.
Отговор в тема
Страница 10 от 16 ПървиПърви ... 67891011121314 ... ПоследнаПърви
Резултати от 226 до 250 от общо 392
    Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    В България трябва военна диктатура, вечерен час, всички мангали и депутати по рудниците да трошат камъни и да строят пътища!
    Ае ша ви е** майката и партийци! За това за никъв чеп не става тая държава!

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Напоследък тая тема става все по-забавна.
    Welcome to the Jungle...

Цитирай Първоначално написано от Lucho Виж мнението
    И още нещо - оценките не определят качествата на човека. Може човек с диплома 4,30 да има отлични умения в своята област, но може същевременно друг с диплома 6,00 да е пълен некадърник.
    Така е, да не говорим че едно е 6-ца от някое училище в малко градче, друго е 6-ца от гимназия в голям град. Едно е 6-ца от някое квартално даскало, друго е 6-ца от елитна гимназия. Учил съм и в малък и в голям град и смело мога да заявя, че в по-малките градове и по-крайните квартали на големите градове по-лесно се изкарват хубави дипломи.

А по темата - мисля, че жълтото управение беше най-доброто и след него това на Костов. Кабинетите Станишев и Борисов съсипаха постигнатото от предишните два кабинета.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    НИКОЯ. За да бъде максимално некорумпирано управлението, трябва да има независим управляваш с назначени чрез избори министри и контролен орган - държавата и народа.

Голям фен Аватара на toad
    В политиката няма независими и не може да има .

така е. Затова говоря чисто хипотетично според мен трябва да се състави партия по модел на управляващата СССР на времето, но да не е комунистическа, а по - скоро социал-демократична един вид идеите на соца, обединени с правото на свобода

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    така е. Затова говоря чисто хипотетично според мен трябва да се състави партия по модел на управляващата СССР на времето, но да не е комунистическа, а по - скоро социал-демократична един вид идеите на соца, обединени с правото на свобода
    И в добавка с репресивния апарат, но в осъвременен вариант. Само това би бил начинът за оправяне на държава като нашата.

именно десет букви

"един вид идеите на соца, обединени с правото на свобода"

Колко неприложимо е това на практика ...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от toad Виж мнението
    "един вид идеите на соца, обединени с правото на свобода"

Колко неприложимо е това на практика ...
    Не всичко. Например никой не е казал, че трябва всичко да е 100% държавно и да няма никаква частна инициатива - напротив, нека има такава, но нека има и държавно. Например никой не е против ЧЕЗ/EVN/ЕОН. Но паралелно с тях да съществува и държавна компания. Когато държавната компания даде цена от 0,10 лв. за kW/h ел. енергия, а ЧЕЗ и компания предложат 0,25 лв. за kW/h печели държавната компания, тъй като ще избере да работи с по-малка печалба. Така въпросните монополисти при следващият конкурс или ще предложат по-ниска цена, или ще се насочат в друга сфера на дейност.

Това е просто пример и не цели да потиска свободното развитие на пазарната икономика, а просто ще накара монополистите да работят на по-малка печалба и на реални цени. А в случай, че не желаят - проблемът си остава техен. Защото в момента те могат спокойно да наложат монопол (и го правят) като дават еднакви завишени цени. Естествено, ДКЕВР нищо не (може да) прави по въпроса и сметките се вдигат.

Разбира се, това е просто идея, която съм сигурен, че никога не би се реализирала, тъй като в момента няма партия у нас, която да има за цел да подобри състоянието на държавата.

Светльо от Хиподил!
    Всички партии са еднакви. Докато не се събуди народа и не премахнем всички тия мошеници, предатели, ако щете паразити от НС, ще затъваме все по-дълбоко и по-дълбоко. Но ние сме стигнали дотам, че сме с вързани ръце, защото тях полицията ги пази, а с тези еднодневни протести нищо не можем да постигнем. Не виждам как точно ще излезем от тази безизходица, защото завбъдеще ще започнат да се самоизбират разни партии чрез циганите и турците, а отгоре на всичко ние не гласуваме. Това е затворен кръг, който ще се повтаря докато не се заличим като нация.
    Реално аз не виждам друга алтернатива, освен чужбина.

Въпросните веднага ще ревнат пред Европа , че държавата ни подбива цените на електроенергия и умишлено ги вади от пазара , ще ни изкарат , че нямаме пазарна икономика и това ще наруши бизнес климата ни и ще доведе до повече негативни явления . То е ясно , че има механизми някои области в управлението на държавата да се управляват в по-добър интерес на народа , но няма воля , а и не виждам кой от големите ще ни го позволи . Един смешен проблем с кучетата не ни се дава да оправим радикално пък какво остава за нещо по-сериозно .

