и половина. :)

Аз знам моята преподавателка каква е, с две думи - страхотна е.
Няма нещо, което да не съм разбрала до сега от нея и съм много доволна.
А познавам няколко човека, учещи счетоводство и контрол.
Мога да ти кажа, че им скъсват задниците от учене, обаче накрая излизат много добри специалисти.

Е сега,който както си се уреди!:D
Преди 5-години не ме приеха в Немската и това ми беше резервният вариант,но то взе,че ми хареса.
ДА,ако е икономика ще е УНСС.Искам новата сп. Медия икономика.
Не искам финанси и счетоводство,а нещо по комуникативно.Но журналистиката в УНСС отпада като вариант,не мога да си представя,че до края на юли ще се влача по изпити.По-добре сега всичко да мине.

Всъщност каква паралелка завършваш?
М, тази специалност не я бях чувала, но щом е нова предполагам и бала за нея е висок.
А за журналистиката.. Няма да коментирам. Това не е специалност за икономически институт, та ако ще най-добрата да е.
Иначе, да, до края на юли си е тегаво да ходиш по изпити, аз до началото на юли бях, ама бях толкова скапана вече, че не знам как си изкарах изпитите.

pifiella
04-04-2013, 07:53
Бизнес админисрация и разширено изучаване на английски език :)
И аз не искам журналистика в УНСС,а сега с тая нова специалност(тя е към направлението,в което е и журналистиката) ме спечелиха! :D Ще си съчетая интересите с наученото до момента.

Wednesday666
04-04-2013, 08:22
Бизнес админисрация и разширено изучаване на английски език :)
И аз не искам журналистика в УНСС,а сега с тая нова специалност(тя е към направлението,в което е и журналистиката) ме спечелиха! :D Ще си съчетая интересите с наученото до момента.

Аааааа, ето защо не я знам. Шот е в направлението на журналистиката.. Колко съм зле днеска 8-)..
Иначе, наистина хубава паралелка. Предполагам си от София, шот в по-малките градове по-трудно се намират подобни паралелки.
Не ти ли се е искало да я продължиш бизнес администрацията?

granger
04-04-2013, 08:23
Матурата по АЕ я направих днес за час и малко...
АМА тоя cloze test беше дизастър...абсолютен.
Есето беше лесно , лисънинга и рийдинга също, трансформациите също бяха приятно,ама клоуз теста ще ме осере...

Иначе ми е окейз.

pifiella
04-04-2013, 08:30
Иначе, наистина хубава паралелка. Предполагам си от София, шот в по-малките градове по-трудно се намират подобни паралелки.
Не ти ли се е искало да я продължиш бизнес администрацията?

Не, в Своге си уча,гимназията ни е много хубава.
Ами то не се знае.В бъдеще може и да я продължа,но да следвам администрация,не мисля.Някак ми е писнало,трябва ми разнообразие.

Wednesday666
04-04-2013, 08:39
Не, в Своге си уча,гимназията ни е много хубава.
Ами то не се знае.В бъдеще може и да я продължа,но да следвам администрация,не мисля.Някак ми е писнало,трябва ми разнообразие.

Браво, много хубави паралелки си имате.
При нас нямаше особено разнообразие, най-елитните паралелки в града бяха хуманитарна и езикова, с испански.
Ся ще видиш разнообразие в уни-то, там ква мъка е :D..

girlwithblueeyes
04-04-2013, 08:40
Сега си влизам от пробна по немски пфф голяма лесонтия беше . Предадох си проекта по Биология и ме оформиха по История със 6 доволна съм от себе си .
Пифиела а ти за журналистиката защо не опиташ в СУ , ако не си го напаривла вече ?

Пия едно кафе и смятам да пиша по датски защоот днеска учителката ми е подготвила тест .

bloodfrozen
04-04-2013, 09:01
При нас пък днес имаше проверяващи инспектори, които трябвало да следят колко ученици присъстват в часовете, защото дванадесетокласниците си позволявали да не идват на училище. :lol:

granger
04-04-2013, 09:29
:lol: баси смеха...
Ние утре сигурно ще сме 3ма на кръст.

Chacho
04-04-2013, 09:38
pifiella, по-добре не се хвърляй на нови, напудрени специалности.

pifiella
04-04-2013, 09:51
pifiella, по-добре не се хвърляй на нови, напудрени специалности.

Аха и аз това си мисля. На къде и как ще се завърти тая специалност,да не стане учиш нещо,излизаш нищо.
И в твоя факултет ще има нова специалност,ама не я запомних.
Писна ми - днес ден 20,а резултати няма!А и на стената няма нищо.

bloodyF
04-04-2013, 10:28
Леле, тая тъпачка по английски как ме издразни!

Трябваше на пробната да съм в 301, аз седнах в 302 (заедно с приятелите ми)
И днеска като се побърка, била съм простачка, нагла, селячка, простакеса и нз си кво :lol: и щяла да ме докладва на съвета, че съм била седнала в друга стая
Викам, ми не съм разбрала
Отговорът беше -ти коя си, с привилегии ли си мислиш ,че си, простакеса и пр.

