.
Резултати от 1 до 25 от общо 146

Threaded View

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ако добрата молитва проваляше Планът на Бог, тогава Исус едва ли щеше да каже че каквото и добро нещо човек да поиска, Бог не е против, но дори има дълг да изпълни, понеже Неговият План е да осигури Живот на всички души, така щото всички те да го имат изобилно
    Странно как всеки ден религиозни и нерелигиозни хора умират на съвсем случаен принцип, и се случват случайни гадости на всички без значение дали са вярващи или не. Казваш че си бил на няколко пъти на косъм от смъртта. Аз не съм. Почти не боледувам, не съм си чупил дори ръка, крак, не са ме стреляли, не са ме блъскали коли, и нищо ми няма. Странно как майка ми която беше такъв добър и чист човек, че дори и религиозна беше, си замина ей така буквално за 3 дена. Все едно някой отгоре го е пожелал.
    Но иначе мисля разбирам пътя на мисълта ти. Това е свързано с тази простотия че Господ работи по мистериозни начини, и затова дава на всеки различни изпитания, дава им надежда да се борят и молят, и така им осигурява път в рая? Нещо такова ли? "Господ работи по мистериозни начини".......коооолко удобно, нали?!

Но иначе ако човек се помоли за нещо добро, защо Бог просто иведнъж не го направи? Ако намекваш че колкото повече се молиш , толкова повече убеждаваш Господ да ти помогне, то значи приемаш че Господ има съзнание и разсъждава. Щом има съзнание и разсъжава, значи се колебае. Щом се колебае, значи все пак прави и грешки, също както хората. Хм, доста човешки черти за същество създало Вселената .... вие християните претендирате за твърде много с този един единствен Господ, просто напълно издиша идеята.

Науката познава гравитацията, но не знае защо и откъде я има(Е, знае се, защото Земята привлича обектите към себе си, но защо телата изобщо привличат неща към себе си). Науката познава природните закони, но изобщо не знае защо са точно такива и откъде точно произлизат. Това е общо взето се отнася за всичко. Предполгам че природните закони, самата природа и всичко в нея, Живота и т.н., всичко това си струва да бъде почитано и боготворено, защото ние самите произхождаме от него и благодарение на него сме живи. Това аз бих нарекъл Бог. И всъщност на това са се кланяли хората в древността - на природата, като на всеки един нейн елемент, те са придавали божествен характер. Всъщност точно такава е и първоначалната идея на християнствтото - култ към слънцето. Замисли се само - живее на небето, дава живот и светлина на всички, роден на 25 декември(в периода 23-25 дек, слънцето се намира в най-ниската си точка, след което започва да се изкачва, т.е. възкръсва), не случайно Великден е свързан с пролетното равноденствие. А цялата история на Иисус всъщност описва едно астрономическо събитие случващо се на 2000 години - звезда на изток, почитан от трима крале(които всъщност са 3 звезди), роден от девица(демек от съзвездието Virgo) и т.н. Древните хора са познавали добре астрономията, и също както на всичко около тях, те са придавали божествен и митичен характер и на звездите и Слънцето.
    Но природата възприета като Бог не съди, тя няма пристрастия, няма съзнание, не и пука дали ходиш на църква в петък или събота, природата просто е. Също както и ние самите просто сме. Така че цялата идея с молитвите е просто глупава.
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-13-2012 на 09:51

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си