- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи Седмокласници 2012/2013
Здравейте!И аз като вас тази година ще почвам 7 клас.Мислех да влизам в 18-то с испански и биология.Влюбена съм в японския!Зарибих се с него зареди аниметата и мангитеЗнам малка част от него,но въпреки,че много ме влече баща ми никога няма да ме пусне да го уча
Зарадва се,като му казах,че ще записвам испански,но той пък настоява да си остана в това керливо 127-мо щото там е завършил,а пък ми е било близко
Майка ми вика "Ходи където искаш,защото,ако ти запиша аз какво да учиш няма да си изкараш дипломата"
Отначало и аз се панирах,но после си казах "Майната му,ще уча,за да вляза където АЗ ИСКАМ!!!"
Та въпроса ми към вас е колко трябва да ми е бала за да вляза с испански в 18-то.Не ме интересува какви са критиките ви относно училището,защото съм си решила и за напред АЗ ще си сърбам попарата
Но бих искала да ги чуя
![]()
Няма проблем!
1. В 18 СОУ има само паралелка ФЕ;ИЕ, а не ИЕ;Б.
2. Ако искаш да учиш испански защо си се запътила към 18то, а не към 164то, 157мо, 22ро, 31во и т.н. В 18то не са особено развити тези езици, там повече се набляга на Кит.Е, ЯЕ, Кор. Е и Ар. Е.![]()
3. Бала всяка година е различен, но тази година на първо класиране бала за паралелката ФЕ;ИЕ в 18то беше 29.642.![]()
Успех! Учи това, което на теб ти е приятно, а не което вашите искат. 127мо по времето на баща ти сигурно е било от елитните СОУ-та, но сега си е бая пропаднало. В 127мо тази година най-високия бал е бил в паралелката АЕ;ИЕ;БЕЛ;ИТ - 27.750, а най-нисък АЕ;Мат;Инф;ИТ - 22.356. (само за информация)![]()
Много благодаряНе мислех,че се набляга само на източните езици
![]()
Ооо колко искамАко зависеше от мене си взимам мангите и дим да ме няма в 18-то с японски
Знам,че си е труден език,а и баща ми няма да ме пусне да го уча
А с японски колко трябва да ми е бала?
Първо класиране (2012 г.) - 31.500
Министерството дали е отменило външното оценяване? Кое по-точно външно оценяване, защото изпитите след 7ми клас също се водят външно оценяване, само, че национално. За такова нещо не съм чувал.
Абе не важно да си учил,а да си подготвен и да не се панираш! Питах една приятелка,която сега ще бъде 9-ти клас и беше казала,че матурата не е трудна,само да си знаеш нужните неща и ще ти се окаже лесна.И беше изкарала по български език и литература 5,46Относно математиката тя не е от "най-добрите" в тази област,та беше изкарала 4,00
Не знам при perry_the_platypus какво е било. :/
Здравейте, и аз ще съм бъдещ седмокласник! Ориентирал съм се към НТБГ и НФСГ. Бих желал да разбера мненията ви относно тези две гимназии. Какво мислите за тях?
Темата нещо..
Та аз да питам, смятате ли седми клас да се запишете на нещо, за да се отървете от стреса (примерно аз ще се запиша на китара, искам и танци, но много ще ми стане)?
^ Аз си ходя по принцип на волейбол и си рисувам у нас, така че ^^
Хайде и другите, пишетеее :Д
Съмнявам се въобще да има някакав стрес ?
Иначе аз ако съм стресирана си чета книга излизам навън и така ..
Така.. здравейте, аз също съм 99' от Пловдив. И мисля да кандидатствам в ЕГ "Пловдив" с първи език английски, Яворов с английски, ОМГ " Акад.Кирил Попов" с английски, НТГ с английски. И абе въобще всички гимназии са ми със английски :Д. И съм чула, че за нашия набор 99' сме щяли да влизаме най-лесно понеже сме най-малко деца от тоя набор, то тва е верно де и бала с който ще кандидатстваме ще е различен. Примерно в ЕГ пловдив бала миналата година беше 33-34 а тая ще е 31-32.. Така, че сме най-айляк :Д
Може да е вярно, че сте малко, но това не значи, че ще влизате по-лесно. Може да ви дадът лесен тест и повечето да изкарат високи оценки. Така че предварително не може да се каже, че баловете ще са по-ниски. И за нашия набор 98 казваха, че сме малко и т.н., но заради лесния тест по математика оценките, а съответно и баловете, се вдигнаха![]()
krustewa - Няма как да си сигурна,че бал-а ще е толкова нисък за ЕГ-то (Плд),защото и мен ме убеждаваха,че ще съм във ЕГ-Плд със 32,400бал,но не ми стигна дори и за Руската гимназия на 1во класиране,на 2ро можеше и да ми стигне,но не исках да ходя там.
Кой други гимназии ще пишеш с Английски освен Англ,Яворов и Омг-то?
Еми, не знам може и да не е вярно просто така са ми казвали за баловете, както и да е. Иначе мисля да пиша НТГ ако има там някфа специалност с английски, ПГСАГ с английски, и там ще някфа с английски ама е задължително да има английски :Д
Никой ли не иска да учи немски? Поне си имате на представа от английския![]()