Не й останах длъжна,де, ама тя пък тоя късмет да има да ме докладва за подобна глупост-отивам и изпявам на директорката всичките обиди, дето сипе и учители, дето коментира!
Злобна кучка ..

anonymous708973
04-04-2013, 11:08
Няма нужда от превземки.
Като цитираш чуждите задължение, има и някои очарователни ученически, които трябва да вземеш под внимание.

Пифи, и аз съм запомнила, че си ученичка, затова се изненадах от специалността. Не знаех, че и в средно се изучава.
Аз съм си избрала това за висше.

Chacho
04-04-2013, 11:18
Аха и аз това си мисля. На къде и как ще се завърти тая специалност,да не стане учиш нещо,излизаш нищо.

Така е. Имах предвид обаче нещо друго. Това, че в икономика и бизнес няма думата медии, не означава, че специалността няма да е приложима в тази област. По-общите, утвърдени специалности са много по-добър избор. Специализацията в медиите можеш да си я придобиеш и чрез самостоятелно учене, стига да имаш добра база. Още повече, че където и под каквато форма да учиш, няма да замениш опита в професията, така че един ден задължително ще трябва да се адаптираш. Разумният избор е да бъдеш подготвена за този ден, което в конкретния случай смятам, че е изборът да имаш богата, широка база.

granger
04-04-2013, 11:54
Иве, неведнъж съм ти казвала,че съм учудена от поведението на учителите ви, при нас никой учител не си е позволил да каже нещо подобно. Никога не сме имали такива взаимоотношения, поне и да е имало са били единични случаи , а не постоянно като при вас. Имали сме спорове,но никой никого не е наричал простакеса, идиоти и тн.
Радвам се,че с голяма част от учителите съм близка и можем да говорим като приятели. Не само с мен е така,но и със всички.

JoLLiE92
04-04-2013, 11:59
Това беше стил оная по статистика от търновския...

Chacho
04-04-2013, 12:00
Не й останах длъжна,де, ама тя пък тоя късмет да има да ме докладва за подобна глупост-отивам и изпявам на директорката всичките обиди, дето сипе и учители, дето коментира!

На твое място не бих чакал.

Wednesday666
04-04-2013, 13:53
Пифи, и аз съм запомнила, че си ученичка, затова се изненадах от специалността. Не знаех, че и в средно се изучава.
Аз съм си избрала това за висше.

Сериозно ли? Welcome to the club :D..

DanieLa_SmiLe
04-04-2013, 18:16
Здравейте! Как е даскалото? Нас май ще ни мъчат до последно - на 30.04.13 трябва да представим един проект, отделно през тези 3 оставащи седмици ще ни изпитат по всичко + 4 класни (на 08.04 ни е първото класно) ... Трябва да внимавам да не се издъня на финалната права, че ще стане лошо... Имам чувството, че само ние сме така ;@@

А относно КСК.. Някой ходил ли е на предварителни в УНСС и какви са резултатите? Мислите ли да се явявате пак, или сте доволни от оценката? Към каква специалност сте се насочили?

Ами матурите? По БЕЛ имате ли някакви прогнози за 41. въпрос.. според мен ще е Багряна или Вапцаров, имам някакво чувство, ноо.. ще видим на 21.май ;)

Ааа, ще ходите ли на серенади и от кога почвате??

Айде чао от мен, отивам да се мушкам в топлото легло и да си чета книга, че утре ще ставам в 6:20 :))

scrooper
04-04-2013, 18:23
Мина и моята пробна матура по БЕЛ. Падна се "Магическата сила на красотата" по Йовковата Албена. По-добре не можеше да бъде :)))

Wednesday666
04-04-2013, 18:25
Мина и моята пробна матура по БЕЛ. Падна се "Магическата сила на красотата" по Йовковата Албена. По-добре не можеше да бъде :)))

Аууу <3...

XTREMEFREERIDE
04-04-2013, 19:25
pifiella, от философската групичка на точно този Славов сме всичките 7, 'дето отиваме! Голямо щастие беше като разбрахме! Тамън сме за едно купе във влака за Бургас. :D

Ивс, радвам се, че не бях на даскало днес :D

JoLLiE92
04-04-2013, 20:29
прекрасна тема! :---)

granger
04-04-2013, 21:33
Много хубава и благодатна, а на моята днес по АЕ пак трябваше да пиша за парите и властта...абе да не са се наговорили ?! Едно и също по БЕЛ и АЕ за есета да дават?Хм...
утре поне ще мине бързо.

violette94
04-04-2013, 21:49
Аз мисля, че може и Ботев да ни се падне, защото досега не се е падал :)

girlwithblueeyes
04-04-2013, 21:58
Охх само дано не е Ботев
Предпочитам Йовков той ми е фаворит:D

slynchoo
04-05-2013, 05:29
О да,Йовков и на мен ми е фаворит!Ама и аз имам усещания,че Ботев ще се падне..или пък Вазов.

