- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.4
Момичета, да кача ли снимка от преди 2 месеца и сега на косата ми ?![]()
Подкрепям горното мнение за маслата/зехтин, за мен те са най-ефективни, супер са за всякакъв тип коса. Какво още да добавя, то е ясно де, но все пак, ако използваш купешка маска не използвай балсамМежду другото жълтъка няма ли изсушаващо действие? А също и вместо кристали може да използваш арганово масло за краищата няколко капки само
Утре отивам да си купя тривитаминолИ ще си правя маска, а за корените отделно - със сигурност ще сложа хума за другото още не съм решила. Останало ли е някакво масло освен бадемово, пшеничено, арганово, кокосово и рациново, което да е подходящо за много сухи краища?
Ами за зехтина имах предвид такъв за готвене дали става.Ще търся такъв какъвто ми обясни.И маслата ще погледна,но не смятам да взимам от всички - кое е най добро?
wiiwa - аз искам да видя снимка.![]()
Всички масла са хубави.Не мога да кажа кое най-много ми харесва.Ако ще го ползваш само за връхчетата след къпане,се вземи пшенично или арганово,но ако ще го ползваш и преди къпане в корените и по дължината,си вземи каквото поискаш (включително и пшенично или арганово)...но може да си я мажеш преди къпане само със зехтин,а след къпане на връхчетата с масло.Както решиш.
П.С.И кокосовото масло става за връхчетата след къпане (може и преди това...абе както поискаш може да се ползва),но е твърдо и ще трябва да го разтапяш.
А ще мога ли да ползвам моето бадемово масло за дължината и корените ? И би ли ми препоръчала някакъв добър шампоан/балсам ако знаеш ?Ох ,много съжалявам ,че те засипвам с въпросите си.Благодаря ти за всички разяснения.
Глупости,приятно ми е да си говоря за коси и да помагам.
Може да ползваш бадемовото за корените и дължината,естествено.
Ами най-добре си вземи хидратиращ шампоан.От масовите жълтия на Глис със 7 масла или черния.На Орзен са много хубави също!От професионалните имам от тази серия и съм много доволна. http://prikachi.com/images/89/5185089B.jpgСъщо и на Chriastian of Roma са хубави.А ако ще си взимаш маската на Денис според мен няма нужда и балсам.Иначе ако косата е много суха може да се ползва и нещо без отмиване+маската с отмиване.Спрей-балсам например.Не знам...но щом ще си слагаш масло по краищата дали няма да е много...ама всъщност не,няма да е.Значи може да ползваш маската с отмиване и след къпане няколко капки масло по краищата и спрейче без отмиване!![]()
![]()
![]()
Последно редактирано от strawberry88 : 08-25-2012 на 22:17
^ ама на мен много ми мирише косата от жълтъка косата, иначе си имам даже у нас яйца от щастливи (свободни) кокошкии може да се пробвам утре да си сложа в маската, но някак шампоана не отмива май миризмата. Ползвам хининовия, ако можеш да ми препоръчаш някой с хубав и по-силен аромат - супер. Всички искаме снимка, иначе и аз бих споделила снимки, ама само на лично
![]()
Последно редактирано от malka_sladkka : 08-25-2012 на 22:30
И на мен ми е приятно,нищо че много не разбирам
Сега ще разгледам тези проф. нещата,които използваш .
Иначе аз имам такова спрейче на Глис ,постнах снимка в първия си пост ама не знам дали върши нещо.
Ох да те питам още нещичко ;д от къде си взимаш продуктите Chriastian of Roma ,чувала съм,че е професионална марка и продуктите са много добри и мисля,че затова не съм я срещала в обикновените магазини за козметика.
Едит : И на мен косата много ми мирише от жълтъка.![]()
^ от фризьорските салони, иначе тези които ти е показала на ВС са добри, ползвах преди няколко месеца маска) Аз имам спрейче на Елсев и мисля, че ми слепва косата само
Дали и някой друг има този проблем?
Да,от фризьорските салони,но знам,че в Пловдив имат и магазин.Жалко,че не съм от там.:д
Като ги гледам тези продукти на BC и на мен много ми допадат.И тях ли трябва да ги взема от фризьорски салон.
И аз имам чувството,че ми слепва косата,но както бях написала преди тя е много,много гъста и обемна и това поне малко я заглажда. ;д
Аз пък не знаех, че там имат магазин... Ако ми потрябва нещо такова ще посетя някой фризьор, вместо да обикалям насам и натам честно казано. Дали от спрея за топлинна защита наистина има ефект? Аз не използвам много преса, даже вече много рядко, но понякога се къдря и се чудя, дали наистина действа...
