- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Логически несъответствия, парадокси и чисти простотии в християнството.
както човека така и животните имат душа
"Рекох в сърцето си относно човешките чада, Че това е за да ги опита Бог, И за да видят те, че в себе си са като животни(т.е. че човека е потребител). Защото каквото постига(т.е. защото каквато естествена потребност имат) човешките чада Постига(т.е. такава имат) и животните: една участ имат(сиреч, както естествената природа на животните е да се нуждаят от живот, въздух, вода, храна, почивка, подходящи условия, сън, секс, и т.н., от същото се нуждаят и човеците, понеже тяхната естествена природа също е да бъдат потребители); Както умира единият, така умира и другото; Да! един дух(т.е. една и съща душа) имат всичките; И човек не превъзхожда в нищо животното, Защото всичко е суета(т.е. що се отнася до това когато съществуването е суета). Всички отиват в едно място; Всички са от пръстта(т.е. всички произлизат от небитието), и всички се връщат в пръстта(т.е. и всички ще се върнат там (най-малкото) в краят на вечността). Кой знае, че(т.е. дали) духът на човешките чада, възлиза(т.е. ще възлезе) горе, И, че(т.е. и дали) духът на животното слиза долу на земята(т.е. няма да възлезе също там)? Видях, прочее, че за човека няма по-добро, Освен да се радва в делата си(т.е. освен да бъде потребител); Защото това е делът му(т.е. защото такава е неговата природа, и не е възможно да бъде друга); Понеже кой ще го възвърне надире за да види Онова, което ще бъде подир него?" Еклесиаст 3: 18-22
Бог ни дава да разбираме, че дори и ние човеците сме просто потребители в вселената - че нашата природа е такава и не може да бъде друга, така щото за човека е съвсем естествено да живее като потребител, като разликата между човека и животното е най-вече в разума, понеже животните също са потребители като човека, само че всяка дейност на човека е много по-разумна отколкото при животните, например, храненето е много по-разнообразно при човека защото с по-съвършеният си разум той може да изучава храните и начините им за приготвяне чрез множество различни готварски рецепти, като дори и наслаждението при колективното хранене е много по-голямо отколкото при животните, защото човеците могат да си организират много по-забавни пиршества, така и в всяко друго отношение човека превъзхожда животните с много по-разумни и многообразни дейности
"Тия(т.е. неправедните вярващи), обаче, хулят(т.е. сквернят) всичко, което не знаят; а което знаят естествено, както животните без разум, в това развращават себе си." Юда 1: 10
грехът това е духовното/религиозното беззаконие, което само човеци биха могли да вършат, иначе едва ли сега на света би имало зло за когото и да е от одушевените
"Ето, това само намерих, Че Бог направи човека праведен, Но те(т.е. но онези от тях, които станаха духовни работници бидейки неправедни в вярата) изнамериха много измишления(т.е. множество мерзости)." Еклесиаст 7: 29
Последно редактирано от npp : 09-15-2012 на 09:12
Най-сетне някой да знае,че и животните имат душа.И не,не съм професор.По същата логика мога да кажа и:Някой е написал в няква книга нещо и ти му вярваш.И ако ми кажеш,че като е на книга е по-достоверно,то мога да ти кажа,че има и книги,в които пише,че и животните имат душа.И повярвай не вярвам на някакви приказки от нета просто така.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
така е, животните имат душа, но тя е неразумна, тя е просто механизъм, а не е образ Божий и умира заедно с тялото.
Тя не умира заедно с тялото и водачите на хората същност са животни,а доста животни са много по-умни от много хора.А Бог не ни е създал по свое подобие,приемете го.МОЛЯ ВИ БЕ ХОРА САМО ПРИЕМЕТЕ ИДЕЯТА ДА НЕ Е ТАКА КАКТО КАЗВА БИБЛИЯТА!!!ЗНАМ,ЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА ГО ПРИЕМЕТЕ,НО ВЕЧЕ ВИ ОСТАВЯМ ВИЕ ДА СИ РЕШАВАТЕ КАК ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Хахаха велик,невероятен оууууууу мерсииииии човек,благодаря ти.Не забравяй!!!![]()
![]()
Но ми кажете защо ме питате кой съм!Не виждам какво общо има,ами просто говорите за неща,които не знаете и в които аз съм сигурен и продължавате да спорите,оповавайки се на библията.Вие кои сте?Би трябвало да сте разумни същества,които да не се поддават на такива манипулации.
Аз не манипулирам никого.А ти ми е чудно как по дяволите си си сложил ракетна жилетка и си я прикрепил за мозъка си.Сигурно си гений.
^
добре, със сълзи на очи, ще си призная жестоката истина - аз всъщност искам да съм готин и остроумен астрален пич като тебе, какво трябва да направя?
Моля те, разясни ми, какво да направя за да го постигна и какви качества трябва да придобия. Мерси.