bloodyF
04-05-2013, 06:23
pifiella, от философската групичка на точно този Славов сме всичките 7, 'дето отиваме! Голямо щастие беше като разбрахме! Тамън сме за едно купе във влака за Бургас. :D

Ивс, радвам се, че не бях на даскало днес :D

Радвай се, щото като те види, каза че и теб ще те подпука :lol:

Аз пък днес съм на училище чак от 11 без 15, защото нямам първите 4 часа 8-)
Та се наспах, позакусих и сега ще се изкъпя и ще отида до долу да се поразходя тамън.
Хубав ден!

pifiella
04-05-2013, 06:42
Аз пък сега се върнах,ходих само за да си покажа бизнес плана.
За матурата искам Велин,Йовков,Далчев и Димов.Не съм фен на лириката и Ботев, Вазов не ги искам.
Забелязала една тенденция,която по-вероятно да е случайност :D
Значи на набор 91 беше "Левски" - 11 клас;набор 92 "Книгите"-12 клас;набор 93 "Под игото" - 11 клас.Та по пътя на логиката се надявам да ни се падне нещо от 12 клас.Дано!Ще се размажа от кеф,ако се падне "Албена", "През чумавото","Индже",абе нещо такова,че да се пише за изпепеляващата любов...
Не помня на първата матура ли беше се паднало "Шибил" - магнетичната сила на любовта и на красотата.Е това си е чист късмет!

girlwithblueeyes
04-05-2013, 07:45
Ходих да си предам проекта по Химия и после се прибрах към 9 и учих по датски . За матурата Ботев въобще не ми се иска да ни се падне той . А да не говорим за Димов или Талев тогава вече ще си завра главата в миша дупка . Как ще го написа това есе не знам уж съм подготвена ама повееч от 1 страница няма да написа айде 2 . Дано се падне Албена много приятна творба и ще мога да се развихря и да написа нещо .:D .

Wednesday666
04-05-2013, 08:43
Ще се размажа от кеф,ако се падне "Албена", "През чумавото","Индже",абе нещо такова,че да се пише за изпепеляващата любов...

Аха, за моето име искаш да пишеш 8-)..
Аз супер много исках да се падне "Албена", на този разказ съм кръстена и ме беше сууупер яд, че се падна Вазов. 8-)

scrooper
04-05-2013, 09:35
Аха, за моето име искаш да пишеш 8-)..
Аз супер много исках да се падне "Албена", на този разказ съм кръстена и ме беше сууупер яд, че се падна Вазов. 8-)
Спокойно, "Албена" има всички шансове да се падне на официалната матура :))

Wednesday666
04-05-2013, 09:36

Ами пожелавам ви го тогава :).

JoLLiE92
04-05-2013, 10:07
Тя няма да кара матура втори път :cool:
Wednesday666 много красиво име имаш, казвала съм ти го! Тоя разказ винаги ми е напомнял за Малена, то по-скоро обратното де. ;)

Wednesday666
04-05-2013, 10:55
Тя няма да кара матура втори път :cool:
Wednesday666 много красиво име имаш, казвала съм ти го! Тоя разказ винаги ми е напомнял за Малена, то по-скоро обратното де. ;)

Найш с къв кеф ш карам втора матура с такъв 41 въпрос 8-)..
И мерси миличка, лав ю :* ..

maximxxl
04-05-2013, 11:34
обръщам се най-вече към Плам, но и към всички други, учили ли сте за магнитен хистерезис и тая трудната крива? :D това ми се струва мега трудно...с тия магнитни домени и диполи...тя дори учителката ни го беше забравила, щото каза, че не е преподавала от 15 години насам :D ...смятайте...дори в 9ти клас като имахме зип не сме го учили..

pifiella
04-05-2013, 12:14
Излязоха резултатите от СУ и бам........4,75.
Леле много ми е кеф!

JoLLiE92
04-05-2013, 12:18
Wednesday666 :*
maximxxl туй по кво е ? :cool:

maximxxl
04-05-2013, 12:26
браво Пифф :))) физика Т_Т гледам да избутам и тая седмица дето идва електромагнитна индукция, закон на Фарадей, самоиндукция, взаимна индукция, ел.магн. поле, променлив ток и трансформаторите и съм фриии ^_^ после изцяло се отдавам на математика за ТУ и бел и история ма матура. юни месец ще се готвя за СУ, т.к. изпуснах предварителните :\ сега малко ме е яд, можеше да реша от 1 до 6 задачите. 7ма и 8ма абсурд с тая гадна стереометрия за някви луди глави дето я дават....

ParadOx
04-05-2013, 12:40
Излязоха резултатите от СУ и бам........4,75.
Леле много ми е кеф!

