.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 142

Hybrid View

Мега фен
    само малко ще загатна за да ви хвърля в лек прохладен размисъл:

имаме естествена, психологическа или формална свобода, действията на тая свобода са действия от неотложна за дълго време, а наложителна необходимост, а не действие по избор. Но когато говорим за свободата на волята, плод на която са нравствените дела и която наричаме нравствена свобода, е нещо различно от естествената свобода.
    Последно редактирано от defender : 07-26-2012 на 00:14

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    само малко ще загатна за да ви хвърля в лек прохладен размисъл:

имаме естествена, психологическа или формална свобода, действията на тая свобода са действия от неотложна за дълго време, а наложителна необходимост, а не действие по избор. Но когато говорим за свободата на волята, плод на която са нравствените дела и която наричаме нравствена свобода, е нещо различно от естествената свобода.
    Аз нищо не разбрах. Значи има разлика между тази свобода която проявяваме при наложителни ситуации, и другата, при която правим нравствени избори? Така ли? Поправи ме ако не съм разбрал правилно, но ако ми е наложително да те убия и да те изям, това значи ли, че не съм съгрешил, понеже е наложително? И ако е така....хмм колко удобно. Може аз да не съм те разбрал, так че съм готов да си взема думите обратно, ако може поясни че нещо не ми стана ясно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си