.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 146

Hybrid View

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    На света има зло защото има и свободна воля и всеки човек върши зло малко или много, и всъщност всеки сам трябва да си се оправя/спасява и т.н., Господ няма да свърши нищо вместо тебе.
    Обясненията на npp звучат неразумно.
    Иначе това да вярваш, че света е създаден за 6 дни или някакво такова буквално тълкуване не е най-християнското.
    Мисля че вече неведнъж казах защо свободната воля и идеята за един единствен всемогъщ Господ не могат да съществуват.
    А ти и дефендър сте типичен пример за това как си четете избирателно от библията и вярвате в каквото ви скимне. Поначало сте идиоти, но заради развитието на науката, технологиите, както и малкото останал ви разум, вие все пак не бихте стигнали толкова далеч като npp да вярвате че света е създаден за 6 дни, Господ е в полусън, света е на 6 хиляди години и т.н. Дори и вие не сте толкова луди. А npp ме кефи понеже е стигнал до почти пълната крайност, и не се срамува да изтърсва глупости. Въпреки че са глупости, той ги вярва силно и истински, докато вие вярвате ей така, да се направите на интересни. npp вярва че свителествува словото на Бога, докато вие си лафите общи приказки. Затова и npp е истински християнин и шапка му свалям в това отношение. Естествено не съм съгласен с това което приказва. Но както и да е , имам няколко въпроса:

- Ако Господ е създал хората, всеки такъв какъвто е, тогава защо изобщо хората избират 2 различни пътя(на праведното и неправедното)? Има си хора които са си зли поначало и вършат само "неправди", значи Господ предварително ги обрича на грях и пътуване до ада?
    -Защо изобщо има два различни пътя? Защо има праведно и неправедно? Господ иска да изпитва хората, кой му е най-верен ли? Този ваш Господ май доста извратен, да си играе така с хората.И защо Господ иска да вървим само в праведното? Така Господ не е ли всъщност против свободната воля, ако иска да вървим само в праведния път?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    Мисля че вече неведнъж казах защо свободната воля и идеята за един единствен всемогъщ Господ не могат да съществуват.
    А ти и дефендър сте типичен пример за това как си четете избирателно от библията и вярвате в каквото ви скимне. Поначало сте идиоти, но заради развитието на науката, технологиите, както и малкото останал ви разум, вие все пак не бихте стигнали толкова далеч като npp да вярвате че света е създаден за 6 дни, Господ е в полусън, света е на 6 хиляди години и т.н. Дори и вие не сте толкова луди. А npp ме кефи понеже е стигнал до почти пълната крайност, и не се срамува да изтърсва глупости. Въпреки че са глупости, той ги вярва силно и истински, докато вие вярвате ей така, да се направите на интересни. npp вярва че свителествува словото на Бога, докато вие си лафите общи приказки. Затова и npp е истински християнин и шапка му свалям в това отношение. Естествено не съм съгласен с това което приказва. Но както и да е
    в Библията (в книгата Битие 1 и 2 гл.) пише че първият човек е създаден през шестте дена на сътворението, като всички родове от адам до Исус ги има преброени не само в книгите на старият завет, но дори и в книгите на Новият както е в Лука 3:23-38, ето:

"И сам Исус беше на около тридесет години, когато почна да поучава, и, както мислеха, беше син на Иосифа; който бе син Илиев. А Илий, Мататов; Матат, Левиев; Левий, Мелхиев; Мелхий, Яанайев; Яанай, Иосифов; Иосиф, Мататиев; Мататия, Амосов; Амос, Наумов; Наум, Еслиев; Еслий, Нагеев; Нагей, Маатов; Маат, Мататиев; Мататия, Семеинов; Семеин, Иосехов; Иосех, Иодов; Иода, Иоананов; Иоанан, Рисов; Риса, Зоровавелов; Зоровавел, Салатиилев; Салатиил, Нириев; Нирий, Мелхиев; Мелхий, Адиев; Адий, Косамов; Косам, Елмадамов; Елмадам, Иров; Ир, Исусов; Исус, Елиезеров; Елиезер, Иоримов; Иорим, Мататов; Матат, Левиев; Левий, Симеонов; Симеон, Юдов; Юда, Иосифов; Иосиф, Иоанамов; Иоанам, Елиакимов; Елиаким, Мелеев; Мелеа, Менов; Мена, Мататов; Матата, Натанов; Натан, Давидов; Давид, Есеев; Есей, Овидов; Овид, Воозов; Вооз, Салмонов; Салмон, Наасонов; Наасон, Аминадавов; Аминадав, Арниев; Арний, Есронов; Есрон, Фаресов; Фарес, Юдов; Юда, Яковов; Яков, Исааков; Исаак, Авраамов; Авраам, Таров; Тара, Нахоров; Нахор, Сеарухов; Серух, Рагавов; Рагав, Фалеков; Фалек, Еверов; Евер, Салов; Сала, Каинанов; Каинан, Арфаксадов; Арфаксад, Симов; Сим, Ноев; Ное, Ламехов; Ламех, Матусалов; Матусал, Енохов; Енох, Яредов; Яред, Малелеилов; Малелеил, Каинанов; Каинан, Еносов; Енос, Ситов; Сит, Адамов; а Адам, Божий(т.е. създаден директно от Господ Бог)."

какво ще кажеш за това?, от адам до Исус са изброени не повече от 75 рода, и то не само на едно място, но на няколко места, не само в старият, но и в Новият Завет

Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    , имам няколко въпроса:

- Ако Господ е създал хората, всеки такъв какъвто е, тогава защо изобщо хората избират 2 различни пътя(на праведното и неправедното)? Има си хора които са си зли поначало и вършат само "неправди", значи Господ предварително ги обрича на грях и пътуване до ада?
    -Защо изобщо има два различни пътя? Защо има праведно и неправедно? Господ иска да изпитва хората, кой му е най-верен ли? Този ваш Господ май доста извратен, да си играе така с хората.И защо Господ иска да вървим само в праведното? Така Господ не е ли всъщност против свободната воля, ако иска да вървим само в праведния път?
    както вече казахме, Бог е сътворил вселената само за 6 дена, след което неминуемо е изпаднал в състояние на полусън, който траеше и досега, поради което "тъмнината" е имала известна свобода да се явява през това време докато Бог се намира в непълна будност, ето защо освен доброто се е (по-)явило и злото, понеже именно поради явленията на "тъмнината"(т.е. дявола, звяра, смъртта, ада, бесовете, и т.н.) злото се е (по-)явявало в умовете на немалко хора през хилядолетията досега, така че, поне в вярата трябва да има покаяние от злото, иначе тя няма да бъде вяра, но ще бъде обратното - изневяра, понеже думата "вяра" в Библията означава вярност към доброто (против злото), а що се отнася до избора, по-добре е да не бъде нищо лошо, понеже не само лично аз, но и доста други няма как в това отношение да гарантираме безопасността на онези човеци, които вършат злини, така че, не само вярващите не трябва да бъдат лоши, но дори и невярващите е добре да внимават в това отношение
    Последно редактирано от npp : 08-14-2012 на 12:25

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си