Мега фен
    СДС, вEрвай си! Едни от хората, които съсипаха най-българските предприятия, градени и работили с години.

Голям фен
    Много жалки индивиди са се струпали.Да се надяваме , че не се интересувате от политика всички.НО чакай - вие разбирате и от футбол дори , нали ? Не е важна партията , а хората.Историята нееднораткно е показвала това.Моите ме гласят за политик , винаги съм искал да остана в България , така че защо не

Ахахаха ако ти станеш политик - още една причина за емиграция.

Супер фен Аватара на Cold_Tearsss
    Цитирай Първоначално написано от Furious? Виж мнението
    Много жалки индивиди са се струпали.Да се надяваме , че не се интересувате от политика всички.НО чакай - вие разбирате и от футбол дори , нали ? Не е важна партията , а хората.Историята нееднораткно е показвала това.Моите ме гласят за политик , винаги съм искал да остана в България , така че защо не
    Ама Атака се разпадна.... вашите са те преебали с шест години.... или повече де....

Голям фен
    Възгледите ми се отличават далеч от тези на Атака.Далеч по-умерен съм за някои неща.

Майкъл ли си , Мишел ли си , къф си , махай се калъф , не ни трябват мрънкащи идиоти като теб , които чакат всичко на готово.Гарантирам ти , че в чужбина ще си мишка , миеща кенефите , точно както си такава тук.Земетресение имало - да хвана Тектонските плочи да не се блъскат ли ? Наивник.България е едно от най-спокойните места за живеене, без политически и природни катаклизми.няма нищо лошо в чалга културата , стига тя да не е изваждана на показ и парадирана като модел за поведение.При тая развала в обществото ни ,тя е просто логична последица.

А за телевизията се сърди на Б.Б , че е купил половината ефирни

НДСВ, защото по тяхно време се европеизирахме, имаше и някакво спокойствие. Кабинетът Станишев започна да ни съсипва, доста преди финансовата криза. Сега ГЕРБ довършват започнатото съсипване на България от КБ. Последните два кабинета ме накараха да намразя държавата, но за съжаление това унищожи всяка капка на патриотизъм у мен. Вече не чувствам тази страна като моя родина. Като добавим и това, че хората в последните години се озлобиха съвсем, като добавим все по-ниските заплати, все по-гадната и нагла поп-фолк пасмина и за капак това земетресение, вече не мисля, че виждам бъдещето си тук.

Съжалявам, но това вече не е моята България, онази България от 2001-2005 вече я няма. Все едно е друга държава! Тогава изглеждахме и се държахме много по-европейски, макар и да не бяхме още в ЕС. Нямаше и такава простотия по телевизията. Сега като сме в ЕС сме много по-зле от тогава и това западане започна още преди световната криза. Кризата просто ускори този процес, започнал 2005-та с идването на Станишев на власт!

А за чалгата - повечето българки винаги са си били курви, още от времето на прабългарите.

Мега фен
    Майкъл1/Мишел1 през цялото време въобще не исках да се захващам за НДСВ '01 - '05, но последното изречение от горния пост не може да бъде подминато лесно.

Управлението на НДСВ за мен лично не беше нищо особено - поредния месия в лицето на "царят", който трябваше да оправи българския народ за 800 дни, но реално дойде, за да облагодетелства себе си, да вземе своите земи и да си отиде. И точно такава беше действителността - защото българският народ отново остана с пръст в устата. А междувременно същите лица от НДСВ продадоха бТК буквално за жълти стотинки. Издънките като Лидия Шулева и Георги Петканов също заслужават да бъдат споменати.

А за чалгата - не мислиш ли, че като цяло е малко глупаво да говориш за чалга редом с прабългарите? Чалгата е отражение на действителността и на случващото се в България, както вече казаха и по-горе. Но от това съвсем не трябва да се прави извод веднага, че щом чалгата е толкова масова и популярна, то неминуемо и 75% от българките са....... да не го казвам пак, че е неприлична дума.

Голям фен
    че момичетата ни са курви е факт , обаче и ние не сме по-добри :Д

Възгледите ми се отличават далеч от тези на Атака.Далеч по-умерен съм за някои неща.
    Нямах предвид нищо свързано с възгледи, цели и тъй нататък, а от гледна точка на начина на поведение. Високи скорости, мелета, изцепки - това са запазена марка на по-голямата част от висшите партиици /бивши и настоящи/ на Атака. От постовете ти съм останал с такова впечатление - от теб зависи да промениш всичко това. Нали точно това искаш? Промяна към по-доброто "АЗ"....

че момичетата ни са курви е факт , обаче и ние не сме по-добри :Д
    Има и момичета, който не са, но тя е една на милион....

