.

Виж резултатите на анкетата: Кое е по-логично?

Гласували
30. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Точка (А)

27 90,00%
  • Томка (Б)

3 10,00%
Отговор в тема
Страница 9 от 10 ПървиПърви ... 5678910 ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 227
    Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ Само да те поправя че никой който отбира малко, малко от история не твърди че въпросните евангелия са написани от авторите за които претендират. Отделно и че въпросните автори не са писали само и единствено по едно евангелие ами и други части от библията.

ПП Аз пък поствам музика във връзка с темата :P
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    ^
    Църквата винаги се е грижила за опазване текста на Библията от всякакви изкривявания.

мечтай си, но не съблазнявай хората с лъжи, които си чел някъде (в някакви лъжливи източници, например писани от атеисти), или сам си фантазьориш.

музиката ти не струва, депресираща и зловеща.

ПП: ганчо, дай снимка да те видя бре, дали си убавец. (ако ти е удобно, естествено)
    този исполин на атеизма и самозаблудата.
    Последно редактирано от defender : 05-11-2012 на 00:21

Мега фен
    за съжаление християнството не опази истинското предание като и до днес продължаваха да следват неправди, най-голямата им грешка е че продължиха да следват старият завет заедно с Новият, въпреки че в Писанието изрично е посочено че старият е бил анулиран от самият Бог чрез Неговият Син Исус Христос, няма как заповеди като например "не убивай." и "убий с камъни..." да бъдат съвместими, как хем ще убиеш (и) хем няма да убиеш?!, не може да изпълниш и двете

"ако оня първи завет е бил без недостатък, Бог не би търсил място за втори. А напротив, когато порицава израилтяните, казва: "Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще сключа с Израилевия дом(т.е. с човечеството) и с Юдовия дом(т.е. и с верческите/духовните служители/работници/дейци) нов завет; Не такъв завет, какъвто направих с бащите им В деня, когато ги хванах за ръка, за да ги изведа из Египетската земя(т.е. за да ги изведа из окултизма и идолопоклонството); Защото те не устояха в завета Ми, И Аз ги оставих, казва Господ. Защото, ето заветът, който ще направя с Израилевия дом(т.е. с човечеството) След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в ума им И ще ги напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат мои люде; И няма вече да учат всеки съгражданина си И всеки брата си, като му казват: Познай Господа; Защото всички ще Ме познават, От малък до голям между тях. Защото ще покажа милост към(т.е. защото ще отмахна от тях) неправдите им И греховете им (и беззаконията им) няма да помня вече(т.е. и ще ги унищожа греховете и беззаконията им)". А като каза "нов завет", Той обявява първия за остарял. А онова, което овехтява и остарява, е близо до изчезване." Евреи 8: 7-13,

"А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу(т.е. всичката вътрешна власт на лошите заповеди на старият завет бе унищожена), земята се разтресе(т.е. силите се разклатиха), скалите се разпукаха(т.е. всичката вътрешна власт на дявола му бе отнета), гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени, (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина). А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога. Там бяха още и гледаха отдалеч много жени, които бяха следвали Исуса от Галилея, и Му служеха; между които бяха Мария Магдалина, и Мария майка на Якова и на Иосия, и майката на Заведеевите синове." Матей 27: 50-56,

"И книжниците и фарисеите(т.е. духовниците/духовните служители на човешката религия) доведоха [при Него] една жена уловена в прелюбодейство и, като я поставиха насред, казаха Му: Учителю, тази жена биде уловена в самото дело на прелюбодейство. А Моисей ни е заповядал в закона да убиваме такива с камъни; Ти, прочее, що казваш за нея? И това казаха да Го изпитват, за да имат за какво да Го обвиняват. А Исус се наведе на долу и пишеше с пръст на земята(т.е. а Исус се опита да им напомни за написаните лично от самият Бог заповеди, и че там пише: "не убивай."). Но като постоянствуваха да Го питат, Той се изправи и рече им: Който от вас е безгрешен нека пръв хвърли камък на нея(т.е. нека пръв да наруши заповедта "не убивай."). И пак се наведе на долу, и пишеше с пръст на земята(т.е. и пак продължи да им напомня за написаните с Божият Пръст заповеди, от които едната е: "не убивай."). А те, като чуха това разотидоха се един по един, като почнаха от по-старите и следваха до последните; и Исус остана сам, и жената, гдето си беше, насред. И когато се изправи, Исус й рече: Жено, къде са тези, [които те обвиняваха]? Никой ли не те осъди? И тя отговори: Никой Господи. Исус рече: Нито Аз те осъждам; иди си, отсега не съгрешавай вече." Йоан 8: 3-11,

