.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2160

Hybrid View

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota Виж мнението
    Всяка религия говори за едни и същи идеи.
    Мога да се съглася, че всяка религия е взаимствала от предходните малко или много, но до там. Убежденията спрямо тези идеи не само на различните религии, но и на представителите на една и съща религия, често коренно се различават.

Попитах те, защото аз лично не намирам приликата, за която говориш между атеизма и християнството. Ако под християнство разбираш свободните съчинения на възприемащ се като такъв 'християнин', които със сигурност се различават от библейските, то те действително могат да съвпадат с някои от тези на атеиста. Тук става въпрос за грешно религиозно самоопределяне, не за прилики между очевидно изключително много различаващи се неща. Другите ти изводи изобщо няма да ги коментирам.

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Попитах те, защото аз лично не намирам приликата, за която говориш между атеизма и християнството.
    Може да е имала впредвид философски есета, които се позовават на некви рандъм цитати от библията, като например Този, който мързелува е брат на този, който разрушава [Притча 18:9]. Но за сметка на това съм абсолютно сигурен, че нито един атеистичен текст не възхвалява робството например.
    Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от bowlingForBeer Виж мнението
    Може да е имала впредвид философски есета, които се позовават на некви рандъм цитати от библията, като например Този, който мързелува е брат на този, който разрушава [Притча 18:9]. Но за сметка на това съм абсолютно сигурен, че нито един атеистичен текст не възхвалява робството например.
    Да, темата е много обширна. Не може просто да се нахвърлиш върху едно нещо и да кажеш "На! Това е така, а онова не е." Била съм на лекция и много слушах на тази тема. С голям интерес бих прочела нещо подобно стига да попадна на него.

Да изследваш различните гледни точки и да се обогатяваш по този начин е едно от най-хубавите неща за един човек, стига да го желаеш.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си