- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Висше?! За / Против
DS, недей така.
След време (дай Боже) ще вземеш да реализираш някой свой проект, например, плод на образователния ти просперитет и нали се сещаш колко ще са хората около теб, които не са го направили?!
Нарцистично ли ще е да си горд с това?!
Искам само един пример.Вуйчо ми е със средно образование,работи в чужбина и не пада под 7500 € месечно.Образованието му там не важи.Работата е в известна компания,за която тука за подобна работа дават към 800 лв.Сега той ше почва бизнес.Преди година и майка ми отиде там на работа,скоро и аз ше ида и по-нататък и аз мисля да почвам нещо мое,щото няма смисъл тука нито да учиш,нито да бачкаш за стинки,нито да се развиваш,нито нищо.Не се цени нищо тука.Мъчно ми е за България...
Няма бъдеще тук !
Има само бачкатори роби,висшисти на конвейр,пълен непукизъм към проблемите на страната,приемане на всички политически абсурди и гаври с народа за нещо напълно нормално,чалга и цигания,която цигания ще се разраства до все по-огромни мащаби,ще става все по-зле и ще се бърка все по-надълбоко в джоба на бедният,преклонил глава и изчезващ български народ !
То и Уорлик си го каза-Циганите са бъдещето на България !
Цветанов пък каза,че до 5-6 години 25% от България ще са цигани !
Ромските лидери го доказват,защото отдавна казват,че циганите далеч не са 200-300 хиляди,а към 2 МИЛИОНА.
Сами сметнете след още 20 г какво ще е !
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Точно.
В България куцо, кьораво и сакато се бъхти да изкара висше, ако ще и начална педагогика да е, да има там. Може акъл грам да няма в главата и хич да не му се учи, не, все ще запише нещо. И не просто ще запише, ами и ще го завърши със сигурност. Аз лично не познавам някой да е записал висше в България и да не го е завършил. Пълна пародия са родните университети, пъъъъъълна.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Напротив, има доста които не завършват. И то даже не от незнания, ами от прекомерно нерви. И накрая спира да им се занимава, просто предпочитат да си опазят здравето и психиката.
^Или пък просто осъзнават, че родното ни образование не може да им даде така нужното познание, дали заради тъпо измислените и разтакавани графици, или заради некопетентността на преподаващите, които гледат да си претупат работата, и просто решават да си се ограмотяват сами - което си е един доста добър вариант. Особенно след като в днешно време в интернет има информация за всичко.
На днешните младежи им липсва нещото което да ги мотивира да учат, да ги кара сами да търсят информация и да искат да знаят все повече и повече. Едно 70% от сегашните студенти записват висше защото майка им и баща им са казали, че така трябва. Не защото те искат. И се сещатате какво става после.
А за тези,които си пишат и имената с грешки,но получават висше ?
Никъде няма в друга държава подобно нещо.
Неслучайно по последни изследвания нашите ученици са най-затъпялите в Европа и пак според ЕС имаме и най-слабото образование !
Е,то и сляп да си ше видиш,че е така !
И най-лошото е ,че държавата не прави никакви реформи за подобряване на образованието.
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
(4,6 милиона лв)
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
всички останали нормални младежи гледат как да си набият камшика от "България"!
Успяват да запишат висше или да започнат работа в някоя нормална държава!
A що се отнася до това: http://vbox7.com/play:4e5134901e вече е плод на друга тема!
По темата:
хрумна ми още нещо, да говорим за един 20 годишен младеж. Ако иска да "успее в живота" /стар стил/ записва се в университет, след това стажант, 1,2,3...5-то стъпало в компанията... само дето в Б-я, всички знаем как хората се качват с асансьора от партера до последния етаж!
Ако младеж иска да "успее в живота" /нов стил/ след 20 години, почва работа, работи здраво и изкараните пари не ги харчи за "курвенца и плява"! Събраните парички ги инвестира, било то в собствен или чужд бизнес...
Веднага ще ме запитате: е що ония дето е учил 4-5 години висше да не инвестира?! Защото никой не го учи да МИСЛИ по този начин! Той се превръща в един висококвалифициран РАБОТНИК!
Последно редактирано от DS : 06-17-2012 на 03:33
//темата е на притеснително ниво.
DS, тва клипче направо ме разби. Спомням си че до 13 годишна играех пред блока (нямах вечер час), прибирали сме се по 3-4 сутринта. Любимите ни игри бяха Стражари и Апаши, както и Кадия. Имаше около двадесет деца само от нашият блок, иначе бяха един до друг три блока и ставаше мазало пред нашия, защото беше средният. Сигурно сме били повече от 50 деца, имаше осветление на всяка лапма, пейки пред блоковете. Наще никога не са ми мрънкали кога се прибирам, защото като си дойда у нас, те още имат гости - някое семейство съседи и цъкат Бридж или Белот. Вссяка вечер някое момиче е идвало у нас, или аз съм ходеля у тях. Четяхме книги, плетяхме си косите и си играехме на гледанки. Хаха, мале, бахти времената.
Сега само цигари, алкохол, дискотеки, зарибявки, компютри... Направо отчаяна работа.
П.П. И работата в училище същата. Аз до четвърти клас си спомням всяка сутрин дежурните на класа - единият пред дъската, другият до вратата. Влиза учителката, този до вратата казва "Клас стани, клас мирно". Този пред дъската казва "Ученици номер 17 и 28 отсъстват за днес". После имаше и някакви групови Добро утрота, сутрешна гимнастика, както и на всеки три часа ставахме и правехме пет минути упражнения... Абе яко си беше. И това е било навсякъде в България, имайки предвид че съм от затънтен град.