"Никой не може да слугува на двама господари, защото или ще намрази единия, а ще обикне другия, или към единия ще се привърже, а другия ще презира. Не можете да слугувате на Бога и на мамона(т.е. на Бога и на дявола)." Матей 6: 24
    Последно редактирано от npp : 05-11-2012 на 06:57

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ^
    Църквата винаги се е грижила за опазване текста на Библията от всякакви изкривявания.

мечтай си, но не съблазнявай хората с лъжи, които си чел някъде (в някакви лъжливи източници, например писани от атеисти), или сам си фантазьориш.
    Мда, за'тва можеш да видиш пергаменти на хиляда и кусур години, които казват различна история. lulz

Бе за зловещо мога да схвана щото певеца уж требе да е Луцифер, ама не схващам какво депресиращо намираш в нещо, което е църковно Григорианско песнопение. Hе че е като да съдиш църквата за пръв път де...
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    ^ Само да те поправя че никой който отбира малко, малко от история не твърди че въпросните евангелия са написани от авторите за които претендират. Отделно и че въпросните автори не са писали само и единствено по едно евангелие ами и други части от библията.

ПП Аз пък поствам музика във връзка с темата :P
    Ще го имам в предвид.

Изби ме желание си постна музиката. Останалото го скърпих набързо от някоя друга статия с цел да не ми изтрият поста.

.............................
    Да си чувал за книгата на Архимед? Нещо милиарди пъти по-смислено от скапаната ти библия. Ако човечеството не вярваше толкова на досадни приказки, като религиите най-вероятно щеше да е доста по напреднало от сегашното си положение.

Можеш ли да ми отговориш защо Бог желае човечеството да тъне в неведение?
    Защо работните му принципи не функционират, а т.н. фалшификации на дявола работят?

Ти си лигльо как ще ти хареса музиката. Мен защо не ме депресира тая музика? Бас ловя че слушаш само чалга.

П.П. Щях да забравя да добавя малко музика, музика
    Последно редактирано от RagioL : 05-11-2012 на 12:23

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Можеш ли да ми отговориш защо Бог желае човечеството да тъне в неведение?
    Не Бог а грехът държи човеците в неведение и ги заслепява. Бог няма какво да направи ако човек не склони волята си.

Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Ти си лигльо как ще ти хареса музиката. Мен защо не ме депресира тая музика? Бас ловя че слушаш само чалга.
    и Лили Иванова

а на това се разкъртвам просто и мятам яки гюбеци:

Последно редактирано от defender : 05-11-2012 на 12:27

Ти си срам за човечеството да знаеш.

Точка А), duhh.

Много ме кефи как npp от време на време цепи нещо за ужасяващото число 666, което явно е надарено с някакви трансцендентални качества и окултни значения, ама не знае че се излага като пастор който пърди по време на проповед, защото ИСТИНСКИЯТ номер на "звяра" е 616, а 666 е просто грешка в превода и не се среща в оригиналите