Аз си мислих и за варианта,че мога да ги поръчам от някой сайт,но пък така не е много сигурно.
Ох и още един от многобройните ми въпроси ;д Какъв термозащитен спрей използвате ? Аз имам един на "Тафт" ,но не мисля,че прави кой знае какво.
malka_sladkka - писах ти ЛС![]()
Да,тези на Шварцкопф също се купуват от фризьор.
Спрея за топлинна защита няма как да ти опази косата на 100%,но все пак е по-добре с него,защото косата се изправя много по-лесно,става по-мека и създава някакъв филм около косъма,който уж предпазва.Моят е професионален на Jalyd,но тези дни мисля да си купя на Alphaparf,защото моят е на свършване.
wiiwa,чакаме снимките!:/
Последно редактирано от strawberry88 : 08-25-2012 на 23:23
Аз си бях взела на Тафт, щото в магазина само такъв имаше. И като се напръскам и излиза нещо като пяна и косата ми хич не изглежда по-мека, даже направо лепка и става по-трудна за обработкаЗначи, просто не го купувайте тоя Тафт, ама знам си аз, че ако не е професионално си не е работа
![]()
И аз ще погледна тези,които каза,че използваш.Мисля,да заложа на нещо професионално,но да е качествено.А иначе аз вече го имам този на Тафт,взех го поради същата причина ;д Прави ми косата някаква много странна,абе не съм доволна.
Момичета имам последни два въпроса и ви оставям. (едва ли защото сигурно пак ще ми се прииска да пиша)
Сега си намазах косата с масло,колко време трябва да стоя или няма значение ?
Бихте ли ми дали някакви хубави домашни маски за суха коса защото не мога да намеря нещо ...
13 юни - http://prikachi.com/images.php?images/956/5185956F.jpg
26 август - http://prikachi.com/images.php?images/971/5185971G.jpg
Ще направя снимка и след като се изкъпя, че сега косата ми е малко мазна на снимката. Купих си маската на Миосотис.
Амм, приемам всякакви забележки и съвети.
Като ходих в магазина видях една маска, беше да обем, мъничка. Мисля че беше от тази серия http://www.rosaimpex.com/?step=modul...ils&news_id=66 . Какво мислите за тях ?
weheartiit,Колкото можеш-повече стой.Ако идрържиш около 2-3часа ще е перфектно!
Ето една хубава домашна маска: кисело мляко,няколко капки масло,лъжичказехтин,лъжичк а мед(имай предвид,че се отмива с няколко сапунки :Д),жълтък.
А за проблема с жълтъка,по-точно миризмата му-наистина е отвратителна,когато съм с маска,в която има жълтък ми идва да умра,особено когато го мия,защото се размирисва още повече,но ефекта от него е много добър,няма как. Минавате с шампоана по 2-3 пъти
Иначе за проф.продукти-напъъъъъъъъъъъъълно да!Заложи на тях,защото вместо да имаш шампоан,балсам,балсам без отмиване,кристали,маска,фл ид за коса и т.н,по-добре си вземи шампоан и маска,но да са качествени.
Не е важно количество,а качество! Проф.маска ще ти свърши работата на балсама,кристалите,флуида и балсама без отмиване
И аз чакам снимки на ЛС от malka_sladkka!
wiiwa,много ти е хубава,пораснала доооста и ми се струва по-права. Никакви забележки,много яка![]()
Значи ще се опитам да стоя възможно най-дълго.Ще пробвам и маската.А ти би ли ме посъветвала за някоя професионална марка ,която си използвала и която разбира се става и за моя тип коса?
wiiwa - страхотна коса ,много ми харесва и на мен и има голяма промяна.![]()
Казано честно,засега само съм пробвала маска за коса Матрикс и нямам голям опит с марката(макар,че ще си поръчвам шампоана им),но съм сигурна,че е качествена,предвид маската.
Тази е тя: http://www.enzo.bg/kozmetika/matrix/...masque-500-ml/
Хидратираща е,така че и за твоя тип коса ще стане.
Ако не я взимаш от фризъор,а искаш от ензото-ще ти излезе скъпо,защото само доставката е 6лв ..
А и щом за момента не можеш да отделиш много пари,ще ти дойде скъпа за 500мл.Тази,която Ягодката спомена на Кристиян ъф рома,може би ти излиза най-изгодно.
А шампоана държиш ли да бъде професионален,защото има доста добри попадения от тях?