По темата на кратко: Да, държавата отива на зле, децата отиват на зле, образованието отива на зле. Ама ако имаш мечти и желания, всичко става. Да, понякога късмета ти липсва, прецаква те някой с връзки и т.н. Ама не може всички да се оплакваме заради връзкарщината и да не си мърдаме пръста. Мен ако питате обществото на родителите ми е виновно. Те трябваше да издигнат държавата, а именно между 80-90 години имаше масово бити жени, пияни мъже и пропаднали семейства с развод. Еми няма как децата да бъдат другояче сега.
Както koshtramba каза, аз съм за Висшето, ако ще само да ти вдига самочувствието. Отиваш в университета, говориш с малко по-извисени хора от теб, те ти дават литература, осигуряват ти четални и т.н. не може да не излезеш с поне една единица по - високо IQ, и това ти стига. Поне на мен де. В унито съм намерила хора с които мога да общувам. Такива дето не ме гледат странно щото не пуша. Таквиа дето ако искам да пием бира, няма да се наливаме до рпипадък и повръщане, а ще ударим една Загорка и ще идем на кино. Света е различен вече, всеки трябва да си анмери начин да оцелее в него.
В БГ много държат на висшето-но не, че като имаш по високо образование ще взимаш много голяма заплата и всичко ще е ок-просто имаш по-голям шанс да си намериш работа
от друга страна, познавам много хора, които нямат средно дори и като отидат в Германия като някви общи работници/ да кажем косят райграс и боядисват някви къщи/ и взимат луди пари, каквито тука не сме и мечтали-тоест тук да кажем може да си със средно и да взимаш повече пари от някой който е с висше, но в чужбина може дори и да нямаш средно и да не знаеш език и да взимаш много повече пари, лично един мой познат коси райграс в Германия и взима по 5000 евро на месец дори и повече, дори няма средно образование и езика го е научил там с разни разговорници, а тука като ще почваш работа и скат 100 езика да знаеш висше не знам си кво и накрая 500-600лв да кажем заплата
потресаващо ви е мисленето на всички....пари, пари, пари...ходи ставай бачкатор в чужбина....а някой хора учат висше, защото не могат да си представят да правят нещо, което не обичат цял живот....учат, за да си реализират мечтата, да живеят пълноценно като нормални хора...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Е, така е, всеки учи тва дето иска, никой не му опира пистолет в главата. Ама има разлика от хоби и работа. Хобито ми е да пиша - ама не смятам да ставам писател и евентуално да се занимавам с това професионално, т.е. това да ми е работата. Уча нещо, което ми е приятно и интересно, и искам професионално да се развивам там, а оттам и идват паричките. А те са си доста важни, не смятам цял живот мама да ме издържа, нали така?
Така че прави разлика между хоби и работа... работата е за да изкарваш пари - за храна, вода, нужди и забавление.
AliceSw, мисля, че животът трябва малко да те приземи.
Без пари - няма как да живееш, да осъществяваш мечтите си. Няма как да "живееш като пълноценен човек". Посочи ми един такъв човек, който го прави без пари и си стискаме ръцете.
Няма как да не смесваме образованието с парите, защото образованието е инвестиция за цял живот. Повтарям : инвестиция! И то не за друго, а за добър живот.
В България е лоша инвестиция,а да не говорим пък за по-добър живот.Страшно размити представи имате,големи очаквания и летите из облаците!
Едно образование нито те прави по-умен,нито по-тъп,нито ще ти оправи живота,нито с него имаш някаква сигурност.
Всичко в тоя живот зависи от вас самите,а не от образованието ви.
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
(4,6 милиона лв)
(3,9 милиона лв)
тежки проблеми имате с ценностната система...4 години уча това, което искам...за доста мизерни парички съм работила, само за да се издържам...но няма да го правя цял живот...уотевър, ваше мнение...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
^Никой не казва да се стремиш да ставаш бизнесмен и да се возиш в скъпи коли. Но погледни реално на нещата, че ако искаш семейство, мъже, деца, дом, няма как да стане с мизерни парички от порядъка на 300лв. И да, едно от важните неща за успешна работа е да го правиш с желание. Тва не означава да го правиш за без пари.
JungleJaguar, това е същността на спора - с образование или без. Никой не казва, че образованието ти дава работа, но все пак ти отваря някой врати. А разбира се, че от нас зависи всичко. То образование може да е и да изкараш едни курсове за всички категории за машини и пак да взимаш добри парици, нали? Ама завършване на 8ми клас и никакви умения, няма как да постигнеш нещо в тоя живот, освен общ работник без перспективи.
JungleJaguar, говорех попринцип, естествено, че в България не е инвестиция, а загуба на време, нерви и пари. Но, учи - пък, да ти е мирна главата, че после ще е късно, а и не знаеш откъде ще ти дойде късметът.
Не искам да се ядосвам повече като ти чета постовете,един ми стига.
Това не е довод, а теза.
Колко реализирани висшисти (които работят по специалността си) В БЪЛГАРИЯ познаваш? И които взимат заплати около 1500-2000 лв?
Съгласна съм с теб, но не и в България.
Мисля, че точно това, че не си разгледал темата ти е грешката.
В България с висше образование, ако си кадърен може да си докарваш от 1500-3000лв на месец, което за нашият стандарт си е доста добре. Не ламтете по парите и не си мислете, че като отидете в европата ви очакват с червено килимче да направите милионите.