Браво!
Аз имам 4,00 8-) Другия път повече

pifiella
04-05-2013, 12:54
Браво!
Аз имам 4,00 8-) Другия път повече

Идеално ми е!
Другият път с по една единица отгоре!

ParadOx
04-05-2013, 13:07
Масово приятелите и познатите ми, които са ходили имат 3,25...

pifiella
04-05-2013, 13:30
Масово приятелите и познатите ми, които са ходили имат 3,25...

251 момичета са допуснати до устен изпит(тоест имат на 3,50),а общо момичетата бяхме някъде към 500. Половината са скъсани.

ParadOx
04-05-2013, 13:56
Доста е субективно оценяването, според мен, но такъв предмет сме избрали, за жалост.
Не е нещо точно като математиката. От къде да знам дали проверяващият сутринта не си е залял ризата с кафе, или пък си има купища други проблеми на главата и е решил да си го изкара на 100-200-300 кандидатстващи 8-)

В училище няма нищо интересно. Днес имах 5 часа и беше пълна скука. Иначе да се похваля- имам 6 по физика и по английски на контролни :D

XTREMEFREERIDE
04-05-2013, 14:13
пифиелла, ПарадОкс, честито за резултатите, ДОЧАКАХТЕ ГИ!!! :D

Аз пък писах есе по английски. Сума ти ми е проблем това ограничение на думите. Нямам представа как и от къде да режа като видя, че съм го докарала на 300. :/

Написах си и речта за 40-годишнината на училището. Една идея по-спокойно ми е вече. Whew.

pifiella
04-05-2013, 14:31
пифиелла, ПарадОкс, честито за резултатите, ДОЧАКАХТЕ ГИ!!! :D

Три седмици,ама си заслужаваше! Аз си се радвам много,но дали ми стига, за да вляза, си е отделен въпрос.

bloodyF
04-05-2013, 20:10
Три седмици,ама си заслужаваше! Аз си се радвам много,но дали ми стига, за да вляза, си е отделен въпрос.

Ще пробваш пак, нищо не губиш.
Може да имате по-хубава тема.
Виж баловете от миналите години за всеки случай, де.,

Пири, на матурата или вкъщи си писала?
Аз на матурата ги докарах едвам до 180 :D
А за СУ ми трябват 300-350.
Утре ще седна за 40 минути да видя дали ще успея с едно есе в тия рамки..

DisturbiaV
04-05-2013, 20:32
3.50 имам аз...супер съм недоволна....

XTREMEFREERIDE
04-06-2013, 05:41
Пири, на матурата или вкъщи си писала?
Аз на матурата ги докарах едвам до 180 :D

Вкъщи туй, Иве, ама имах и сносна тема. :D На тая пробна матура темите не знам Петкова от къде ги беше вадила. -__-

Абе, да ви питам, много от вас ли ходят на уроци? Щото аз по нищо не ходя и снощи нашите ме филмираха, че всички били ходили на уроци, само аз съм си била мислила, че мога сама да се подготвя :D

granger
04-06-2013, 06:20
^ :lol: Не, мацка, и аз си се "подготвям" сама :D
Днес ме чака мегамного история, cool...

bloodyF
04-06-2013, 07:15
Аз ходя на уроци по БЕЛ, но съм с още една девойка.
Като цяло научих много неща, но и установих, че с фуния няма как да ми го налее. Ако не ти се учи няма значение със или без учител, ти пак няма да ги знаеш нещата.
Сега отивам да чета едни есета ,че ми е дала за домашна и ще ми се накара едно хубаво вече

Спорна събота! :)

pifiella
04-06-2013, 08:52
Ще пробваш пак, нищо не губиш.
Може да имате по-хубава тема.
Виж баловете от миналите години за всеки случай, де.
Видяла съм всичко,сметнах го!
Общо взето ми стига,ако се запази тенденцията от миналата година.
Дори и да имам 5 на устния и 5 на матурата по бел(,което е малко вероятно да се случи) пак правя бал 26,5,а минималният миналата година е бил 25,6.
Но,разбира се,не трябва да си правя сметките без кръчмаря,та ще видим.Но съм много по-спокойна от преди,за редовния ще съм на 6!
За сега има 30 момичета с по-висока оценка от моята,дано на редовния е нещо гадно :D :D

girlwithblueeyes
04-06-2013, 09:04
Браво на всички за резултати :) следващият път ще е още по-добре

За мен трябва да си наистина много добър в това което ще кандидаставш за да се подготвяш сам . Може да имаш само шестици по даден предмит он това не е гаранция.че ще се подготвиш добер за изпита .
Аз ходя на СИП по БЕЛ всеки Вторник заради матурата и на уроци по датски всеки ден защото ще уча в Дания . Но те уроците не знам доколко се считат защоот аз ходя на тях вече 3 години .
Охх иначе вечар от 3 и нещо до 8 саом съм учила и писала думи и есета и не знам си още какво . Сега ме чака да довършвам и 3 .то есе което е 2 листа и ще бягам на урок .