Последно редактирано от defender : 09-15-2012 на 23:35
Има стойностни книги, има и неавторитетни измишльотини, напиши нещо или дай нещо от ранга на библията, книга, която да и е равна по мъдрост, знание, или поне чиито автор да е уважан в съответните общности. Единствените легитимни източници по тия въпроси са религиозната, езотерична, окултна и духовна литература(и там разни философски също може би), а те са далеч от конспиративните ти теории за извънземни-гущери и не знам си какво, които са измислени от неуки самозванци може би.
А и няма и любимите ни научни доказателства за теориите ти, така че и за "2та лагера" това са несериозни работи.
А може би има, защо не дадеш някакви научни сведения или пък въобще източниците за тия теории(за умните животни които ни управлявали, анунаките, астралните пътувания свързани с тях или каквото и да е).
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Че то има доста твърдения според които Библията е била пренаписвана и нагаждана много пъти в историята. Иначе казано - който е могъл си я е писал както му е било изгодно. Да не споменаваме сектите като начин на изопачаване на уж единствената правилна идеология. Въобще това религиите са се докарали то пълна излагация благодарение на собствените си парадокси, неясноти, многозначещи изречения и т.н.
А най-голямото религиозно несъответствие за мен е това твърдение, че Бог е любов и може да прави само добро. В комплект с това, че е един и е навсякъде, нещата много загрубяват. Защото е очевидно, че наоколо се случват разни кофти неща нямащи нищо общо с любов и добрина. И ако те са част от Бог, значи той е лошо говедо, а не това съкровище за което се представя. Или ако лошите неща не идват от него, значи не е единствен и си има равнопоставен враг, нещо като лош брат, наречен дявол, и който по същество също е бог.
Варианта Бог да е е само добрина и да е единствен звучи доста несъстоятелен.
душата на животното е същата каквато има и човека, разликата е в разума
"един дух(т.е. еднакви души) имат всичките;" Еклесиаст 3: 19
досега имаше зло, защото от седмият ден насам Бог беше в състояние на полусън, поради това Той не беше в състояние да се погрижи съвършено за всички човеци/одушевени, ето защо е и Вярата, понеже както пише и в Битие 2:2-3 и в Четвъртата Заповед(Изход 20:8-11), Той създаде всичко за шест дена, а на седмият ден изпадна в състояние на полусън, който сам по себе си може да продължи до не повече от около 5-6 хилядолетия, затова Той освети времето, за което ще се намира в това състояние, като по този начин даде Вярата като средство човеците да Го пробуждат и да ускорят Неговото пълно събуждане чрез молитва, с цел Той да се погрижи съвършено за всички човеци/одушевени, или както казва Господът - Исус:
"Тоя род с нищо не може да излезе, освен с молитва [и пост(т.е. и свята загриженост за човеците/одушевените)]." Марк 9: 29
понеже без любов към човеците/одушевените никой не би искал и ходатайствувал така живо (за) тяхното спасение в истинският Господ Бог както когато любовта към тях е съвършена
"всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение(т.е. ако се употребява за добри цели); понеже се освещава чрез Божието слово(т.е. чрез Св. Дух) и молитва(т.е. и молитвите на Светиите)." 1 Тимотей 4: 4-5
Последно редактирано от npp : 09-16-2012 на 11:11
Духа и душата са различни неща, под душа най-често се разбира мислите, чувствата и волята(това е същественото), това което характеризира човека, и точно това е характерно за хората и липсва при животните.
животните са създадени като помощници на човека, за: храна, мляко(кравите), вълна(овцете), транспорт, работа(камилите, конете, магаретата, воловете), охрана(кучетата), домашни любимци, и т.н., но те също са одушевени същества като човеците, а душата е самото одушевено същество в неговата безкрайно присъстваща форма, като в вселената има само един вид душа
До известна степен, да, наистина е така. Животните са 'помощници', но най-вече поддържат живота на планетата. Растенията също поддържат живота - произвеждат кислород. Реално, без животни и растения ние не бихме съществували самостоятелно, въпреки че те самите могат да съществуват без нас... Сега някои нека пак да каже колко сме 'божествени'.
никак не съм гуру, а че съм отцепен от зверовата(666) религия е така, но дори и ако дадено вероучението е дело на милиони човеци в продължение на хиляди години, каква е гаранцията че то е чисто и че в него няма да се намери нищо нечисто, особено след като самият Господ е казал:
"Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: - "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене. Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения човешки заповеди"." Матей 15: 7-9 ?!
къде къде Бог знае всичко и говори само съвършената истина(правдата) в сравнение дори и с всички човеци взети заедно?!, колко по-добре е когато вероучението произлиза единствено от истинският Господ Бог, но не и от някой човек?!, разбира се като казваме това нямаме предвид че свидетелствуваното чрез истинските Светии Слово не е от истинският Бог или че е от някакви човеци
Последно редактирано от npp : 09-18-2012 на 09:00