Lucho, каквото и да се каже 2001-2005 много по-щастливи бяха повечето хора от народа, от колкото от 2005-та насам. Прав си и те крадоха, и те имат много грехове и издънки. Но не може да се отрече, че цените бяха много по-ниски спрямо тогавашните заплати, от колкото са сега спрямо сегашните. И престъпността, особено битовата не беше толкова разпространена, нямаше толкова престъпления, изнасилвания. Имам чувство, че хората бяха по-добре настроени едни към други, а след Станишев се озлобиха.

А за чалгата и културата - от 2005-6 насам чалга певици и разни плеймейтки-простакеси постоянно ги канят по телевизии като bTV и Нова. Тогава /2001-2005/ да припомня чалга певиците си висяха само по Планета ТВ и много рядко ги канеха в предавания на други телевизии., може би чат-пат при Слави и толкова. А сега всеки ден ни ги натрисат по всеки канал тези селски к*рви.

По времето на НДСВ помня, че ДПС си мълчаха и турците и циганите бяха някак си по-тихи, не надигаха глас както след 2005-та. То и затова тогава нямаше Атака - просто нямаше такава нужда от нея. А Бойко много по-добре се справяше като главен секретар, като премиер просто дразни! Освен това в НДСВ имаше много некадърници, обаче в ГЕРБ и КБ са много повече.

Чалгата няма нищо общо с курволящината на българките от не знам си кога , пълни глупости . Чалгата и културата , която изповядва не е следствие , а целен и създаден умишлено продукт за понижаване образоваността , културата и ценностите на народа , а повечето партии не са създадени и нямат за цел да управляват , а да отнемат от гласовете на определени прослойки . Едно обаче е сигурно , ГЕРБ няма да управляват повече

Цитирай Първоначално написано от toad Виж мнението
    Едно обаче е сигурно , ГЕРБ няма да управляват повече
    БСП и ДПС и още х? Една коалициика догодина се очертава...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от michel1 Виж мнението
    Lucho, каквото и да се каже 2001-2005 много по-щастливи бяха повечето хора от народа, от колкото от 2005-та насам. Прав си и те крадоха, и те имат много грехове и издънки. Но не може да се отрече, че цените бяха много по-ниски спрямо тогавашните заплати, от колкото са сега спрямо сегашните. И престъпността, особено битовата не беше толкова разпространена, нямаше толкова престъпления, изнасилвания. Имам чувство, че хората бяха по-добре настроени едни към други, а след Станишев се озлобиха.

А за чалгата и културата - от 2005-6 насам чалга певици и разни плеймейтки-простакеси постоянно ги канят по телевизии като bTV и Нова. Тогава /2001-2005/ да припомня чалга певиците си висяха само по Планета ТВ и много рядко ги канеха в предавания на други телевизии., може би чат-пат при Слави и толкова. А сега всеки ден ни ги натрисат по всеки канал тези селски к*рви.

По времето на НДСВ помня, че ДПС си мълчаха и турците и циганите бяха някак си по-тихи, не надигаха глас както след 2005-та. То и затова тогава нямаше Атака - просто нямаше такава нужда от нея. А Бойко много по-добре се справяше като главен секретар, като премиер просто дразни! Освен това в НДСВ имаше много некадърници, обаче в ГЕРБ и КБ са много повече.
    Времената тогава бяха други, настроенията също. Много неща не бяха такива, каквито са сега. А това не е факт вследствие на управлението на НДСВ - просто се случи да управляват в такъв период. Предполагам, че и СДС да бяха управлявали през този период все такива щяха да са мненията - че е имало много положителни неща - ок, така е, но те са пряко следствие от тогавашния момент или предишни моменти, а не от дадено управление.

За чалга културата и простащината също държа да отбележа, че през 2004 започва една върховна простотия дори и за нашите стандарти, продължила цели 6 години и наречена "Big Brother". И тогава се слушаше чалга, и тогава се ходеше по дискотеки. Но това е съвсем друга тема.

Изборите догодина наистина се очертават да са интересни, но ГЕРБ при всички случаи ще бъдат един от основните играчи. Дали ще успеят да сформират самостоятелно правителство е спорен въпрос, но със сигурност няма да получат толкова гласове, колкото и на предишните избори. Според мен тяхната грешка е, че не успяха да направят необходимите законодателни реформи като по този начин да бъдат осъдени виновниците за сегашното състояние на България. Дори най-удачно беше да започнат със свикване на Велико народно събрание, да направят нужните конституционни реформи и да премахнат всеки, който е работил в ущърб за България от 1990 година нататък. Тогава можеха да направят това, защото почти цялата нация беше с тях. А вече е късно за подобни реформи. Коалиция - да, но с кого. Това е въпросът.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си