bloodyF
04-06-2013, 09:07
Пифи, аз трябва да имам 6.00 и на изпита в СУ, и на матурата. Матура мога да я позакрепя, но изпита ме притеснява силно...

bloodfrozen
04-06-2013, 11:03
Хора, как се справяте с притеснението преди/по време на изпита?
Скоро ми предстои и на мен, пък аз съм страшна паника. Даже при подаването на документите блокирах тотално и си обърках половината данни. Добре, че майката е наблюдателна и забеляза. :lol:

TrueStory
04-06-2013, 11:12
Съжалявам,че ви се намесвам така нахално в темата.
bloodyf Вярно е,че ти трябва пълна 6ца на изпита за Скандинавистика (а и да те приемат сиииигурна ли си на 100%,че искаш да учиш това...по мои наблюдения хората,които следват това са доста странни, но ти си преценяваш). А на уроци някакви не ходиш ли по английски.....поне някой да ти прави диктовки и да ти задава теми и съответно проверява есетата? В СУ много ще се хванат за есето имай го в предвид. Аз бях убедена,че на изпита съм се справила много добре с граматическата част, а и с диктовката, но в крайна сметка имах 5ца, което ме навежда на мисълта,че нещо не им е харесало в есето. Повечето ми преподаватели са проверяващи и наистина не се бъзикат. Ако не ходиш на уроци, поне взимай теми и пиши есета вкъщи, ама яко.
Всичко е просто добронамерен съвет, дано не се засегнеш от нещо.

pifiella
04-06-2013, 13:11
Иве,сигурна съм,че ще успееш.Ние сме си много упорити ж'вотни,от зодията ни идва :D
bloodfrozen,аз не съм от притеснителните и никога не съм била.Просто се надъхвам,че го мога съответното нещо(изпит ли е,реч ли е,все тая) и си вярвам,а следвователно щом си вярвам не се и притеснявам.
Притеснението играе много лоша шега винаги... Стегни се,мисли си позитивно,бъди убедана във възможностите си,а и знай,че има още една сесия и нищо не е изгубено с този изпит.Успех :)

AutumnTears
04-06-2013, 13:24
Ще си позволя да пиша и в тази тема, понеже изглежда по-активна от другата. Според вас добра идея ли е да уча Политически науки или Социология в УНСС? Какви са бъдещите реализации и има ли такива в България? :D

pifiella
04-06-2013, 13:31
Ще си позволя да пиша и в тази тема, понеже изглежда по-активна от другата. Според вас добра идея ли е да уча Политически науки или Социология в УНСС? Какви са бъдещите реализации и има ли такива в България? :D

Според мен е безсмислено да се учи социология в България.Има двама,трима утвърдени социолози и докато те не умрат,няма да изгрее звездата на някой друг. Лично мнение!
Политическите науки ми изглеждат по-перспективни.

AutumnTears
04-06-2013, 13:42
Според мен е безсмислено да се учи социология в България.Има двама,трима утвърдени социолози и докато те не умрат,няма да изгрее звездата на някой друг. Лично мнение!
Политическите науки ми изглеждат по-перспективни.
Съгласна съм с теб! Политическите науки ми изглеждат по-добре, защото включват изучаването на 2 езика (надявам се по-задълбочено) За жалост, сякаш в сайта не е описана обстойно програмата на поднаправлението, също се надявам да не се изучава математика.. Ако някой има информация за тези специалности (в самите направления), моля да сподели :D

bloodfrozen
04-06-2013, 14:02
pifiella, направо ти завиждам за спокойствието, което притежаваш! 8-)
Моите надъхвания са краткотрайни, защото все измислям нещо, което да ми разколебае увереността във възможностите. И след всичките тия неприятни размисли се успокоявам, че има и редовна сесия. Хич не го умея позитивното мислене в такива ситуации. :lol:

pifiella
04-06-2013, 15:30
Съгласна съм с теб! Политическите науки ми изглеждат по-добре, защото включват изучаването на 2 езика (надявам се по-задълбочено) За жалост, сякаш в сайта не е описана обстойно програмата на поднаправлението, също се надявам да не се изучава математика.. Ако някой има информация за тези специалности (в самите направления), моля да сподели :D

Мисля си,че ще те разочаровам,защото математика се учи. На какво ниво е не знам,но се учи.Езиците също се учат задълбочено,нали приемът е с изпит по език.
А и ти влизаш в направление "Политически науки",но след втората година се подразделя на МО, Европейстика и Политология(разделението се извършва по успех),което е много хубаво.Това са интересни специалности.
УНСС трябва да ми плащат за рекламата,която им осигурявам :D