http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_the_Beast#616

Но нищо де, сигурен съм че npp, който по свои думи се е нагорещявал до 200 градуса, избухвал е и го е съживявал Иисус от мъртвите, и който пак по свои думи му се явяват периодично някакви сатанински индийци да му предлагат оргии и да го гледат докато спи има някаква рационализация за смешния си провал.
    В едно предаване всъщност даваха, че числото 666 отговаря на император Нерон, който е гонил християните, тъй като гръцките числа имали буквена стойност, ако не се лъжа., но това е съвсем друга история
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon Виж мнението
    В едно предаване всъщност даваха, че числото 666 отговаря на император Нерон, който е гонил християните, тъй като гръцките числа имали буквена стойност, ако не се лъжа., но това е съвсем друга история
    те много неща му приписваха, включително и сборът от числата на рулетката, но истината е че става въпрос за до 33.3% противозаконен трафик на благодат от Небесното Царство, което е основано на 66.6% от сатанинското царство

"И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави(т.е. седем сатанински духа/чакри противостоящи на седемте Божии духа) и десет рога, и на главите му седем корони(т.е. седемте сатанински духа/чакри са главните бесове). И опашката му(т.е. и множеството от негови(-те) духовни служители), като завлече третата част от небесните звезди(т.е. 33.3% от Небесната благодат), хвърли ги на земята(т.е. и ги придърпа в своето сатанинско царство на човешката(666) религия/духовност/вяра за да ги използва за неправедните си цели);" Откровение 12: 3-4

вследствие на това се ражда "звяра"(666) т.е. благодатният "бог" на човешката(666) религия/духовност/вяра

"И видях звяр(т.е. сатанински дух), който излизаше от морето(т.е. от света на поднебесната/окултното), и имаше десет рога(т.е. и имаше свои духовници) и седем глави(т.е. и седем чакри); и на роговете му десет корони(т.е. и духовниците му бяха неговите царе), и на главите му богохулни имена(т.е. и седемте чакри бяха сатанински(-те) еквиваленти на седемте божии духа). И звярът, който видях приличаше на леопард(т.е. звярът е дух на себичност), и краката му бяха като крака на мечка(т.е. и беше дух на себереализация), устата му като уста на лъв(т.е. и имаше голяма мъдрост като Божията); и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт(т.е. звярът е подчинен на змеят). И видях една от главите му(т.е. седмата чакра) като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя(т.е. и тълпата от всички(-те) неправедни духовни работници) учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра; поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него?..... Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек(т.е. защото е "числото" на верческите/духовните беззаконници); а числото му е шестстотин шестдесет и шест." Откровение 13: 1-18

индийците му викат "сат чит ананда" или "аум"
    Последно редактирано от npp : 05-23-2012 на 10:29

Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon Виж мнението
    Нерон се вписва в 666 теоретично но в числото 616(което е по ранен вариант) не се вписва ако не се бъркам.

п.п. Чудя се при толкова редакции на библията как пък не са успели да постигнат нещо по-добро!

И се извинявам че аз ти отговорих а не, който очакваше.

Мега фен
    разчитате само на прочетеното в wikipedia-та, сайтове(-те) и книгите, с други думи свикнали сте да получавате всичко наготово, но не и да се трудите понасяйки си кръста сами..... , ако числото на "звяра" беше "616", тогава сега щеше да е така и в оригиналният библейски текст на книгата Откровение, но там пише: χξϚ(chi-xi-stigma), а не ΧΙϚ(chi-iota-stigma) както в онзи папирус, а едва ли Бог би допуснал хилядолетия наред някакъв погрешен или фалшив текст да бъде ползван за оригинал на световната Библия, имайте предвид че в индия са се появявали книги и изображения т.е. били са материализирани от царството на "тъмнината", а да не говорим за възможноста да се фалшифицират, например чак през последните сто или повече години се появиха такива папируси като евангелията на тома, филип и юда, като и трите са открити в египет, а именно египет е мястото, от което Бог изведе израелтяните чрез Моисей, защото това място е било царство на голямо идолопоклонничество и могъщ окултизъм, ето един пример:

"Тогава Моисей и Аарон влязоха при Фараона и сториха, според както заповяда Господ; Аарон хвърли жезъла си пред Фараона и пред слугите му, и жезълът стана змия. Но Фараон повика мъдреците и чародеите, та и те, египетските магьосници, сториха същото с баянията си. Защото хвърлиха, всеки от тях, жезъла си, и те станаха змии; обаче Аароновия жезъл погълна техните жезли. А сърцето на Фараона се закорави, и той не ги послуша, според както Господ беше говорил....." Изход 7: 10-25

защо преди това никога не е имало такива евангелия, но са се появили едва през последните 100 години?!
    Последно редактирано от npp : 05-23-2012 на 23:27

Всички. Ние. Те. Възприемаме. Като. Комичен. Психично. Нездрав. Индивид.

ПП И се пише сигма, не стигма. Толкова за дълбоките ти разбирания. Силно предполагам че и ти си разчитал на чичо интернет, само че по-скоро някакви идиотски, шизофренични сайтове да си набавяш инфото. Защо ли като гугълна това което си написал оставам с точно това впечатление?
    Последно редактирано от gandalfepi4 : 05-24-2012 на 07:35

The Bird of Hermes

Мега фен

ПП И се пише сигма, не стигма. Толкова за дълбоките ти разбирания. Силно предполагам че и ти си разчитал на чичо интернет, само че по-скоро някакви идиотски, шизофренични сайтове да си набавяш инфото. Защо ли като гугълна това което си написал оставам с точно това впечатление?
    а не са ли идиотските и ненормалните картинките с онези човечета, които постваш, от рода на:

http://www.memes.at/pics/french.png

http://cs5417.userapi.com/u26431491/-14/x_97901349.jpg

http://cs5264.userapi.com/u7909292/-14/z_c0bb588b.jpg

http://www.memes.at/pics/lol.png

http://www.memes.at/pics/like-a-sir.png

http://www.memes.at/pics/no.png

http://www.memes.at/pics/oh-no.png

http://www.memes.at/pics/alien.png

Точка А, разбира се.

Нито ти, нито аз, нито страничните наблюдатели са способни да видят някаква връзка между двете и е доста ясно че се опитваш да изместиш темата в някаква по-удобна за теб насока. Колко инфантилно държание. Напълно отделен въпрос е че не поствам memes по-такъв глупав, безсмислен начин. Дори и мисля че не си способен да се сетиш последния път когато съм го правил, въпреки че го представяш като някаква моя адски характеризираща черта.

The Bird of Hermes

Мега фен
    Нито ти, нито аз, нито страничните наблюдатели са способни да видят някаква връзка между двете и е доста ясно че се опитваш да изместиш темата в някаква по-удобна за теб насока. Колко инфантилно държание. Напълно отделен въпрос е че не поствам memes по-такъв глупав, безсмислен начин. Дори и мисля че не си способен да се сетиш последния път когато съм го правил, въпреки че го представяш като някаква моя адски характеризираща черта.
    спомням си само че имаше доста идиотски, просташки, дословни и пренебрежителни изказвания в твоите постове

Мега фен Аватара на ZipFail
    Кво толкова му обръщате внимание на перкото, отдавна е доказал, че е болен. С отговорите само го стимулирате да пише още.

аз все още храня някви надежди,че е ебати добрия трол,ама може пък верно да е откачен човека...

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Цитирай Първоначално написано от playy Виж мнението
    аз все още храня някви надежди,че е ебати добрия трол,ама може пък верно да е откачен човека...
    Абе и да е трол пак ще е ебати откачения да се занимава с тия глупости 2 години...

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    Аз мисля,че е напушен Робот ахахахах
    Оооhh Wеееее ахахах
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Мега фен
    не е вярно, аз го смятам за еретик.

Мега фен
    и кво?!, като сте се събрали все шантави пубери в този раздел кой ви е крив?!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    и кво?!, като сте се събрали все шантави пубери в този раздел кой ви е крив?!
    не е вярно, има и един "мастърс психолог".

ПП: абе, npp, а ти вярно ли е, че си бил женен.
    Последно редактирано от defender : 05-25-2012 на 13:21

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си