AutumnTears
04-06-2013, 17:00
Мисля си,че ще те разочаровам,защото математика се учи. На какво ниво е не знам,но се учи.Езиците също се учат задълбочено,нали приемът е с изпит по език.
А и ти влизаш в направление "Политически науки",но след втората година се подразделя на МО, Европейстика и Политология(разделението се извършва по успех),което е много хубаво.Това са интересни специалности.
УНСС трябва да ми плащат за рекламата,която им осигурявам :D
Мерси много за отговора, наясно съм с регламентацията за специалностите, само че ме притеснява изучаването на математика. Точно тя ще ми намали значително успеха, по принцип най-много искам МО и Европеистика, Политологията не чак толкова :D

bloodyF
04-06-2013, 18:45
Съжалявам,че ви се намесвам така нахално в темата.
bloodyf Вярно е,че ти трябва пълна 6ца на изпита за Скандинавистика (а и да те приемат сиииигурна ли си на 100%,че искаш да учиш това...по мои наблюдения хората,които следват това са доста странни, но ти си преценяваш). А на уроци някакви не ходиш ли по английски.....поне някой да ти прави диктовки и да ти задава теми и съответно проверява есетата? В СУ много ще се хванат за есето имай го в предвид. Аз бях убедена,че на изпита съм се справила много добре с граматическата част, а и с диктовката, но в крайна сметка имах 5ца, което ме навежда на мисълта,че нещо не им е харесало в есето. Повечето ми преподаватели са проверяващи и наистина не се бъзикат. Ако не ходиш на уроци, поне взимай теми и пиши есета вкъщи, ама яко.
Всичко е просто добронамерен съвет, дано не се засегнеш от нещо.

Ами не съм сто процента убедена, дори не знам точно какво представлява. (Сега ще се появят едни девойки, които ще ме анатемосат колко съм проста и неграмотна, че не знам дори каква е специалността, към която се стремя)
На уроци не ходя, има кой да ми проверява есетата, ако ги пишех. (Мързи ме, не че не мога)
Те не са ми проблем, но диктовката малко ме притеснява. По принцип имам много малко грешки по олимпиади и пр. (1-2), но там не зная как ще е.
Иначе подготовката ми се състои в решаване на книжките им. Рекордът ми засега е 45/50 на тестовата част. Имам първите 5 от @XTREMEFREERIDE, другите 2 ще си ги купя като приключа с тези .
Но аз доста подробно ги решавам. В смисъл, правя теста, после проверявам го подробно целия, като записвам всяко нещо в тетрадка, после си ги уча и така.
Днес щях да пиша есе, но беше хубаво времето иии.. :oops:
Но утре съм решена , да напиша 1-2 , със засичане на време и пр. и после ще ги дам да ми ги проверят.

DukeSolinus
04-06-2013, 18:48
Ето ме и мен! Вече съм си вкъщи. IELTS, за който се готвя от нова година вече мина. Имаше сигурно 100-150 човека.

В петък бях в Британски съвет и говоренето ми мина много добре. Имах късмет да ми се падне тема, която дискутирах наскоро. :D Днес пък бях в Американският университет (Елиеф център) и имаше дооста хорааа. Както казах около 100-150. Бяхме разпределени в 4 или 5 стаи, не съм сигурен. Квесторките ми бяха момичета сигурно на по 25-27 години. Едната приличаше на Меган Ори (ако сте гледали "Имало едно време" актрисата, която играе червената шапчица) :D .

Слушането мина много добре както и очаквах. Само последните 3-4 въпроса и изгубих нишката на говорещата.
Четенията както обикновено ги ненавиждам. За малко да не ми стигне времето да ги направя. И последните няколко въпроса ги претупах.
Писането бе лесно. диаграмата набързо успях да я обобщя, докато темата ми бе нещо от сорта: "Последно време хората наблягат на големите професии докато кандидатстват в университети, докато в същото време не стигат хора, който да работят като обикновени водопроводчици и електротехници. До каква степен подкрепяте и не подкрепяте това?" Само не ми бе ясно едно. На листа ми пишеше Write at least 250 words. това означава ли, че ако бях написал 300 НЯМАШе да ми вземат точки защото е твърде голямо? Момичето пред мен си взе допълнителен лист и видях, че е изписала доста и се замислих. Ако го знаех можех доста повече от това, което искат, да им напиша.

Казаха, че на 19-ти ще има резултати. :) Така, че... :) Ще се чака.

bloodyF
04-06-2013, 18:59
At least=най-малко
Тоест , ако си написал под 250 не е добре, но ако си написал над-няма значение колко са точно.
Колко време трае тоя Айелтс?

TrueStory
04-06-2013, 19:11
bloodyf Не че исках да кажа,че специалността, която си си избрала не е хубава или перспективна...напротив и то особено ако скандинавската култура и езици са ти на сърце. Исках да кажа,че поне хората, които познавам са много особени, затворени и като цяло по-студени....разбира се може просто аз да съм случила на такива, но си е много кофти да си 4 години в среда, която не ти харесва и не се чувстваш на място.
Какъв ти в резервният вариант, в случай, че не те приемат Скандинавистика?

DukeSolinus
04-06-2013, 19:12
Прочетох го и аз това At least, но си викам да не рискувам, защото на пробните, които писах имаше ограничение.

Говоренето ми отне 12 минути.
Слушането 40 мин слушане и 10 пренасяне на отговорите.
Четенето 60 минути (като са включени и минутите за прехвърляне на отговорите)
Писането 60 минути. 20 мин за 1-вият и 40 мин за 2-рият.

На четенето май си помисли едната, че преписвам защото се бях навел и прелиствах страниците и тя едната дойде до мен и се наведе да ме гледа. :D
Номерът ми иначе съвпадна с рождената ми дата - 29. :D И масата ми бе точно до квесторките. Бяхме наредени по азбучен ред по фамилии.
А от климатика в залата ме заболя врата. Духаше точно в нас, които бяхме на 2 и 3тите редове.

JoLLiE92
04-06-2013, 19:20
Иелтс не е ли? :Д
като пише at least, бих написала около 50 думи отгоре. :)

DukeSolinus
04-06-2013, 19:39
А бе знаех си аз да не се безпокоя, че ще напиша повече. :/

JoLLiE92
04-06-2013, 19:49
дано имаш хубава оценка!!
какво значи хубава оценка на това? :Д
странно ми беше като кандидатствах, че за един уни се радват като циганчета на меден кабел на 3ки на изпитите, за друг плачат на всичко, различно от 6.00. :D

anonymous708973
04-06-2013, 19:52
(Сега ще се появят едни девойки, които ще ме анатемосат колко съм проста и неграмотна, че не знам дори каква е специалността, към която се стремя)
На уроци не ходя, има кой да ми проверява есетата, ако ги пишех (Мързи ме, не че не мога)

Ами, ще се появят, да.
То си личи колко си сериозна.
В София има двуседмични курсове, специално те учат как да пишеш есета за формата на СУ.

DukeSolinus
04-06-2013, 19:54
[QUOTE=JoLLiE92;10658741]какво значи хубава оценка на това? :Д/QUOTE]

Оценяването става от 1.0 до 9.0. :D Аз се надявам на 6.0, като да нямам елемент с оценка под 5.5, че иначе няма кандидатстване. :D Но наистина се учудих колко много хора се явиха. :D Беше забавно да гледаш как всички влизат наведнъж и всички тръгват първо наляво да слязат в кафето да си оставят нещата и в същият момент на стълбите има 2 ленти за движение. :D В едната посока облечени хора слизащи надолу, в другата хора държащи химикали, моливи и лични карти и тук там някоя минерална вода. :D Толкова неща ми казаха да си взема само личната карта ми свърши работа. :D И даже им взех молива, с който ми дадоха да работя! :D 3: )

JoLLiE92
04-06-2013, 19:56
Ами, ще се появят, да.
То си личи колко си сериозна.

и аз си го помислих, ама реших да ти го спестя. :Д
като ще ходиш на изпит по английски, особено сериозен такъв, есета се пишат всеки ден без значение колко си добра и колко можеш да пишеш есета. :) Става с тренинг.
нищо лично към това, че не знаеш каква е тая специалност, аз записах моята просто защото беше с най-висок бал и я писах на първо място в списъка без изобщо да разчитам, че ще ме вземат :cool:

Vagabond
04-06-2013, 20:04
С успех 4,40 к'ви са ми шансовете за УНСС?
И Изобщо има ли значение колко ти е успеха, тъй като съм чувал, че е важно просто да се представиш добре на самите тестове .

therichbitch
04-06-2013, 20:21
и аз си го помислих, ама реших да ти го спестя. :Д

аз пък няма да я разочаровам и ще се появя
не може да си мислиш, че се казва proud of me или там каквото беше и да ходиш да се занимаваш с език, ти ще го научиш това, хубаво, аама това говори за пълна липса на усет към езика

В УНСС, доколкото знам, се взима оценката от изпита, умножена по 4 + оценката от дипломата

Vagabond
04-06-2013, 20:47
Мерси

anonymous708973
04-06-2013, 21:27
Остави го това. Тя не знае каква точно й е специалността, мислиш ли, че осъзнава, че ще излезе филолог, а не просто "знаеща датски/шведски/норвежки"? Дали осъзнава, че има очарователни предмети, по които трябва да чете часове, като латински, езикознание, литературознание... Нея я мързяло есе да напише, нямам думи.

granger
04-06-2013, 21:32
Много ви обичам така да обсъждате другите. Тя си прави сметка. Дали ще влезе ,или не ,си е неин проблем :)

Днес така ме сцепи главата ,че написах гигамалко по история, тва 3 листа за нищо ги нямам по принцип , днес едвам ги написах...мреше ми се по едно време.
В понеделник ще ни казват резултатите от 2те матури по БЕЛ, поне така обещаха, дано,дано, защото много искам да си знам оценчицата.

anonymous708973
04-06-2013, 21:37
Неин си е, разбира се. Знаеш ли колко ми пука дали и какво ще учи. Но тя си позволи да спомене как щели да се появят девойки, които да й кажели колко е еди-каква-си. Реших да не я разочаровам.

granger
04-06-2013, 21:41
Аз пък не смятам,че е тъпа и неграмотна,както тя е писала,но ще спра дотук, защото пак ще осерем темата с извинение.

TrueStory
04-06-2013, 21:51
Дали осъзнава, че има очарователни предмети, по които трябва да чете часове, като латински, езикознание, литературознание...

При нас езикознанието беше цвете, но за латинския и лтз-то съм напълно съгласна,че са крайно "очарователни". И всичко това събрано в първи курс като за добре дошъл :D Иначе си права,че трябва много добре да се обмисли като се взима решение какво да се следва, че не си представям какво е 4 години да се мъчиш с нещо, което мразиш. Аз се мъчих, при все,че далеч не си мразя специалността.

therichbitch
04-06-2013, 23:14
Що бе, латинският е мн яко нещо. Мен мн ме кефи.

bloodyF
04-07-2013, 08:51
Иелтс не е ли? :Д
като пише at least, бих написала около 50 думи отгоре. :)

Може, не знам. Казвах си го Иелтс, до един момент, в който някой ме поправи на Айелтс. Не знам кое е правилното.

Между другото, Алекс, на мен ми се струваше Иелтс-а по-лесен от Тойфел, но сега като гледам какво си написал си промених мнението коренно. :-D

bloodyf Не че исках да кажа,че специалността, която си си избрала не е хубава или перспективна...напротив и то особено ако скандинавската култура и езици са ти на сърце. Исках да кажа,че поне хората, които познавам са много особени, затворени и като цяло по-студени....разбира се може просто аз да съм случила на такива, но си е много кофти да си 4 години в среда, която не ти харесва и не се чувстваш на място.
Какъв ти в резервният вариант, в случай, че не те приемат Скандинавистика?

Не познавам хора, които учат филологии в СУ, честно казано, но пък и повечето ми познати са от моят випуск/набор и пр.
Ти какво учиш?
Резервният ми вариант е португалска филология, пак в СУ, а пък съвсем резервният ми вариант е хоум суийт хоум-ЮЗУ-то, приложна лингвистика с английски и немски език или МИО (знам , че нямат общо)
//С португалската филология се ''разбирам'' повече. Влюбена съм в страната,културата,обичаит е и всичко останало, но пък скандинавистиката по-скоро я пиша заради нашите, че искат повече това, защото Португалия била в криза.
Fuck logic.

Пантерке, съжалявам, не съм като теб да си вея гъза по София и околностите, да пръскам парите на нашите наляво и надясно, имам по-належащи неща в момента.

И специално за това, че не съм знаела какво ще излезе от мен-знам много добре. Имах предвид, че не съм убедена какви са точно предметите , които учиш , колко човека сте в поток (така ли се казва?) , и т.н.

А кучката,
да ти кажа честно твоите мнения вече дори не ги чета, защото докато ти видя ника и ми става ясно, че пак ще допълзиш отнякъде с прословутата ти злоба.
И специално, защото ми се мерна въпросното proud of ME , разбрахме, че не е така.
Но коя си ти/ вие да ми казвате аз какво мога и как трябва да го правя? Нещо вчера да не сте се дипломирали от специалност английска филология?

Но естествено, вие, високопоставените, ориентирани в живота, погалени от съдбата с вълшебна пръчица, аз, както и много други хора от този форум, не мога да се сравнявам с вас.
Извинете.

granger
04-07-2013, 09:08
Chill, sweetheart :*
Искам малко спокойствие, а покрай мен е адската дандания,как да уча?

Wednesday666
04-07-2013, 09:10
Но естествено, вие, високопоставените, ориентирани в живота, погалени от съдбата с вълшебна пръчица, аз, както и много други хора от този форум, не мога да се сравнявам с вас.
Извинете.

Гони си нещата и хич не слушай околните, само това мога да ти кажа, останалото е излишно.

bloodyF
04-07-2013, 09:22
Гони си нещата и хич не слушай околните, само това мога да ти кажа, останалото е излишно.

Благодаря ти, момиче с прекрасно име!! :*
Плам, почини си в този дъждовен ден! Наслади се на победата!

granger
04-07-2013, 09:23
О,мила, наслаждавам и се много!!

JoLLiE92
04-07-2013, 09:37
Дам, и аз така мисля. Просто най-приятелски те съветвам да се натегнеш малко, малко остана, защото си точно момиче и ще е жалко да не успееш това, което искаш. :)
п.с. Иначе и аз съм за Байерн, ама малко повече съм за Ювентус винаги :Д това са ми двата отбора и ми беше много мъка на мача между тях :( :D

bloodyF
04-07-2013, 10:20
Е, има и още един мач. Не се знае какво ще стане там.
Иначе и моето момче е за Юве, върл фен.
Тежко преживя първата загуба, ще видим как ще понесе втората. :D